|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I rowniez gratuluje tygodni ![]() Cytat:
Eveewee sto lat kochana !!!!!!!
|
|
#2012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Witajcie, Wszystkiego najlepszego Mamusie z okazji Dnia Mamy
eveewe Tobie dodatkowo życzonka z okazji imieninek, zdrówka dla Ciebie i Dzidzi oraz lekkiego porodu Cytat:
Dzięki za opinię![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do spania na prawym boku, ja się przekręcam czasami, bo jednak całej nocy na lewym nie jestem w stanie wytrzymać. Zresztą leżąc na lewym znacznie gorzej mi się oddycha Ale tak czy tak staram się lezeć zdecydowanie częściej na lewym niż na prawym. Słyszałam o tym niedotlenieniu i przyczynach porodów martwych dzieci.A no i chyba moje małe wreszcie ułozyło się jak trzeba (na dodatek stało sie to chyba dziś w kościele ), bo czkawkę czuję na samym dole, nad spojeniem. Siedzę na mszy i nagle jak mi brzuch zaczął chodzić, aż wstyd. Widać było przez tunikę, jakaś pani sie patrzyła i uśmiechała. A potem już czułam czkawkę na dole, a do dziś była na górze. Brawa za kolejne tygodnie !
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-26 o 12:42 |
||||
|
|
|
#2013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41000951] A dla Eweve - wszystkiego Naaaaaaaaaaaj!! [/QUOTE] dziekuje co do spania, ja najczesciej wlasnie na lewym boku, na prawym tez, ale wiekszosc nocy lewy. a jak juz maly daje sygnal, przekrecam sie. Tak jest z tym spaniem, ze i organizm i dzidzia daje znac jak mozna spac ![]() Wstawilam wlasnie sosik do kaszy taka mialam ochote na ten sos z kasza, ze musialam zrobic. A tu kumpel TZ przywiozl jeszcze nam kurczaka z rozna teraz zapas jedzenia mam jak nie wiem. Od TZ i Marysi dostalam kwiatuszki na dzien mamy Za wszystkie tygodnie faktycznie po 30 tyg juz brzmia one dosyc powaznie.
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie nie wytrzymałam i odgrzebałam opis porodu Marchewki.....
![]() co za masakra............
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
co do nocnych wygibasów....
jak leże na prawym boku boli mnie prawe biodro, jak leże na lewym boku boli mnie lewe biodro, na plecach boli mnie kregosłup i promeiniuje do prawego posladka (ale to akurat i przed ciażą miałam), stwierdziłąm, że niedługo będę spać na stojąco, chociaż i to mogłoby być niewygodne bo wtedy nacisk na pęcherz jest w mgnieniu oka a obrót z boku na bok to caała wielka wyprawa i bądź tu człowieku mądry, ale jeszcze troszke i już będa nas boleć tylko piersi, ręce, kregosłup i głowa ![]() mój Tż ostatnio sie pyta coraz częściej od kiedy to można robić te okłady z samca- aż sie zdziwiłam, że ta metode wywoływania porodu zapamiętał |
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Idzia to ja cały czas czkawke czuje wlasnie na dole a maly ciagle pupa w dòł
ha ha teraz to Cie pocieszyłam co ?? Mi dziś brzuch też chodził na wszystkie strony ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A i zapomniałam Wam powiedziec ze byłam na troche w pracy w piątek. Szef w końcu przyznał, ze troche cieżko mu to wszystko ogarnąć mimo, ze jest osoba na moje zastepstwo. Nawet po mnie przyjechał a potem odwiózł. Oczywiscie nie obyło sie bez dowcipow ze zholował ciężaròwke Ludzie w firmie też tacy mili byli. Fajnie sie poczułam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
P.S. Napisalam ze 31tc i 4 dniu, a to dopiero 30tc i 4 dzien. widac ze juz nie moge sie doczekac
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-26 o 12:50 |
|
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Idzia no własnie wiem, ale moj sie nie chce przekrecic i co ja mu zrobie. Czuje ze mu niewygodnie, ale jak jest taki uparty to ma za swoje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2019 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki wpadam tylko się przywitać i zyczyć milej niedzieli
![]() Ja jestem u mamy, przyjechalam na dłuuuuuugi weekend (do niedzieli) i się relaksuję Sliczna pogoda dzis, mam nadzieję troche skorzystać na spacerku ![]() Trzymam kciuki za wszystkie cierpiące mamusie- sama ledwo się ruszam z powodu bólu kregosłupa- łącze się z Wami w bólu Pozdrawiam
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Evewe, wszystkiego najlepszego!
![]() Ja śpię przede wszystkim na lewym boku, na plecach wcale-nigdy tak nie spalam, a na prawy przekladam się raz na jakiś czas, ale nie lubie bo mi mąż dmucha nosem w twarz i strasznie mnie to irytuje :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się do rodziców na obiad Miłego dnia
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia: no wiesz, kwestia pracy to zawsze istotna sprawa, nawet bez ciąży.. ale wierzę że Twój TZ znajdzie coś i się ułoży wszystko. Czasami niestety tylko trochę czasu trzeba.. wiem, bo sami przez to przechodziliśmy. Najgorsze chyba jest to (wcale nie kwestia kasy) tylko psychika faceta w takiej sytuacji..
Co do spania - zwykle śpię na zmianę na lewym i prawym boku - nie dałabym rady tylko na jednym bo biodra mnie bolą - za duży ciężar juz:P wiem, ze na plecach nie jest wskazane, ale np w moim przypadku nie czuję problemów z oddychaniem, więc to też pewnie w dużej mierze kwestia indywidualna, jak ten nacisk na żyłę się układa...
|
#2024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas jak na razie 1:0 dla nas ![]() Też zostawiły jajo...ja nie dałam rady wywalić...mąż zabrał i wyniósł... Ale najgorzej mi szkoda było (choć niecierpie gołębi) jak potem kilka nocy przespały u sąsiada patrzac sie na nasz balkon.... Wiem że jakbysmy tak zostawili nie dałyby nam spokoju... I tak co chwile znosza patyki i robią gniazda, ale jestem teraz w domu i je przeganiam! NAJGOrsze jest to że tak brudzą i kupają fujjj!!!! Ostatnio mąż porozwieszał żyłkę , poczyścił domestosem i chwilowo jest cisza ![]() Cytat:
![]() Czemu na hormony nie chcesz zwalić? Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-26 o 13:32 |
|||
|
|
|
#2025 | |||
|
Zadomowienie
|
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Wydalam fortune na kolejne ciuszki, ale zalapalam sie tez na sporo promocji, co zmniejsza moje poczucie winy Jak tylko dotre do domu postaram sie zrobic fotki moich lowow. Nie wiem jak w Polsce, ale w UK dzis pogoda przecudna, piekne sloneczko, lekki wiaterek, bezchmurne niebo, po prostu bajka! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Siemka mamuśki
![]() Wpadam na chwilę się przywitać, życzyć miłego dnia i... EVE STO LAT, WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO!!! Jakierka na prawym boku uciska się tę feralną żyłę A ja śpię głównie na lewym, tzn tak zasypiam ale w nocy i rano budzę się leżąc na plecach i szczerze tak mi najwygodniej ![]() Idzia, a czemu lekarz przewiduje, że urodzisz 37-38 tc? ze względu na tempo malucha względem wzrostu? bo tak sobie myślę i marzę, że dojadę do 38 tc i bach rodzę ![]() i ciekawa jestem jak to u Ciebie jest??Lecę, jedziemy z TŻ wózki obczaić w Mama i ja, potem na obiad na mieście i do znajomych na działkę na godzinkę
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza, nie mam co czytać w podróży, napiszcie coś;-) mnie glowa boli, jakby od niskiego ciśnienia, puszka coli nie pomogła:-( ale jakoś tak gorzej się czuje, ciężko się oddycha, pewnie stąd ten ból.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2028 |
|
Konto usunięte
|
No, cisza, a jak wyjdę do teściowej (...) i mamy, to pewnie napiszecie 100 stron i będę do rana nadrabiać :P
Ja po sprzątaniu (ścierałam kurze głównie) i obiadku - schabowe, kartofelki młode i buraczki. I dziś ze 3 razy przeszył mnie taki dziwny, sekundowy ból jakby mięśni brzucha, ale nie w okolicy, gdzie jest Mały ani przy pępku, tylko trochę wyżej. Ale dosłownie to tylko zabolało i przeszło.. Dziwne.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie formuła 1 w tłe, a ja próbuję zupę ogórkową gotować bo coś mnie naszło
|
|
|
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
za kolejne tygodnie!Sto lat z okazji imienin, Ev Wczoraj byliśmy na tej świadomej mamie i powiem Wam, że jak któraś będzie miała okazję iść na to w swoim mieście to POLECAM! do tego warsztaty zumby dla mam i brzuchatek - REWELACJA! No i był fotograf, który robił darmowe sesje zdjęciowe z brzuszkiem i maluszkiem - mamy prześliczne zdjęcie, jak je dostanę na kompa to Wam pokaże Później imprezka u mojej mamy - jedzenie, jedzenie, jedzenie tort, rafaello, ptysie, a poźniej szaszłyki, sałatki, kiełbasy - nie mam pojęcia gdzie ja to wszystko zmieściłam Oczywiście jak składałam mamie życzenia musiałam się poryczeć, ona też i tak żeśmy płakały jak głupie - standard Kochane z okazji dnia mamy - wszystkiego najpiękniejszego!
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
A o to moje dzisiejsze zakupy
![]() Wiekszosc rzeczy z promocji (az do 50%), a czerwona koszula w kratke wraz z czerwonymi spodenkami upolowane w lumpeksie Ostatnia fotka z rzeczami nie dla Edzia, a dla dzieciaczkow mojej kolezanki w PL, dla ktorej szykuje paczke, ale itak sie pochwale ![]() Do zakonczenia wyprawki musze jeszcze nabyc materac, wanienke z podstawka, czesc kosmetykow zarowno dla Edzia jak dla mnie (wkladki, podpaski, pampersy, chusteczki itp), laktator, zestaw dla pielegnacji (nozyczki, szczoteczka itp). Mam nadzieje, ze zdaze przed porodem
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka piękne zakupy, ale jeszcze piękniejsze zdjęcie a avatarze
)
|
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
Jakierka
za zakupy! Swietne rzeczy. Szczegolnie powalily mnie ogrodniczki i czerwone body koszuloweChyba sie zmotywuje i wstawie troche mojej wyprawki
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Przesyłam Wam zdjęcie, bo fotograf nam właśnie przesłał
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
Wspaniale sie prezentujecie
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Bo te moje łzy to w 100% męża wina!
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
mów nam tu szybko co sie dzieje, a jak cos to my go znajdziemy
|
|
|
|
#2039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie ostatnio tak mocno Laura kopie ze spac nie moge.W piatek do 2 nie spałam bo brzuch chodził na wszystkie strony ![]() Cytat:
Nooo jest nieprzyjemny ![]() ![]() Jakierka-fajny avatar ![]() Krysia- siara w prezencie na dzien Matki ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Ja przywiozłam od babci duuuzooo szczawiu i zrobiłam gar szczawiówki ale juz 1/2 ni ma ....
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
oj dziewczyny odczuwam dzisiaj skurcze...już z 6 miałam ....
oby się nie zaczeło... a z dobrych rzeczy to mam w pokoju nowe łoże noo narożnik ale i tak jestem zadowolona tylko w pokoju miejsca coraz mniejz 12 metrów zrobiło się z 4 a jeszcze łóżeczko i szafka dla małego to zostaną ze 3 metry kw. wolnej przestrzeni w sumie ... nie mam nawet jak i gdzie wózka wstawić znalazłam 2 łóżeczka dla małego.... http://allegro.pl/lozeczko-michas-vi...275745534.html i http://allegro.pl/ikea-hensvik-lozec...222708576.html
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2013-05-26 o 17:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

i lecę nadrabiać!

Dzięki za opinię
Ale tak czy tak staram się lezeć zdecydowanie częściej na lewym niż na prawym. Słyszałam o tym niedotlenieniu i przyczynach porodów martwych dzieci.
12.06.2010
?? Mi dziś brzuch też chodził na wszystkie strony 

jeszcze w dzień matki
Spróbuje Was nadrobic