|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W dzisiejszych czasach wszystko kupisz, nawet są szpitalne apteki, więc spoko.Cytat:
Cytat:
Cytat:
) będę gadać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby w dzień dała odespać trochę mamie.Kurcze, 7 rano, po 4h snu, a Ty już śmigasz załatwiać sprawy. Moja przesyłka teraz najmniej ważna. Niemniej bardzo dziękuję za pomoc, poświęcony czas i w ogóle! ![]() Hello Wczoraj spędziliśmy superaśny dzień, piękna pogoda była. Dzisiaj z rana zachmurzone niebo, ale to się zmienia co chwilę teraz, także czekam na zmianę planszy z chmur na słonko. Zjadłam śniadanie i kopię w necie.
|
|||||||||
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super jest
|
|
|
#4683 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
W tym tygodniu !
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
wow naprawde?
To super . Napisz mi czy ona głośnio chodzi i ile ma melodyjek bo różnie piszą i ile $ daliście za nią???I czy można jej używac od pierwszych dni życia?
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoczko ![]() w lidlu 4-o pak mokrych chusteczek w pudelku.. w koncu mam pudelko a nie te paczki leza i wysychaja ![]() |
|
|
|
|
#4686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ja licze na każdy dzień
|
|
|
|
|
#4687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
damy radę !!! ![]() u mnie też ze skurczami tak dziwnie.. brzuch mi się spina, pobolewa jak na okres.. wczoraj dosyć mocno pobolewał.. ale żadnej regularności.. czop mi wychodzi na raty już od tygodnia.. jutro mam iść do szpitala gdzie mój gin jest ordynatorem- zbada mnie i oceni postępy.. zobaczymy co powie ![]() mówił, że jak coś to na poród umówimy się na środę lub piątek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też waga jeszcze skoczyła na koniec.. mam w sumie 17kg na plusie, a może nawet więcej ![]() no i te rozstępy które pocięły mi brzuch na sam koniec smarowanie 5xdziennie nie pomaga ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej mala w tym zasypiala, ale kupili ja jak miala chyba ze 2 miechy, mysle jednak ze mozna od poczatku. C do melodyjek to ona najczesiej puszczala jakies ptaszki i swierszcze i to bylo super uspokajajace
|
|
|
#4690 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie skusilam na to pudelko:p bo promocja zadna jak za 4i pudelko 23 zl a one po 5 sa
|
|
#4692 |
|
siedzę i myślę
|
Ja mam jeszcze 8 do terminu, więc jeszcze za bardzo nie świruję
![]() --------------------------------------------------------------------- Najlepiej online
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-27 o 09:15 |
|
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może trochę Cię uspokoi to, że 2 dni przed wizytą się ważyłam i stwierdziłam, że przytyłam 2 kg w 3 tygodnie. Też wtedy nie umiałam ani założyć obrączki, ani czasem pięści zacisnąć, wyglądałam jak po ugryzieniu pszczoły. Po dwóch dniach u gin wyszło, że waga bez zmian od ostatniej wizyty, a ja sobie uświadomiłam, że włożyłam obrączkę i w ogóle jakoś lepiej się czuję. To woda nam płata figle. Poza tym wszystko zrzucisz po porodzie, nie możesz się tak zadręczać, nie masz na to większego wpływu. Moja znajoma przytyła w ciąży 32 kg i wszystko zrzuciła z nawiązką. Fakt, że u niej trwało to dość długo, ale osiągnęła cel. Schowaj wagę i zważ się przed wyjazdem do szpitala. Wtedy nie będziesz miała czasu żeby się zamartwiać. ![]() cloche, miałam Ci napisać, żebyś sobie zrobiła tylko listę rzeczy, które musisz zabrać do szpitala, żeby w razie czego to wszystko tylko powrzucać do torby. Ja taką stworzyłam, bo pewnie zapomniałabym spakować albo ładowarki do telefonu, albo szczotki do włosów, albo innego drobiazgu, który okazałby się jednak przydatny. ![]() nuna, jak tam akcja u Ciebie? Jakbyś się dostała do szpitala, to myślę, że nic by nie hamowali. Fakt, że teraz to jeszcze wcześniaczek, ale w piątek już masz donoszoną ciążę.
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam torebki david jones
|
|
|
#4696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mąż mógłby nie znaleźć pewnych rzeczy w bałaganie... wczoraj szukaliśmy aparatu telefonicznego, żeby go w końcu podłączyć - pół dnia to trwało przeprowadzkę zorganizowaliśmy przednio ![]() Cytat:
miło że mąż, chcąc uciszyć twoje lamenty, wsadził cię w samochód i zawiózł dobrze, że torbę wzięłaś, teraz już nie ma co ryzykować idziemy łeb w łeb, ale mnie nie oczyszcza, więc myślę, że będziesz pierwsza ![]() Cytat:
Cytat:
chciałabym, żeby mnie też ładnie oczyściło w porę, bo z moimi dwójkami dalej kiepsko
|
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
).
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że nie urodziłam
MysiaMysz Axella wiem, że już grzałaś brzuszek małej, ale może prasuj pieluszkę i przykładaj na brzusio?? Dzieciom, które bawiłam, to pomagało...
|
#4699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisałam mu wszystko na kartce, wytłumaczyłam gdzie co jest i poszłam na oddział. Mężu w międzyczasie dzwonił chyba 10 razy, wrócił do szpitala po chyba 6 czy 7 godzinach, ale suma sumarum ładnie mnie spakował i przywiózł wszystko Cytat:
![]() Ja mam cichą nadzieję, że dużo uda się zrzucić "ot tak". No bo na bank sporo energii będzie mnie kosztowała opieka (Mężu będzie pracował, a ja będę miała sporadycznie osoby do pomocy), spacerki, dieta karmiącej itp... Później wiadomo, dojdzie jakiś wysiłek fizyczny, a od września wracam na aerobik... Jakoś to musi być
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suszara grzala i pomagalo,ale jak wylaczylam i przestalo grzac to placzz ![]() wiec pieluszka tez bylaby tylko dorazna..biedna mala... |
|
|
|
|
#4701 | |
|
siedzę i myślę
|
No właśnie już kilka razy się na nie czaiłam, ale bałam się, że będzie coś nie tak... ale skoro polecasz
Cytat:
Zobaczymy może Ciebie weźmie z zaskoczenia albo Jenny mnie uprzedzi
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-27 o 09:30 |
|
|
|
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
axella, to niestety chyba trzeba przeczekać
Chociaż szkoda, jak maleństwo tak cierpi![]() a i witam z rozstepami w okół pępka YYY muszę się wziąć za wicie gniazdka To znaczy umyc okna, poukładac wszystko w swoich pułkach, etc etc Ostattnio wszedzie mi się zdaje, że jest syf, a na dodatek przez dzień muszę dosypiać
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod naciskiem presji i wzrostu adrenaliny tak wspaniale potrafią się spisać. Szkoda, że w domu jak ma coś zrobić i czegoś szuka (np. szmatki), to muszę iść i mu wyjąć, bo on nie wiiiiidzziiii.
|
|
|
|
|
#4706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no ja też jem normalnie, i tyje po 0,5 czy 0,8 z dnia na dzien:/ mnie przeraza to tempo i ze nie ogarne tego [QUOTE=szprotka_mada;41012 458 Wiem, że to marne pocieszenie dla Ciebie, ale ja też mam tak jak Ty. Łatwo przybrać, ciężko zrzucić... No, ale niestety na niektóre rzeczy w ciąży nie ma się wpływu i trzeba jakoś to przeboleć. Będziemy się martwiły po wszystkim. ![]() Ja mam cichą nadzieję, że dużo uda się zrzucić "ot tak". No bo na bank sporo energii będzie mnie kosztowała opieka (Mężu będzie pracował, a ja będę miała sporadycznie osoby do pomocy), spacerki, dieta karmiącej itp... Później wiadomo, dojdzie jakiś wysiłek fizyczny, a od września wracam na aerobik... Jakoś to musi być [/QUOTE]ja też będę sama więc obyś miała rację, że spalimy ![]() Cytat:
ja od jakichś 2-3 lat tyle te kupuje![]() Cytat:
|
|
|
#4707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wciąż mam nadzieję, że laktoza nie jest problemem A co do spulchniaczy to drożdze chyba dają radę bo jadłam kilka razy chałkę i było ok.Cytat:
![]() Cytat:
Do kupienia tu: http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...250188914.html oni też mają windi: http://allegro.pl/kateter-rektalny-w...208745552.html powodzenia Zmykam oglądać nowego Star Treka, mamy jakąś kiepską kopię, ale do kina się raczej szybko nie wybierzemy więc dobre i to. Wieczorne seanse zmieniły się w poranne
|
||||
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykłąd na 11- więc niespodzianki raczej nie będzie ![]() widziałam, że natka już do Ciebie idzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4709 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
): dwa ręczniki, szlafrok, dwie koszule do karmienia, dwa staniki do karmienia, kapcie, laczki pod prysznic, majtki bawełniane, ciepłe skarpetki, cukierki i cola (położna bardzo polecałą, jakby energii zabrakło podczas porodu). Kosmetyki małż faktycznie mi w piatek dopakował i ciuchy wygodne oraz normalne pizamy, bo nie wiedzieliśmy ile to potrwa.
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam sie po weekendzie. Wczoraj wylądowałam na pogotowiu bo dostałam zapalenia piersi. Miałam gorączkę 39,7. Dostałam antybiotyk i mam leżeć w łóżku bo za dużo chodze i mi się wszystko rozchodzi. Ale dziś już lepiej bo wczoraj to kiepsko ze mną było. Tylko szkoda mi TZta bo wszystko spadło na jego barki a jeszcze musi rano wstawać do pracy.
Któraś pisała o ktg- ja pierwszy raz miałam podczas porodu, nie było by szans że ktoś mi zrobi wcześniej no chyba zebym za to zapłaciła. Pawie oczko my na szczepienie idziemy 20 czerwca, konsultowalam die ze znajomym lekarzem i on mówił że lepiej zapłacic żeby mniej kłuć dzieciaczka. Z tych dodatkowych to na jedno warto szczepić, ale na co i dlaczego to wam później napisze jak sie dorwę do kompa bo na tel to bym fo jutra pisała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

) będę gadać. 
Sofia coraz częściej ma bolący brzuszek... Wczoraj wieczorem zjadłam ciasto jogurtowe własnej produkcji z sodą oczyszczoną, więc może ta soda jej zaszkodziła... Choć trudno uwierzyć, że tak szybko się do mleczka to dostało... A wcześniej nie jadłam nic podejrzanego
Oby w dzień dała odespać trochę mamie.
Moja przesyłka teraz najmniej ważna. 

W tym tygodniu !

damy radę !!! 
waze sie codziennie i co drugi dzien waze o 0,5 kg wiecej

Najlepiej online 
ale może po prostu było to zbyt nagłe? powoli brzuszek się będzie przyzwyczajał... oby! w końcu teoretycznie powinno to wszystko minąć po 3 miesiącach, nie? (chociaż ja już wiele razy widziałam niewyspanych rodziców półrocznych dzieci - skarżyli się na kolki właśnie... czy to możliwe?)