|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
Moi tesciowie uczepili sie tego ze jak ja sie gorzej czuje to ,,pewnie narywała sie z pasmi na spacerze" Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41011518]Hej! Ja wstałam i od rana mi się poplątały plany - i na dzień i finansowe Strasznie krucho, strasznie... A jeszcze ZUS nie płaci i wchodzę na konto z duszą na ramieniu... Dziewczyny, gdyby któraś z Was nie spała o 23.10, to polecam na Jedynce film dokumentalny Kiedyś będziemy szczęśliwi - to historia dzieciaków z mojej okolicy, naprawdę świetny dokument. POLECAM!! .[/QUOTE] Postaram sie obejrzec bo mam problemy z zasypianiem wiec .... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2222 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Witam!
Na poczatek gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni! Biore sie za nadrabianie.Cytat:
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja przez caały weekend czułam sie jak wrak,dzis lekka poprawa.
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przed chwilą spotkała mnie miła niespodzianka. Listonosz przyniósł mi liścik, a w nim lakier Maybelline
![]() Parę lat temu brała udział w jakimś konkursie i zarejestrowałam się na ich stronie oczywiście nic nie wygrałam. A oni teraz za długoletnią współpracę dziekują i w wyrazie uznania dostałam mały upominek
|
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie masz, Rocky, ja dopiero z pracowni zeszlam na drugie sniadanie grzeszyc paprykarzem
i resztka ostrrrrrej wczorajszej kolacji made by moj maz ( trudno, umre na zgage).Dopiero zamierzam ogarniac dol i obiad pichcic. Bosz, jak za mna chodza racuchy z jablkami!!!! No i musze dzis po Lale do przedszkola, moja dyzurna odbierajaca (Iza ) pojechala na wycieczke klasowa a dla mnie taki spacer to cala wyprawa
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieje, ze mnie tesciowa nie nawiedzi tak szybko po porodzie. choc juz slyszalam ze jak zaczne rodzic to do szpitala chce przyjechac ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- pewnie ze w polsce taniej wychodza. ale nie ja mam mozliwosci kupuenie. a patrzylam koszt przesylki do mnie z polski i chca drugie tyle kasy co za koszule. to ja juz podziekuje |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
A u mnie udka kurczaka duszone, i kalafior właśnie dochodzi. Mam ochotę tylko na kalafiora, więc będę coś musiała dla męża innego z warzyw wymyślić.
Ok kalafior doszedł, właśnie go zjadam ![]() Cytat:
Cytat:
Nic nie upiła bo zaraz zabrali ją do mierzenia i ważenia, ale sam fakt mnie mega rozczulił (teraz też).Wyprałam dywan (oby więcej nie śmierdział), ogarnęłam trochę kuchnię, poprasowałam ciuszki i już je część do komody schowałam. Teraz piorą się białe ![]() Losie jaki ten kalafior jest pyszny!
|
|
#2230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba kupie jakis cienkiCytat:
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zaczyna mi sie cos madrzyc, to ja jej mowie tak: mamo jesteś świetną mamą, wychowałaś mnie dobrze, możesz być dumna z siebie, wychowałaś mnie tak, że ja teraz wiem co mam robić z moim dzieckiem i wiem co jest dla mojego dziecka najważniejsze. uwierz, nie zrobie mojej Sarze krzywdy. musisz dać mi szanse bycia taką dobrą mamą jak Ty jesteś )i to zwykle działa
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-27 o 12:23 |
|
|
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnieeeCytat:
kuzynka Tza proponowała ze jak bd chciała to moze ze mną na zmiane z Tzem posiedziec przy porodzie ale ni hu hu.Tylko mąż-obecnosc innje osoby by mnie irytowała ,a z tzem to nasza wspolna sprawa
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy w ostateczności nie zabiorę mojej psiapsióły lub bratowej. Zobaczymy.
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
To jest jedno z moich ulubionych ciążowych dań
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej,
Cytat:
Wiem Oli, że są gorsze rzeczy, dlatego napisałam, że jakoś szczególnie sie tym nie martwię, tylko wiadomo niepokój lekki jest. Mnie kiedys gin pytał czy cos takiego wystapilo w mojej albo tz-ta rodzinie, a ja odp ze nie. Nie wiedziałam ze tesciowa to ma. Po prostu jesli cos wystapi raz to juz istnieje jakies tam ryzyko ze wystapi w kolejnych pokoleniach i tyle. Mam nadzieje ze bedzie ok. A z tym rozdzielaniem to roznie jest, bo mam znajoma ktora miala rozdzielane w dziecinstwie, ale ona miala praktycznie wszystkie palce zrosniete u jednej reki i jednaj nogi. Uniemoliwialo to chodzenie i chwytanie rączka. Wiadomo, ze to juz byl skrajny przypadek. Cytat:
http://allegro.pl/brubeck-majtki-bik...257669117.html sa na prawde extra, nie gniota, nie wrzynają się, serio polecam. Wg mnie lepsze od gatty |
||
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko zalezy czyja obecnosc nam bardziej pomoze ...
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mama nawet zadnych rad mi nie daje ( jestem mega dziwiona) bo ona przewaznie lubi cos swojego powiedziec, nawet o imie sie nie zapytala. Jesli bede ja potrzebowac to zadzwonie do niej i pewnie przyjedzie bo bllisko ma, nie bedzie mi to przeszkadzac bo na noc raczej nie zostanie
co do tesciowej to hmm nie wiem, jak na razie sie nie wtraca, nie przychodzi za czesto do nas do gory pomimo ze mieszkamy w jedym budynku. mam nadzieje, ze tak bedzie, ze beda wiedziec ze jak bedziemy chcieli zeby pobyli z malym to pojdziemy do nich na chwile.Dziś maz jechal do srody na delegacje, ja sie strasznie nudze ;/ ma przyjechac moja przyjaciolka, ale pewnie jakos pod wieczor. Nic mi sie nie chce a mam do napisania jeszcze prace zaliczeniowa do 1 czerwca... no i tez powinnam sie uczyc na egzamin na 8 czerwca ehhh jakiego ja mam lenia, ciagle jestem myslami o ciazy, porodzie, macierzynstwie. nie umiem sie skupic na nauce ;pchyba pojde spac :P |
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kathe;41015881
chyba pojde spac :P[/QUOTE] rozważam tez te opcje
|
#2240 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Rocky tylko uprzedzam, cały film jest po śląsku i to jest naprawdę taki podwórkowy śląski
Ale Ty jesteś stąd, więc pewnie nie będziesz miała problemów językowych, choć nie wiem, czy mówisz gwarą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
)wczoraj was podczytałam tylko wieczorem, ale nie miałam siły nic pisać. Pół dnia walka z półka do garderoby i pralni, a drugie pół ustawianie wszystkiego. Prawie skonczone.. prawie, bo jeszcze 1/4 została, to jakoś chyba pod koniec tygodnia kolega będzie miał czas to skończy. Ale muszę powiedzieć, o niebo lepiej! w koncu wiem co gdzie jest! ) Envl: no to widzę kolejna fanka Bavarii na wątku )Kathe: brawo za filozofie ) a uczucie wystawianych rączej, przesuwających sie pleców - bezcenny!jakierka: bardzo fajny avatarek ) a z filmów to ostatnio oglądałam: zmierz i część breaking dawn:PPPP hihihi tyle czekałam aż puszczą na c+ że musiałam się pochwalic. A tak poważnie z fajniejszych: "woda dla słoni", "kolorowe ptaki" (ale to bardziej dla kobiet), no i "w ciemności" (też w końcu), "różyczka". A z lżejszych to polecam "Sugar man" Krysia: baardzo fajna fotka z warsztatów )
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
ja również,
czytam Was ale jakos nie chce mi sie pisac, nic mi sie nie chce, czuje sie zmeczona, tak jakbym miala czym |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
kupujecie jakieś pałąki z zabawkami do wózka?
|
#2244 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jezdzenie z Tżtem to raczej kara niż nagroda Ale kusisz tym kalafiorem, masz szczęście, że właśnie zjadłam późne śniadanie ![]() Cytat:
zeby były super no i żebyś nam je potem pokazała of course ![]() Cytat:
porozmawiaj na spokojnie i będzie super na pewno wszystko!Cytat:
i przez dobrą chwilę się zastanawiałam jak można pomylić podłogi Cytat:
![]() Cytat:
Odnośnie mamy to ja na szczęście problemu nie mam ani z jednej, ani z drugiej strony. Moja mama ma często inne poglądy niż ja jeżeli chodzi o miliard rzeczy, których nie było jak Ona mnie rodziła, ale koniec konców i tak stwierdza, że zrobimy jak chcemy bo to nasza $ i w ogóle Odnośnie wychowywania i przekazywania pewnych rzeczy dziecku nie mam absolutnie nic przeciwko, bo jestem bardzo podobna do Mamy.A Teściowa w ogóle się nie wcina ani nic, proponuje rózne rzeczy ale jednoczesnie pyta o zdanie moje na ten temat i jeżeli coś mi nie pasuje to się nie narzuca ani nic więc też super.. Właśnie zjadłam mini bagietkę z serkiem almette, szynką i rzodkiewką, ale się najadłam, jak dzika świnia
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-27 o 12:42 |
||||||
|
|
|
#2245 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie dziewuszki
Co z apteki dla maluszka oprócz katarku do noska i octeniseptu?? Przyszła moja karta z PZU do apteki na 200 zł i tak się zastanawiam co ja jeszcze potrzebuje z apteki ale mam dzisiaj pusto w głowie
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
fajna pogoda się u mnie zrobiła...ale zanim się za pranko dzieciaczkowe wezmę to muszę ogarnać nasze, bo przez ostatni tydzień padało i odpuściłam...
Wpadli wczoraj moi rodzice, mama przywiozła swoje zakupy dla Igorka no i zamiast pożyczyć kasę na bujaczek/leżaczek to nam postanowiła sprezentować )))) hurra!teso: widzę że u Ciebie też garderobiany dzień )) niby też robiłam ostatnio cały dzien porzadki, ale jak maż wyniósl wszystko z pomieszczenia tego gdzie garderoby robili do sypialni, to zastanawiałam sie, gdzie to się tam udało upchnąć???:PPerse: hm.. kurde o 23 to ja juz zazwyczaj śpię.. ale może się uda.. magdalenne: powodzenia na wizycie! Ona: brawa za tygodnie!! wstawiam linka do art. Jako że ostatnio dość często się ten temat pojawiał: https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...l,14229,0.html
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41015922]Rocky tylko uprzedzam, cały film jest po śląsku i to jest naprawdę taki podwórkowy śląski
Ale Ty jesteś stąd, więc pewnie nie będziesz miała problemów językowych, choć nie wiem, czy mówisz gwarą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie mówie ale troche rozumiem Fajnie bedzie posłuchac po tych paru miesiącach z dala od Sląska.Cytat:
![]() Pewnie tak. Cytat:
|
|
#2248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i myśli że on to by inaczej zrobił, inaczej pojechał i w ogóle nie lubię z nim jeździć
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
za wizyty i gratuluje tygodni!!!!!!!!! Czas do przodu gna
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
hejjj
pojechalam z tesciowa do apteki i po kwiaty na gielde. Wrocilam, zjadlam kapustke od mamy i wstawilam ciasto z jablkami. Upiecze sie, to lece surce wyslac paczke przy okazji po drodze mam Rossmana i lumpka ktorego polecala kolezanka a pozniej doprawie sosik i ugotuje kaszy spac mi sie cos chce - pewnie temu ze o 4 wyprawialam TZ do pracy i przez godzine usnac nie moglam, a jak usnelam, to trzeba bylo sie ogarnac i Marysie i do zlobka jechac.![]() domi ja mialam do porodu zwykla koszule przed kolano i klapeczki na nozkach. Zadnych majt i stanikow. Szlafrokow nie znosze, wiec nie dosc ze nie mam, to kupic tez nie mam zamiaru. Upatrzylismy z TZ malej na dzien dziecka samochodzik zdalnie sterowany, skladac sie maja na niego moja mama, moja siostra, pewno tesciowa sie dorzuci, moze chrzestny i reszte my. chcemy kupic taki dwuosobowy, zeby w przyszlym roku juz Aleks mogl z nia jezdzic. Moje dziecko "pokrzywdzone" bo szwagierki maly nadostaje na urodziny w kwietniu zabawek i cale lato sie bawi, a ona ze z sierpnia, to zawsze bez i sie bija o to kto pierwszy. Takze mowie, do mojej mamy, ze jak moze niech dorzuci troszke wiecej, a w sierpniu juz jej nie bedzie nic dawac i z glowy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

zaznaczam, że też się bardzo boje 
Biore sie za nadrabianie.
za wizytujące dzisiaj! Ja po południu też idę, mam nadzieję, że mnie przyjmie, bo miałam iść 6 czerwca, ale ginka idzie na jakiś urlop czy coś, więc mam przyjść pod koniec przyjmowania pacjentek - mam nadzieję, że znajdzie się dla mnie miejsce 

i resztka ostrrrrrej wczorajszej kolacji made by moj maz (
trudno, umre na zgage).

12.06.2010