Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 20:59   #3241
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego ciagle zpominam co mam napisać
Możliwe, że za 2 tygodnie pojedziemy na urlop Biorę się za szukanie ofert i jak coś atrakcyjnego wpadnie to lecimy

No i mąż był ze mną na wizycie Ginka mu wszystko tłumaczyła, pokazywała na swoim monitorze - a ja na swoim prawie nic nie widziałam Jest źle ustawiony...

Ojej - oby szybko naprawili i nie zdarli za dużo kasy
Ja o mało a bym stłuczkę dziś spowodowała Taka dawka wrażeń i mnie zaćmiło

O to kciuki trzymam, żeby ginka okazała się fajna
Gdzie szukacie? Biuro podrozy czy stronka?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 21:07   #3242
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam moim 20 tygodniowym brzusiem, mam nadzieję że bąbelkowi się tam dobrze mieszka
piękny!! a nie tak dawno mówiłaś że nic nie rośnie :P
Napewno mu wygodnie
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
rybka 38,2 to jest już gorączka. powinnaś leżeć w łóżku i się grzać!!! jeśli chodzi o te bóle brzucha to bym nie lekceważyła. weź nospę a jak nie pomoże to jedź na IP.
a z tym laniem to żartowałam

paulinaizabella gratuluję córeczki !!!

a ja się przed chwilą stracha najadłam, bo strzygłam mężowi włosy w łazience i syn przyszedł (ma 2lata i 9 msc) i wszedł na kibelek i oglądał nad nim takie mydełka zapachowe i spadł... rąbnął głową o płytki. zawsze ogląda te mydełka ale stoję przy nim i asekuruję a teraz patrzyliśmy ale nie zdążyliśmy zareagować. Mąż siedział na stołku a ja z maszynką w ręku. Jak spadł to do niego podleciałam i się popłakałam. On tez się wystraszył bo kolejne 30 min się do mnie tulił. Dopiero teraz się "odczepił" i ogląda bajkę... ech z tymi dzieciakami.
Kiedy koleżanka mi powiedziała, że jak się zostaje matką, to już ma się stres i nerwy do końca życia. I to prawda jest.
Jadę do domu, wypiję mleko z czosnkiem i może pomoże. :P oby bo jutro kolejne 12h za to wtorek jak już nic nie pomoże to pójdę do lekarza.
Gorączka trochę spadła więc jest ok najbardziej męczy mnie kaszel i katar, zna ktoś DOBRE SZYBKIE I DOSTĘPNE dla kobit w ciąży SPOSOBY? bo zwariuje, ten sinupret nie pomaga :/

A mał sobie nic nie zrobił? Dzieci często bardzie przeżywają strach niż sam fakt że coś ich boli po upadku przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest :P
Stary 2013-05-26, 21:10   #3243
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ehh.. nawet nie mam przy sobie a w tej aptece babki są nawiedzone i odkąd dowiedziały się że jestem w ciaży nic mi nie chcą sprzedawać...
troche sie martwię, myślalam na początku ze może maż ma racje ( twierdzi że głodzę maluszka i pewnie dlatego boli ) więc zjadłam parówkę i ogórka ( od jakis dwóch dni nie mogę się zdecydować co zjeść, a potem jak już mam co to ochota mi odchodzi i nie jem nic :p ) no ale nie przeszlo. Wypiłam herbate i też nic, napiłam się Coli to na 30 minut ustało i zaś to samo. Potem sobie pomyślałam, że od tego schylania się ( mam rzeczy b. nisko, prawie przy ziemi i muszę wyciagać kartony żeby liczyć ... :/ ) no więc chciałam odpocząć troche i siedze teraz ale nie widze róznicy a brzuch twardy. I nie wiem już jaki moze być powód.. z drugiej strony mam też gorączkę trochę ( 38,2) wzięłam apap ( ) i czekam... a może maluszek się rozpycha??
Ja czasem nie moge uwierzyc w to co czytam ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-26, 21:13   #3244
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Pochwalę się Wam moim 20 tygodniowym brzusiem, mam nadzieję że bąbelkowi się tam dobrze mieszka
wow!!! jaki zgrabniutki
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 21:14   #3245
Trele_Morele
Zakorzenienie

Maomi ale brzusio

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-26, 21:18   #3246
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Gdzie szukacie? Biuro podrozy czy stronka?

Przeglądałam biura i na własną rękę...ale chyba jednak odpuścimy, trochę wydatków się nam szykuje Za tydzień jedziemy na weekend na Dingle http://www.dingle-peninsula.ie/ mam nadzieję, że pogoda dopisze No i mamy w planach częściej na jednodniowe wycieczki się wybierać jak tylko będzie ładnie
Stary 2013-05-26, 21:31   #3247
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja czasem nie moge uwierzyc w to co czytam ..

no co?

Ps. wyśmiałam Apap bo jak dla mnie to na ból głowy nie jest. Ale jak widać a gorączke troche pomogło

paulinaizabeal- oby pogoda dopisała

Michalowa79 się dawno nie odzywała
Stary 2013-05-26, 21:33   #3248
maomami
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam bardzo za miłe komentarze Wszyscy mówią że chyba piłkę połknęłam Matko wizyta we wtorek a ja ciągle o niej myślę bo tak bardzo chciałabym żeby dzidziol pokazał co ma między nóżkami.
Jeszcze dzisiaj nam się auto coś zepsuło, myśleliśmy że zawieszenie ale chyba grubsza sprawa ;/ jutro jadę do znajomego mechanika, ciekawa jestem jaki będzie koszt naprawy ;/
RYBA a Ty kurować się!!!!! Tak to jest jak się nie doleczy jednego przeziębienia to drugie od razu się przypląta.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 21:34   #3249
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
rybka 38,2 to jest już gorączka. powinnaś leżeć w łóżku i się grzać!!! jeśli chodzi o te bóle brzucha to bym nie lekceważyła. weź nospę a jak nie pomoże to jedź na IP.

a ja się przed chwilą stracha najadłam, bo strzygłam mężowi włosy w łazience i syn przyszedł (ma 2lata i 9 msc) i wszedł na kibelek i oglądał nad nim takie mydełka zapachowe i spadł... rąbnął głową o płytki. zawsze ogląda te mydełka ale stoję przy nim i asekuruję a teraz patrzyliśmy ale nie zdążyliśmy zareagować. Mąż siedział na stołku a ja z maszynką w ręku. Jak spadł to do niego podleciałam i się popłakałam. On tez się wystraszył bo kolejne 30 min się do mnie tulił. Dopiero teraz się "odczepił" i ogląda bajkę... ech z tymi dzieciakami.
Kiedy koleżanka mi powiedziała, że jak się zostaje matką, to już ma się stres i nerwy do końca życia. I to prawda jest.
Ojjjj, Mały się pewnie bardziej przestraszył Twojego płaczu niż z bólu tak się przykleił, ale obserwuj na wszelki wypadek, w razie wymiotów do szpitala trzeba, chociaz na pewno wszystko jest ok

Cytat:
Przeglądałam biura i na własną rękę...ale chyba jednak odpuścimy, trochę wydatków się nam szykuje Za tydzień jedziemy na weekend na Dingle http://www.dingle-peninsula.ie/ mam nadzieję, że pogoda dopisze No i mamy w planach częściej na jednodniowe wycieczki się wybierać jak tylko będzie ładnie
Wow też bym chciała taki weekend

Ryba tanie to może nie jest, ale jak miałam problem z zatokami i zatkanym kinolem już w ciąży to mi lekarka poleciła SinusRinse, to taka butla do płukania zatok, zero chemii, to to tylko solą się czyście, cały myk polega na tym, ze docierasz tam gdzie jest problem. Mało to przyjemne, ale faktycznie skuteczne. Tylko koło 80 zł za zestaw płaciłam, ale on wielorazowego użytku, bardzo dużo tam tych torebeczek z solą, a butelka do mycia i używania. Już sporo razy używałam jak czułam, ze coś mnie zaczyna przytykać i przechodziło. Na necie są filmiki jak to wygląda.

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 21:39   #3250
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ojjjj, Mały się pewnie bardziej przestraszył Twojego płaczu niż z bólu tak się przykleił, ale obserwuj na wszelki wypadek, w razie wymiotów do szpitala trzeba, chociaz na pewno wszystko jest ok

Wow też bym chciała taki weekend

Ryba tanie to może nie jest, ale jak miałam problem z zatokami i zatkanym kinolem już w ciąży to mi lekarka poleciła SinusRinse, to taka butla do płukania zatok, zero chemii, to to tylko solą się czyście, cały myk polega na tym, ze docierasz tam gdzie jest problem. Mało to przyjemne, ale faktycznie skuteczne. Tylko koło 80 zł za zestaw płaciłam, ale on wielorazowego użytku, bardzo dużo tam tych torebeczek z solą, a butelka do mycia i używania. Już sporo razy używałam jak czułam, ze coś mnie zaczyna przytykać i przechodziło. Na necie są filmiki jak to wygląda.
a to w aptece się kupuje? jutro popytam, poszukam i poczytam. W zdrowie mogę inwestować. Dla maluszka !

Maomami- ja wyleczylam poprzednie zapalenie, stosowałam antybiotyk tak jak lekarz kazał, dużo odpoczywałam a rzynajmniej starałam się a po 3 dniach znowu wróciło ..

Dobra, ja pije to mleko do końca i idę spać. mam nadzieję, że będzie lepiej JEDYNY PLUS TEGO WSZYSTKIEGO ŻE NIE BOLI MNIE GŁOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! z czego się ogromnie cieszę
Stary 2013-05-26, 21:52   #3251
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
a to w aptece się kupuje? jutro popytam, poszukam i poczytam. W zdrowie mogę inwestować. Dla maluszka !

Maomami- ja wyleczylam poprzednie zapalenie, stosowałam antybiotyk tak jak lekarz kazał, dużo odpoczywałam a rzynajmniej starałam się a po 3 dniach znowu wróciło ..

Dobra, ja pije to mleko do końca i idę spać. mam nadzieję, że będzie lepiej JEDYNY PLUS TEGO WSZYSTKIEGO ŻE NIE BOLI MNIE GŁOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! z czego się ogromnie cieszę
A to przepraszam bardzo, no ale widocznie byłaś jeszcze osłabiona po antybiotyku i się kolejne choróbsko przyplątało.

Stary 2013-05-26, 21:53   #3252
paulinaizabela
Zakorzenienie

Rybko kuruj się bidulko

A z ta pogodą to u nas w kratkę z przewagą na chłodno i deszcz

Dziewczyny jak pamiętacie to ile mierzyły waszem maluszki w 15 tc?? Bo u mnie jest 7,8cm i tak wedługo internetowych kalkulatorów to na tym etapie mają około 10cm, w niektórych, że od 7 do 11cm także w normie...ginka mówiła, ze wszystko jest ok i sama to wiem, ale jakoś nie daje mi to spokoju ehh...
Anulka coś mi się kojarzy, że Twoja niunia też była podobnych wymiarów na tym etapie, dobrze pamiętam??

Bezsensu, bo wszystko jest ok a mi to wlazło w głowę i nie chce wyjść Weźcie mnie kopnijcie....

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-05-26 o 21:56
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:02   #3253
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Maomami piękny brzuś

Paula gratuluję i tyćku zazdroszczę. Wiem, pasqda ze mnie. Muszę uskutecznić sobie pranie mózgu.
No i u mnie z optymizmem to marnie.

Ola_k biedny Robercik. Alisa wiecznie z czegoś spada, na cos się nadziewa. Jest nieostrozna i gwaltowna. Obserwuj go, w nocy tez.

Zdrowka dla wszystkich chorych. Zróbcie sobie 2 razy dziennie duzy kubel parzonych plastrow cytryny z cukrem. Pomaga!

My mieliśmy ciężki dzień. Mala wstawala w nocy a o 5 postanowiła się definitywnie obudzić. Walczylismy z nia i jej awantura ponad godzinę :/.w końcu padla ale nasz nastroj do skichania.
Teraz wieczorem tez wojna.

Jakos tak smutnawo. Ciągle czekam na pozytywną energie. I czekam i czekam...

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Paula ale to wynik crl . A z nóżkami jest dłuższa .
Moj w 14t3d miał 8cm.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:05   #3254
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Na wizycie wszystko ok Dzidzia zrobiła mamusi prezent z okazji jej święta i pokazała sie w całej krasie Będzie córcia Tak jak sobie wymarzyłam!!! Mam nadzieję, ze się nie zmieni, ale ginka dwa razy z róznych stron sprawdzała i nic miedzy nóżkami nie dyndało. Od dziś odstawiam lutkę i mamy pozwolenie na przytulanki
Chyba zwolniła z rośnięciem, bo mam na wydruku 14t1d a wg om 14t6d.
Super że wszystko w porządku i gratuluję córeczki

Cytat:
Maleństwu napewno tam baaaaardzo dobrze z resztą widać po tym jaki ładny, kształtny brzuszek

Cytat:

Dobrze że się mu nic nie stało !

Rybko kuruj się !

Coś mnie głowa cały dzień boli, ból niesamowity, próbowałam się przespać bo zawsze pomagało a tym razem jakoś nie pomogło ;/.
W ogóle to wróciłam do domu i strasznie irytują mnie rodzice... Mam ochotę zadzwonić po TŻ-ta żeby po mnie wrócił.
Mój Damian pierwszy raz w życiu nie dostał wypłaty na czas i na weekend był bez grosza w portfelu i już się zaczęło gadanie że on ciągle bez kasy jest, że jak sobie poradzimy jak dojdą jeszcze wydatki związane z dzieckiem . No kurde tylko raz kasy nie dostał na czas...

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-26 o 22:14
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:08   #3255
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Paula gratuluję i tyćku zazdroszczę. Wiem, pasqda ze mnie. Muszę uskutecznić sobie pranie mózgu.
No i u mnie z optymizmem to marnie.

Ola_k biedny Robercik. Alisa wiecznie z czegoś spada, na cos się nadziewa. Jest nieostrozna i gwaltowna. Obserwuj go, w nocy tez.

My mieliśmy ciężki dzień. Mala wstawala w nocy a o 5 postanowiła się definitywnie obudzić. Walczylismy z nia i jej awantura ponad godzinę :/.w końcu padla ale nasz nastroj do skichania.
Teraz wieczorem tez wojna.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Paula ale to wynik crl . A z nóżkami jest dłuższa .
Moj w 14t3d miał 8cm.

A zawsze nas na duchu podnosisz to myślałam ,że taka pozytywna osóbka z Ciebie

Akrobaci z tych waszych szkrabów - guzy sa i będą taka kolej rzeczy

Kochana przytulam na poprawę nastroju A co tak Ci humor psuje??

U mnie wg usg 14t1d czyli by się wymiarami zgadzało Wiem, że każdy dzieciaczek się inaczej rozwija i już nastawiam myślenie na pozytywne!!
Stary 2013-05-26, 22:13   #3256
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Paula poki co wykazuje tendecje kurczaczkowa . Czyli z tych mniejszych dzieci. Ale zdrowych. Przecież gdzieś sie rodza kurduple .

No widzisz, czasem tak jest ze dodajesz sobie w życiu trochę ciepła widząc lub czując spokój innych.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-26, 22:18   #3257
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Paula poki co wykazuje tendecje kurczaczkowa . Czyli z tych mniejszych dzieci. Ale zdrowych. Przecież gdzieś sie rodza kurduple .

No widzisz, czasem tak jest ze dodajesz sobie w życiu trochę ciepła widząc lub czując spokój innych.

No i nie musi być kolosem
Po mamusi bedzie niska - mam 165cm A jak sie urodziłam to ważyłam 2900 i miałam chyba 53cm o ile pamiętam

Czasami coś wejdzie w głowę i trzeba to przetrawić...
Stary 2013-05-26, 22:21   #3258
nemosek
Zakorzenienie

Ola O rany,najważniejsze że skończyło się tylko na strachu

Cytat:
Rybko kuruj się bidulko

A z ta pogodą to u nas w kratkę z przewagą na chłodno i deszcz

Dziewczyny jak pamiętacie to ile mierzyły waszem maluszki w 15 tc?? Bo u mnie jest 7,8cm i tak wedługo internetowych kalkulatorów to na tym etapie mają około 10cm, w niektórych, że od 7 do 11cm także w normie...ginka mówiła, ze wszystko jest ok i sama to wiem, ale jakoś nie daje mi to spokoju ehh...
Anulka coś mi się kojarzy, że Twoja niunia też była podobnych wymiarów na tym etapie, dobrze pamiętam??

Bezsensu, bo wszystko jest ok a mi to wlazło w głowę i nie chce wyjść Weźcie mnie kopnijcie....

Skoro ginka stwierdziła że ok to na pewno tak jest.Może Twoja córeczka jest należy do tych drobniejszych dzieciaczków.
Nie martw się

Cytat:

.
Proszę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:29   #3259
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Paula moja cora miała 49cm i 2830g i była przy tym bardzo proporcjonalna. Wyglądała idealnie. Dziś tez jest niewielka w stosunku do innych. I pewnie modelka nie będzie

Nemosek dzięki.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-26, 23:47   #3260
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u teściowej,oczywiście najadłam się jak smok. Musiałam zjeść kawałek ciasta i jeszcze kanapki i teraz mi niedobrze z przejedzenia.

Nie mam co wybaczaćMyśłałam że nie byłaś pewna i się zastanawiałaś jak napisać.
A jakie ja wczoraj miałam problemy z wysłowieniem

Uwielbiam latte

Na początku ciąży nie piłam bo mnie odrzuciło totalnie,a teraz 1 lub 2 na dzień, z dużą ilością mleka z płaskiej łyżeczki.A poza tym przy moim ciśnieniu to muszę żeby się nie przewrócić

Córeczka piękny prezent Ci sprawiła
Miałam podobnie,tylko kilka razy wieczorem mnie muliło lekko,ale zero wymiotów i złego samopoczucia.Nie ma reguły wychodzi na to.

Mya To może szybciej niż się spodziewasz poznasz płeć skoro ginka taka dobra w tym
Żeby ci szybko samochód naprawili
No mam nadzieję, że poznam, zobaczymy. Jutro będę dzwonić
A ten samochód to ogólnie juz dziala bez naprawy, bo wjechałam wtedy w jakąś gigantyczną kałużę i coś tam poodmyło, ale pójdę do mechanika i tak bo wole miec to zrobione niż jeździć na stresie...
Cytat:
Ale piękności
Cytat:

Biedaczek, ja też bym płakała z nim nawet nie będąc jego mamą. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
ola-u mnie to norma-juz mial rozcieta glowe,bo przyrznal w stol i ucho rozciete.Nie ma sladu ale strach za kazdym razem.Szczegolnie ze moj to naprawde kaskader.Dobrze,ze sie nic nie stalo.

maomami-Ale fajny domek!A jakie szczuple uda!

Ale ten pierscionek piekny!Niech moj maz sobie taki zapamieta i mi bez okazji kupi

Ja dzis zaczelam 18 ty tydzien.
To samo pomyślałam, bo pierścionek naprawdę piękny
Cytat:
piękny!! a nie tak dawno mówiłaś że nic nie rośnie :P
Napewno mu wygodnie

Jadę do domu, wypiję mleko z czosnkiem i może pomoże. :P oby bo jutro kolejne 12h za to wtorek jak już nic nie pomoże to pójdę do lekarza.
Gorączka trochę spadła więc jest ok najbardziej męczy mnie kaszel i katar, zna ktoś DOBRE SZYBKIE I DOSTĘPNE dla kobit w ciąży SPOSOBY? bo zwariuje, ten sinupret nie pomaga :/

A mał sobie nic nie zrobił? Dzieci często bardzie przeżywają strach niż sam fakt że coś ich boli po upadku przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest :P
na katar ja wziałam acatar fast, po jednym dniu mi przeszło.
Cytat:

Ryba, no nie wiem czy odpoczęłas, ja bym się kłóciła. Miałaś tylko parę dni wolnego, a myślę, że przy tym jak jesteś zawalona(chodzi o zdrówko) to potrzeba z 2 tygodni spokojnie
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Maleństwu napewno tam baaaaardzo dobrze z resztą widać po tym jaki ładny, kształtny brzuszek

Rybko kuruj się !

Coś mnie głowa cały dzień boli, ból niesamowity, próbowałam się przespać bo zawsze pomagało a tym razem jakoś nie pomogło ;/.
W ogóle to wróciłam do domu i strasznie irytują mnie rodzice... Mam ochotę zadzwonić po TŻ-ta żeby po mnie wrócił.
Mój Damian pierwszy raz w życiu nie dostał wypłaty na czas i na weekend był bez grosza w portfelu i już się zaczęło gadanie że on ciągle bez kasy jest, że jak sobie poradzimy jak dojdą jeszcze wydatki związane z dzieckiem . No kurde tylko raz kasy nie dostał na czas...
jakbym siebie słyszała

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 07:50   #3261
maomami
Wtajemniczenie

Witam się porannie, poniedziałkowo.
Życzę Wam miłego dnia U nas pogoda, szara bura i ponura

Stary 2013-05-27, 08:03   #3262
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się porannie, poniedziałkowo.
Życzę Wam miłego dnia U nas pogoda, szara bura i ponura
U Nas dokładnie to samo :/ ale ponoć od środy mają wrócić upały
Jeszcze nam od 8 do 18 wodę wyłączają - masakra :/
Niby nic, ale to tak jest jak się siedzi w domu i wody nie ma to jest Ci ona najbardziej potrzebna

Witam z rana
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 08:04   #3263
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Rybko kuruj się !

o matko, jakbym słyszała to u siebie. Z tym że jak zaszłąm oboje mieliśmy pracę, ja planowałam pracować do końca czerwca jakby wszystko było ok, albo do końca lipca najpóźniej. i w pewnym momencie mój mąż został zwolniony z roboty i był bez pracy jakiś czas i wtedy było gadanie, dzień w dzień tego słuchałam. I TE CZARNE SCENARIUSZE, że kit z okna będziemy jeść i dziecko zagłodzimy..:/ no teraz ma pracę, pierwszy miesiąc próbny ale i tak każdy gada:/

co z ludzie. nie wierze!!! nie lubie jak ktoś się wpiernicza w mój portfel :/

Cytat:
No i nie musi być kolosem
Po mamusi bedzie niska - mam 165cm A jak sie urodziłam to ważyłam 2900 i miałam chyba 53cm o ile pamiętam

Czasami coś wejdzie w głowę i trzeba to przetrawić...
hehe, ja bym chciałą żeby mój bąbelek się urodził malutki i chudziutki jak ja, ale wolałabym żeby był wyzszy. Masz 165 wzrostu, ja nawet nie mam 160 :p to sobie pomyśl:P z wzrostem to niech do tatusia rośnie, z wagą do mamusi ( tatuś do 14r. miał otyłość na szczęście wyszedł z niej )

Dziewczyny, dziś czuję się lepiej, mniej kaszlę, mniej kataru, ale jednak . brzuch nie bolil ale wezmę na wszelki wypadek no-spę do pracy.a teraz pytanie bardzo ważne .Czy mogę stosować magnez, sam magnez albo z B6 na skurcze? Miałam kilka ataków w nocy i ledwo chodzę na prawą nogę:/ W tych moich niby magnez jest ale on chyba nic nie daje.. a tak mnie boli łydka i śródstopie.. Czy lepiej poczekać te 2 tygodnie i wtedy powiedzieć gin?
Stary 2013-05-27, 08:15   #3264
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko możesz stosowac magnez. Lepiej z b6 bo lepiej przyswajalny. W poprzedniej ciąży brałam chyba z 15 tygodni.
Zdrowiej porzadnie.

Domi nasi rodzice sie nie wtracaja na szczęście ale jakbym cos takiego usłyszała to na bank bym odpysknela. Nawet gdyby-to wadze życie i Wasze dziecko. I to Wy staniecie dla niego na glowie. Nikt inny.

Miki gratuluję. Heh, czasem mam wrażenie ze oczekiwanie dziecka wlewa facetom nieco oleju do glowy.albo napedza obroty .
Bez obrazy

Miałam głupie sny.
Ide dziś na polowanir do lumpa.. chyba, bo oczywiście musze z samego rana a lenia mam.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-05-27, 08:17   #3265
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, jakbym słyszała to u siebie. Z tym że jak zaszłąm oboje mieliśmy pracę, ja planowałam pracować do końca czerwca jakby wszystko było ok, albo do końca lipca najpóźniej. i w pewnym momencie mój mąż został zwolniony z roboty i był bez pracy jakiś czas i wtedy było gadanie, dzień w dzień tego słuchałam. I TE CZARNE SCENARIUSZE, że kit z okna będziemy jeść i dziecko zagłodzimy..:/ no teraz ma pracę, pierwszy miesiąc próbny ale i tak każdy gada:/

co z ludzie. nie wierze!!! nie lubie jak ktoś się wpiernicza w mój portfel :/

Dziewczyny, dziś czuję się lepiej, mniej kaszlę, mniej kataru, ale jednak . brzuch nie bolil ale wezmę na wszelki wypadek no-spę do pracy.a teraz pytanie bardzo ważne .Czy mogę stosować magnez, sam magnez albo z B6 na skurcze? Miałam kilka ataków w nocy i ledwo chodzę na prawą nogę:/ W tych moich niby magnez jest ale on chyba nic nie daje.. a tak mnie boli łydka i śródstopie.. Czy lepiej poczekać te 2 tygodnie i wtedy powiedzieć gin?
Ja zażywam magnez, lub magnezB6 (zależy co akurat mają w aptece) codziennie 2x po 2tabl i nic mi nie jest - magnez nie jest szkodliwy, także możesz śmiało sobie kupic i zażywać też pomocny jest dla osób osłabionych
Stary 2013-05-27, 08:18   #3266
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Pięknie wszystko wyszło, prócz tego, że po 25min nie specjalnie się upiekło i właśnie dopiekam ciasto w piekarniku

Gratuluję synka i zazdroszczę parki - też bym kiedyś chciała

Uśmiałam się Fajnych masz chłopaków.

Mnie też dopiero w 12tyg, moja ginka czekała na usg genetyczne i jak się okazało, że wsio okej to mi wreszcie kartę założyła

Nie wiedziałam, że C&A ma odzież dla kobiet w ciąży. Ale to tylko na necie czy w sklepach też mają?

Gratulacje!!!!!!

Super i życzę powodzenia w poznawaniu rodziców

Bardzo ładny

Ja ostatnio codziennie po śniadaniu muszę wypic mleko z kawą bo inaczej jestem nie do życia a przed ciążą bardzo rzadko piłam kawe.

Gratulacje!!!!! Cieszę się, że wszystko w porządku
kurde, na te niedopieczenie nie wiem co poradzić, bo przy wyższej temp białko się za bardzo przyppiecze...
a jak smakowało???

Cytat:
możesz stosować...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 08:39   #3267
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
kurde, na te niedopieczenie nie wiem co poradzić, bo przy wyższej temp białko się za bardzo przyppiecze...
a jak smakowało???
Robiłam z truskawkami, bo nie było u mnie w sklepie rabarbaru i z truskawami pyszne wyszło Włożyłam je jeszcze raz na parę minut i doszło do siebie Ciasto wyszło takie mokrutkie, bo truskawy soki puściły
Stary 2013-05-27, 08:51   #3268
nemosek
Zakorzenienie

Wstałam dzisiaj 0 7.00 co do mnie jest niepodobne, ale tylko dlatego, że siostrzenicę musiałam zawieźć do szkoły

Coś mnie dzisiaj pobolewa pęcherz,tak jakoś ciągnie,chyba że to macica się rozciąga.Zawiozłam na wszelki wypadek mocz na badanie.Zobaczymy czy coś wyjdzie,na szczęście wizyta u ginki w piątek.

Rybko Dobrze że lepiej z Twoim samopoczuciem.Kiedyś miałam problem ze skurczami,zrobiłam jonogram i wyszedł mi niski poziom potasu..Wtedy brałam suplement z potasem,ale staraj się jeść produkty w niego bogate,powinno pomóc( banany,ziemniaki,pomidory ,ciemna czekolada) plus magnez rzecz jasna

Domi Ech ci rodzice

Kruszynka za wizytę.Tak z rana żebym sobie później nie zapomniała

Idę wsunąć śniadanko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:03   #3269
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

ja przez 3 tygodnie od ok 7 - 10 tyg brałam magnezin bo miałam twarda macicę a że w poprzednich ciażach mi sie macica stawiała czyli twardła to ginka kazała brać magnez żeby nie dopuścić do skurczy. W pierwszej ciaży w 7 miesiącu wyladowałam w szpitalu ze przedwczesnymi skurczami i tam dostałam kroplówkę z mega dawką magnezu. / w poprzedniej ciaży brałam magne b6.

teraz brałam magnezin 3x po 1 tabletce

Edytowane przez NEWTREND
Czas edycji: 2013-05-27 o 09:04
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:03   #3270
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grulla Pokaż wiadomość
anulka2205

Dzastin08
też Cię kojarzę
chyba też byłaś na bromku?
ja zaszłam akurat pod koniec mojego ostatniego opakowania, jak już chciałam to w ch.olerkę rzucić

ktosiula melduję, że nie ucieknę, fajnie tu z Wami

a dziś byłam w Lidlu i dokupiłam jeszcze szare legginsy bo mi się wydawały fajne hm ciekawe, czy się wytrą. A było jeszcze trochę dżinsów granatowych i białych, aż się zdziwiłam.

Smutnawo mi, bo dziś moi bracia są u rodziców, świętują już Dzień Matki a ja tak daleko( oni pod Wrocławiem, a ja w Radomiu....), w takich chwilach to mi się serce ściska z tęsknoty najbardziej.

uwielbiam rabarbar więc upoluje po niedzieli i zrobię też, a co
Tak 6cykli byłam na Bromku
Fajnie,że do Nas dołączyłaś

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Krawcowa sprawdzona, więc mam nadzieję, że dobrze

Wiem nie był to zbyt dokładny opis wrzucę pewnie jakieś fotki po ślubie

Witam wszystkie już mamy i przyszłe mamy w Dniu Matki
Ja z okazji tego święta zakupiłam pierwsze body dla Juniora

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Świetne to krzesełko, ciekawe czy u nas też są dostępne. A w jakim wieku brzdąca można w takie coś wsadzić? Może głupie pytanie ale się nie znam :P

Mnie kartę założyli w 8 tyg - to była 2 wizyta i miałam już podstawowe badania zrobione.
Ja też już pasuję z ciuszkami, czekam aż się bąbel ujawni.

Edit:
dołączam fotki mężowskich zakupów
Mi kartę założyła w 11 tyg a dostałam ją dopiero w 14 tyg...
Ciuszki prześliczne

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Chwalę się, że w końcu jestem narzeczoną Wczoraj Tż mi się oświadczył
Gratuluję!!!

Cytat:
Witam
Na wizycie wszystko ok Dzidzia zrobiła mamusi prezent z okazji jej święta i pokazała sie w całej krasie Będzie córcia Tak jak sobie wymarzyłam!!! Mam nadzieję, ze się nie zmieni, ale ginka dwa razy z róznych stron sprawdzała i nic miedzy nóżkami nie dyndało. Od dziś odstawiam lutkę i mamy pozwolenie na przytulanki
Chyba zwolniła z rośnięciem, bo mam na wydruku 14t1d a wg om 14t6d.

A mąż już po północy mi złożył życzenia a dziś dostałam lokówkę Mam imieninki

Kochana spokojnie... mnie ani razu nie zemdliło ani nie wymiotowałam i będzie dziewczynka

staram się zawsze mysleć pozytywnie, ale Ty chyba masz tak samo...

Wzajemnie Dla wszystkich mamuś - najlepszego!!

Gratulacje piękny pierścionek i relacja!

Rybko zdróweczka!
Paulinko gratuluję córeczki! Piękny prezencik Ci zrobiła

Cytat:
piłeczka

Witam po weekendzie

U Nas dziś 16 stopni ale słoneczko świeci więc nie jest źle
Wczoraj z okazji Dnia Mamy zrobiłam torcika, później mama robiła małą uroczystość bo siostra miała też urodziny, byliśmy na cmentarzu a wieczorem padłam jak mucha...taka śpiąca byłam przez cały dzień...

Kruszynka- 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-05-27 o 09:05
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości