|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
Zobaczysz tak w 26-32 tygodniu (bo pozniej maja malo miejsca) bedzie widac nozki i raczki przez skore brzucha Nieraz sie stopa mojego odznaczala na brzuchu i faktycznie wtedy nie przespalam ani jednej nocy w calosci.Brzuch sie ruszal na wszystkie strony.aaby-do fizjoterapeutki-masaz na obu bokach a plecy na siedzaco.Teraz bola mnie posladki,tak mi te miesnie rozmasowala.Dopiero jak zaczela uciskac,to poczulam twarde gule,ktore mi sie zrobily i powodowaly bol przy chodzeniu.Dzis juz lepiej. Mamy problem z imieniem-te ktore mi sie podobaja,nie akceptuje maz i odwrotnie.Jestesmy zgodni tylko co do trzech. Ale nie mozemy sie wogole zdecydowac.Musi byc w miare miedzynarodowe,by w Polsce nie bylo problemu i w Niemczech rowniez.I sa trzy: Christian Robert Wiktor Nazwisko mamy krotkie.Przy pierwszym synu wiedzielismy,ze to bedzie Daniel i juz.Teraz nadal dyskutujemy i tak juz od paru miesiecy.Ktore wam sie podoba?Lubimy tradycyjne imiona, zadne tam Keviny czy inne. |
||
|
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wczoraj jednak wylądowałam na IP.W kurzyłam się i zrobiłam tam mała zadymę Oczywiście wszystko grzecznie i spokojnie Okazało się,że nikt mnie nie zbada dopóki nie położe się na oddział.Powiedziałam,ze się nie zgodzę,bo może nie ma konieczności,po badaniu zdecydujemy razem z lekazrem.Pani była nieugięta.Zasugerowała,ze miałąm iśc do swojego lekarza prowadzącego.Powiedziałam ,że on dzisiaj nie przyjmuje.Oczywiście mogłabym poszukać innego prywatnie i zapłacić 150zł,ale płacę uczciwie składki i nie korzystam z usług Służby Zdrowia to myslałąm,ze ktoś mnie tutaj zbada za darmo.Pani zmieniła ton i jakos dało się mnie zbadać bez konieczności przyjmowania od razu na oddział![]() Z dzidziusiem wszystko ok,wszelkie parametry w normie.Prawdopodobnie zatrułam się czymś,mam odpoczywać i pić dużo wody mineralnej. No i poznałam płeć Narazie na 75% 4 czerwca mam połówkowe to się potwierdzi,bądź nie ![]() Jak traficie do szpitala liczcie się z tym,że traficie od razu na oddział,chyba że się nie godzicie i podpiszecie oświadczenie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lidla.. ja pojechałam tam i u mnie nic nie było. Ani legginsów, ani spodni, nawet topów czy staników :/ babka powiedziała że kobiety nieciężarne ale z nadwagą wykupiły spodnie z pasem, stało od 7 pod sklepem, leginsy to samo, spodnie zwykłe jeansy to podobno dziewczyny ok 18lat, bo to takie niby biodrówy.. no byłam mega zdziwiona......... podobno mają jeszcze być.. ale kiedy? jak ja nie mam w czym chodzić, spodnie wczorajwyrzuciłam bo mnie tak cisły, że aż brzuch bolał.. no ale kupiłam sobie bluzkę pasiastą w czache zaje.bista Cytat:
( oby nie wołali na niego Krystyna jak na mojego kumpla:P ) Robert nigdy bym nie dała, bo mam tu w pracy takiego ROBERTA cwaniaka, krętacza i w ogóle co drugą laskę bzyka po kątach.. w każdym bądź razie mi się nie podoba. Wiktor też średnio ale to moje zdanie, imię Wam ma się podobać Cytat:
|
|
#3005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja siostra ma Wiktora ma 5 lat i tak slodko mówimy do niego Wiki |
|
|
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
w Niemczech co drugie dziecko to ma Kevin
Albo Thomas.CHristian byl popularny raczej 30 lat temu,teraz nie.A Robert,no wiecie Redford Wiktor wydaje mi sie takie fajne dla doroslego faceta.Bo kiedys nim bedzie Widzialam,ze w Polsce tez sie powoli pokazuje pisownia Christiana z niemieckiego.
|
|
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co za jełop z tego Twojego szefa ![]() mieszkam między Łańcutem a Rzeszowem ![]() Witam się w 14 tc i II trymestrze Moj kochany TŻ pojechł dzis na jakiś rajd i znowu siedze sama..... masakra jakaś. Wróci pewnie koło 17...ehh ale obiecał mi później że gdzieś pojedziemy na zakupy.
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( z zastrzeżeniem TŻ że to imie wstępne no i oczywiście jeśli się potwierdzi że to chłopak ). Nazwisko byłoby też na D co mi się podoba, a TŻ wręcz przeciwnie No i mi zależało, żeby pisownia też była taka sama w Polsce i za granicą, żeby dziecka nikt nie dyskryminował/dzieci nie przekręcały, a naprawdę jest ciężko takie imiona znaleźć Z tych co podałaś też rozważaliśmy Roberta ( no ale jest za bardzo popularne) a te dwa pozostałe to chyba pisownia jednak jest inna w PL i DE? Cytat:
Fajnie że wszystko ok
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się nie tak całkiem z rana ale odespałam dzisiaj w końcu tygodniowe wstawanie do pracy przed 6. Za chwilkę zaczynam sprzątać w domku, mąż póki co w pracy ale popołudniu chyba pojedziemy do teściów bo jutro S. chce jechać na ryby.
Słuchajcie od wczoraj mamy w domu psa. Ktoś bezczelnie wyrzucił psiaka z auta i zostawił tak po prostu. Od wczoraj rana psiak się do nas przyplątał, siedział cały dzień pod domem, szuka zabawy, chociaż boi się małych dzieci( mojego 6cio letniego brata) a do dorosłych podbiega od razu, chyba mu musiało jakieś dziecko coś zrobić. Dzisiaj się już zaczął bawić z moim bratem. Psiak jest młody, około roku, wczoraj znajomi "psiarze" go trochę pooglądali, posprawdzali. Jest zadbany, złapał jedynie kleszcza, ma zadbane ząbki i ogólnie widać że nie jest to bezpański pies. Reaguje jak się woła go PIKUŚ Woli przebywać na polu niż w domu, ale przełamuje się. Wogóle za każdym razem wczoraj jak przejeżdżało jakieś auto to biegł pod bramkę, chyba za kimś jednak tęskni. Stwierdziliśmy, że jeżeli nie ucieknie do poniedziałku, to wtedy pojedziemy z nim do weterynarza i zostanie już u nas bo jest naprawdę prze fajny, a nie wyrzucimy go przecież jak tamci ludzie ;/ Tylko stąd moje pytanie do dziewczyn które mają psiaki, ponieważ my tylko koty to co taki psiak może jeść (kupiłam wczoraj suchą karmę, ale chyba nie jest za bardzo przyzwyczajony bo tak średnio ją je), nie jest to rasowiec widać że kundelek.
|
#3010 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taki duży brzuszek i tylko 1 kg, ta natura jest niesamowita ![]() Cytat:
![]() Bodziaki przesłodkie! Cytat:
Dobrze, że dzidek zdrowy. A jaka płeć?? Nie przyznasz się?
|
|
#3011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Polsce to ludzie też wymyślają imiona. Wpisałam w google najdiwniejsze imiona nadawane w Polsce : męskie : Druzjan, Arnoud, Dacjan, Jaksa, Kris, Mahawir, Merlin, Montezuma, Neo, Ozzy, Szon, Taras, Trish, Tworzyrod, Tupak, Viggo. żńskie: Babette , Maciejka, Aleyna, Attika, Bettina, Chloe, Druzjanna, Elma, Franka, Hassiba, Madri, Melodi, Mercedes, Mikołajka, Setsuna, Siriana, Unia, Unka, Vanilia, Vesna, Weneda. dla mnie to jakaś masakra. Chritian mi się baaardzo podoba Cytat:
za II trymestr i 14 tydzień:P Ja się muszę wybrać na zakupy, ale niestety sama bo maż pracuje na popołudnie ale ma gdzine dojazdu ...:/
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim!
Cytat:
Nie dawaj psu winogron, rodzynek, czekolady, ogólnie nic z kakao- skutki mogą być tragiczne, lepiej nie ryzykować. Lepiej też nie karmic psa kośćmi- nic dobrego z tego nie wyniknie, mogą zostać niestrawione kawałki w jelitach lub nawet je poprzebijać.
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Propouję kupić właśnie jakąś mokrą karmę, puszkę albo saszetkę. Jak zostają Ci z obiadu resztki mięska to też mu możesz dać. Mój jeszcze lubił chrząstki z kości, samych kości mama nie pozwalała nam dawać bo potem się krztusił.. chbyba nie umiał jesć ich :P Aaa i jak zasłużyła moja psina to kupowałam takie przekąski- kabanosiki, roladki itd ( ok 20 gr sztuka:P ) i dostawała i też była szczęsliwa :P no i żeby ząbki się nie niszczyły aż tak baaardzo to dostawała pedigree dentastix czy jakoś tak
|
|
#3014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam przy weekendzie ![]() Udusiłabym wszystkich którzy w ten sposób traktują zwierzęta... chore!!! Suche może być dla niego za twarde lub mogą być za duże kawałki. Moja je tylko takie malutkie jak dla yorka czy ratlerka, a wcale mała nie jest. Z gotowanego to marchewka, kasza, ryz, miesiwa - u nas głównie kurczaczek Nie polecam psiego fast fooda typu pedigree czy chappi (kiedyś może się nadawały teraz to istna tragedia). Dla naszej najlepszym jedzeniem jest to co akurat mamy na talerzach więc często dostaje talerze do wyczyszczenia.
Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-05-25 o 10:43 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Maomami wzruszylam się jak napisalas o piesku
. Mój swego czasu mocno zachorowal na watrobe i wtedy mi weterynarz uświadomił ze dla psa najlepiej ugotowac na kosci kasze, ryz. Trochę wloszczyzny, bez ziemniaków. Jest najlepiej przyswajalne i najmniej obciazajace. Czasem durowe jajco, choć ja się balam i można odzywki witaminowe kupić w proszki ktore tylko miesza sie z jedzeniem. Ktosiula tylko ze ja miałam podobny brzuch przed ciąża, mniej okragly i odstajacy, taka glupia choroba. Teraz tylko jest bardziej okragly. Coralady tak myślałam ze to bardziej jelitowka. Bardzo się cieszę .U nas leje jak z cebra. Mnie cos zaczyna lekko drażnić na dolach i juz clotrimazolum uskutecznilam. Myślę ze zdążyłam przed pelna infekcja. Zobaczymy. Zaraz ide smazyc boczniaki bo naszlo mnie ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nożki i rączki przez skórę Co do imienia to z tych co wymieniłaś najbardziej mi się Wiktor podoba ![]() P.S Daniel tez b.ładne imię ![]() Dzidzia- u Nas też leje od rana... Coralady- chłopiec,dziewczynka?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-25 o 11:16 |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
a ja mam ochote na spaghetti, pizze, frytki, PRINCE POLO kokosowe, wolowine pięciu smaków...... no ale niestety, spaghetti, pizza,frytki, prince polo- brak nawet w sklepie :/ a wołowina bedzie dopiero koło 15stej. I tak siedzę i głoduję od rana ![]() Aaa. wiecie jaka jestem głupia. Moja siostra ma pasieke i dała mi ostatnio kilogram miodu, a ja poszłam do biedronki i kupiłam słoiczek za 11 zotych.
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() albo jakaś zupka warzywna -też by wjechała ![]() Czuję się jak "wrak" taka śpiąca i zajechana... a nie mogę iść spać bo kuzynka ma za niedługo przyjechac.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-25 o 11:35 |
|
|
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
A mnie coś dzisiaj złapało na robienie w kuchni... kucharka ze mnie ŻADNA więc osobisty patrzy się na mnie jak na wariatkę...
Muffinki z żurawiną są już w piekarniku a teraz gotuję jaja żeby zrobić pastę jajeczną. Ciekawe co później wymyślę ![]() Już dosyć tego deszczu... bllleeeeee |
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mogę się przyłączyć?
Termin mam na 15.12.2013 i dziś idę podejrzeć bejbika.
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobi któregoś dnia A mnie boli brzuch na dole i mam biegunkę... czy to coś złego, czy przejdzie..? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
oczywiście ze możesz!!! Zapraszamy ![]() Daj znać jak po wizycie :p a TP masz w dzień mojego ślubu
|
|
#3023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słuchajcie od wczoraj mamy w domu psa. Ktoś bezczelnie wyrzucił psiaka z auta i zostawił tak po prostu. Od wczoraj rana psiak się do nas przyplątał, siedział cały dzień pod domem, szuka zabawy, chociaż boi się małych dzieci( mojego 6cio letniego brata) a do dorosłych podbiega od razu, chyba mu musiało jakieś dziecko coś zrobić. Dzisiaj się już zaczął bawić z moim bratem. P.[/QUOTE] Na pewno nie dawaj takiego syfu jak pedigree.Rozejrzyj sie np w zooplusie za dobra karma,bez konserwantow i barwnikow.Mozesz tez gotowac jak dziewczyny powiedzialy,ale bez przypraw. |
|
|
|
|
#3024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz coś o sobie ![]() Cytat:
Myślę,że przejdzie.... ja wczoraj miałam na odwrót... "nie moc" totalna w toalecie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sierpniu stukną mi 32 lata i jak widać to moja druga ciąża. Druga z zaskoczenia, że tak powiem ![]() Znoszę dobrze, żadnych dolegliwości poza mdłościami no i dziwnymi zachciankami spożywczymi A no i jak to napisałaś niemocą w toalecie.
Edytowane przez elena_100 Czas edycji: 2013-05-25 o 12:08 |
||
|
|
|
#3027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muffinki wyjęte i muszę powiedzieć że pięknie wyrosły i niesamowity zapach się po mieszkaniu rozniósł chyba zacznę się bawić w pieczenie.. skoro ciągle mam ochotę na słodkie to tak przynajmniej będę wiedzieć co jem A co do łązienkowych przygód... moim zdaniem przejdą. Czasem coś się do ścianki przyklei i już zmieniamy tron. Ja to teraz często przechodzę.. obstawiam że odżywiam się zdrowiej niż przed ciążą i mój biedny żołądeczek nie przyzwyczajony ![]() Próbowałam zarejestrować się na Bebilonie ale cosik guzik "Zarejestruj mnie" nie chce współpracować. Miałyście może takie problemy? Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-05-25 o 12:23 |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej.. bo jak kiedyś jak miałam psa ( ok 7 lat temu) to wlaśnie jak byłam na wizycie u weta to mi mówiła o pedigree żeby dawać? to aż taka zła ta karma?? Fakt że częsciej dostawała coś z obiadu , nawet krupnik lubiła, ale pedigree też dawaliśmy.. Mama mówi, że mam się zwolnic z pracy na stałe. Nie dość że dzisiaj ledwo mówie, boli mnie brzuch i ciągnie do kibelka, to zatoki mam tak zapchane że masakra. I mama twierdzi że nigdy się tu nie wykuruję.. i mówi że mam patrzeć na dzidzie a nie na siebie ...... znaczy tylko na siebie :/
|
|
#3029 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
męzowi powiedziały, ze zwrotów absolutnie nie ma, jak będzie rozmiar to łaskawie mogą wymienić ![]() Cytat:
no to Wam Wiktorek wyciął numerek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 18 tygodniu, czyli zaczynamy 5 miesiąc !! Nadrabiać będę później ![]() Miłego dnia ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Oczywiście wszystko grzecznie i spokojnie

a ja mam ochote na spaghetti, pizze, frytki, PRINCE POLO kokosowe, wolowine pięciu smaków......
no ale niestety, spaghetti, pizza,frytki, prince polo- brak nawet w sklepie :/ a wołowina bedzie dopiero koło 15stej. I tak siedzę i głoduję od rana