|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
|
|
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!!! W życiu Was nie nadrobię
Zaraz opiszę co i jak u mnie!!!! Ja i Jurek już w domu. W szpitalu byłam jakoś 2 tygodnie...
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przemek dziś spał pół dnia .... a potem mój tata z żoną wzięli go na spacer a my zamiast wykorzystać jakoś fajnie wolny czas to przysnęliśmy przed tv |
|
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Urodziłam 16.05. o 8:00 (Axella napewno przekazała Wam
). Skurcze zaczęły się 15.05. około 19:00 no a około 24:00 już byłam z mężem na porodówce. Poród naturalny. Bólu było, ale faktycznie od razu jak się urodził to zapomniałam o wszystkim, dostałam mega energii i miałam ochotę tylko tulić tego Malucha Polecam poród naturalny z całego serca!!! Miałam cudowych lekarzy i położne i jestem bardzo szczęśliwa!
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
klaudziora no wreszcie dałaś znak życia - i to od razu z takimi nowinkami, brawo!
Aaś pierwszy spacer ![]() gold-fish dzięki za opis! Cytat:
chyba lepiej sobie sprzątaczkę wynajmij...a co do pogrubionego -
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko co do kupowania na all przez licytacje.. Jaką macie strategię? Zastanawiam się nad kupnem używanego laktatora.. tylko nie wiem czy od razu kliknac swoją maksymalną cenę jaką bym za niego dała, czy czekać aż będzie sama końcówka licytacji?? kurcze jakoś zawsze omijałam aukcje bo nie umiałam tego ogarnąć...
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Jureczek niestety dostał ode mnie zakażenia. Miał mocne drżenia rączek i podejrzewali coś w układzie nerwowym. miał pobierany płyn mózgowo rdzeniowy, brał antybiotyki, usg główki i wiele innych badań. Drżenie ustały na szczęscie. Nerka niestety jest powiększona i wymaga zabiegu. miał robioną cystografię. Okropne badania przy których musiałam być, trzymać go mocno ,a oni robili zdjęcia rentgenowskie, wyszłam stamtąd taka otępiała
Okropne było przyciskać tego malucha gdy płakał i krzyczał Potem trafiliśmy na oddział dla noworodków,a ja byłam jako osoba towarzysząca. Teraz w czerwcu wracamy na 3 dni do szpitala na badanie nerek, bedzie wprowadzany kontrast. Potem chyba zabieg. Mały jest cudny kochany. mielismy mega problem z karmieniem,ale położne pomagały i już nie mogę go oderwać od cyca
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwłaszcza jak się ma swój porób jeszcze przed sobą![]() super że już jesteście w domu |
|
|
|
|
#4570 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie maleństwo, a już się nacierpi... no i ty na to patrzeć musisz, strasznie silna jesteś! a Jureczek waleczny! po zabiegu będzie musiało sie wszystko ułożyć
|
|
#4574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak już mi pozwolili, to po jakoś 3 lub 4 parciach już Malutki był na świecie . Nacięcie też nic nie boli. Oni to robią w takim momencie,że się nic nie poczuje. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() Z jednego się cieszę - że on tych badań nie będzie pamiętał. I tych wenflonów itp. A Ty już urodziłaś? Ja nie wiem, co się dzieje na forum
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlaczymy razem - ja i On. Musiałam tam być dla niego, nie ważne ile w szpitalu,ważne by mój Orzeszek był zdrowy ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Nie To wszystko to instynkt chyba. Położne mówią w razie co co robić. Ja miałam położnika całą noc,a potem przyszedł drugi na poranną zmianę. W dodatku ten drugi który odbierał poród też się nazywał Jurek
|
|
#4578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja jutro musze pamietac ze o 9 musze do kardiologa malego umawiac,,.. trzymajcie kciukii a i od poludnia wzielismy sie za rozdarciucha i wprowadzamy system tracy hogg z jezyka niemowlaka .... i ciezko bylo teraz zasnal ale to chyba ze zmeczenia bardziej....
|
|
#4579 |
|
Rozeznanie
|
hump co do pogody to niestety u mnie się też nie sprawdza - miało być 16C a jest 9C i pada deszcz
Kto nam ukradł słonće, kto?gold - fish ale piekny twój synek |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno mu pomogą, wierzę w to.Dziękuję za kciuki
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mamuś ![]() nam dzisiaj wskoczyła jedynka z przodu i mamy 19 dni do porodu ![]() tak, jak pisałam Wam w piątek, wczoraj pojechaliśmy do teściów... no oczywiśćie nie obyło się bez zgrzytów, a jakże. Na dzień dobry mąż pochwalił się mamusi, że Młody waży już 3 kg, na co ona do mnie: Teściowa: noooo, bo jesteś już gruba! Ja: no jestem w 9 miesiącu ciąży, to jak mam wyglądać?????? (nerwy mi puściły Teściowa: no tak, ale moja córka w 9 miesiącu ciąży nie miała takiego dużego brzucha! Ja: no tak, ale ona ma połowę mojej postury!!!! (różnica między nami była przed moją ciążą ok. 10-13 kg). Oczywiście już byłam wściekła.... Zaprosiła nas na herbatkę i ciasteczko. Przyniosła ciasto i tekst do mojego męża: "Lubisz, Kochanie, ciasto z kakao, prawda? Specjalnie dla Ciebie kupiłam!! Częstuj się!!". Po czym spojrzała na mnie i stwierdziła: "no, ty tez się częstuj". Ale apogeum moje nerwy osiągnęły jak małż pochwalił się, że był na zajęciach z kąpieli i pielęgnacji noworodka, na co ona zapytała: T: no właśnie, a kto będzie kąpał Jasia jak się urodzi? Ja: ja, a jeśli nie będę w stanie, bo np. będę po cesarce, to mąż. T: ale jak to?? To twoja mama nie będzie kąpać?? Nie zaangażuje się???? Ja: jeśli mąż będzie w pracy, to będę kąpać ja albo moja mama, ale Jasiek PRZEDE WSZYSTKIM ma ojca i to ON będzie się nim zajmował jeśli ja nie dam rady!!! (no i tu już podniosłam głos, bo już nie dałam rady wytrzymać... )Nie mam siły już czasem do tej kobiety... Na szczęście gadka się nie kleiła, więc mąż powiedział, że jedziemy do domu... Dzisiejszy dzień spędziłam z moją mamą i cieszę się z tego niezmiernie
|
|
|
|
#4582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jutro będzie koniec 41 tc W piatek trafiłąm do szpitala z bólem spojenia, nie mogłam kroku zrobić z bólu, więc zdecydowali wywoływać. I wywoływali żelem i akupunkturą, nic się nie zadziało, a ktg małego było bardzo dobre, więc mnie dzis wypuscili, kazali seks uprawiać, a jak do czwartku nic nie będzie się działo to wywoływanko od nowa![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- banka kciuki masz zapeewnione. Niech serduszko bije jak dzwon joooasia nie wiem, czy z moim systemem nerwowym w ciaży wytrzymałabym te teksty. No raczej nie i bym jej zajechała chamskim tekstem. Więc tym samym chcę wyrazić podziw dla twojej postawy, dla takich ludzi nie warto się wkurzać i dać wyprowadzić z równowagi
Edytowane przez Kamciatka Czas edycji: 2013-05-26 o 19:41 |
|
|
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Dobrze,że już w domku. Jureczek biedny się nacierpiał,a Ty z nim,ale na szczęście nie będzie tego pamiętał:-* Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4585 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za poródCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Dziękuję!!!!---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Muszę lecieć,zaraz kąpiemy Malucha. Potem postarać się spać. Nie wiem kiedy wejdę. Trzymajcie się ciepło i trzymam kciuki za nierozpakowane!!! I: NIE BAĆ SIĘ PORODU!!!! To najpiekniejsze co może być i nie takie straszne jak ludzie gadają! Boleć boli, no ale nie przesadzajmy A potem największa nagroda! buźka!
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
widzę kolejne przykłady super teściowych
ja bym się nie opanowała i przygadała ![]() hump, a ty tak nadrabiasz i nadrabiasz, komentujesz... a napiszesz co u ciebie? prócz tego, że poród coraz bliżej i pogoda spoko jak tam przygotowania? pociesz starą ciocię cloche i powiedz, że jeszcze jesteś "w lesie"
|
#4588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie nie chcieli oxytocyny, bo skoro ktg dobre i mi się polepszyło, to jeszcze jest czas. Przypuszczam, ze w od czwartku będą juz trochę mocniejszych stymulatorów używać. |
|
|
|
|
#4589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez nie chodziłam do szkoły rodzenia i nie wiem czy żałować czy nie bo myślę sobie że w takiej akcji nie wiem czy bym nawet pamiętała jak uczyli oddychać ![]() Cytat:
za 1 z przoduto się teściowa popisała mogłaby chociaż być normalna w dniu swojego święta a nie katować takimi tekstami kobietę w ciąży![]() Dobrze że ja mam w miarę normalną teściową, może się mną i małą za bardzo nie interesuje ale wolę jak się raz na miesiąc miło zapyta jak się czuje niż jakby miała mi takimi testami walić... W ogóle moja teściowa i mama mają podobne charaktery nie wtrącają się do niczego tylko jak poproszę o radę to mówią i szczerze to wolę tak
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
dostala kwiatka na dzien mamy
zjadlm tort ![]() mam -12kg od porodu.. bylo milo,my juz w domku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

chyba lepiej sobie sprzątaczkę wynajmij...
Okropne było przyciskać tego malucha gdy płakał i krzyczał 

zwłaszcza jak się ma swój porób jeszcze przed sobą

ważył 4020 g. Włoski ciemny blond, rysy twarzy idealne
Kto nam ukradł słonće, kto?

Na pewno mu pomogą, wierzę w to.

mogłaby chociaż być normalna w dniu swojego święta a nie katować takimi tekstami kobietę w ciąży