|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
ja też wyladowalam w szpitalu i to bez powodu tylko dlatego że pielęgniarka mnie zarejestrowała bo już mam termin porodu ktg dobre skurczy brak nic mi nie dolega i mam sobie tak leżeć do poniedziałku i wtedy zobzczymy ale głupota po prostu leze i nic mi nie będą robić to po jaką cholerę mnie zostawili na co lekarz powiedział że przecież powiedziałam na IP że chce zostać masakra wściekła jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() MARCHEWKA twój opis porodu jak czytalam , to chwilami myslalm ze opisujesz moj porod ale ten pierwszy , wszystko identycznie obie sie nameczylysmy i dokladnie jak w rzezni bylo .... 26 h rzeznii Michal spi .... po ataku kolki , ktora trwala od rana , a ja w koncu poprasowalam pierwszy raz od porodu , nawet nie wieciejaka frajde mi to sprawilo heheh , wstawilam dwa prania , rozwiesilam i koncze zupe brokulowa .... ach jak milo i blogo jak mlody spiii spokojnie...
![]() |
#4354 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie się wydaje, że chyba po karmieniu jakieś odbijanie i chwila "zabawy", jakieś dotykanie łapki, całuski, a kuku srutu tutu... i jak widzimy, że maluchowi się jedzonko "osadziło" chociaż trochę, to powoli zaczynamy wszystko wyciszać i maluch zmęczony pada w swoim łóżeczku i śpi snem błogim przez 3 godziny ![]() ![]() Cytat:
współczuję, już chyba w ciąży łatwiej się z czymś takim obejść niż podczas karmienia piersią... ![]()
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Marchewka- widziała, że wstawiłaś opis porodu. Niezły esej Ci wyszedł ![]() ![]() zaraz sobie przeczytam, bo na razie nie miałam kiedy.. Cytat:
![]() ja poluję dalej ![]() Cytat:
myślałam, że najgorsze jest samo wypchnięcie i to uczucie rozrywania ![]() ---- My byliśmy w tesco- kupiłam młodemu kapelusik i trampki ![]() teraz przyjechaliśmy do teściów na weekend. Tydzień temu jak tu byliśmy, byłam pewna że więcej z brzuszkiem tu nie wrócę ![]() Tż poszedł myć samochód więc mam chwilkę żeby Was nadrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marchewka- szacunek i podziw za przeżycie porodu, nei jestem sobie w stanie nawet wyobrazić co przeszłaś.. Cytat:
kciuki, żeby się akcja zaczęła na dniach!!! Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i sprawnie, żebyś jak najszybciej była z dziecinką po drugiej stronie brzuszka! Cytat:
![]() Cytat:
codzień sobie tak obiecuję..... Cytat:
spróbujemy, tą metode propagował ten hamerykański doktor od wiązania niemowląt w kokon ![]()
![]() |
#4357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w sumie miałam nadzieję, że nasza Mała jest ciut mniejsza bo w 31tc ważyła 1700g a tu tak się jej przybrało ![]() Te spięcia to u mnie też codzienność, zwłaszcza po południu/wieczorem. Ale są bezbolesne. Tylko kilka razy czułam jednocześnie ból jak na @. Mam nadzieję, że one jednak w jakimś stopniu pomagają tym naszym macicom przygotować się na ten hardcore ![]() Cytat:
![]() ![]() Kamciatka trzymam kciuki za szybko rozwój akcji ![]() Becik faktycznie trochę dziwne, że już Cię położyli w szpitalu a nic robić nie będą? Ewidentnie chcą te 3dni Cię trzymać żeby NFZ im zwrócił...Co za bezsens! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() marchewka przeczytałam twój opis i współczuje, a i jakbym zdecydowała sie na 2 dziecko, chociaz na ta chwile Kubuś ma być jedynakiem, to chce znowu cc ![]() axella współczuje kolek, mojego na szczescie ominely takie ostre chociaz czasem tez sie prezy i placze, ale nie wiem czy to kolka U nas po tygodniu porzucenia przeze mnie nabiału schodzi ta wstretna wysypka ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, czy wasze dzieci leżą spokojnie i się patrzą na coś ? nie na rekach ? bo ja jak mojego odkładam to on zaraz zaczyna się drzeć ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje,że Kuba przechodzi skok rozwojowy - diagnozuje go już drugi raz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||||||
Zakorzenienie
|
aa to dziwne, po tym ginie który ciągle pijesz powinnaś mieć kaca
![]() nic nam innego nie pozostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() GRATULUJĘ córeczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jestem, jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam ![]() Cytat:
![]() w domku lepiej.. a masz jakieś rozwarcie chociaż ? Cytat:
![]() nie martwcie się, jeśli coś się zacznie to na bank Wam się pochwalę ![]() i oczywiście poproszę o magiczne kciuki ![]() nic bezinteresownie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym pogodzeniem wychodzenia na dwór z dziećmi to też zastanawiam się jak to będzie... wyszykować mi się z tymi łobuzami jest ciężko,a co dopiero jak dojdzie Tymek ![]() Od września młodszy do zerówki idzie więc rano będę miała istny szał..wyszykować 2 do szkoły, ciuchy,mycie,śniadanie,pl ecaki...siebie ubrać i jeszcze Tymka...A na koniec jeszcze tak to zgrać żeby z karmieniem w czasie wyrobić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny czy wy też tyle jecie po porodzie? Bo ja jem więcej niż w ciąży... Chyba że właśnie odbijam sobie te wszystkie diety szpitalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() -- humor do bani, wczoraj mnie przewiało i gardło boli jak cholera, super zarąbisty dekarz uszczelnił dach w firmie tak że kapie na nowe meble w salonie ![]() Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-05-25 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
wszystko przez ta pielęgniarkę która mnie zarejestrowała w systemie i ponoć nie da się tego cofnąć ale mnie to guuwno obchodzi wiec lekarz wymyślił mi jakieś dziwne tętno przy skurczu a było ich zaledwie dwa już chyba po to żebym się nie burzyla i położyła na oddział rozwarcie mi wpisał na 1 cm ale chyba nacignal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() anoxe udało ci się wylicytować ten laktator ![]() ![]() I jeszcze muszę się poskarżyć mam ochotę zamordować ludzi którzy przyłażą i mówią mi, że nauczyłam małego noszenia i jak mogłam ![]() Wczoraj byłam u gina przepisał mi tabletki anty, ale chyba już nigdy nie zdecyduję się na sex bo przy wkładaniu wziernika czułam taki ból, że się popłakałam, a gin mnie przepraszał i mówił, że muszę się rozluźnić bo on i tak i tak będzie to trzymał tam tak długo jak będzie musiał. Nie wiem czemu to tak bolało, przy pierwszym razie tak nie bolało, ale lekarz twierdzi, ze już mnie rozciągnął i stosunek nie będzie bolał yhh ide sprzatnac kibel bo mały zaczyna stękać, takie życie ![]() aaa jeszcze, wkładki laktacyjne dady z biedronki są beznadziejne, marszczą się i zwijają , kupujcie j&j sa fajnie wyprofilowane, a nie takie płaskie naleśniki ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-05-25 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj pół dnia - nie wiem dlaczego - nie umiałam wejść na wizaż ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj też dostałam info od Diabli: "Nelka jest cudowna i taka jak sobie wymarzyłam. Tatuś zakochany po uszy, dzielnie się spisuje - zajmuje się małą, pomaga mi się kąpać, wypytuje położne o wszystko - ideał. Nie spodziewałam się, że będzie aż tak fajnie. W niedzielę chyba wracamy do domku. Po cc ciężko u mnie z wstawaniem, chodzeniem ale walczę. Nelcia jest żarłaczem mamusiowym, więc cały dzień wisi na cycu. Gratulacje dla wszystkich świeżych mam. Myślami często jestem na wizażu i korzystam z Waszych wskazówek". |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() miło się czyta takie wiadomości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję córeczki ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Szczesliwa25 widzę Cię ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Marchewka przeczytałam Twój opis porodu
![]() ![]() boję się takiego scenariusza.. u nas też nic się nie rusza. Jeśli akcja sama się nie rozkręci to pewnie będę miała podobną sytuację jak u Ciebie ![]() Cytat:
![]() Diabli- ucałuj od nas Nelcię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Diabli trzymam kciuki za wój szybki powrót do formy. U mnie jakoś było bezproblemowo ![]() ![]() Przybiegłam na ratunek bo czytam że wasze maluszki mają kolki ![]() Kupcie sobie to co wklejała Ash (BTW Ash chciałam Ci gorąco podziękować ![]() ![]() ![]() Podaje linka: http://www.windi.info/ windi-skuteczna-pomoc-po_5468.jpg
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-05-25 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
![]() No tak trochę późno się odezwałam, w 39tc ![]() ![]() Ta stresująca końcówka ciąży przekonała mnie jednak, że dobrze móc się z kimś podzielić swoimi obawami bo ileż można gnębić męża ![]() Mi jeszcze chyba nie opadł brzuch a jestem dzień za Tobą Jenny ![]() Super wieści od Diabli - super babka musi z niej być ![]() ![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-05-25 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w sumie u nas to już powoli powinno, jesteś tylko trochę przedemną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
siedzę i myślę
|
Hej
![]() W nocy nie mogłam spać - mocno, ale krótko bolał mnie brzuch... niestety nic się nie rozwinęło ![]() ![]() Katate jak dobrze kojarzę to umawiałaś z tym doradcą chustowym ? Czyżby to była pani Gosia ? ![]() Puchatkowa witaj ![]() ![]() Tak w ogóle to mój mąż opowiadał mi o swoich znajomych, którzy spodziewają się bliźniaków - na 90% parka, ale na ostatnim USG lekarz mówił, że jednak mogą być 2 dziewczyny - rodzice Gosia i Michał ... i tak właśnie chcą nazwać swoje dzieci ![]() ![]() ![]()
#4374 |
Zadomowienie
|
mały pierwszy raz się do mnie uśmiechał jak mówiłam do niego
![]() ![]()
![]() |
#4375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie po południu i wieczorem najwięcej spięć, ale ostatnimi dniami to dodatkowo takie pojedyncze sztuki już od rana lecą ![]() wagą się nie przejmuj na razie... na ostatnich stronach nawet pisałyśmy co z tymi pomiarami za cuda wychodzą... dzieci czasem w cudowny sposób "chudną" chyba przed porodem ![]() ![]() Cytat:
![]() a mężu to chyba musi faktycznie dłużej posiedzieć w domu... coś zbyt lajtowo wymalował sobie życie z niemowlaczkiem ![]() oj tam... ![]() dobrze, że jesteś (znaczy się wiesz... może lepiej by było, jak byś już rodziła... no ale to dasz nam znać w razie czego!)
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny które rodziły: brałyście do szpitala takie duże podkłady na łóżko??? Jeśli tak to ile sztuk? Przydały się?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam od 23.05
![]() Dziękuję za wszystkie gratulacje i oklaski odnośnie remontu ![]() ![]() Super, że miałaś szybki poród ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że w biedronce nie można płacić bonami sodexo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje też już doszły ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przekaż diabli nasze pozdrowienia i oklaski dla męża! taka zgrana rodzinka - na pewno sobie dadzą radę, przetrwają trudny wrzesień i potem będzie z górki ![]()
![]() |
#4380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi już od dawna wszyscy mówią, że brzuch mam bardzo nisko.. ![]() a powiem Ci szczerze, że w tym tygodniu zauważyłam z dnia na dzień że opuścił się jeszcze niżej. Jak stoję w łazience przed lustrem to muszę na palce się wpinać żeby go zobaczyć ![]() i bardzo ciągnie w dół. Wczoraj wypadła mi kolejna porcja czopa (taki kemowy glut) Cytat:
![]() ja kupiłam całą paczkę i spakowałam sobie chyba z 5 sztuk. Może się przydadzą, jak nie mi to do przewijania maluszka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.