|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
hej hej
![]() U nas ostatnio sporo rzeczy się dzieje,jeszcze więcej mam na głowie a dodatkowo na weekend mieliśmy gości więc nawet nie miałam jak wejść i poczytać co tam u Was słychać tylko tak pobieżnie przeleciałam...A tu już za chwilkę nowy wątek Dziś mam już troszkę luźniej więc biorę się za lekturę ![]() Za to od razu weszłam na pierwszą stronkę co by zobaczyć czy jakieś maluszki były tak uprzejme i pokazały swoim rodzicom co tam mają między nóżkami Widzę,że tak i serdecznie gratuluję |
|
|
|
#4172 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20
Cytat:
Fajna [QUOTE=matallewar;41006295 Planuję zaraz po połogu, bo Eda miał jak miał pół roku i trzymałam go na rękach całą mszę i tak mi było ciężko, że prawie zemdlałam. Najpierw się darł, a potem zasnął mi na rękach. Teraz chcę jak będzie mała, zmienię pieluchę i nakarmię przed mszą, a nawet jak będę musiała na rękach trzymać, to wolę 4-5 kg niż 7-8 kg Misia super wygladasz ![]() Ostatnio też byłam na chrzcie i mała tzn 6 miesięczną trzymała mama godzine na rękach i miała później zakwasy i mówiła że myślała że zemdleje. U nas wsadzaja w wózki i sie nie pitola... ja miałam 2 lata na chrzcie wiec szłam i siedziałam sama Cytat:
Matal zrobili Ci USG?? Cytat:
![]() Cytat:
Wiem że po części to pranie mózgu, ale bym sobie w brodę pluła, jakbym niezrobiła, a TŻowi może się kiedyś przydać, zwłaszcza że jego obydwoje rodziców jest chorych na raka ![]() My się chyba zdecydujemy na http://www.novumbank.com/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc ja się nie dziwie że kombinują, ale w tym kraju wszyscy kombinuja wiec to działa w 2 strony!!
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
). Z powrotem do USA nie jest tak prosto, bo to wiąże się z wizą pozwalającą na pracę, o którą może aplikować tylko pracodawca. A że wiąże się to ze sporą biorukracją i kosztami, to nie tak wiele firm w USA się na to pisze. Tak czy siak, jeśli w PL by nie wyszło to Europa jest duża i szeroka, a z każdego niemal miejsca samolotem do PL chwilka tylko, więc zawsze jakaś alternatywa jest.
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ale pospałam, na dodatek zasnełam z ipodem na uszach.
A my jesteśmy z tych co akurat do kraju nie chcą wracać, mamy wszędzie blisko z Hiszpanii tzn. na fajne wakacje np, TŻ ma dobrą pracę, więc po co. mamy tu mamę, a ja tez uwazam, że bilet lotnicze czy choćby nawet przyjazd samochodem nie jest tak drogi, żeby rodzina nie mogła nas odwiedzić. Teściowa jedynie zastrzegła, że ona nas napewno nie będzie odwiedzać, bo do dzieci do niej mają przyjeżdżać. Ale w ciągu tego czasu jak moja mama tu mieszka, i ja przyjeżdżalam na wakacje to bylo tutaj bardzo dużo osób.
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak serio, to jestem tu juz 2 lata i 2 miesiące i naprawdę pomimo dostatniego życia (a w PL bidowania) - kasa to nie wszystko![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
I jeszcze ta Hiszpańska pogoda.. A co do teściowej - przynajmniej nie musisz się z nią za często użerać
|
||
|
|
|
#4176 |
|
BAN stały
|
No u mnie opcji zostania w kraju zupełnie nie ma.Bezskutecznie przez 3 lata szukałam pracy w zawodzie i/lub za godziwe pieniądze, ale albo staż, albo śmieciówa za niecałego tysiaca.U męża to samo.A muszę jeszcze zostać z dziećmi bo ze żłobkiem ciężko.Mąż miał firmę, ale przyniosła tylko straty.A ileż można pożyczać, kiedyś trzeba oddać.
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-05-27 o 08:53 |
|
|
|
#4177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tam w różu nie zaszkodzi,ale co za dużo to niezdrowo![]() To mnie uspokoiłaś z tymi bólami.Póki co ![]() Cytat:
![]() Ale T. kupili sobie działkę na osiedlu obok i chcą się tam budować-zawsze to dalej ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Dzień dobry dziewczyny
Czy u Was też tak zimno jest? U mnie tylko 7 stopni brrrr ![]() Oglądałam wczoraj super film !!! Nie wiem czy mialyscie okazję oglądać film NIETYKALNI - uplakalam się ze śmiechu kilka razy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
kropla ja oglądałam NIETYKALNYCH i faktycznie swietny film, można się popłakać ze śmiechu, a czasem i ze wzruszenia.
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też zimno 14stopni chcę już lato
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, trochę mnie to uspokoiło ![]() Ale i tak się zaraz wkurzę,bo chyba mi infekcja wróciła, ta co poprzednio. Tzn nic jeszcze nie piecze, ale wydzielina taka jak ostatnio
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj już teraz 21 stopni, ale ostatni tydzień to była masakra non stop zimno, że grzejnik był włączony.
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a "Drogówkę " opłaca się oglądać ?
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero pod koniec kinga i artur sie przekrecili glowka z dół. zobaczymy co z natalką
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety ale ta pogoda coraz bardziej się zmienia i przesuwają się pory roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 20
Cytat:
Może to lepiej z tym październikiem, będziemy sobie na spacerki chodzić w fajną pogodę
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ciepło zaczyna się robić koniec maja, ale pewnie bedzie gorąco do końca października jak w tamtym roku.
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Nie widZiałam DROGÓWKI - ale to nie mój klimat zupełnie
Za to mogę polecić z nowości OSZUKANE - trochę smutny, ale dobry film Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie łudzę, że w październiku ciepło będzie
w tym roku ma nie być lata
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zaraz spróbuję Was nadrobić, a na razie chciałam się przywitać Coś mnie od kilku dni szczypią oczy i ciężko mi idzie w ogóle siedzenie przed kompem, mimo że cały czas używam kropli nawilżających... Nie wiem, czy hormony ciążowe mogą coś takiego spowodowaćWczoraj byłam u rodziców, bo w końcu dzień matki, najadłam się za wszystkie czasy, a wieczorem moje bobo tak kopało, że aż sięwystraszyłam, normalnie ze wszystkich stron na raz, na szczęście teraz już jest normalnie. Nie wiem, co spowodowało taki nagły wybuch aktywności? to znaczy, że dziecko jest zadowolone, czy wręcz przeciwnie?
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
papalinka mój też się cały dzień tak kręci wierci kopie
chyba nam zbóje rosną ja lubię takie dzieci łobuziaki ![]() wysłałam męża już drugi raz do sklepu wcześniej po pieczywo a teraz po śmietankę, bo zachciało mi się twarożku ze szczypiorkiem biedny 101 dni do porodu
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-27 o 09:37 |
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie będzie upałów to będzie spoko, mniej się wymęczymy. Kaśko, to ty już wiesz kiedy Cię weźmie na poród skoro prorokujesz nam tu 101 dni?
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to 101 do tp, a do porodu-tego nawet najstarsi górale nie wiedzą
![]() Hmm czyli mi do cc zostało 109 dni, mam nadzieję,że to się nie zmieni
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
witamy się w 22tc teraz leżę pod kołdrą, bo wymarzłam i za nic nie mogę się rozgrzać :/Cytat:
bez przygotowania, nastawienia, zupełne zaskoczenie, bo czułam się super, gdyby nie "to", no ale najważniejsze zdrowie dzieciątka!Lolaaaaaaa88 gratuluję zdania egzaminów jestem pełna podziwu, dla studiujących w ciąży! Pochwal się jak będziesz znała termin obrony, bo nasze kciuki mają moc ![]()
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
zanim nadrobie to "pochwale sie" ze i ja kiepsko ostatnio. coraz mniej moge zrobic w domu bo potem cala noc brzuch mnie boli. wczoraj bylam na spacerku (dobra, jakies 6 km...) z dziecmi (w tym pchanie wozka z kinga...) i wieczoram dogorywałam...
ale jeszcze dwa dni i urlop a potem biore l4 dzis znajomy zdziwiony ze w pracy jestem, bo wygladam jakbym miala rodzic (znaczy sie duza jestem...) ![]() jajka na miekko jadam, przeciez salmonella na skorupce, a wygotuje si podczas gotowania tyle ze ja nawet znam kury od ktorych mam jajka
|
|
|
|
#4199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja do takiego jeździłam, przez przypadek w sumie, chyba inwersja powiedziałą, że tak w tym jest
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zawsze pod ręką, za pierwszym razem po szpitalu od razu wróciłam, po drugiej wizycie wzięłam, od momentu jak szefowi powiedziałąm o ciąży, minęły 2 misiące a i tak miał pretensje![]() poza tym brdzo dużó osób nei wiedziało, że byłam w szpitalu i jednak zaraz trzeba się byo tłumaczyć dlaczego już jestem na zwolenieniu, a w sumie nei każdy chce,musi się tłumaczyć ![]() pomijając, że mnóstwo osób groszę zarabia, tu też może być przyczyna kiepskiej gospodarki ![]() ja, póki mam na to wpływ, rózu bęzie jak najmniej, chociaż nei czaruję się, że nic rózowego w prezencie nei dostanie no i w pewnymwieku pewnie bęzie uwielbiala ten kolor ale na razie rodzice decydują![]() Cytat:
jeszcze nei miałam okazji ale mamy w planach |
||||
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
http://wolnoscsmakowania.blogspot.co...urczakiem.html na obiadek chyba zrobię,ale muszę się zebrać do sklepu-to boliiii
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Dziś mam już troszkę luźniej więc biorę się za lekturę 

tylko siedzisz przy biureczku i pachniesz
). Z powrotem do USA nie jest tak prosto, bo to wiąże się z wizą pozwalającą na pracę, o którą może aplikować tylko pracodawca. A że wiąże się to ze sporą biorukracją i kosztami, to nie tak wiele firm w USA się na to pisze. Tak czy siak, jeśli w PL by nie wyszło to Europa jest duża i szeroka, a z każdego niemal miejsca samolotem do PL chwilka tylko, więc zawsze jakaś alternatywa jest.

wcześniej po pieczywo a teraz po śmietankę, bo zachciało mi się twarożku ze szczypiorkiem 
mi się od razu skojarzyło