Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 21:20   #4621
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja jestem z innej planety niż Wy chyba. Ja im więcej czytam o przebojach w trakcie porodu i o przygodach, niewygodach etc. po porodzie, tym bardziej jestem przerażona i czasami wręcz myślę " w co ja się wpakowałam, jak nic nie dam rady". Kurka, mam ogromną nadzieję, że jak już w końcu urodzę to naprawdę zawładną mną uczucia macierzyńskie i sprawią, że wszelkie niedogodności będą dla mnie nieważne. Póki co raczej bardziej się boję.

ja mam to już za soba,mimo iż w wersji light bo cc
ALE nie bałam się porodu bo jak mowilam "innej opcji nie ma,urodzic trzeba i juz"
bedzie bolec,jasne ale to jedyna opcja by miec dziecko przy sobie, przezyly to nasze babcie,matki,siostry,kole zanki-czemu Ty mialabys nie przezyc?

mysl o porodzie jak o najpiekniejszym zdazeniu w zyciu,zapamietaj ile mozesz i sie ciesz ze kazdy skurcz przyblia cie dla malenstwa..nawet jak boli jak cholera,nawet jak niedelikatnie cie badaja kazda sekunda przybliza Cie do ujrzenia istotki w ktorej sie zaochasz od pierwszego wejrzenia,i to miloscia tak wielka,ze nie mialas o niej pojecia

nie mysl "kuwa ale boli,nie dam rad,boje sie nie chce" bo to nic nie da,nikt nie urodzi za ciebie, nikt nagle nie wylaczy skurczy (chyba ze padnie decyzja o cc to dostaniesz cudowne cos i sie wylacza faktcznie ) tylko mysl "jeszcze chwilka,jeszcze moment,jeszcze chwileczka i będę MAMĄ "

ja mimo mega bolu jak glupia sie cieszylam ze w koncu porodowka i nawet w trakcie skurczu sie cieszylam ze skurcz,bo po nim chwilunia przerwy

głoa do góry! kto da radę ak nie Ty

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 21:20   #4622
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
bo to jak u mnie też w sumie wszystko szpital daje, ale spakowałam sobie ręczniki, sztućce, staniki, żarełko i wodę, resztę w trakcie dopakuję :P listę sobie zrób

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

no spa nie ma działania długoterminowego, poprostu dzieciaczek się nie spieszy, bo to on inicjuje zaczęcie się porodu, mnie w piątek czeka wywoływanie, pewnie od razu z grubej rury, bo gin akurat ma dyżur i powiedział że się mną zajmie
Przynajmniej wiesz na czym stoisz...ja dalej nie wiem... nic czekam

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 21:21   #4623
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja mam 3 torby Jedna ogromną dla mnie drugą duzą dla maluszka i trzecia średnią na poród i mam tam tyle rzeczy ze nie jestem w stanie wymienić Łatwiej chyba napisa czego nie mam Jak to mówią przezorny zawsze ubezpieczony
no w sumie lepiej mieć za dużo niż potem się martwić że coś zabrakło, ja mieszkam 5 min autem od szpitala więc w razie co małżon dowiezie co trzeba

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 21:33   #4624
Mysia mysz
Zakorzenienie

Nuna zazdroszczę skurczy ! u mnie cisza, a chciałabym już urodzić
Stary 2013-05-26, 21:55   #4625
cloche
Zakorzenienie

Magiusa, jak widzisz porody są różne... to co maarcheweczka nasza przechodziła faktycznie nie napawa optymizmem, ale nie musi tak być. nie możesz nastawiać się na tą najgorszą wersję

a propos...
maarchewka - dzisiaj czytałam w takim jednym okołoporodowym poradniku, że właśnie zdarzają się takie okropne porody i wtedy należy się tym jakoś zająć. są czasami specjalnie w tym kierunku szkolone psychologo-położne, w warszawie na pewno ktoś by się znalazł... albo jak wolisz, to pisz tutaj. albo pogadaj z kimś bliskim. ale nie duś w sobie strachu, traumy... bo to może wracać. przerób to, rozpraw się na swój sposób
Cytat:
bo to jak u mnie też w sumie wszystko szpital daje, ale spakowałam sobie ręczniki, sztućce, staniki, żarełko i wodę, resztę w trakcie dopakuję :P listę sobie zrób
no może listę zrobię... ale to jutro i faktycznie jakieś duperelki można już wrzucić...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:03   #4626
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudziora Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Melduję, że Zosia jest już z nami. Urodziła się 19. maja o 8:42.
Ważyła 3300 g, mierzyła 56 cm.

Poród ciężki. Po 6 godzinach bóli zrobiono mi CC ze względu na brak postępu porodu.
Zosia miała żółtaczkę i przez jedną dobę była naświetlana.
Od 3 dni jesteśmy w domu i mamy się dobrze. Rana po cięciu boli i "ciągnie" ale we wtorek idę zdjąć szwy.
Gratulacje !!!

---
Cześć
Dopiero wróciliśmy do domu

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:13   #4627
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja mam to już za soba,mimo iż w wersji light bo cc
ALE nie bałam się porodu bo jak mowilam "innej opcji nie ma,urodzic trzeba i juz"
bedzie bolec,jasne ale to jedyna opcja by miec dziecko przy sobie, przezyly to nasze babcie,matki,siostry,kole zanki-czemu Ty mialabys nie przezyc?

mysl o porodzie jak o najpiekniejszym zdazeniu w zyciu,zapamietaj ile mozesz i sie ciesz ze kazdy skurcz przyblia cie dla malenstwa..nawet jak boli jak cholera,nawet jak niedelikatnie cie badaja kazda sekunda przybliza Cie do ujrzenia istotki w ktorej sie zaochasz od pierwszego wejrzenia,i to miloscia tak wielka,ze nie mialas o niej pojecia

nie mysl "kuwa ale boli,nie dam rad,boje sie nie chce" bo to nic nie da,nikt nie urodzi za ciebie, nikt nagle nie wylaczy skurczy (chyba ze padnie decyzja o cc to dostaniesz cudowne cos i sie wylacza faktcznie ) tylko mysl "jeszcze chwilka,jeszcze moment,jeszcze chwileczka i będę MAMĄ "

ja mimo mega bolu jak glupia sie cieszylam ze w koncu porodowka i nawet w trakcie skurczu sie cieszylam ze skurcz,bo po nim chwilunia przerwy

głoa do góry! kto da radę ak nie Ty
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Magiusa, jak widzisz porody są różne... to co maarcheweczka nasza przechodziła faktycznie nie napawa optymizmem, ale nie musi tak być. nie możesz nastawiać się na tą najgorszą wersję

...
Dzięki dziewczyny
Muszę Wam jednak przyznać, że to po mnie też przeraża. Niby wiedziałam, że snu będzie mało, że będzie biegania i to jest ok...ale jakoś zawsze mi sie wydawało, że będę znała powód i zaradzę...a tu d.... bo niejedna pisze, że dziecko tulone, wykarmione, wymyte, wycałowane i dalej płacz...i tak 24h....
No i w ogóle różne rzeczy, ale poukładam sobie to na pewno z czasem w głowie....

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Nuna zazdroszczę skurczy ! u mnie cisza, a chciałabym już urodzić
Serio? A czemu już byś chciała?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:15   #4628
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Dopiero wróciliśmy do domu
oj bidula... ale na pewno się dzieje i mieszkanko będziecie mieli niedługo gotowe
ja dzisiaj też byłam "na mieszkaniu" - ale na starym. pomagałam małżowi w porządkach, czyściłam szafki, lodówkę, framugi i takie tam... i tak się zmachałam, że mam dość sprzątania na cały tydzień
Stary 2013-05-26, 22:21   #4629
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej, witam się wieczornie. Myślałam, że Was nadrobię ale chyba sobie dziś daruję..
Wróciliśmy do domku, teraz się wykąpałam i męczą mnie przepowiadacze. Wypadło mi też znowu troszkę czopa..
Idę sobie poleżeć w spokoju z Tż, może jakieś przytulanki jeszcze zaliczymy
no w tym tygodniu to Wiktorek już musi wyjść
ale może jutro jeszcze zdążę zaliczyć wykład z chustowania

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 22:26   #4630
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Muszę Wam jednak przyznać, że to po mnie też przeraża. Niby wiedziałam, że snu będzie mało, że będzie biegania i to jest ok...ale jakoś zawsze mi sie wydawało, że będę znała powód i zaradzę...a tu d.... bo niejedna pisze, że dziecko tulone, wykarmione, wymyte, wycałowane i dalej płacz...i tak 24h....
No i w ogóle różne rzeczy, ale poukładam sobie to na pewno z czasem w głowie....

Serio? A czemu już byś chciała?
A czemu nie? To juz 38 tc leci zbieram wode dalej, dobijam do 15 lada moment wyleza rozstepy, a mlody bezpieczny i rodzice chca go juz baaardzo przytulic
Stary 2013-05-26, 22:30   #4631
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale może jutro jeszcze zdążę zaliczyć wykład z chustowania
miej się na baczności

ja idę lulu!
Stary 2013-05-26, 22:38   #4632
lonely_lady
Zakorzenienie

jeszcze tylko tak na szybko zanim sobie pójdę

Klaudziora- GRATULACJE !!! niech Zosia zdrowo się chowa

vvgh- jak to dobrze, że już jesteście w domku. buziaczki dla Jureczka

Marchewka-no to miałaś farta z tym lekkim pęknięciem fajnie, że tak ładnie się udało. Może masaże pomogły.. szkoda, że ich jednak nie robiłam

Cytat:
miej się na baczności

ja idę lulu!
ja cały czas na baczności tylko żebym przykurczu jakiegoś nie dostała

Dobrej nocki

Stary 2013-05-26, 23:26   #4633
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no więc nie wiem, czy na allegro funkcjonuje to tak samo jak na ebayu, ale chyba tak... ja daję swoją maksymalną cenę w ostatnich sekundach. dlaczego? jak dasz wcześniej, to ktoś jeszcze 10 razy cię przebije. bez sensu... a tak np. widzisz, że rzecz jest pod koniec za 10 zł, ty jesteś gotowa dać 30, no czy tam 30-parę, tak na zapasik. i wpisujesz te niech będzie 33zł, potwierdzasz w ostatnich sekundach, i jeśli ktoś dał 28 na koniec, to nie będzie miał szans zareagować i przebić cię o złotówkę jeszcze, a ty wygrasz aukcję za chyba 28+1, czyli za 29.

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

wszystkiego najlepszego dla wszystkich Mamuś

nam dzisiaj wskoczyła jedynka z przodu i mamy 19 dni do porodu

tak, jak pisałam Wam w piątek, wczoraj pojechaliśmy do teściów... no oczywiśćie nie obyło się bez zgrzytów, a jakże. Na dzień dobry mąż pochwalił się mamusi, że Młody waży już 3 kg, na co ona do mnie:
Teściowa: noooo, bo jesteś już gruba!
Ja: no jestem w 9 miesiącu ciąży, to jak mam wyglądać?????? (nerwy mi puściły )
Teściowa: no tak, ale moja córka w 9 miesiącu ciąży nie miała takiego dużego brzucha!
Ja: no tak, ale ona ma połowę mojej postury!!!! (różnica między nami była przed moją ciążą ok. 10-13 kg).
Oczywiście już byłam wściekła.... Zaprosiła nas na herbatkę i ciasteczko. Przyniosła ciasto i tekst do mojego męża: "Lubisz, Kochanie, ciasto z kakao, prawda? Specjalnie dla Ciebie kupiłam!! Częstuj się!!". Po czym spojrzała na mnie i stwierdziła: "no, ty tez się częstuj". No to już byłam wku.wiona...
Ale apogeum moje nerwy osiągnęły jak małż pochwalił się, że był na zajęciach z kąpieli i pielęgnacji noworodka, na co ona zapytała:
T: no właśnie, a kto będzie kąpał Jasia jak się urodzi?
Ja: ja, a jeśli nie będę w stanie, bo np. będę po cesarce, to mąż.
T: ale jak to?? To twoja mama nie będzie kąpać?? Nie zaangażuje się????
Ja: jeśli mąż będzie w pracy, to będę kąpać ja albo moja mama, ale Jasiek PRZEDE WSZYSTKIM ma ojca i to ON będzie się nim zajmował jeśli ja nie dam rady!!! (no i tu już podniosłam głos, bo już nie dałam rady wytrzymać... )

Nie mam siły już czasem do tej kobiety...

Na szczęście gadka się nie kleiła, więc mąż powiedział, że jedziemy do domu...

Dzisiejszy dzień spędziłam z moją mamą i cieszę się z tego niezmiernie
o matko i córko, spalić teściową na stosie!!
BTW dobrze, że w ogóle pozwoliła Ci jeść to ciastko

Cytat:
Też sie wqrzyłam na tą głupią pełnie dalej jestem w 2-paku. Mały wczoraj wieczorem i w nocy chciał mi brzuch rozerwać a dziś cały dzień spokój nic sie nie zapowiada żebym zaczeła rodzić.Czasem sie przeciągnie i pokopie ale skurczy nie mam i już trace nadzieje na to ze sie samo zacznie. Mysle ze jak pójde we wtorek na to KTG to juz mnie zostawia w szpitalu.To moze nawet lepiej bo bede spokojniejsza o maluszka. No i chyba czeka mnie oxy...
I pomyśleć że do 37 tyg brałam nospe bo groził mi przedwczesny poród

Marchewka przeczytałam to na szaro. Boże ...tak bym chciała żeby już było u Ciebie wszystko dobrze...już tyle sie nacierpiałaś: cmok:

Cytat:
Napisałam Ci na priv sposób na skuteczne wygranie aukcji

Cytat:

a propos...
maarchewka - dzisiaj czytałam w takim jednym okołoporodowym poradniku, że właśnie zdarzają się takie okropne porody i wtedy należy się tym jakoś zająć. są czasami specjalnie w tym kierunku szkolone psychologo-położne, w warszawie na pewno ktoś by się znalazł... albo jak wolisz, to pisz tutaj. albo pogadaj z kimś bliskim. ale nie duś w sobie strachu, traumy... bo to może wracać. przerób to, rozpraw się na swój sposób

no może listę zrobię... ale to jutro i faktycznie jakieś duperelki można już wrzucić...
na Madalinskiego na pewno jest psycholog i można się zgłosić jak się zauważy u kogoś depresję po porodową.. Dzisiaj akurat jest dobrze.. W ogóle widzę ze mam fazę dzien mam zaje..bi..sty humor, że biegam w skowronkach, następny dzien mi się wszystko przypomina i rycze.. Na pewno musze pogadać o wszystkim z TŻtem.. Bo w ogóle jeszcze nie gadaliśmy.. nawet jak przyjechał wtedy mnie uspokoić... trochę tu nie miejsce, bo wszyscy słuchają.. ale w domu na pewno będziemy musieli.. jeżeli to będzie jakoś wracać to coś będę musiała z tym zrobić...

------------------
Ale powiem Wam, że dzieci to są takie różne.. Ta koleżanka co ze mną jest to ma Zuzinke.. Zuzinke-nerwuska.. Nienawidzi jesć i uwielbie leżeć na brzuszku..
W ogóle nie da się jej do cycka przystawić.. Drze się niemiłosiernie.. wczoraj właśnie ryczała do 2 rano, od chyba 20.. Tak współczułam tej koleżance bo to pierwsza noc po porodzie.. Ona już wpółprzytomna nosi to dziecko tam i spowrotem, to spiewa to tuli.. płacze bo nie może dziecka przystawiać ale się nie poddaje.. no masakra mówie wam.. ja chyba bym nie dała rady.. nie wytrzyłabym...

Z kolei mojego Wojtusia ulubione zajęcie to jedzenie.. Mógłby ssać i ssać cyca.. Co otworzy oczy to można go przystawiać.. ale nie to że wisi na cycku i nic nie robi.. ssie i połyka potem rzyga i znów może jeść..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 03:16   #4634
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
jutro zaczynam 42 tc wg OM i 41 wg USG...i myśle że pod koniec tygodnia czeka mnie wywoływanie
Tak sobie myśle że moze jakbym nie brała tej nospy to bym urodziła w terminie
Eeee...ja bralam tonę nospy i urodziłam w 35tyg....

Jooooasia super teściowa
Ciekawe co by powiedziała jakby zobaczyła że u nas TYLKO mąż kąpie dziewczyny bo ja się nadal dygam a zresztą jemu idzie lepiej niż pewnie niejednej położnej więc niech kąpie

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2013-05-27 o 03:19
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 05:53   #4635
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Eeee...ja bralam tonę nospy i urodziłam w 35tyg....

Jooooasia super teściowa
Ciekawe co by powiedziała jakby zobaczyła że u nas TYLKO mąż kąpie dziewczyny bo ja się nadal dygam a zresztą jemu idzie lepiej niż pewnie niejednej położnej więc niech kąpie
dla męża i tak powinno być Mój też chętny do kąpania Maleństwa

---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Już wstałam mimo ze nie spałam poł nocy bo mnie ząb bolał...już przestał
Dziewczyny mam pytanie co chwile wycieka mi cos , wg mnie to takie jak woda co chwile mam plame na majtkach taka wodnistą i nie wiem czy to wody płodowe sie sacza czy to zwykła ciążowa wydzielina. Tż kupi te papierki lakmusowe w aptece czy nie bardzo? i czy one działają ? Czy może lepiej jechać na IP. Już wczesniej tak miałam ale było to rzadziej teraz co jakiś czas.
Dziś mój termin z USG godzina 0

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-05-27 o 06:14
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 06:58   #4636
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
dla męża i tak powinno być Mój też chętny do kąpania Maleństwa

---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Dziewczyny mam pytanie co chwile wycieka mi cos , wg mnie to takie jak woda co chwile mam plame na majtkach taka wodnistą i nie wiem czy to wody płodowe sie sacza czy to zwykła ciążowa wydzielina. Tż kupi te papierki lakmusowe w aptece czy nie bardzo? i czy one działają ? Czy może lepiej jechać na IP. Już wczesniej tak miałam ale było to rzadziej teraz co jakiś czas.
u mnie wodnisty plyn, którego zresztą jest sporo, to wydzielina normalna, za każdym razem gin sprawdza plus ilość wód na usg, kup sobie te papierki, podobno w castoramie są lub podjedz na IP to dodatkowo ktg zrobia i usg

i witam się 5 dni po tp przepowiadacze męczyły od ok 23 i zrobily się calkiem regularne nawet co 10-12 min, ale zasnęłam bo nie były zbyt bolące, teraz też są odliczam czas między nimi, ale szału to one nie robią w sensie bólowym wiec się nie nastawiam że to TO. o 11 na ktg

Julka
Stary 2013-05-27, 07:04   #4637
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wodnisty plyn, którego zresztą jest sporo, to wydzielina normalna, za każdym razem gin sprawdza plus ilość wód na usg, kup sobie te papierki, podobno w castoramie są lub podjedz na IP to dodatkowo ktg zrobia i usg

i witam się 5 dni po tp przepowiadacze męczyły od ok 23 i zrobily się calkiem regularne nawet co 10-12 min, ale zasnęłam bo nie były zbyt bolące, teraz też są odliczam czas między nimi, ale szału to one nie robią w sensie bólowym wiec się nie nastawiam że to TO. o 11 na ktg

A nóż widelec rozkręcą się do 11 ;> Trzymam kciuki!

Ja od 5 czuwałam by złapać mocz małej do badania i sie udało, teraz się zbieramy i do lekarza
Trzymać kciuki choć wyniki moczu i tak będą jutro

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 07:08   #4638
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie pocieszyłaś mnie...
ja nie mam jeszcze łóżeczka (ale przystawkę do naszego łoża przynajmniej...), kosmetyków też na razie nie, ale to jak mówisz raz dwa i po sprawie... kurna chata, ja nawet szafy dla siebie nie mam, a co dopiero jakiś przewijak torby do szpitala oczywiście też nie spakowałam...
e tam, przystawkę do łóżeczka masz więc na początek wystarczy, torby też nie mam spakowanej (ale jeszcze nie wszystko skompletowałam, więc nie pakuję), masz domek więc tymczasowo możesz sobie z któregoś pokoju zrobić garderobę i szafa ci nie potrzebna a jak jeszcze czytam opisy że zanim się rozkręci akcja właściwa to trochę trwa, to utwierdzam się że mam mnóstwo czasu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 07:11   #4639
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ja od 5 czuwałam by złapać mocz małej do badania i sie udało, teraz się zbieramy i do lekarza

Julka
Stary 2013-05-27, 07:36   #4640
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
My juz po przytulankach (zarówno wieczorem jak i rano )
A teraz jem śniadanko przeniesione przez męża do łóżka

Chyba przenosze te ciążę całe 10 miesięcy

Stary 2013-05-27, 07:39   #4641
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Do tego non stop spał w szpitalu (najspokojniejsze dziecko na oddziale ) musiałam go wybudzać na karmienie (a wybudzanie raz nawet trwało UWAGA 50 minut ) więc wyobraźcie sobie co za spioch nie działało na niego nic, drapanie, ciagniecie za uszko, masaż - panie położne nauczyły mnie kilku trików. Teraz to juz co 2,5-3 godziny się prawie zawsze sam budzi głodomorek
Napisz w skrócie jakie bo ja potrzebuję na moją
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Z kolei mojego Wojtusia ulubione zajęcie to jedzenie.. Mógłby ssać i ssać cyca.. Co otworzy oczy to można go przystawiać.. ale nie to że wisi na cycku i nic nie robi.. ssie i połyka potem rzyga i znów może jeść..
Skąd ja to znam

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 07:42   #4642
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

a Ty bez czopa się przytulasz? :P chciałam w tym wątku się wypakować ale coś mi sie dziecko uparło, może mu tytuł wątku nie pasuje

Julka
Stary 2013-05-27, 07:48   #4643
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

Cały czas trzymam kciuki by to było właśnie TO:thumbup:

Cytat:

kciuki za wyniki:-*

Cytat:
Dzień dobry

widzę że dzielnie walczysz
Ale Małemu tam dobrze,nawet stukanie po główce przez tatusia go nie rusza:p

Witam się i ja
U mnie wreszcie po 4 dniach chmur i deszczu jest piękne,niebieskie niebo i słonko:-D
Ciekawe czy tak cały dzień będzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 07:56   #4644
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
na Madalinskiego na pewno jest psycholog i można się zgłosić jak się zauważy u kogoś depresję po porodową.. Dzisiaj akurat jest dobrze.. W ogóle widzę ze mam fazę dzien mam zaje..bi..sty humor, że biegam w skowronkach, następny dzien mi się wszystko przypomina i rycze.. Na pewno musze pogadać o wszystkim z TŻtem.. Bo w ogóle jeszcze nie gadaliśmy.. nawet jak przyjechał wtedy mnie uspokoić... trochę tu nie miejsce, bo wszyscy słuchają.. ale w domu na pewno będziemy musieli.. jeżeli to będzie jakoś wracać to coś będę musiała z tym zrobić...

------------------
Ale powiem Wam, że dzieci to są takie różne.. Ta koleżanka co ze mną jest to ma Zuzinke.. Zuzinke-nerwuska.. Nienawidzi jesć i uwielbie leżeć na brzuszku..
W ogóle nie da się jej do cycka przystawić.. Drze się niemiłosiernie.. wczoraj właśnie ryczała do 2 rano, od chyba 20.. Tak współczułam tej koleżance bo to pierwsza noc po porodzie.. Ona już wpółprzytomna nosi to dziecko tam i spowrotem, to spiewa to tuli.. płacze bo nie może dziecka przystawiać ale się nie poddaje.. no masakra mówie wam.. ja chyba bym nie dała rady.. nie wytrzyłabym...

no, najpierw spróbuj z mężem pogadać na spokojne w domciu. był przy tym, może ci pomóc w przerobieniu tematu. wiadomo, na to potrzeba czasu, ale z odpowiednią pomocą powoli te fazy dobrego humoru i skowronków będą codziennością!

kurna chata, ja się zastanawiam, jaki będzie mój Florek... po temperamencie w brzuszku oceniając to pewnie śpioch po mamusi moja mama mówiła, że ja jej od początku tylko spałam, ciężko było mnie wybudzić na jedzenie (nie to co teraz... ) i nie chciałam ssać - od początku z łyżeczki kulturalnie jadłam
to pogrubione - cóż, trochę mało efektywna metoda, ale jak Wojtek tak lubi...
Stary 2013-05-27, 07:57   #4645
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
a Ty bez czopa się przytulasz? :P chciałam w tym wątku się wypakować ale coś mi sie dziecko uparło, może mu tytuł wątku nie pasuje
Ten czop tak mi na raty wychodzi, może jeszcze trochę zostało. No i gin nie zabronił a wręcz powiedział o zasadzie 3xS
Sex
Spacer
Sprzątanie
y

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

widzę że dzielnie walczysz
Ale Małemu tam dobrze,nawet stukanie po główce przez tatusia go nie rusza:p

Witam się i ja
U mnie wreszcie po 4 dniach chmur i deszczu jest piękne,niebieskie niebo i słonko:-D
Ciekawe czy tak cały dzień będzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mały twardzieli nic go nie rusza
U nas tez slonko - a miało padać

Stary 2013-05-27, 08:01   #4646
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
no i mam dwie foteczki dla Was
miłego popołudnia
Piękny szkrabek

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Urodziłam 16.05. o 8:00 (Axella napewno przekazała Wam ). Skurcze zaczęły się 15.05. około 19:00 no a około 24:00 już byłam z mężem na porodówce. Poród naturalny. Bólu było, ale faktycznie od razu jak się urodził to zapomniałam o wszystkim, dostałam mega energii i miałam ochotę tylko tulić tego Malucha Waga 3600g i 53cm. BOSKI. Znieczulenia żadnego nie dostałam, chociaż w momencei kryzysu błagałam lekarza,ale powiedział że to nic nie da Tylko gaz,ale gówno dał, tylko w głowie się kręciło. Nacinali mnie,ale potem niic nie czułam i tego samego dnia już mogłam chodzić Polecam poród naturalny z całego serca!!! Miałam cudowych lekarzy i położne i jestem bardzo szczęśliwa!
Super, że już jesteście w domku! I trzymam za nereczkę Jurka!

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

tak, jak pisałam Wam w piątek, wczoraj pojechaliśmy do teściów... no oczywiśćie nie obyło się bez zgrzytów, a jakże. Na dzień dobry mąż pochwalił się mamusi, że Młody waży już 3 kg, na co ona do mnie:
Teściowa: noooo, bo jesteś już gruba!
Ja: no jestem w 9 miesiącu ciąży, to jak mam wyglądać?????? (nerwy mi puściły )
Teściowa: no tak, ale moja córka w 9 miesiącu ciąży nie miała takiego dużego brzucha!
Ja: no tak, ale ona ma połowę mojej postury!!!! (różnica między nami była przed moją ciążą ok. 10-13 kg).
Oczywiście już byłam wściekła.... Zaprosiła nas na herbatkę i ciasteczko. Przyniosła ciasto i tekst do mojego męża: "Lubisz, Kochanie, ciasto z kakao, prawda? Specjalnie dla Ciebie kupiłam!! Częstuj się!!". Po czym spojrzała na mnie i stwierdziła: "no, ty tez się częstuj". No to już byłam wku.wiona...
Ale apogeum moje nerwy osiągnęły jak małż pochwalił się, że był na zajęciach z kąpieli i pielęgnacji noworodka, na co ona zapytała:
T: no właśnie, a kto będzie kąpał Jasia jak się urodzi?
Ja: ja, a jeśli nie będę w stanie, bo np. będę po cesarce, to mąż.
T: ale jak to?? To twoja mama nie będzie kąpać?? Nie zaangażuje się????
Ja: jeśli mąż będzie w pracy, to będę kąpać ja albo moja mama, ale Jasiek PRZEDE WSZYSTKIM ma ojca i to ON będzie się nim zajmował jeśli ja nie dam rady!!! (no i tu już podniosłam głos, bo już nie dałam rady wytrzymać... )

Nie mam siły już czasem do tej kobiety...

Ja bym chyba przestała odwiedzać takiego babsztyla... Kiedyś mnie moja wkurzyła jakimiś głupimi gadkami, to chyba przez miesiąc nie zajeżdżałam, zawsze znalazł się jakiś powód- głównie się źle czułam, mdliło mnie itp (bo to w ciąży było). Aż mi nerw trochę przeszedł i zaczęłam znowu sobie Ją powoli "dawkować"... Bo przy częstych wizytach dalej jest nie do zniesienia!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Choinka... łapią mnie skurcze....Od jakiś 4 h. Zażyłam nospę, rozjechały się, a teraz z powrotem... Są nieregularne, ale jednak. Nie wiem, czy jakbym teraz(36t+2 dni) Wylądowała w szpitalu, to by hamowali poród??
Myślę, że by nie hamowali o ile z Julcią wszystko ok- a przecież jest wszystko ok!

Cytat:

Cytat:
Dzień dobry
Szalejecie

----

Miałam nie dotrwać do wtorkowej wizyty, a tu chyba nici z tego... No, chyba, że mój syn, tak jak Zuzia axelli czeka na pełną gotowość Mężu wczoraj przyniósł łóżeczko, dzisiaj ma je złożyć i kto wie, może Młody się na to połasi

Idę zrobić sobie chlebek w jajeczku z żółtym serem i pomidorkiem

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 08:01   #4647
lonely_lady
Zakorzenienie

Innocence - jedziemy na tym samym wózku. U nas tez jeśli akcja sie nie rozkreci to gin mówił ze w środę lub piątek umowmy sie na rodzenie
Chyba ze Młody zrobi psikusa i wyjdzie w czwartek- Boże Ciało

Stary 2013-05-27, 08:10   #4648
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak ty, ale ja postanowiłam najpóźniej 5 dni po tp rodzić
może na ktg już się będzie coś pisać i będziesz wiedziała, czego się spodziewać
Cytat:
noo, gratuluję! chyba metodę zbierania masz już opanowaną oby wyniki były wporzo
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
e tam, przystawkę do łóżeczka masz więc na początek wystarczy, torby też nie mam spakowanej (ale jeszcze nie wszystko skompletowałam, więc nie pakuję), masz domek więc tymczasowo możesz sobie z któregoś pokoju zrobić garderobę i szafa ci nie potrzebna a jak jeszcze czytam opisy że zanim się rozkręci akcja właściwa to trochę trwa, to utwierdzam się że mam mnóstwo czasu
sypialnia jest dość duża i wszystko leży porozrzucane tam drugi pokój jest graciarnią na razie, jeszcze nie skończony. nie ma szans, żeby tam chociaż jeden mały kartonik wsadzić ale da się żyć! tylko ten chaos na podłodze muszę ogarnąć, żeby się nie kurzyło bez sensu...
no i właśnie - nim się zacznie, to pakowanie chyba będzie dobrym zajmowaczem czasu, co nie?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Dzień dobry

w takiej sytuacji też bym to rozważyła
Stary 2013-05-27, 08:27   #4649
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Miałam nie dotrwać do wtorkowej wizyty, a tu chyba nici z tego... No, chyba, że mój syn, tak jak Zuzia axelli czeka na pełną gotowość Mężu wczoraj przyniósł łóżeczko, dzisiaj ma je złożyć i kto wie, może Młody się na to połasi

Idę zrobić sobie chlebek w jajeczku z żółtym serem i pomidorkiem

u nas wszystko gotowe już od dawna.. wczoraj jeszcze na zachętę kupiliśmy naklejki na ścianę- sówki
i już pięknie nakleiłam nad łóżeczkiem- też próbujemy przekupić Synka, ale coś opornie to idzie

Stary 2013-05-27, 08:29   #4650
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ma ktoś laktator medela mini electric?? ma sporo opinii że jest głośny, włączał ktoś??

Ash, a ty kupowałaś u brafierki jakies staniki ostatnio, to do karmienia??[COLOR="Silver"]
Mam pożyczony ten laktator, już wiekowy a wciąż super ciągnie, więc warto myślę. Słychać go, ale nie jest jakiś tragicznie głośny. Ale jakbyś chciała po powrocie do pracy odciągać mleczko w toalecie to byłoby słychać U nas jest na szczęście pokój matki z dzieckiem

Stanik kupowałąm ostatnio. A wiem też o jakimś super sklepie niedaleko Ciebie - w tej galerii handlowej przy metrze Służew jest jakiś sklep z bielizną a w nim jakaś mega brafitterka. Ponoć taka babka w średnim wieku ale świetnie dobiera staniki wg. dziewczyny z którą leżałam w szpitalu. No i ceny trochę lepsze bo ona dała chyba 110zł za sztukę, a ja 160... Tylko mi totalnie nie podrodzę było jechać na Służew

Cytat:
Ja bym pojechała na IP, Marchewka mówiła, że wkładka czasem fałszuje wynik, więc już wolałabym, żeby mi na IP sprawdzili niż sama się bawić w papierki lakmusowe

Cytat:

Trzymamy mocne kciuki za Matyldy siuśki!!
A tak swoją drogą, mi nikt nie zlecał badania moczu małej, a widzę, że u Ciebie to rutynowe badanie... Ciekawe czego są takie rozbieżności w zaleceniach

Cytat:
kurna chata, ja się zastanawiam, jaki będzie mój Florek... po temperamencie w brzuszku oceniając to pewnie śpioch po mamusi moja mama mówiła, że ja jej od początku tylko spałam, ciężko było mnie wybudzić na jedzenie (nie to co teraz... ) i nie chciałam ssać - od początku z łyżeczki kulturalnie jadłam
.
Co do pogrubionego ->

Sofia póki co temperament ma taki sam jak w brzuszku. Śpi i śpi tylko w nocy buszuje Dziś jej puszczaliśmy suszarę przez 1,5h i wraz nie chciała spać

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
hehe, wiesz co, u mnie akcja zaczeła się w poniedziałek po tym jak odebraliśmy łóżeczko A na wtorek też miałam wyznaczoną wizytę i nawet w pon wieczorem kupiłam sobie bilet całodoboby na ZTM bo jechaliśmy w odwiedziny do znajomych a następnego dnia jeszcze miałam mieć tę wizytę i inne sprawy pozałatwiać. No i bilet się zmarnował i wizyta nie odbyła bo byłam na porodówce

------------

Za nami ciężka noc... Choć pewnie dla niektórych z Was lajtowa bo ze 4h pospałam w sumie Sofia coraz częściej ma bolący brzuszek... Wczoraj wieczorem zjadłam ciasto jogurtowe własnej produkcji z sodą oczyszczoną, więc może ta soda jej zaszkodziła... Choć trudno uwierzyć, że tak szybko się do mleczka to dostało... A wcześniej nie jadłam nic podejrzanego

Mężu śpi w najlepsze, a ja pędzę na pocztę bo mam masę ważnych rzeczy do wysłania...
Anoxee, Twoja natka już prawie w drodze do mamusi
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości