W świetnej formie: ćwicz z Mel B - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 19:52   #1471
CallMe
Raczkowanie

Dot.: W świetnej formie: ćwicz z Mel B

W niedziele było ABS i rozciąganie z Mel B., a dzisiaj prawie 2h na rowerze
CallMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:34   #1472
anusiakowska
Raczkowanie

Witajcie !
Zaczęłam z Ewą Chodakowską skalpel II ale po 6 treningach stałam się znudzona,jakoś ciężko mi szło ćwiczenie z Ewą i tak oto trafiłam na Mel B.
Ćwiczę od Wtorku,codziennie Od jutra dorzucam Tiffany 10 min Booty Shaking - dobre na szybkie pozbycie się boczków Każdy trening rozpoczynam od krótkiej rozgrzewki 5 min Mel B. Ćwiczę naprzemian pośladki,brzuch i cardio + rozgrzeweczka Efektami pochwalę się za miesiąc na blogu Pozdrawiam i nie poddawać się ! Po każdym treningu nasza radość jest bezcenna

Mel B -> Rozgrzewka -> Cardio -> Pośladki -> Brzuch
Tiffany Booty Shaking Waist 10 min (boczki)
anusiakowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:37   #1473
20stokrotka20
Raczkowanie

Dziewczyny a po jakim czasie widziałyście jakieś efekty po ćwiczeniu z Mel B?? Bo ja ćwiczę od dwóch tygodniu (wiem że jeszcze krótko), ale po ćwiczeniach (najczęściej ćwiczę wieczorem) mam fajne jędrne pośladki a rano jak wstanę to znowu są płaskie.. Też tak macie??
20stokrotka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:43   #1474
atomoofka
Przyczajenie

GG do atomoofka

Hejka
Fajnie ze znalazlam ten temat. Cwicze z Mel od wtorku. Poniedzialek zaczelam z Ewka, ale nie przemowila do mnie i zdecydowalam sie na Mel. Jestem mega zadowolona i sama nie wierze, ze chce mi sie cwiczyc.
Dwa miesiace temu urodzilam synka i zostalo mi jakies 5kg. Fajnie byloby to zgubic no i oczywiscie ujedrnic cialko.
Pozdrawiam serdecznie
atomoofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 10:18   #1475
anusiakowska
Raczkowanie

Po jakim czasie efekty hmm... ja od wtorku zrobiłam 4x rozgrzewkę, 1x cardio, 2 x brzuch,1 x pośladki + dziś ćwiczenia tiffany 10 min na boczki co naprawdę polecam przyjemne ćwiczenia Brzuszek jakby twardszy i bardziej zbity się zrobił no i mega zakwasy 5 posiłków dziennie,słodyczy nie jadam,wyznaczyłam sobie dzień gdzie mogę pozwolić na słodycz mianowicie sobota lub niedziela a reszta dni wytrzymam bez nich Chcę zrzucić 3 kg i umięśnić brzuszek i pupę bo bardziej na tym mi zależy

Stary 2013-05-24, 14:55   #1476
izotropia
Rozeznanie

No właśnie upragnione efekty jeszcze przede mną, ale uwaga, widzę, że moje ciało się zmienia, ja głównie obserwuję brzuch i jego okolice, ale znajomi i rodzina od jakiegoś czasu mówią, że jestem szczuplejsza i są zmiany, głównie w wyglądzie nóg i tyłka, ale ostatni pomiar wskazuje że wreszcie tracę oponkę i delikatnie wagę (ale moja pewnie się zepsuła więc polegam na centymetrze krawieckim) było to bardzo demotywujące, bo nogi i tyłek mam ok, a przynajmniej nie powodowały u mnie takich kompleksów jak brzuch ale ten wreszcie zaczął spadać, nie ćwiczyłam regularnie... no powiedzmy że zaczęłam w kwietniu i co jakiś czas zrobiłam rozgrzewkę, 20-min cardio i czasem coś na brzuch i ćw rozluźniające, od 2 tyg 3 x w tyg ćwiczę tylko rozgrzewkę, cardio i po ćw rozluźniających kończę ) ale po prostu padam mokra bez siły na podłogę - faktycznie to uzależnia i na brzuszku ubyło już 4 cm teraz robię sobie kilka dni przerwy na @ i wracam do ćwiczeń
nie wiem, czy ktoś coś mnie zrozumiał..
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 16:06   #1477
Angeel8
Przyczajenie

Super! Też zaczełam ćwiczyć z Mel B, ćwiczę niedługo, kilka dni zaledwie, ale samopoczucie świetne. Mam 173 wzrostu i 59 kg, wiec jestem bardzo zadowolona ze swojej figury, chciałabym jednak ujędrnić pupę. Ćwiczę jeden trening (narazie) na uda i pośladki z Mel B. Czy jeden 10 min, trening to za mało na uzyskanie efektow po kilku miesiacach? Może wypowie się jakiś ekspert

Pozdrawiam
Angeel8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 20:43   #1478
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
No właśnie upragnione efekty jeszcze przede mną, ale uwaga, widzę, że moje ciało się zmienia, ja głównie obserwuję brzuch i jego okolice, ale znajomi i rodzina od jakiegoś czasu mówią, że jestem szczuplejsza i są zmiany, głównie w wyglądzie nóg i tyłka, ale ostatni pomiar wskazuje że wreszcie tracę oponkę i delikatnie wagę (ale moja pewnie się zepsuła więc polegam na centymetrze krawieckim) było to bardzo demotywujące, bo nogi i tyłek mam ok, a przynajmniej nie powodowały u mnie takich kompleksów jak brzuch ale ten wreszcie zaczął spadać, nie ćwiczyłam regularnie... no powiedzmy że zaczęłam w kwietniu i co jakiś czas zrobiłam rozgrzewkę, 20-min cardio i czasem coś na brzuch i ćw rozluźniające, od 2 tyg 3 x w tyg ćwiczę tylko rozgrzewkę, cardio i po ćw rozluźniających kończę ) ale po prostu padam mokra bez siły na podłogę - faktycznie to uzależnia i na brzuszku ubyło już 4 cm teraz robię sobie kilka dni przerwy na @ i wracam do ćwiczeń
nie wiem, czy ktoś coś mnie zrozumiał..
a brzuch ile razy robisz w ciągu tygodnia? i ćwiczysz tylko z Mel B czy jeszcze z kimś?

Ja właśnie jestem po ćwiczeniach na brzuch i nogi. Nie mam dziś już siły na więcej.
Stary 2013-05-24, 23:25   #1479
kermit29
Przyczajenie

Hej, ja też ćwicze z Mel B od tygodnia. zobacze kiedy bedą widoczne efekty bardzo chce wysmuklić uda i mieć płaski brzuch.
Codziennie robie:
rozgrzewka- 5 min
cardio - 15 min
całego ciała - 20 min
abs - 10 min
nogi - 10 min
pośladki - 10 min
i na koniec rozciaganie
kermit29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 12:44   #1480
Bursztynka
Raczkowanie

GG do Bursztynka

Witam wszystkie ćwiczące chcę dołączyć do mel B i właśnie układam sobie plan treningowy. Mam 30 lat, 173 cm i 63 kg. Najbardziej potrzebuję spłaszczyć brzuch i ujędrnić uda, bo zaczynają się robić jakieś takie nie moje i myślę że pośladki też można by było ulepszyć. No i chcę zejść do 58 - 59 kg.
Obmyśliłam że będę ćwiczyć 5 dni w tygodniu: rozgrzewka + brzuch + nogi + pośladki + rozluźnianie.
Podpowiedzcie mi:
1. Który filmik jest lepszy na odtłuszczenie brzucha: brzuch czy ABS? a może robić obydwa?
2. Czy warto dodać jeszcze cardio? codziennie a może co jakiś czas i czy ćwiczyć go na początek czy na koniec?
Bursztynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 12:46   #1481
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
a brzuch ile razy robisz w ciągu tygodnia? i ćwiczysz tylko z Mel B czy jeszcze z kimś?

Ja właśnie jestem po ćwiczeniach na brzuch i nogi. Nie mam dziś już siły na więcej.
ostatnio brzucha nie robię wcale tylko te ćwiczenia co są w tym 20min treningu - tak nawiasem mówiąc są dobre bo czuję pracę całego brzucha, a ogólnie robiłam z 2x w tyg abs z Mel B. Tak, ja ćwiczę tylko z Mel, na więcej nie mam siły, a to cud że chociaż to wytrzymuję od poniedziałku znów wracam do ćwiczeń może dołączę znów ten abs? sama nie wiem...,a wątpię że z poprawą wyglądu ma coś wspólnego mój uczący się chodzić synek już bardziej obstawiam napinanie mięśni brzucha podczas spacerów z wózkiem tak, chodzę z 2h z wciągniętym brzuchem
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:07   #1482
anusiakowska
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo ważna informacja (żeby wasze ćwiczenia nie szły na marne) ''Treningi ukierunkowane na spalanie zbędnej tkanki tłuszczowej tzw.cardio charakteryzują się największą efektywnością wtedy, gdy najpierw wykonywane są w nich ćwiczenia modelujące/siłowe, a dopiero po nich ćwiczenia cardio (aerobowe). ''

Stary 2013-05-26, 11:10   #1483
CarrotJuice
Raczkowanie

no tak ale 15minut cardio jest wskazane jak najbardziej przed ćwiczeniami siłowymi
nie to że się mądrzę, bo specjalistą od ćwiczeń nie jestem, ale moje myślenie zmieniła trochę książka "Piękna papryczka uwodzi kształtem". Polecam ją Wam dziewczyny, bo Edyta Draus pisze tak jak nikt inny. Uśmiałam się nieźle podczas lektury i oderwać sie nie mogłam
CarrotJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:29   #1484
avava
Raczkowanie

Moj rozmiar wahal sie ciagle 40/38 w spodniach i po niecalych dwoch miesiach wykonywania cwiczen z Mel B + Tiffany i czasem E.Ch. (te co mam podane w podpisie) moj rozmiar zszedl do samego 38 brzuszek zszedł oraz boczki,a uda i lydki smuklejsze. Nie poddaje sie wierze ze bedzie jeszcze lepiej i cwicze dalej z Wami.

100 przysiadów-> x 663
Mel B 10 min pośladki->943
Mel B 10 min brzuch->1110
Mel B 15 cardio->738
Mel B 10 min nogi->1030
Ewa Ch.(killer, skalpel)->581
Centrum Sportowca-1248
razem: 6313 cel osiągnięty z 42 na 36/34

: )
avava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 14:56   #1485
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez avava Pokaż wiadomość
Moj rozmiar wahal sie ciagle 40/38 w spodniach i po niecalych dwoch miesiach wykonywania cwiczen z Mel B + Tiffany i czasem E.Ch. (te co mam podane w podpisie) moj rozmiar zszedl do samego 38 brzuszek zszedł oraz boczki,a uda i lydki smuklejsze. Nie poddaje sie wierze ze bedzie jeszcze lepiej i cwicze dalej z Wami.
a co to jest TzG i 6min? ;>
i w jakim czasie udało Ci się dokonać takich spadków?
spadków oczywiście gratuluje
Stary 2013-05-26, 15:53   #1486
avava
Raczkowanie

Wink Dot.: W świetnej formie: ćwicz z Mel B

Cytat:
Napisane przez anczysko1 Pokaż wiadomość
a co to jest TzG i 6min? ;>
i w jakim czasie udało Ci się dokonać takich spadków?
spadków oczywiście gratuluje
TzG taniec z gwiazdami chodakowskiej, ale ja bardziej na mel b i tiffany sie opieram bo mam problem z kolanem a po treningach chodakowskiej mnie bardziej bolalo ;/
a 6min totez takie krotkie treningi chodakowskiej. mam wpisane w podpisie od 2.04 do 26.05. 02.06 bedzie 2 miesiace

100 przysiadów-> x 663
Mel B 15 cardio->738
Mel B 10 min nogi->1030
Centrum Sportowca-1248

Stary 2013-05-26, 19:13   #1487
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
TzG taniec z gwiazdami chodakowskiej, ale ja bardziej na mel b i tiffany sie opieram bo mam problem z kolanem a po treningach chodakowskiej mnie bardziej bolalo ;/
a 6min totez takie krotkie treningi chodakowskiej. mam wpisane w podpisie od 2.04 do 26.05. 02.06 bedzie 2 miesiace
a ile ćwiczysz razy w tygodniu?
tak podpytuję, ponieważ ja zaczęłam ćwiczyć 1 kwietnia, ale ćwiczyłam pierwsze 2 tygodnie i mój zapał umarł i zaczęłam można powiedzieć na nowo od 1 maja i teraz staram się ćwiczyć 4 razy w tygodniu. Też ćwiczę głównie z Mel B, czasem robiłam tiffoczki i 2 razy skalpel.
Dokładnie w maju zrobiłam tyle:
Mel B Brzuch: 9
Mel B Pośladki: 8
Mel B Nogi: 2
Mel B Cardio: 1
Skalpel: 2
Superset: 1
Tiffany boczki: 3
Skakanka: 500
Przysiady: 980
8b,8p - 1 (8 minutowe abs na brzuch i 8 min na pośladki) jakiś filmik znaleziony na internecie.

także moje przy Twoim to nic
raz jeszcze 30minut biegałam z koleżanką a co :P

Edytowane przez anczysko1
Czas edycji: 2013-05-26 o 19:14
anczysko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 08:42   #1488
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

No muszę Wam powiedzieć, że za te rolki ciągle pięknie "przeprosiłam" Mel w sobotę (strasznie padało u mnie i nie mogłam iść na rolki a chciało mi się ćwiczyć ).
I w sobotę zrobiłam tak: rozgrzewka Mel, cardio Mel, Tiffany boczki, ABS Mel, pośladki Mel i na koniec rozluźniające Mel . Ależ ja byłam z siebie dumna . A jakie piękne zakwasy mam...
magda*M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 11:47   #1489
whoa
Wtajemniczenie

zaczęłam jakieś 3 tyg temu robić skalpel z chodakowską, różnie bywa raz 5 razy w tyg raz 3 bo mam dosyć nieregularny tryb życia, studia praca i czasem nie mam jak poćwiczyć, ale zrobiła ostatnio do tego Mel B na pośladki i jest mega, za pierwszym razem jak to ćwiczyłam to tak mnie rozśmieszała że jednocześnie się śmiałam z tego co mówi i przeklinałam bo nie mogłam wytrzymać

Spróbuję dzisiaj reszty jej treningów, zwłaszcza cardio mnie kusi bo turbo ewki itd albo killera nie daje rady narazie, jednak wole takie bardziej statyczne jak właśnie skalpel. Zawsze łatwiej będzie 15 min niż 40. Raz robiłam jeszcze Trening z Gwiazdami ale po połowie padłam ;p

W każdym razie po samym skalpelu + prawie co dzień ok godziny na rowerze już jest duża różnica, serio praktycznie po 2 tyg mówili mi znajomi że schudłam. Głównie uda, tyłek i brzuch. No i dieta w miare rozsądna ale z tym nigdy nie miałam problemów tylko wyeliminowałam ostatecznie słodycze napoje słodkie płatki śniadaniowe itp. A z "normalnym" jedzeniem praktycznie bez zmian bo i tak zawsze jadlam tylko ciemne pieczywo, ciemny makaron, ciemny ryż, ziemniaków wcale, z mięs tylko kurczak i ryby więc nie jest to dla mnie żadna różnica ;p Do tego jogurty naturalne, chude twarogi, musli, owoce warzywa są praktycznie od kilku lat podstawą tego co jem więc w sumie nie wiem czemu tak ciężko mi wyglądać przyzwoicie ;p Fast foodów też nie jadłam, raz na pół roku jakiś bsmart co najwyżej... Chipsów nie lubię nawet, jedyne co to słodycze które faktycznie często jadłam + z braku czasów jakieś słodkie bułki kupowane na mieście. Nawet gazowanych napojów nie pilam tylko herbatę zieloną albo wodę ewentualnie soki marchwiowe które faktycznie są słodzone i nie powinnam

Edytowane przez whoa
Czas edycji: 2013-05-27 o 11:57
whoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:28   #1490
avava
Raczkowanie

6 razy w tygcwicze i robie 1 dzien odpoczynku najczesciej sobota lub niedziela ze wzglegu na studia zaoczne

100 przysiadów-> x 663
Mel B 15 cardio->738
Mel B 10 min nogi->1030
Centrum Sportowca-1248

Stary 2013-05-27, 22:00   #1491
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
6 razy w tygcwicze i robie 1 dzien odpoczynku najczesciej sobota lub niedziela ze wzglegu na studia zaoczne
duuużo!!
Stary 2013-05-28, 09:56   #1492
zakrecona_pomarancza
Raczkowanie

Dziewczyny wracam po miesięcznej przerwie, miałam maturki i musiałam sobie odpuścić ćwiczenia, ale teraz dość tego odpoczynku.Zaczęłam biegać. Takie bieganie to super sprawa, lepiej się czuję Od wczoraj wróciłam do Mel B brzuch i pośladki. Widzę że ćwiczycie też boczki jak działa?
Mam niestety nierówne wcięcie w talii i myślałam, że może hula hop na to pomoże, ale w sumie sama nie wiem. Ktoś próbował?
Nie ćwiczę, żeby zrzucić zbędne kg, tylko żeby wyrzeźbić mięśnie na brzuchu i mieć mieć super tyłek ahhh I w tym jest trochę problem bo powinnam pewnie też trochę przytyć albo trzymać odpowiednią dietę.
Dobra to ja się zbieram ćwiczyć!

Edytowane przez zakrecona_pomarancza
Czas edycji: 2013-05-28 o 14:50
zakrecona_pomarancza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 12:35   #1493
kiiicik
Zakorzenienie

Ja zawsze w weekend się opuszczam z ćwiczeniami i jem słodkie W zeszłym tygodniu ćwiczyłam codziennie do czwartku, w sobotę jedynie przejechałam się rowerem, wczoraj już się wzięłam za siebie, ale strasznie ciężko było, mimo wszystko dałam radę, 1,5h zaliczone i dziś tak samo, z tym, że o wiele lepiej mi się ćwiczyło Najgorzej wypaść z rytmu, a tak to aż mnie nosi żeby poćwiczyć W połowie czerwca się pomierzę i zobaczę jakie efekty po 4 miesiącach ćwiczeń
Boczki są super- pamiętam jak je kiedyś pierwszy raz zrobiłam, to miałam straszne zakwasy, więc na pewno działają

Ćwiczę
Dążę do wyznaczonych celów i zawsze je osiągam, to tylko kwestia czasu

kiiicik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:25   #1494
Kasienka1231
Raczkowanie

Dziś zaliczone:
- rozgrzewka
- Cardio
- pośladki
- brzuch
- rozciąganie
Oczywiście wszystko z Mel B
Wieczorem może jeszcze coś dorzucę na razie chwilka odpoczynku
Kasienka1231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 15:27   #1495
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez zakrecona_pomarancza Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam po miesięcznej przerwie, miałam maturki i musiałam sobie odpuścić ćwiczenia, ale teraz dość tego odpoczynku.Zaczęłam biegać. Takie bieganie to super sprawa, lepiej się czuję Od wczoraj wróciłam do Mel B brzuch i pośladki. Widzę że ćwiczycie też boczki jak działa?
Mam niestety nierówne wcięcie w talii i myślałam, że może hula hop na to pomoże, ale w sumie sama nie wiem. Ktoś próbował?
Nie ćwiczę, żeby zrzucić zbędne kg, tylko żeby wyrzeźbić mięśnie na brzuchu i mieć mieć super tyłek ahhh I w tym jest trochę problem bo powinnam pewnie też trochę przytyć albo trzymać odpowiednią dietę.
Dobra to ja się zbieram ćwiczyć!
Boczki robię czasem, bardzo rzadko więc efektów nie widzę. Ale słyszałam/czytałam bardzo dużo pozytywnych opinii więc działają na pewno możesz spróbować!
O hula hop jest specjalny wątek, więc tam możesz dziewczyn podpytać. Też kiedyś miałam zamiar kręcić hula hop ale jakoś na chęciach się skończyło i stanęło na skakance
Stary 2013-05-28, 15:41   #1496
Kasienka1231
Raczkowanie

Cardio i ABS powinno się robić na początek czy na koniec? (oczywiście chodzi po rozgrzewce lub przed rozluźniającymi) Czy to nie ma różnicy kiedy?
Stary 2013-05-28, 17:01   #1497
anusiakk_kk
Zadomowienie

dziewczyny dajcie link do tego filmiku tiffany boczki bo nie wiem o co chodzi a chcialabym zwiększyć cwiczenia jeszcze o to
do tej pory cwiczylam mel B cardio, mel b ćwiczenia na nogi, abs z mel b, dzisiaj pierwszy raz skalpel z chodakowską ( wole mega wyczerpujace cardio z mel b ale będę ćwiczyc;p) i do tego oczywiście jazda na łyżworolkach

i nie, nie odchudzam się, chcę mieć jędrne i umięsnione ciało bo nie mam z czego się odchudzać;/
wzrost 166cm waga 49kg
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 17:13   #1498
Kasienka1231
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość
dziewczyny dajcie link do tego filmiku tiffany boczki bo nie wiem o co chodzi a chcialabym zwiększyć cwiczenia jeszcze o to

Edytowane przez Kasienka1231
Czas edycji: 2013-05-28 o 17:14
Stary 2013-05-28, 17:14   #1499
anusiakk_kk
Zadomowienie

dziękować pięknie

aaaa hahahaa ale świetne:P tzn nie wiem jak z poziomem trudności /potliwośći itp ale fajnie sie zaczyna:P w sam raz na poranne ćwiczenia widzę troszkę rozciągania również no to jutro zaczynam: tiffany +skalpel z ewą+ abs z mel b

Edytowane przez anusiakk_kk
Czas edycji: 2013-05-28 o 17:17
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 22:28   #1500
anczysko1
Zakorzenienie

GG do anczysko1

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość
dziękować pięknie

aaaa hahahaa ale świetne:P tzn nie wiem jak z poziomem trudności /potliwośći itp ale fajnie sie zaczyna:P w sam raz na poranne ćwiczenia widzę troszkę rozciągania również no to jutro zaczynam: tiffany +skalpel z ewą+ abs z mel b
ćwiczenia są bardzo niepozorne ale zakwasy są po nich konkretne

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości