Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 11:35   #4771
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
taa, właśnie, to coś na p... jakaś "prosta oględzina" czy coś w tym stylu ale słabo działa na twoją szynkę
cloche, o mało przez Ciebie nie musiałam sprzątać, bo bym się posikała ze śmiechu... na szczęście zdążyłam do kibelka...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 11:38   #4772
justyna_g4
Zakorzenienie

A co do życzeń to my zrobiliśmy tak, ze składaliśmy razem. U mojej mamy ja mówiłam, a Tż się dołączył, a u teściowej on mówił, a ja na doczepkę i jakoś poszło.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 11:40   #4773
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
wybrałam, żeby odzywać się do niej jak najmniej, ale jak już muszę, to zwracam sie do niej jednak "mamo"
ja to bym chyba wybrała wersję 'pani' w przypadku twojej teściowej

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Dobra, zbieram sie na to ktg. Do później
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 11:41   #4774
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Co do życzeń, to ja teściowej też nie składałam. Mąż akurat dzwonił do niej, jak ja się kąpałam, więc jestem w sumie wytłumaczona, ale nawet jakbym była przy tej rozmowie, to bym się nie odezwała. W ogóle to znowu się popisała. Znalazłam matę edukacyjną z fp w okolicach gdzie mieszkają za 80 zł. I coś naświetliłam szwagierce, że się zastanawiam i czy w razie czego by mi ją odebrali (ona, albo mama). Szwagierka, że pewnie, spoko, nie ma sprawy. Tż wczoraj dzwoni do mamy i ta pyta o tą matę stwierdzając, że mi to się chyba nudzi i co ja znowu wymyśliłam. Niech się wypcha. Tylko jeszcze niedawno szwagierka mówiła, że mama chciała kupić jakąś matę, bo "była taka fajna". Tylko, że w cenie jej nowej ja mam używkę w super stanie i to taką jaką chcę. Coś czuję, że po urodzeniu dzieciaków będzie gorąco. Bo szwagier też ma cięty język i żeby teściowa się nie zdziwiła, jak jeszcze dojdzie do sytuacji, że wnuki na fejsbuku będzie oglądać.
no to widzę, że Twoja teściowa też jest specyficzna... i coś czuję, że u nas właśnie skończy się tym fejsbukiem albo naszą klasą...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja też ale... po porodzie zawsze można do nich mówić: "babcia, dziadek"
O! i oto jest sposób

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To moja całkiem odwrotnie nie mogła przeżyć że mówię do niej Pani. Ale jednocześnie nie powiedziała mi jak mam mówić. Tylko robiła mi aluzje na imprezach przy stole, że dalej mówię Pani do niej. Tż zaczął do mojej mamo mówić wiec ja pewnie też zacznę ale proste to nie jest.
to pewnie kwestia przyzwyczajenia jeśli tylko jest fajna, to może szybko pójdzie

Jaś
Stary 2013-05-27, 11:42   #4775
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja też ale... po porodzie zawsze można do nich mówić: "babcia, dziadek"
O właśnie. Odkąd jestem w ciąży, to szwagier (mieszkają razem z teściową i też nie wie jak do niej mówić ) mówi do niej babcia.

Cytat:
To moja całkiem odwrotnie nie mogła przeżyć że mówię do niej Pani. Ale jednocześnie nie powiedziała mi jak mam mówić. Tylko robiła mi aluzje na imprezach przy stole, że dalej mówię Pani do niej. Tż zaczął do mojej mamo mówić wiec ja pewnie też zacznę ale proste to nie jest.

Laktator wysterylizowany i jedna butelka mała też
Może jakbym do niej powiedziała pani, to by się opamiętała, że to w jej gestii leży zaproponowanie czegoś.

O właśnie, chyba dzisiaj też wysterylizuję laktator i butlę. Tylko nie wiem jeszcze jak. Smoka gotowałam przez 4 minuty. A wieczorem go jeszcze zalałam wrzątkiem na 5 min i spakowałam już do torby.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 11:45   #4776
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja to bym chyba wybrała wersję 'pani' w przypadku twojej teściowej
tak chciałam, ale mój mąż nie wiedział o tym, co ona mi powiedziała i za każdym razem, jak zwracałam się do niej "pani", to mnie w żartach poprawiał . Nie chciałam mu nic mówić, ale w końcu skończyło się na tym, że nastąpiła taka kumulacja tych odzywek, że w końcu mu sie wyżaliłam. Teraz to juz za późno, żeby zmienić zwrot grzecznościowy... a szkoda...

Jaś
Stary 2013-05-27, 11:48   #4777
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
no to widzę, że Twoja teściowa też jest specyficzna... i coś czuję, że u nas właśnie skończy się tym fejsbukiem albo naszą klasą...
Ja cały czas powtarzam, że to nie jest zły człowiek, a wręcz przeciwnie, dałaby nam naprawdę bardzo dużo, jak nie wszystko. Wkurza jednak wtrącanie się we wszystko. I to, że potrafi się obrazić za to, jak się nie weźmie czegoś co ona nam daje. Kupi jakiś ciuch w superokazji (oczywiście ) dla teścia, ten mówi, że ma już dużo np. koszul, albo, że mu się nie podoba - tak po prostu; to ona się obrazi. Idziemy wszyscy na spacer, ja coś mówię szeptem do tż-a, a ona już przy nas: Co tam szepczecie??????

Już nie mogę się doczekać jak będę małego motać w chustę. Ona chyba zawału dostanie. Czuję, że będą teksty w stylu jakie słyszała Katate. Czyli, że:
- się udusi,
- cyganki tak nosiły,
- arabska nowomoda.

Dobrze, że mieszka tak daleko.

/edit
Oczywiście chodziło mi o Katate, a nie o Kamciatkę, przepraszam.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-05-27 o 12:07
Stary 2013-05-27, 11:51   #4778
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Ja cały czas powtarzam, że to nie jest zły człowiek, a wręcz przeciwnie, dałaby nam naprawdę bardzo dużo, jak nie wszystko. Wkurza jednak wtrącanie się we wszystko. I to, że potrafi się obrazić za to, jak się nie weźmie czegoś co ona nam daje. Kupi jakiś ciuch w superokazji (oczywiście ) dla teścia, ten mówi, że ma już dużo np. koszul, albo, że mu się nie podoba - tak po prostu; to ona się obrazi. Idziemy wszyscy na spacer, ja coś mówię szeptem do tż-a, a ona już przy nas: Co tam szepczecie??????

Już nie mogę się doczekać jak będę małego motać w chustę. Ona chyba zawału dostanie. Czuję, że będą teksty w stylu jakie słyszała Kamciatka. Czyli, że:
- się udusi,
- cyganki tak nosiły,
- arabska nowomoda.

Dobrze, że mieszka tak daleko.
kurcze, czyli ze skrajności w skrajność... czy naprawdę na świecie nie ma normalnych teściowych??

Jaś
Stary 2013-05-27, 11:52   #4779
maarchewka
Zakorzenienie

Dzisiaj wychodzimy do domku

A i pociesze wszystkie przenoszone ciąże.. Dzisiaj studenci mieli zajęcia na naszym oddziale i porzyszła pani doktor i na moim Wojtusiu się uczyły.. I powiedziała, że ma już dojrzałe odruchy noworodka, że pięknie ssie i jest spora różnica pomiędzy nim a innymi dzieciakami.. Także nie martwić się jak chce siedzieć dłużej w brzuchu to znaczy ze woli sobie bezpiecznie podrosnąc.. Tylko miejcie wszystkie badania robione co by się nie denerwować!!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 11:52   #4780
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
ale... po porodzie zawsze można do nich mówić: "babcia, dziadek"
niby tak, ale to też mi jakoś dziwnie brzmi. u mnie pewnie zostanie forma bezosobowa
Stary 2013-05-27, 11:58   #4781
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
aaaaa no i zapomniałam o jeszcze jednej ważnej rzeczy - oczywiście życzeń z okazji dnia matki jej nie złożyłam, ponieważ zaraz po ślubie, kiedy była rozmowa o tym, jak mam sie do niej zwracać, to mi powiedziała, że mamę ma się tylko jedną i dla niej, to mogę do niej mówić per "ty" albo "pani"

hahaha to była w miarę delikatna mój szanowny teść powiedział przed ślubem :
I nie życzę sobie po ślubie żebyś mówiła do mnie TATA (nawet przez głowę by mi to nie przeszło bo typa szczerze nie znoszę), żadnych cyrków, jak już to TEŚCIU.
Stary 2013-05-27, 11:59   #4782
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy możliwe, ale każde dziecko jest inne... Mam nadzieję, że nasze nie będą tak długo się męczyć...
Ja wciąż mam nadzieję, że laktoza nie jest problemem A co do spulchniaczy to drożdze chyba dają radę bo jadłam kilka razy chałkę i było ok.
oo, drożdżowe ciacha i tak najfajniejsze, a w razie czego są jeszcze serniki bez spulchniaczy
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zaraz idziemy
wykłąd na 11- więc niespodzianki raczej nie będzie
może z wykładu prosto na porodówkę pojedziesz to by było dopiero szałowo!
Cytat:
Jestem w tej samej sytuacji co ty, ale torba stoi, może ci pomogę, jak powiem co tam mam (juz 2 razy torba byłą ze mną w szpitalu): dwa ręczniki, szlafrok, dwie koszule do karmienia, dwa staniki do karmienia, kapcie, laczki pod prysznic, majtki bawełniane, ciepłe skarpetki, cukierki i cola (położna bardzo polecałą, jakby energii zabrakło podczas porodu). Kosmetyki małż faktycznie mi w piatek dopakował i ciuchy wygodne oraz normalne pizamy, bo nie wiedzieliśmy ile to potrwa.
oo, dzięki ci pomogłaś i to bardzo, bo mnie te przydługie listy do polskich szpitali jakoś zniechęcają i nie mogłam się zabrać... teraz spisałam sobie twoją listę i część rzeczy wpakuję, jak tylko znajdę odpowiednią do tego walizkę

sharp o cholercia, zapalenie piersi za szybki powrót do zdrowia! i oby się nie powtórzyło...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:00   #4783
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, czyli ze skrajności w skrajność... czy naprawdę na świecie nie ma normalnych teściowych??
pewnie są. zresztą my też kiedyś będziemy teściowymi

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Stary 2013-05-27, 12:02   #4784
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Próbowaliście Windi? Naprawdę działa Nawet jeśli tylo na parę godzin, ale ulga dla dziecka jest....

O, przypomniały mi się jeszcze pestki! Termoforek z pestkami wiśni (ja mam ze śliwek akurat). One bardzo długo trzymają ciepło, więc może być dłuższy efekt niż suszarka czy pieluszka.
Do kupienia tu:
http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...250188914.html
oni też mają windi:
http://allegro.pl/kateter-rektalny-w...208745552.html
a w aptekach to jest?

znow mam wrzask,znow ma kolke..
to ch**a to wszystko!te herbaty,krople,gowniane noszenie
dzieciak sie meczy w chu a ja nic nie moge zrobic, lekarze frajerzy zajmuja sie gownianymi rzeczami zamiast znalezc w koncu pomysl na kolke

ja juz nie moge sluchac jak ona placze,jak ja boli.. ile mozna patrzec na cierpiace dziecko?!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:03   #4785
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

A i pociesze wszystkie przenoszone ciąże.. Dzisiaj studenci mieli zajęcia na naszym oddziale i porzyszła pani doktor i na moim Wojtusiu się uczyły.. I powiedziała, że ma już dojrzałe odruchy noworodka, że pięknie ssie i jest spora różnica pomiędzy nim a innymi dzieciakami.. Także nie martwić się jak chce siedzieć dłużej w brzuchu to znaczy ze woli sobie bezpiecznie podrosnąc.. Tylko miejcie wszystkie badania robione co by się nie denerwować!!!
Rewelacja!

Jeśli chodzi o Justi, to myślę, że sama zainteresowana się nie pogniewa, jak Wam przekażę garść informacji od niej. W sobotę się okazało, że Bartoszek nabawił się zapalenia ucha, musi dostawać antybiotyk i czeka ich jeszcze tydzień w szpitalu. Dzisiaj jednak przyszły pozytywne wieści, że zapalenie nie doszło do ucha środkowego i może wyjdą szybciej.

Leon
Stary 2013-05-27, 12:03   #4786
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaa no i zapomniałam o jeszcze jednej ważnej rzeczy - oczywiście życzeń z okazji dnia matki jej nie złożyłam, ponieważ zaraz po ślubie, kiedy była rozmowa o tym, jak mam sie do niej zwracać, to mi powiedziała, że mamę ma się tylko jedną i dla niej, to mogę do niej mówić per "ty" albo "pani"

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

PYTANKO DO ODCZOPOWANYCH
I tych, które coś wiedzą w temacie.

Czy czop musi być podbarwiony krwią, beżowy, brązowy, czy cokolwiek???

Bo odszedł mi jakiś taki grubszy glutek galaretkowaty, ale bialuśki. I nie wiem, czy to może być kawałek czopa?? To tak z 1 cm miało Przepraszam za dosłowość
Mi sukcesywnie wyłazi od kilku tygodni właśnie takie coś galaretowate, glutowate, ni to białe ni kremowe, ale bez śladów krwi, więc chyba to może być czop

Cytat:

I tak masz fajnie, u nas 8 miesięcy po ślubie i do dziś nie wiem jak teściowa sobie życzy żeby się do niej zwracać. Wisi mi to, gadam tak, żeby się nie zwracać.
Jak dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
co macie dziś na obiad szukam jakiejś inspiracji
Ja mam zamrożoną Hortexową fasolkę żółtą i na niej jest jakiś przepis, więc to zrobię. A do tego mama dała wczoraj po kotlecie. Więc będzie fasolka (tak się ją smaży chyba z cebulką i pomidorami) + kotlet.

Cytat:
taa, właśnie, to coś na p... jakaś "prosta oględzina" czy coś w tym stylu ale słabo działa na twoją szynkę

Clo, jak będę rodziła i będę wku.rzona i zła i ogólnie będzie do bani, to masz nakaz pisania do mnie, coby mnie wesprzeć na duchu swoimi tekstami

Cytat:

Co do teściowych i teściów...
My się pobraliśmy po 9 latach bycia razem, czyli po 9 latach "panowania i paniowania" do rodziców, więc i dla mnie i dla Męża jakoś trudno teraz się przestawić na mamo/tato. Pomijając fakt, że mam opory żeby do teściowej tak mówić, a Mąż nie powie tak do mojego taty. Odwrotnie by przeszło, ale nie będę do teścia mówiła "tato", a do teściówy "pani". I tak jakoś się kręci. Oboje staramy się mówić tak, żeby nie trzeba było używać tych zwrotów Kilka razy była przy obiadkach gadka na ten temat, ale mi tam rybka. Jak urodzi się Kuba, to będzie najwyżej babcia/dziadek i sprawa rozwiązana.
Wczoraj ja składałam życzenia mojej mamie, bo Męża nie było ze mną, bo akurat grał ja ich odwiedziłam, ale powiedziałam, że życzenia i od K. A jak pojechaliśmy do teściówy, to Mąż coś tam gadał i Jej życzył (ja akurat miałam telefon), a później tylko podeszłam, powiedziałam "Wszystkiego najlepszego", buzi, buzi i tyle

----

Łazienka wyszorowana, część kwiatów pomyta. Muszę odpocząć, bo we łbie mi się kręci...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:04   #4787
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Może jakbym do niej powiedziała pani, to by się opamiętała, że to w jej gestii leży zaproponowanie czegoś.

O właśnie, chyba dzisiaj też wysterylizuję laktator i butlę. Tylko nie wiem jeszcze jak. Smoka gotowałam przez 4 minuty. A wieczorem go jeszcze zalałam wrzątkiem na 5 min i spakowałam już do torby.
Ja czytałam instrukcję i pisało, żeby gotować 5 minut wiec gotowałam może trochę więcej. Butelkę chyba jakieś 3 minuty.

Dla mnie było jasne, że to teściowa ma powiedzieć jak się do niej zwracać. Ona o tym wiedziała bo kiedyś przed ślubem otwarcie o tym rozmawialiśmy ale jakoś nie miała zamiaru mi powiedzieć tylko głupio dogadywała przy całej rodzinie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:05   #4788
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Bo takie rzeczy nie działają. W szpitalu teraz w rozmowie z tą za☠☠☠istą położna się dowiedziałam, że jedyne co ma wpływ to hormony, a do dziś nie wiadomo, co powoduje, ze przysadka mózgowa zaczynate hormony wydzielać (m.in oksytocyne). przypuszcza się, że ten sygnał wychodzi od dziecka, ale to tylko przypuszczenia. Stąd tez jak ciało nie jest w gotowości to nic mu nie pomoże, oprocz rzeczywiście seksu, bo w spemie jest prostaglandyna i jeśli tylko tego brakuje ciału to jest to wystarczający sygnał. CHyba więc nie powinnyśmy sie katować, spacewrować, myz podłóg itd. tylko wyluzować i czekać w spokoju. jak nas złąpie to juz nie puści i skończy sie na porodówce, a jak nie będzie chciało złąpać to nam pomogą Wiem, wiem, łątwo mówić. Ja juz ledwo żyję
tak jest! od dzisiaj nie będę myła podłóg. nigdy więcej
Stary 2013-05-27, 12:06   #4789
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Rewelacja!

Jeśli chodzi o Justi, to myślę, że sama zainteresowana się nie pogniewa, jak Wam przekażę garść informacji od niej. W sobotę się okazało, że Bartoszek nabawił się zapalenia ucha, musi dostawać antybiotyk i czeka ich jeszcze tydzień w szpitalu. Dzisiaj jednak przyszły pozytywne wieści, że zapalenie nie doszło do ucha środkowego i może wyjdą szybciej.
Super!
Pozdrów Ją od nas!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:06   #4790
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Melduję, że odpadł nam pępuszek Mała wczoraj marudna cały dzień była, chyba dlatego, że nażarłam się pomidorów Chyba jednak dieta dla królika to dieta dla mnie - przynajmniej przez najbliższe 2,5 tyg... Myślicie, że kawa Inka z kapką mleka jest ok? No i chyba kefir też będzie spoko - boję się o zęby swoje, kupiłam preparat Calparos i biorę tabletkę dziennie w razie co. Z rana muszę odciągać pokarm, bo normalnie leje się z piersi i mała nie może spokojnie jeść, a dzisiaj po takim jedzonku ulała sporo teraz śpi biedactwo.
i Lilka młodsza od Sofii 10 dni, a my wciąż się bujamy z kikutem Ona ma ten pępek mega głęboko osadzony i mimo, że dłubię w nim 5 razy dziennie patyczkami higienicznymi nasączonymi spirytusem to dalej się trzyma mocno! Ale przynajmniej nic złego się z nim nie dzieje...

Ja nabiał jem w ilości ogromnej. tylko mleko jako takie ograniczam. Inkę piję ze śmietanką 30%
Czy ktos wie jak sprawdzić czy dziecko ma skazę białkową? Jakieś testy się robi czy cuś? Bo jak nie ma jednoznacznych sygnałów ze strony dziecka to jak to ustalić. Juz mam dość życia w niewiedzy czy to co jem szkodzi mojemu dziecku

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Póki co każdy chce nas odwiedzać ja jeszcze nie czuje sie na siłach, bo siedze z cycarnią na wierzchu i się krępuje. Przestałam już odbierać telefony.
Polecam Ci coś takiego:
http://www.toysrus.com/product/index...uctId=12403488
Nie wiem jak to na polskich stronach wyszukać bo nie wiem jak to po polsku nazwać
W każdym razie byli u nas wczoraj znajomi, ja założyłam swoją narzutkę i w spokoju, bez wychodzenia z pokoju Sofcia sobie zjadła i nikt sie nie czuł skrępowany

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam głupie pytanie. Bo po karmieniu dziewczyny najczęściej zasypiaja i tyle ale zdarza im się że leżą i leżą i leżą...nie płaczą tylko rozglądają się itp. Przez godzinę albo i dłużej. Czasami jakiś dźwięk wydadzą ale nie płaczą. Ja sobie z nimi siedzę, zagaduje itp ale czy jest sens je na siłę usypiac? No nie wiem...
U nas jest podobnie. Tylko ja Sofcię zostawiam zanim zaśnie i idę robić różne rzeczy. Czasem sobie tak leży 5 min i zasypia, a czasem pół godziny. Ale skoro nie marudzi to znaczy, że jej dobrze sobie tak poleżeć, więc nie mam wyrzutów sumienia. Szkoda tylko, że w nocy tak nie potrafi

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja swojej też nie złozyłam, mimo, że kiedy trzeba, mówię do niej mamo.
Uważam, że mamę mam tylko jedną i to jej tylko składać będę życzenia na dzień matki.
A to, że jest taki zwyczaj, żeby do rodziców męża mówić mamo/tato to inna bajka. Mój TŻ też nie składał mojej mamie
Ja tam składam życzenia każdej mamie z którą mam kontakt w tym dniu A teściowej tym bardziej. I mój TŻ składa życzenia mojej mamie też.

Anoxee, nie zacyutowało mi Cię wcześniej I tak musiałam lecieć na pocztę z samego rana, więc Twoja paczka na dobry moment trafiła

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-05-27 o 12:11
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:07   #4791
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hahaha to była w miarę delikatna mój szanowny teść powiedział przed ślubem :
I nie życzę sobie po ślubie żebyś mówiła do mnie TATA (nawet przez głowę by mi to nie przeszło bo typa szczerze nie znoszę), żadnych cyrków, jak już to TEŚCIU.
o to mój teść podobnie (tyle że już po ślubie), no i nie dodał tej drugiej części i jeszcze dostałam wykład o tym że tatę ma się tylko jednego
a potem do dyskusji włączyła się teściowa, że ona nie jest żadną teściową i nie życzy sobie żeby tak do niej mówić. ja zgłupiałam, szwagier się zapytał że jak to nie jest teściową, i dowiedziałam się że to obraźliwe określenie dla niej
Stary 2013-05-27, 12:09   #4792
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Stanik kupowałąm ostatnio. A wiem też o jakimś super sklepie niedaleko Ciebie - w tej galerii handlowej przy metrze Służew jest jakiś sklep z bielizną a w nim jakaś mega brafitterka. Ponoć taka babka w średnim wieku ale świetnie dobiera staniki wg. dziewczyny z którą leżałam w szpitalu. No i ceny trochę lepsze bo ona dała chyba 110zł za sztukę, a ja 160... Tylko mi totalnie nie podrodzę było jechać na Służew
O to tam sobie pójde.. tylko to zwykły stanik czy stanik do karmienia??

Wczoraj miałam nawał mleczny, ale chyba mi spuściło trochę z cyców..

W ogóle jestem pod mega wrażeniem opieki po porodowej tutaj..Dziewczyna z sali ma straszny problem z karmieniem.. Ogólnie cyce są w porządku, ale jej dziecko w ogóle nie chce ssać, ani jeść..Jeszcze jest strasznym nerwóskiem więc przystawienie jej do piersi to nielada wyczyn..
Na początku oczywiście wszystcy myśleli ze możę źle ją przystawia.. ze źle łapie albo co.. przychodziły położne pomagały, uspokajaly dziecko, bo takie nerwowe ze rozryczanego nie przystawisz.. Potem ze może jelitka bo pierdzioszek. Ładowali w nią mieszankę, zeby jej trochę żąłądek powiększyć, ale nawet mieszanki nie bardzo chciała zjeść.. w koncu na strzykawce się udało..
Dzisiaj był a pani z poradni laktacyjnej.. oglądała piersi, wszystko w porzo, sprawdzała dzieciulka.. Znowu podawali.. Teraz ma zalecenia, że ma przystawić małą, jak nie będzie chciało to ma ją nakarmić mieszankę, przez butelkę, zeby się malenstwo nauczyło ssać jakby pierś, a po karmieniu ma laktatorem rozbujać laktacje metod 7-5-3., No i tak do skutku..
Jest taka biedna ta dziewczna, płacze ze nie ma mleka, że tak strasznie chce karmic, dziecko drze się w niebogłosy, nawet nie to ze głodne tylko po prostu uwielbia się drzeć..

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Spuchlam jak to w ciazy, obraczki ani szpilek nie wloze, ale nie jakos dramatycznie
Cala ciaze ladnie tylam rowno, do 34tc 10kg a potem sie zaczela masakra:/ tez mi wszyscy mowia ze ladnie wygladam i tylko brzuszek, ale nie umiem sie oklamywac widzac wage:/ nie panuje nad tym siedze i rycze
przestan się ważyć i się denerwować.. natury nie oszukasz, albo to woda, albo może musisz odłożyc trochę tłuszczyku, żebyu mieć dobry start.. Jak urodzisz to się za siebie weźmiesz.. a teraz jedz zdrowo, tak jak jesz..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:10   #4793
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
pozdrów ją, i niech Bartuś zdrowieje

Cytat:
tak jest! od dzisiaj nie będę myła podłóg. nigdy więcej
Stary 2013-05-27, 12:15   #4794
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Mój małż na szczescie ma to tylko w minimalnym stopniu, ale mój ojciec od 35 lat małzeństwa codziennie, gdy wychodzi spod prysznica to woła "Danka! Danka! Gdzie są majtki?"To brzmi nierzeczywiscie, ale tak jest, mój brat nawet się wkurza na niego, a co dopiero mama I ogólnie ma tak, że jak mamy nie ma, a on robi coś do jedzenia, to niczego znależć nie może i wysyłą brata co chwile do aklepu - a to po olej, a to po pieprz
ja bym specjalnie z tej okazji zamontowała w łazience jakiś "wieszak na majtki"
Cytat:
Dziewczyny mam głupie pytanie. Bo po karmieniu dziewczyny najczęściej zasypiaja i tyle ale zdarza im się że leżą i leżą i leżą...nie płaczą tylko rozglądają się itp. Przez godzinę albo i dłużej. Czasami jakiś dźwięk wydadzą ale nie płaczą. Ja sobie z nimi siedzę, zagaduje itp ale czy jest sens je na siłę usypiac? No nie wiem...
gratuluję pierwszego wyjścia i oderwania się od dzieci! widzę, że świetnie sobie to ogarniacie
a co do zacytowanego - ja bym wtedy próbowała się z nimi jakoś "bawić". jak nie śpią, to znaczy, że wyspane. jeśli obie na raz - tym lepiej, położyłabym je obok siebie i niech się coś dzieje, jakieś impulsy - czy to dźwięki, czy jakieś inne action... może i sen potem będzie lepszy? a jakaś aktywność w ciągu dnia przecież jest wskazana niech się uczą
Stary 2013-05-27, 12:17   #4795
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe co by powiedziała jakby zobaczyła że u nas TYLKO mąż kąpie dziewczyny bo ja się nadal dygam a zresztą jemu idzie lepiej niż pewnie niejednej położnej więc niech kąpie
u nas też tylko mąż

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My juz po przytulankach (zarówno wieczorem jak i rano )
A teraz jem śniadanko przeniesione przez męża do łóżka
super mąż

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
He he ja się z Tymkiem umawiam na wyjście na środę popołudniu-czwartek;-)
Mąż w czwartek ma wolne a na piątek miałabym opiekę do chłopców w postaci cioci,więc mąż wolnego by brać nie musiał.
Ooo tak sobie zaplanowałam:p
trzymam kciuki za powodzenie planu

Cytat:
wy go przekupujecie, a on ciągle sobie myśli:
"ty, ojciec, jak ja do cholery mam wyjść, skoro ty mnie co i rusz spowrotem upychasz..."

hihi, no na razie zostaje Florek też się cieszę! w końcu mamy imię i nikt nie marudzi, że tak się zwą stare pijaki w niemczech, albo że widział wibrator ze stymulacją czegoś-tam o takiej nazwie...

Florek bardzo ładne imię

qrcze myślałam że nadrobię do końca ale wyszły zakupy ... do potem
jutro idziemy na szczepienia

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:18   #4796
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
!
Ale fajnie!
Cytat:
oo, drożdżowe ciacha i tak najfajniejsze, a w razie czego są jeszcze serniki bez spulchniaczy
O tak, serniki!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a w aptekach to jest?

znow mam wrzask,znow ma kolke..
to ch**a to wszystko!te herbaty,krople,gowniane noszenie
dzieciak sie meczy w chu a ja nic nie moge zrobic, lekarze frajerzy zajmuja sie gownianymi rzeczami zamiast znalezc w koncu pomysl na kolke

ja juz nie moge sluchac jak ona placze,jak ja boli.. ile mozna patrzec na cierpiace dziecko?!!
Nie wim czy można, bo nie próbowałam, ale podejrzewam, że tak Powodzenia!

Cytat:
Rewelacja!

Uff, to dobrze, że zapalenie ujarzmione. Mam nadzieję, że szybciutko trafią do domciu

Cytat:
O to tam sobie pójde.. tylko to zwykły stanik czy stanik do karmienia??
Do karmienia. Generalnie polecam A, że przez najbliższe miesiące i tak będziesz karmić to warto zainwestować, bo wygodniej odpiąć miseczkę niż rozciągać zwykły stanik, żeby z niego pierś wyciągnąć
Stary 2013-05-27, 12:19   #4797
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
:
Ja mam zamrożoną Hortexową fasolkę żółtą i na niej jest jakiś przepis, więc to zrobię. A do tego mama dała wczoraj po kotlecie. Więc będzie fasolka (tak się ją smaży chyba z cebulką i pomidorami) + kotlet.
Zamorduję Cię.

Cytat:
Ja czytałam instrukcję i pisało, żeby gotować 5 minut wiec gotowałam może trochę więcej. Butelkę chyba jakieś 3 minuty.
Dziękować!

Leon
Stary 2013-05-27, 12:22   #4798
axella
Zakorzenienie

GG do axella

młoda lezy pod suszarka..nie spi ale nie placze..

matko..ile tka suszarka moze byc wlaczona? godzine? pół?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:24   #4799
Ashyshqa
Zakorzenienie

A! I jeszcze mi sie przypomniało a propos upośledzenia facetów w kwestii znajdowania różnych rzeczy, nawet ich własnych. Mój TŻ jest jeszcze krok do produ w tej kategorii. Nie dość, że często pyta mnie gdzie jest coś, co leży bezpośrednio przed nim, to jeszcze nagminnie zdarza się wołać do mnie z łazienki po prysznicu z pytaniem, który ręcznik jest jego
Stary 2013-05-27, 12:27   #4800
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...)żeby teściowa się nie zdziwiła, jak jeszcze dojdzie do sytuacji, że wnuki na fejsbuku będzie oglądać.
o ile da radę sobie konto założyć i potwierdzicie, że jesteście friends
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości