|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Na chwilę obecną wszystko ok, szyjka długa i zamknięta, ktg nie wykazuje skurczy, nie wiadomo od czego tak mam.
Mam brać magnez 3x1, w razie jakby no-spa nie działała, to Buscopan. I tyle. Wracam do domu i nadal boli :/
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
a jakiś duphaston?dobrze, że ktg nie pokazało skurczy i szyjka długa i zamknięta...
|
|
#3993 | |||
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
myślę, że ciężko będzie znaleźć takie żeby tego nie było. ja mam złe doświadczenia z błyszczącymi, bo z czasem one matowieją, każdą kroplę wody na nich widać, jak wyschną są całe w smugach. tutaj w wynajmowanym tak jest i w rodzinnym domu w kuchni. rodzice najpierw robili kuchnię, połysk się nie sprawdził dlatego założyli mat. http://www.leroymerlin.pl/plytki-cer...iv2,ps284.html to są te, tylko same jasne i ciemne + podłoga, bez dekorów podobno te na podłodze w kuchni wyglądają gorzej, ale ja nie wiem, nie widziałam ich. a na "bitwę o dom" to ciężko mi się patzy, z jednej strony lubię patrzeć na urządzanie wnętrz, zwłaszcza teraz mnie to ciekawi... a z drugiej widzę jak oni to przeżywają. wkurza mnie tylko ta rodzinka co łazienkę jak z katalogu mieli. ich sytuacja też ciężka, ale tacy niesympatyczni są. ta córunia zwłaszcza... nie oglądałam jeszcze dzisiejszego odcienka, więc też proszę mi nie zdradzać kto odpadł a co do ciąży i leżakowania, to fakt, w TV tak promują aktywność, a ja też coraz częściej słyszę, że ciąża zagrożona gdzieś wśród znajomych, poronienia i inne rzeczy... coraz więcej tego. pewnie dlatego tak ciężko zrozumieć jest nas starszemu pokoleniu, które non stop nawija co to oni w ciązy nie robili, ale kiedyś też nie było tyle tego co teraz. Cytat:
![]() matall będzie dobrze, bo pojechałaś a tam na pewno zajmą się Tobą odpowiednio ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
cóż, polska służba zdrowia... :/ dobrze, że choć sprawdzili co najwazniejsze
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
I mówię o tych, którzy córeczce zrobili ten zameczek.Naprawdę maja super pomysły i super wykonanie. W dodatku super z nich rodzinka. I wcale nie jestem za nimi przez wzgląd przez chorobę synka, na serio. Po prostu są tacy zaradni,ciepli,czuje się dużą miłość w tej rodzinie ![]() A co do przyjaciółki to współczuję. Ja jedną straciłam jakoś w 2009, a przyjaźniłyśmy się od gimnazjum.Potem te same studia prawnicze. Jej jednak coś odbiło, chyba zaczęła uważać się za lepszą. Tak się dzieje z niektórymi po tych studiach. Cytat:
![]() A jeszcze tak zapytam Was dziewczyny czy macie duże grono znajomych/koleżanek?Bo znam wiele dziewczyn na forum, które w realu mają mało koleżanek, nawet niektóre świadkowały sobie wzajemnie na ślubie bo nie miały innych koleżanek do tego.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-05-26 o 15:16 |
||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
butterfly, no to mamy faworytów
Zmien na biały kolor to co napisałaś o programie, Inwersja nei oglądała, nie zdradzajmy jej kto odpadł A co do grona przyjaciółek. Nie mam nikogo... mam siostrę, która mi świadkowala. A tak to lipa, jedni dobrzy znajomi, teraz w pracy niby koleżnki, ale cos czuję, że kontakt nie przetrwa mojego odejścia z pracy...
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki, witam się w już Nasze Święto
![]() Matal dobrze, że pojechałaś, przynajmniej nie będziesz siedzieć i sie głowić czy z Elenką wszystko dobrze, szyjka długa to git, po prostu nakaz leżakowania i zero stresu!!!!! Powiedz tżowi, że spokój jest teraz na prawdę istotny i mimo waszych temperamentnych charakterków niech spasuje! Ladanseuse dobrze, że już jesteś z nami spowrotem Ja super, że tak dużo udało wam się załatwić, hehh, a ty pewnie teraz śpisz ![]() Tassia uwielbiam szparagi ![]() Boże jak ja kocham moją mamę, aż mi łzy napływają do oczu jak o niej myślę!!!! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3998 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nic mi nie zastąpi tego smaku, trzeba czekać, aż do zakończenia karmienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie zmienia to faktu, że mógłby się ogarnąć i postarać troszkę bardziej. Cytat:
brak słów. Ale niestety tacy ludzie też mają dzieci. Tylko Was mi szkoda. Poza tym teściowa Ciebie może "prosić" o pomoc i ganiać za dziećmi, a im to już nic nie może powiedzieć??? W końcu jest matką jednego z tych rodziców, więc ma prawo zwrócić im uwagę, gdy źle postępują.Idę nadrabiać dalej.
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuzwa pisze ostatnio a teraz mnie oswiecilo ze to juz ponad rok minal ale znalysmy sie od przedszkola, czyli mamy za soba staz jakies 20 lat a poklocilysmy sie ze soba przez glupote jak mieszkalysmy ze soba na pierwszym roku studiow. nie odzywalysmy sie do siebie 3 lata, a jak juz sie pogodzilysmy to jak gdyby nigdy nic sie nie stalo. ja mam male grono bliskich znajomych, generalnie chyba dlatego ze jestem typem samotnika, ludzie mi do szczescia niepotrzebni a i tez nie czuje potrzeby spotykania sie z kim kolwiek ![]() boze jaki mi pyszny farsz wyszedl do tych baklazanow, prosty jak budowa cepa ale no boski, widze ze tego smaku mi brakowalo
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-05-26 o 15:27 |
|
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall dobrze że chociaż sprawdzili. Cóż nasza polska służba zdrowia...
Co do przyjaciółek. Mam jedną taką od zawsze. Znamy się od pierwszej klasy podstawówki, nasza znajomość przechodziła różne etapy, ale jesteśmy razem na amen. Została moją świadkową, później matką chrzestną mojego młodszego syna. Poza tym w ciemno mogę ufać mojej młodszej siostrze. Reszta to koleżanki, z niektórymi jestem bliżej z innymi dalej ale do tych dwóch wyżej wymienionych to są takie prawdziwe na całe życie |
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma dowodu, że mam skurcze, to ich nie mam, nie? ![]() Ja miałam bardzo dużo zanim nie zaszłam w ciążę. Po ciąży zostało już mniej, a jak teraz zaszłam w drugą, to zacne grono znów się skurczyło. W sumie obecnie mam może z dwie dobre, takie, z którymi mam kontakt częściej niż raz na dwa tygodnie. Moje koleżanki nie mają mężów i dzieci, więc nie rozumieją, że np. nie mogę swobodnie iść na piwo na spontanie...
|
|
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 201
Cytat:
Cytat:
ja sie calkowicie zgadzam ze ciaza to nie choroba i wkurzaja mnie kobiety ktore to wykorzystuja, wyludzaja pieniadze i uciekaja bez sensu na l4. moja znajoma poszla na l4 w 6 tc bo TAK. i nie bedzie przed komputerem pracowac. w efekcie siedzi w domu 12 godzin przed kompem i narzeka ze jej nudno itp. ja prowadze zycie takie jak prowadzilam i nie wyobrazam sobie robic takich przekretow. natomiast z drugiej strony uwazam ze jak ktos ma jakiekolwiek wskazania by lezec to musi lezec odpoczywac itp. to nie sa czasy w ktorych latwo jest utrzymac ciaze wiec trzeba o nia dbac. szczegolnie jak ktos juz kiedys poronil, czy po prostu dlugo staral sie o dziecko no i jak jest ciaza zagrozona. ale to sa dwa aspekty tej sytuacji. wyludzanie vs zagrozenei Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
jasne
![]() kurcze a nie masz gdzie indziej jechać? bo wiesz co w szpitalu, w którym byłam było kilka dziewczyn, którym też nic nie wychodziło na ktg a jednak na obserwacji zostawały i leki też im podawali.. lub kroplówkę dopóki nie przestało lub brzuch nie zmiękł...
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam sondę, bo został niecały tysiąc
![]() Także proszę głosować
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
przyznać się: kto wymyślił ten pierwszy tytuł?
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
A po co teraz duphaston? On chyba tylko faktycznie pomaga ale z początku z tego co kiedyś czytałam.
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
w sprawie kalendarza wizyt proszę o pw!
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-05-26 o 16:02 |
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym skoro mi dawali i przepisali to zapewne nie bez celu
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka
![]() Cytat:
![]() Irytuje mnie to, że leżę, chociaż lekarze mówią, że wszystko ok. Irytuje mnie, że boli, skoro nic się nie dzieje. Nie wiem, oczywiście cieszę się, że mała bezpieczna, ale takie mam teraz wrażenie, że faktycznie leżę, żeby leżeć Skoro wszystko ok, to czemu mam leżeć?
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może wykup? bo z tego co mi wiadomo to bóle się Ciebie trzymają
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
mi gin kazał brać dupka do ok. 16go tc, bo później rolę wydzielniczą przejmuje łożysko, a wcześniej to całe ciałko żółte nie dawało rady. Ja się nie znam, ale być może to pomaga i później, znam osoby, które brały całą ciążę duphaston lub luteinę, a co dziwne, w innych krajach europejskich nie podają tego niby wcale, ciekawe czemu polscy lekarze postępują inaczej...na szczęście dla mnie zalecają, bo dzięki temu wogóle ciążę utrzymałam na początku...
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
o puchnących nóżkach też super!
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Ja mówię to o czym czytałam, bo ani lekarzem nie jestem ani sama nie brałam powyżej 20tc. Z tego co mi wiadomo to lek na podtrzymanie i uniknięcie poronienia- a to raczej ma miejsce do 3 miesiąca. To, że dają jak dla mnie nie świadczy nic konkretnego. Nie od dziś wiele osób dostaje jakieś placebo a lepiej przepisać coś niż nic
![]() Chociaż ja się nie znam- powtarzam. Głośno dumam sobie. Ale mam lenia Ale może pojedziemy oglądać mieszkanie jedno |
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
zapiekanego baklazana
nie dawalam przepisu bo sama na kilku sie posilkowalam farsz: 1 cebula, 3 zabki czosnku to podsmazalam, pozniej rzucilam miazsz z baklazana wczesniej posolony i odstawiony na chwile zeby zmieknl, to podsmazalam zeby zmieklo b ardziej, na koniec mieso mielone z indyka, juz nie solilam, popieprzylam, posypalam oregano i bazylia, na koniec jak sie juz dobrze podsmazylo dodalam sos pomidorowy z kartonika akurat zamiast pomidorow w puszcze bo sie okazalo ze maja cukier a kupilam jakis wlasnie tescowy sos pomidorowy i widze ze na stale zagosci w mojej spizarce to sie zredukowalo i wylozylam tym baklazana. zapieklam akurat z serkiem wiejskim (odsaczonym ze smietanki) na wierzchu, bo sera zoltego za bardzo nie moge ![]() pycha! i proste ![]() Cytat:
no ale jak daja tzn ze masz brac |
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

a jakiś duphaston?
poratuje ktoras?? 
a tam na pewno zajmą się Tobą odpowiednio

I super zakupy
)
Dobrze, że sytuacja unormowana i trzymam kciuki, zeby już było tylko dobrze!
Zmien na biały kolor to co napisałaś o programie, Inwersja nei oglądała, nie zdradzajmy jej kto odpadł