|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Rety jak sobie przypomnę jak miałam bóle jak dostałam tabletki poronne to ja chyba zemdleję przy porodowych |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
nawet mi nie mów - ta myśl mnie prześladuje...
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
A z takich ważniejszych rzeczy: mój kot wcina koperek
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
nie,a czemu:-P
|
|
|
|
#1775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
ale może coś z kosmetyków, tylko że kupuje z wyższej półki, więc zobaczymy czy będzie mnie stać:P Neni: a na płasko się rozkłada? Idzia: pamiętam pamiętam, nawet sobie kartę przy kompie położyłam, żeby nie zapomnieć... już i tak nie mogę przeboleć tego agito i home.. Niunia: woooow. niezły numer. trzeba być przygotowanym, że płeć na 100% będzie znana po porodzie
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Co prawda to byłby dla niej chyba najwspanialszy prezent jaki mogłaby dostać. Ale wnusie dostanie z lekkim opóźnieniem bo ja jej najpierw tą imprezkę muszę urządzić i nie mam czasu na poród w tym terminie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy wiecie, ale zmieniły się zasady tej karty rossnę z rossmana i ciężarówki też mogą już zbierać punkty. Trzeba tylko na stronie zaznaczyć opcję mamusia oczekująca czy jakoś tak
Neni koperek bleee nie lubię ![]() Dodałam fotkę do klubu z poczuciem humoru TŻta
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie. Wiem, że Twój się rozkłada
|
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
Nie zabraniać! Toż to samo zdrowie
|
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Oliath córunia piękna
jaką fajną minkę zrobiła A ja się dziś spotkałam z koleżanką z liceum, z którą w ławce siedziałam i .... ona z takim samym brzucholem jak ja
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1783 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za kolejny tydzien. Nie zamartwiaj sie cukrzyca! Na rynku jest wiele produktow dla cukrzykow, nie musisz calkowicie rezygnowac ze slodyczy czy owocow, na pewno znajdziesz sobie jakies odpowiedniki. Juz niedlugo do rozwiazania i na pewno dasz rade! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mnie kusi ten przepis, ale jeszcze sie nie zdecydowalam, chyba za leniwa jestem ![]() Cytat:
dobrze, ze w ogole zapytal, bo inny moglby i wlezc z powazna mina fachowca ![]() Malinka Sto lat!!!! Wszystkiego najlepszego i przede wszystkim latwego i szybkiego porodu! ![]() Zdjecia do odbioru beda dopiero za 2 tygodnie. Obecnie jedynie co mam, to miniaturki na papierze, na ktorych ledwie co widac. Jezeli takie sa wg was ok - moge wstawic
|
||||||
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że nie - najwyżej będzie miał wiatry
Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to mego tż najpierw zapytał co widzi a dopiero potwierdził i tak już 4 razy, najpierw pyta nas co widzimy Cytat:
|
||
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Też dostałam ostatnio kartę Rossmannowską dla dzieciaczków ![]() Pojadłam pierogów i idę zaraz coś ogarniać. |
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się dowiedziałam jak wyprawka gotowa ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Niunia weź nie strasz bo ja to z tą płcią to TŻtowi na słowo wierzę. Przecież ten mój charakterny smyk to się tak zasłania na każdym usg, że ja bym się nie zdziwiła jakby się okazało że jednak baba
|
||
|
|
|
#1788 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z początku myślałam, że będzie chłopiec (TŻ mi to ciągle wmawiał), a jak okazało się, że Anulka, to za nic jej nie zamienie.
|
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i co wyszło z mojej pizzy ?? ... ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- A i dziś co TŻ dał to myślałam, że się posikam ze śmiechu na środku ulicy. Dziś dzień strażaka i u mnie na rynku mnóstwo strażaków w mundrukach i orkiestra i całe defilady a TŻ do mnie o co to barburka ??
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
OMG, biedna ta Marchewka majowa
laski, przestancie czytac te opisy, bo po jej opisie to nawet stara wyjadaczka jak ja moze sie przerazic... ja czytam same dobre opisy lekkich porodow, albo trzecich i czwartych porodow, do ktorych nawet pogotowie nie nadaza przyjechac, i tyle. Pociesze Was, ze ze mnie zadna sportsmenka, w mojej sytuacji zdrowotnej to jestem raczej wymoczek, cherlak i slabizna, a dalam rade ladnie sie zamknac w kilku godzinkach i urodzic dziewczynki bez hardcorow. Grunt to samoswiadomosc, pozytywne myslenie, wsparcie TZ jesli jest przy akcji, nie panikowac, bo panika maci w glowie, caly czas myslec, ze szczescie coraz blizej i dzidzius najwazniejszy. Ze jakby nie bolalo, to minie wkrotce, a na koncu drogi czeka najwieksza, najwspanialsza nagroda. I sluchac siebie, i sluchac poloznej. Wszystkie damy rade lajtowo, zobaczycie
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę coś posprzątać i się wykąpać |
|
|
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, mam maleńki problem z tą pościelą do wózka.
Moja podusia i kołderka mają rozmiar Poduszka 35 x 32cm (szer. dł.) Kołdra 57 x 75cm (szer. dł) I nie ma do niej żadnej pościeli Znalazłam jeden bardzo fajny komplet pościeli poduszka rozm. 30x 35 cm kołderka rozm. 70 x 80 cm I nie będzie pasowało. Kurczę, po co dają gratisowo do wózka kołderke z poduszką jak i tak nie ma do niej pościeli. Paranoja. Masz uszyć specjalnie czy kupić cały komplet nowy razem z kołdrą i poduszką?
|
#1795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozytywne myslenie kluczem do kazdego sukcesu |
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, która ma łóżeczko z Bajanexu bo już nie pamiętam...a chyba po tych wojażach na nie będziemy stawiać....
|
|
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
Charlie to ja mam odwrotnie mam posciel do wózka a nie mam kołderki i podusi do wózka w tym rozmiarze.
Patrzyłam dziśw sklepie na jakieś zabaweczki takie do wózka czy do łóżeczka żeby jakieś grzchotki przyczepić. I jakie to wszystko drogie muszę gdzieś poszukać tańszych opcji bo za taką pierdołę 50 zeta to stanowczo przesada |
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia w tych sklepach co byliśmy nie było ani Darlandu an Jandrewa...same Klupsie i Dreweksy i Bajanex.
Spodobało nam się łóżeczko Bajanexu, z tym, że mieli tylko jeden typ..ale tak w miarę chyba najsolidniej było wykonane, Klupsie okleina odchodziła, tak, że co z tego że łądne jak takie jakies lipne były... Szukam teraz gdzie można by je kupić, bo w tym sklepie jest, ale mają tylko kolor...biały transparentny i nie wiem czy ten kolor brac czy inny. |
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
u mnie sobota pracowita. rano byłam w pracy, a po powrocie zaczęłam prasowanie kolejnej tury ubranek. i muszę powiedzieć, że SKOŃCZYŁAM. wszystko poprasowane, poskładane rozmiarami i fasonem. odłożyłam też ubranka do szpitala, ale ciągle się zastanawiam czy mi starczy. sprawdziałam sobie co mój szpital chce aby zabrać, i staram się to właśnie popakować. jak coś mój tz będzie kursował do domu. poza tym popijam kawe inkę i staram się nadrabiac i jakos wbić w temat. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- a co do bólu i ciężkiego porodu, to ja sobie tłumaczę to tak filozoficznie i metafizycznie trochę. że ten ogromny ból porodowy to nasze zadość uczynienie za ból, jaki sprawilismy naszym mamom kiedy sami sie rodziliśmy. że musimy oddać co zabraliśmy... może głupio, ale tak sobie mówię i mi pomaga. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

tzn ma obecnie małą wadę serca, a dokładnie -vsd (ubytek przegrody międzykomorowej). jest bardzo mały, więc na razie lekarze mówią, że w ogóle nie ma się czym przejmować. większość jest w szoku, że moja lekarka to zauważyła, bo na 5 lekarzy robiących usg tylko w 1 miejscu to zobaczyła panie od kardiologii płodów.
)

bleee nie lubię 

) no i skonczylysmy gadac, a ona dzwoni 20 min pozniej i mowi: to co? bedziesz to ciasto robiła? ja mówie ze tak, ale pozniej, bo Tż gdzieś pojechał autem, a ja muszę do sklepu po parę rzeczy jechać i nie mam czym.. a ona na to: To może ja Ci zrobię? bo w sumie jak czytałam przepis to ono proste jest
dobrze, ze w ogole zapytal, bo inny moglby i wlezc z powazna mina fachowca