Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 12:24   #2011
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Moja ginka kazała spać na lewym boku, unikać spania na prawym bo można ucisnąć żyłę i w efekcie spowodować niedotlenienie dzidziusia. Na plecach jeśli nie mam problemów z oddychaniem i nie bolą mnie lędźwie to mogę spać.
Podziwiam bo ja na plecach nie wyleze dluzej niz minuty.A spie raczej na lewym,jak zdretwieje to sie turlam na prawy
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej

Witam się z Bezikiem w 33 tygodniu!
)[/COLOR]

Gratuluję nowych tygodni i lecę nadrabiać!

I rowniez gratuluje tygodni
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

[/COLOR]
odpoczywaj kobieto i sie nie przejmuj babcinym chodem, to juz chyba u wiekszosci z nas sie pojawiło
Nie dosc ze babciny to jeszcze pojawia sie u mnie ,,kaczy"

Eveewee sto lat kochana !!!!!!!
Stary 2013-05-26, 12:25   #2012
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Witajcie, Wszystkiego najlepszego Mamusie z okazji Dnia Mamy

eveewe Tobie dodatkowo życzonka z okazji imieninek, zdrówka dla Ciebie i Dzidzi oraz lekkiego porodu

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Piszę odnośnie naszego burdelowego Solarisa (tak jest cały czerwony a ten róż to przekłamanie tostera) bo Idzia pytała...

Kupowaliśmy na all

W sumie to nawet nie szukaliśmy i nie zastanawialiśmy się nad innym wózkiem jakoś od początku był solaris i już (Chociaż bebetto nico plus jest podobny a ciutkę tańszy, ale Tż się uparł na solarisa i nie było dyskusji )

Za dużo nie mogę o nim napisać, bo jakichś większych testów na nim nie robiliśmy- prędzej po porodzie
Ale prowadzi się jak marzenie i jest super mega skrętny, skoro w naszym przedpokoju wyrabia z wjazdem/skrętem do pokoju (mamy bardzo wąski przedpokój)...

Dla mnie osobiście jest ciężki, ale dla Tż wyjątkowo lekki
Z zauważalnych minusów to regulacja rączki jest na dwa kliki co znacząco utrudnia jej przestawianie, ja zazwyczaj pomagam sobie nogą

Wszystko inne jest na kliki włącznie ze składaniem stelaża, zdejmowaniem kół itp. Spacerówka montowana przodem tyłem, gondolka ma bujaki i jest składana do przewożenia, ale ja nie zamierzam tego wykorzystywać bo to ponad moją siłę (jest niewyrobione więc ciężko idzie )

No to w sumie tyle

Miłego dnia i do następnego razu
Na fotach wygląda jak wciekły róż Dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Mam kiepski poranek.
Mam 11 stron do nadrobienia od wczoraj.
Aha Idzia (ty już wiesz), Oliath w tym mothercare nie było nic ciekawego. Wszystko przebrane, rozmiarówki nawet z paczkami się nie zgadzały i ceny wcale nie były zadowalające. Karuzel nie było żadnych, a sama z chęcią bym małej kupiła bo nie mam jeszcze. Jedyne co to dla Małgosi kupiłam jeansy rurki za 50zł i wsio.
No wiem, wiem. Dzięki jeszcze raz.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam mamusie w dniu naszego święta.
Kobietki co do piw tz-ów uważajcie! Bo od 1 dziennie sie zaczyna pozniej coraz więcej i na co dzień. Mialam w rodzinie tak ze od 1 sie zaczęło a pozniej kłopot bo to nawyk. Ja mam dobrze bo moj nie bardzo za tym owszem na grilu czy nie raz 1 po pracy ale zadko do domku zasapasow nie robi. Ostatnio miał postawią kolegom z pracy imieninowa i postawił ale uprzedził i zła nie bylam.
Prawda, tak to się zaczyna i na serio nie jest to żadną przesadą. Na szczęście mój tż pije baaardzo rzadko.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Buhahahahahh.... cos dla leniwcow i roztrzepancow :
http://allegro.pl/wyprawka-do-szpita...244665691.html
Ta lepsza, full wypas :
http://allegro.pl/wyprawka-torba-do-...251873993.html

Co do spania na prawym boku, ja się przekręcam czasami, bo jednak całej nocy na lewym nie jestem w stanie wytrzymać. Zresztą leżąc na lewym znacznie gorzej mi się oddycha Ale tak czy tak staram się lezeć zdecydowanie częściej na lewym niż na prawym. Słyszałam o tym niedotlenieniu i przyczynach porodów martwych dzieci.

A no i chyba moje małe wreszcie ułozyło się jak trzeba (na dodatek stało sie to chyba dziś w kościele), bo czkawkę czuję na samym dole, nad spojeniem. Siedzę na mszy i nagle jak mi brzuch zaczął chodzić, aż wstyd. Widać było przez tunikę, jakaś pani sie patrzyła i uśmiechała. A potem już czułam czkawkę na dole, a do dziś była na górze.

Brawa za kolejne tygodnie !

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-26 o 12:42
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:28   #2013
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Zauważyłam tylko, że eveewe ma dzisiaj imieniny- Najlepszego ! Spełnienia marzeń, łatwego porodu, ślicznego Aleksa przy boku!
dziekuje kochana
Cytat:
eveewe to najlepszego również ode mnie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Widzisz ja myslac o imieninkach zlozylam ur...wazne ze byly szczere
W kazdym razie najlepszego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
spokojnie bedzie tez na zas do urodzinowych
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
eveewe wszystkiego najlepszego z okazji imienin
dziekuje

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41000951]
A dla Eweve - wszystkiego Naaaaaaaaaaaj!!
[/QUOTE]
dziekuje

co do spania, ja najczesciej wlasnie na lewym boku, na prawym tez, ale wiekszosc nocy lewy. a jak juz maly daje sygnal, przekrecam sie. Tak jest z tym spaniem, ze i organizm i dzidzia daje znac jak mozna spac

Wstawilam wlasnie sosik do kaszy taka mialam ochote na ten sos z kasza, ze musialam zrobic. A tu kumpel TZ przywiozl jeszcze nam kurczaka z rozna teraz zapas jedzenia mam jak nie wiem.

Od TZ i Marysi dostalam kwiatuszki na dzien mamy. Pozniej zajdziemy do tesciowej i podskoczymy do mojej mamy, na razie mi sie nie chce isc.

Za wszystkie tygodnie faktycznie po 30 tyg juz brzmia one dosyc powaznie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:29   #2014
Rockyyy
Zakorzenienie

Oczywiscie nie wytrzymałam i odgrzebałam opis porodu Marchewki.....

co za masakra............
Stary 2013-05-26, 12:29   #2015
iwona335
Zakorzenienie

co do nocnych wygibasów....

jak leże na prawym boku boli mnie prawe biodro, jak leże na lewym boku boli mnie lewe biodro, na plecach boli mnie kregosłup i promeiniuje do prawego posladka (ale to akurat i przed ciażą miałam), stwierdziłąm, że niedługo będę spać na stojąco, chociaż i to mogłoby być niewygodne bo wtedy nacisk na pęcherz jest w mgnieniu oka a obrót z boku na bok to caała wielka wyprawa i bądź tu człowieku mądry, ale jeszcze troszke i już będa nas boleć tylko piersi, ręce, kregosłup i głowa

mój Tż ostatnio sie pyta coraz częściej od kiedy to można robić te okłady z samca- aż sie zdziwiłam, że ta metode wywoływania porodu zapamiętał ostatnio wogóle jest coraz bardziej przejety i chyba dociera do niego to, że zostanie niedługo tatusiem
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:45   #2016
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Idzia to ja cały czas czkawke czuje wlasnie na dole a maly ciagle pupa w dòł ha ha teraz to Cie pocieszyłam co ?? Mi dziś brzuch też chodził na wszystkie strony

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A i zapomniałam Wam powiedziec ze byłam na troche w pracy w piątek. Szef w końcu przyznał, ze troche cieżko mu to wszystko ogarnąć mimo, ze jest osoba na moje zastepstwo. Nawet po mnie przyjechał a potem odwiózł. Oczywiscie nie obyło sie bez dowcipow ze zholował ciężaròwke Ludzie w firmie też tacy mili byli. Fajnie sie poczułam.

Stary 2013-05-26, 12:47   #2017
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Idzia to ja cały czas czkawke czuje wlasnie na dole a maly ciagle pupa w dòł ha ha teraz to Cie pocieszyłam co ?? Mi dziś brzuch też chodził na wszystkie strony

no pocieszyłas rzeczywiscie A ja czułam czkawke na górze albo na dole ale z boku i wtedy młode było w poprzek ułożone. Teraz czuję nad spojeniem czyli teoretycznie powinien byc glowa do wyjscia. No juz jestem w 30 tc i 4 dniu to wypadałoby aby sie ulokowal do wyjcia, tym bardziej, ze wg gina porod ok 37-38 tc. Dla dziecka tez jest lepiej jak lezy prawidlowo nawet jesli szykujemy sie do cc.

P.S. Napisalam ze 31tc i 4 dniu, a to dopiero 30tc i 4 dzien. widac ze juz nie moge sie doczekac

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-26 o 12:50
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:50   #2018
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Idzia no własnie wiem, ale moj sie nie chce przekrecic i co ja mu zrobie. Czuje ze mu niewygodnie, ale jak jest taki uparty to ma za swoje.

Stary 2013-05-26, 12:50   #2019
paulinka777
Raczkowanie

Dziewczynki wpadam tylko się przywitać i zyczyć milej niedzieli
Ja jestem u mamy, przyjechalam na dłuuuuuugi weekend (do niedzieli) i się relaksuję Sliczna pogoda dzis, mam nadzieję troche skorzystać na spacerku

Trzymam kciuki za wszystkie cierpiące mamusie- sama ledwo się ruszam z powodu bólu kregosłupa- łącze się z Wami w bólu

Pozdrawiam
Stary 2013-05-26, 12:53   #2020
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 942531_573326612708029_2082816924_n.jpg (231,2 KB, 27 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 12:54   #2021
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Evewe, wszystkiego najlepszego!

Ja śpię przede wszystkim na lewym boku, na plecach wcale-nigdy tak nie spalam, a na prawy przekladam się raz na jakiś czas, ale nie lubie bo mi mąż dmucha nosem w twarz i strasznie mnie to irytuje :-P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 13:23   #2022
surka
Zakorzenienie

Zbieram się do rodziców na obiad Miłego dnia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 13:26   #2023
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ghia: no wiesz, kwestia pracy to zawsze istotna sprawa, nawet bez ciąży.. ale wierzę że Twój TZ znajdzie coś i się ułoży wszystko. Czasami niestety tylko trochę czasu trzeba.. wiem, bo sami przez to przechodziliśmy. Najgorsze chyba jest to (wcale nie kwestia kasy) tylko psychika faceta w takiej sytuacji..

Co do spania - zwykle śpię na zmianę na lewym i prawym boku - nie dałabym rady tylko na jednym bo biodra mnie bolą - za duży ciężar juz:P wiem, ze na plecach nie jest wskazane, ale np w moim przypadku nie czuję problemów z oddychaniem, więc to też pewnie w dużej mierze kwestia indywidualna, jak ten nacisk na żyłę się układa...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 13:26   #2024
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Oczywiscie nie wytrzymałam i odgrzebałam opis porodu Marchewki.....

co za masakra............
ja się cały czas waham..czy go czytać..jest aż taki straszny?

Cytat:

Gołębica złożyła jajko u mnie na tarasie a ja nie mam sumienia jej przegonić jeszcze w dzień matki Wiem, że gołębie to szkodniki, ale ja miętka jestem jak dętka

:
widzę, że też się użerasz z gołębiami....

u nas jak na razie 1:0 dla nas

Też zostawiły jajo...ja nie dałam rady wywalić...mąż zabrał i wyniósł...
Ale najgorzej mi szkoda było (choć niecierpie gołębi) jak potem kilka nocy przespały u sąsiada patrzac sie na nasz balkon....
Wiem że jakbysmy tak zostawili nie dałyby nam spokoju...
I tak co chwile znosza patyki i robią gniazda, ale jestem teraz w domu i je przeganiam!

NAJGOrsze jest to że tak brudzą i kupają fujjj!!!!

Ostatnio mąż porozwieszał żyłkę , poczyścił domestosem i chwilowo jest cisza
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabyyy

Ale wczoraj miałam dzien.Pojechalismy z Tzem do babci ,on konczył naszą hustawke a ja????Zamiast siedziec sobie na swiezym powietrzu i wdychac roztoczanskie powietrze leżałam jak warzywo :/ Kręgol bolał,brzuch ciągnął i miałam megaaaaa wzdęcia.Chodziłam jak babunia,pochylona i obolała.Dzis jest troche lepiej ale do szkoły nie pojechałam Spróbuje Was nadrobic
Miłej niedzieli dwupaczki
oj kochana babulinko, świetuj za to dzień mamy a nei dzień babci

Cytat:
Aj to tak jak ja, tyle, że za miesiąc 5 rocznica ślub, a związku... nawet nie chce się liczyć. Ale dziś mam poranek łez. I niestety nie mogę zwalić tego na hormony!
Czemu na hormony nie chcesz zwalić?

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-26 o 13:32
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 14:05   #2025
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie i wszystkiego naj naj
Gratuluję tygodni
I mam pytanie. Wczoraj byliśmy u znajomych i koleżanka mówiła mi, że na którymś boku spać nie można, bo jest jakaś żyła czy coś... I teraz się zastanawiam czy któraś z Was słyszała coś podobnego??
Aha i mąż oświadczył, że będzie chodził z Niunium na basen od 6 miesiącaI co ja mam robić?
Podobno nie powinno sie spac na lewym boku, poniewaz uciska sie zyle glowna. A z basenem nie rozumiem, przeciez to dobrze, ze bedzie z nim chodzil. Im wczesniej zacznie, tym lepiej, nie bedzie sie bal wody

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Podobno nie powinno sie spac na lewym boku, poniewaz uciska sie zyle glowna. A z basenem nie rozumiem, przeciez to dobrze, ze bedzie z nim chodzil. Im wczesniej zacznie, tym lepiej, nie bedzie sie bal wody

Zakrecilam sie, nie powinno sie dpac na prawym, na lewym wrecz powinno sie! Przepraszam za wprowadzenie w blad.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Fiazo tulę mocno. Nie będę się rozpisywać, ale wiem o czym piszesz. Trzymaj się bo to takich ludzi jak Twoja teściowa się nie zmieni ale MOŻESZ zmienić swoje nastawienie do niej i do sytuacji jakie powoduje.

A ja dziś w nocy miałam kryzys. TŻ mnie obudził jak wracał z tego meczu. Nie mogłam zasnąć a po ciemku wszystkie problemy wydawały się straszniejsze niż za dnia. Do porodu coraz bliżej i pewnie stres z tego powodu robi swoje. Do tego sprawa braku pracy TŻta wszystko się tak przedłuża czas leci i jak dostanie pracę tuż przed TP to wiadomo pewnie będą się krzywili na urlop zaraz po zatrudnieniu i szkolenia jakieś wyjazdowe też na pewno będą. A ja nawet nie chcę myśleć, że go nie będzie obok jak się Antoś będzie rodził. Jak nie dostanie do tego czasu pracy też źle bo kasa potrzebna jak woda na pustyni. Marudzę wiem, ale tak się umęczyłam dziś w nocy wszystko takie niepewne nic nie wiadomo a ja już nie mam pomysłów co zrobić żeby było dobrze.
Wiem, ze to jest bardzo trudne i zycze co sporo wytrwalosci i wiary w TZta! My mamy podobna sytuacje, moj TZ jest bezrobotny, na szczescie mamy nieco oszczednosci i TZ dorabia w domu naprawiajac laptopy. Nie mamy kokosow, ale wspieramy sie nawzajem. Czasami tak bywa, trzeba to jakos przetrwac. Sa w tym i dobre strony- teraz TZ jest przy tobie, pomaga, wspiera itp. Zycze wam duzo sily na przetrwanoe tych trudnych dni! Przytulam

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Wydalam fortune na kolejne ciuszki, ale zalapalam sie tez na sporo promocji, co zmniejsza moje poczucie winy Jak tylko dotre do domu postaram sie zrobic fotki moich lowow. Nie wiem jak w Polsce, ale w UK dzis pogoda przecudna, piekne sloneczko, lekki wiaterek, bezchmurne niebo, po prostu bajka!

Stary 2013-05-26, 14:12   #2026
sammi24
Zadomowienie

Siemka mamuśki
Wpadam na chwilę się przywitać, życzyć miłego dnia i...

EVE STO LAT, WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO!!!

Jakierka na prawym boku uciska się tę feralną żyłę
A ja śpię głównie na lewym, tzn tak zasypiam ale w nocy i rano budzę się leżąc na plecach i szczerze tak mi najwygodniej

Idzia, a czemu lekarz przewiduje, że urodzisz 37-38 tc? ze względu na tempo malucha względem wzrostu? bo tak sobie myślę i marzę, że dojadę do 38 tc i bach rodzę i ciekawa jestem jak to u Ciebie jest??

Lecę, jedziemy z TŻ wózki obczaić w Mama i ja, potem na obiad na mieście i do znajomych na działkę na godzinkę
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 14:13   #2027
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ale tu cisza, nie mam co czytać w podróży, napiszcie coś;-) mnie glowa boli, jakby od niskiego ciśnienia, puszka coli nie pomogła:-( ale jakoś tak gorzej się czuje, ciężko się oddycha, pewnie stąd ten ból.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 14:28   #2028
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No, cisza, a jak wyjdę do teściowej (...) i mamy, to pewnie napiszecie 100 stron i będę do rana nadrabiać :P

Ja po sprzątaniu (ścierałam kurze głównie) i obiadku - schabowe, kartofelki młode i buraczki.

I dziś ze 3 razy przeszył mnie taki dziwny, sekundowy ból jakby mięśni brzucha, ale nie w okolicy, gdzie jest Mały ani przy pępku, tylko trochę wyżej. Ale dosłownie to tylko zabolało i przeszło.. Dziwne..

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 14:31   #2029
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

u mnie formuła 1 w tłe, a ja próbuję zupę ogórkową gotować bo coś mnie naszło

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 15:16   #2030
krysiaa2608
Raczkowanie

Witam się

za kolejne tygodnie!
Sto lat z okazji imienin, Ev

Wczoraj byliśmy na tej świadomej mamie i powiem Wam, że jak któraś będzie miała okazję iść na to w swoim mieście to POLECAM! Wiadomo, że musiały być reklamy produktów, ale nie było to jakoś super uciążliwe, dawali mnóstwo próbek Lacibios Femina - i tabletki i żele do mycia i chusteczki, do tego wróciliśmy z dużą ilością wody mineralnej z magnezem, produktów gerber (soczki, deserki, jogurty) i inne do tego warsztaty zumby dla mam i brzuchatek - REWELACJA! No i był fotograf, który robił darmowe sesje zdjęciowe z brzuszkiem i maluszkiem - mamy prześliczne zdjęcie, jak je dostanę na kompa to Wam pokaże

Później imprezka u mojej mamy - jedzenie, jedzenie, jedzenie tort, rafaello, ptysie, a poźniej szaszłyki, sałatki, kiełbasy - nie mam pojęcia gdzie ja to wszystko zmieściłam Oczywiście jak składałam mamie życzenia musiałam się poryczeć, ona też i tak żeśmy płakały jak głupie - standard

Kochane z okazji dnia mamy - wszystkiego najpiękniejszego! z okazji tego dnia dostałam prezent wagi normalnie państwowej - pojawiła się siara

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 15:28   #2031
jakierka
Zadomowienie

A o to moje dzisiejsze zakupy
Wiekszosc rzeczy z promocji (az do 50%), a czerwona koszula w kratke wraz z czerwonymi spodenkami upolowane w lumpeksie
Ostatnia fotka z rzeczami nie dla Edzia, a dla dzieciaczkow mojej kolezanki w PL, dla ktorej szykuje paczke, ale itak sie pochwale

Do zakonczenia wyprawki musze jeszcze nabyc materac, wanienke z podstawka, czesc kosmetykow zarowno dla Edzia jak dla mnie (wkladki, podpaski, pampersy, chusteczki itp), laktator, zestaw dla pielegnacji (nozyczki, szczoteczka itp). Mam nadzieje, ze zdaze przed porodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0045.jpg (171,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0046.jpg (165,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0048.jpg (132,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0049.jpg (160,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-05-26, 15:43   #2032
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

jakierka piękne zakupy, ale jeszcze piękniejsze zdjęcie a avatarze)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 15:45   #2033
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
jakierka piękne zakupy, ale jeszcze piękniejsze zdjęcie a avatarze)
Ojej, dziekuje ci!!
Stary 2013-05-26, 16:02   #2034
Marionette18
Raczkowanie

Jakierka za zakupy! Swietne rzeczy. Szczegolnie powalily mnie ogrodniczki i czerwone body koszulowe

Chyba sie zmotywuje i wstawie troche mojej wyprawki

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 16:08   #2035
krysiaa2608
Raczkowanie

Przesyłam Wam zdjęcie, bo fotograf nam właśnie przesłał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krysia.j@poczta.onet.pl (2).jpg (110,4 KB, 75 załadowań)

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 16:24   #2036
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Wspaniale sie prezentujecie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 16:25   #2037
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu na hormony nie chcesz zwalić?
Bo te moje łzy to w 100% męża wina!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 16:58   #2038
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Bo te moje łzy to w 100% męża wina!
mów nam tu szybko co sie dzieje, a jak cos to my go znajdziemy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 17:01   #2039
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
c
mój Tż ostatnio sie pyta coraz częściej od kiedy to można robić te okłady z samca- aż sie zdziwiłam, że ta metode wywoływania porodu zapamiętał ostatnio wogóle jest coraz bardziej przejety i chyba dociera do niego to, że zostanie niedługo tatusiem
Mój Tz chodzi i powtarza ze sie doczekac nie moze
Cytat:

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A i zapomniałam Wam powiedziec ze byłam na troche w pracy w piątek. Szef w końcu przyznał, ze troche cieżko mu to wszystko ogarnąć mimo, ze jest osoba na moje zastepstwo. Nawet po mnie przyjechał a potem odwiózł. Oczywiscie nie obyło sie bez dowcipow ze zholował ciężaròwke Ludzie w firmie też tacy mili byli. Fajnie sie poczułam.

sholował ciężarówke

Mnie ostatnio tak mocno Laura kopie ze spac nie moge.W piatek do 2 nie spałam bo brzuch chodził na wszystkie strony
Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wszystkie cierpiące mamusie- sama ledwo się ruszam z powodu bólu kregosłupa- łącze się z Wami w bólu

Pozdrawiam

Cytat:
ja się cały czas waham..czy go czytać..jest aż taki straszny?

?
Nooo jest nieprzyjemny
Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

Jakierka-fajny avatar
Krysia- siara w prezencie na dzien Matki

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
u mnie formuła 1 w tłe, a ja próbuję zupę ogórkową gotować bo coś mnie naszło
Ja przywiozłam od babci duuuzooo szczawiu i zrobiłam gar szczawiówki ale juz 1/2 ni ma ....
Stary 2013-05-26, 17:22   #2040
Niunia20
Rozeznanie

oj dziewczyny odczuwam dzisiaj skurcze...już z 6 miałam ....
oby się nie zaczeło...
a z dobrych rzeczy to mam w pokoju nowe łoże noo narożnik ale i tak jestem zadowolona tylko w pokoju miejsca coraz mniej
z 12 metrów zrobiło się z 4 a jeszcze łóżeczko i szafka dla małego to zostaną ze 3 metry kw. wolnej przestrzeni w sumie ... nie mam nawet jak i gdzie wózka wstawić

znalazłam 2 łóżeczka dla małego....
http://allegro.pl/lozeczko-michas-vi...275745534.html
i
http://allegro.pl/ikea-hensvik-lozec...222708576.html

Edytowane przez Niunia20
Czas edycji: 2013-05-26 o 17:37
Niunia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości