Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 10:42   #1381
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
a ja dziś z Tż będę oglądać mecz
I kibicować Niemcom. Tylko ktorym
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:45   #1382
edytte
Zadomowienie

GG do edytte
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzien dobry... dzis mija rok. Dzieki dziewczyny ze ze mna bylyscie ten czas
Pamietam jak ciezko mi bylo sie tu wbic dlatego teraz rozumiem nowe dziewczyny
Moze jak sie rozchmurzy to wybierzemy sie z malym na cmentarz zapalic znicz przy jakims opuszczonym grobku...
Ciekawe czy Tz pamieta... napisalam mu sms czy wie jaki dzis dzien... napewno nie pamieta bo nie wspominalam o tym a i mi nie duzo braklo zeby przegapic, tak mnie Kamilek pochlania...

Dziewczyny juz kiedys to pisalam, jesli chcecie sie wyplakac to polecam piosenke dka-pamietam o tobie weroniko, idealne slowa o stracie dziecka...
Jestem dzisiaj z Tobą . słuchałam i płaczę, cały czas płaczę, mi dzisiaj mało trzeba. Ja też mam taką piosenkę która towarzyszy mi teraz może nie odwołuje się bezpośrednio do tej sytuacji, ale opisuje to co czuję: "Requiem dla samej siebie" 2+1.

[CENTER]Tamto moje ja w jeden zwykły dzień
Jak najgłupsza rzecz zginęło mi gdzieś
Tamto moje ja w jeden zwykły dzień
Opuściło mnie

Za oknami wciąż na pozór ten sam świat
I tylko mnie troszeczkę mniej
Coś odeszło, coś, co waży mniej niż gram
A jednak się nie stało lżej
Żegnaj, stary cieniu, co poszedłeś spać
Witaj, nowa twarzy nauczona grać

[/
CENTER]

Ja w tej piosence odnajduję siebie, swoje emocje.
A wy co ładnego słuchacie? Może coś nowego poznam, ja mam dzisiaj mega doła i tylko w muzyce widzę ukojenie.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 10:48   #1383
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
I kibicować Niemcom. Tylko ktorym
Dortmundowi jakoś mi bliższy jest bo szwagierka blisko mieszka...no i grają polacy (szkoda że w Polskiej reprezentacji tak nie grają )

Cie mocno ...co za sen....

Edytte Ciebie również....wypłacz sie ... to daje ulgę mnie lepiej dziś po wczorajszym wylaniu łez...chociaż dziś jak przeczytałam wiadomość zeberki to też już się poryczałam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:09   #1384
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A ja miałam głupi sen, ze robiliśmy pomnik Fasolce i czułam ze to takie nie fair ze Zuzia nie ma. I głowilam sie jak przemycic wiadomość o Zuzi na tablicy pomnika.
Obudzilam sie przerażona.
To chyba wczorajsze strachy wyszły...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Słucham tej piosenki co pisała Luna i płacze

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:33   #1385
zebrawpaski
Zakorzenienie

agatko nie płacz, Aniołki nie chcą abyś płakała

mam coś dla Ciebie na osłodę
ciasto po przekrojeniu też wygląda świetni- proszę się poczęstować

lecę sprzątać- dzisiaj wolne od uczelni
popołudniu jedziemy z Kasią do drugiej Babci i zobaczyć co tam w naszym domku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7525.jpg (75,2 KB, 30 załadowań)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:48   #1386
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Też znalazłam takie informacje w necie, ale też i takie (od lekarzy), że dwukrotnie czyli o 100%.
powtarzam po raz drugi że beta w ciągu 48h rośnie o min 66%, w ciągu 72h o min 114%, w poniedziałek minie u ciebie 72 h także beta powinna wzrosnąć min o 114%

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
agatko nie płacz, Aniołki nie chcą abyś płakała

mam coś dla Ciebie na osłodę

lecę sprzątać- dzisiaj wolne od uczelni
popołudniu jedziemy z Kasią do drugiej Babci i zobaczyć co tam w naszym domku
zarąbiście wygląda! dasz przepis?

dziś sprzątanie, nauka ;/ nie chce mi się!

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 11:49   #1387
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry
ja dopiero co wstałam spałam 12 godzin
ale tak było cicho w domu, taka pogoda za oknem.. no cóż widocznie tego potrzebowałam, a teraz to muszę włączyć turbodoładowanie i ogarnąć dom i zabrać się za obiad bo tż niedługo wróci z pracy

Dziewczyny przytulam każdą z Was najmocniej i najcieplej jak tylko potrafię.. ten maj to w ogóle jest jakiś smutny.. tyle trudnych dat przyniósł dla wielu z nas.

Cytat:
już rano wstąpię na cmentarz- trudne to gdy na Dzień Matki mama idzie do dzieci a nie one do niej
Aż mnie coś ukłuło w środku jak to przeczytałam
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 12:21   #1388
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Tz odpisal "pamietam, naszego Aniolka ktory czuwa nad nad nami" tak mnie zaskoczyl ze sie poryczalam... kochany moj.
Pięknie napisał...

Cytat:

A ja miałam głupi sen, ze robiliśmy pomnik Fasolce i czułam ze to takie nie fair ze Zuzia nie ma. I głowilam sie jak przemycic wiadomość o Zuzi na tablicy pomnika.
Obudzilam sie przerażona.
To chyba wczorajsze strachy wyszły...

Mnie też się ostatnio śnił cmentarz, grób. Ale to dlatego, że rozmawiałam z mamą o grobku Dawidka, jak ładnie teraz wygląda (jest z takiego pięknego kamienia, który ma takie jakby mini kryształki i błyszczy to w słońcu... tyle mogłam dać mojemu Synkowi).

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ja dopiero co wstałam spałam 12 godzin
ale tak było cicho w domu, taka pogoda za oknem.. no cóż widocznie tego potrzebowałam, a teraz to muszę włączyć turbodoładowanie i ogarnąć dom i zabrać się za obiad bo tż niedługo wróci z pracy
Coś w tym jest, my wróciliśmy ze sklepu, TŻ się nagle poczuł tak słabo (zresztą ja też, ale zjadłam i mi przeszło), że się położył spać teraz i mi tu śpi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 12:47   #1389
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -

ja też siedze od rana w kuchni...szykuję jakbym miała mieć jakąś imprezę hehe a tu tylko wieczór z tż i piwkiem przy meczu

a na obiad u nas dziś pstrąg z ziemniakami z piekarnika plus mix sałat,pomidorki,ogórek zielony i sól, pieprz oraz oliwa z oliwek

a na wieczór taka sałatka jak Rena wczoraj pokazała lub zamiast tuńczyka będzie kurczak.....i sałatka owocowa

aaa 2 dni temu Tż kupił mi majteczki w lidlu a wczoraj dokupiłam biustonosz jeszcze wrr szkoda tylko że nie wiedziałam że one takie fajne są bo białe też były no ale wczoraj już nie było tylko niebieski i różowy
U Was też tak szybko się wszystko w lidlu rozchodzi?? bo u mnie to trzeba być zaraz po 8 jak tylko jest oferta bo później niewiele zostaje...albo rozpakowane wszystko albo same wielkie rozmiary.....
a rozmiar mojego biustonosza to 85C bo taki został ale jest dobry .... jakoś lubię takie luźniejsze minimalnie...tzn nie lata mi ale i nie ściska za bardzo

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-05-25 o 12:50
Stary 2013-05-25, 12:51   #1390
iza243
Zakorzenienie

Nic mi nie smakuje i na nic nie mam ochotyJak robiłam sałatle i czułam mieso było mi nie dobrze takżenie wiem czy jej skosztuje wieczoremCzuje głód ale kompletnie na nic nie mam ochoty,wmuszam w siebie jedzienie.Dzisiaj zjadłam musli i troche zupy pieczarkowej bo nic innego mi nie weszło.

Stary 2013-05-25, 13:06   #1391
Kubek29
Zadomowienie

Iza, tez tak mam.
Jedzenie teraz w ogole mnie nie kręci.
Nie bardzo nawet jestem w stanie sama przygotowywać jedzenie. Jakos mi sie ten wstret w tym tygodniu nasilil. Dobrze ze Maz w weekend w domu jest to mi przygotowuje i cos tam zjadam,
Mam nadzieje, ze przejdzie mi ta awersja do jedzenia.

Dzisiaj jak maz sie pytal co chce na obiad i wyobrazalam rybę na obiad, ze ja zrobię (bo taki byl plan) to mało do kibelka nie pobieglam.
Stanęło, ze na obiad bedzie makaron z pesto calabrese (gotowe, sloiczkowe) bo to raz dwa a pozatym dobrze sie trwawi i Maz moze wykonać

Juz nawet z mama (przez tel) o jedzeniu nie rozmawiam, bo krzyczy o mięso

Ciagle mi jakieś gastryczne atrakcje dokuczaja. Przeszły mi typowe mdlosci, ale teraz za to mam odbijania męczące.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-25 o 13:12
Stary 2013-05-25, 13:23   #1392
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
U Was też tak szybko się wszystko w lidlu rozchodzi?? bo u mnie to trzeba być zaraz po 8 jak tylko jest oferta bo później niewiele zostaje...albo rozpakowane wszystko albo same wielkie rozmiary.....
a rozmiar mojego biustonosza to 85C bo taki został ale jest dobry .... jakoś lubię takie luźniejsze minimalnie...tzn nie lata mi ale i nie ściska za bardzo

Oczywiście!
Jak mi na czymś mocno zależy, to proszę tatę, żeby poszedł stanąć już przed otwarciem (i zawsze tam jest kolejka emerytów).
Np. chciałam takie deserki w szklankach - musiał iść rano, bo po południu już nie było... I wiele wiele innych rzeczy tak samo.

Cytat:

Ciagle mi jakieś gastryczne atrakcje dokuczaja. Przeszły mi typowe mdlosci, ale teraz za to mam odbijania męczące.

Jak coś, to ja jestem ekspertem Przerabiałam już wszystko - zaparcia (to przez większość czasu), biegunkę, wzdęcia (również bardzo często), zgagę, mdłości na początku też miałam. Ogółem moje jelita są do....... wymiany

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 13:31   #1393
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40988371]

Jak coś, to ja jestem ekspertem Przerabiałam już wszystko - zaparcia (to przez większość czasu), biegunkę, wzdęcia (również bardzo często), zgagę, mdłości na początku też miałam. Ogółem moje jelita są do....... wymiany

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

No to co na odbijania? Chociaż Ty odbijan nie miałas?
Bo to niby ☠☠☠☠☠☠☠a, ale meczaca, nie dość ze mogę tak godzinami to jeszcze nie zawsze wypada. Ostatnio zrobiłam to w sklepie i jeszcze po tym sobie jeknelam- mina ochroniarza bezcenna
A oprócz tego to odbijania czasem kończy sie po prostu pawikiem.

A ja mieszkam w takim "ąę" miejscu, ze tu prawie nikt do Lidla nie chodzi, więc jeszcze długo po akcjach promocyjnych i tych kulinarnych tygodniach sa produkty do dostania. Jak cos chce zobaczyć czy kupić to spokojnie wszystko zdążę.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-25 o 13:35
Stary 2013-05-25, 13:36   #1394
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet nie mów o odbijaniu

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-05-25 o 13:41
Stary 2013-05-25, 13:39   #1395
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Tz odpisal "pamietam, naszego Aniolka ktory czuwa nad nad nami" tak mnie zaskoczyl ze sie poryczalam... kochany moj.
wzruszajace na maxa... moj na bank nie pamieta...

Cytat:
szkoda że w Polskiej reprezentacji tak nie grają
hehe
no ja tez kibicuje Borussi. boski Matt

Cytat:
A ja mieszkam w takim "ąę" miejscu, ze tu prawie nikt do Lidla nie chodzi
ave snobi

a my mykamy na wschod. spontaniczny pomysl wypozyczenia auta i wyjazdu. nie wiem czy to nie glupota, ale coz...
do poniedzialku (lub jutra )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 13:40   #1396
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych

Cytat:
No to co na odbijania? Chociaż Ty odbijan nie miałas?
Bo to niby ☠☠☠☠☠☠☠a, ale meczaca, nie dość ze mogę tak godzinami to jeszcze nie zawsze wypada. Ostatnio zrobiłam to w sklepie i jeszcze po tym sobie jeknelam- mina ochroniarza bezcenna
A oprócz tego to odbijania czasem kończy sie po prostu pawikiem.

A ja mieszkam w takim "ąę" miejscu, ze tu prawie nikt do Lidla nie chodzi, więc jeszcze długo po akcjach promocyjnych i tych kulinarnych tygodniach sa produkty do dostania. Jak cos chce zobaczyć czy kupić to spokojnie wszystko zdążę.
No nieciężarnej to bym powiedziała: jeść wolno i małe porcje, ale w ciąży to wiadomo Można jeść i najzdrowiej na świecie, a nie uniknie się niektórych rzeczy.

Ale zazdroszczę... U mnie w Lidlu pierwsze są schorowane babcie, które tylko w autobusie i w poczekalni u lekarza są takie schorowane... Ale to już na inną rozmowę

Stary 2013-05-25, 13:54   #1397
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk

Pani!
Udanej wycieczki! Fajne sa takie spontany!

Luna tez pisała, ze jej na pewno nie pamięta... I co?
Myśle, ze nasi wszyscy pamiętają...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40988593]No nieciężarnej to bym powiedziała: jeść wolno i małe porcje, ale w ciąży to wiadomo Można jeść i najzdrowiej na świecie, a nie uniknie się niektórych rzeczy.

Ale zazdroszczę... U mnie w Lidlu pierwsze są schorowane babcie, które tylko w autobusie i w poczekalni u lekarza są takie schorowane... Ale to już na inną rozmowę
.[/QUOTE]

Wlasnie tak.
Stosuje sie do wszystkiego 'co należy' i nic. Zero smazonego, przyprawionego mocno, nie jem łapczywie nie pije gazowanegl a bekacz jestem pierwsza klasa.
Ale nic to przeżyje dla kogoś

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-25 o 13:56
Stary 2013-05-25, 14:08   #1398
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Odnosnie rocznic.. u nas rok minal dzien po powrocie z Jakubem ze szpitala. Maz nie pamietal.

A muzyka: Lamb - "zero" i "angel gabriel"

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:01   #1399
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk

Cytat:
Pani!
Udanej wycieczki! Fajne sa takie spontany!

Luna tez pisała, ze jej na pewno nie pamięta... I co?
Myśle, ze nasi wszyscy pamiętają...

Wlasnie tak.
Stosuje sie do wszystkiego 'co należy' i nic. Zero smazonego, przyprawionego mocno, nie jem łapczywie nie pije gazowanegl a bekacz jestem pierwsza klasa.
Ale nic to przeżyje dla kogoś
To ja sobie jedynie w ciąży pobekałam Od dziecka mam z tym problem, mama opowiadała, że nic mi nie pomagało żeby mi się odbiło i tak zostało.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:04   #1400
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
pazurki ladne, delikatne. masz spokój na kilka tygodni
dokładnie o to chodziło

Cytat:
rena- super paznokietki i bluzeczki też fajne
ciasto balowe- przepis od maksi
tylko robiłam na dużej blaszce i wszystkie składniki przeliczyłam X2
dzięki a ciastem kusisz cholerka

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Rena ta pomarańczowa mi się podoba - gdzie kupiłaś?
na bazarku w Gorzowie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40984247]Hej!

Jeszcze odnośnie BETY - wg mnie powinna rosnąć o 66% co 48 h[/QUOTE]
dokładnie - dopiero zauważyłam swój błąd

Cytat:
Też znalazłam takie informacje w necie, ale też i takie (od lekarzy), że dwukrotnie czyli o 100%.
mój też liczył, że nawet 100%, ale mówił też, że czasem zdarza się że urośnie trochę mniej i to też nie zawsze oznacza najgorsze

Cytat:
Luna

Cytat:
[mam coś dla Ciebie na osłodę
kurcze - pysznie wygląda

Cytat:
ja też siedze od rana w kuchni...szykuję jakbym miała mieć jakąś imprezę hehe a tu tylko wieczór z tż i piwkiem przy meczu

a na obiad u nas dziś pstrąg z ziemniakami z piekarnika plus mix sałat,pomidorki,ogórek zielony i sól, pieprz oraz oliwa z oliwek

a na wieczór taka sałatka jak Rena wczoraj pokazała lub zamiast tuńczyka będzie kurczak.....i sałatka owocowa
polecam zamiast oliwy - olej lniany - bardzo zdrowy i nie powinno się łączyć ogórka z pomidorem (choć czasem też to robię)
_________________________ __________
witam kochane u nas od rana leje deszcz - masakra jakaś a ja dziś w pracy byłam - mieliśmy dzień sportu i moja klasa wygrała turniej w piłkę nożną zaraz biorę się za robienie obiadu, bo dziś jakoś później nam wyszło jadłyście rekina?? dziś właśnie robię mężowi pewnie będzie smakował jak ryba

działanie oleju lnianego obejmuje następujące obszary organizmu:
CIĄŻA:
Matka musi zaspokoić zapotrzebowanie organizmu płodu na NNKT, ponieważ nie jest ono w stanie samodzielnie ich syntetyzować.
Właściwa proporcja między spożyciem kwasów omega-3 i omega-6 zabezpiecza przed przedwczesnym porodem. Niedobór tych kwasów powoduje zmiany w składzie błon komórkowych mózgu i siatkówki oka.
Kobiece mleko jest bardzo bogatym źródłem kwasów EPA i DHA, które są konieczne m.in.
do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego rozwijającego się dziecka. Oczywiście poziom tych kwasów zależy od spożywanych przez nią pokarmów.
Przy niedoborach NNKT zaobserwowano zmiany skórne, mniejszą odporność na infekcje oraz gorszy rozwój fizyczny. Stwierdzono, że u dzieci kobiet, które uzupełniały swoją dietę w ciąży kwasami omega-3 (pasta wg dr Budwig) poziom inteligencji w stosunku do innych swoich rówieśników jest wyższy aż o 19%

http://skarbnicawiedzy.blox.pl/2009/...ASCIWOSCI.html

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-05-25 o 15:08
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:06   #1401
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Nic mi nie smakuje i na nic nie mam ochotyJak robiłam sałatle i czułam mieso było mi nie dobrze takżenie wiem czy jej skosztuje wieczoremCzuje głód ale kompletnie na nic nie mam ochoty,wmuszam w siebie jedzienie.Dzisiaj zjadłam musli i troche zupy pieczarkowej bo nic innego mi nie weszło.
Korzystam z tego, że jeszcze mnie nie odrzuca od jedzenia i od warzyw, owoców. W tamtej ciąży miałam wielki problem co jeść, bo nic nie mogłam przełknąć. W pracy musiałam chodzić po świeże bułki, bo na sam zapach chleba mnie naciągało, na owoce też patrzeć nie mogłam i tak mi przeleciał sezon na świeże truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, winogrona i borówki prosto z działki Ani raz nie zjadłam ukochanego makaronu lub ryżu z truskawkami ze śmietaną ani nei zjadłam samych truskawek ze śmietaną, ani sałatki owocowej.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
polecam zamiast oliwy - olej lniany - bardzo zdrowy i nie powinno się łączyć ogórka z pomidorem (choć czasem też to robię)
Miałam kiedyś olej lniany, ale prawie całą butelkę wywaliłam. Nie smakuje mi Bardzo czuć go w sałatce, mimo małej ilości. Za to oliwa z oliwek u mnie schodzi jak woda.
Wielu rzeczy nie powinno się łączyć, też np. sera białego z pomidorem, ale nie można też dać się zwariować.
Nie wyobrażam sobie sezonu letniego bez sałatki z pomidora, cebuli i ogórka (+sól i pieprz, TŻ dodaje sobie jeszcze ocet)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-25 o 15:08
Stary 2013-05-25, 15:19   #1402
Luna0
Zakorzenienie

My tez dzis kibicujemy niemca konretnie to Dortmund

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:22   #1403
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam kiedyś olej lniany, ale prawie całą butelkę wywaliłam. Nie smakuje mi Bardzo czuć go w sałatce, mimo małej ilości. Za to oliwa z oliwek u mnie schodzi jak woda.
Wielu rzeczy nie powinno się łączyć, też np. sera białego z pomidorem, ale nie można też dać się zwariować.
Nie wyobrażam sobie sezonu letniego bez sałatki z pomidora, cebuli i ogórka (+sól i pieprz, TŻ dodaje sobie jeszcze ocet)
a trzymałaś go w lodówce? wystarczy dodać 1łyżkę do sałatki - wolę to niż łykanie kwasów omega w tabletkach. A oliwę też uwielbiam

Stary 2013-05-25, 15:35   #1404
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -

Cytat:

_________________________ __________
witam kochane u nas od rana leje deszcz - masakra jakaś a ja dziś w pracy byłam - mieliśmy dzień sportu i moja klasa wygrała turniej w piłkę nożną zaraz biorę się za robienie obiadu, bo dziś jakoś później nam wyszło jadłyście rekina?? dziś właśnie robię mężowi pewnie będzie smakował jak ryba

działanie oleju lnianego obejmuje następujące obszary organizmu:
CIĄŻA:
Matka musi zaspokoić zapotrzebowanie organizmu płodu na NNKT, ponieważ nie jest ono w stanie samodzielnie ich syntetyzować.
Właściwa proporcja między spożyciem kwasów omega-3 i omega-6 zabezpiecza przed przedwczesnym porodem. Niedobór tych kwasów powoduje zmiany w składzie błon komórkowych mózgu i siatkówki oka.
Kobiece mleko jest bardzo bogatym źródłem kwasów EPA i DHA, które są konieczne m.in.
do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego rozwijającego się dziecka. Oczywiście poziom tych kwasów zależy od spożywanych przez nią pokarmów.
Przy niedoborach NNKT zaobserwowano zmiany skórne, mniejszą odporność na infekcje oraz gorszy rozwój fizyczny. Stwierdzono, że u dzieci kobiet, które uzupełniały swoją dietę w ciąży kwasami omega-3 (pasta wg dr Budwig) poziom inteligencji w stosunku do innych swoich rówieśników jest wyższy aż o 19%

http://skarbnicawiedzy.blox.pl/2009/...ASCIWOSCI.html
Miałam o tym na SR, była przedstawicielka tej firmy

Stary 2013-05-25, 15:45   #1405
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też nie smakuje mam go w domu....

uwielbiam i robię w wersji takiej jak Twój Tż...zawsze zjadam sama cała miskę....uwielbiam jak już poleży troszkę np całą noc a rano do bułeczki wsadzę....i bułka robi się taka mokra!! CUDO!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-25, 15:49   #1406
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a my mykamy na wschod. spontaniczny pomysl wypozyczenia auta i wyjazdu. nie wiem czy to nie glupota, ale coz...
Spontany są najlepszeBawcie się dobrze
Cytat:
jadłyście rekina?? dziś właśnie robię mężowi pewnie będzie smakował jak ryba
Daj znać jak smakował

Stary 2013-05-25, 15:50   #1407
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
garderoba wierzchnia zamontowana, krzesła pooklejane filcem aby nie ryzowały paneli- takie relacje mi zdał Tz-et, jutro chłopaki przykręcają karnisze
jeszcze klatka schodowa, łazienka, lampy, firany i święte obrazy/płaskorzeźby, które mam wybrane i przeprowadzka
szalejecie
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
A u Ciebie jak u młodszego z mową?
rozkręca się dopiero.
Cytat:
ciasto balowe- przepis od maksi
tylko robiłam na dużej blaszce i wszystkie składniki przeliczyłam X2
yamii!!!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na wschód - czyli do rodziców? bawcie się dobrze
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 17:19   #1408
Hosenka*
Zakorzenienie

Rena:
w lodówce.

Oliwa z oliwek też jest bardzo polecana w ciąży i przy niej zostanę

Od jakiegoś czasu robię sobie taką szybką sałatkę do pracy:
-rukola lub świeży szpinak
- mozzarella
- pomidor
to podstawa, jak mam akurat w lodówce to daję jeszcze rzodkiewkę i ogórka i jak mam czas do jeszcze gotuję do tego jajko na twardo.
Do tego trochę soli, pieprzu, ziół prowansalskich, czosnku i właśnie oliwa

Instagram

Stary 2013-05-25, 17:25   #1409
maksikola
Wtajemniczenie

W Rossmanie byłam i ja! :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2662.jpg (44,3 KB, 44 załadowań)
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 17:25   #1410
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Daj znać jak smakował
mięso delikatne i smakuje trochę jak ryba a trochę jak mięso, ale delikatniejszy

Cytat:
Rena:
w lodówce.

Oliwa z oliwek też jest bardzo polecana w ciąży i przy niej zostanę

Od jakiegoś czasu robię sobie taką szybką sałatkę do pracy:
-rukola lub świeży szpinak
- mozzarella
- pomidor
to podstawa, jak mam akurat w lodówce to daję jeszcze rzodkiewkę i ogórka i jak mam czas do jeszcze gotuję do tego jajko na twardo.
Do tego trochę soli, pieprzu, ziół prowansalskich, czosnku i właśnie oliwa
a ja wcale Cię nie namawiam ale wiem, że w lnie może być nawet 700 razy więcej tych kwasów niż w innych artykułach - dlatego polecam i to nie tylko w ciąży

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości