Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 19:36   #4081
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Tż wyprał białą pościel z czarnym prześcieradłem... Efekt możecie sobie wyobrazić
Bez kitu, nie mogę leżeć do września, bo tż mi dom zrujnuje, mimo najszczerszych chęci

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:38   #4082
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Misia ślicznie wyglądasz Nie wiem na jaki rozmiar,ale Twój TŻ jest taki szczuplutki,że ja bym przy nim wyglądała na mega wieloryba

Ja chcę chrzest zrobić na święta BN Jakoś październik i listopad mi nie leżą, zresztą w KEA jest tak,że nie ma żadnego nabożeństwa tylko są nasze prywatne chrzciny, nie ma innych osób niż zaproszone na nie. I szybciutko to idzie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Aha

Proszę, proszę, ale stylowa para

Mega dziwna. Ja w ogóle mam paranoję, że te popieprzone geny wejdą w moje dziecko Boję się nawet wtrącania i tego, że to sprawi, że mój mały będzie tak jak ci ludzie
Jak się komuś bliskiemu zwierzę, to pociesza mnie, że bardzo dużo to kwestia wychowania, tego co się widzi we własnym domu. Staram się myśleć pozytywnie
Oczywiście,że to kwestia wychowania i nie myśl inaczej.Jakby było inaczej to też zaczęłabym się martwić o mojego dziecia

Matal
masz teraz ŁACIATĄ pościel?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:38   #4083
misia332
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, ale szczerze Wam powiem, że ja zaczynam się czuć paskudnie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2013-05-26 o 19:43
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:40   #4084
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tż wyprał białą pościel z czarnym prześcieradłem... Efekt możecie sobie wyobrazić
Bez kitu, nie mogę leżeć do września, bo tż mi dom zrujnuje, mimo najszczerszych chęci
dlatego ja mojemu prania nie pozwalam robić - ale wieszać i owszem

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny, ale szczerze Wam powiem, że ja zaczynam się czuć paskudnie. Wstawię Wam jedno zdjęcie sprzed roku.
ale laska
Stary 2013-05-26, 19:40   #4085
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Misia ślicznie wyglądasz Nie wiem na jaki rozmiar,ale Twój TŻ jest taki szczuplutki,że ja bym przy nim wyglądała na mega wieloryba

Ja chcę chrzest zrobić na święta BN Jakoś październik i listopad mi nie leżą, zresztą w KEA jest tak,że nie ma żadnego nabożeństwa tylko są nasze prywatne chrzciny, nie ma innych osób niż zaproszone na nie. I szybciutko to idzie

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Oczywiście,że to kwestia wychowania i nie myśl inaczej.Jakby było inaczej to też zaczęłabym się martwić o mojego dziecia

Matal
Nie, ale jest totalnie szara

Cytat:
Dziękuję dziewczyny, ale szczerze Wam powiem, że ja zaczynam się czuć paskudnie. Wstawię Wam jedno zdjęcie sprzed roku.
Śliczna jesteś, nie gadaj głupot!
Wiadomo, że w ciąży się inaczej wygląda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 19:41   #4086
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Matal
Dzięki, Motylku TŻ hmmm typowa męska "S", a na dół cięzko czasem kupić dobre spodnie. Za to bez problemu kupiliśmy np. garnitur.

Jest bardzo szczupły, a dziennie pochłania takie dawki jedzenia, że ja bym umarła na rostrój żołądka.

Matal musisz mieć szarą pościel.

Stary 2013-05-26, 19:48   #4087
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny, ale szczerze Wam powiem, że ja zaczynam się czuć paskudnie.
Ja już dawno zaczęłam się tak czuć, a teraz się już totalnie rozkręcam

Cytat:
Dzięki, Motylku TŻ hmmm typowa męska "S", a na dół cięzko czasem kupić dobre spodnie. Za to bez problemu kupiliśmy np. garnitur.

Jest bardzo szczupły, a dziennie pochłania takie dawki jedzenia, że ja bym umarła na rostrój żołądka.

Matal musisz mieć szarą pościel.

Noo tacy jak on świetnie wyglądają w garniakach slim fit (takie typowe Zarówki mi się podobają).Ale mój mąż jest barczysty i rozłożysty, więc to nie dla niego

Stary 2013-05-26, 19:48   #4088
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze, że lato się późno zaczyna, bo dopiero koniec maja, a zawsze już od końca kwietnia, w tamtym roku 16 października było gorąco jeszcze, więc przypuszczam, że w tym roku tak będzie do końca października. Chyba uschnę. Dobrze, że u nas mieszkaniu nigdy nie jest gorąco w lato.

Ja kupiłam bez oglądania i nie żałuje, wiadomo, że od koleżanki, ale zawsze mogła coś ukryć.

O masakra, współczuję dzieciaczkom.

Samba a Ty chyba większość wyprawki już masz prawda?

Ja z początkiem sierpnia też już raczej będę miała wszystko, z dwóch powodów, od początku sierpnia do końca roku TŻ ma zapierdziel w pracy po 12 h, 6 dni w tygodniu, a druga to jest gorąco i napewno mi się nie będzie chciało jeździć do sklepów w ten skwar.
tak myslalam ze teraz bede kupowac ubranka ale przyjaciolka obdarowala nas kartonem po ich synku wiec w zasadzie juz niewiele musze kupic...zostala komoda i ☠☠☠☠☠☠☠y kosmetyczne ale z komoda poki co czekam bo mam nadzieje jeszcze sie przeprowadzic wiec bez sensu ja przywozic, skrecac a potem rozmontowywac i przewozic... Poki co wszystko czeka w piwnicy na swoj czas...

Tz zasmrodzil cale mieszkanie jakims klejem...no zabije normalnie...

Jutro mam wizyte...trzymajcie prosze kciuki zeby wszystko bylo ok...bardzo martwie sie czy moje ugryzienie nie zaszkodzilo Bartkowi...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:51   #4089
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tak myslalam ze teraz bede kupowac ubranka ale przyjaciolka obdarowala nas kartonem po ich synku wiec w zasadzie juz niewiele musze kupic...zostala komoda i ☠☠☠☠☠☠☠y kosmetyczne ale z komoda poki co czekam bo mam nadzieje jeszcze sie przeprowadzic wiec bez sensu ja przywozic, skrecac a potem rozmontowywac i przewozic... Poki co wszystko czeka w piwnicy na swoj czas...

Tz zasmrodzil cale mieszkanie jakims klejem...no zabije normalnie...

Jutro mam wizyte...trzymajcie prosze kciuki zeby wszystko bylo ok...bardzo martwie sie czy moje ugryzienie nie zaszkodzilo Bartkowi...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 19:52   #4090
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już dawno zaczęłam się tak czuć, a teraz się już totalnie rozkręcam

Noo tacy jak on świetnie wyglądają w garniakach slim fit (takie typowe Zarówki mi się podobają).Ale mój mąż jest barczysty i rozłożysty, więc to nie dla niego
I dokładnie taki ma, z Zary Slim Fit, do tego buty ma czarne skórzane do szpica, ale bardziej sportowe. Jak go zobaczyłam to

Stary 2013-05-26, 19:54   #4091
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Planuję zaraz po połogu, bo Eda miał jak miał pół roku i trzymałam go na rękach całą mszę i tak mi było ciężko, że prawie zemdlałam. Najpierw się darł, a potem zasnął mi na rękach.
Teraz chcę jak będzie mała, zmienię pieluchę i nakarmię przed mszą, a nawet jak będę musiała na rękach trzymać, to wolę 4-5 kg niż 7-8 kg
Ja chciałabym chrzest jak mały będzie miał 1-1,5 miesiąca, czyli gdzieś w październiku, bo potem będzie ziiiimno

Cytat:
Wstawię Ci zdjęcie, wcale na to 34 nie wyglądam.
Jaka piękna para

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ale nóżki masz piękne! no i zakochałam się w butach twojego tż
Ladan, też masz takiego bzika (jak ja), że u facetów zwracasz uwagę na buty??? Ja oceniam faceta po butach i po dłoniach, a w szczególności po paznokciach
Cytat:
Nie, ale jest totalnie szara
Matall, szary jest trendy

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:57   #4092
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym chrzest jak mały będzie miał 1-1,5 miesiąca, czyli gdzieś w październiku, bo potem będzie ziiiimno

Jaka piękna para

Ladan, też masz takiego bzika (jak ja), że u facetów zwracasz uwagę na buty??? Ja oceniam faceta po butach i po dłoniach, a w szczególności po paznokciach

Matall, szary jest trendy
No to widze, że mamy dużo wspólnego, ja patrzę u faceta na dłonie, paznkocie i buty, i czy ma zapiety rozporek po wyjściu z WC

Ogólnie mój TŻ uwielbia drogie buty i spodnie.

My małego będziemy chrzcić na Boże Nar, a mały wtedy będzie miał 2 miesiące.

Stary 2013-05-26, 19:59   #4093
teacherka
Zakorzenienie

Angel, masakra to co opowiadasz. Mam nadzieję, ze wychowacie synka na porządnego faceta

Co do l4... Uważam, że powinny być jakies wskazania, żeby siedzieć w domu te 7-8 miesięcy. Ale jesli ktoś ma w pracy mega stres albo mega odpowiedzialność i jest narażony na jakieś niebezpieczeństwa (zapraszam do przedszkola, w ktorym mamy nadpobudlliwe dziecko, które już nie raz w ataku szału rzucało krzesełkai i kopało na oślep...) to jak najbardziej rozumiem. Boję sie każdego kolejnego dnia pracy, gdybym tylko miała wybór to w tym momencie już bym nie pracowała, bo uważam, że stres nie jest dla mnie dobry teraz... A z tym "załatwianiem" zatrudnienia w celu uzyskania macierzyńskiego... Polska rzeczywistość. W wielu przypadkach można sobie pomarzyć o luksusie jakim jest umowa o prace, niestety

A poniżej moje ostatnie nabytki
nr 1 i 4 -łupy lumpkowe, łącznie 10 zł
nr 2 i 5 - dzisiejsze z 5-10-15, łacznie 50 zł
nr 3 - sowa z lamaze jedyne miejsce w którym może WISIEĆ :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1873.jpg (96,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1871.jpg (89,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1868.jpg (48,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1864.jpg (77,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1869.jpg (87,4 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2013-05-26 o 20:02
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:07   #4094
matallewar
Zakorzenienie

No i oczywiście ktoś dał za ten wózek więcej ;(

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 20:12   #4095
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze tak zapytam Was dziewczyny czy macie duże grono znajomych/koleżanek?Bo znam wiele dziewczyn na forum, które w realu mają mało koleżanek, nawet niektóre świadkowały sobie wzajemnie na ślubie bo nie miały innych koleżanek do tego.
słowa przyjaciel staram się nei nadużywać ale mam parę bliskich koleżanek i jednego kolegę i chyba tego kolegę najprędzej nazwę przyjacielem w ogóle lubię męskie towarzystwo

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A po co teraz duphaston? On chyba tylko faktycznie pomaga ale z początku z tego co kiedyś czytałam.
ja luteinę dalej biorę

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
mi gin kazał brać dupka do ok. 16go tc, bo później rolę wydzielniczą przejmuje łożysko, a wcześniej to całe ciałko żółte nie dawało rady. Ja się nie znam, ale być może to pomaga i później, znam osoby, które brały całą ciążę duphaston lub luteinę, a co dziwne, w innych krajach europejskich nie podają tego niby wcale, ciekawe czemu polscy lekarze postępują inaczej...na szczęście dla mnie zalecają, bo dzięki temu wogóle ciążę utrzymałam na początku...
też mi się tak wydaje, jakby było bez, wolałabym nei próbować

Cytat:
i tak będę go brać nawet jeśli będziecie twierdzić, że to placebo

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny nadrabiać was będę sobie jutro, bo dzisiaj nie mam weny. Byłam dzisiaj w Rudzie Śląskiej na tym badaniu USG 4D (to co było za darmo) i doopa lekarz nie wydrukował nam nawet zdjęcia bo centralnie nie było za bardzo czego na to zdjęcie wybrac dZiecko między nogami miało pepowine, buzię sobie raczkami pięknie zaslonilo czyli generalnie wiem tyle, że dziecko zdrowe, chociaż lekarz powiedział że dziecko jest w dolnej granicy wagowej waży 581g - niby jest to wg usg 23 tydzien ciazy chociaż wg tego co mi liczy lekarz i jak ja sama liczę to mam niby 25 tydzien

Moje dziecko normalnie się wstydzi

No w każdym bądź razie jakbym miała zapłacić za to badanie USG 4D - 200 zł to bym się wkurzyla ah ale za to dostałam gratis butelkę z lovi - 150ml

Ladan - cieszę się że jesteś już w domu :-*
Matall - dobrze że byłaś sprawdzić co i jak, lepiej dmuchać na zimne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
może dziewczynka taka wstydliwa? niektórzy tak mówią

Matall, a jechać do szpitala bez porad tylko gdzie od razu na oddział przyjmują?

Edytowane przez passion80
Czas edycji: 2013-05-26 o 20:15
passion80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:15   #4096
butterfly20
Zakorzenienie

Teacherka Myszka Minnie Ja kupiłam bodziaka czerwonego w białe kropki z Hello Kitty

Matal ale który wózek?

Wiem,że Was ciągle męczę różnymi pytaniami,ale ciągle mnie nachodzi.Właśnie czytałam gazetkę Polskiego Banku Krwi Pępowinowej,bo dawali na SR. No i myślę...w sumie nie przewidywałam takiego wydatku, a tu jeszcze szczepienia i dużo innych ważnych rzeczy trzeba opłacić, no ale dumam nad tym.
Ta krew może być dla tego dzidziusia jak i dla jego rodzeństwa. Natomiast gdzieś mi się obiło o uszy,że jak tą krew pobiorą to trafia do laboratorium i tam oceniają,czy się do czegoś nadaje.Jak nie to i tak traci się część kasy.Słyszałyście coś o tym?

Stary 2013-05-26, 20:15   #4097
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
masakra to Wasze dziecie uparte

Kropla mój Mikuś w 23tc ważył 550g więc jeszcze mniej niż Twój maluszek a lekarz nic nie mówił, że jest za mały
Ja nie wiem po kim ono takie jest

Cytat:
Ja czasem jak patrZe ma mojego TŻ (w wykonywaniu prac domowych) to stwierdzam, że on jest bardziej ogarniety niż ja ale

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:19   #4098
teacherka
Zakorzenienie

Pajacyk z Minnie jest z 5-10-15.Cena regularna 39 zł... Ale z rabatem 40% jest ok
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:21   #4099
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
może dziewczynka taka wstydliwa? niektórzy tak mówią
Też już słyszałam, że jak się chowa to raczej dziewczynka jest zobaczymy co z tego brzuszka wyjdzie - są tylko 2 opcje

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:22   #4100
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

Oj oby, oby
Mnie teście normalnie zmrozili tą wzmianką. Boję się tych ludzi Teściówka mocno cisnęła o to żeby jutro przyjść znowu, bo dziś byliśmy niecałą godzinkę, trzeba było lecieć dalej. Chyba rozboli mnie wtedy brzuch, będę senna i zostanę w domu

Już pomijając tą przerażającą kwestię, to ci ludzie są w stosunku do mnie złośliwa w kwestii jedzenia. Cały czas kontroluje co u nich jem - i oczywiście jest za mało. A potem jeszcze komentarze, że na pewno nie chcę jeść, bo boję się, że przytyję Bo hugo mają mnie wkurzać, skoro jedzenie i wizyty mają być przyjemnością.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Angel, masakra to co opowiadasz. Mam nadzieję, ze wychowacie synka na porządnego faceta
Też mam taką nadzieję Jednak zdaję sobie sprawę, że to największe życiowe wyzwanie i boję się jak sobie poradzę
Wydaje mi się, że z dziewczynką poszłoby mi lepiej

Podzielam zachwyt sówkami! Są urocze i stylowe. Kupiłaś sobie te naklejki z Biedry ? Mnie urzekają jeszcze poduchy w kształcie sówek

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-05-26 o 20:24
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:22   #4101
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,że Was ciągle męczę różnymi pytaniami,ale ciągle mnie nachodzi.Właśnie czytałam gazetkę Polskiego Banku Krwi Pępowinowej,bo dawali na SR. No i myślę...w sumie nie przewidywałam takiego wydatku, a tu jeszcze szczepienia i dużo innych ważnych rzeczy trzeba opłacić, no ale dumam nad tym.
Ta krew może być dla tego dzidziusia jak i dla jego rodzeństwa. Natomiast gdzieś mi się obiło o uszy,że jak tą krew pobiorą to trafia do laboratorium i tam oceniają,czy się do czegoś nadaje.Jak nie to i tak traci się część kasy.Słyszałyście coś o tym?
Ja muszę się nad tym zastanowić, bo rodzice chcą nam zasponsorować pobranie krwi i złożenie do banku

Cytat:
No i oczywiście ktoś dał za ten wózek więcej ;(
Znam ten ból

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:35   #4102
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałyście, że od 5 lat w czołówce najczęściej wybieranych imion chłopięcych jest Jakub, Kacper i Szymon ? Dziewczynkowe to Julia (od 5 lat na pierwszym miejscu)!
Teżet właśnie podzielił się linkiem do artykułu na wp.
Ja będę tych popularnych unikać

http://infografika.wp.pl/title,Wybor...?ticaid=110a83
też zwracałam na to uwagę, kiedyś mój mąż chciał Maję =, mówię, że to teraz popularne, stwierdził, że żadnej nei zna ięc będzie Maja

Cytat:
dużo.. D. mówi, że jestem koksu

Cytat:
No to widze, że mamy dużo wspólnego, ja patrzę u faceta na dłonie, paznkocie i buty, i czy ma zapiety rozporek po wyjściu z WC
każdego faceta wychodzącego z wc obserwujesz?
Cytat:
Co do l4... Uważam, że powinny być jakies wskazania, żeby siedzieć w domu te 7-8 miesięcy. Ale jesli ktoś ma w pracy mega stres albo mega odpowiedzialność i jest narażony na jakieś niebezpieczeństwa (zapraszam do przedszkola, w ktorym mamy nadpobudlliwe dziecko, które już nie raz w ataku szału rzucało krzesełkai i kopało na oślep...) to jak najbardziej rozumiem. Boję sie każdego kolejnego dnia pracy, gdybym tylko miała wybór to w tym momencie już bym nie pracowała, bo uważam, że stres nie jest dla mnie dobry teraz... A z tym "załatwianiem" zatrudnienia w celu uzyskania macierzyńskiego... Polska rzeczywistość. W wielu przypadkach można sobie pomarzyć o luksusie jakim jest umowa o prace, niestety
:P
tyle, że dla każdego to co innego oznacza idę o zakłąd, że wieeeele osó stwierdzi, że np w banku stresu nei ma wcale, tak na dobrą sprawę, jak już nei raz pisałam, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
różne są opienie, przeciw np to, że ta krew wystarcza tylko do iluś tam kg, ale gdyby było nas stać to bym się nai chwili nie zastanawiała!
Stary 2013-05-26, 20:36   #4103
butterfly20
Zakorzenienie

Z tymi imionami coś jest, bo pytałam naszej Hani o imiona w szkole i na balecie to mówiła,że najwięcej jest Mai, Julii i o dziwo-Nin.Przynajmniej w jej otoczeniu,

Stary 2013-05-26, 20:36   #4104
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja Blanke chrzcilam w BN, ale nigdy wiecej bo to meczarnia przez to ze zimno na dworze, dziecko grubo ubrane, wiec pocila mi sie w tym calym kubraczku. teraz chrzciny planuje dopiero na wakacje przyszlego roku. no ale u mnie jesli chodzi o termin jest jeszcze kwestia tego kiedy akurat moj tata bedzie w domu

Cytat:
A poniżej moje ostatnie nabytki
nr 1 i 4 -łupy lumpkowe, łącznie 10 zł
nr 2 i 5 - dzisiejsze z 5-10-15, łacznie 50 zł
nr 3 - sowa z lamaze jedyne miejsce w którym może WISIEĆ :P
sliczne

Cytat:
moze sie wypowiem bo B. miala pobierana krew pepowinowa.
nie wiem jak to wyglada w przypadku cesarek, ale niestety tak jest, ze jak sie okaze ze np krwi jest za malo na stworzenie preparatu, albo cos nie tak ogolnie pod wzgledem badan jest to niestety ale przepada kasa za zestaw pobraniowy napewno i chyba kasa za przygotowanie preparatu. przynajmniej tak bylo jak sie B. rodzila no i ja mam w innym banku.
ja sie zastanawiam czy pobierac Amelce, w sumie by wypadalo, ale zobaczymy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:38   #4105
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
też zwracałam na to uwagę, kiedyś mój mąż chciał Maję =, mówię, że to teraz popularne, stwierdził, że żadnej nei zna ięc będzie Maja

każdego faceta wychodzącego z wc obserwujesz?

tyle, że dla każdego to co innego oznacza idę o zakłąd, że wieeeele osó stwierdzi, że np w banku stresu nei ma wcale, tak na dobrą sprawę, jak już nei raz pisałam, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

różne są opienie, przeciw np to, że ta krew wystarcza tylko do iluś tam kg, ale gdyby było nas stać to bym się nai chwili nie zastanawiała!
Nie nooo, w banku nie ma ani trochę stresu,wcale

Stary 2013-05-26, 20:45   #4106
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nooo, w banku nie ma ani trochę stresu,wcale
tak potwierdzam peace love extasy zero mobbingu, parcia sprzedażowego, wrednych klientów, odpowiedzielności tylko siedzisz przy biureczku i pachniesz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 20:48   #4107
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
tak potwierdzam peace love extasy zero mobbingu, parcia sprzedażowego, wrednych klientów, odpowiedzielności tylko siedzisz przy biureczku i pachniesz
Ja jeszcze malowałam paznokcie i przeglądałam Wizaż

Stary 2013-05-26, 20:50   #4108
misia332
Zakorzenienie

passion tylko tego z którym sie spotykałam.... bądź jestem.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Ja jeszcze malowałam paznokcie i przeglądałam Wizaż
Cytat:

To prawie jak praca pielęgniarki czy położnej na Ginekologii i Położnictwie, siedzisz, popijasz kawę w dyżurce, jesz ciastka, i czytasz gazetki.

Stary 2013-05-26, 20:50   #4109
butterfly20
Zakorzenienie

Ale mi wywaliło bebzola.I pępek...

Bajka fajnie,że się wypowiedziałaś jako osoba, która ma już z tym styczność. A ile płacisz tej opłaty rocznej?

Stary 2013-05-26, 20:50   #4110
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
A ogólnie to wracam między innymi od teściów i aż mi ciężko na serduchu
Brat teżeta siedzi od paru lat w UK. Z eks żoną (też tam mieszkającą) mają trójkę dzieci (przy czym "środkowe" baba ma z innym mężczyzną). Okazuje się, że odwalają tam większą patolę niż podejrzewałam. Sąd odebrał tej dwójce prawa rodzicielskie i dzieci są od niedawna w rodzinach zastępczych (w dodatku rozdzielone) Teście zawsze chowają brudne sekreciki swojej rodzinki przed "obcymi" (a więc i mną), ale nawet teżet o tym nie wiedział.

Kurde, dla mnie doprowadzenie do takiego stanu żeby instytucje odebrały dzieci obojgu rodzicom to najwyższa forma upodlenia Przecież nawet zwierzęta mają taki instynkt żeby za wszelką cenę troszczyć się jak najlepiej o swoje dzieci
Strasznie przykro się to czyta

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam takie pytanie. Oglądałam te bodziaki. Przeróżne. I jedno mnie zastanawia. Niektóre mają takie wąskie dekolty- jak przecisnąć główkę dziecka przez taki mały otwór?! Ja to bym najchętniej wszystko miała z tymi prztyczkami co są w bodziakach między nogami.
Otwór mały ale i główka mała. Możesz kupować takie z zatrzaskami/napami.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Madziuchna mam do Ciebie parę pytań (jeśli mogę). Coś tam Was podczytywałam i Ty chyba będziesz miała cesarkę, tak? Tak na życzenie czy masz wskazania? Zamierzasz w klinice u Arciszewskich rodzić? Nie chcesz gdzieś państwowo? Ja też raczej będę miała cc i muszę w końcu podjąć decyzję gdzie.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości