|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam się weekendowo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2.Robert Ja tam jestem za polskimi imionami ![]() Cytat:
![]() Jednym słowem wszystko się da wystarczy powalczyć. Dobrze że z Tobą i Dzidziolem w jak najlepszym porządku A przeszły Ci te jakby skurcze? Cytat:
Ubiłabym takich ludzi.S☠☠☠☠.....Jedzonko:karma w puszce z tych lepszych,chleb z pasztetem,kasza lub makaron gotowany pomieszany z jakimś mięskiem do tego np marchewka. Można dodać też surowe jajko lub trochę oleju. Ale żadnych ziemniaków Cytat:
Mój brat ma Arnikę i Martikę ![]() Cytat:
Cytat:
z tym że ze 4 razy w kibelku byłam na dzień)
|
||||||||
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
ale Maciejka bardzo mi sie podoba :O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Mama mówi, że mam się zwolnic z pracy na stałe. Nie dość że dzisiaj ledwo mówie, boli mnie brzuch i ciągnie do kibelka, to zatoki mam tak zapchane że masakra. I mama twierdzi że nigdy się tu nie wykuruję.. i mówi że mam patrzeć na dzidzie a nie na siebie ...... znaczy tylko na siebie :/[/QUOTE] Brawo dla mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3033 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
w moje urodziny ![]() Tak w ogóle to super,że coraz więcej mamuś dołącza. Ciekawe ile nas tu będzie ? coralady ja miałam tak,że trafiłam na IP z krwawieniem, połozna cały czas (przez 3 godziny- tyle to wszystko trwało) pytała lekarza czy wpisywać na oddział, tak jakby jej na tym zależało. W sumie wyszło na to, że nie musiałam , okazało się, że mogę leżeć w domu.
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupilam moj wymarzony rabarbar
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś ta karma była zjadliwa. Teraz to taki typowy psi fast food. Większość psiaków uwielbia, ale zdrowia w tym co w hamburgerze dla człowieka. Zgadzam się z Twoją mamą. Lepiej się wykurować. Ty się możesz pomęczyć ale czemu maleństwo ma się też męczyć? Życzę zdrówka!!! |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] pedigree jest chyba najgorszą karmą na rynku ciasto nie ale osatnio robiłam pyszny kompot z rabarbaru- rabarbar+woda+ cukier, podgotowałam trochę... mniam! Rabarbarową "ciapę" wrzuciłam do galaretki brzoskwiniowej.
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba patrzec na sklad i nie kupowac w supermarketach,bo wlasnie tam sa te najtansze,beznadziejne karmy.
|
|
|
|
#3039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Domii za piątkęCytat:
Wiem jak to jest chodzić chorym do pracy :/zero zrozumienia ze strony szefowej i żadnego zwolnienia.Ciągłe pretensje,a Ty się na nogach słaniasz... Ale wtedy jeszcze w ciąży nie byłam więc też inna sytuacja.I człowiek inaczej myślał... Ale zrezygnować z pracy nie dałam rady.Kasa min. na studia była potrzebna,nie mogłam sobie pozwolić na żadne ustępstwa. Mam tylko nadzieję że moje nieprzeleżane choroby nie wyjdą za kilka lat.... ![]() Cytat:
Miałam kilka psów i zawsze miały biegunkę po nich i wszystko za przeproszeniem w.ysrały.Od tego czasu nie daje kartofelków. Weterynarz nie kazała podawać. |
||||
|
|
|
#3040 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już na szczęście lepiej. Jedynie wymioty nadal dokuczają, ale zazwyczaj tylko rano podczas przygotowywania śniadania Cytat:
Cytat:
Każdy mówi, że mały, albo że nic nie widać. Trochę to irytujące ![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj mam strasznego lenia, najchętniej spędziłabym cały dzień w domu, ale niestety na 17 do kościoła na nauki
|
|||||
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a czasem robiłam słodką kruszonkę :p A kompot z rabarbaru też pyszniutki
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Rabarbar to w pleśniaku/szarpańcu-jak zwal tak zwal, ale pasuje i smakuje idealnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam do nadrobienia
5 stron ![]() Witam się w ostatnim dniu 19 tygodnia od jutro półmetek ciąży
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
pedigree jest chyba najgorszą karmą na rynku
ciasto nie ale osatnio robiłam pyszny kompot z rabarbaru- rabarbar+woda+ cukier, podgotowałam trochę... mniam! Rabarbarową "ciapę" wrzuciłam do galaretki brzoskwiniowej.[/QUOTE] Kompot to byla moja pierwsza mysl I napewno zaraz sie za to wezme .. Ale ciasto tez mi po głowie chodzi. Wogole dostalam taka wene na sprzatanie jak nigdy - zobaczymy co z tego wyjdzie. Lece - nie moge zmarnowac szansy bo moze sie nie powtorzyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin dzięki za info.
Trochę to smutne, że nawet ciężko komuś powiedzieć, że sie przenosi. Po prostu, dla zasady, bo przecież nie o pretensje chodzi. Rybko Twoja Mama ma rację. Ale wiem ze to bardzo trudne gdy się ma ciężka sytuację. Jeśli tego nie wylezysz i nie odpoczniesz to obydwoje możecie na tym stracić. Moj szanowny sie kapie. Mloda sie z nim chlapala tak ze mokra od stóp do glow. Rozebralam ja a ten diabel polecial do tatusia i wlulala mu się do wanny ugrzac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
A ja po zakupkach z biedry
kupiłam dla dzidzi patyczki do uszu wraz z płatkami kosmetycznymi(5,99), krem pielęgancyjny nivea, krem na każdą pogodę(8,99) oraz żel do kąpieli od pierwszych dni(10,99) też nivea ale w białym opakowaniu. Zadowolona jestem najbardziej z kremu pielęgnacyjnego bo kosztował tylko 7.99
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, od czasu do czasu zaglądam do Was ale nie mam czasu aby to wszystko nadgonić bo piszecie bardzo dużo
ale co kilka stron czytam Sama mam termin na 29 grudnia i dowiaduje się tu od Was wielu ciekawych rzeczy. To moja druga ciąża mam już 3-letniego synka Oliwierka! Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusi
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Trele warstwy ciasta scierane na tarce (pokroju kruchego), rabarbar i słodka pianka z ubitych na sztywno białek z cukrem.
Znajdziesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam dzidzia co to jest ten pleśniak bo nigdy nie słyszałam o tym i czytam i powiem Ci że musi być pyszne!! mam wrażenie że moja mama kiedyś coś PODOBNEGO robiła, ale jednak troche inaczej. Jezu
ale to musi być dobre
|
#3052 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co robić z drugim USG, czy iść państwowo za darmo, ale tam mają kiepski sprzęt czy jednak zapłacić te 200 zł i iść na 3D. Większa szansa na poznanie płci, a ja już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko; Trele
Najlepsze z kwaśnymi owocami, ale tak po prawdzie można zrobić ze wszystkim. Jest to bardzo niskie ciacho, ale pyszne ![]() http://www.google.pl/search?ei=h6qgU...rp.0z-qD38rSkA Miki ja bym szła prywatnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też ta opcja bardziej się podoba. Przynajmniej dostałabym wydruk i z tego co wiem dają też jakiś kod dzięki któremu mogłabym oglądać filmik z USG
|
|
|
|
#3057 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaka płeć? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze,ze go przygarnęliście... my swojemu dawaliśmy resztki obiadowe najczęściej i suchą karmę. mięsko gotowane, czy np. zupy b.lubil ![]() Cytat:
![]() gratulacje Cytat:
Mama mówi, że mam się zwolnic z pracy na stałe. Nie dość że dzisiaj ledwo mówie, boli mnie brzuch i ciągnie do kibelka, to zatoki mam tak zapchane że masakra. I mama twierdzi że nigdy się tu nie wykuruję.. i mówi że mam patrzeć na dzidzie a nie na siebie ...... znaczy tylko na siebie :/[/QUOTE] mama dobrze mówi Cytat:
![]() jedna sieć a wygląda na to, ze każdy sklep ma swoje zwyczaje ![]() Cytat:
![]() ja się witam po pierwszym dniu w pracy po L4 bylam zobaczyć co mnie czeka,ale nie jest tak źle ![]() szef był i dodał mi jedna rzecz,ale już mam to gdzies - najwyżej znow pojde na L4 jak mnie zaczna wkurzac
|
|||||||
|
|
|
#3058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mi zrobiłyście smaka na pleśniaka! (nie czuję, że rymuję)
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miki Prywatnie Idę robić spaghetti ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- A i pleśniak mniam,moja mama często robi
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zrobi któregoś dnia 
za II trymestr i 14 tydzień:P
KCIUKI DLA ANI 

a ja mam ochote na spaghetti, pizze, frytki, PRINCE POLO kokosowe, wolowine pięciu smaków...... 

5 stron
Ślub 25.08.2012