|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
a nie tak dawno mówiłaś że nic nie rośnie :P Napewno mu wygodnie Cytat:
pomoże. :P oby bo jutro kolejne 12h za to wtorek jak już nic nie pomoże to pójdę do lekarza. Gorączka trochę spadła więc jest ok najbardziej męczy mnie kaszel i katar, zna ktoś DOBRE SZYBKIE I DOSTĘPNE dla kobit w ciąży SPOSOBY? bo zwariuje, ten sinupret nie pomaga :/ A mał sobie nic nie zrobił? Dzieci często bardzie przeżywają strach niż sam fakt że coś ich boli po upadku przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest :P
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Maomi
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień jedziemy na weekend na Dingle http://www.dingle-peninsula.ie/ mam nadzieję, że pogoda dopisze No i mamy w planach częściej na jednodniowe wycieczki się wybierać jak tylko będzie ładnie |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. wyśmiałam Apap bo jak dla mnie to na ból głowy nie jest. Ale jak widać a gorączke troche pomogło ![]() paulinaizabeal- oby pogoda dopisała Michalowa79 się dawno nie odzywała
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam bardzo za miłe komentarze
Wszyscy mówią że chyba piłkę połknęłam Matko wizyta we wtorek a ja ciągle o niej myślę bo tak bardzo chciałabym żeby dzidziol pokazał co ma między nóżkami.Jeszcze dzisiaj nam się auto coś zepsuło, myśleliśmy że zawieszenie ale chyba grubsza sprawa ;/ jutro jadę do znajomego mechanika, ciekawa jestem jaki będzie koszt naprawy ;/ RYBA a Ty kurować się!!!!! Tak to jest jak się nie doleczy jednego przeziębienia to drugie od razu się przypląta.
|
#3249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ryba tanie to może nie jest, ale jak miałam problem z zatokami i zatkanym kinolem już w ciąży to mi lekarka poleciła SinusRinse, to taka butla do płukania zatok, zero chemii, to to tylko solą się czyście, cały myk polega na tym, ze docierasz tam gdzie jest problem. Mało to przyjemne, ale faktycznie skuteczne. Tylko koło 80 zł za zestaw płaciłam, ale on wielorazowego użytku, bardzo dużo tam tych torebeczek z solą, a butelka do mycia i używania. Już sporo razy używałam jak czułam, ze coś mnie zaczyna przytykać i przechodziło. Na necie są filmiki jak to wygląda. |
||
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maomami- ja wyleczylam poprzednie zapalenie, stosowałam antybiotyk tak jak lekarz kazał, dużo odpoczywałam a rzynajmniej starałam się a po 3 dniach znowu wróciło .. Dobra, ja pije to mleko do końca i idę spać. mam nadzieję, że będzie lepiej JEDYNY PLUS TEGO WSZYSTKIEGO ŻE NIE BOLI MNIE GŁOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! z czego się ogromnie cieszę
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko kuruj się bidulko
A z ta pogodą to u nas w kratkę z przewagą na chłodno i deszcz ![]() Dziewczyny jak pamiętacie to ile mierzyły waszem maluszki w 15 tc?? Bo u mnie jest 7,8cm i tak wedługo internetowych kalkulatorów to na tym etapie mają około 10cm, w niektórych, że od 7 do 11cm także w normie...ginka mówiła, ze wszystko jest ok i sama to wiem, ale jakoś nie daje mi to spokoju ehh... Anulka coś mi się kojarzy, że Twoja niunia też była podobnych wymiarów na tym etapie, dobrze pamiętam?? Bezsensu, bo wszystko jest ok a mi to wlazło w głowę i nie chce wyjść Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-26 o 21:56 |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Maomami piękny brzuś
![]() Paula gratuluję i tyćku zazdroszczę. Wiem, pasqda ze mnie. Muszę uskutecznić sobie pranie mózgu. No i u mnie z optymizmem to marnie. Ola_k biedny Robercik. Alisa wiecznie z czegoś spada, na cos się nadziewa. Jest nieostrozna i gwaltowna. Obserwuj go, w nocy tez. Zdrowka dla wszystkich chorych. Zróbcie sobie 2 razy dziennie duzy kubel parzonych plastrow cytryny z cukrem. Pomaga! My mieliśmy ciężki dzień. Mala wstawala w nocy a o 5 postanowiła się definitywnie obudzić. Walczylismy z nia i jej awantura ponad godzinę :/.w końcu padla ale nasz nastroj do skichania. Teraz wieczorem tez wojna. Jakos tak smutnawo. Ciągle czekam na pozytywną energie. I czekam i czekam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Paula ale to wynik crl . A z nóżkami jest dłuższa .Moj w 14t3d miał 8cm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z resztą widać po tym jaki ładny, kształtny brzuszek ![]() Cytat:
Rybko kuruj się ! Coś mnie głowa cały dzień boli, ból niesamowity, próbowałam się przespać bo zawsze pomagało a tym razem jakoś nie pomogło ;/. W ogóle to wróciłam do domu i strasznie irytują mnie rodzice... Mam ochotę zadzwonić po TŻ-ta żeby po mnie wrócił. Mój Damian pierwszy raz w życiu nie dostał wypłaty na czas i na weekend był bez grosza w portfelu i już się zaczęło gadanie że on ciągle bez kasy jest, że jak sobie poradzimy jak dojdą jeszcze wydatki związane z dzieckiem Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-26 o 22:14 |
|||
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Akrobaci z tych waszych szkrabów - guzy sa i będą taka kolej rzeczy ![]() Kochana przytulam na poprawę nastroju A co tak Ci humor psuje??U mnie wg usg 14t1d czyli by się wymiarami zgadzało Wiem, że każdy dzieciaczek się inaczej rozwija i już nastawiam myślenie na pozytywne!!
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Paula poki co wykazuje tendecje kurczaczkowa
. Czyli z tych mniejszych dzieci. Ale zdrowych. Przecież gdzieś sie rodza kurduple .No widzisz, czasem tak jest ze dodajesz sobie w życiu trochę ciepła widząc lub czując spokój innych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Po mamusi bedzie niska - mam 165cm A jak sie urodziłam to ważyłam 2900 i miałam chyba 53cm o ile pamiętam ![]() Czasami coś wejdzie w głowę i trzeba to przetrawić... |
|
|
|
|
#3258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ola O rany,najważniejsze że skończyło się tylko na strachu
Cytat:
Skoro ginka stwierdziła że ok to na pewno tak jest.Może Twoja córeczka jest należy do tych drobniejszych dzieciaczków. Nie martw się Cytat:
|
||
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Paula moja cora miała 49cm i 2830g i była przy tym bardzo proporcjonalna. Wyglądała idealnie. Dziś tez jest niewielka w stosunku do innych. I pewnie modelka nie będzie
![]() Nemosek dzięki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3260 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten samochód to ogólnie juz dziala bez naprawy, bo wjechałam wtedy w jakąś gigantyczną kałużę i coś tam poodmyło, ale pójdę do mechanika i tak bo wole miec to zrobione niż jeździć na stresie... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie, poniedziałkowo.
Życzę Wam miłego dnia U nas pogoda, szara bura i ponura
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nam od 8 do 18 wodę wyłączają - masakra :/ Niby nic, ale to tak jest jak się siedzi w domu i wody nie ma to jest Ci ona najbardziej potrzebna Witam z rana
|
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z ludzie. Cytat:
na szczęście wyszedł z niej )Dziewczyny, dziś czuję się lepiej, mniej kaszlę, mniej kataru, ale jednak . brzuch nie bolil
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko możesz stosowac magnez. Lepiej z b6 bo lepiej przyswajalny. W poprzedniej ciąży brałam chyba z 15 tygodni.
Zdrowiej porzadnie. Domi nasi rodzice sie nie wtracaja na szczęście ale jakbym cos takiego usłyszała to na bank bym odpysknela. Nawet gdyby-to wadze życie i Wasze dziecko. I to Wy staniecie dla niego na glowie. Nikt inny. Miki gratuluję. Heh, czasem mam wrażenie ze oczekiwanie dziecka wlewa facetom nieco oleju do glowy.albo napedza obroty .Bez obrazy ![]() Miałam głupie sny. Ide dziś na polowanir do lumpa.. chyba, bo oczywiście musze z samego rana a lenia mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też pomocny jest dla osób osłabionych
|
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak smakowało??? Cytat:
|
||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włożyłam je jeszcze raz na parę minut i doszło do siebie Ciasto wyszło takie mokrutkie, bo truskawy soki puściły
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam dzisiaj 0 7.00 co do mnie jest niepodobne, ale tylko dlatego, że siostrzenicę musiałam zawieźć do szkoły ![]() Coś mnie dzisiaj pobolewa pęcherz,tak jakoś ciągnie,chyba że to macica się rozciąga.Zawiozłam na wszelki wypadek mocz na badanie.Zobaczymy czy coś wyjdzie,na szczęście wizyta u ginki w piątek. Rybko Dobrze że lepiej z Twoim samopoczuciem.Kiedyś miałam problem ze skurczami,zrobiłam jonogram i wyszedł mi niski poziom potasu..Wtedy brałam suplement z potasem,ale staraj się jeść produkty w niego bogate,powinno pomóc( banany,ziemniaki,pomidory ,ciemna czekolada) plus magnez rzecz jasna ![]() Domi Ech ci rodzice ![]() Kruszynka za wizytę.Tak z rana żebym sobie później nie zapomniała![]() Idę wsunąć śniadanko
|
|
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja przez 3 tygodnie od ok 7 - 10 tyg brałam magnezin bo miałam twarda macicę a że w poprzednich ciażach mi sie macica stawiała czyli twardła to ginka kazała brać magnez żeby nie dopuścić do skurczy. W pierwszej ciaży w 7 miesiącu wyladowałam w szpitalu ze przedwczesnymi skurczami i tam dostałam kroplówkę z mega dawką magnezu. / w poprzedniej ciaży brałam magne b6. teraz brałam magnezin 3x po 1 tabletce Edytowane przez NEWTREND Czas edycji: 2013-05-27 o 09:04 |
|
|
|
|
#3270 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie,że do Nas dołączyłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Ciuszki prześliczne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
piłeczka![]() Witam po weekendzie ![]() U Nas dziś 16 stopni ale słoneczko świeci więc nie jest źle ![]() Wczoraj z okazji Dnia Mamy zrobiłam torcika, później mama robiła małą uroczystość bo siostra miała też urodziny , byliśmy na cmentarzu a wieczorem padłam jak mucha...taka śpiąca byłam przez cały dzień...Kruszynka- 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-27 o 09:05 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

a nie tak dawno mówiłaś że nic nie rośnie :P
pomoże. :P oby bo jutro kolejne 12h za to wtorek jak już nic nie pomoże to pójdę do lekarza.
Za tydzień jedziemy na weekend na Dingle 

z resztą widać po tym jaki ładny, kształtny brzuszek
A co tak Ci humor psuje??

na szczęście wyszedł z niej