Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 23:15   #3841
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Może ćwiczy, żeby się urodzić jak prawdziwa gwiazda - z idealną figurą

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Odmeldowuję się spać chyba, wczoraj przegięłam, za późno poszłam spać i rano się dobudzić nie mogłam
ja spać w nocy nie mogę i jeszcze mi chrapia
zasypiam późno budze się w nocy i nie moge zasnąć i wstaje wcześnie, a czasem nawet b. wcześnie... dziś o 6:30. potem w ciągu dnia godzinę, półtorej podsypiam.
Stary 2013-05-25, 23:16   #3842
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
info od Ladan
jutro wychodzi ale musi leżeć będziemy pilnować
Super!

Cytat:

Oj, można, można
Sama bym zjadła, ale czekam na truskawki świeże
Moje ulubione danie z dzieciństwa
O tak ja też uwielbiam makaron z truskawkami i jogurtem/śmietaną.
Mimo że jestem najedzona mam teraz na to smaka

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Wlasnie wypilam biala bavaria i cytrusow nieczuje, batdziej jakis perfum niewiem moze jasmin...

A pije bavarie z okazji ze bylam na IP w szpitalu bo bol tych pachwin i krocza, brzucha niedawal mi spokoju, wzielam 2 nospy odczekalam 2 h niepomoglo i pojechalam. Pierw zrobili EKG wszystko ok, cisnienie, badanie na samolocie, usg dopochwowe z pomiarem szyjki... pani chciala mnie na oddzial wziac, ale ja niechcialam bo w sumie dobrze sie skonczylo. Wiec tak szyjka sie skraca, jest na dolnej granicy, maly ma polozenie miednicowe tzn nogami do dolu, glowa do gory- gdybym dzis rodzila zrobili by mi cesarke bo to zadko spotykane- gin twierdzi ze male praqdopodobienstwo ze sie odkreci inaczej. Nawala mi nogami po szyjce co moze powodowac ze ona sie bedzie skkracac. Bol pachwin to poprosyu rozciaganie. Mam brac nospe 3x 1, magnez 3x , cos a a 3x 2. Kontrolowac szyjke co 1,5 - 2 tyg przez usg- akurat mam wizyte... uff jakby bolalo mam przyjezdzac odrazu. Wszystko szybko, sprawnie i milo i ja odetchnelam... i mam prowadzic wypoczynkowy tryb zycia TZ sie przestraszyl ale moze i dobrze troche pokory ja jestem spokojniejsza.
Dobrze, że sprawdziłaś wszystko w szpitalu. Teraz tylko leż i wypoczywaj

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 23:20   #3843
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dziewczyny jesteście szalone z tym pisaniem Niedługo nowy wątek będzie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 23:40   #3844
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja też już czekam tylko na przelew i wybieram się na łowy,ale obiecałam sobie że będę dawkować, np raz w tygodniu pójdę, bo trzeba kase przetrzymać na przeceny pod koniec czerwca, nie wiem tylko jak to zrobić
szykujecie się na wyprzedaże ubranek dziecięcych ?
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
5-10-15 , tesco, c&a , h&m, reserved ,zara
oj będzie pokus,będzie
rzeczywiście, sporo tego będzie aż jestem ciekawa, choć pewnie nie za dużo nakupuje bo wiele już mam... chociaż, może po jednym komplecie wizytowym z każdego rozmiaru, bo wsumie to nie mam za wiele, a 3/4 co mam to takie typu body, pajace, polspiochy

Cytat:
Wlasnie wypilam biala bavaria i cytrusow nieczuje, batdziej jakis perfum niewiem moze jasmin...

A pije bavarie z okazji ze bylam na IP w szpitalu bo bol tych pachwin i krocza, brzucha niedawal mi spokoju, wzielam 2 nospy odczekalam 2 h niepomoglo i pojechalam. Pierw zrobili EKG wszystko ok, cisnienie, badanie na samolocie, usg dopochwowe z pomiarem szyjki... pani chciala mnie na oddzial wziac, ale ja niechcialam bo w sumie dobrze sie skonczylo. Wiec tak szyjka sie skraca, jest na dolnej granicy, maly ma polozenie miednicowe tzn nogami do dolu, glowa do gory- gdybym dzis rodzila zrobili by mi cesarke bo to zadko spotykane- gin twierdzi ze male praqdopodobienstwo ze sie odkreci inaczej. Nawala mi nogami po szyjce co moze powodowac ze ona sie bedzie skkracac. Bol pachwin to poprosyu rozciaganie. Mam brac nospe 3x 1, magnez 3x , cos a a 3x 2. Kontrolowac szyjke co 1,5 - 2 tyg przez usg- akurat mam wizyte... uff jakby bolalo mam przyjezdzac odrazu. Wszystko szybko, sprawnie i milo i ja odetchnelam... i mam prowadzic wypoczynkowy tryb zycia TZ sie przestraszyl ale moze i dobrze troche pokory ja jestem spokojniejsza.
no rzeczywiście tak spokojnie to mówisz, ale dobrze nie stresuj się nie denerwuj, teraz dużo odpoczywaj i dbaj o Was
ja znawcą nie jestem ale też mi się wydaje że dziecko to się jeszcze przekręca, i to aż takie dziwne uczucie jest trudne do opisania, dzisiaj akurat mała mi się przekręciła jakoś
Stary 2013-05-26, 00:01   #3845
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

No i nie śpię, bo brzuch twardnieje i boli ;( chyba Edi mnie dziś wymeczyl i stąd te bóle w weekend zawsze jest gorzej jak z nim siedzę.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 00:10   #3846
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
No i nie śpię, bo brzuch twardnieje i boli ;( chyba Edi mnie dziś wymeczyl i stąd te bóle w weekend zawsze jest gorzej jak z nim siedzę.
Matal to nie dawaj się małemu, pewnie to trudne, skoro pcha się do mamy, ale sama widzisz, że bardziej boli jak przyszalejesz, nie folguj sobie, a Edi będzie musiał bawić się z mamą na odległość...

ja się zastanawiam czy iść spać, bo mnie łamie, ale kolega jeszcze siedzi z tzem i grają w fifę na konsoli....nie wiem ile to jeszcze może potrwać, ale jeszcze max pół godziny i padnę...
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 00:16   #3847
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

a ja mam już nawet nie stereo, a dolby surround, z 3 stron słyszę chrapanie :/
Stary 2013-05-26, 00:24   #3848
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
feel the beat!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 01:08   #3849
Larysa88
Zakorzenienie

a co się dzieje z maharet? długo jej nie było, mam nadzieję że wszystko w porządku!
Stary 2013-05-26, 01:48   #3850
ja :)
Zakorzenienie

inwersja, mój TZ tez chrapoli czasem nieznośnie. Nie wiem od czego to zależy, ale raz bardziej a raz wcale Tak czy siak dziś w środku nocy musiał zmienić posłanie, żebym mogła spać - dobry mąż nic nie powiem.

matal, nie szalej z Edim tylko się pilnuj koniecznie. Szczególnie, że brzuszek ciągle Cię boli. Oby było lepiej!

karolson, dobrze, że pojechałaś i wszystko sprawdziłaś - lepiej dmuchać na zimne. No i będziesz spokojniesza, a stres też niedobry.. Także wypoczywaj i nie przemęczaj się! A co do ułożenia maluszka, to znam przypadki gdzie odwróciło się dzieciątko na kilka dni przed porodem

Ja wreszcie wróciłam. Udało nam się niespodziewanie dużo załatwić Dobilismy dobrej tranzakcji i auto już stoi na naszym parkingu Do tego całkiem niespodziewanie znaleźliśmy fajny kompleks z mieszkaniami na wynajem blisko pracy - TZ bedzie mógł na rowerze spokojnie śmigać, kiedy ja już będę w domu siedzieć na miesiąc przed porodem. A autem teraz będzie też jakieś 5min, a nie jak z aktualnego mieszkania 40min. W dodatku ładnie i zielono i jakieś 30% taniej niż w okolicy Także mieszkanie zarezerwowane i po wakacjach w PL się przeprowadzamy
No i najważniejsze - obkupiłam moją córeczkę Jak tylko odpocznę to wstawięc ciuszki Poli.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 02:26   #3851
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze łowy Kilka ciuszków jest na ciut starsze dziecko, ale były takie słodkie, że nie mogłam się oprzeć..
Moje ulubione to skarpetki ze słonikami i do nich słonikowa grzechocząca opaska na rączkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.21.42 PM.jpg (40,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.21.35 PM.jpg (32,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.21.25 PM.jpg (39,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.21.13 PM.jpg (37,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.21.05 PM.jpg (38,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.20.49 PM.jpg (61,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.20.39 PM.jpg (72,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.20.23 PM.jpg (74,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screen Shot 2013-05-25 at 5.20.14 PM.jpg (59,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-05-26, 04:58   #3852
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Nie mogę spać
Cała noc budzil mnie brzuch. I sny, ze lekarz mi mówi, ze jest źle...
A ja nawet bardzo z Edim nie szalalam przecież

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 07:20   #3853
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
I Ty to tak spokojnie mówisz???
Kobieto!! Koniec z łażeniem po kilka kilometrów i aktywnym trybem życia, kładź się i odpoczywaj
A czemu mało prawdopodobne, że się przekręci?? Dziwna teoria, mi lekarze w 34 tc mówili, że może się jeszcze przekręcić, Edi fiknął zaraz przed ostatnią wizytą u gina, a tak też kopał mnie po siśce
Matal mówie spokojnie, bo ja generalnie jestem z tych opanowanych, trzeźwo myślących. Ja wogóle niemyśle o tym, że z dzieckiem mogło by być coś nie tak, nie dopuszczam do siebie takich myśli więc się nie schizuje, nie nakręcam itd, zdecydowanie bardziej przeraza mnie myśl zostania w szpitaku, bo ja NIGDY nie leżałam w szpitalu - zawsze chodziłam jako gość do brata, mamy , teściowej czy koleżanki.

Napewno nie będe już łazić tyle, bo mi ból na to nie pozwala, ja juz po domu to okrakiem chodzę, bo mnie normalnie pochwa boli... do tego pachwiny i jakby ta szyjka coś wśrodku co jest podłużne...

a co do tego przekrecenia to ja też się ostro zdziwiłam bo wyglądało to tak podczas USG:
Gin: a wie Pani że ułożenie miednicowe?
Ja: niewiem, ale coś to znaczy pamietam z SR i myśle...
Gin: wskazanie do cesarki.
Ja: napewno się jeszcze obruci ma dużo czasu.
Gin: w tym przypadku małe prawdopodobieństwo..
Ja: myśle..... szok... już niedopytalam dlaczego, pierwsza myśl - ma tak malo miejsca już ? za mało wód?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
eeee moja od 21 tc siedzi miednicowo, w czwartek tez byla ale przeciez dzieciak ma czas na obrot jakos do 32 tc wiec co to za paplanina ze male prawdopodobienstwo ? Blanka tez w takim ulozeniu byla na tym etapie, a do porodu byla juz glowa do dolu, wiec az tak bym nie brala do siebie tego co ci powiedzieli. z szyjka uwazaj, bo to nie przelewki, lez grzecznie i odpoczywaj!

super słodkie ciuszki

no właśnie też się zdziwiłam, bo słyszałam że często się przekręca dopiero później.. nieiwem ale jak w czwartek mialam dzien lenia i leżałam w łóżku to właśnie zaczeło mnie boleć, jak się dużo ruszałam było ok...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Karolson o kurcze trzymam kciuki, a Ty wypoczywaj
eh dołączam do grona leżących.. ( mam nadzieje szybko opuścić to zacne grono)

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
ojej to lez kochana...a te pachwiny to bolą bo co sie rozciaga?miednica?
napewno bół pachwin nie jest powiązany z rozciąganiem macicy więc tak miednica zmienia położenie... i od nadwyrężenia czyli - chodzenia

Cytat:
Też się dziwię, nie słyszałam żeby jakikolwiek ginekolog tak szybko wyrokował, że się dziecko nie przekręci

karolson w Bielańskim byłaś?? Mi lekarz na czwartkowym USG polecał Bielański i już sama nie wiem, jak powiedziałam, że Inflancka, to coś kręcił nosem, ale nie powiedział wprost, że nie poleca...
w Bielańskim, ja się tam urodzilam, mam najbliżej i mam jakiś sentyment. Fakt że tam statystyka mówi, że 50 % to cesarki, ale to tylko dlatego, że mają tam dużo skomplikowanych przypadków, bo mają dużo oddziałów. A tak wogóle to maja już status Kliniki niewiem dokładnie co to znaczy, ale to podobno dobrze

Inflancka ma pojedyńcze sale porodowe, odremontowane, podobno ta zła opinia to właśnie z przeszłości, że mają teraz dużo nowego - młodszego personelu i jest ok.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja dziś chciałam mojego męża nagrać jak chrapie bo on niewierzy..
oczywiście jak włączyłam nagrywanie to przestał, może się przebudził, bo się wierciłam

Cytat:
Nie mogę spać
oj Matal... Sny sprawdzają się na opak.. czyli będzie dobrze
ale Ty musisz naprawde się oszczędzać!! Szczerze mnie też całą noc budził brzuch... w każdej pozycji jest źle, rano jak się obudziałam o 5 myślałam że nieboli, ale tylko lekki ruch i juz wiedziałam, że to złudzenie... i boli dalej... jem szarlotke do kawki, zjadam jogurt naturalny i się szprycuje moją dawką i ide leżeć na salony przed TV bo mąż w sypialni niech sobie śpi skoro ja niemoge....

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze łowy Kilka ciuszków jest na ciut starsze dziecko, ale były takie słodkie, że nie mogłam się oprzeć..
Moje ulubione to skarpetki ze słonikami i do nich słonikowa grzechocząca opaska na rączkę
ani jednej różowej rzeczy
Stary 2013-05-26, 07:32   #3854
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 201

Cytat:
Nie mogę spać
Moze jednak lekarz powinien cos mocniejszego przepisac...nie wiem...mnie te moje leki pomagaja. Staram sie tez lezec i odpoczywac, ile moge. Choc istatnie dni kiepsko mi to szlo i pluję sobie w brodę, czy nie zaszkodzilam dziecku (mam troche roznych spraw na glowie, TZ nie jest w stanie w tym akurat mi pomoc-z drugiej strony tez wszystkiego na niego nie zwale)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Ja - śliczności

Stary 2013-05-26, 07:38   #3855
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 201

Cytat:
inwersja, mój TZ tez chrapoli czasem nieznośnie. Nie wiem od czego to zależy, ale raz bardziej a raz wcale Tak czy siak dziś w środku nocy musiał zmienić posłanie, żebym mogła spać - dobry mąż nic nie powiem.

matal, nie szalej z Edim tylko się pilnuj koniecznie. Szczególnie, że brzuszek ciągle Cię boli. Oby było lepiej!

karolson, dobrze, że pojechałaś i wszystko sprawdziłaś - lepiej dmuchać na zimne. No i będziesz spokojniesza, a stres też niedobry.. Także wypoczywaj i nie przemęczaj się! A co do ułożenia maluszka, to znam przypadki gdzie odwróciło się dzieciątko na kilka dni przed porodem

Ja wreszcie wróciłam. Udało nam się niespodziewanie dużo załatwić Dobilismy dobrej tranzakcji i auto już stoi na naszym parkingu Do tego całkiem niespodziewanie znaleźliśmy fajny kompleks z mieszkaniami na wynajem blisko pracy - TZ bedzie mógł na rowerze spokojnie śmigać, kiedy ja już będę w domu siedzieć na miesiąc przed porodem. A autem teraz będzie też jakieś 5min, a nie jak z aktualnego mieszkania 40min. W dodatku ładnie i zielono i jakieś 30% taniej niż w okolicy Także mieszkanie zarezerwowane i po wakacjach w PL się przeprowadzamy
No i najważniejsze - obkupiłam moją córeczkę Jak tylko odpocznę to wstawięc ciuszki Poli.
wow gratuluje zalatwienia tylu spraw i to takich duzych konkretnych!!!
hehe odwaznie zrobilas z tym kupowaniem skoro na 20% nie wiadono co to za plec.

Cytat:
Nie mogę spać
matal nie stresuj sie , bo stres cie wykonczy. mysle ze on tu wiecej zlego robi niz brzuch bo wpadasz bledne kolo. zapytaj lekarza czy nie mozna czegos lekkiego na uspokojenie. wiesz jak ty jestes w stresie to hormony kortykosterydy (kortyzol) powoduja ze malutkiej brakuje tam tlenu a to wiadomo jakie ma konsekwencje. kurcze zla jestem ze cie tz stresuje i nie potrafi ediego od ciebie odciagnac. grrr mnie ginekolog powiedziaka jak mialam taki stres ostatnio zeby w takich sytuacach brac neospazmine. ale lepiej podpytaj lekarza

dzien dobry wszystkim

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2013-05-26 o 07:44
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 07:43   #3856
inwersja
dryfuję słowami

Bry.

Z chrapaniem męża to jakoś sobie jakoś radzę. On chrapie tylko jak śpi na wznak, więc jak się akurat obudzę na siku to go tyrkne, przyjęci się na bok i mam spokój.Ale teraz jeszcze teść i szwagier, a z nimi nie miałam jak walczyć... Stąd ten dźwięk przestrzenny, jak w kinie... :banghead:

A mi w nocy właśnie dzieć chyba zmieniał pozycję horyzontalną, bo czułam go wszędzie, przygniatal mi żebro i do tego kręgosłup drętwiał.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-26 o 07:53
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 07:52   #3857
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
wow gratuluje zalatwienia tylu spraw i to takich duzych konkretnych!!!
hehe odwaznie zrobilas z tym kupowaniem skoro na 20% nie wiadono co to za plec.
Najwyżej zostanie dla następnego dzieciaczka jeśli Poli coś wyrośnie Nie spoczne póki nie będzie przynajmniej jednej córeczki
Stary 2013-05-26, 07:52   #3858
tassia
Zakorzenienie

jako ze moj mobilny asystent ciazowy przywital mnie w 24 tygodniu to ja rowniez sie witam.

i wlasnie wyczytalm w tej aplikacji, ze miedzy 24 a 28 tygodniem jest okres najwikeszej aktywnosci bobasa i potrafi przekrecac sie nawet kilkarazy dziennie bo ma jeszcze duzo miejsca i kobie nogami bo zmienia pozycje, wiec ten lekarz cos pabike sieje, choc nie sadze by aplikacja byla madrzejsza od medycyny

[/RIGHT]
Stary 2013-05-26, 07:54   #3859
inwersja
dryfuję słowami

Jakiej aplikacji używasz? Daj linka

Stary 2013-05-26, 07:58   #3860
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, ma

Cytat:
Najwyżej zostanie dla następnego dzieciaczka jeśli Poli coś wyrośnie Nie spoczne póki nie będzie przynajmniej jednej córeczki
hehe to samo sobie pomyslalam, ale nie chcialam sugerowac sama

[/RIGHT]
Stary 2013-05-26, 08:42   #3861
Roguufkaaa
Przyczajenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzusz

Hej Mamuśki
Postanowiłam do Was dołaczyc Moj maluszek pojawi sie we Wrzesniu I mam do Was pytanie. Na kolejna wizyte musze zrobic "test obciazenia glukoza" i lekarz na wstepie mi powiedział ze jest to dosc nieprzyjemny smak ;/ jesli ktoras z Was juz to badanie miala to powiedzcie jak sobie z tym poradzilyscie?? bo ja sie strasznie tego obawiam
Roguufkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 08:44   #3862
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.

Dzisiaj mój humor jakby lepszy, brzuszek miękki i mała odżyła-wariuje po brzuszku
Mąż zaraz wybywa na paintball, potem jedziemy do Leroy i do Mam...

Cytat:
na milczanskiej kolo molo.

ciuszki z tesco, smyka i h&m. biale spodenki to dwupak, jedne sa welurowe a drugie bawelniane. mialam takie dla Blanki welurowe i byly super, dlugo sluzyly. szkoda tylko ze teraz tylko biale maja :/
sorry za jakosc, ale aparat nadal rozladowany polspiochy welurowe, pajac z myszka miki, z pieskiem, spiochy sa welurowe. pajac bezowy w paski z polarku. pajace z daisy i krolikiem bawelniane
Słodkie A ten kocyk z ŻYRAFKĄ to skąd masz?Były inne kolory?

Cytat:

A pije bavarie z okazji ze bylam na IP w szpitalu bo bol tych pachwin i krocza, brzucha niedawal mi spokoju, wzielam 2 nospy odczekalam 2 h niepomoglo i pojechalam. Pierw zrobili EKG wszystko ok, cisnienie, badanie na samolocie, usg dopochwowe z pomiarem szyjki... pani chciala mnie na oddzial wziac, ale ja niechcialam bo w sumie dobrze sie skonczylo. Wiec tak szyjka sie skraca, jest na dolnej granicy, maly ma polozenie miednicowe tzn nogami do dolu, glowa do gory- gdybym dzis rodzila zrobili by mi cesarke bo to zadko spotykane- gin twierdzi ze male praqdopodobienstwo ze sie odkreci inaczej. Nawala mi nogami po szyjce co moze powodowac ze ona sie bedzie skkracac. Bol pachwin to poprosyu rozciaganie. Mam brac nospe 3x 1, magnez 3x 2 cos na a aspagrin 2 x1 Kontrolowac szyjke co 1,5 - 2 tyg przez usg- akurat mam wizyte... uff jakby bolalo mam przyjezdzac odrazu. Wszystko szybko, sprawnie i milo i ja odetchnelam... i mam prowadzic wypoczynkowy tryb zycia TZ sie przestraszyl ale moze i dobrze troche pokory ja jestem spokojniejsza.
Oszczędzaj się A jesteś na L4?

Cytat:
eeee moja od 21 tc siedzi miednicowo, w czwartek tez byla ale przeciez dzieciak ma czas na obrot jakos do 32 tc wiec co to za paplanina ze male prawdopodobienstwo ? Blanka tez w takim ulozeniu byla na tym etapie, a do porodu byla juz glowa do dolu, wiec az tak bym nie brala do siebie tego co ci powiedzieli. z szyjka uwazaj, bo to nie przelewki, lez grzecznie i odpoczywaj!
Moja na większości usg była główką w dół, na ostatnim już leżała w poprzek. Mi się wydawało,że to normalne,że one się przemieszczają, tym bardziej,że normalnie czuję ją zawsze niżej, a czasem jak się obudzę to koło pępka

Cytat:
przestancie gadac o takim zarciu, bo ja mam jeszcze 3 miesiace diety! a do tego mam uczulenie na insuline wiec juz w ogole dupa blada marmolada
No i co teraz z tym uczuleniem??

Cytat:
Też się dziwię, nie słyszałam żeby jakikolwiek ginekolog tak szybko wyrokował, że się dziecko nie przekręci

karolson w Bielańskim byłaś?? Mi lekarz na czwartkowym USG polecał Bielański i już sama nie wiem, jak powiedziałam, że Inflancka, to coś kręcił nosem, ale nie powiedział wprost, że nie poleca...
A z jakiego szpitala jest Twój gin?

Cytat:
O rety rety rety bardzo w moim guście! Cudne kolory! Te pierwsze rampersy i te buciki są przeeecudnej urody

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 08:57   #3863
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim.
Ladan dobrze że wracasz. Dziewczyny na pewno będą pilnować
matall mnie się też wydaje że powinnaś jakoś zredukować stres, to trudne ale chyba konieczne, bo się kobieto wykończysz
Karolson dobrze że nie skończyło się szpitalem, teraz dziewczyny będą cię pilnować
Ja fajne łowy, i te ciuszkowe i te mieszkaniowe

A mnie dzieci dziś na dzień matki podarowały Ptasie mleczko Wedla (mąż im kupił i chwała mu za to)
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 08:57   #3864
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A z jakiego szpitala jest Twój gin?
Ten od usg z żadnego
Ma prywatna przychodnie, robi usg 3d i leczy bezpłodność

Udało mi się zasnąć i poza tym, ze jestem tragicznie niewyspana, to czuje się nieźle. Edi mi się budzil, brzuch budzil, durne sny budziły... :/

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 09:03   #3865
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
jako ze moj mobilny asystent ciazowy przywital mnie w 24 tygodniu to ja rowniez sie witam.
.

A jeszcze mi się przpomniało jakbyście robiły tą imprezę lipcową to się pzypinam bo moje urodzinki też przypadają w lipcu

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-05-26 o 09:06
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 09:12   #3866
t_89
Zakorzenienie

ja lowy sliczne oddawaj te niebieskie buziki hahah sa boskie

Ok ja lece sie kapac tz na rybach ekhm zlowil okobnia 14cm ale wrzucil do wody bo za maly hahahha no nic nie zjem ryby
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 09:32   #3867
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
na milczanskiej kolo molo.

ciuszki z tesco, smyka i h&m. biale spodenki to dwupak, jedne sa welurowe a drugie bawelniane. mialam takie dla Blanki welurowe i byly super, dlugo sluzyly. szkoda tylko ze teraz tylko biale maja :/
sorry za jakosc, ale aparat nadal rozladowany polspiochy welurowe, pajac z myszka miki, z pieskiem, spiochy sa welurowe. pajac bezowy w paski z polarku. pajace z daisy i krolikiem bawelniane
śliczne nie mogę się doczekać aż zacznę kupować
jak się okaże że chłopiec to będę miała duuuże pole do popisu, a jeśli dziewczynka to już bardzo małe bo od siostry tż mam tyle rzeczy

i wczoraj dowiedziałam się o niezbyt ciekawej sytuacji w rodzinie
nie będę pisać tutaj co i jak, ale sprawa się tyczy 3 letniego dziecka i serce się kraja normalnie

wczoraj miałam pracowity dzień, zrobiłam porządek z ciuchami wszystko prasowałam, część wywaliłam, część do mopsu zawiozę, no a część schowałam głęboko do szafy bo się teraz nie mieszcze a mam nadzieję że kiedyś jeszcze założę
wieczorem byłam ledwo żywa zresztą od kiedy wróciliśmy to wieczorami jakoś nie czuje się najlepiej, czuje takie rozciąganie się brzucha mam nadzieję że to normalne

jeszcze mam prośbę
jakbyście widziały gdzieś jakieś sukienki (w sklepach, na all) to dajcie znać za miesiąc idziemy na wesele a ja nic nie mam
i totalnie nie mam głowy do zakupów
ta mi się podoba ale jak w rzeczywistości będzie leżeć
http://allegro.pl/urocza-sukienka-ci...205433404.html

Edytowane przez Brydzia_
Czas edycji: 2013-05-26 o 09:40
Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 09:40   #3868
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzusz

Cytat:
Napisane przez Roguufkaaa Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Postanowiłam do Was dołaczyc Moj maluszek pojawi sie we Wrzesniu I mam do Was pytanie. Na kolejna wizyte musze zrobic "test obciazenia glukoza" i lekarz na wstepie mi powiedział ze jest to dosc nieprzyjemny smak ;/ jesli ktoras z Was juz to badanie miala to powiedzcie jak sobie z tym poradzilyscie?? bo ja sie strasznie tego obawiam
Witaj
Napisz coś więcej o sobie i jeśli chcesz, żeby wpisać Cię na listę, podaj datę ostatniej @ i termin porodu

Jeśli chodzi o badanie, to smak jest po prostu mega słodki, bo to sam cukier - glukoza. Jeśli u Ciebie pozwalają, weź cytrynę i albo wciśnij do glukozy, albo ssij plasterek, jak zrobi się niedobrze po glukozie
A poza tym to najbardziej nieprzyjemne jest to, że 2 h siedzisz i nie można wstawać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 09:42   #3869
tassia
Zakorzenienie

1369554117406.jpg

musze sie pochwalic sniadaniem. pychotka, Macius szczesliwy

[/RIGHT]
Stary 2013-05-26, 09:45   #3870
matallewar
Zakorzenienie

Ja mam świetny pomysł na redukcję stresu Kopnę tż w , jak tylko zniknie mi z oczu, to od razu mniej się denerwuje Oboje mamy tak kłótliwe charaktery, że nie stresować się przy tym człowieku to niemal niemożliwe

W ogóle śniło mi się, że był atak na pałac kultury I cały się zburzył i w ogóle był z tej okazji prawie koniec świata

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Załącznik 5263509

musze sie pochwalic sniadaniem. pychotka, Macius szczesliwy

Ty jesz takie jajko na miękko?
Czy mi się wydaje?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości