|
|
#841 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Tez do Was dołączam. We wtorek zobaczyłam dwie kreski |
|
|
|
|
#842 | |||
|
Raczkowanie
|
ja też południowa cz. Krk
![]() Cytat:
![]() W pracy od początku wiedzieli, mam fajną szefową więc nie było problemu. Cytat:
Podejrzewam że w przypadku Twoje partnera też nastąpił po prostu lekki szok i zaskoczenie. Poczekaj aż zobaczy na wizycie bijące serduszko, wszystko mu sie odmieni ![]() Cytat:
![]() U mnie doszło do tego, że właścicielka sklepu spożywczego w którym robimy zakupy jak Mąż przychodzi po coś to mówi: O znów zachcianki, a to może dam takiego ładniejszego arbuza, a tutaj mam świeższe bananki itp. Ostatnio mam fazę na icetea więc TŻt pojechał do sklepu, a ta, że nie ma brzoskwiniowej tylko cytrynową, ale jak dla mnie to jutro sprowadzi także szał!!Zaopatrzyłam się w maoam, szkoda tylko że są 3 paki ze smakiem- truskawka, pomarańcza i cola, bo ja lubię tylko ten pierwszy No ale trudno, ważne że w ogóle.
|
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie mnie to przeraża. Zbyt dobrze wiem ile rzeczy jeszcze się może zdarzyć po drodze. A jeżeli przytrafiłoby się najgorsze na tym etapie, to na razie jakoś bym przez to przeszła. Ale za dużo życzliwych i współczujących (oraz "życzliwych i współczujących") na około załamałoby mnie na sto procent. Dlatego wolałabym aby do końca pierwszego trymestru wiedziało jak najmniej osób. A tu grono się poszerza... Pozostaje mocno wierzyć, że fasolka jest silna, zdrowa i waleczna, i że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem śpiąca cały czas, normalnie jestem straszny śpioch a teraz to już masakra- cały czs ziewam i szukam kąta aby się położyć
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zamiar przez pierwsze 3 m-ce nie mówić prawie, że nikomu. Żeby nie zapeszyć... Narazie wie partner i moja siostra.
|
|
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam lekarza czy można kawę bo sama osobiście ją uwielbam i ciężko by mi było bez kawusi . Lekarz powiedział, że jedną słabą z mlekiem można wypić ale żeby nie przesadzać z ilością- jedna nie powinna zaszkodzić---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja wyszłam z założenia, ze jeśli poronie, to i tak wszyscy beda wiedzieć, wiec nie ma co ukrywać ciazy.
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Fajnie, że udało się Wam po 1,5 roku,. Co do realcji Twojego faceta- może się nie spodziewał, bo tyle czasu nic i nagle wyszło. Nie martw się i nie stresuj - może po prostu musi ochłonąć.
|
|
|
#849 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten deszczowy dzień.
Co do kawy to ja piłam w pierwszej ciaży i w tej ciąży również. Jestem niskocisnieniowcem więc czasem stawia mnie na nogi. ale pije tylko parzoną bo w moim przekonaniu jest o wiele zdrowsza i smaczniejsza od rozpuszczalnej. Cole piłam w pierwszej ciąży dość często bo mocno schłodzona pomagała mi na potworne mdłosci. W tej ciąży narazie nie mam mdlosci ani ochoty na cole chociaz bardzo lubie. Piwa nie znosze więc nie mam z tym problemu, lubie winko ale w ciaży przechodzi mi na nie ochota. odliczam dni do 3 czerwca i pierwszego USG, to będzie ostatni dzień 7tc. Planuje przejść na L4 bo pracę mam stresującą, trzeba być na pełnych obrotach a zmiany mam 10 godzinne. Mimo że czuje sie całkiem dobrze to w pracy tak od 15 zaczyna mi sie kręcić w głowie, brzuch i plecy pobolewają i wymiękam mówiąc kolokwialnie. A kończe o 18:30 więc prawie 4 godziny drogi przez męke, a o zmianach warunków ze względu na odmienny stan nie mogę liczyć. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Co do zachcianek to mój organizm tak jak przy pierwszym dziecku domaga się wapnia. Nachodzi mnie apetyt na żółte sery, jogurty naturalne, kefiry, kakao... Ale z Alkiem przez pierwszą połowe ciąży w ogóle nie miałam apetytu a teraz ciagle bym jadła i wciąż mam na coś apetyt. Martwi mnie to bo zaraz zrobie się kwadratowa i będę się kulać przez świat, a mi potem ciężko zrzucić |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś byłam na zakupach z małżem- wróciałm z dwiema sukienkami i z dwiema parami butów
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-05-25 o 18:33 |
|
|
|
#851 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;40990969]Mój był w takim szoku, że aż musiał sobie zrobić pauze w trasie, bo nie mógl sie skupic na trasie
![]() Tez do Was dołączam. We wtorek zobaczyłam dwie kreski Gratulacje Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() Ja już się nie mogę doczekać kiedy pójdę na jakieś zakupy ciuchowe
|
||
|
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Buty to w ogóle inna historia ![]() ![]() My powiedzieliśmy rodzicom, a co za tym idzie rodzeństwu, mojemu dziadkowi i moim 2 przyjaciółka, które każda @ przeżywały jak samo jak ja tym bardziej że obie mamy. I obie maja 4letnie dzieci więc przeżywały że to za duża różnica bedzie a tak nie może być :p A ja spie i nie mogę jesc. Od rana jestem na kanapce z serem zjedzonej w wielkich bólach. I chociaż wiem że trzeba jesc ciężko mi się przemoc :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ps. Mieszkamy blisko siebie
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dziewczyny, ja dalej w szpitalu, wyniki badan beda dopiero na poniedzialkowe popoludnie.... do tego dostalam uczulenie na ktorys z lekow i szukaja winowajcy... odstawili mi luteine, ale uczulenie dalej mam wiec moze cos innego... u mnie wychodzi 5-6 tydz.na usg. Bylam sama w pokoju, wiekszosc ludzi nawet puscili dzisiaj do domu. W nocy dolaczyla do mnie dziewczyna tez w ciazy 7 tydz. z krwawieniem -przyleciala z anglii do rodziny na urlop, w samolocie zauwazyla ze krwawi.. zamiast do rodziny z lotniska przywiezli ja do szpitala. Trzymajcie kciuki za pon. wyniki moje i kolezanki z sali - mam ogromna nadzieje ze beda ok i beta bedzie ladnie rosla...najgorsze ze tak wiele nie od nas zalezy w tym momencie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() I za Ciebie i za koleżankę, musi być dobrze! Ściskam Was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#856 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Co do tegn jedzenia, kurcze w poprzedniej ciazy nie miałam takiego problemu. W ogóle w porównaniu do poprzedniej gdzie kompletnie nic mi nie było czuję się teraz jakąś rozmemłana:p Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#857 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mdłości dopadły mnie w 5 tygodniu i ciągną się od tamtej pory...Jakoś to przetrwamy |
||
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
wszystko będzie dobrze- trzymam za Wasze zdrówko
|
|
|
#859 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Witam wszystkie nowe w 2-paku
![]() Ja dziś pływam i myślę, ze o 20 pójde spać, dzień pełen wrażeń! Oglądałam dom na sprzedaż i zastanawiamy się z TŻem nad sprzedażą mieszkania i dobraniu kredytu. Nie mam nic nawet na raty więc kredyt wywołuje u mnie większe mdłości niż ciąża ale z drugiej strony 10 arów i kominek w domu
|
|
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a myślałyście już o czymś na rozstępy? wpadł mi w oko Gerber, za to koleżanka poleciła mi BabyDream (tak się nazywa ta marka z rossmana?) bo nie ma parabenów. ktoś inny za to powiedział mi, że kremy to pic na wodę i trzeba używać oliwki dla dzieci bo podobno najlepiej uelastycznia. i bądź tu mądra
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#863 | |||
|
Gang Iren
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;40990969]
Tez do Was dołączam. We wtorek zobaczyłam dwie kreski Witaj Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja nie mam sklonnosci do rozstepow,ale uzywalam to: http://www.solostocks.pl/img/palmers...l-308144z0.jpg Tylko zapach nie bardzo mi sie podoba. Na razie nic nie uzywam. Jak oliwka to chyba lepsza w zelu by byla,bo tak to wszystko sie nia tlusci. Ja bylam 3 godz z dzieciakami na spacerze,placu zabaw itd. Ide robic kolacje i to bedzie juz ostatnie co dzis zrobie,bo nic mi sie nie chce.
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz dziennie (po kąpieli) używam oleju migdalowego na mokry skórę. Drugi raz smaruje sie kremem palmersa.
|
|
#865 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe zafasolkowane i te juz w kolejnych tygodniach
Wlasnie zrobiłam sobie przerwę w nauce - mam wrażenie ze mój mózg paryje!! Juz zapomniałam jak to jest uczyć sie tak jak na studiach!! Po 5 latach od ostatniego egzaminu to juz sie po prostu nie chce!!... A jeszcze duzo nauki przede mną Ja chciałam trzymać to jak najdłużej dla siebie i Tż ale mieliśmy niedawno spotkanie rodzinne w rodzinie Tż i wszystko sie wydało. No a skoro jego rodzina juz wiedziała to powiedziałam raz mojej. Ale znajomym żadnym poki co nic nie mówiłam. Poczekam jeszcze troche. Jedyne co mnie wkurzylo, to ze żona teścia wszystkim wygadala! Zaczęła dzwonić nawet do swojej rodziny z ta informacja (nawet do tej części rodziny której ja nie znam, a Tż moze raz w życiu na oczy widział )... Mimo ze prosiłam zeby to zostało w jak najmniejszym gronie!! Cytat:
nie bede nawet tłumaczyć... Przez kilka dni nie wiedział jak sie zachować, po czym zaczął mnie łapać za brzuszek i dbać o mnie jak nigdy wczesniej!! I widzę ze cieszy sie bardzo ![]() Cytat:
oczywiście nie narzekam, ale nawet pani w sklepie spytała czy to zareczynowy, a on na to, ze nie, to juz było, a teraz to tak po prostu, bo ma ochotę mi cos kupić. ![]() Maruda - no to w takim razie czekamy do poniedziałku na dobre wieści!! Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja tez zaczęłam używać palmersa! Fajnie nawilza.
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
widziałąm tego palmersa dziś w aptece, kupię zatem
|
|
|
#867 |
|
Gang Iren
|
Soleil_Rouge i ty nam jeszcze nie pokazujesz pierscionka? Dawaj,dawaj. Ja ostatnio dostalam taki z blachy za 50 p
Ale dla mnie innego sie nie oplaca,bo tamten juz i tak zgubilam
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
Pochwale sie jak tylko rozgryze jak sie wrzuca zdjecia...
|
#869 |
|
Gang Iren
|
Jak otworzysz odpowiedz to na gorze masz opcje dodaj zalacznik (kolo usmiechnietej buzki)
|
#870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pochwal się, szczególnie sukienkami.U nas na razie wiemy tylko ja i mąż. Rodzinie powiemy po 1 trymestrze, jak wszystko będzie dobrze. U nas nie ma obawy, że się skądś dowiedzą, bo widujemy się tylko przez Skypa. ![]() Maruda, wszystkiego dobrego dla Ciebie i koleżanki. Witam nowe dziewczyny. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

także szał!!
No ale trudno, ważne że w ogóle.
16.06.2012
przyjaciół to się jednak poznaje w biedzie.....

)... Mimo ze prosiłam zeby to zostało w jak najmniejszym gronie!!