|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
teściowa nie lubi kwiatów mamie od ogródka bym mogła kupić zastanawiałam się jeszcze nad fartuszkiem, ale nic w sklepach ładnego nie mogę znaleźć |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Ehh miałam się wziąć za sprzątanie a coś mnie zaczął lekko brzuch mulić jak na okres
A nawet nospy nie mam w domu, eh
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Neni: no cena jest dość wysoka, ale z drugiej strony jest do 18kg, czyli na dłużej niż zwykle bujaczki/leżaczki. No i teraz w promo. Nie ukrywam w o tyle dobrej sytuacji jesteśmy że większość wyprawki (wózek, łożeczko, komodę, szafę, ciuszki, laktatory itd) dostaliśmy, więc co z większych rzeczy musimy kupic to fotelik i bujaczek, jakaś karuzela (FP rain forest) no i wyprawkę szpitalną.
Tak jak czytam opinie, to chociażby z tytułu dłuższej funkcjonalności i przydatności dla dziecka chcemy sie zdecydować na nią. Envl: noo wiesz, jakby nie patrzeć to u mnie już z górki, jestem na naszej liście do rodzenia w zdecydowanie górnej części.... wprawdzie póki co szyjka zamknięta i nie skraca się, ale mały nisko, spory już i jest szansa że będzie z nami szybciej, więc mały motorek mi się włączył w ostatnich 2 tygodniach.
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też jest niby do 18 kg i dałam 120 zł. |
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-25 o 14:46 |
||
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
he..lece paznokcie ogarniac
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będziecie do niego wołać: Ej, ty! Enlevee ja się nie zdziwię mocno jak urodzimy jednego dnia Twój Bezik będzie oczywiście 100 gram więcej ważył od mojego Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-25 o 14:49 |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
no ale torbę może spakuję za jakieś 3 tygodnie, tak sobie założyłam
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet moja mama na niego mówi "Bezik" więc naprawdę to już nie jest zabawne
|
|
|
|
#1750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a nie czekam na wyniki tylko na potwierdzenie wady na kolejnym badaniu kardiologicznym, a mam je mieć 4 czerwca generalnie jest ok i sobie ze wszystkim radzę, momentami jedynie mam dół jak stół... ja z tych co działam więc czekanie mnie dobija
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobie, musze sie pochwalic moja sliczna coreczka
)
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-25 o 14:58 |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ale z niej rośnie modeleczka
|
|
|
|
#1753 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jak widze tych wszystkich starszych ludzi, co zapier... jak glupi do autobusu, czy po targu, a pozniej udaja schorowanych to bym wystrzelila co do jednego takiego "łba"![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja zebralam jedno pranko, drugie sie suszy na podworku. Wieje, wiec fajnie przewieje je. Mery sprzedalam na troszke do mojej mamy, wiec pojechalam na cmentarz do ojca, bo dzis skonczylby 51 lat ale coz takie zycie. A teraz mam w planach umyc glowe, odkurzyc chalupe i wytrzec kurze, a u mamy czeka na mnie kapustka
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-05-25 o 15:06 |
||||||
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja w tamtym roku na grouponie zapomnialam o punktach, robilam zakup za 1000 i kolo nosa przeszlo tyle punktow Cytat:
|
|||
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Oli sliczna corka - mala modelka. I sukienusia piekna.
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro Dzien Matki, a ja tylko moge swieczke i bukiet na grob ![]() Cytat:
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Masz talent, trzeba to przyznać
Aż się wzruszyłam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
malinka
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
sukienka jak i córka-prześliczna
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Co do Dnia Mamy to ja mojej kupuję bukiet kwiatów. Za tydzień razem z siostrą robimy jej imprezę urodzinową bo kończy 50 lat to wtedy dostanie jakiś lepszy prezent.
Teściowej też pewnie jakieś kwiatki kupimy. |
|
|
|
#1761 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w ogóle duża ta Twoja córa, pół roku starsza od mojego chłopaczka, a wydaje się duża wyższa.. kupiłam swojej mamie śliczne spodnie od pidżamy białe w żółte różyczki i zwykle prezenty kupuję na długo przed jakimiś uroczystościami, jak coś mi wpadnie w oko to kupuję a potem mam
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-25 o 15:22 |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilismy z sesji zdjeciowej. Jestem super zadowolona
![]() Lece zjesc prowizoryczny szybki obiadek i zaczne was po woli nadrabiac, o ile to w ogole mozliwe ![]() Na szybko widzialam tylko zdjecie coruni Oliath - przesliczna dziewczynka!! Gratuluje dumnej mamusi
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Och kochane, dziekuje Wam w imieniu wlasnym i Lalusi
. No taka jestem zakochana w tych moich dziewczynach i taka dumna, ze ho-ho!Teso, masz racje, sukienusia jest na 128 cm, a kopytko ma to moje dziecko jak do pierwszej komunii - 32 ![]() Ale Izia byla podobnie wysoka, a teraz wcale nie wystaje ![]() Ja zawsze w klasie najwyzsza do 12 roku zycia, a potem jak stanelam ze wzrostem, to do dzis nie ruszylam jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
#1765 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
|
|
|
|
#1766 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A forum też mi dużo daje bo przez długi czas byłam kompletnie odcięta od świata.Niestety sama jeszcze nie chodzę, znaczy ja to wstaję i idę, ale teściowa i mąż mi nie pozwalają samej chodzić bo bardzo się boją, że się przewrócę jak mi się zakręci w głowie. A te zawroty głowy to mam straszne, np nie mogę głowy w bok obrócić bo momentalnie helikopter, tak samo jak próbuję głowę delikatnie odchylić do tyłu. Naprawdę nic przyjemnego, ale muszę jakoś z tym żyć, narazie nawet po mieszkaniu muszę się poruszać z eskortą, czyli idę ja i za mną ktoś, kto w razie potrzeby jest przygotowany żeby mnie łapać. Jest to dla mnie uciążliwe, ale nie mam innego wyjścia z tymi zawrotami głowy. Ogólnie to nawet zwykła kąpiel pod prysznicem to dla mnie tak męczące i wycięczające zajęcie, że mój mąz zawsze asystuje podaje potrzebne kosmetyki i mnie później z tego prysznica eskortuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na prawdę kobieta wspaniała i tyle serca ile wkłada w kontakty ze mną i jak się troszczy to jest niesamowite i jestem bardzo wdzięczna. Teściu tak samo świetny człowiek, sam zaproponował, że pomoże nam w malowaniu i teraz jeździ z TŻ i całymi dniami remontuje nam mieszkanie, wcześniej był z TŻ w ikei po mebelki i również dużo pomógł. Napisałam elaborat, ale naprawdę to są wspaniali ludzie i jestem ogromnie wdzięczna, że w tak trudnej dla mnie sytuacji mam na kogo liczyć. Moja mama mieszka daleko więc wysłałam tradycyjnie kwiaty i czekoladki przez pocztę kwiatową i dziś rano do niej dotarły, dzwoniła podziękować bo bardzo Jej się spodobała niespodzianka. Wysłałam taki zestaw: http://www.pocztakwiatowa.pl/kwiaty-...-czekoladkami/ A dla Teściowej to TŻ musi coś dziś upolować w sklepie myślałam o czekoladkach, bo lubi słodycze. ![]() Cytat:
Gratulacje pięknej damy i sukienusia też świetna
|
|
|
#1767 | |||
|
Zakorzenienie
|
spoko, spoko - tylko sobie zapisz zawczasu, bo potem będziesz szukała
![]() Cytat:
Cytat:
Podejrzewam, że jak znajduje czas na tyle spraw to i na Bezimierza znajdzie ![]() hahaha to jedno to jak eklama pisma "Playsuczki" Cytat:
Malinko - również dołączam do życzeń Kochana - nie będę oryginalna - szybkieo porodu, zdrowego maluszka i dużo radości na PO Enleeve... o którym SAMCU mówisz??? Na 2 czy 4 łapach Idę robić frytki pocieszające... Nie mam nic innego, co by mnie podniosło na duchu (nie, nie - nic się nie dzieje, po prostu jestem wykończona - mimo długiego spania - spać mi się chce, boli mnie lewa pachwina i krocze, wszystko mnie drażni... chyba w ciąży jestem )aaaaaaa Oliath - Lala cudna!!! Ona ma typ urody jak moja przyjaciółka z podstawówki, tylko Monia ciut ciemniejsza (mega czarne brwi, rzęsy i ciemna karnacja) Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-05-25 o 15:56 |
|||
|
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj znajoma mojej siostry urodziła .... miała być dziewczynka a urodził się chłopiec!!!!!!!
rodzice w szoku dobrze że nic prawie nie kupowali dla dziecka zostawili to na po urodzeniu....
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia super masz teściów
![]() Przeczytałam opis porodu Marchewki z majówek ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Ale numer... |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przrczytalam caly opis porodu dziewczyny z maj czerwiec i sram po gaciach...tyle bolu i wszystkiego eh..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

(( i chyba juz razem połączę, ale ni chol.e.ry nie wiem co.. zwykle kupuję książki lub jakies fotograficzne albumy/obrazy/ramki itd.. a tym razem brak weny...pustka w głowie.. a nie chciałabym jakoś z kasą też przesadzać, bo wiadomo...

Twój Bezik będzie oczywiście 100 gram więcej ważył od mojego 

Jak ja tego nie lubię
A potem chcę posprzątać domek, zrobić sobie małe SPA i dokończyć zamówienia wyprawkowe na allegro.
no to sobie mysle kij Ci w oko... ale ta "pani" pokazala tylko palcem na moj brzuch i pokiwala głową- pomyslalam sobie coż za kultura nie wytrzymam .. i usiadlam.. wysiedli na naszym przystanku facet jakby sie bał ze mu cos wykupią ze sklepu czy coś wybiegl z autobusu jak niewiem taranujac mnie ale to trudno bo brzuch sobie zaslonilam ale szw i malego K w wozku,wysiadlam wkurzylam sie i mowie na głos do szw ale tak zeby wszyscy slyszeli ze starsi ludzie maja tupet!I ze nie ustapilam miejsca bo jestem w 8 miesiacu ciazy i troche mi ciezko! Chamskie ale prawdziwe normalnie tak sie ciesze ze mam auto ( ktore z dobroci serca Daje tz zeby jezdzil do pracy) bo bym nerwicy dostala i jeszcze na dodatek nieraz pewnie z☠☠☠ ke za niewyparzony jezyk ale dajcież spokoj jak tak mozna wogole!!!
ja jak widze tych wszystkich starszych ludzi, co zapier... jak glupi do autobusu, czy po targu, a pozniej udaja schorowanych to bym wystrzelila co do jednego takiego "łba"
ale coz takie zycie. A teraz mam w planach umyc glowe, odkurzyc chalupe i wytrzec kurze, a u mamy czeka na mnie kapustka
12.06.2010

. No taka jestem zakochana w tych moich dziewczynach i taka dumna, ze ho-ho!