|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cześć
![]() witam po długiej przerwie, melduję tylko, że u nas dale bez zmian, staranka zawieszone. Dalej doprowadzam moją niedoczynność tarczycy do normy, w czerwcu kontrola endo zobaczymy co to będzie. Pozdrawiam
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
witam
dawno dawno temu i ja udzielalam sie troszeczke na forum. ale nie widze dawnych staraczek.pewnie zafasolkowaly. zatem jestem martyna mam 30 lat, szczesliwa mama dwoch coreczek, obecnie to moj 6 cykl staran po 3,5 roku wkladki mirena. czekam do 30.05 i testuje. stresu 0 , przeczuc 0, czekam...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribh0xeks87.png http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqtv739torfc97.png http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxqpk4ws299gq.png Edytowane przez martyna3030 Czas edycji: 2013-05-25 o 18:06 |
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewcczynki mandat dzisiaj zarobilam ehh;-) za brak biletu ja to mam pecha.
|
#95 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A czemuz to bez bileciku?
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
aniuniaxxx, martyna3030
papryczka nie ładnie, nie ładnie tak bez bileciku jeździć. Ja w czasach technikum jeździłam na ulgowym 4 miesiące bez legitymacji i też mi wlepili mandat legitymację tego samego dnia odnalazłam :P Ja zaczynam się czuć jak przed @ wczoraj już nawet do M mówiłam że dziś na pewno dostanę, na razie śladu nie ma. Jak do jutra nie dostanę jadę na bete. Zła już jestem ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Dziś wszystko mnie swędzi, głowa ręce nogi. Jak mnie to denerwuje |
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Witam w nowym wątku.
![]() Tak spojrzałam na listę... pokaźna już Wakacje szybko miną i wkraczam do Was pełną parą.
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dziś cichutko. W końcu dzień mamy każda pewnie do mam z życzeniami pojechała i niektóre w domku z pociechami
M z Zuzką przygotowali dla mnie kartkę oczywiście gdybym M nie nagadała kartki by nie było ale była na szczęście U mamusiek też byliśmy pojechaliśmy po czekoladki do sklepu w którym była urodzinowa loteria bo M miał los dostaliśmy drugi i oba były wygrane Bon za 50 zł i prezent dla dziecka A jeszcze wczoraj M mówił że tam nikt nie wygrywa hi Mina M była bezcenna a teraz robi dla nas kolację, śniadonko też mi zrobił na obiedzie byłam u mamy i kolację też M zrobi. Jeszcze nigdy nie miałam takiego dnia
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, ja niestety dzisiaj caly dzionek w pracy, wiec do mamusi zadzwonilam.
A bez bileciuku ale nie z mojej winiy, maszynka do drukowwania biletu sie popsula I dlatego ;-). MamoZuzi to pikny dzien dzisiaj masz, I laurka jak slodko ;-). A ja jutro do ZOO jade z mamusia;-).
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie daje mi spokoju ta moja skóra, cały czas się drapie, swędzi mnie dosłownie wszystko wysypki ani nic nie ma. Tylko to okropne swędzenie. Zwariuje zaraz
Papryczka lubię chodzić do zoo Moja Zuzia już zapowiedziała że jak będzie dzień dziecka to ona też chce dostać kartkę I dodała że już był jeden dzień dziecka a ona nie dostała to obiecałam że teraz dostanie dwie Jutro od razu zrobię żebym później nie zapomniała
|
|
|
|
#101 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Powinnaś pójść do lekarza. Takim swędzeniem może np objawiać się cholestaza. Chociaż mam nadzieję,że u ciebie to nic złego.
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mam mało czasu bo sesja trwa, niebawem obrona... ale zaglądałam od czasu do czasu ![]() Poza tym u mnie bez zmian ![]() Co do tego swędzenia to ja też tak miałam i to było od żelu pod prysznic, przeszłam na mydło i od razu jak ręką odjął...
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 26. dzień cyklu, a temperatura ciągle niska
I jeszcze jakieś plamienie ostatnio miałam. Wrrr... a poprzednie 2 cykle były takie ładne ![]() Ale w końcu znalazłam czas żeby wybrać się do internisty i wziąć skierowanie do kliniki leczenia niepłodności - od razu się zapisałam, termin już za 2 tygodnie Może coś tam wykombinują żeby nam się udało.
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za miłe przywitanie!
![]() tak jestem 1987
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
[/QUOTE]Papryczka lubię chodzić do zoo
Moja Zuzia już zapowiedziała że jak będzie dzień dziecka to ona też chce dostać kartkę I dodała że już był jeden dzień dziecka a ona nie dostała to obiecałam że teraz dostanie dwie Jutro od razu zrobię żebym później nie zapomniała [/QUOTE]No to mamusia bierz się do roboty .Cytat:
![]() Moja wycieczka też była super , tylko nózki i gardło trochę bolą .
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-05-27 o 17:37 |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wizytę oby doszedł do pozytywnych wniosków
|
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Papryczka a nie myślałaś żeby napisać odwołanie od tego mandatu? Ja wiem że to nie są wielkie pieniądze ale przecież to nie z Twojej winy byłaś bez biletu. Ja bym nie zapłaciła.
Wczoraj gin mnie nie przyjął bo tylko ciężarówki bez zapisów przyjmują, tak mnie wkurzył że aż mi łzy leciały. Bo czekałam a on kawkę pił i czasu przyjąć mnie nie miał. Normalka... I do internisty już nie czekałam. Zaraz się zbieram i jadę. A kosmetyków żadnych nie zmieniałam. @ nadal brak.... dziś 43 dc Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2013-05-28 o 06:38 |
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla lekarza. Co mu szkodziło wziąć Cię do gabinetu na 5 min . Nie myślałaś nad zmianą gina?
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale stwierdziłam, że skoro jestem świadoma, że mam problemy hormonalne, to nie ma co czekać, mimo tego całego szumu, że nawet u zdrowych par może to trwać miesiącami - i na szczęście lekarz był tego samego zdania i zaproponował tę klinikę leczenia niepłodności ![]() A przed wizytą mąż pójdzie jeszcze przebadać swoje nasionka, żeby pan doktor miał pełen ogląd na sprawę (zastanawiam się tylko czy wystarczy podstawowe badanie czy lepiej zainwestować od razu w rozszerzone? żeby potem nie okazało się, że jak wyjdzie coś nie tak, to lekarz będzie chciał i tak to rozszerzone ).A dzisiaj miałam mocny spadek temperatury, tak jak w poprzednich cyklach przed skokiem - więc liczę, że może jednak jeszcze owulacja się pojawi. Aczkolwiek przez ostatnie 4 dni miałam bardzo delikatne plamienie, więc podejrzewam, że już i tak się coś pochrzaniło w tym cyklu
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
tesciowa dzis przylatuje
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- zatem powodzenia . Cieszy się?
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badanie nasienia jest dobrym pomysłem i myślę, że nie warto od razu robić jakichś kompleksowych rozszerzonych badań, jak będzie taka potrzeba to skierują nie zakładaj z góry, że będzie coś nie tak.---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- hehe to fajno ![]() moja właśnie wyjechała do Belgii do pracy
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ u mnie dzisiaj zimno, a wczoraj było tak ładnie.
Cytat:
.A dla gina nie ładnie, brak szacunku. A na ile ? To będziesz miała wesoło
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też
. Nie wystawiam dzis nosa z domu . Kocyk i ciepła kawa to jest to czego w taką pogodę można chcieć
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ja od rana w trasie banki, urzędy brrr jak ja tego nie lubię . Oby tylko czwrtek był piękny, bo nie chce w domku go spędzić pod kocykiem , no chyba że z TŻ hiii
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-05-28 o 13:15 |
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od zawsze miałam nieregularne miesiączki - na początku lekarze mówili, że z wiekiem się unormują, ale mijały lata, a było tylko gorzej: raz okresu nie było 3 miesiące, innym razem pojawiał się po kilkunastu dniach. Na dodatek miewałam krwotoczne miesiączki - nigdy nie zapomnę jak w liceum szłam przez miasto i nagle zaczął mi się okres: od razu tak ze mnie poleciało, że w ciągu 2 minut miałam spodnie do kolan we krwi (wyglądałam jak ofiara zombie ). Kiedyś jak długo nie miałam okresu, to brałam luteinę na wywołanie, a i tak się nie pojawiał ![]() Dopiero później ktoś zainteresował się żeby zrobić jakieś badania, a to wyszła mi podwyższona prolaktyna, a to niedoczynność tarczycy... później podczas USG okazało się, że mam pęcherzyki na jajnikach. Ostatnie bardziej kompleksowe badania miałam 1,5 roku temu i wtedy wyszły mi niedobory progesteronu. Tak więc stwierdziłam, że wolę nie czekać na cud, tylko szybko zainteresować się jak aktualnie wygląda ta moja gospodarka hormonalna ![]() Mimo, że to już 27. dzień cyklu, to liczę, że owulacja się pojawi: oprócz tego spadku temperatury, jak w poprzednich cyklach, pojawił się piękny śluz! Podczas tych 3 cykli, od kiedy prowadzę samoobserwacje, ani razu nie miałam takiego rozciągliwego i przejrzystego śluzu jak dzisiaj - więc jest nadzieja
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

chyba jesteśmy z tego samego roku (87').

.
oby doszedł do pozytywnych wniosków 
dla lekarza. Co mu szkodziło wziąć Cię do gabinetu na 5 min
).
.