Zwi±zek na odleg³osc... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-05-26, 11:44   #1
alla991
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Zwi±zek na odleg³osc...

Cze¶æ dziewczyny!

Zaczê³am ten w±tek, poniewa¿ wiem jak wiele osób jest lub by³o w zwi±zkach na odleg³o¶æ.

Niedawno mój taki "zwi±zek" sie skoñczy³. Trwa³o to prawie rok. Widywali¶my sie raz na 1,5-2 miesi±ce (mieszkamy w ró¿nych pañstwach). To on ze mn± zerwa³ mówi±c, ¿e jego uczucie wygas³o. Mimo tego zosta³am z nim 12 dni i zachowywali¶my sie jak w normalnym zwi±zku(jak by¶my wcale sie nie rozstali) - przytulanki, ca³owanie i sprawy intymne....

Bardzo chce z nim ale przera¿a Nas perspektywa 2 lat(tyle mi zosta³o do skoñczenia nauki)....

Czekam na Wasze historie i ewentualne rady w mojej sprawie
alla991 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-26, 11:48   #2
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668
Dot.: Zwi±zek na odleg³osc...

Cytat:
Napisane przez alla991 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny!

Zaczê³am ten w±tek, poniewa¿ wiem jak wiele osób jest lub by³o w zwi±zkach na odleg³o¶æ.

Niedawno mój taki "zwi±zek" sie skoñczy³. Trwa³o to prawie rok. Widywali¶my sie raz na 1,5-2 miesi±ce (mieszkamy w ró¿nych pañstwach). To on ze mn± zerwa³ mówi±c, ¿e jego uczucie wygas³o. Mimo tego zosta³am z nim 12 dni i zachowywali¶my sie jak w normalnym zwi±zku(jak by¶my wcale sie nie rozstali) - przytulanki, ca³owanie i sprawy intymne....

Bardzo chce z nim ale przera¿a Nas perspektywa 2 lat(tyle mi zosta³o do skoñczenia nauki)....

Te¿ jestem w ZNO i te¿ dzieli nas granica. Z w³asnego do¶wiadczenia mogê powiedzieæ jedno - obie strony musz± cholernie chcieæ. Jak siê chce, to mo¿na, ale bez chêci jednej ze stron po prostu nie da rady, bo oczekiwanie na spotkanie i sam zwi±zek na odleg³o¶æ to ciê¿ka sprawa. £atwo o rozlu¼nienie wiêzi, ³atwo o brak czasu na kontakt, ³atwo o zanik blisko¶ci, ³atwo o zniechêcenie. To ma sens tylko wtedy, kiedy jeste¶ skupiona na jednej osobie i wiesz, ¿e czekanie i roz³±ka s± lepsze ni¿ bycie z kim¶ innym. Trzeba traktowaæ siê ¶miertelnie powa¿nie - wtedy siê uda na 100% Je¶li Twój ch³opak nie chce, nie jest na tyle zmotywowany ¿eby czekanie by³o dla niego rado¶ci±, to po prostu nie da rady.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-26, 11:49   #3
natash88
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 128

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny!

ale co z tego, ze Ty z nim chcesz, jak on z Toba nie. za to pobzykac sie mogl za darmo. ogolnie - bez sensu pytanie/rozkmina w watku. jak nie mozesz sie pogodzic z rozstaniem to idz na watek rozstaniowy, bo na razie masz myslenie zyczeniowe, ze moze ktos Ci podsunie, jak wytrzymac rozlake, przypominam ->, z kims, kto juz Cie nie chce i nie kocha.

natash88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-26, 11:53   #4
alla991
Przyczajenie

Dzieki za odpowied¼ a jak d³ugo jeste¶ w takim zwi±zku? Pewnie jest Wam strasznie ciê¿ko?

Zgadzam siê z Tob± w 100% Tylko, moim zdanie mi³o¶æ tak szybko nie mija...nie mo¿na sie rozkochaæ w kim¶ za 5 min...jest mi strasznie smutno bo ja wci±¿ go kocham i nie przestaje o nim my¶leæ...
Stary 2013-05-26, 11:57   #5
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Cytat:
Dzieki za odpowied¼ a jak d³ugo jeste¶ w takim zwi±zku? Pewnie jest Wam strasznie ciê¿ko?
2,5 roku, roz³±ka od pocz±tku. Potrwa pewnie te¿ oko³o 2 lata, tak jak i u Was. Jest ciê¿ko, ale motywacja jest ogromna, wiêc w gruncie rzeczy jest to dla mnie rado¶æ - wolê to, ni¿ cokolwiek innego z kimkolwiek innym. I s±dzê, ¿e w³a¶nie o to chodzi w udanych ZNO. Tylko to musi wychodziæ z obu stron, inaczej po prostu siê nie da, wiesz? Nie przekonasz kogo¶, ¿e powinien czekaæ na Ciebie i ¿e warto, sam musi tak uwa¿aæ.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-05-26 o 11:58
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-26, 11:58   #6
tamtaglista
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 411

Po co pytasz o zwi±zek na odleg³o¶æ, skoro on go z Tob± zakoñczy³?
Stary 2013-05-26, 11:59   #7
alla991
Przyczajenie

A jak czêsto sie widujecie?

Trzymam kciuki za Was - ¿eby Wam sie uda³o !

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-05-26, 12:06   #8
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Te¿ jestem w zwi±zku na odleg³o¶æ, i prawdê mówi±c bardzo mnie to mêczy. Kocham mojego faceta, i chcê z nim byæ nadal, jest cudowny, ale jego mêczy to chyba bardziej ni¿ mnie. Oddala siê ode mnie, nie odpisuje na sms, nie odbiera telefonów, zbywa mnie. Próbowa³am z nim rozmawiaæ, kiedy u niego by³am, powiedzia³, ¿e ma problemy w pracy i wszystko jest ok, ale kurczê, przecie¿ czujê, ¿e co¶ jest nie tak ;/ Bojê siê, cholernie siê bojê, przecie¿ dopiero siê zarêczyli¶my. Nie wiem, czy to by³ dobry pomys³. A ja go tak kocham Staram siê do niego je¼dziæ kiedy tylko mogê i fundusze mi na to pozwalaj±, a on od czasu zarêczyn nie by³ u mnie ani razu.
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-26, 12:11   #9
alla991
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Poka¿ wiadomo¶æ

Tamtaglista - Po prostu jestem ciekawa jakie do¶wiadczenia w tej kwestii maja inne dziewczyny. Uwa¿am,¿e nigdy nie jest za pó¼no na odbudowanie czego¶ co mia³o sens. Mo¿e za te 2 lata co¶ sie zmieni, mo¿e obydwoje dojdziemy do wniosku ze warto spróbowaæ jeszcze raz - tym razem bêd±c blisko siebie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ jestem w zwi±zku na odleg³o¶æ, i prawdê mówi±c bardzo mnie to mêczy. Kocham mojego faceta, i chcê z nim byæ nadal, jest cudowny, ale jego mêczy to chyba bardziej ni¿ mnie. Oddala siê ode mnie, nie odpisuje na sms, nie odbiera telefonów, zbywa mnie. Próbowa³am z nim rozmawiaæ, kiedy u niego by³am, powiedzia³, ¿e ma problemy w pracy i wszystko jest ok, ale kurczê, przecie¿ czujê, ¿e co¶ jest nie tak ;/ Bojê siê, cholernie siê bojê, przecie¿ dopiero siê zarêczyli¶my. Nie wiem, czy to by³ dobry pomys³. A ja go tak kocham Staram siê do niego je¼dziæ kiedy tylko mogê i fundusze mi na to pozwalaj±, a on od czasu zarêczyn nie by³ u mnie ani razu.
Tinkerbell - Kochana wiem co¶ o tym...faktem jest,¿e przed odleg³o¶æ ludzie sie oddalaj± od siebie. Kobieta zawsze czuje gdy mê¿czyzna powoli sie odsuwa od niej. Uwa¿am,¿e powinni¶cie porozmawiaæ na spokojnie o Waszym zwi±zku, tym bardziej,¿e jeste¶cie zarêczeni
Stary 2013-05-26, 12:15   #10
201803111829
Konto usuniête

GG do 201803111829

Bêdê siê z nim widzieæ 1 czerwca, wtedy poruszê ten temat po raz kolejny. Wiem, jaki jest powód tego oddalenia, ale absolutnie nie jest to moj± win±, i bardzo mi przykro z tego powodu. Do 10 maja by³o ¶wietnie, teraz siê wszystko popsu³o. A wszystko jak zwykle przez pieni±dze -.-
Stary 2013-05-26, 12:17   #11
alla991
Przyczajenie

Cytat:
Bêdê siê z nim widzieæ 1 czerwca, wtedy poruszê ten temat po raz kolejny. Wiem, jaki jest powód tego oddalenia, ale absolutnie nie jest to moj± win±, i bardzo mi przykro z tego powodu. Do 10 maja by³o ¶wietnie, teraz siê wszystko popsu³o. A wszystko jak zwykle przez pieni±dze -.-
Dobrze, ¿e wiesz jaki jest powód tego oddalenia. Powinni¶cie zadecydowaæ czy obydwoje jeste¶cie na tyle silni aby kontynuowaæ Wasz zwi±zek. Powiedz mu wszystko, co le¿y Ci g³êboko w serduszku - w tym przypadku najwa¿niejsza jest szczero¶æ.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-26, 12:28   #12
201803111829
Konto usuniête

GG do 201803111829

Jemu siê po prostu to nie widzi. Mia³am siê wyprowadzaæ do jego miejscowo¶ci na studia (200 km ode mnie), ale po ¶mierci dziadka zosta³ nam do sp³acenia d³ug 14 tys (koszty pogrzebu + po¿yczka zaci±gniêta przez dziadka). Wiêc si³± rzeczy na studia muszê i¶æ do swojego miasta, zostaæ tutaj, bo pieniêdzy na wynajem pokoju, utrzymanie siê brak. Powiedzia³am mu to, i od tej pory jest taki.
Stary 2013-05-26, 12:44   #13
alla991
Przyczajenie

Cytat:
Jemu siê po prostu to nie widzi. Mia³am siê wyprowadzaæ do jego miejscowo¶ci na studia (200 km ode mnie), ale po ¶mierci dziadka zosta³ nam do sp³acenia d³ug 14 tys (koszty pogrzebu + po¿yczka zaci±gniêta przez dziadka). Wiêc si³± rzeczy na studia muszê i¶æ do swojego miasta, zostaæ tutaj, bo pieniêdzy na wynajem pokoju, utrzymanie siê brak. Powiedzia³am mu to, i od tej pory jest taki.
No to faktycznie nieciekawa sytuacja. A on pracuje? Z czego sie utrzymujecie?
Stary 2013-05-26, 12:50   #14
201803111829
Konto usuniête

GG do 201803111829

On pracuje jako ochroniarz, mieszka z rodzicami. Ja mieszkam w ca³kiem innym mie¶cie, z mam± i babci±, nie mam pracy, chocia¿ szukam.
Stary 2013-05-26, 12:57   #15
alla991
Przyczajenie

Cytat:
On pracuje jako ochroniarz, mieszka z rodzicami. Ja mieszkam w ca³kiem innym mie¶cie, z mam± i babci±, nie mam pracy, chocia¿ szukam.
Eh, skoro on tego nie widzi, to powinno to daæ Tobie do zrozumienia czy chcesz dalej kontynuowaæ wasz zwi±zek. Je¶li on ju¿ teraz ma pewne w±tpliwo¶ci to powinna¶ sie nad tym powa¿niej zastanowiæ...
Stary 2013-05-26, 13:10   #16
tamtaglista
Zakorzenienie

Powiem tak - ja ju¿ swój zwi±zek na odleg³o¶æ zakoñczy³am Mieszkamy razem. Ale to by³a d³uga droga - pe³no obowi±zków, rzadkie widywanie siê. Da siê, ale obie strony musz± baaaardzo chcieæ.
Stary 2013-05-26, 13:16   #17
alla991
Przyczajenie

Cytat:
Powiem tak - ja ju¿ swój zwi±zek na odleg³o¶æ zakoñczy³am Mieszkamy razem. Ale to by³a d³uga droga - pe³no obowi±zków, rzadkie widywanie siê. Da siê, ale obie strony musz± baaaardzo chcieæ.
Dok³adnie! My¶lê, ¿e gdy bêdziemy juz mieszkaæ blisko siebie to mo¿na bedzie na nowo odbudowaæ zwi±zek tym bardziej mam wra¿enie, ¿e On zakoñczy³ ten zwi±zek tylko dlatego, ¿e trzeba czekaæ jeszcze 2 lata a nie dlatego, ¿e mnie nie chce! Wiem, ¿e uczucie nie wygas³o do koñca...
Stary 2013-05-26, 13:46   #18
tamtaglista
Zakorzenienie

Ale dwa lata to szmat czasu - nie wiesz, kogo poznasz i kogo on pozna. Ró¿nie bywa. Nie nastawia³abym siê na nic tylko bym ¿y³a swoim ¿yciem - co ma byæ to bêdzie
Stary 2013-05-26, 13:53   #19
alla991
Przyczajenie

Cytat:
Ale dwa lata to szmat czasu - nie wiesz, kogo poznasz i kogo on pozna. Ró¿nie bywa. Nie nastawia³abym siê na nic tylko bym ¿y³a swoim ¿yciem - co ma byæ to bêdzie
Wiem wiem On jest bardzo skromn± i nie¶mia³± osoba wiec my¶le, ¿e tak prêdko nie znajdzie dziewczyny. Tym bardziej tylko co sie rozstali¶my a On nie nale¿y do facetów, którzy od razu szukaj± sobie laski Zobaczymy co bêdzie Oby wszystko by³o dobrze

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-26, 13:59   #20
tamtaglista
Zakorzenienie

2 lata to nie jest tak od razu, nie przywi±zuj siê za bardzo do my¶li, ¿e bêdziecie razem- nie bêdzie zawodu w razie gdyby nie wysz³o.
Stary 2013-05-26, 15:21   #21
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518

Cytat:
To, ¿e facet Ciê olewa nie ma nic wspólnego ze zwi±zkiem na odleg³o¶æ. Nie usprawiedliwiaj jego buractwa argumentem: 'ah to wszystko przez odleg³o¶æ, misiowi jest ciê¿ko'.
Te¿ jestem z T¿ obecnie na odleg³o¶æ, widujemy siê co 2-3 tygodnie, a nie czujê ¿eby sie ode mnie oddali³, wrêcz przeciwnie, nasz zwi±zek siê rozwija.

Dlaczego on do Ciebie nie przyje¿dza? Nie s±dzisz, ¿e co¶ tu jest nie tak?

Cytat:
Dok³adnie! My¶lê, ¿e gdy bêdziemy juz mieszkaæ blisko siebie to mo¿na bedzie na nowo odbudowaæ zwi±zek tym bardziej mam wra¿enie, ¿e On zakoñczy³ ten zwi±zek tylko dlatego, ¿e trzeba czekaæ jeszcze 2 lata a nie dlatego, ¿e mnie nie chce! Wiem, ¿e uczucie nie wygas³o do koñca...
Kto¶ ju¿ Ci to napisa³, a ja powtórzê za nim: zajrzyj na rozstaniowy.
Nie wiem po, co ten ca³y w±tek i te rozwa¿ania, skoro nie jeste¶ ju¿ ze swoim facetem. Na razie to Ty nie chcesz przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e to koniec. Nie prze¿ywaj, ¿e co¶ Ciê przera¿a, bo ogólnie nie masz podstaw do rozkminek o zwi±zku na odleg³o¶æ - facet nie chce z Tob± byæ.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2013-05-26 o 15:23
syklamen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-26, 17:25   #22
201803111829
Konto usuniête

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
To, ¿e facet Ciê olewa nie ma nic wspólnego ze zwi±zkiem na odleg³o¶æ. Nie usprawiedliwiaj jego buractwa argumentem: 'ah to wszystko przez odleg³o¶æ, misiowi jest ciê¿ko'.
Te¿ jestem z T¿ obecnie na odleg³o¶æ, widujemy siê co 2-3 tygodnie, a nie czujê ¿eby sie ode mnie oddali³, wrêcz przeciwnie, nasz zwi±zek siê rozwija.

Dlaczego on do Ciebie nie przyje¿dza? Nie s±dzisz, ¿e co¶ tu jest nie tak?
Ale¿ s±dzê, ¿e chyba go to wszystko przeros³o. Nie usprawiedliwiam go, te¿ twierdzê, ¿e to, ¿e mnie zlewa nie jest ok. Próbowa³am siê dowiedzieæ o co mu naprawdê chodzi, a on ci±gle, ¿e praca i studia go wykañczaj±. To po cholerê siê o¶wiadcza³?! My¶la³am, ¿e o¶wiadczyny znacz± co¶ wiêcej, ¿e chce ze mn± spêdziæ resztê ¿ycia, a teraz co? Pojawi³y siê powa¿ne k³opoty i on ju¿ siê na to nie pisze? Ci±gle próbujê siê dowiedzieæ o co mu tak naprawdê chodzi, spotkam siê z nim, pogadam, mo¿e siê czego¶ dowiem.

Mówi, ¿e nie ma czasu. Od 10-16 zajmuje siê dzieckiem siostry, która pracuje, o 18 idzie do pracy, a w weekendy studiuje. Nie mo¿e wzi±æ wolnego, bo w kwietniu wzi±³ tydzieñ, ¿eby¶my mogli jechaæ w góry.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.