Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 10:37   #1561
Charlize89
Rozeznanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

W końcu was nadrobiłam, od wczoraj próbuje, ale padłam ze zmęczenia. Ciężki dzień miałam, nie dość ze z moją mamą w Gdyni na tych testach ( 3 raz oblała i przeżywa to strasznie) to jeszcze ledwo co człowiek przyjechał do domu to wizyta Królowej Teściowej, która od progu krzyczy, że tylko na chwilkę przyjechała a wyszła po 4 godzinach
ja pier.dziele, jestem znowu na nią zła. Nie stać mnie, żeby za każdym razem robić obiad też i dla niej. Co ja bogata jestem czy co? Ledwo mnie i TŻ starcza, a tu jeszcze tyle do kupowania dla Anulki. Czy ja u niej jadam obiady? Chyba zacznę do niej jeździć w porze obiadu.

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada Będzie mi mówić, co mi wypada, a co nie W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.
Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
Niestety, ja wyjścia nie mam. Prezent dla teściowej i życzenia też muszą być. Inaczej TŻ śmiertelnie obrażony.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
odczuwanie ruchow - rzecz oczywista, ale niestety bardzo łatwo pomylic ruchy z gazami i problemami z trawieniem. Pisałam tu niedawno o zasniadzie groniastym. bliska mi osoba czuła ruchy do samego konca czyli do feralnego usg w 6 miesiacu... nie były to juz ruchy, byly to gazy, trawienie. wiec mnie nie dziwi, ze ktos do jakiegos momentu może nie wiedzieć o ciąży, szczególnie kobiety słusznej wagi
Chyba ominełam twój wpis o zaśniadzie gromniastym. U mnie podejrzewali w poprzedniej ciąży, ale okazało się że nie mam. Całe szczęście badania okazały się "dobre" i nie musiałam przez to przechodzić. Ale położna tak mnie miała wystraszone. Uff...dobrze, że ta ciąża jest bez większych komplikacji.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A do tego moje łożysko już ma II stopień
Moje też już jakiś czas osiągneło II stopień, chyba koło 26 tc
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jakie potwory mieszkają w Waszych domach?
http://kwejk.pl/obrazek/1796195/potwory.html
Hahha...wszystkie oprócz trolla pępkowego. Nie miał by gdzie tego kłaść

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak wchodzilismy z TZ do szpitala to akurat wychodziła para z noworodkiem. Widać było ze ona po porodzie, on niósł torbę i dzidziusia w foteliku. Byli bardzo przejeci i to szczęście na twarzy matki pomimo pewnie bólu czy dyskomfrtu.
Spojrzelismy na siebie z TZ i uśmiechy od uca do ucha
Jakie to będzie cudowne przywieźć to nasze wyczekane malenstwo do domku
O jaaa...też chcę już z małą iść do domu z szpitala
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
moze w rossmanie beda promocje na dzień dziecka i beda tańsze kosmetyki do kapieli? nie obiło sie coś takiego komuś o uszy?
Oby, chociaż i tak wzięłam tą karte Rossnę...zawsze to coś takiej przy kupowaniu. Dobrze, że u mnie w końcu tworzyli Rossmanna
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
PS2.Wstawiam Wam fotę co zrobiłam na obiadek, mąż był zachwycony
Szkoda, że mnie nie zaprosiłaś na obiad. Wygląda pysznie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
mam problem ze swoim tż...
nie wiem chyba jakiś kryzys przechodzi...
w niczym nie chce mi pomóc jeśli chodzi o wybór rzeczy dla małego jak chcę mu coś pokazać to odwraca głowę.... a przecież to nasze wspólne zakupy... nie rozumiem go... może ma już dosyć mojego marudzenia przy podejmowaniu decyzji ale on też powinien zrozumieć mnie...
wasi partnerzy też są tacy obojętni ....
a teraz zostały te większe rzeczy łóżeczko materac wózek pościel... wszytko inne sobie wybiorę ale tu chciałabym żeby mi pomógł...
jedyne co wiem to to że chciał łóżeczko brązowe i całe w szczebelkach ja znowu białe z bokami krótkimi z płyty...
Chyba faceci tak mają. Mój cały czas mówi, że chcę wiedzieć co kupuję, więc pokazywałam mu łóżeczko jak zamawiałam. Pytałam się jaki chcę kolor pościeli czy może jakieś inne. I zawsze ta sama odpowiedz "Hmmm..wybierz taki jaki tobie odpowiada". Zamawiałam wózek, miałam kilka opcji do wyboru, znowu go pytam, jaki by chciał i odpowiedz "Weź takie jaki chcesz" i tak cały czas. A przy skręcaniu wózka mówił, że i tak nikt się go o zdanie nie pytał i mnie prawie szlag na miejscu trafił.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:40   #1562
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie żelazo z kwasem foliowym i wit. C bo tez podobno sie lepiej wchłania dzieki witamince
Ja też biorę żelazo z kwasem foliowym i wit. C (Biofer folic), więc może ta witaminka C podziała i na wchłanianie magnezu u mnie

Cytat:
PS. Rozmawiałam z ginem...
Pytał czy mam furagin w domu , powiedziałam, ze nie.
To zalecił kupić Urosept i zażywać przez 5 dni potem powtórzyć badanie i już z tym badaniem wtedy na wizytę tak jak mam planowo 7.06

Wspomniałam mu też, że brzuch mi się stawia (twardnieje) jak chodzę i nie jest to przyjemne...kazał brać do 2 nosp dziennie lub Buscopan jak macica nie puści/nie zmięknie to tak zażywac do wizyty potem będziemy myśleć...
I jak madi? Odczuwasz poprawę?

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki,

Od razu przepraszam za zniknięcie, ale miałam awarię netu. Zdaję szybko relację. We wtorek byłam na tym usg III trymestru. Antonio ważył (bo pewnie już coś przytył od wtorku) 2400 g i był idealnie w normie. Poza tym wymiary też idealnie w normie więc się bardzo ucieszyłam. Oczywiście nadal jest pupą w dół więc już sie pogodziłam z cc. Zdjęcia nie mam nawet pół bo nawet przez sekundę moje krnąbrne syniątko nie chciało pokazać facjatki tylko bezczelnie zasłaniało łapkami buźkę a lekarz robił 4 podejścia co by jakąś sesyjkę pstryknąć. No i kolejny raz usłyszałam jakie to charakterne
Torby do szpitala gotowe spakowane, wyprawka też już zakończona. Pokój małego też już prawie jeszcze tylko skręcić łóżeczko i pomalować, ale to po remocnie podłogi na tarasie który mam nadzieję odbędzie się lada dzień.
Z pracą TŻ nadal doopa ciągle jest wszystko w trakcie a czy coś z tego wyjdzie ale modlę się o cud
dla Wszystkich i każdej z osobna i lecę nadrabiać.
A tytuł nowego wątku jest rewelka
za usg..Mały ma piękną wagę Trzymam kciuki za Tżta!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzien dobry!
Witamy się w 35 tygodniuwchodzę dzisiaj pewna sevwyslalam jeszcze jeden post przedcpojsciem sobie z forum a tu pięknie wisi)
tak SR
zbliżasz się wielkimi krokami do rozwiązania

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Witamy się w 30 tygodniu - OMG robi się poważnie
trzydziecha robi wrażenie

Cytat:
"Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad "gazeli" - Letnie mamy 2013"
podoba mi się i akceptuję!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Skoro mowa o Rafaello, to częstuję się z Wami Kopcem Kreta, wczoraj zrobiłam Tżtowi zamiast torta, bo my tortów nie lubimy
o mamo!

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ahh, zapomnialabym o najwazniejszym.. Rozpoczynamy dzis 29tc

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Też się pochwalę.. a co gorsza nie będę
no no no!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:42   #1563
sammi24
Zadomowienie

Weszłam na mamy styczeń, luty 2014 i tam dziewczyny piszą o 1 wizytach i zarodkach 28 mm, pamiętam jak ja na pierwszym USG usłyszałam, że nasz mały ma tyle tych mm kiedy to było...a teraz już taki klocuszek

Madi daleko masz do Łodzi?

Ja uciekam, zajrzę później, muszę się zwlec z kanapy i choć troszenieńkę sprzątnąć
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:43   #1564
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40984134]A i oczywiście zapomniałam - witamy się w 33 tc i czekamy na En i na Neni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cytat:
Cześć Mamuśki,

Od razu przepraszam za zniknięcie, ale miałam awarię netu. Zdaję szybko relację. We wtorek byłam na tym usg III trymestru. Antonio ważył (bo pewnie już coś przytył od wtorku) 2400 g i był idealnie w normie. Poza tym wymiary też idealnie w normie więc się bardzo ucieszyłam. Oczywiście nadal jest pupą w dół więc już sie pogodziłam z cc. Zdjęcia nie mam nawet pół bo nawet przez sekundę moje krnąbrne syniątko nie chciało pokazać facjatki tylko bezczelnie zasłaniało łapkami buźkę a lekarz robił 4 podejścia co by jakąś sesyjkę pstryknąć. No i kolejny raz usłyszałam jakie to charakterne
Torby do szpitala gotowe spakowane, wyprawka też już zakończona. Pokój małego też już prawie jeszcze tylko skręcić łóżeczko i pomalować, ale to po remocnie podłogi na tarasie który mam nadzieję odbędzie się lada dzień.
Z pracą TŻ nadal doopa ciągle jest wszystko w trakcie a czy coś z tego wyjdzie ale modlę się o cud
za wizytę , a za TŻ trzymam mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
jak dla mnie to Bezik mógłby siedzieć w brzuchu nawet do zimy, bylebym tylko takiej pyzatej buzi nie miała jak obecnie
Wiesz, że mi też coś dziwnego z buzią zaczęło się robić
Cytat:
Helołłłłłł

Witamy się w 30 tygodniu - OMG robi się poważnie

Cytat:

i tym optymistycznym akcentem kończę i spadam, bo mi pieczywo wykupią LD
Jestem za oczywiście
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!ale naskrobalyscie musze nadrobic tyle alr to zaraz przy sniadaniu!Witam sie z Zuzia w 34tyg!ojej juz niedlugo i zobaczymy nasza kruszynke)

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ahh, zapomnialabym o najwazniejszym.. Rozpoczynamy dzis 29tc

Cytat:
Śliczny!
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Ja od rana humor wisielczy, bo pokłóciłam się z TŻ tak, że na koniec się pobeczałam. Pojechał teraz na koncert do krakowa, to mam z nim spokój do jutra (i dobrze, bo pewnie by się nasłuchał soczystych słów), a ja mogę w spokoju skonsumować Twixa lidlowskiego i pepsi

Biorę się za nadrabianie, żeby nie było, że tylko żale wylewam

Oliath
... biedna

Za mną w miarę dobra noc, a przede mną pracowity dzień. TŻ idzie do pracy na popołudniu, wcześniej muszę go wyprawić i obciąć mu włosy Jak ja tego nie lubię A potem chcę posprzątać domek, zrobić sobie małe SPA i dokończyć zamówienia wyprawkowe na allegro.
Łóżeczko bierzemy takie:
http://allegro.pl/piekne-biale-polsk...265913997.html
Proste, białe, szczebelkowe, bez szuflady.
Macie mi coś do powiedzenia na jego temat zanim kliknę?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:45   #1565
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

Margoniu Ty masz wózek, który mamy na liście, bo nasza lista zamiast się kurczyć to się powiękasza Bebetto solaris? prawda? Jaka jest twoja pierwsza opinia o nim ... kolor rzeczywiscie ... mocny

A gdzie kupiłaś i ile dałaś za niego?

Widziałam ostatnio mamusie na zakupach z dzieciatkiem w solarisie i postanowilam bardziej sie nim zainteresować.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja mam Magne B6 Max i tez biore 3x2 plus magnez w Cardiomin B6 plus magnez w Falvicie - wiec sadze, ze jest ok.... nie wiem, po jakim czasie brania uzupelniaja sie niedobory mikroelementow i stabilizuja... pewnie zrobie elektrolity w nadchodzacym tygodniu i pewnie powinnam dopplera... bo ze nie dam rady tak to pewne.
Jesli sie nie polepszy, to moze za jakies 2 tyg. jednak pojde do tego szpitala. Tam, dokad mnie skierowal gin, pracuje najlepszy lekarz poloznik we Wro (babeczka), w dodatku mamy wspolnego znajomego - i tak sie sklada, ze ow znajomy, nasz najblizszy przyjaciel, bedzie chrzestnym Lili, a z dr. Michniewicz blisko od lat wspolpracuje, wiec bylabym w szpitalu niejako "z polecenia" - i to mnie jakos przekojnuje bardziej.
to moze rzeczywiscie idz do szpitala, ja jak cw stopami i biore magnez to jest duuuzo lepiej, bo skurcze przeszly. Wyobraz sobie, że jeszcze czuje miesien prawej nogi, a to bylo 3 noce temu jak mialam ostatnio takie mega skurcze w niej
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:47   #1566
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Chwale sie wygrana kurteczka, na teraz jeszcze za duza, ale za 10zł, zal bylo nie licytowac
Super kurteczka
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40984134]A i oczywiście zapomniałam - witamy się w 33 tc i czekamy na En i na Neni [/QUOTE]
za tydzień, już malutko zostało
Cytat:
Cześć Mamuśki,

Niezła kluseczka się szykuje

A za TŻ trzymamy kciuki, żeby się wszystko wyklarowało przed porodem
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja niecierpliwa jestem
A tak serio to nam już serdecznie dosyć tego baniaka i stanu ciąży :banghead: czuje się jak niepełnosprawna..
Hanka już by mogła być z drugiej strony
no to wyobraź sobie, że ja czuję się podobnie, a mam jeszcze w perspektywie noszenie tego baniaka przed 3 miesiące
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
jak dla mnie to Bezik mógłby siedzieć w brzuchu nawet do zimy, bylebym tylko takiej pyzatej buzi nie miała jak obecnie
Hahahah, no w sumie
Ja ostatnio się ładniutko pomalowałam, a tż do mnie "czekaj chwilę, popatrz się na mnie" już myślałąm, że powie, że jakoś inaczej, że ładnie, a ten do mnie, że widać te moje 5 kg na plusie
+ 10 do samooceny
Cytat:

i tym optymistycznym akcentem kończę i spadam, bo mi pieczywo wykupią LD
roxi rozwala system jak zwykle rymami z rana
Cytat:
To wyobraź sobie, że jesteś dopiero w 7 miesiącu a jak urodzisz to się mile zaskoczysz :p
...hmm ciekawe, jakie to uczucie
Cytat:
Skoro mowa o Rafaello, to częstuję się z Wami Kopcem Kreta, wczoraj zrobiłam Tżtowi zamiast torta, bo my tortów nie lubimy
uwielbiam krecika tylko nie mam piekarnika, żeby go wyczarować, tylko serniczki na zimno mi został
Cytat:
jaka glutkowa super bryka!
Cytat:
OLATH info dla Ciebie!!!

Instytut zdrowych nóg....właśnei o tym mówią w Pytanu na śniadanie...jutro mają być pod MAgnolią...może poczytaj i się wybierz??..???

Ja może nie Oliath, ale dzięki na info, skoczę tam jutro, bo ode mnie to rzut beretem
Stary 2013-05-25, 10:47   #1567
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

jakierka: brawa za tygodnie!

charlize: to wbij się do niej na obiad, a co!

wrrrrr.... zamówiłam ten fotelik na agito, przedłużałam umowę z home - a tu mogłam sporo punktów w payback zaliczyć. Wrrrrr... muszę częściej zaglądać z kim tam można

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:49   #1568
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Weszłam na mamy styczeń, luty 2014 i tam dziewczyny piszą o 1 wizytach i zarodkach 28 mm, pamiętam jak ja na pierwszym USG usłyszałam, że nasz mały ma tyle tych mm kiedy to było...a teraz już taki klocuszek
Też czasami dziewczyny podczytuję
w ogóle skaczę sobie po wszystkich wątkach, przypominając jak to było (kiedy jeszcze tyyyle było do końca)... dopiero wtedy uzmysławiam sobie, że w sumie za niedługo kluska będzie z nami
Stary 2013-05-25, 10:49   #1569
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

tweed: ale TZ okropny.. naprawdę stwierdził że widać te +5kg? przecież to niewiele..

Ghia: brawa za wizytę widzę że Twój Antek równie uparty jak mój Igor. Charakterne z nich chłopaki i za nic mają to, że rodzice chcą buźkę zobaczyć. ładnie rośnie i super, że wszystko ok. Za TZ-ta ciagle trzymam kciuki!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:49   #1570
Charlize89
Rozeznanie

Zapomniałam się przywitać w 31 tc. Jupi, coraz bliżej aby przywitać na świecie Anulke

http://kobietanaj.pl/7940,Zobacz_prz...B3w_-_CUDOWNE_

Poza tym En chciałam się dołączyć do życzeń. Wczoraj nie miałam nawiet kiedy złożyć.
Przede wszystkim leciutkiego porodu, zdrowego maleństwa, pożytku z TŻ i czego sobie tylko wymarzysz.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:50   #1571
dzoan
Zakorzenienie

Wczoraj u przyjaciół mąż znowu z bananem na twarzy.. zauroczony Idką.. ponosił ją sobie z radością..ja tylko patrzyłam.. małej na ręcę nie dostaję, bo się martwią, że się przedźwigam w ciąży...a ja mojego Leosia 6-7 kg noszę przecież Miło spędziliśmy czas, usłyszałam komplementy odnośnie wyglądu w ciąży Tak jak mój mąż był zachwycony ich dzieckiem, tak mąż przyjaciółki moim brzuchem

Teraz kminię nad prezentami na Dzień Matki Na pewno kwiatki.. moja dostanie bukiet konwalii (mąż poprosił swoją by zerwała jeszcze jeden taki bukiecik), a że teściowa ma konwalie pod nosem, to jej zrobię bukiet z biedronkowych róż albo goździków. Ale nie mam pomysłu co jeszcze, a czasu coraz mniej. Moja mama słodkości za bardzo nie je, więc czekoladki odpadają. A chcemy skromnie, bo nie bardzo z kasiorą u nas. Ehhh..

Stary 2013-05-25, 10:51   #1572
karolajn1987
Wtajemniczenie

http://www.GoMama.pl/ patrzcie jakie promocje
Stary 2013-05-25, 10:53   #1573
Neni1984
Zakorzenienie

A co do TŻ i wyprawki- ja mojego tylko informuję co kupuję i to też nie zawsze. Łóżeczko i wózek - wiadomo, że ustalamy razem kolor, typ itp, ale inne rzeczy typu wanienka, ciuszki, kosmetyki, butelki itp. -wszystko wybieram i kupuję sama. Wczoraj wpadłam na głupi pomysł pokazania mu jaki wzór falbanki maskującej bym chciała to się skrzywił, że za pstrokata (chciałam paseczki amarantowe) Nic się nie zna i więcej go o pomoc w wyborze nie będę prosiła

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Ja ostatnio się ładniutko pomalowałam, a tż do mnie "czekaj chwilę, popatrz się na mnie" już myślałąm, że powie, że jakoś inaczej, że ładnie, a ten do mnie, że widać te moje 5 kg na plusie
+ 10 do samooceny
Kochany jest
Stary 2013-05-25, 10:54   #1574
surka
Zakorzenienie

Widzę, że moja siostra założyła blog mojemu siostrzeńcowi więc w końcu oficjalnie mogę się pochwalić naszym kochanym maleństwem

http://my-babyboy.blogspot.com/2013/05/blue-eyes.html
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:54   #1575
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
tweed: ale TZ okropny.. naprawdę stwierdził że widać te +5kg? przecież to niewiele..
Miał szczęście, że nie powiedział tego chamsko, ale tak po prostu nieświadomie (ale foszek oczywiście poszedł ). U mnie to serio widać, bo ze mnie taka mała kura, wcześniej buźka pozapadana, a teraz taka szyjka sporawa (dobrze, że istnieje coś takie, jak konturowanie, to wyszczuplam się gdzie mogę makijażem
Ale nie wyobrażam sobie, jak wyglądałabym z dużo wyższą wagą, serio (żeby nie było laseczki, do żadnej nie pije, wszystkie wyglądacie ślicznie), u mnie to się jakoś tak dziwacznie wszędzie rozkłada, na każdej partii i mam wrażenie, że wyglądam, jakbym przytyła więcej
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się przywitać w 31 tc. Jupi, coraz bliżej aby przywitać na świecie Anulke
za coraz starszą Anulkę
Stary 2013-05-25, 10:54   #1576
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Łóżeczko bierzemy takie:
Bardzo ładne..ja lubię proste wzory

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Stary 2013-05-25, 10:55   #1577
Anulka_p
Zakorzenienie

Rozpłakałam się na reklamie kremu Nivea.
Co z tymi hormonami?!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:56   #1578
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Co to za "promocje"?
Stary 2013-05-25, 10:57   #1579
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
A co do TŻ i wyprawki- ja mojego tylko informuję co kupuję i to też nie zawsze. Łóżeczko i wózek - wiadomo, że ustalamy razem kolor, typ itp, ale inne rzeczy typu wanienka, ciuszki, kosmetyki, butelki itp. -wszystko wybieram i kupuję sama. Wczoraj wpadłam na głupi pomysł pokazania mu jaki wzór falbanki maskującej bym chciała to się skrzywił, że za pstrokata (chciałam paseczki amarantowe) Nic się nie zna i więcej go o pomoc w wyborze nie będę prosiła

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Kochany jest
U mnie TŻ też średnio jest zaaferowany wyprawką jak wraca wcześniej to powyciągam wszystko, co kupiłam, żeby mu pokazać, że lista się zmniejsza... pocieszy się trochę, że ubranka takie malusie, że śmieszny napis, etc. ale nic więcej

No wtedy powiało subtelnością z jego strony
Cytat:
Widzę, że moja siostra założyła blog mojemu siostrzeńcowi więc w końcu oficjalnie mogę się pochwalić naszym kochanym maleństwem

Surka
jakie piękne słodkości!!! Schrupałabym całego Słodziutki synio, aż się mojego biegacza doczekać nie mogę
Stary 2013-05-25, 10:57   #1580
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

ale słodziaczek i jak modniarsko ubrany

Stary 2013-05-25, 10:57   #1581
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Poszaleli z tymi promocjami
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:58   #1582
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Zakochałam się ...
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Co z tymi hormonami?!
Stary 2013-05-25, 10:59   #1583
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Co z tymi hormonami?!
Szalejo

Znam ból
Cytat:
Hahahahaah chociaż jeden uczciwy sprzedawca pokazuje jak naprawdę wyglądają takie super promocje biorę wszystko
Stary 2013-05-25, 10:59   #1584
Neni1984
Zakorzenienie

Działa wam emikonka : love :?? Bo u mnie jest niewidoczna ...
Stary 2013-05-25, 11:01   #1585
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
1 mysle, a 2 nie

jak nie masz to moze i lepiej bo bogatsza jestes

Ewusia dzieki za odp. napisz opinie o tych produktach ktore kupilas z motherhood

Wrocilam z rossa, kupilam:

-podkład 3w1 l'oreal,
- dwa plyny micelarne bourjois - dziewczyny bierzcie chociaz na sprobowanie, dla mnie bomba, a teraz cena 8,39zł za op., na kanałach yt dziewczyny tez go chwala, wg mnie na serio porównywalny z bioderma, a cena duuuzo nizsza
- emulsje olay spf 15 na dzien,
- pomadke dla mamy,
- krem na noc dla mamy,
- chusteczki do nosa

dostałam w prezencie dla małego ,,czerwonego kapturka" na płycie

Zaginelam w rossie, az mama sie martiwla
ja tez juz dlugo uzywam tego bourjois plynu micelarnego i go uwielbiam.. wszystkie inne sie umywaja.A teraz jeszcze w takiej promocji tez wzielam sobie i blyszczyk z bourjois na ktory zawsze mi bylo szkoda kasy ..

Chcialam Was nadrobic ale przykro mi nie dam rady jest tego za duzo.. jak ktoś pytał mnie o coś czy coś to powtórzcie prosze :P
Wczoraj jak jechalysmy do CH autobusem to siedzialysmy Szw przodem do jazdy ja z boku i wozek i jeszcze bylo jedno miejsce ale trzeba bylo sie tam "wepchnac" i oczywiscie jak tacy starsi ludzie zobaczyli ze jest wolne miejsce to jakby ☠☠☠ la do głowy dostali oni leca no to wstalam zeby pan sobie przeszedl na to miejsce na co odwracam sie chce usiasc na SWOJE na ktorym juz siedzialam a on wzrokiem mordercy i mowi do swojej zony " ty chodz siadaj" no to sobie mysle kij Ci w oko... ale ta "pani" pokazala tylko palcem na moj brzuch i pokiwala głową- pomyslalam sobie coż za kultura nie wytrzymam .. i usiadlam.. wysiedli na naszym przystanku facet jakby sie bał ze mu cos wykupią ze sklepu czy coś wybiegl z autobusu jak niewiem taranujac mnie ale to trudno bo brzuch sobie zaslonilam ale szw i malego K w wozku,wysiadlam wkurzylam sie i mowie na głos do szw ale tak zeby wszyscy slyszeli ze starsi ludzie maja tupet!I ze nie ustapilam miejsca bo jestem w 8 miesiacu ciazy i troche mi ciezko! Chamskie ale prawdziwe normalnie tak sie ciesze ze mam auto ( ktore z dobroci serca Daje tz zeby jezdzil do pracy) bo bym nerwicy dostala i jeszcze na dodatek nieraz pewnie z☠☠☠ ke za niewyparzony jezyk ale dajcież spokoj jak tak mozna wogole!!!

Ale sie rozpisalam,ide dzialac musze umyc sie,umyc podloge itp ogarnac naloze saszetke z vichy na jape co by byc opalonym.. boje sie mamie zrobic manicure itp pozniej zagladne buziaczki!

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:01   #1586
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Działa wam emikonka : love :?? Bo u mnie jest niewidoczna ...
?

Za mało miłości w twoim love jest, dlatego
Stary 2013-05-25, 11:02   #1587
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Rewelacyjny temat

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mysle, ze w moim przypadku z noga tutaj lezy pies pogrzebany:
Chore żyły
Jeśli kurcze dokuczają ci wieczorem, czujesz że twoje nogi zamieniają się w ołowiane kule, a wokół kostek pojawia się opuchlizna, skóra swędzi i piecze – mogą to być pierwsze objawy żylaków. O dolegliwościach należy powiedzieć lekarzowi, który dokładnie przyjrzy się twoim żyłom.
Mnie lekarz pozwolił brać diosminex, bo mam prikaz od chirurga naczyniowego w letnie dni brać, i podobno w ciąży można.

Ale się namachałam. Sprzątnęłam cała szafę, przewaliłam Małgosi ciuszki te za małe, a na młodszą jeszcze za duże. Zrobiłam rewolucję w męża garderobie! Dobrze, że jest w pracy bo by mnie chyba udusił, ale skoro nie nosi czegoś 2 lata i nawet sądzę, że nie pamięta, że ma to po co ma mi to zalegać w szafce. Tym sposobem zwolniła się komoda dla malutkiej

Teraz robię obiad i jedziemy z Małgosia do mothercare (o ile jeszcze się nie zamknęli!).
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:02   #1588
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Łóżeczko bierzemy takie:
u mnie już stoi fajne jest
idę na spacer z psem w tą pizgawicę
Stary 2013-05-25, 11:05   #1589
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
przeszłaś już samą siebie
Cytat:
Dobre
Cytat:
GENIALNE!!!!
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
podoba mi się i akceptuję!
Cytat:
Jestem za oczywiście
Cytat:
roxi rozwala system jak zwykle rymami z rana
baaaardzo się cieszę, że Wam się podoba

Gratuluję wszystkim nowych tygodni

Wróciliśmy ze sklepu... czy wiecie, gdzie kupić wielbłąda??? Obdźwigałam się jak dromader I za przeproszenie byle g**** i 90 zł poszło

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:06   #1590
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Ale się namachałam. Sprzątnęłam cała szafę, przewaliłam Małgosi ciuszki te za małe, a na młodszą jeszcze za duże. Zrobiłam rewolucję w męża garderobie! Dobrze, że jest w pracy bo by mnie chyba udusił, ale skoro nie nosi czegoś 2 lata i nawet sądzę, że nie pamięta, że ma to po co ma mi to zalegać w szafce. Tym sposobem zwolniła się komoda dla malutkiej
Przeczytałam: "Ale się nachlałam"
Cytat:
u mnie już stoi fajne jest
idę na spacer z psem w tą pizgawicę
Masz to samo? Od tego sprzedawcy? To brać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości