Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 08:08   #91
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez aniuniaxxx Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie!
chciałabym do was dołączyć
mam 26 lat od prawie 3 lat staramy sie o dziecko. jestem po ciazy pozamacicznej (wrzesien 2010 r.) i przez to nie mam jednego jajowodu. Miałam ciąze biochemiczna, samoistne poronienie (sierpien 2012 r.). Pragniemy dziecka ale nie wychodzi.
od marca chodzimy z mezem do specjalisty d.s. niepłodnosci... na badania wydalismy kupe pieniedzy, ale warto było! bo wiemy, co nam dolega...
aktualnie bierzemy antybiotyki jeszcze przez 23 dni (mamy ureaplasme), mam tez zawyzony prolaktyne, potem powtorne badania i bedziemy mogli zaczac stymulowane starania chyba....

bardzo pragniemy dziecka! głeboko wierzymy i modlimy sie o to, by cud macierzynstwa również i mi sie przytrafił!

Pozdrawiam!
hej

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
a ja mam metlik w glowie
kupilismy mieszkanie na kredyt na 20lat. I mysle czy dobrze robimy starajac sie o dziecko teraz jak studiuje czy lepiej poczekac az za 1,5roku znajde prace i wtedy miec platne macierzynskie...
Ale z drugiej strony bardzo bym chciala zeby miedzy dziecmi byla roznica wieku max 3lata.
Wiem, ze za nas nikt nie podejmie decyzji ale musialam to z siebie wylac
trochę patowa sytuacja.. Chyba musicie o tym pogadać.. Bo Wy macie już 1 dziecko, tak?

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Ale to chyba baaaaaaardzo rzadko sie zdarza bo inaczej przepisywany by był jako środek anty ;>

Poza tym znalazłam coś takiego "W fazie przedowulacyjnej cyklu wydzielanie progesteronu jest śladowe.Jednak nieznaczny wzrost stężenia tuż przed owulacją jest niezbędny do wystąpienia piku LH (wyrzutu LH) i jajeczkowania"

i jeszcze coś takiego "Dwa działania typowe dla progesteronu nie zachodzą dla Duphastonu:
Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę"

Wiec to tak jby dwie sprzeczne informacje ))

w poniedzialek ide do swojej gin i właśnei robie liste pytan mam nadzieje ze rozwieje wszystkie moje watpliowosci
właśnie też to czytałam wczoraj na necie

Cytat:
Napisane przez fiore25 Pokaż wiadomość
Witaj chyba jesteśmy z tego samego roku (87').
Trzymam kciuki za zafasolkowanie
i mój rocznik też
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 13:43   #92
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cześć
witam po długiej przerwie, melduję tylko, że u nas dale bez zmian, staranka zawieszone. Dalej doprowadzam moją niedoczynność tarczycy do normy, w czerwcu kontrola endo zobaczymy co to będzie.
Pozdrawiam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 18:01   #93
martyna3030
Raczkowanie

witam
dawno dawno temu i ja udzielalam sie troszeczke na forum.
ale nie widze dawnych staraczek.pewnie zafasolkowaly.
zatem jestem martyna mam 30 lat, szczesliwa mama dwoch coreczek, obecnie to moj 6 cykl staran po 3,5 roku wkladki mirena. czekam do 30.05 i testuje.
stresu 0 , przeczuc 0, czekam...

Edytowane przez martyna3030
Czas edycji: 2013-05-25 o 18:06
martyna3030 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 18:49   #94
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej dziewcczynki mandat dzisiaj zarobilam ehh;-) za brak biletu ja to mam pecha.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 20:51   #95
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewcczynki mandat dzisiaj zarobilam ehh;-) za brak biletu ja to mam pecha.

A czemuz to bez bileciku?
Stary 2013-05-26, 08:14   #96
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

aniuniaxxx, martyna3030
papryczka nie ładnie, nie ładnie tak bez bileciku jeździć. Ja w czasach technikum jeździłam na ulgowym 4 miesiące bez legitymacji i też mi wlepili mandat legitymację tego samego dnia odnalazłam :P

Ja zaczynam się czuć jak przed @ wczoraj już nawet do M mówiłam że dziś na pewno dostanę, na razie śladu nie ma. Jak do jutra nie dostanę jadę na bete. Zła już jestem

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Dziś wszystko mnie swędzi, głowa ręce nogi. Jak mnie to denerwuje
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 11:05   #97
201606201204
Konto usunięte

Witam w nowym wątku.
Tak spojrzałam na listę... pokaźna już

Wakacje szybko miną i wkraczam do Was pełną parą.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:55   #98
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ale dziś cichutko. W końcu dzień mamy każda pewnie do mam z życzeniami pojechała i niektóre w domku z pociechami M z Zuzką przygotowali dla mnie kartkę oczywiście gdybym M nie nagadała kartki by nie było ale była na szczęście
U mamusiek też byliśmy pojechaliśmy po czekoladki do sklepu w którym była urodzinowa loteria bo M miał los dostaliśmy drugi i oba były wygrane Bon za 50 zł i prezent dla dziecka A jeszcze wczoraj M mówił że tam nikt nie wygrywa hi Mina M była bezcenna a teraz robi dla nas kolację, śniadonko też mi zrobił na obiedzie byłam u mamy i kolację też M zrobi. Jeszcze nigdy nie miałam takiego dnia
Stary 2013-05-26, 19:45   #99
papryczka160
Wtajemniczenie

Witam, ja niestety dzisiaj caly dzionek w pracy, wiec do mamusi zadzwonilam.
A bez bileciuku ale nie z mojej winiy, maszynka do drukowwania biletu sie popsula I dlatego ;-).
MamoZuzi to pikny dzien dzisiaj masz, I laurka jak slodko ;-).
A ja jutro do ZOO jade z mamusia;-).

Stary 2013-05-26, 20:01   #100
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Nie daje mi spokoju ta moja skóra, cały czas się drapie, swędzi mnie dosłownie wszystko wysypki ani nic nie ma. Tylko to okropne swędzenie. Zwariuje zaraz

Papryczka lubię chodzić do zoo
Moja Zuzia już zapowiedziała że jak będzie dzień dziecka to ona też chce dostać kartkę I dodała że już był jeden dzień dziecka a ona nie dostała to obiecałam że teraz dostanie dwie Jutro od razu zrobię żebym później nie zapomniała
Stary 2013-05-26, 23:11   #101
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Nie daje mi spokoju ta moja skóra, cały czas się drapie, swędzi mnie dosłownie wszystko wysypki ani nic nie ma. Tylko to okropne swędzenie. Zwariuje zaraz

Powinnaś pójść do lekarza. Takim swędzeniem może np objawiać się cholestaza. Chociaż mam nadzieję,że u ciebie to nic złego.
Stary 2013-05-27, 07:42   #102
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:

Papryczka lubię chodzić do zoo
Moja Zuzia już zapowiedziała że jak będzie dzień dziecka to ona też chce dostać kartkę I dodała że już był jeden dzień dziecka a ona nie dostała to obiecałam że teraz dostanie dwie Jutro od razu zrobię żebym później nie zapomniała
a nie zmienilas proszku do prania, plynu do prania lub plukania albo zelu pod prysznic? Ja najczesciej tak mam
Stary 2013-05-27, 09:43   #103
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
a nie zmienilas proszku do prania, plynu do prania lub plukania albo zelu pod prysznic? Ja najczesciej tak mam
Cześć dziewczyny, widzę że już nowy wątek założyłyście ostatnio mam mało czasu bo sesja trwa, niebawem obrona... ale zaglądałam od czasu do czasu
Poza tym u mnie bez zmian

Co do tego swędzenia to ja też tak miałam i to było od żelu pod prysznic, przeszłam na mydło i od razu jak ręką odjął...
Stary 2013-05-27, 10:20   #104
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Witam, ja niestety dzisiaj caly dzionek w pracy, wiec do mamusi zadzwonilam.
A bez bileciuku ale nie z mojej winiy, maszynka do drukowwania biletu sie popsula I dlatego ;-).
MamoZuzi to pikny dzien dzisiaj masz, I laurka jak slodko ;-).
A ja jutro do ZOO jade z mamusia;-).
Oooo ja też muszę się do Zoo wybrać. Na blogu mam wikunie, uwielbiam im robić zdjęcia.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:18   #105
Lea_ny
Zakorzenienie

U mnie 26. dzień cyklu, a temperatura ciągle niska I jeszcze jakieś plamienie ostatnio miałam. Wrrr... a poprzednie 2 cykle były takie ładne

Ale w końcu znalazłam czas żeby wybrać się do internisty i wziąć skierowanie do kliniki leczenia niepłodności - od razu się zapisałam, termin już za 2 tygodnie Może coś tam wykombinują żeby nam się udało.
Stary 2013-05-27, 14:56   #106
aniuniaxxx
Raczkowanie

dziekuje za miłe przywitanie!
tak jestem 1987
aniuniaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:35   #107
papryczka160
Wtajemniczenie

[/QUOTE]Papryczka lubię chodzić do zoo
Moja Zuzia już zapowiedziała że jak będzie dzień dziecka to ona też chce dostać kartkę I dodała że już był jeden dzień dziecka a ona nie dostała to obiecałam że teraz dostanie dwie Jutro od razu zrobię żebym później nie zapomniała [/QUOTE]

No to mamusia bierz się do roboty, kiedy to było jak sama je robiłam , bardzo dawno temu.

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Oooo ja też muszę się do Zoo wybrać. Na blogu mam wikunie, uwielbiam im robić zdjęcia.
Zaraz przejrzę zdjecia
Moja wycieczka też była super , tylko nózki i gardło trochę bolą .

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-05-27 o 17:37
Stary 2013-05-27, 17:49   #108
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ale w końcu znalazłam czas żeby wybrać się do internisty i wziąć skierowanie do kliniki leczenia niepłodności - od razu się zapisałam, termin już za 2 tygodnie Może coś tam wykombinują żeby nam się udało.
Musiało mi umknąć. Ile się już staracie?

trzymam kciuki za wizytę oby doszedł do pozytywnych wniosków
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 06:37   #109
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Papryczka a nie myślałaś żeby napisać odwołanie od tego mandatu? Ja wiem że to nie są wielkie pieniądze ale przecież to nie z Twojej winy byłaś bez biletu. Ja bym nie zapłaciła.

Wczoraj gin mnie nie przyjął bo tylko ciężarówki bez zapisów przyjmują, tak mnie wkurzył że aż mi łzy leciały. Bo czekałam a on kawkę pił i czasu przyjąć mnie nie miał. Normalka...
I do internisty już nie czekałam. Zaraz się zbieram i jadę. A kosmetyków żadnych nie zmieniałam. @ nadal brak.... dziś 43 dc

Edytowane przez MaamaaZuzi
Czas edycji: 2013-05-28 o 06:38
Stary 2013-05-28, 09:29   #110
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj gin mnie nie przyjął bo tylko ciężarówki bez zapisów przyjmują, tak mnie wkurzył że aż mi łzy leciały. Bo czekałam a on kawkę pił i czasu przyjąć mnie nie miał. Normalka...
I do internisty już nie czekałam. Zaraz się zbieram i jadę. A kosmetyków żadnych nie zmieniałam. @ nadal brak.... dziś 43 dc
dla lekarza. Co mu szkodziło wziąć Cię do gabinetu na 5 min . Nie myślałaś nad zmianą gina?
Stary 2013-05-28, 11:28   #111
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Musiało mi umknąć. Ile się już staracie?

trzymam kciuki za wizytę oby doszedł do pozytywnych wniosków
Dość krótko, bo dopiero od początku roku Ale stwierdziłam, że skoro jestem świadoma, że mam problemy hormonalne, to nie ma co czekać, mimo tego całego szumu, że nawet u zdrowych par może to trwać miesiącami - i na szczęście lekarz był tego samego zdania i zaproponował tę klinikę leczenia niepłodności

A przed wizytą mąż pójdzie jeszcze przebadać swoje nasionka, żeby pan doktor miał pełen ogląd na sprawę (zastanawiam się tylko czy wystarczy podstawowe badanie czy lepiej zainwestować od razu w rozszerzone? żeby potem nie okazało się, że jak wyjdzie coś nie tak, to lekarz będzie chciał i tak to rozszerzone ).

A dzisiaj miałam mocny spadek temperatury, tak jak w poprzednich cyklach przed skokiem - więc liczę, że może jednak jeszcze owulacja się pojawi. Aczkolwiek przez ostatnie 4 dni miałam bardzo delikatne plamienie, więc podejrzewam, że już i tak się coś pochrzaniło w tym cyklu
Stary 2013-05-28, 11:29   #112
D0tk4
Zadomowienie

tesciowa dzis przylatuje
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:31   #113
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Dość krótko, bo dopiero od początku roku Ale stwierdziłam, że skoro jestem świadoma, że mam problemy hormonalne, to nie ma co czekać, mimo tego całego szumu, że nawet u zdrowych par może to trwać miesiącami - i na szczęście lekarz był tego samego zdania i zaproponował tę klinikę leczenia niepłodności

A przed wizytą mąż pójdzie jeszcze przebadać swoje nasionka, żeby pan doktor miał pełen ogląd na sprawę (zastanawiam się tylko czy wystarczy podstawowe badanie czy lepiej zainwestować od razu w rozszerzone? żeby potem nie okazało się, że jak wyjdzie coś nie tak, to lekarz będzie chciał i tak to rozszerzone ).

A dzisiaj miałam mocny spadek temperatury, tak jak w poprzednich cyklach przed skokiem - więc liczę, że może jednak jeszcze owulacja się pojawi. Aczkolwiek przez ostatnie 4 dni miałam bardzo delikatne plamienie, więc podejrzewam, że już i tak się coś pochrzaniło w tym cyklu
a co masz nie tak z hormonami?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
tesciowa dzis przylatuje
zatem powodzenia . Cieszy się?
Stary 2013-05-28, 12:35   #114
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

No to faktycznie krótko. A jakie masz problemy hormonalne?
Badanie nasienia jest dobrym pomysłem i myślę, że nie warto od razu robić jakichś kompleksowych rozszerzonych badań, jak będzie taka potrzeba to skierują nie zakładaj z góry, że będzie coś nie tak.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
tesciowa dzis przylatuje
hehe to fajno
moja właśnie wyjechała do Belgii do pracy
Stary 2013-05-28, 13:03   #115
papryczka160
Wtajemniczenie

Ależ u mnie dzisiaj zimno, a wczoraj było tak ładnie.

Cytat:
Papryczka a nie myślałaś żeby napisać odwołanie od tego mandatu? Ja wiem że to nie są wielkie pieniądze ale przecież to nie z Twojej winy byłaś bez biletu. Ja bym nie zapłaciła.

O odwołaniu nie pomyślałam, ale podsunęłaś mi dobry pomysł.
A dla gina nie ładnie, brak szacunku.

Cytat:
tesciowa dzis przylatuje
A na ile ? To będziesz miała wesoło

Stary 2013-05-28, 13:05   #116
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ u mnie dzisiaj zimno, a wczoraj było tak ładnie.
u mnie też . Nie wystawiam dzis nosa z domu . Kocyk i ciepła kawa to jest to czego w taką pogodę można chcieć
Stary 2013-05-28, 13:12   #117
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też . Nie wystawiam dzis nosa z domu . Kocyk i ciepła kawa to jest to czego w taką pogodę można chcieć
Szczęściara, ja od rana w trasie banki, urzędy brrr jak ja tego nie lubię . Oby tylko czwrtek był piękny, bo nie chce w domku go spędzić pod kocykiem , no chyba że z TŻ hiii

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-05-28 o 13:15
Stary 2013-05-28, 13:36   #118
ewann84
Rozeznanie

Cytat:
ja tez mam dzis wolne i nie wiem juz co ze soba zrobic;/
z domu sie nie ruszam bo nie nawidze jak pada:P
ewann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:15   #119
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No to faktycznie krótko. A jakie masz problemy hormonalne?
Badanie nasienia jest dobrym pomysłem i myślę, że nie warto od razu robić jakichś kompleksowych rozszerzonych badań, jak będzie taka potrzeba to skierują nie zakładaj z góry, że będzie coś nie tak.
Wiecznie coś jest było nie tak Od zawsze miałam nieregularne miesiączki - na początku lekarze mówili, że z wiekiem się unormują, ale mijały lata, a było tylko gorzej: raz okresu nie było 3 miesiące, innym razem pojawiał się po kilkunastu dniach. Na dodatek miewałam krwotoczne miesiączki - nigdy nie zapomnę jak w liceum szłam przez miasto i nagle zaczął mi się okres: od razu tak ze mnie poleciało, że w ciągu 2 minut miałam spodnie do kolan we krwi (wyglądałam jak ofiara zombie ).
Kiedyś jak długo nie miałam okresu, to brałam luteinę na wywołanie, a i tak się nie pojawiał

Dopiero później ktoś zainteresował się żeby zrobić jakieś badania, a to wyszła mi podwyższona prolaktyna, a to niedoczynność tarczycy... później podczas USG okazało się, że mam pęcherzyki na jajnikach.

Ostatnie bardziej kompleksowe badania miałam 1,5 roku temu i wtedy wyszły mi niedobory progesteronu. Tak więc stwierdziłam, że wolę nie czekać na cud, tylko szybko zainteresować się jak aktualnie wygląda ta moja gospodarka hormonalna

Mimo, że to już 27. dzień cyklu, to liczę, że owulacja się pojawi: oprócz tego spadku temperatury, jak w poprzednich cyklach, pojawił się piękny śluz! Podczas tych 3 cykli, od kiedy prowadzę samoobserwacje, ani razu nie miałam takiego rozciągliwego i przejrzystego śluzu jak dzisiaj - więc jest nadzieja
Stary 2013-05-28, 14:30   #120
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecznie coś jest było nie tak Od zawsze miałam nieregularne miesiączki - na początku lekarze mówili, że z wiekiem się unormują, ale mijały lata, a było tylko gorzej: raz okresu nie było 3 miesiące, innym razem pojawiał się po kilkunastu dniach. Na dodatek miewałam krwotoczne miesiączki - nigdy nie zapomnę jak w liceum szłam przez miasto i nagle zaczął mi się okres: od razu tak ze mnie poleciało, że w ciągu 2 minut miałam spodnie do kolan we krwi (wyglądałam jak ofiara zombie ).
Kiedyś jak długo nie miałam okresu, to brałam luteinę na wywołanie, a i tak się nie pojawiał

Dopiero później ktoś zainteresował się żeby zrobić jakieś badania, a to wyszła mi podwyższona prolaktyna, a to niedoczynność tarczycy... później podczas USG okazało się, że mam pęcherzyki na jajnikach.

Ostatnie bardziej kompleksowe badania miałam 1,5 roku temu i wtedy wyszły mi niedobory progesteronu. Tak więc stwierdziłam, że wolę nie czekać na cud, tylko szybko zainteresować się jak aktualnie wygląda ta moja gospodarka hormonalna

Mimo, że to już 27. dzień cyklu, to liczę, że owulacja się pojawi: oprócz tego spadku temperatury, jak w poprzednich cyklach, pojawił się piękny śluz! Podczas tych 3 cykli, od kiedy prowadzę samoobserwacje, ani razu nie miałam takiego rozciągliwego i przejrzystego śluzu jak dzisiaj - więc jest nadzieja
to mamy podobnie. Ja też cierpię na niereguralne i długie cykle . Zawsze słyszałam: taka moja natura. Do czasu aż sama z siebie poszłam zbadać tsh. I zderzenie: dużo za wysokie. Poszłam z wynikami do tego samego lekarza który twierdził że taka moja natura i mu pokazuję, a on na to: "to bylo do przewidzenia". Chciałam mu wykrzyczeć, że jakoś wcześniej to była moja natura i żadnych badań mi nie dał do zrobienia. I od tamtej pory się zaczęło. Walka ze zbijaniem tsh, potem wyszła za wysoka prolaktyna. Teraz coś nie tak chyba z progesteronem (dostałam dupka). Znów coś nie tak z nadżerką. No same problemy. jutro idę do endo, bo tsh spadło mi poniżej normy (0,24 mam teraz ). Zapytam też czy nie porobić innych hormonów. Zobaczymy co mi powie. Pewnie zaleceniem będzie zmniejszenie dawki (co już sama zrobiłam). Za jakis czas jak dalej nic nie będzie nam wychodziło, TŻ ma iść zbadać swoich "chłopaków". I jak dalej nic nie będzie to czeka mnie hsg. Ciągłe wizyty w laboratorium, u endo, u gina to już u mnie norma, codziennie witaminy, tabletki, leki. No prawie już jak emerytka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości