Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 21:42   #1291
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Djerba, przykre to co piszesz... niestety w naszym kraju ludzie są mega nietolerancyjni. moja dyktatorka tez jest troche rasistka..........jezusiu, nie dosc ze dyktatorka, to troche rasistka

wiecie jak człowiekowi humor poprawić

ide, bo nikt mnie tu nie widzi

Black, zanim ja przeczekam to chyba prędzej mi wszystkie włosy wypadną. Nawet chciałam sobie pofarbować, ale sie cykam, że jak walne farbe to jeszcze bardziej sie osłabią i bedą wypadać z większą mocą. jak bym tak zebrała wszystkie to juz niezła peruka by była, a i zarobić by coś szło
taka anegdotka mi sie przypomniała- jak byłam gdzies w 4 kl. podst. to miałam piękne włosy do pasa. ale zamarzyło mi sie sciąć na chłopaka (Pan Bóg mnie chyba wtedy opuścił), no ale.. poszlam do fryzjera i babka mi pięknie wymyła włosy a potem ucieła równiątką kitke zaraz przy samej głowie. wyobrażacie sobie ile zgarneła za takie włosy kasy, piękne, zdrowe, długie i gęste.... a mi pipa jedna nawet centa nie dała, a że człowiek był młody i głupi i nic o świecie nie wiedział to sie nie upomniał
swoją drogą wyglądałam wtedy jak belzebub

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-25 o 21:49
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 21:44   #1292
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hejo kochane. Nadrobiłam szybciutko.

Kupiliśmy garnitur. Chyba czwarty, który zmierzył mój TŻ, okazał się tym jedynym, idealnym - czarny, taliowana marynarka, spodnie cygaretki, boski.

Ja sobie z kolei kupiłam spodnie w H&Mie, złowiłam jeszcze szminkę w Rossmanie po promocyjnej cenie (mam chyba z milion szminek, ale zawsze mi mało ) i nie obyło się też bez łowów na moim ulubionym ciucholandzie. Mała grzeczna, także dzień bardzo udany. Teraz śpi.
iiii ty go nie wykorzystałaś takiego pięknego, boskiego?

Cytat:
Jeśli chodzi o Inglot, to jest to naprawdę dobra marka, mają świetne cienie, pudry, pomadki, dość dobre pędzle i akcesoria. Podkłady mają takie sobie, korektory też, tak samo bazy - co kto lubi, jednym służą, drugim nie. Jeśli masz gdzie trzymać ich cienie, to polecam bardzo.
cienie mają boskie niektóre mam... 10 lat? i w szoku jestem, bo są dobre do dzisiaj
bazę na powieki też mam i jestem zadowolona

Cytat:
Ja miałam chyba trzy? Albo cztery kolory od nich, ale nie lepsze są z Flormaru, a sporo tańsze.

W ogóle - mam jeden lakier Chanel. Kupiony w Douglasie, nie na allegro - nie jest to podróba. Chciałam sobie zakosztować luksusu. A wiecie, co jest najlepsze? Że ten lakier jest beznadziejny! W buteleczce kolor jest piękny, na paznokciach bardzo dużo traci, do tego trwałość - mam lepsze lakiery za 5zł. A Chanel kosztował około 100. Pieniądze w błoto wyrzucone, jak nic. Niech Was nigdy nie podkusi, by kupić.
a ciekawa jestem,czy z kosmetykami dla PL jest tak samo jak z chemią, że np. niemiecki vizir jest o niebo lepszy niż nasz

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

Pewnie i rozpiera..ale tym razem było mi przykro.. bo Panie odebrały jej rolę...
Miała mówić wierszyk jak wszystkie inne dzieci, ale z racji, że OSTATNIO nie chciała ćwiczyć na próbach...to przekazały wierszyk innej dziewczynce... jej nie dali w ogóle szansy.....
W domu codziennie recytowała mi ten wierszyk i nawet ja już go znałam na pamięć.. no ale niestety...
W ten dzień było mi troszkę smutno..bo nie dość, że nie mogła występować (oprócz zbiorowego śpiewania) to po przedstawieniu był poczęstunek - ciasta, ciasteczka...a Sade jest przecież na diecie bezmlecznej, więc co mogłam zrobić innego niż zabrać ją i pójść do domu...byłoby mi i jej przykro siedząc przy stole i patrząc na inne dzieci wcinające słodkości ona jeszcze tego nie rozumie
jestem w szoku
nie wyobrażam sobie, że tak można
w pracy mam w ogóle zasadę, że w przedstawienie wciągam całą klasę, nie występuje na scenie tylko ta osoba, która ewidentnie nie chce i to wprost mówi (a chyba tylko raz się zdarzyło), ale wówczas taka osoba jest wciągana np. w robienie wystroju czy co tam, by tez miała swój udział

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Nie było mnie kilka dni i 20 stron nie nadrobie tylko ostatnia przeczytałam
Julek skończył 5 miesiacy a ja złapałam doła idzie nam ząbek i dał popalic dzis juz troche lepiej mniej marudził ale jeszcze nie widac zeby sie przebijał
Co do mojego doła troche sie wyżale zaczełam bardzo sie martwic o małego niestety nie chwyta do raczek zabawek kupiłam oballa w nadzieji ze załapie a tu dupa i popadłam w czarna rozpacz
nie interesuje go taka forma zabawy jak włoże mu do raczki zabawke to chwile potrzyma ale jakby bezwiednie wizyte u neurologa mamy za miesiąc kazał nam przyjsc jak skończy 6 miesięcy i nie wiem co robic boje sie ze to może jakies porarzenie choc inne odruchy sa ok rączki do buzi cały czas pcha ale pieluche czy inne zabawki do buzi pcha jakby piastkami cytam o waszych maluchach i juz ładnie wszystko robia bylismy w wekend u szfagierki pokazała nam pare cwiczen ale Julek ich nie chce robic płacze i się złości ona mówi że to przez cesarke ze słabszy jest alewidze ze nogi ładnie pracuja kopie, chlapie w wannie a raczki słabiej
Mika, a idź ty do dobrego rehabilitanta na konsultację, co? bo jeśli miałoby coś być do korygowania to miesiąc do wizyty neuro to bardzo dużo u takiego malucha. Nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
myślałam, że uda mi się wbić w Wasze towarzystwo, ale jakoś nie wychodzi. Czytam, co piszecie, ale nie umiem się włączyć do rozmowy. To się troszkę pożalę
Mieliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej,tam lekarka stwierdziła, że mała ma asymetrię i wysłała nas do neurologa. Neurolog na NFZ ma zapisy na wrzesień. A badanie małej w ogóle genialne... posadziła ją, podniosła, 2 razy połozyła na brzuchu i mówi asymetria-lewa strona. Mówię o tym pediatrze, sprawdza ją i mówi, 'no troszkę faktycznie wydłuża prawą stronę' Ehh...
łooo to się dowiedziałaś :/

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
miałam dzisiaj z Wami posiedzieć, ale mam taki wieczór, że szkoda gadać...
w dodatku sąsiedzi pod nami tak się drą, bo mecz oglądają, że własnych myśli nie słysze. Dobrze, że Julce to nie przeszkadza i śpi.

Ide pomyć butelki i chyba bede sie kładła myśli ogarnąć....
co jest babo?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 21:48   #1293
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej kobitki chyba nianie mają wychodne na łikend bo lichutko dzisiaj
Cierpliwości, poprawimy się jak tylko Bijkora dojedzie z tymi Rumunami co za niańki będą robić

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-05-25 o 21:50
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 21:51   #1294
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Cierpliwości, poprawimy się jak tylko Bijkora dojedzie z Rumunami...

ja nie wiem czy ona przywiezie, bo część powiedziała, że szafy nie ma i nie będzie gdzie ukryć...
a silver przecież swojej niani w szafie wcale nie trzyma...

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40996793]

co jest babo? [/QUOTE]

klub

dobranoc

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-25 o 22:01
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:07   #1295
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja, że co, że TŻ piękny i boski, i miałam go wykorzystać? Ta. Może później. Na razie mnie w☠☠☠☠ił, bo polazł z kolegą na piwo i miał wrócić po 22:00. Nie ma go tej pory, choć dzwoniłam, że ma wracać, bo ja chcę poćwiczyć. Baran. Będzie się do mnie kleił w pościeli - jaaaaasne, nara, nie ma tak dobrze.

A co do lakierów, to niestety Chanele z innych krajów są takie same, bo moja siostra też ma lakier tej firmy (nie wiedziałam, jak kupowałam swój), kupiła w UK i też ostre badziewie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:22   #1296
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Szaja, że co, że TŻ piękny i boski, i miałam go wykorzystać? Ta. Może później. Na razie mnie w☠☠☠☠ił, bo polazł z kolegą na piwo i miał wrócić po 22:00. Nie ma go tej pory, choć dzwoniłam, że ma wracać, bo ja chcę poćwiczyć. Baran. Będzie się do mnie kleił w pościeli - jaaaaasne, nara, nie ma tak dobrze.

A co do lakierów, to niestety Chanele z innych krajów są takie same, bo moja siostra też ma lakier tej firmy (nie wiedziałam, jak kupowałam swój), kupiła w UK i też ostre badziewie.

Dobrze wiedziec, chociaz i tak nigdy bym tyle za lakier nie dala Za to tusz do rzes z tejze firmy... Bedzie mi strasznie zal jak mi sie probka skonczy bo 30 funtow za tusz tez nie wydam
Black, a znasz taka angielska firme mua? Maja mase kosmetykow za 1-5 funtow a jakoscia niektorych jestem totalnie zachwycona Jak bedziesz miala mozliwosc to wyprobuj, polecam

Poczytam troszke co tam zescie przez dzien naskrobaly i spadam spac bo wykonczona jestem. Dzien za to bardzo udany bo kupilam sobie spodnie i fajny playsuit w usta

djerba nie wiem nawet co napisac, tyle przykrosci Was ostatnio spotyka Podziwiam Cie, ze masz jeszcze sile tam mieszkac. Chamstwo totalne i zacofanie.

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-05-25 o 22:39
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:24   #1297
charlizz
Zadomowienie

Jak tu sie nie wq :/
siedzę od 20.00 nad prawem administracyjnym i cywilnym, bo się dowiaduję, że na pon. mam opracować i się nauczyć 30 pytań. I po 3 h się okazuje, że jednak nie trzeba
pozabijam
tym brdziej, że iałam sie uczyć z czego innego, bo mam warunek, który mega cięzko zaliczyć i niektórzy po 2 lata się z tym typem bujają :/ nie mówiąc już o innych zaliczeniach, które począwszy od wtorku po Bożemy Ciele mam CODZIENNIE
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:27   #1298
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

Pewnie i rozpiera..ale tym razem było mi przykro.. bo Panie odebrały jej rolę...
Miała mówić wierszyk jak wszystkie inne dzieci, ale z racji, że OSTATNIO nie chciała ćwiczyć na próbach...to przekazały wierszyk innej dziewczynce... jej nie dali w ogóle szansy.....
W domu codziennie recytowała mi ten wierszyk i nawet ja już go znałam na pamięć.. no ale niestety...
W ten dzień było mi troszkę smutno..bo nie dość, że nie mogła występować (oprócz zbiorowego śpiewania) to po przedstawieniu był poczęstunek - ciasta, ciasteczka...a Sade jest przecież na diecie bezmlecznej, więc co mogłam zrobić innego niż zabrać ją i pójść do domu...byłoby mi i jej przykro siedząc przy stole i patrząc na inne dzieci wcinające słodkości ona jeszcze tego nie rozumie
Bardzo brzydko się zachowali z tym wierszykiem no i kurde, jakieś ciastka bezmleczne mogli przygotować, no bez jaj
Sade było bardzo przykro?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:45   #1299
onaella
Zakorzenienie

Aniatak na szybko, w asdzie jest promocja na pampersy od 4 Easy up i paczka jest za 1,25 f. W paczce 22 sztuki więc wychodzi naprawdę tanio.

Black Ale Ci się trafiło z chanelami, ja uwielbiam lakiery tej firmy i jeszcze na bubel nie trafiłam. Jaki masz kolor, tak z ciekawości pytam żebym się nie naciela.

djerba przykre są takie sytuacje ale jesteście dzielne dziewczyny więc nie ma co zapamiętywać

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2013-05-25 o 22:48
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:50   #1300
BlackSanctum
Zakorzenienie

Onaella, nie chce mi się teraz go poszukiwać, ale taki granat z drobinkami, bardzo ciemny. A moja siostra ma jakąś czerwień.

Aniu, znam znam, fajna firma. Taniocha, a dobra jakość.
Stary 2013-05-25, 22:58   #1301
elllmi
Zakorzenienie

nadrobiłam klub i mi smutno idę do łóżka
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 23:18   #1302
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Aniatak na szybko, w asdzie jest promocja na pampersy od 4 Easy up i paczka jest za 1,25 f. W paczce 22 sztuki więc wychodzi naprawdę tanio.
Wow, cena rewelacyjna ale w naszej asdzie nigdy takich dobrych promocji nie ma. Serio, tam zawsze wszystko albo wykupione albo w normalnych cenach. Ale i tak jutro na pewno sprawdze ( w drodze na car bootsa, mam nadzieje ). Dziekuje Ci za info

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
nadrobiłam klub i mi smutno idę do łóżka
dobranocki
Dobranoc

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-05-25, 23:20   #1303
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Onaella, nie chce mi się teraz go poszukiwać, ale taki granat z drobinkami, bardzo ciemny. A moja siostra ma jakąś czerwień.
spoko Black, nie ma problemu. Ja i tak staram się najpierw gdzieś sprawdzić kolor

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wow, cena rewelacyjna ale w naszej asdzie nigdy takich dobrych promocji nie ma. Serio, tam zawsze wszystko albo wykupione albo w normalnych cenach. Ale i tak jutro na pewno sprawdze ( w drodze na car bootsa, mam nadzieje ). Dziekuje Ci za info
no problemo
ja jutro wyruszam na podbój Ikei i 3 piętrowego Primarka

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 23:23   #1304
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
no problemo
A w Ikei podobno pojutrze wyprzedaz rusza
Udanych zakupow

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-05-25, 23:27   #1305
BlackSanctum
Zakorzenienie

Onaella, sprawdziłam - 461 Blue Satin, o taki mam. W buteleczce piękny, taki głęboki granat z drobnym shimmerem, a na paznokciach - cóż, ten shimmer jest praktycznie niewidoczny, jedynie na słońcu lub w białym świetle go widać... No a trwałość, z bazą czy bez, bez topu czy z, maks 4 dni, no od lakieru za 100zł to ja jednak więcej wymagam. Flormary z serii mini za 6zł siedzą u mnie na paznokciach 7 dni...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-25, 23:32   #1306
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Onaella, sprawdziłam - 461 Blue Satin, o taki mam. W buteleczce piękny, taki głęboki granat z drobnym shimmerem, a na paznokciach - cóż, ten shimmer jest praktycznie niewidoczny, jedynie na słońcu lub w białym świetle go widać... No a trwałość, z bazą czy bez, bez topu czy z, maks 4 dni, no od lakieru za 100zł to ja jednak więcej wymagam. Flormary z serii mini za 6zł siedzą u mnie na paznokciach 7 dni...
Ja sie tak ostatnio na lakierach OPI przejechalam Trzymaly mi sie na paznokciach dokladnie 3 dni a ceny tez niezle wygorowane

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-05-26, 00:44   #1307
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Dobranoc

Jeszcze nie śpię, bo znajomi byli i się trochę wkurzyłam.
A Zuzia pewnie tradycyjnie się obudzi o 4 :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 03:17   #1308
mala_19kw
Zakorzenienie

Masakra jaki miałam sen straszny-normalnie czarna rozpacz aż mi się spać odechciało. Nakarmiłam małego i tak sobie czytam... Idę do klubu.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 03:40   #1309
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Czesc!
Wciaz Was nadrabiam, ale u tesciow jestem i zasieg jest niech go ges kopnie.
fewciu oklaski dla Blanki.
nawijko nie panikuj. Yae zachowuje sie podobnie do Kubusia. Roznica tylko w tym, ze guga sporo i probuje pelzac
meduzzo zazdroszcze czekolady. Wczoraj dostalam od siostry tz (szwagierki? Nigdy nie bylam dobra w te klocki) pudeleczko z 6 czekoladkami, kazda 100% kakao, ale z roznych upraw z Ameryki Pd, Afryki i Oceanii. Roznia sie zapachem, ale jeszcze nie kosztowalam.
Pytanie w ankiecie, nie moze byc smakuje czy nie, bo odpowiedz jest jedna wlasciwa.
calawdeszczu od samego poczatku myje glowe nie zwracajac uwagi na uszy. Bo by sie nie dalo. Leje po wsiem, Yae nie protestuje, na koniec tylko osuszam delikatnie.
A moze za malo wody? Za chlodna/ciepla?
Yae myje trzymajac na kolanach i wtedy mydle i splukuje pod prysznicem. Przed i po bawi sie ze mna badz tz w wannie. Ostatnio zauwazylam, ze podczas mycia awanturuje sie, kiedy jej sie nie polewa brzuszka jak lezy na plecach, a kiedy obroci sie na brzuszek, natychmiast sie uspokaja.
szaja przypadkiem w porannej tv slyszalam, że w czasie upałów pokarm matki najlepiej zabezpiecza przed odwodnieniem, niestrawnosciami, etc. Mozliwe to to?
bijkora juz pewnie pojechalas, ale i tak zycze Ci udanej wycieczki z tz. Bardzo chcialabym do Rumunii pojechac, widoki przecudne. Pewnie nie w glowie Ci bedzie robienie zdjec, ale jakbys jakies miala, to podziel sie dobra kobieto, prosze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 03:50   #1310
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej Mamunie!
Wszystkiego najlepszego z okazji najpiekniejszego dla nas świeta!

------------------
My niestety od wczoraj walczymy z katarem takze pewnie bede rzadziej sie pojawiac...

Buziaki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 03:56   #1311
meneq
Zakorzenienie

bokeh rozumiem, co czujesz. Mojego tz tez ciagle nie ma...
Ale stawiam go do pionu. Wiesz, co podzialalo? Jak wpadlam w histerie i powiedzialam, ze u czubkow skoncze.
Niestety od lipca bedzie mial 1,5 hardcoru w pracy, do tego stopnia, ze przez tydzien moze kwadrans w domu spedzi. Mnie z Yae sprzedaje wtedy do tesciow a w drugiej polowie przyjedzie moja mama. Ale juz na zapas mi smutno i dziwie sie, jak ja dalam rade tyle lat na odleglosc...
Stary 2013-05-26, 04:03   #1312
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
spoko Black, nie ma problemu. Ja i tak staram się najpierw gdzieś sprawdzić kolor

no problemo
Primark ile bym dała za zakupy tam,najlepiej w okresie promocji

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ----------

Dzień dobry moje drogie parafianki

Nasza noc nawet udana,tzn moja dziewczynka Zasnela o 20,jedzenie przed 24 ale zaczęła gugać jak nakręcona. Zachciało jej się rozmów w środku nocy Ale TZ ją wziął i ululał i teraz pobudka o 4.30 i gotowa do zabawy Chyba po rodzicach ma krótkie spanie i wczesne wstawanie

Pytanie mam,podtrzymujecie jeszcze główkę Waszym dzieciom? Do kiedy powinno się to robić?

Szaja co teraz x Twoja sąsiadka? Powiedz,nie ma do Ciebie żalu o policję i MOPS?

Djerba co za ludzie,strasznie to przykre. Tyle Was ostatnio spotyka... Ja osobiście uważam że masz śliczne dzieci

Meneq w jakim języku mówisz do Yae? Będzie pewnie dwujęzyczna?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 04:59   #1313
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie!

------------------
My niestety od wczoraj walczymy z katarem takze pewnie bede rzadziej sie pojawiac...

Buziaki!
Polecam na katar inhalacje sola fizjologiczna, sol do noska tetrisal i odciaganie katarkiem. Wszystko schodzi i wychodzi z dzieciatka.

A moja tradycyjnie wstala i strzela baczki

Ahhh no NAJLEPSZEGO MAMUSIE!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-26, 05:18   #1314
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej Mamunie!

------------------

Buziaki!
Kubusiu, zdrowka!!

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

fewciu chce, zeby byla dwujezyczna. Czytalam duzo na ten temat, pytalam znajomej w podobnej sytuacji i mniej wiecej wiem, jak sie do tego zabrac. Kiedy jestesmy same, to po polsku, razem z tz - po japonsku. Czasami jeszcze zdarza sie, ze przy Yae po angielsku rozmawiam ze znajomymi.
djerba czy Twoj maz mowi po polsku? W jakim jezyku/-ach wychowujecie coreczki?
Stary 2013-05-26, 06:35   #1315
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Moja znajoma ma męża holendra i pamiętam że jej córeczka miała problem z językiem. Bo mama i siostra mówiły do Niej po polsku a tata i inni ludzie po holendersku. I jak poszła do przedszkola to więcej mówiła po polsku i panie jej nie rozumiały. Pamiętam że to spory problem był. Ale teraz już jest dużą i się wyrównało. Mam nadzieję że u Yae tego unikniecie. Super że dziecko od początku będzie znało dwa jezyki.

Moja Blaneczka postanowiła jeszcze jednak pospać. Przed chwilą się obudziła i składa mi życzenia z pełnym uśmiechem Cudownie gada!

Wszystkiego dobrego mamusie! Dużo radości od Waszych dzieci i mnóstwo radości z macierzyństwa!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 06:47   #1316
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Hej hej Dzis nasz dzien, co? Nadal nie moge w to uwierzyc Ja MAMA? O, cholera
Wszystkiego dobrego mamuski Oby Wasze dzieci dawaly Wam same powody do radosci

U nas noc marzenie. Kubus zasnal po 21 , pobudka o 3 i o 6. Od 7 nie spimy
To nic, ze o 3 Kubus nam zrobil niespodzianke i przesikal pampka Musielismy na szybko zmieniac przescieradlo Ale zjadl i szybko poszedl w kimono.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi dot. moich "schiozowan". Na jakis czas sie uspokajam, pozniej znow bede Was meczyc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 07:03   #1317
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Meneq wlasnie myslalam o tobie tak, mleko ma takie wlasciwosci.

Sasiadka nie ma zalu. Ale nawet gdyby, to... tam sa male dzieci. A ona dorosla.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 07:17   #1318
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Moja znajoma ma męża holendra i pamiętam że jej córeczka miała problem z językiem. Bo mama i siostra mówiły do Niej po polsku a tata i inni ludzie po holendersku. I jak poszła do przedszkola to więcej mówiła po polsku i panie jej nie rozumiały. Pamiętam że to spory problem był. Ale teraz już jest dużą i się wyrównało. Mam nadzieję że u Yae tego unikniecie. Super że dziecko od początku będzie znało dwa jezyki.

Moja Blaneczka postanowiła jeszcze jednak pospać. Przed chwilą się obudziła i składa mi życzenia z pełnym uśmiechem Cudownie gada!

Wszystkiego dobrego mamusie! Dużo radości od Waszych dzieci i mnóstwo radości z macierzyństwa!

Wiem, ze nie jest to proste, ale dwujezycznosc to wielki dar. Trzeba byc konsekwentnym i traktowac to jak zabawe. A to, ze w przedszkolu jeszcze sie dogadac nie potrafi, to naprawde nie jest problem.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40998421]Meneq wlasnie myslalam o tobie tak, mleko ma takie wlasciwosci.

Sasiadka nie ma zalu. Ale nawet gdyby, to... tam sa male dzieci. A ona dorosla.[/QUOTE]

O mnie? Bardzo mi milo.
Dziekuje za odpowiedz
Stary 2013-05-26, 07:31   #1319
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dobrze piszesz, trzeba przeczekać. Może nakręcą nowszą wersję serialu pt. " Kojak" wtedy jak już wyłysiejemy będziemy mogły się starać o rolę główną

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a silver przecież swojej niani w szafie wcale nie trzyma...
A skąd wiesz??

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
bokeh rozumiem, co czujesz. Mojego tz tez ciagle nie ma...
Ale stawiam go do pionu. Wiesz, co podzialalo? Jak wpadlam w histerie i powiedzialam, ze u czubkow skoncze.
Niestety od lipca bedzie mial 1,5 hardcoru w pracy, do tego stopnia, ze przez tydzien moze kwadrans w domu spedzi. Mnie z Yae sprzedaje wtedy do tesciow a w drugiej polowie przyjedzie moja mama. Ale juz na zapas mi smutno i dziwie sie, jak ja dalam rade tyle lat na odleglosc...
Ja tak samo kiedyś zrobiłam i pomogło

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pytanie mam,podtrzymujecie jeszcze główkę Waszym dzieciom? Do kiedy powinno się to robić?
Ja czasem jeszcze podtrzymuję bo ostatnio mi się tak mocno do tyłu odchyliła i się wystraszyłam. Jednak jeszcze trochę jej się ta główka chwieje na boki.

Weszłam do klubu (dawno mnie tam nie było), patrzę i co?? 7 stron do nadrobienia Nie wiem kiedy to nadrobię.
Stary 2013-05-26, 07:37   #1320
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

A skąd wiesz??

Bo szafe zarezerwowałaś dla rumuna, którego Bijkora niebawem Ci przywiezie przyznaj się ;>

Mamusie!! wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości