Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 09:02   #4681
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
z przygotowań:
1. pokoiku specjalnie nie przygotowujemy, remont był 2 lata temu, a młody jak wda się w mamusię to będzie się wyładowywał artystycznie na ścianach, więc nie ma sensu. tym samym pokoik gotowy
2. łóżeczko swojego czasu załatwiła moja mama z pościelą i materacem, kiedyś mają go odebrać i nam przywieźć. także młody nawet nie będzie musiał spać w szufladzie, bo łoże jakieś będzie miał.
3. ostatnio zamawiałam pieluchy w necie, więc młody będzie miał co zasikać, popluć, upaprać
4. przy okazji zamawiania wiesiołka zamówiłam jakieś gaziki, sól fizjologiczną itp., z rzeczy kąpielowo-higienicznych brakuje oliwki/mydełka (ale to kwestia wizyty w rosmanie), z grubszych rzeczy wanienki/przewijaka (ale na to mam czas)
5. ubranka też jakieś mam - głównie dzięki pomocy happy, koleżanki z pracy i mojej mamie. także księciunio goły chodzić nie będzie
6. rzeczy do szpitala - kupuję już 2 tydzień, ale coś mi nie bardzo to idzie. muszę się zebrać pewnego pięknego dnia, podjechać do sklepu i załatwić tą część.
Niech się cieszy księciunio, że szuflada go ominie. A rzeczy do szpitala nie wygodniej będzie Ci kupić przez allegro? Chodzi o te wielgachne podkłady, podkłady na łóżko i inne cuda.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
http://www.garnek.pl/annetka oto sowa jaką mała dostała od babci
ręcznie robiona..
Śliczne te sówki!

Cytat:
ja się nie stresuję przygotowaniami, bo jak coś to mam męża, który będzie biegał za wszystkim w ostatniej chwili
No bo tak jest. Ważne, żeby mieć podstawowe rzeczy, czyli piżamę. Ja w 6 tc dostałam się do szpitala, a w ogóle się tego nie spodziewałam. Miałam jakieś mikro-plamienie - właściwie, to pojawiło mi się z 5 nitek krwi (teraz z perspektywy czasu przypuszczam, że to może jakieś podrażnienie z wysiłku, bo wcześniej miałam bóle związane z kupką i zatwardzeniem) i pojechaliśmy na ip. Myślałam, że mnie zbadają, jakieś usg i do domku. A tu bez żadnego badania położna zdecydowała o położeniu mnie na oddział, badaniu i obserwacji. Pierwsza moja myśl: Osz ty w d*pe, ciekawe jak tż znajdzie cokolwiek i mnie spakuje. Ale wszystko mu tłumaczyłam przez telefon co ma zabrać i spisał się świetnie, niczego nie zapomniał, nawet dołożył niektóre rzeczy o których ja zapomniałam. W dzisiejszych czasach wszystko kupisz, nawet są szpitalne apteki, więc spoko.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Aha dziękuję za odpowiedź To chyba taki dość uniwersalny i popularny rozmiar

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ku przestrodze: moja przyjaciółka urodziła jakoś tak jak ty daleko teraz jesteś. okazało się, że zielone wody miała - pewnie rezultat jakiegoś zakażenia wcześniejszego. organizm zatem wiedział co robi - po prostu było to najlepsze wyjście. dzieciaczek jest już bezpieczny. po prostu bądź gotowa teraz w każdym momencie
Kilka dni temu słuchałam w radiu, że Monika Pyrek (ta tyczkarka) urodziła syna miesiąc przed terminem i ma się bardzo dobrze. Mówię to mamie nie zdając sobie sprawy, że jestem miesiąc przed terminem. Jej panika w oczach była boska. Z przerażeniem stwierdziła: A łóżeczko niezłożone...

Cytat:
ja mam to już za soba,mimo iż w wersji light bo cc
ALE nie bałam się porodu bo jak mowilam "innej opcji nie ma,urodzic trzeba i juz"
bedzie bolec,jasne ale to jedyna opcja by miec dziecko przy sobie, przezyly to nasze babcie,matki,siostry,kole zanki-czemu Ty mialabys nie przezyc?

mysl o porodzie jak o najpiekniejszym zdazeniu w zyciu,zapamietaj ile mozesz i sie ciesz ze kazdy skurcz przyblia cie dla malenstwa..nawet jak boli jak cholera,nawet jak niedelikatnie cie badaja kazda sekunda przybliza Cie do ujrzenia istotki w ktorej sie zaochasz od pierwszego wejrzenia,i to miloscia tak wielka,ze nie mialas o niej pojecia

nie mysl "kuwa ale boli,nie dam rad,boje sie nie chce" bo to nic nie da,nikt nie urodzi za ciebie, nikt nagle nie wylaczy skurczy (chyba ze padnie decyzja o cc to dostaniesz cudowne cos i sie wylacza faktcznie ) tylko mysl "jeszcze chwilka,jeszcze moment,jeszcze chwileczka i będę MAMĄ "

ja mimo mega bolu jak glupia sie cieszylam ze w koncu porodowka i nawet w trakcie skurczu sie cieszylam ze skurcz,bo po nim chwilunia przerwy

głoa do góry! kto da radę ak nie Ty
Ale pięknie to napisałaś. Co do pogrubionego, to ja pewnie tak (albo jeszcze gorzej ) będę gadać.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, witam się wieczornie. Myślałam, że Was nadrobię ale chyba sobie dziś daruję..
Wróciliśmy do domku, teraz się wykąpałam i męczą mnie przepowiadacze. Wypadło mi też znowu troszkę czopa..
Idę sobie poleżeć w spokoju z Tż, może jakieś przytulanki jeszcze zaliczymy
no w tym tygodniu to Wiktorek już musi wyjść
ale może jutro jeszcze zdążę zaliczyć wykład z chustowania
Wiktorek wstrzymaj się z wychodzeniem do wieczora, bo mama dzisiaj idzie na kurs z chusteczkami!

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
i witam się 5 dni po tp przepowiadacze męczyły od ok 23 i zrobily się calkiem regularne nawet co 10-12 min, ale zasnęłam bo nie były zbyt bolące, teraz też są odliczam czas między nimi, ale szału to one nie robią w sensie bólowym wiec się nie nastawiam że to TO. o 11 na ktg

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Za nami ciężka noc... Choć pewnie dla niektórych z Was lajtowa bo ze 4h pospałam w sumie Sofia coraz częściej ma bolący brzuszek... Wczoraj wieczorem zjadłam ciasto jogurtowe własnej produkcji z sodą oczyszczoną, więc może ta soda jej zaszkodziła... Choć trudno uwierzyć, że tak szybko się do mleczka to dostało... A wcześniej nie jadłam nic podejrzanego

Mężu śpi w najlepsze, a ja pędzę na pocztę bo mam masę ważnych rzeczy do wysłania...
Anoxee, Twoja natka już prawie w drodze do mamusi
Dla mnie Twoja noc absolutnie nie była lajtowa. Biedna Sofcia. Boję się, że nie będę wiedziała co mogło zaszkodzić dziecku z rzeczy które będę jadła. Oby w dzień dała odespać trochę mamie.

Kurcze, 7 rano, po 4h snu, a Ty już śmigasz załatwiać sprawy. Moja przesyłka teraz najmniej ważna. Niemniej bardzo dziękuję za pomoc, poświęcony czas i w ogóle! Moja natka będzie niedługo u mnie.

Hello

Wczoraj spędziliśmy superaśny dzień, piękna pogoda była. Dzisiaj z rana zachmurzone niebo, ale to się zmienia co chwilę teraz, także czekam na zmianę planszy z chmur na słonko. Zjadłam śniadanie i kopię w necie.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:06   #4682
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Nasz ma taka sama super jest
Stary 2013-05-27, 09:07   #4683
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

NIe masz sie czym martwić jak widac na moim przykładzie te biegunki nic nie dają
Ja się nie martwię, ja liczę, że coś się rozkręci W tym tygodniu !
Stary 2013-05-27, 09:07   #4684
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Nasz ma taka sama super jest
wow naprawde? To super . Napisz mi czy ona głośnio chodzi i ile ma melodyjek bo różnie piszą i ile $ daliście za nią???I czy można jej używac od pierwszych dni życia?

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:08   #4685
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

to napisz potem co tam Ci w zusie powiedzieli i ile się na kasę czeka

spoczko

w lidlu 4-o pak mokrych chusteczek w pudelku.. w koncu mam pudelko a nie te paczki leza i wysychaja

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:08   #4686
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja się nie martwię, ja liczę, że coś się rozkręci W tym tygodniu !
To tak jak ja Tylko ja licze na każdy dzień

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:09   #4687
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Moim zdaniem to woda... A z tym nie zrobisz niestety nic...
Wszystko ładnie Ci zejdzie po porodzie!
I rada- schowaj wagę, bo się w depresję wpędzisz!
Cytat:
Ja miałam tak samo i po prostu juz sie z tym pogodziłam choć mam obsesje na punkcie swojej wagi...
Moja szwagierka w ciąży przytyła 44 kg

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

NIe masz sie czym martwić jak widac na moim przykładzie te biegunki nic nie dają
Cytat:
głowa do góry ja przytyłam 16 kg ale watpie by w tym woda była, bo nic nie puchnę, obraczke nadal noszę a zawsze trochę ciasna była, po porodzie schudniemy raz dwa, tym bardziej że lato będzie i długie spacery

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

to napisz potem co tam Ci w zusie powiedzieli i ile się na kasę czeka
Ja tez mam obsesje na punkcie wagi bo latwo tyje, wolno chudne i musze sie pilnowac zeby normalnie wygladac dlatego sie eoje ze sobie z tym nie poradze
Stary 2013-05-27, 09:09   #4688
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana powiem Ci , że czasem mnie to już dobija, w życiu bym nie powiedziała że przenosze tą ciąże i moje wyobrażenia na temat mojego porodu zaczynają sie sypać. No nic bedziemy sie wspierać przy wywoływaniu i oceniac między sobą postępy. Ja żadnych skurczy nie mam. tylko te BH ale tez żadko. Mały sie rusza, jutro wizyta
będziemy się wspierać damy radę !!!
u mnie też ze skurczami tak dziwnie.. brzuch mi się spina, pobolewa jak na okres.. wczoraj dosyć mocno pobolewał.. ale żadnej regularności..
czop mi wychodzi na raty już od tygodnia..
jutro mam iść do szpitala gdzie mój gin jest ordynatorem- zbada mnie i oceni postępy.. zobaczymy co powie
mówił, że jak coś to na poród umówimy się na środę lub piątek

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
He he ja się z Tymkiem umawiam na wyjście na środę popołudniu-czwartek;-)
Mąż w czwartek ma wolne a na piątek miałabym opiekę do chłopców w postaci cioci,więc mąż wolnego by brać nie musiał.
Ooo tak sobie zaplanowałam:p
może Wasz będzie lepiej współpracował i posłucha Mamusi

Cytat:
Mam dosc naprawde waze sie codziennie i co drugi dzien waze o 0,5 kg wiecej juz nie wiem co robic:/ w Miesiac przybralam 5 kg a jem normalnie, przekroczylam 15 i mam ochote siasc i plakac:/
to na pewno woda. Szybko zejdzie po porodzie
Mi też waga jeszcze skoczyła na koniec.. mam w sumie 17kg na plusie, a może nawet więcej
no i te rozstępy które pocięły mi brzuch na sam koniec
smarowanie 5xdziennie nie pomaga

Cytat:
wy go przekupujecie, a on ciągle sobie myśli:
"ty, ojciec, jak ja do cholery mam wyjść, skoro ty mnie co i rusz spowrotem upychasz..."
my go nie upychamy tylko rozmiękczamy szynkę tym hormonem na p... (zawartm w spermie)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:11   #4689
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wow naprawde? To super . Napisz mi czy ona głośnio chodzi i ile ma melodyjek bo różnie piszą i ile $ daliście za nią???I czy można jej używac od pierwszych dni życia?
Wiesz co ja ja odkupilam od przyjaciolki jej mala w tym zasypiala, ale kupili ja jak miala chyba ze 2 miechy, mysle jednak ze mozna od poczatku. C do melodyjek to ona najczesiej puszczala jakies ptaszki i swierszcze i to bylo super uspokajajace
Stary 2013-05-27, 09:12   #4690
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

my go nie upychamy tylko rozmiękczamy szynkę tym hormonem na p... (zawartm w spermie)
Aż chyba i my wreszcie spróbujemy... codziennie mam przy atakować męża, ale albo on za szybko zasypia, albo ja jestem taka zmęczona wieczorem, że mi się nie chce
Stary 2013-05-27, 09:12   #4691
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
spoczko

w lidlu 4-o pak mokrych chusteczek w pudelku.. w koncu mam pudelko a nie te paczki leza i wysychaja
Tez sie skusilam na to pudelko:p bo promocja zadna jak za 4i pudelko 23 zl a one po 5 sa
Stary 2013-05-27, 09:14   #4692
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
To tak jak ja Tylko ja licze na każdy dzień
Ja mam jeszcze 8 do terminu, więc jeszcze za bardzo nie świruję

---------------------------------------------------------------------

GDZIE MOGĘ KUPIĆ ŁADNĄ I DOBRĄ JAKOŚCIOWĄ TOREBKĘ ? Najlepiej online

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-05-27 o 09:15
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:16   #4693
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Spuchlam jak to w ciazy, obraczki ani szpilek nie wloze, ale nie jakos dramatycznie
Cala ciaze ladnie tylam rowno, do 34tc 10kg a potem sie zaczela masakra:/ tez mi wszyscy mowia ze ladnie wygladam i tylko brzuszek, ale nie umiem sie oklamywac widzac wage:/ nie panuje nad tym siedze i rycze
I nie zapanujesz. Nie będę Cię pocieszać, bo i nie ma powodów do zmartwień. 12-17 kg to raczej taka norma dla prawidłowo ważących kobiet. Sama mówisz, że obrączki nie włożysz, więc sama sobie odpowiedziałaś. Może trochę Cię uspokoi to, że 2 dni przed wizytą się ważyłam i stwierdziłam, że przytyłam 2 kg w 3 tygodnie. Też wtedy nie umiałam ani założyć obrączki, ani czasem pięści zacisnąć, wyglądałam jak po ugryzieniu pszczoły. Po dwóch dniach u gin wyszło, że waga bez zmian od ostatniej wizyty, a ja sobie uświadomiłam, że włożyłam obrączkę i w ogóle jakoś lepiej się czuję. To woda nam płata figle. Poza tym wszystko zrzucisz po porodzie, nie możesz się tak zadręczać, nie masz na to większego wpływu. Moja znajoma przytyła w ciąży 32 kg i wszystko zrzuciła z nawiązką. Fakt, że u niej trwało to dość długo, ale osiągnęła cel. Schowaj wagę i zważ się przed wyjazdem do szpitala. Wtedy nie będziesz miała czasu żeby się zamartwiać.

cloche, miałam Ci napisać, żebyś sobie zrobiła tylko listę rzeczy, które musisz zabrać do szpitala, żeby w razie czego to wszystko tylko powrzucać do torby. Ja taką stworzyłam, bo pewnie zapomniałabym spakować albo ładowarki do telefonu, albo szczotki do włosów, albo innego drobiazgu, który okazałby się jednak przydatny.

nuna, jak tam akcja u Ciebie? Jakbyś się dostała do szpitala, to myślę, że nic by nie hamowali. Fakt, że teraz to jeszcze wcześniaczek, ale w piątek już masz donoszoną ciążę.

Leon
Stary 2013-05-27, 09:20   #4694
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Tez sie skusilam na to pudelko:p bo promocja zadna jak za 4i pudelko 23 zl a one po 5 sa
ale pudełko sie przydaje

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-27, 09:22   #4695
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jeszcze 8 do terminu, więc jeszcze za bardzo nie świruję

---------------------------------------------------------------------

GDZIE MOGĘ KUPIĆ ŁADNĄ I DOBRĄ JAKOŚCIOWĄ TOREBKĘ ? Najlepiej online
Na allegro ja uwielbiam torebki david jones
Stary 2013-05-27, 09:23   #4696
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no ja na to liczę zwłaszcza że szpital blisko i nawet jak czegoś zapomnę to nie będzie problemem podskoczyć do domu i donieść
dla nas też nie będzie problemu - do szpitala samochodem jakieś 5-10 minut tylko mąż mógłby nie znaleźć pewnych rzeczy w bałaganie... wczoraj szukaliśmy aparatu telefonicznego, żeby go w końcu podłączyć - pół dnia to trwało przeprowadzkę zorganizowaliśmy przednio
Cytat:
Hej

W nocy strasznie rozbolał mnie brzuch.. już myślałam, że coś się dzieje... ale okazało się, że albo zjadłam coś niedobrego albo oczyszcza mi się organizm przed porodem... oby to drugie

Wczoraj oczywiście nie dałam rady zadzwonić do mamy... rozwyłam się i mąż mnie zawiózł do mamusi oczywiście w razie czego torby do szpitala pojechały z nami

Chwalę się - 8 dni do TP dzisiaj kończymy 39 t.c i od jutra leci 40
łe no, jak już oczyszczanie leci, to blisko blisko!!!
miło że mąż, chcąc uciszyć twoje lamenty, wsadził cię w samochód i zawiózł dobrze, że torbę wzięłaś, teraz już nie ma co ryzykować idziemy łeb w łeb, ale mnie nie oczyszcza, więc myślę, że będziesz pierwsza
Cytat:
Mam dosc naprawde waze sie codziennie i co drugi dzien waze o 0,5 kg wiecej juz nie wiem co robic:/ w Miesiac przybralam 5 kg a jem normalnie, przekroczylam 15 i mam ochote siasc i plakac:/
też mi się zdaje, że to woda... skonsultuj to może z ginem, bo faktycznie może to być wkurzające. chociaż to, że masz 15 na plusie, to jeszcze norma. no ale przyrost ostatnimi czasy niezbyt...
Cytat:

Mi sie już organizm oczyszcza od 2 tygodni... chyba mam starsznie zankieczyszczony skoro nic sie jeszcze nie zaczeło:c ojest:
hehe, już ja widzę, jaka ja zanieczyszczona chciałabym, żeby mnie też ładnie oczyściło w porę, bo z moimi dwójkami dalej kiepsko
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:23   #4697
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
po porodzie schudniemy raz dwa, tym bardziej że lato będzie i długie spacery
ja na to liczę

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Niech się cieszy księciunio, że szuflada go ominie. A rzeczy do szpitala nie wygodniej będzie Ci kupić przez allegro? Chodzi o te wielgachne podkłady, podkłady na łóżko i inne cuda.
myślałam o zakupach przez allegro, ale jak sobie zrobiłam listę rzeczy do szpitala, część zamówiłam przy okazji zamówienia wiesiołka i witamin, i tak naprawdę brakuje mi tylko jakiegoś podkoszulka/koszuli stricte do porodu i tych podpasek (akurat znalazłam je w takiej samej cenie jak na allegro w krakowie, tylko muszę się zmobilizować i podjechać do sklepu ).
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:25   #4698
nuna2
Zakorzenienie

Melduję, że nie urodziłam Ale skurcze męczyły mnie od 16 do 22 Tylko rózne odstępy, raz 20 minut , raz 10, raz 7 potem zaś dłużej, więc przepowiadacze Stwierdziłam, że nie mam co sprawdzać na IP, bo w razie w to aż taki wcześniaczek by nie był.

MysiaMysz
Ja przez 2 dni przytyłam kg i też mam nagle 15 kg na plusie, bo od środy 1,5 kg, A jestesmy na podobnym etapie, to przypuszczam, że tak jak mówi anoxxe i inne dziewczyny to woda. Bo aż tak się przecież nie obzeram. Wiem, co znacyz powolne chudnięcie, bo u mnie każdy kg to męczarnia Ale jeszcze troszkę i zrzucimy. nawet z nadwiązką

Axella wiem, że już grzałaś brzuszek małej, ale może prasuj pieluszkę i przykładaj na brzusio?? Dzieciom, które bawiłam, to pomagało...
Stary 2013-05-27, 09:26   #4699
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

No bo tak jest. Ważne, żeby mieć podstawowe rzeczy, czyli piżamę. Ja w 6 tc dostałam się do szpitala, a w ogóle się tego nie spodziewałam. Miałam jakieś mikro-plamienie - właściwie, to pojawiło mi się z 5 nitek krwi (teraz z perspektywy czasu przypuszczam, że to może jakieś podrażnienie z wysiłku, bo wcześniej miałam bóle związane z kupką i zatwardzeniem) i pojechaliśmy na ip. Myślałam, że mnie zbadają, jakieś usg i do domku. A tu bez żadnego badania położna zdecydowała o położeniu mnie na oddział, badaniu i obserwacji. Pierwsza moja myśl: Osz ty w d*pe, ciekawe jak tż znajdzie cokolwiek i mnie spakuje. Ale wszystko mu tłumaczyłam przez telefon co ma zabrać i spisał się świetnie, niczego nie zapomniał, nawet dołożył niektóre rzeczy o których ja zapomniałam. W dzisiejszych czasach wszystko kupisz, nawet są szpitalne apteki, więc spoko.
Ha, ha! Miałam identyczną reakcję jak okazało się, że muszę zostać w szpitalu (w dodatku w innym mieście) a Mężu musiał mi rzeczy przywieść Napisałam mu wszystko na kartce, wytłumaczyłam gdzie co jest i poszłam na oddział. Mężu w międzyczasie dzwonił chyba 10 razy, wrócił do szpitala po chyba 6 czy 7 godzinach, ale suma sumarum ładnie mnie spakował i przywiózł wszystko

Cytat:
Ja tez mam obsesje na punkcie wagi bo latwo tyje, wolno chudne i musze sie pilnowac zeby normalnie wygladac dlatego sie eoje ze sobie z tym nie poradze
Wiem, że to marne pocieszenie dla Ciebie, ale ja też mam tak jak Ty. Łatwo przybrać, ciężko zrzucić... No, ale niestety na niektóre rzeczy w ciąży nie ma się wpływu i trzeba jakoś to przeboleć. Będziemy się martwiły po wszystkim.
Ja mam cichą nadzieję, że dużo uda się zrzucić "ot tak". No bo na bank sporo energii będzie mnie kosztowała opieka (Mężu będzie pracował, a ja będę miała sporadycznie osoby do pomocy), spacerki, dieta karmiącej itp... Później wiadomo, dojdzie jakiś wysiłek fizyczny, a od września wracam na aerobik... Jakoś to musi być

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:27   #4700
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Melduję, że nie urodziłam Ale skurcze męczyły mnie od 16 do 22 Tylko rózne odstępy, raz 20 minut , raz 10, raz 7 potem zaś dłużej, więc przepowiadacze Stwierdziłam, że nie mam co sprawdzać na IP, bo w razie w to aż taki wcześniaczek by nie był.

MysiaMysz
Ja przez 2 dni przytyłam kg i też mam nagle 15 kg na plusie, bo od środy 1,5 kg, A jestesmy na podobnym etapie, to przypuszczam, że tak jak mówi anoxxe i inne dziewczyny to woda. Bo aż tak się przecież nie obzeram. Wiem, co znacyz powolne chudnięcie, bo u mnie każdy kg to męczarnia Ale jeszcze troszkę i zrzucimy. nawet z nadwiązką

Axella wiem, że już grzałaś brzuszek małej, ale może prasuj pieluszkę i przykładaj na brzusio?? Dzieciom, które bawiłam, to pomagało...

suszara grzala i pomagalo,ale jak wylaczylam i przestalo grzac to placzz

wiec pieluszka tez bylaby tylko dorazna..biedna mala...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-27, 09:28   #4701
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
No właśnie już kilka razy się na nie czaiłam, ale bałam się, że będzie coś nie tak... ale skoro polecasz
Cytat:

łe no, jak już oczyszczanie leci, to blisko blisko!!!
miło że mąż, chcąc uciszyć twoje lamenty, wsadził cię w samochód i zawiózł dobrze, że torbę wzięłaś, teraz już nie ma co ryzykować idziemy łeb w łeb, ale mnie nie oczyszcza, więc myślę, że będziesz pierwsza
Nie miał wyjścia... wyłam jak syrena
Zobaczymy może Ciebie weźmie z zaskoczenia albo Jenny mnie uprzedzi

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-05-27 o 09:30
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:30   #4702
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też jest u nas sklep z tymi torebkami, jedną mam już dobre 3 lata, często używam a ona jak nowa wygląda

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:30   #4703
nuna2
Zakorzenienie

axella, to niestety chyba trzeba przeczekać Chociaż szkoda, jak maleństwo tak cierpi

a i witam z rozstepami w okół pępka Dopadły i na koniec mnie. Nie wyróżniam się z tłumu

YYY muszę się wziąć za wicie gniazdka To znaczy umyc okna, poukładac wszystko w swoich pułkach, etc etc Ostattnio wszedzie mi się zdaje, że jest syf, a na dodatek przez dzień muszę dosypiać
Stary 2013-05-27, 09:31   #4704
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja też jest u nas sklep z tymi torebkami, jedną mam już dobre 3 lata, często używam a ona jak nowa wygląda
też lubię,i fakt nie "zużywają" się

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-27, 09:35   #4705
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ha, ha! Miałam identyczną reakcję jak okazało się, że muszę zostać w szpitalu (w dodatku w innym mieście) a Mężu musiał mi rzeczy przywieść Napisałam mu wszystko na kartce, wytłumaczyłam gdzie co jest i poszłam na oddział. Mężu w międzyczasie dzwonił chyba 10 razy, wrócił do szpitala po chyba 6 czy 7 godzinach, ale suma sumarum ładnie mnie spakował i przywiózł wszystko
Pod naciskiem presji i wzrostu adrenaliny tak wspaniale potrafią się spisać. Szkoda, że w domu jak ma coś zrobić i czegoś szuka (np. szmatki), to muszę iść i mu wyjąć, bo on nie wiiiiidzziiii.

Leon
Stary 2013-05-27, 09:36   #4706
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się zdaje, że to woda... skonsultuj to może z ginem, bo faktycznie może to być wkurzające. chociaż to, że masz 15 na plusie, to jeszcze norma. no ale przyrost ostatnimi czasy niezbyt...
przycisnę go,a le wiem co powie, że uroki ciąży, woda i już niedaleko:/

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

MysiaMysz
zazdroszcze skurczy
no ja też jem normalnie, i tyje po 0,5 czy 0,8 z dnia na dzien:/ mnie przeraza to tempo i ze nie ogarne tego

[QUOTE=szprotka_mada;41012 458

Wiem, że to marne pocieszenie dla Ciebie, ale ja też mam tak jak Ty. Łatwo przybrać, ciężko zrzucić... No, ale niestety na niektóre rzeczy w ciąży nie ma się wpływu i trzeba jakoś to przeboleć. Będziemy się martwiły po wszystkim.
Ja mam cichą nadzieję, że dużo uda się zrzucić "ot tak". No bo na bank sporo energii będzie mnie kosztowała opieka (Mężu będzie pracował, a ja będę miała sporadycznie osoby do pomocy), spacerki, dieta karmiącej itp... Później wiadomo, dojdzie jakiś wysiłek fizyczny, a od września wracam na aerobik... Jakoś to musi być [/QUOTE]

ja też będę sama więc obyś miała rację, że spalimy

Cytat:
No właśnie już kilka razy się na nie czaiłam, ale bałam się, że będzie coś nie tak... ale skoro polecasz
na pewno będziesz zadowolona ja od jakichś 2-3 lat tyle te kupuje

Cytat:
nom cena do jakości super
Stary 2013-05-27, 09:54   #4707
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
maa spala peknie d 20 do 23... pobudka i...
atak kolki
i do drugiej w nocy byl placz z przerwami na minute przysypiania i znow placz. masaze, klepanie,noszenie,suszark a na brzuch..wszystko...
ale stwierdzam,ze pomaga tlko czas-musi minac ii juz...

do 2giej bylismy z tż zombie z cierpiaacy dzieckiem..a on na 4 do pracy wstawal jeszcze

jade dzis do zus skladac papiery o macierzynski.. ciekwe ile na niego poczekam
Próbowaliście Windi? Naprawdę działa Nawet jeśli tylo na parę godzin, ale ulga dla dziecka jest....

Cytat:
cholercia, jeśli to od sody te problemy z brzuszkiem, to kiszka! żadnych ciastek i pychotek nie będzie można, bo spulchniacze... ale może po prostu było to zbyt nagłe? powoli brzuszek się będzie przyzwyczajał... oby! w końcu teoretycznie powinno to wszystko minąć po 3 miesiącach, nie? (chociaż ja już wiele razy widziałam niewyspanych rodziców półrocznych dzieci - skarżyli się na kolki właśnie... czy to możliwe?)
Nie wiem czy możliwe, ale każde dziecko jest inne... Mam nadzieję, że nasze nie będą tak długo się męczyć...
Ja wciąż mam nadzieję, że laktoza nie jest problemem A co do spulchniaczy to drożdze chyba dają radę bo jadłam kilka razy chałkę i było ok.

Cytat:
O szkoda, że się pospieszyłam i kupiłam chusteczki nivea z pudełkiem (jedna paczka chusteczek) za 15pln

Cytat:
suszara grzala i pomagalo,ale jak wylaczylam i przestalo grzac to placzz

wiec pieluszka tez bylaby tylko dorazna..biedna mala...
O, przypomniały mi się jeszcze pestki! Termoforek z pestkami wiśni (ja mam ze śliwek akurat). One bardzo długo trzymają ciepło, więc może być dłuższy efekt niż suszarka czy pieluszka.
Do kupienia tu:
http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...250188914.html
oni też mają windi:
http://allegro.pl/kateter-rektalny-w...208745552.html

powodzenia

Zmykam oglądać nowego Star Treka, mamy jakąś kiepską kopię, ale do kina się raczej szybko nie wybierzemy więc dobre i to. Wieczorne seanse zmieniły się w poranne
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:56   #4708
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Wiktorek wstrzymaj się z wychodzeniem do wieczora, bo mama dzisiaj idzie na kurs z chusteczkami!
zaraz idziemy
wykłąd na 11- więc niespodzianki raczej nie będzie
widziałam, że natka już do Ciebie idzie

Cytat:
Aż chyba i my wreszcie spróbujemy... codziennie mam przy atakować męża, ale albo on za szybko zasypia, albo ja jestem taka zmęczona wieczorem, że mi się nie chce
u nas to Tż bardziej mnie atakuje niż ja jego

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 09:59   #4709
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
na torbę
nie no, nie mam torby. walizkę mam... ale co ja tam mam wrzucić? mi wszystko zapewnia szpital. rzeczy na wyjście maluszka można dowieźć. mam spakować ciuchy jakieś wygodne, żebym mogła łazić sobie po szpitalu i wyjść na świeże powietrze jak będę miała ochotę, no i do tego moje kosmetyki. that's all... problem w tym, że w tych wygodnych ciuchach to ja aktualnie chodzę, a mam ich tylko parę sztuk, więc jak spakuję, to będę nago biegać do porodu. a kosmetyki też używam normalnie - wrzucę na szybciora i już no i jak tu spakować torbę, no jak?!
Jestem w tej samej sytuacji co ty, ale torba stoi, może ci pomogę, jak powiem co tam mam (juz 2 razy torba byłą ze mną w szpitalu): dwa ręczniki, szlafrok, dwie koszule do karmienia, dwa staniki do karmienia, kapcie, laczki pod prysznic, majtki bawełniane, ciepłe skarpetki, cukierki i cola (położna bardzo polecałą, jakby energii zabrakło podczas porodu). Kosmetyki małż faktycznie mi w piatek dopakował i ciuchy wygodne oraz normalne pizamy, bo nie wiedzieliśmy ile to potrwa.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 10:00   #4710
sharpnowaja
Zakorzenienie

Hej, witam sie po weekendzie. Wczoraj wylądowałam na pogotowiu bo dostałam zapalenia piersi. Miałam gorączkę 39,7. Dostałam antybiotyk i mam leżeć w łóżku bo za dużo chodze i mi się wszystko rozchodzi. Ale dziś już lepiej bo wczoraj to kiepsko ze mną było. Tylko szkoda mi TZta bo wszystko spadło na jego barki a jeszcze musi rano wstawać do pracy.
Któraś pisała o ktg- ja pierwszy raz miałam podczas porodu, nie było by szans że ktoś mi zrobi wcześniej no chyba zebym za to zapłaciła.

Pawie oczko my na szczepienie idziemy 20 czerwca, konsultowalam die ze znajomym lekarzem i on mówił że lepiej zapłacic żeby mniej kłuć dzieciaczka. Z tych dodatkowych to na jedno warto szczepić, ale na co i dlaczego to wam później napisze jak sie dorwę do kompa bo na tel to bym fo jutra pisała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości