|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
w razie gdyby trzeba reanimowac i do klatki piersiowej sie dostac. |
|
|
|
|
#2192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
gratuluję wszystkich tygodni i trzymam kciuki za wizyty u mnie znowu zimno i pochmurno
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrzucę go pod koniec rozwarcia. taki jest plan
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam sie z rana :-P gratuluje tyg i trzymam kciuki za wizyty,robi sie powaznie na watku hehe zaniedlugo poerwsze porody..ja niewiem jak sie ubrac w szpitalu i tez nie mam szlafroka jeszcze moze zamowie ten komplet bo fajny..zobaczymy..musze sie zebrac za ogarniamie pranie i prasowanie,a wcale mi sie nie chxe...ide zaraz sie zbierac moze na jakis spacer...wypilam kawe i wciaglam paczka na sniadanie ide zrobic jakas kanapke i przegryze ciastem z komuni haha
![]() ostatnio znowu mnie bolal brzuch tak jak kiedys co wam posalam tak na kupke troche w momencie chwile potrzymalo i puscilo..?no i klucie kapy tez czesto mam,ale niewiem czy to mala moze nie wsadza mi gdzies raczki czy glowy czy co...popytam wszystko bo wizyta juz w srode..jutro badania he. lece dzis nie zamierzam dlugo spacerowac itp wiec zagladne pozniej
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamy
gratluję kolejnych tygodni i 3mam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ciekawy temat poruszałyscie, ja też właśnie zamówie sobie któryś z tych kompletów czyli koszula + szlafrok , ale powiedzcie mi ile koszul planujecie wziąc ze soba do szpitala? Ja słyszałam ze powinno się mieć z 3 co najmniej
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
1 koszula/t-shirt do porodu + 2,3 koszule na położnictwo
|
#2198 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam ten gruby taki szlafrok, myslicie ze wypada go wziac w lipcu do spzitala? nie chce inwestowac w inny bo nie uzywam tego ;/
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
dotka ja sobie juz te liscie malin kupilam, ale nie probowalam jeszcze.
poczekam tak do 35 tygodnia )
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a olej z wiesiołka to albo tabletki albo płyn do picia. ja jeśli będę próbowała cokolwiek z powyższych to dopiero po 36 tc. razem z masażem krocza olejkiem z weledy
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba po prostu wezme zamiast szlafroka jakis delikatny sweterek na wierzch |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
moj Michaś dziś szaleje, z reszta wczoraj na uczelni to samo, zaluwazylam, ze jak siedze to mega sie wypycha nie wiem czy chce zebym caly czas lezala czy co? :P
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie dotyczące witaminy D i K, jaką mamy podawać dzidzi.
jakieś konkretne firmy tych kropelek mają być? czy obojętnie jakie krople kupię w aptece?
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tż któregos dnia sie zestresował a ja bez koszuli i poleciał na targ i mi kupił, co z tego, że jest wielka jak nie wiem co mama mi taki gruby podrzuciała jak szłam do szpitala w marcu i ani razu go nie ubrałam, wolałam sweterek bo był duzo wygodniejszy. |
||
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko taki gruby zimowy, którego nie chcę brać, bo jest za ciepły. a szkoda mi kaski na kolejny szlafrok, bo ja nie używam ich jakoś często. minusem sweterka jest to, że sięga tylko do pasa, a nie wiem czy nie lepiej mieć ten tyłek też zakryty...
|
|
#2209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było u niej ciężko, ale z nami tak nie będzie. Zobaczycie. ![]() Pięknie się prezentujecie. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41007667]Ja wróciłam od teściowej i mamy. U teściowej - zaczyna się dokładnie to, czego się w 100% spodziewałam. Dobre rady sprzed 30 lat. Ale ja oczywiście jednym uchem.. U rodziców fajnie. [/QUOTE] Też to wczoraj przeżyłam. Mówiłam, że muszę najeść się truskawek i pestkowych owoców, bo przy karmieniu nie będzie mi wolno jeść i się zaczęło... że co to za wymysły, że kiedyś to było inaczej. Teść oczywiście najmądrzejszy, który w trakcie ostatniej ciąży teściowej nie był przy niej tylko gdzieś za granicą, wiedział o jej ciąży i karmieniu najwięcej. Ciągle tylko mówił- Mama jadła wszystko jak karmiła i nie odmawiała sobie truskawek i widzisz, że wszyscy zdrowi...Szkoda, że nie widziałyście jego miny jak powiedziałam, że Emila przecież urodziła się w styczniu, a Damian w lutym, więc sobie nie odmawiała truskawek wtedy, bo ich zwyczajnie nie było. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i będzie mi tak wygodniej. Często nas będą badać, więc nie wiem jak z majtkami. Chyba są zbędne. Szlafroczek, bo jest dłuższy niż koszula, a nie mam co się nogami chwalić. . Poza tym zmarzluch jestem.
|
||||
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Witam wszystkie brzuchatki
Nie wiem jak to sie stalo, ale dzis pospalam prawie do 10.00, co bardzo rzadko mi sie zdaza. Pewnie nabieram sil przed jutrzejszym powrotem do pracy. Gratuluje nowych tygodni (niektore z was juz maja tak niewiele czasu ) Trzymam za dzisiejsze wizyty! Ja dzis mialam niezbyt udana noc, Edward coraz wiekszy i silniejszy, niezle mnie skopal, przez co nie moglam zasnac. Ale itak te moje "cierpienia" sa niczym w porownaniu z niektorymi z was. Tule mocno kazda cierpiaca aby jak najszybciej przejsc przez trudy bycia w ciazy i cieszyc sie tylko dobrymi momentami! Co do porodu - ja rozwazalam rodzic w koszulce TZta, ale ona nie ma rozpiecia na piersi, a ja chce przytulic Edzia tuz po porodzie i potem rzecz jasna go karmic piersia. Mam jedna babcina koszule do kolan z Primarku, chyba dokupie jesze jedna juz na sam porod. Tam sa z guziczkami na piersi i cenowo one sa bardzo tanie, wiec i nie szkoda wyrzucic po wszystkim. Do tego obowiazkowo skarpety cieple, podomka, ewentialnie majtki na poczatek. Czysta pizama na okres po porodzie. Lece cos zjesc, wszystkim zycze udanego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham moją mamę, ale ostatnio jakoś ciężko mi się z nią dogadać...
Efekt opuszczanego gniazda chyba ją dopada... Ze względu na remont mieszkamy u moich rodziców i tylko słyszę: Po porodzie to do nas przyjedziecie mieszkać, żeby nie śmierdziało farbą, bo dziecka truć farbą nie będziecie (pomijam fakt, że remont kończymy ok. miesiąca przed porodem). Albo gadamy coś o zachowaniach dzieci i znów: dacie mi go na wychowanie, to dobrze będzie... Oczywiście jak powiedziałam, że będziemy mieszkać po porodzie w domu, to było "ale z ciebie uparciuch". Podkreślam, że u rodziców nie zmieściłoby się łóżeczko w pokoju, gdzie śpimy. No i nie wiem, mama obiecała, że przyjedzie do mnie po porodzie na pierwsze dni,bo wiem, że mogę sama nie dać rady z ogarnięciem wszystkiego. A z drugiej strony teraz zaczynam się obawiać wtrąceń. Nigdy wcześniej taka nie była... teraz jej się zmieniło w nadopiekuńczość, jak zaszłam w ciążę...
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2213 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Mam ten sam problem, co Wy, też mam tylko grube szlafroki, ale chyba kupię jakiś bawełniany tani na all albo na targu... Sama nie wiem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41014750]Mam ten sam problem, co Wy, też mam tylko grube szlafroki, ale chyba kupię jakiś bawełniany tani na all albo na targu... Sama nie wiem. [/QUOTE] Ja do tej pory nie miałam w ogóle. Nie lubię. Do szpitala mieć jednak chciałam i poprosiłam o jakiś cieniutki w prezencie pod choinkę od siostry.
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dolegliwości dzielnie znosisz dla Lilo swojej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie czekam na koleżankę ma mi przywieźć kilka ciuszków po swoim syneczku, może w końcu będę mogła się jakimiś pochwalić
![]() Trzymajcie kciuki za udane łowy od kumpeli
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dwupaki
![]() U mnie zimno,pada a wręcz leje..... Pomyłam podłogi,ogarnełam lodówke i zamrażarke i czas na słodkie obijanko do konca dnia.Obiadek tez naszykowany.Schabik,fryty i mizeria
|
#2220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam satynowy, ale to chyba nie wypada do szpitala ![]() Cytat:
![]() Kejt Pomoc mamy fajna sprawa, ale musicie sobie chyba wyjaśnić, jak dokłądnie będzie miało to wyglądać, bo z tego co piszesz, to twoja mama chciałaby chyba wnuika wychować
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

zrzucę go pod koniec rozwarcia. taki jest plan

mam tylko taki gruby zimowy, którego nie chcę brać, bo jest za ciepły. a szkoda mi kaski na kolejny szlafrok, bo ja nie używam ich jakoś często. minusem sweterka jest to, że sięga tylko do pasa, a nie wiem czy nie lepiej mieć ten tyłek też zakryty...

Pięknie się prezentujecie.
Mówiłam, że muszę najeść się truskawek i pestkowych owoców, bo przy karmieniu nie będzie mi wolno jeść i się zaczęło...
za dzisiejsze wizyty! Ja dzis mialam niezbyt udana noc, Edward coraz wiekszy i silniejszy, niezle mnie skopal, przez co nie moglam zasnac. Ale itak te moje "cierpienia" sa niczym w porownaniu z niektorymi z was. Tule mocno kazda cierpiaca aby jak najszybciej przejsc przez trudy bycia w ciazy i cieszyc sie tylko dobrymi momentami! Co do porodu - ja rozwazalam rodzic w koszulce TZta, ale ona nie ma rozpiecia na piersi, a ja chce przytulic Edzia tuz po porodzie i potem rzecz jasna go karmic piersia. Mam jedna babcina koszule do kolan z Primarku, chyba dokupie jesze jedna juz na sam porod. Tam sa z guziczkami na piersi i cenowo one sa bardzo tanie, wiec i nie szkoda wyrzucic po wszystkim. Do tego obowiazkowo skarpety cieple, podomka, ewentialnie majtki na poczatek. Czysta pizama na okres po porodzie. Lece cos zjesc, wszystkim zycze udanego dnia