Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 12:05   #2221
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki

u nas dzien byl wesoly, a przed chwila moj TZ poklocil sie ze swoja siostra i znow bedzie wesolo na podworku, u tesciowej i takie tam... ehhh Mam nadzieje tylko ze szwagierka nie zabroni dziecku bawic sie z Marysia, bo juz wtedy bedzie mega niewesolo ( a znajac ja wszystko jest mozliwe)
Ej nooo to byłoby przegięcie mieszać w to dzieci.......
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
En, Rockyy ja tak samo jestem uczulona jak ktoś mi się głupio pyta a co z psem jak się Tosiek urodzi mam wtedy wielką ochotę odpowiedzieć "a gó..wno" A co ma być ?? Fakt nasza jamolka mocno rozpieszczona i trzeba będzie pogodzić obowiązki opieki i nad Tośkiem i nad nią, ale na pewno nie mam zamiaru jej odpychać Denerwują mnie ludzie, którzy tak przedmiotowo traktują zwierzęta
Charlie co za słodki mordziak taki do buziakowania w sam raz
Ja jestem pieskową mamą i nie zmieni tego nikt i nic a niektórzy ludzie są ^&%&^%^&%&* !!!!
Moi tesciowie uczepili sie tego ze jak ja sie gorzej czuje to ,,pewnie narywała sie z pasmi na spacerze"
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry! ja już od godziny nie śpię... Filip nawala mnie w szyjke, nie wiem, czy się obrócił, czy lapkami tak, ale masakrycznie mnie męczy...
Dziś jedziemy z mężem na wernisaż zdjęć w teatrze narodowym i może Wy jesteście bardziej kulturalne - jak mam się ubrać na to? :-\

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czarne legginsy i jakas elegantsza tunika?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41011518]Hej!

Ja wstałam i od rana mi się poplątały plany - i na dzień i finansowe
Strasznie krucho, strasznie... A jeszcze ZUS nie płaci i wchodzę na konto z duszą na ramieniu...

Dziewczyny, gdyby któraś z Was nie spała o 23.10, to polecam na Jedynce film dokumentalny Kiedyś będziemy szczęśliwi - to historia dzieciaków z mojej okolicy, naprawdę świetny dokument. POLECAM!!

.[/QUOTE]
Postaram sie obejrzec bo mam problemy z zasypianiem wiec ....
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hello!

Witam się w 36 tygodniu! !
Jeszcze dwa i Hanka ma wychodzić p

Uciekam z futrem do weta, bo chyba zrypali nam zabieg
Gratuluję wszystkim nowych tygodni
trzymam kciuki za futrzaka
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
d

a tak wogole, podziwiam Wasze silne nerwy... czytacie o ciezkich porodach, nakrecacie sie, a przecież kazdy poród jest inny, inny próg bólu, inne podejście lekarzy itd. Nie zamartwiajcie się.
To nam dobrze na psychikę nie wpływa.
Idę na zasadzie.... pomyślę o tym, jak będzie później, choć nie powiem różne scenariusze czasem roją się w główce, ale nie wspomagam ich czytaniem czyichś opowieści i to na dodatek "mocnych" zaznaczam, że też się bardzo boje

no i witam się w 34 tyg. (dziś go zaczynam)
Ja chce wspominac poród jako jedno z najwazniejszych wydarzen z zycia ,mam nadzieje ze pomimo bólu wspomnienia bedą choc troche miłe.
Stary 2013-05-27, 12:07   #2222
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Witam!

Na poczatek gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni!Biore sie za nadrabianie.

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Ale tu dzisiaj cisza o tej godzinie

za tygodnie i za wizytujące dzisiaj! Ja po południu też idę, mam nadzieję, że mnie przyjmie, bo miałam iść 6 czerwca, ale ginka idzie na jakiś urlop czy coś, więc mam przyjść pod koniec przyjmowania pacjentek - mam nadzieję, że znajdzie się dla mnie miejsce
Wczorajsza zgaga jaka mnie męczyła to była tragedia... wieczorem nie wytrzymałam i się popłakałam, nic mi nie pomagało! Nie jem już pierogów z mięsem, bo to one mi tak zaszkodziły

Jeszcze zapomniałam - na tych warsztatach dostaliśmy katalog ze sklepu z bielizną - zakochałam się niektóre to takie cuda, że aż słów brak:
http://sklep.alles.pl/
Potwierdzam, sklep jest super. Akuart znajduje sie blisko mnie w Polsce i moja ciotka tam pracuje wiec czasem kupuje mi cos bo ona ma rabat dla pracownikow, a tak ogolnie to bielizna jest tam super droga!!! Niedawno zamowilam sobie u niej koszule nocna mama letizia, za tydzien bede w Polsce to ja odbiore. Na zdjeciach jest sliczna zobaczymy jak na zywo... http://sklep.alles.pl/produkt,letizia-koszulka,540.html

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:09   #2223
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A ja się witam i żegnam jednocześnie
Pranko już wstawione, to mogę odpalać grę o tron
później muszę mieszkanie ogarnąć, skoczyć do sklepu i zrobić obiados - bo dzisiaj ponoć TŻ nie ma żadnej próby, to ma popołudnie dla mnie
Miłego popołudnia z Tzem
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Dwa dni mnie nie bylo ale was podczytyalam. Adas od piatku sie obnizyl i czuje go bardzo nisko,od tamtej pory dokucza mi bol krocza W sobote doszly wymioty ale wieczorem bylo ok.Weekend do udanych nie nalezal
Czy znajdzie sie jeden taki tydzien w ciazy ze bede sie czula idealnie?
Biedulko ja przez caały weekend czułam sie jak wrak,dzis lekka poprawa.
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
W sumie JEDEN termin mnie goni............... porodu

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Niezbędne wyposażenie wnętrza cięząrówki
Stary 2013-05-27, 12:13   #2224
surka
Zakorzenienie

Ale przed chwilą spotkała mnie miła niespodzianka. Listonosz przyniósł mi liścik, a w nim lakier Maybelline

Parę lat temu brała udział w jakimś konkursie i zarejestrowałam się na ich stronie oczywiście nic nie wygrałam. A oni teraz za długoletnią współpracę dziekują i w wyrazie uznania dostałam mały upominek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-27 12.08.07.jpg (22,1 KB, 9 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:15   #2225
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, jakie nosicie majtki? Mnie juz uwieraja te sprzed ciazy i nie wiem jakie kupic zeby bylo wygodnie.
Ja hasałam w stringach a teraz nosze zwykłe bawełniane majtki o rozmiar większe .
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie (z tych głupich)

a co dokładnie trzeba się ubrac na poród.
czyli przyjeżdzamy do szpitala, mówią nam ze mamy się przebrać i CO DOKŁADNIE mam włożyc na siebie?
koszule do porodu,klapki (ja mam takie ze sie pod prysznic tez nadają),moze szlafroczek na grzbiet i majtki? Ja bym sobie moze gdybym kupiła szlafrok z kieszeniami to wsadziła do kieszonki podpaske w razie kapania wód????
Cytat:
no a jak będę kropić, bo wody mi będą ciekły to tak mam chodzić i chlapać bez majtek i podpaski??
Nie no to wtedy majciochy i podpaska
Stary 2013-05-27, 12:15   #2226
Oliath
Zakorzenienie

Fajnie masz, Rocky, ja dopiero z pracowni zeszlam na drugie sniadanie grzeszyc paprykarzem i resztka ostrrrrrej wczorajszej kolacji made by moj maz ( trudno, umre na zgage).
Dopiero zamierzam ogarniac dol i obiad pichcic. Bosz, jak za mna chodza racuchy z jablkami!!!!
No i musze dzis po Lale do przedszkola, moja dyzurna odbierajaca (Iza ) pojechala na wycieczke klasowa a dla mnie taki spacer to cala wyprawa
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:17   #2227
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Kocham moją mamę, ale ostatnio jakoś ciężko mi się z nią dogadać...
Efekt opuszczanego gniazda chyba ją dopada...
Ze względu na remont mieszkamy u moich rodziców i tylko słyszę:
Po porodzie to do nas przyjedziecie mieszkać, żeby nie śmierdziało farbą, bo dziecka truć farbą nie będziecie (pomijam fakt, że remont kończymy ok. miesiąca przed porodem).
Albo gadamy coś o zachowaniach dzieci i znów: dacie mi go na wychowanie, to dobrze będzie...

Oczywiście jak powiedziałam, że będziemy mieszkać po porodzie w domu, to było "ale z ciebie uparciuch". Podkreślam, że u rodziców nie zmieściłoby się łóżeczko w pokoju, gdzie śpimy.

No i nie wiem, mama obiecała, że przyjedzie do mnie po porodzie na pierwsze dni,bo wiem, że mogę sama nie dać rady z ogarnięciem wszystkiego. A z drugiej strony teraz zaczynam się obawiać wtrąceń. Nigdy wcześniej taka nie była... teraz jej się zmieniło w nadopiekuńczość, jak zaszłam w ciążę...
ojejku, pewnie szczera rozmowa tu nie pomoze co nie??
ja mam nadzieje, ze mnie tesciowa nie nawiedzi tak szybko po porodzie.

choc juz slyszalam ze jak zaczne rodzic to do szpitala chce przyjechac

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
MOże być, ale u nas one taniej wychodzą, z tego co mi się wydaje
pewnie ze w polsce taniej wychodza.
ale nie ja mam mozliwosci kupuenie.
a patrzylam koszt przesylki do mnie z polski i chca drugie tyle kasy co za koszule. to ja juz podziekuje

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:18   #2228
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
ojejku, pewnie szczera rozmowa tu nie pomoze co nie??
ja mam nadzieje, ze mnie tesciowa nie nawiedzi tak szybko po porodzie.

choc juz slyszalam ze jak zaczne rodzic to do szpitala chce przyjechac[COLOR="Silver"]
Może być ciężko, ale będę musiała spróbować... bo inaczej nie będę w stanie cieszyć się macierzyństwem

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:19   #2229
mela1234
Zakorzenienie

A u mnie udka kurczaka duszone, i kalafior właśnie dochodzi. Mam ochotę tylko na kalafiora, więc będę coś musiała dla męża innego z warzyw wymyślić.
Ok kalafior doszedł, właśnie go zjadam

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
PS> Ja relacji MArchewki nie czytałam..jeszcze kusi mnie ale też się boję...bo jakoś tak myślę, że poród nie będzie ąz taki zły i że dam radę i nie chcę się dołowac i nakręcać....ale nie wiem czy ciekawość mnei nie zeżre któegoś dnia....
Jakoś relacji Marchewki nie mogłam nigdzie znaleźć. Albo nie umiem...

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie (z tych głupich)
a co dokładnie trzeba się ubrac na poród.
czyli przyjeżdzamy do szpitala, mówią nam ze mamy się przebrać i CO DOKŁADNIE mam włożyc na siebie?
To nie jest głupie pytanie. Ja mogę odpowiedzieć tylko z doświadczenia jak było poprzednio. Duuuuży T-shirt męża, skarpety ciepłe i klapki. Szlafrok było mi szkoda bo się mógł ubrudzić, ale do przykrycia się miałam koc w poszewce szpitalny jako kołdrę. Bo ja za bardzo nie latałam, nie ćwiczyłam, lepiej mi było leżeć. T shirt po porodzie poszedł do kosza, a mnie założyli koszulę, którą miałam na po porodzie w torbie (sama nie byłam w stanie ze zmęczenia jej założyć). Małą mi po porodzie od razu położyli na brzuchu mimo, że Tshirt nie miał rozcięcia więc mi podciągnęli ta koszulkę do góry. Naprawdę wtedy było mi wszystko jedno, ważne, że ona już była ze mną, że przestała płakać jak mi ją położyli, a co najlepsze od razu cyca wyniuchała i złapała! Moja cycowa córcia Nic nie upiła bo zaraz zabrali ją do mierzenia i ważenia, ale sam fakt mnie mega rozczulił (teraz też).

Wyprałam dywan (oby więcej nie śmierdział), ogarnęłam trochę kuchnię, poprasowałam ciuszki i już je część do komody schowałam. Teraz piorą się białe
Losie jaki ten kalafior jest pyszny!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:20   #2230
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja noszę cały czas te z przed ciąży- normalne figi

ja myślałam o koszuli, szlafrok, skarpety, kapcie, majtki raczej nie, pewnie dobrze mieć je w pogotowiu gdzieś na wierzchu, do tego woda, telefon. Myślę, że w szpitalu jeszcze mówią dokładnie co trzeba ubrać

gratuluję wszystkich tygodni i trzymam kciuki za wizyty
u mnie znowu zimno i pochmurno
Ja mysle ze tel i wode bedzie miec Tz i w razie potrzeby poda
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Witam mamy

gratluję kolejnych tygodni i 3mam kciuki za wszystkie wizyty

ciekawy temat poruszałyscie, ja też właśnie zamówie sobie któryś z tych kompletów czyli koszula + szlafrok , ale powiedzcie mi ile koszul planujecie wziąc ze soba do szpitala? Ja słyszałam ze powinno się mieć z 3 co najmniej
koszula do porodu i potem 2 na oddział no i biore jakaś krótką koszulke bo mysle o tym zeby sie w w wannie poluskac w czasie porodu
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja mam ten gruby taki szlafrok, myslicie ze wypada go wziac w lipcu do spzitala? nie chce inwestowac w inny bo nie uzywam tego ;/
Tez mam taki grubyyy z frotyyy zielony z żabą ale chyba kupie jakis cienki
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam pytanie dotyczące witaminy D i K, jaką mamy podawać dzidzi.
jakieś konkretne firmy tych kropelek mają być?
czy obojętnie jakie krople kupię w aptece?
W SR babeczki mowiły zeby nic nie kupowac,wszystkiego sie dowiemy jak bedzie ten moment
Stary 2013-05-27, 12:22   #2231
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Może być ciężko, ale będę musiała spróbować... bo inaczej nie będę w stanie cieszyć się macierzyństwem
ja mam swoj sposob na moja mame.

jak zaczyna mi sie cos madrzyc, to ja jej mowie tak:
mamo jesteś świetną mamą, wychowałaś mnie dobrze, możesz być dumna z siebie, wychowałaś mnie tak, że ja teraz wiem co mam robić z moim dzieckiem i wiem co jest dla mojego dziecka najważniejsze. uwierz, nie zrobie mojej Sarze krzywdy.
musisz dać mi szanse bycia taką dobrą mamą jak Ty jesteś)

i to zwykle działa

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-27 o 12:23
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:23   #2232
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przed chwilą spotkała mnie miła niespodzianka. Listonosz przyniósł mi liścik, a w nim lakier Maybelline

Parę lat temu brała udział w jakimś konkursie i zarejestrowałam się na ich stronie oczywiście nic nie wygrałam. A oni teraz za długoletnią współpracę dziekują i w wyrazie uznania dostałam mały upominek
ale fajnieee
Cytat:
choc juz slyszalam ze jak zaczne rodzic to do szpitala chce przyjechac[COLOR="Silver"]

kuzynka Tza proponowała ze jak bd chciała to moze ze mną na zmiane z Tzem posiedziec przy porodzie ale ni hu hu.Tylko mąż-obecnosc innje osoby by mnie irytowała ,a z tzem to nasza wspolna sprawa
Stary 2013-05-27, 12:27   #2233
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
koszule do porodu,klapki (ja mam takie ze sie pod prysznic tez nadają),moze szlafroczek na grzbiet i majtki? Ja bym sobie moze gdybym kupiła szlafrok z kieszeniami to wsadziła do kieszonki podpaske w razie kapania wód????

Nie no to wtedy majciochy i podpaska
Zależy jak ci się będą laly wody. Nie wiem czy podpaska da radę. Pamiętam, że jak mi chlusnęły to szybko na sedes i żeby się ubrać i wybrać do szpitala założyłam podpaskę, wstaję, zakładam majty i chlust - podpaska przemoczona i ciężka! Nie było sensu. A przez korytarz w szpitalu szłam w rozkroku z mokrymi spodniami między nogami jakbym się posikała. Moja siostra i ja zresztą też płakałyśmy ze śmiechu!

Cytat:
kuzynka Tza proponowała ze jak bd chciała to moze ze mną na zmiane z Tzem posiedziec przy porodzie ale ni hu hu.Tylko mąż-obecnosc innje osoby by mnie irytowała ,a z tzem to nasza wspolna sprawa
Ja nie wiem czy w ostateczności nie zabiorę mojej psiapsióły lub bratowej. Zobaczymy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:29   #2234
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz, jak za mna chodza racuchy z jablkami!!!!
To jest jedno z moich ulubionych ciążowych dań

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Mam ochotę tylko na kalafiora, więc będę coś musiała dla męża innego z warzyw wymyślić.
Ok kalafior doszedł, właśnie go zjadam
Kalafior i fasolka szparagowa też za mną chodzą
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:30   #2235
idzia111
Zakorzenienie

hej,

Cytat:
A jestes pewna, ze to genetyczne, a nie kwestia jakiegos malenkiego zaburzenia podczas rozwoju przed urodzeniem? W sumie moj maz tak ma, ale nie przeszkadza to w niczym, a juz na pewno w chodzeniu wiec bez paniki. Poczytaj o syndaktylii jesli sie niepokoisz, na ogol nie operuje sie tego w dziecinstwie, wiekszosc rodzicow zostawia te decyzje swoim dzieciom do czasu, az same sa w stanie ja podjac.
Naprawde jest milion gorszych rzeczy, tutaj - tylko kosmetyka. Nie masz czym sie martwic, Kochana, a martwic sie na wyrost to juz w ogole nie ma sensu

Wiem Oli, że są gorsze rzeczy, dlatego napisałam, że jakoś szczególnie sie tym nie martwię, tylko wiadomo niepokój lekki jest. Mnie kiedys gin pytał czy cos takiego wystapilo w mojej albo tz-ta rodzinie, a ja odp ze nie. Nie wiedziałam ze tesciowa to ma. Po prostu jesli cos wystapi raz to juz istnieje jakies tam ryzyko ze wystapi w kolejnych pokoleniach i tyle. Mam nadzieje ze bedzie ok.

A z tym rozdzielaniem to roznie jest, bo mam znajoma ktora miala rozdzielane w dziecinstwie, ale ona miala praktycznie wszystkie palce zrosniete u jednej reki i jednaj nogi. Uniemoliwialo to chodzenie i chwytanie rączka. Wiadomo, ze to juz byl skrajny przypadek.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, jakie nosicie majtki? Mnie juz uwieraja te sprzed ciazy i nie wiem jakie kupic zeby bylo wygodnie.
Przed ciaza nosilam s/m a teraz zakładam l czesciej. Moje ulubione i przed ciążą i teraz to takie:

http://allegro.pl/brubeck-majtki-bik...257669117.html

sa na prawde extra, nie gniota, nie wrzynają się, serio polecam. Wg mnie lepsze od gatty
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:31   #2236
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jak ci się będą laly wody. Nie wiem czy podpaska da radę. Pamiętam, że jak mi chlusnęły to szybko na sedes i żeby się ubrać i wybrać do szpitala założyłam podpaskę, wstaję, zakładam majty i chlust - podpaska przemoczona i ciężka! Nie było sensu. A przez korytarz w szpitalu szłam w rozkroku z mokrymi spodniami między nogami jakbym się posikała. Moja siostra i ja zresztą też płakałyśmy ze śmiechu!

Ja nie wiem czy w ostateczności nie zabiorę mojej psiapsióły lub bratowej. Zobaczymy.
Hehehe zobaczymy jak bedzie ,,chlustać"

Wszystko zalezy czyja obecnosc nam bardziej pomoze ...
Stary 2013-05-27, 12:32   #2237
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moja mama nawet zadnych rad mi nie daje ( jestem mega dziwiona) bo ona przewaznie lubi cos swojego powiedziec, nawet o imie sie nie zapytala. Jesli bede ja potrzebowac to zadzwonie do niej i pewnie przyjedzie bo bllisko ma, nie bedzie mi to przeszkadzac bo na noc raczej nie zostanie co do tesciowej to hmm nie wiem, jak na razie sie nie wtraca, nie przychodzi za czesto do nas do gory pomimo ze mieszkamy w jedym budynku. mam nadzieje, ze tak bedzie, ze beda wiedziec ze jak bedziemy chcieli zeby pobyli z malym to pojdziemy do nich na chwile.

Dziś maz jechal do srody na delegacje, ja sie strasznie nudze ;/ ma przyjechac moja przyjaciolka, ale pewnie jakos pod wieczor. Nic mi sie nie chce a mam do napisania jeszcze prace zaliczeniowa do 1 czerwca... no i tez powinnam sie uczyc na egzamin na 8 czerwca ehhh jakiego ja mam lenia, ciagle jestem myslami o ciazy, porodzie, macierzynstwie. nie umiem sie skupic na nauce ;p

chyba pojde spac :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:33   #2238
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/brubeck-majtki-bik...257669117.html

sa na prawde extra, nie gniota, nie wrzynają się, serio polecam. Wg mnie lepsze od gatty
ja z tej firmy mam bieliznę termoaktywną w góry i też jest godna polecenia
Stary 2013-05-27, 12:34   #2239
Rockyyy
Zakorzenienie

[QUOTE=Kathe;41015881
chyba pojde spac :P[/QUOTE]

rozważam tez te opcje
Stary 2013-05-27, 12:34   #2240
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:

Postaram sie obejrzec bo mam problemy z zasypianiem wiec ....
Rocky tylko uprzedzam, cały film jest po śląsku i to jest naprawdę taki podwórkowy śląski Ale Ty jesteś stąd, więc pewnie nie będziesz miała problemów językowych, choć nie wiem, czy mówisz gwarą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:37   #2241
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry)

wczoraj was podczytałam tylko wieczorem, ale nie miałam siły nic pisać. Pół dnia walka z półka do garderoby i pralni, a drugie pół ustawianie wszystkiego. Prawie skonczone.. prawie, bo jeszcze 1/4 została, to jakoś chyba pod koniec tygodnia kolega będzie miał czas to skończy. Ale muszę powiedzieć, o niebo lepiej! w koncu wiem co gdzie jest!)

Envl: no to widzę kolejna fanka Bavarii na wątku)

Kathe: brawo za filozofie) a uczucie wystawianych rączej, przesuwających sie pleców - bezcenny!

jakierka: bardzo fajny avatarek) a z filmów to ostatnio oglądałam: zmierz i część breaking dawn:PPPP hihihi tyle czekałam aż puszczą na c+ że musiałam się pochwalic. A tak poważnie z fajniejszych: "woda dla słoni", "kolorowe ptaki" (ale to bardziej dla kobiet), no i "w ciemności" (też w końcu), "różyczka". A z lżejszych to polecam "Sugar man"

Krysia: baardzo fajna fotka z warsztatów)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:37   #2242
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
rozważam tez te opcje
ja również,

czytam Was ale jakos nie chce mi sie pisac, nic mi sie nie chce, czuje sie zmeczona, tak jakbym miala czym

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:38   #2243
lachryma
Zakorzenienie

kupujecie jakieś pałąki z zabawkami do wózka?
Stary 2013-05-27, 12:40   #2244
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Korzystaj. Trenujesz, a trening czyni mistrza. Mój szwagier przyszły ostatnio mi powiedział, że nie boi się ze mną jeździć! No gdyby nie to, że prowadziłam to bym go uściskała. No ale lata praktyk, praca jako handlowiec i godziny jazd. Aczkolwiek nie twierdzę, że jestem bardzo dobrym kierowcą!
Korzystam, ale wolę bez Tżta jeździć bo on się drze na mnie co chwilę, a jak sama jeżdżę i to codziennie zeby nie było to mi idzie dobrze i nawet moja mama mnie chwali dlatego jezdzenie z Tżtem to raczej kara niż nagroda

Ale kusisz tym kalafiorem, masz szczęście, że właśnie zjadłam późne śniadanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja właśnie czekam na koleżankę ma mi przywieźć kilka ciuszków po swoim syneczku, może w końcu będę mogła się jakimiś pochwalić
Trzymajcie kciuki za udane łowy od kumpeli
No to zeby były super no i żebyś nam je potem pokazała of course

Cytat:
Kocham moją mamę, ale ostatnio jakoś ciężko mi się z nią dogadać...
Efekt opuszczanego gniazda chyba ją dopada...
Ze względu na remont mieszkamy u moich rodziców i tylko słyszę:
Po porodzie to do nas przyjedziecie mieszkać, żeby nie śmierdziało farbą, bo dziecka truć farbą nie będziecie (pomijam fakt, że remont kończymy ok. miesiąca przed porodem).
Albo gadamy coś o zachowaniach dzieci i znów: dacie mi go na wychowanie, to dobrze będzie...

Oczywiście jak powiedziałam, że będziemy mieszkać po porodzie w domu, to było "ale z ciebie uparciuch". Podkreślam, że u rodziców nie zmieściłoby się łóżeczko w pokoju, gdzie śpimy.

No i nie wiem, mama obiecała, że przyjedzie do mnie po porodzie na pierwsze dni,bo wiem, że mogę sama nie dać rady z ogarnięciem wszystkiego. A z drugiej strony teraz zaczynam się obawiać wtrąceń. Nigdy wcześniej taka nie była... teraz jej się zmieniło w nadopiekuńczość, jak zaszłam w ciążę...
Musisz z Mamą koniecznie porozmawiać, jeżeli Ci to przeszkadza, bo na pewno nie chce źle, a w ten sposób się tylko od siebie oddalacie porozmawiaj na spokojnie i będzie super na pewno wszystko!

Cytat:
Hej dwupaki

U mnie zimno,pada a wręcz leje.....
Pomyłam podłogi,ogarnełam lodówke i zamrażarke i czas na słodkie obijanko do konca dnia.Obiadek tez naszykowany.Schabik,fryty i mizeria
Przeczytalam: "U mnie zimno,pada a wręcz leje..... Pomyliłam podłogi" i przez dobrą chwilę się zastanawiałam jak można pomylić podłogi

Cytat:

Miło fajne są takie niespodzianki, których człowiek się nie spodziewa w ogóle

Cytat:
Wybacz, ale wyobraziłam to sobie

Odnośnie mamy to ja na szczęście problemu nie mam ani z jednej, ani z drugiej strony. Moja mama ma często inne poglądy niż ja jeżeli chodzi o miliard rzeczy, których nie było jak Ona mnie rodziła, ale koniec konców i tak stwierdza, że zrobimy jak chcemy bo to nasza $ i w ogóle Odnośnie wychowywania i przekazywania pewnych rzeczy dziecku nie mam absolutnie nic przeciwko, bo jestem bardzo podobna do Mamy.
A Teściowa w ogóle się nie wcina ani nic, proponuje rózne rzeczy ale jednoczesnie pyta o zdanie moje na ten temat i jeżeli coś mi nie pasuje to się nie narzuca ani nic więc też super..

Właśnie zjadłam mini bagietkę z serkiem almette, szynką i rzodkiewką, ale się najadłam, jak dzika świnia
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-05-27 o 12:42
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:41   #2245
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Mam pytanie dziewuszki
Co z apteki dla maluszka oprócz katarku do noska i octeniseptu??
Przyszła moja karta z PZU do apteki na 200 zł i tak się zastanawiam co ja jeszcze potrzebuje z apteki ale mam dzisiaj pusto w głowie

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:44   #2246
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

fajna pogoda się u mnie zrobiła...ale zanim się za pranko dzieciaczkowe wezmę to muszę ogarnać nasze, bo przez ostatni tydzień padało i odpuściłam...
Wpadli wczoraj moi rodzice, mama przywiozła swoje zakupy dla Igorka no i zamiast pożyczyć kasę na bujaczek/leżaczek to nam postanowiła sprezentować)))) hurra!

teso: widzę że u Ciebie też garderobiany dzień)) niby też robiłam ostatnio cały dzien porzadki, ale jak maż wyniósl wszystko z pomieszczenia tego gdzie garderoby robili do sypialni, to zastanawiałam sie, gdzie to się tam udało upchnąć???:P

Perse: hm.. kurde o 23 to ja juz zazwyczaj śpię.. ale może się uda..

magdalenne: powodzenia na wizycie!

Ona: brawa za tygodnie!!

wstawiam linka do art. Jako że ostatnio dość często się ten temat pojawiał:
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...l,14229,0.html

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:45   #2247
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41015922]Rocky tylko uprzedzam, cały film jest po śląsku i to jest naprawdę taki podwórkowy śląski Ale Ty jesteś stąd, więc pewnie nie będziesz miała problemów językowych, choć nie wiem, czy mówisz gwarą

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Nie mówie ale troche rozumiem Fajnie bedzie posłuchac po tych paru miesiącach z dala od Sląska.
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
ja również,

czytam Was ale jakos nie chce mi sie pisac, nic mi sie nie chce, czuje sie zmeczona, tak jakbym miala czym
Mnie lezenie,obijanie męczyyyyy
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kupujecie jakieś pałąki z zabawkami do wózka?
Pewnie tak.
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Przeczytalam: "U mnie zimno,pada a wręcz leje..... Pomyliłam podłogi" i przez dobrą chwilę się zastanawiałam jak można pomylić podłogi
Stary 2013-05-27, 12:45   #2248
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Korzystam, ale wolę bez Tżta jeździć bo on się drze na mnie co chwilę, a jak sama jeżdżę i to codziennie zeby nie było to mi idzie dobrze i nawet moja mama mnie chwali dlatego jezdzenie z Tżtem to raczej kara niż nagroda
Ja mam prawo jazdy 7 lat a jak jeżdżę z Tż to czuję się jak na egzamine na prawko. Nawet jak nic nie mówi to wydaje mi się w myślach sobie bluzgi rzuca i myśli że on to by inaczej zrobił, inaczej pojechał i w ogóle nie lubię z nim jeździć

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:45   #2249
Rockyyy
Zakorzenienie

Trzymam za wizyty i gratuluje tygodni!!!!!!!!! Czas do przodu gna
Stary 2013-05-27, 12:46   #2250
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejjj

pojechalam z tesciowa do apteki i po kwiaty na gielde. Wrocilam, zjadlam kapustke od mamy i wstawilam ciasto z jablkami. Upiecze sie, to lece surce wyslac paczkeprzy okazji po drodze mam Rossmana i lumpka ktorego polecala kolezanka a pozniej doprawie sosik i ugotuje kaszy spac mi sie cos chce - pewnie temu ze o 4 wyprawialam TZ do pracy i przez godzine usnac nie moglam, a jak usnelam, to trzeba bylo sie ogarnac i Marysie i do zlobka jechac.

domi ja mialam do porodu zwykla koszule przed kolano i klapeczki na nozkach. Zadnych majt i stanikow. Szlafrokow nie znosze, wiec nie dosc ze nie mam, to kupic tez nie mam zamiaru.

Upatrzylismy z TZ malej na dzien dziecka samochodzik zdalnie sterowany, skladac sie maja na niego moja mama, moja siostra, pewno tesciowa sie dorzuci, moze chrzestny i reszte my. chcemy kupic taki dwuosobowy, zeby w przyszlym roku juz Aleks mogl z nia jezdzic. Moje dziecko "pokrzywdzone" bo szwagierki maly nadostaje na urodziny w kwietniu zabawek i cale lato sie bawi, a ona ze z sierpnia, to zawsze bez i sie bija o to kto pierwszy. Takze mowie, do mojej mamy, ze jak moze niech dorzuci troszke wiecej, a w sierpniu juz jej nie bedzie nic dawac i z glowy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości