![]() |
#841 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
ja tak laktator upolowalam ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym ślinieniem się to niekoniecznie na zęby. Nam lekarz przy córce mówił, że około 2-3 miesiąca zaczynają na maksa pracę gruczoły ślinowe i jest nadprodukcja śliny. Mikusia się strasznie śliniła właśnie w 2-4 miesiącu do tego stopnia, że bez śliniaka się nie ruszaliśmy a pierwszą jedynkę miała dopiero jak miała około roku. Dzięki za poradę Flamozil i Linomag zielony zdziałał cuda!!! Pupka jak u niemowlaka ![]()
![]() |
![]() |
#843 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - aaaaaaaaaaaa przepis masz :P qrde ja wyslalam chyba ze 8 wiadomosci do znajomych z tym przepisem - ale tak paczam na strone i fajne tam maja te przepisy - nic tylko gotowac, piec - i pozniej nowe ciuchy kupowac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ad 2 - ![]() ![]() i witam sie w kolejny poniedzialek - Mlody buszuje sam ze soba na lozku u mamusi - ale wam powiem ledwo co sie obudzil, zmiana pampka ''kozy z nosa wyjete'' mleczko i - prawie juz odplywa z nowy sen ![]() w sumie mamusia tyz dzis jakas taka nie teges - wiec pewnie sie kolo zabcia zaraz polozy haha - i tak oboje sobie smacznie bedziemy Leniuchowali ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie darowizny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
Z laktatorami to cała historia. Ja kupiłam dwa takie jeden ręczny, drugi elektryczny jeden i drugi do ............ tzn. żeby ściągnąć z 30 ml godzinę musiałabym pompować. Jak miałam nawał i cycki zrobiły mi się jak kamloty a latatory nie dawały (czytaj nie ściągały) to wypożyczyłam tzw. pompę latacyjną i jest rewelacyjna!!!! Ściąga jak dojarka. jest elektryczna ale w 10 minut wyssie 200 ml.
Mam zamiar sprzedać te badziewia ze sklepu. Mój hit to http://www.tufi.pl/index.php/pl/prod...ctra-tufi.html naprawdę polecam mi uratował cycki
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
nie robiłam w prostokątnej blaszcze tylko takiej mniejszej
![]()
![]() |
#850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
a to jeszcze wam napisze cos smiesznego :
1 - zabieram sie za pieczenie tych rogali - wiadomo trzeba rozgrzac piekarnik - i tak sie grzeje i grzeje - i coraz bardziej SMIERDZI i sie dymi - dmuchawa chodzi na 3 okna 2 otwarte - wychodzi Debil ze swego pokoju i sie pyta *'' o co spalilas ![]() a ja mu na to - ''Ja nic tylko wy smazyliscie ost kurczaka na ruszcie bez dodatkowej blachy na dole i nie umyliscie pieca, to Smierdzi'' ![]() ![]() jego MINA bezcenna ![]() ad 2 - wracam wczorajz tego grila - mam 30 min zanim siostra przyjedzie, mialam Milusia nakarmic (na szczescie spal sobie smacznie w wozku na dworze) - wchodze do kucni i CO WIDZE szklanki kubeczk filizaneczki stoja na blacie nad zmywarka zlew caly talerzami zaladowany - aaa Zmywarka nie wyjeta - no to sie zabieram za mycie, bo sory ale w takim syfie Siostry przyjmowac nie bede. OKa wrocili jako kolo 20 - wchodzi Laska do kuchni i mowi '' ooo widze ze umylas to co tu stalo, no nie trzeba bylo, mialam to wlasnie robic'' ![]() a ja sie pytam '' a to co wy gosci mieliscie czy co '' a ona - '' gosci nie, gosci nie bylo - posprzatalam w pokoju '' ![]() nadmienie ze ja zostawilam swoj kubek z rana i kubek z kawa po kolezance ![]() no qrwa rece mi opadaja eh ide sie poprzytulac do Emilianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze jakos to bedzie. Cytat:
Wczoraj zasnal przed 21 i obudzil sie po 1 w nocy ciesze sie. Zmiany nastroju, sennosci mamy co 2 dni.. raz ladnie w dzien i w nocy spi innym razem w nocy tylko. Ale i tak grzecznie w miare jest. Witam ![]() u nas brzydko, ponuro zimno brrr ![]() Wczoraj bylismy na urodzinach prababci malego. Wyjazd sie udal pozniej byly nauki - meczace.. nauki do chrztu ... W tym tygodniu musimy podac gosci na przyjecie, wiec bedziemy dzwonic bo nikt sam sie nie odzywa ![]() ![]() Musze pojechac do gina, bo moj maz juz nalega :P wczoraj sie nasluchalam jak to szybko mozna zajsc w ciaze w pologu..ooooo u mnie wlasnie 6 tydzien minal... ![]() Co do ulewania, moj ulewa taka wlasnie serwatka raczej.. swieze mleko to mu wycieka z buziaka jak ssie, nie nadaza polykac, czasem mu leci do buzi strumieniem - tak mam szczegolnie z 1 cycy ale i z 2 tez. Co do karmienia, bo pisalyscie. Ja karmie z 1 cycy przy jednym karmieniu. ale kiedys zdarzalo mi sie z dwoch. Chyba to zalezy od tego ile maluszek chce zjesc, nie wiem. Ja czasem i teraz do drugiej przystawiam, jak np. chce czesto jesc a zdarza sie, ze czesto jest znowu glodny. Pomijam fakt, ze bawi sie cycem, albo chce przy nim zasnac ![]() Wczoraj nakarmilam synka przed wyjsciem, po 5 minutach zaczal marudzic jak mama wyszla.. i po godzinie wrocilam, tak sie przyssal, ze szok ![]() Miałam sie do czegos jeszcze odniesc ale nie pamietam ![]() a wiem, ja odciagam recznie, bo na reczny laktator nie mam sily zaluje zakupu...;/ mam ten avent, kiedys maz mi pomagal przykladac, a ja nie mam cierpliwosci chyba recznie ladnie idzie. p.s.: w sobote ogladalam bejbi blues, bylam w szoku na koniec filmu ![]() ![]() Leonikowa kciuki za wizyty ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-27 o 09:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy zachwalał, jaki spokojny i kochany ![]() Cytat:
![]() brawo! ja dziś zaczynam tydzień z turbo spalaniem! codziennie robię przez 6 dni, potem tydzień z killerem i tak miesiąc. ;* wypoczęłam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spóżnione zyczenia dla wszystkich mam! My wczoraj caly dzien bylismy u mojej may, bo tz w pracy, a teraz biore sie za zakupy-musze biustonosze sobie kupic ze 2 do karmienia, bo te co mialam juz zciuchrane ciągłym, praniem, a przy jednej wysyłce od razu gaziki,waciki itp. U nas oczka juz łądniejsze-ale zapuszczam krople przez sen-bo w dzien sie nie da;p Dziewczyny jak przemywacie oczka tą herbatą? Na zamkniete kłądzicie expresówki czy jak? Musze pochwalic waciki do mycia pupu DADA-są dużo lepsze niz BAby dream-mam nadzieję, ze wejda na stałę w ofertę BIEDRONKI i cena tez ok i to z patyczkmi do uszu. Dziewczyny z Lublina w aptece całodobowej na Zana obok E.Lecleca witamina K+D 40szt, 8zł w promocji ![]() Co do laktatorów to ja mam takli odciągacz z apteki lakta plus -kosztuje ok 20zł-taka strzykawa, co sie nia pompuje, ale jest na prawde super do odciagania-raz na jaki czas- np. jak ja ok. raz na dobe-bo czesciej to trzeba sie omachac, ale ladnie sciaga piers do konca i duzo mleka leci, a nie po kropelce ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-05-27 o 09:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Czego nauczyła mnie moja mama?
Nauczyła mnie oczekiwania... "Poczekaj tylko, aż ojciec wróci!" Nauczyła mnie otrzymywania... "Dostaniesz, jak tylko wrócimy do domu!" Nauczyła mnie podejmowania wyzwań... "Co ty sobie myślisz?Odpowiedz, jak cię pytam! Nie odszczekuj się!" Nauczyła mnie logiki... "Jak spadniesz z tej huśtawki i skręcisz sobie kark, to nie pojedziesz ze mną do miasta." Nauczyła mnie indywidualizmu... "Gdyby wszyscy skakali z mostu, to ty też byś skoczył?" Nauczyła mnie zasad zdrowego odżywiania... "JEDZ!" Nauczyła mnie, jak wykształcić sobie zainteresowania... "Tylko nudni ludzie się nudzą." Nauczyła mnie, jak SZYBKO wykształcić sobie zainteresowania... "Nudzisz się? Zaraz ci znajdę zajęcie!" Nauczyła mnie, jak wybrać właściwego partnera na resztę życia... "Tego kwiatu to pół światu." Nauczyła mnie miłości do rodzeństwa... "Jak zaraz nie przestaniecie się kłócić, to każę wam się pocałować!" Odkryła przede mną tajemnicę mojego istnienia... "Ja cię wydałam na ten świat i ja mogę pomóc ci się z nim rozstać!" Nauczyła mnie doceniać dobrze wykonaną pracę... "Jeśli zamierzacie się pozabijać, zróbcie to na zewnątrz - przed chwilą skończyłam sprzątać!" Nauczyła mnie religii... "Lepiej się módl, żeby na dywanie nie było śladu" Nauczyła mnie podróży w czasie... "Jeśli się nie wyprostujesz, strzelę cię tak, że się znajdziesz w przyszłym tygodniu!" Nauczyła mnie logiki... "Dlaczego? Bo ja tak powiedziałam!" Nauczyła mnie przewidywania... "Tylko załóż czystą bieliznę, na wypadek gdybyś miał wypadek" Nauczyła mnie ironii... "Śmiej się, a zaraz ci dam powód do płaczu!" Nauczyła mnie tajemniczego zjawiska osmozy... "Zamknij się i jedz kolację!" Nauczyła mnie wiele o wytrzymałości... "Będziesz tu siedział, póki nie zjesz tego szpinaku!" Uczyła mnie meteorologii... "Wygląda, jakby tornado przeszło przez twój pokój" Nauczyła mnie o zagadnieniach fizyki... "Gdybym krzyczała, że spada na ciebie meteor, czy byś raczył mnie wysłuchać?" Nauczyła mnie hipokryzji... "Powtarzałam ci milion razy - nie wyolbrzymiaj!" Nauczyła mnie modyfikacji zachowań... "Przestań zachowywać się jak twój ojciec!" Nauczyła mnie zazdrości... "Są miliony dzieci, które mają mniej szczęścia i nie mają takich wspaniałych rodziców jak ty!" Nauczyła mnie medycyny... "Jeśli nie przestaniesz robić zeza, to zobaczysz, że Ci tak zostanie" Nauczyła mnie empatii... "Załóż sweter - dobrze wiem, kiedy jest Ci zimno" Nauczyła mnie czarnego humoru... "Jeśli kosiarka obetnie Ci stopy, to nie przychodź z tym do mnie..." Nauczyła mnie zasad dorastania... "Jedz warzywa, bo nigdy nie urośniesz!" Nauczyła mnie moich korzeni... "Czy Tobie się zdaje, że urodziłeś się w stodole?!" Nauczyła mnie doświadczenia... "Zrozumiesz jak będziesz mieć moje lata. A teraz rób to!" Nauczyła mnie sprawiedliwości... "Kiedyś też będziesz mieć dzieci i mam nadzieję, że będą takie jak ty!"
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Nyaa - Luna daje sab. Z tego co pamietam zaczynala od malej ilosci a potem/teraz 15 co drugie karmienie.
JolanT - ja teraz daje obie bo mam malo wczesniej jedna starczala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |||||||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale np. mój jak sie kreci tzn ze chce jesc bo inaczej w zyciu bym go nie nakarmiła -spi jak kamien .... co do przesypiania pór karmienia to ROSZEK OD POCZĄTKU w nocy przesypał bo jest totalnym spioszkiem ,w dzien co 2-3 godziny ale w pierwszych tyg. czasami spał 4-5 godzin ciągiem -po czym napił się i spał dalej ..... co do przystawiania do 2 cyców -to u nas rzadko z 2 pije ,kurcze chyba tylko kilka razy tak sie zdarzyło . o ile pamietam to przy kazdym moim dziecku schemat wyglądał tak samo - 1 piers na jedno karmienie ,przy drugim 2 cyc . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my własnie o tym nie wiedzielismy i podatek trzeba było zapłacic .... i to nie mały .dziwne tylko ze mielismy doradców ..... ![]() ![]() normalnie ![]() Cytat:
Cytat:
co do ząbkowania to u nas podobnie - slinienie ok 3-4 mies a ząbek kubie wyszedł w 7 mies.,a ninie 2 tyg.po 1 urodzinach -wszystko bez objawów bólu itp. Cytat:
gardło mnie boli -mam nadzieje ze Roszek nie złapie , do tego - co do mojego swietnego zorganizowania ,którego pozazdrościłyscie czasami to 1. pomyliłam godziny dzisiejszych zajec rekolekcyjnych i zaprowadziłam Kube godzine pózniej ...nikogo juz nie było .... 2 . tz zapomniał mi powiedziec ze do dzisiaj miałam przygotowac strój Nince bo jutro idzie na przegląd piosenki przedszkolnej i ma do tego główną rolę ..... panie w przedszkolu własnie kombinują . ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam opowiedzieć historię 2 kup
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
dobre .. czego to ludzie nie wymysla
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-05-27 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nestelle wpdki zdarzają się najlepszym, a wyjatki potwierdzają regułłę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Tajgusia - odnosnie przekarmiania ktos wczesniej pisal ze jak dziecko duzo przybiera na piersi to jest ok a jak na mm to nie. Ale jak bardzo ulewa po kazdym karmieniu to moze byc przekarmione pod wzgledem ilosci a nie wagi. Ja widze po moim. Ogolnie nie ma tendencji do wiekszego ulewania a jak czasem zje za duzo to z dywanu albo lozka zbieram.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
ze ty to wytrzymujesz
Cytat:
![]() 1.pryznaj sie ze nie chcialas go zaprowadzic na rekolekcje ![]() 2. uuuuuuuuuuuu a my dzisiaj spalismy 8 godzin ![]() ![]() oby to nie bylo jednorazowe. ale chyba juz powoli tak zostanie ![]()
![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Chwalimy sie
![]() moj synek skonczyl 6 tygodni ![]() http://imageshack.us/photo/my-images...scn087033.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images...scn0877kk.jpg/
![]() |
#864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Dragusia ja nie wiem ile moj wazy ale dlugi to jest napewno
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Dziewczyny u malych dzieci zimne raczki czasami to tylko zimne raczki po prostu czy objaw czegos?? W srode idziemy na szczepienie, ja dzis mialam isc pos woje wyniki ale pogoda do bani i z malutkim nie idziemy. W srode z mezem ide wiec sie pewnie wypiszemy z tej przychodni, ciekawe co to bedzie..
![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
zimne bo jak macha w gorze to krew odplywa. mi lekarka mowila ze najważniejsze żeby nóżki były ciepłe (nóżki, nie stópki)
![]() |
#868 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, zaczęło się!
Wykańczańsko mieszkania ![]() ![]() ![]() ![]() ja karmiłam w biurze sprzedaży u naszego dewelopera ![]() Cytat:
Od jakiś 2 tyg zaczął maniakalnie się ślinić i robić bąbelki ze śliny, a do tego pakuje wszystko do buzi (mam nagrany filmik jak pożera ręcznik) więc wilgotność jeszcze bardziej wzmożona ![]() Cytat:
O tak! Filipy lubią ulewać na przewijak!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratukuje długiego snu...U nas były 1 dni ze spaniem 5 godzin w nocy,a osttanie 2 noce co 2 godziny pobudka cmokniecie 3minuty i sen....moze po tej infekcji potrzebuje wiecej pić...chciałaym spac chociaz ze 4 godz bez przerwy... ![]() eluska-fajny chłopanio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.