|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
też jutro spodziewam się kuriera z zamówieniem z 5-10-15
a plus jeszcze, wczoraj wieczorem wylicytowałam: takiego tygryska http://allegro.pl/disney-tygrysek-pa...262024533.htmli takiego rampersika na wiosnę cudnego http://allegro.pl/hm-rampers-kombine...261961431.html
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
|
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
AAA takie tam, w sumie najdrozszy byl termometr (czoło ucho z baby ono) i laktator (ręczny TT), a reszta no to już naprawdę pierdoły, tetra, smoczki, nożyczki...
idę zaraz w las bo przestało padać, trening musi być
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu! ten kombinezon
a już się bałam że nie wystawią w ogóle, wiele dziewczyn zamówiło ![]() i 2 bluzeczki, jedna liliowa, jest tam chyba jeszcze w promocjach 17zł jakoś i granatowa ze śnieżynką ona za 6,99 była więc .. ![]() no i półśpiochy te miętowe też chyba jeszcze są
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gondole mają podnoszone oparcie? Nie słyszałam o czymś takim, nawet bym nie wpadła na to, że to może być potrzebne Faktycznie niektóre dzieci chcą patrzeć na rodziców w czasie spacerów, ale jednak dla większości chyba ciekawsze to, co z przodu. Miałam z Edim wózek z przekładaną spacerówką i ani razu nie był do mnie przodem. Raz chyba spróbowałam, ale był ryk, bo otoczenie ciekawsze niż mama
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już czekam na wypłatę i znów zasiądę do allegro i u tego r_p77 zamówię resztę gratów.. jeszcze mi aby laktator ręczny został u niego do zamówienia i parę pierdół dokupię i będzie finito jeśli chodzi o nudną część zakupów wyprawkowych
aaaa jeszcze aspirator do noska i teraz naprawdę już wsio
|
#4327 | |||
|
Zakorzenienie
|
gorgulek uwielbiam maleństwo w Twoim avatarku. Śliczności
Cytat:
![]() Cytat:
kiepsko się po tym zestawie czułam :/ robiłam się senna i łapałam dołki. Ryczałam na okrągło z byle powodu :/ Cytat:
|
|||
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo przekładana spacerówka i przez to zgłupiałam muszę iść do sklepu i z mężem obmacać te wózki oba bo nie wiem co kupić... ciekawe jak u naszych wątkowych mamuś? PLEASE HELP!!! miałyście i używałyście przy poprzednich dzieciach podnoszone oparcie w gondoli i przekładane siedzisko w spacerówce do jazdy przodem i tyłem?????
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2013-05-27 o 13:28 |
|
|
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpliwość - wszystkiego najlepszego!!!
Podstrzała to ja mogę o sobie powiedzieć
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie byłam w Tesco i promocje są i to nawet duże. Ale nic nie kupiłam
|
|
|
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam maila z 5 10 15
w ogóle to ja zamówiłam ten kombinezon w łapki (taki jak ma Kaśka), miałam się już skusić na ten ciemniejszy różowy bo ma fajne rozpinanie na nóżkach ale TŻ powiedział, że nie udostępni mi karty na niego No ale kupię jakąś czapeczkę i szalik do kompletu typowo dziewczęce i będzie gitW ogóle chcieliśmy w sobotę kupić łóżeczko i się okazało, że musimy zamówić z PL... kupujemy turystyczne i widziałam, że są tutaj w cenie jak w PL ale okazało się, że to takie bardziej kojce... nie mają dwóch poziomów i otwieranego boku... takiee kosztują od 800zł... no i lipa, trzeba zamówić... w ogóle ja stwierdziłam, że kocyki, ręcznik kąpielowy, materac itp to wszystko biorę z ikei, ceny rewelacja a i znajome sobie chwalą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18690/ dobra idę ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- w ogóle to nadużywam "w ogóle"
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mikrofali bym unikała, już lepiej wrzątek. Mikrofala szybsza nie będzie, a są jakieś teorie, że dzieciom w ogóle w mikrofali nie powinno się odgrzewać jedzenia. A podgrzewacz już za 30 zł można kupić i dlatego zaczęłam się zastanawiać.
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamiast podgrzewacza uzywalam mikrofalowki... alez ze mnie zla matka
ale szybciej idzie jak podgrzewaczem co do spacerowki przod/tyl. ja mialam tylko skierowana do kierunku jazdy i Blanka nie marudzila. przekladana w dwie strony jest jedynie wygoda dla mamy, tak uwazam. teraz biore wozek z przekladana spacerowka. a jesli chodzi o gondole, nie mialam podnoszonego oparcia i jakos moje dziecko na tym nie ucierpialo ![]() przyszedl przed chwila dresik z hello kitty jaki kupilam mlodszej, sliczniasty i uwielbiam ogolnie te dresiki z h&m tym bardziej ze akurat przy B. dlugo mi sluzyly ![]() http://allegro.pl/dres-hm-r-62-2-4-m...255183175.html |
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Matal przyznam szczerze, że nie wiem jaki linomag. Córce mojej znajomej zrastały się wargi i lekarz kategorycznie zabronił używać linomagu ze wględu właśnie na ten cynk. I to zapamiętałam. Nie wiem jaką ona higienę stosowała, mi na pierwszej wizycie położna powiedziała o tym przemywaniu, żeby lekko rozchylić i przetrzeć ale nie wydłubywać tego białego.
LLaLoca, tak córcia ![]() Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Przesadziłam pomidorki, szprzątnęłam dużą szafę z ciuchami, plus szafki z butami i nie mam siły. Jeszcze chatę muszę ogarnąć bo Zuzia koleżankę chce zaprosić. Miłego popołudnia
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
no i właśnie wylicytowałam też mega różowego pajaca tego z hello kitty co tu wstawiałyście, a co, niech ma coś takiego też
![]() któraś z dziewczyn prosiła o zdjęcie bodów z tesco więc proszę
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marysię przełożyliśmy do spacerówki jak miała jakieś 5,5 miesiąca, opcja była tylko przodem do świata i też nie miałam z tym problemu ![]() co do pogdrzewacza, to jak pisałam juz z milion razy nie kupowałabym wcześniej, jeśli w ogóle planujecie karmić piersią...
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam podnoszonej gondoli, więc się nie wypowiem.
Spacerówkę przekładaną tak i dla mnie to wygoda była. Jak Zuzia była mniejsza to zawsze miałam na nią oko. Podgrzewacza używałam nie tylko do mleka, obiadki też wstawiałam sobie wcześniej. Robiłam też tak, że zawsze na noc zostawiałam odmierzone mleko bo miałam takie fajne pojemniczki, więc wszystko sprawnie szło
|
|
|
|
#4339 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ogłaszam, że mam w sobie... ośmiornicę! znów z każdej strony czuję macki, a w nocy to aż mi brzuch falował na wszystkie strony obudziłam męża, bo ciągle marudzi, że on tylko raz poczuł i że bez sens... i załapał się na ostatniego (z resztą niezbyt mocnego w porówanniu do poprzednich) kopa. i jak zwykle gdy tata przykłada ręce szał ciał ustaje boi się go czy wstydzi, ciekawe...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-05-27 o 13:48 |
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boję się tej siśki, mam nadzieję, że mi położna wszystko powie ![]() Cytat:
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu maja sie nie nadawac ? przeciez sa bez bisfenolu wiec nic sie z nich nie wydziela, zreszta sa butelki samosterylizujace sie np lovi, a je sie sterylizuje wlasnie w mikrofali, wiec jak byc cos sie z butelek wydzielalo, to sterylizacja nie mialaby najmniejszego sensu
|
|
|
|
#4342 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ogólnie jestem też tego zdania, Zresztą jak czytałam dziewczyny Ci wytłumaczyły. Cytat:
Cytat:
Cytat:
*Cytat:
Mi się bardzo podobają te białe kamizelki z musznikami, uważam, że Pan Młody wygląda elegancko wtedy. Zjadłam pistacje i maluch mi szaleje po brzuszku.
|
|
#4343 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
moja matka wpadła w szał zakupów i jakieś chyba 2 butelki kupiła i mi zakazała kupowania czegokolwiek więc nawet w rękach nie miałam żadnych rzeczy dla dzieci, jedyne zakupy jakie poczyniłam to te z Biedronki pierdoły. a tak totalnie wszystko poprzez wózek (ale ja jej wskazałam aukcję żbey pojechała obejrzeć), poprzez pościel, ciuchy i jakieś pierdoły, to ona kupuje. a ja mam calkowity zakaz!z resztą ona nawet nie wie, że kupiłam w Biedrze te pare pierdół, bo by mnie opierdzieliła, że ona tu kupuje i że bez sens kase wydaję ![]() pod koniec miesiąca już na bank pojadę do domu, bo przyjeżdża kuzynka, z którą nie widziałam się 18 lat i wtedy też zobaczę co ona tam ma (a pewno mnustwo tego) i będę wiedziała czego jeszcze potrzeba. no i może uda mi się załapać z nią na ten zakupowy szał, bo aż mi smutno, że mnie to wszystko omija
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I białą kieckę zwykłą i niebieskie dodatki ![]() Mój tż miał jasnokremową kamizelkę i musznik ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Przecież to Ty jesteś w ciąży i to Twoje dziecko, to czemu nie możesz nic kupić?
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie syn do dzis ma problemy skorne. niestety emolienty nic nie poprawialy, moze poczatkowo odrobine. corka ew na niektore pieluchy jest uczulona a poza tym nie ma z nia zadnych rewelacji. u syna wystarczy ze jakis nowy kosmetyk i dwa tygodnie lecze wysypke na plecach...
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
mąż rozmawia z teściową na skype i mnie już chciał wrobić i mnie woła, ale poszłam bo zupy gotującej się muszę pilnować, nie?
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemniej uwazam ze taka podnoszona gondola jest ewidentnie niebezpieczna. bo moment kiedy dziecko chce widziec wiecej jest prawie identyczny z tym kiedy zaczyna sie łapac i podnosic. i pewnego pieknego dnia sie podniesie i ... moze wypasc. to moje odczucie po tym jak artur sobie usiadl w gondoli i jechalam tak z nim do domu przeklinajac ze nie przesiadlam wczesniej do spacerowki... raczka przekladana to wg mnie lepsze niz uzywanie parasolki czy innego zaslaniacza szczegolnie jak trasa prosta i pod slonce. troche na to narzekalam, bo trzeba bylo sie posilkowac czyms innym ale wtedy nie bylo tyle wozkow z przekladana raczka a ceny tych co byly powalaly. w to bym inwestowala bo na dluzsza mete parasolka wkurza |
|
|
|
|
#4348 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ja nie mam wymagań co do ciuszków, czy kocyków. ogólnie uważam, że najważniejsze żeby było niezniszczone, z delikatnych, przewiewnych materiałów. a wiem, że moja mama ma raczej dobry gust w kwestiach dziecięcych ciuszków... (i ma też spore zapasy, bo nakupowała tego od ciula dla dzieci kuzynów, którzy grzecznie oddawali jak dzieciaki powyrastały, a ona odkładała do wora. teraz wystarczy tylko wyprać dla oświeżenia) poza tym co innego ciuch z lumpka dla mnie, a co innego dla dziecka. jak mi coś kupi to nie zawsze jest do fajne, czasem zwyczajnie wsiurskie no i jestem ciekawa aż co ona tam ma, jakie i ile... a przypuszczam, że ma całą masę znając ją na pewno na coś się załapię. myślę, ze chyba raczej odpuszczę drewniane łóżeczko i kupię turystyczne, które i tak będzie potrzebne, a w mieszkaniu jest na tyle mało miejsca, że to byłoby bardziej praktyczne. choć już była blisko żeby w komisie kupić, ale jak mi zadzwonili ile kosztuje to im z gowy wybiłam, bo za tyle to nowe na allegro z przewijakiem są co koleś chciał za używane i bez. ona też pewnie nie kupiła jeszcze do pielęgnacji kosmetyków i gadżetów. do noska coś kupiła, ale jej powiedziałam, że teraz gruch już się nie używa tylko aspiratory to poleciała to obejrzeć w jednym, drugim sklepie, obczaiła ceny i powiedziała mi, że jak przyjadę to pójdziemy razem. więc ok, tak mi pasuje, na coś się jednak załapię a co do ślubów, że się włącze.. to ja straszna sknera byłam, bo uznałam, że skoro nie ma wesela, to mi kasy szkoda. na początku to nawet sukni ślubnej nie chciałam tylko jakąś zwykłą, ale mnie namówiono, no i jak weszłam do salonu u siebie w Sieradzu, to w drugiej przymierzonej zakochałam się suknia moja i tak wg mnie sporo kosztowała, bo 1800zł a z reszty, to jedyna nasza fanaberia (wg rodziców), to fotograf za 1300zł , no i w sumie potem wakacje za 4 koła +wydatki na miejscu
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-05-27 o 14:20 |
|
|
|
|
#4349 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
Cytat:
Co do drugiego, to czytałam gdzieś, że jeśli się nie wychodzi z dzieciem (bo np. za zimno na dworze i wieja), to warto je zakutać i na balkon albo pod otwarte okno na chwilę wysadzić, żeby się hartowało. Cytat:
A przede wszystkim chciałabym się dowiedzieć, że wszystko jest już ok i mogę się znowu ruszać... i nawet iść do pracy (bosz... nie sądziłam, że to kiedykolwiek powiem ![]() Cytat:
Tak czy tak trzymam kciuki, żeby się udało zareklamować Cytat:
Cytat:
http://sisibabycare.pl/index.php?pag...&product_id=82 http://allegro.pl/happy-family-oryg-...242550030.html Cytat:
Ja chce taki tort ![]() Też miałam zielone buty na ślubie I zieloną biżu i makijaż ![]() Cytat:
Tu jest niezły opis http://www.tena.pl/kobiety/strefa-cw...FYlc3god8WoAgg W książce "w oczekiwaniu na dziecko" też jest to fajnie opisane, wiec jeśli masz, to warto poczytać. Bardzo ważne jest kontrolowanie, czy nie spina się brzucha Co do luteiny, mi gin ja kazała brać, bo jak to powiedziała "relaksuje macicę", czyli przeciwdziała skurczom ![]() rusałko, będzie dobrze ![]() Też mi się jakoś chłopak widzi... ale u mnie widziała mi się dziewczynka, więc wieeeesz ![]() tancerko, jest jeszcze x-move Ale z tych dwóch brałabym XQ - ta spacerówka a XA składa się z całym wózkiem i to mi się nie podobałoLaLoca, można, ale rzeczywiście trochę zabawy z przelewaniem - chyba, że flaszki masz przystosowane do mikrofali ![]() No i znowu mamy zagwozdkę z wózkiem ![]() Już, już mieliśmy brać x-move (teściowie i rodzice robią zrzutę) - znalazłam nowy, że wszystkimi bajerami (moskitiery, parasolki, folie, torba, etc) za 2000... wybraliśmy kolory, wózek został wręcz obwąchany i decyzja - bierzemy! Ale okazało się, że do fotelika pasuje też Navington. Jest tańszy, ale ma mniejsze koła, trochę inne opinie i kolory takie se . No i znowu będzie trzeba szukać w sieci gdzie najtaniej, jechać do Askota oglądać i znowu kombinować ![]() A w ogóle weszłam na wagę dzisiaj i 78 kg Czyli 8 na plusie od początku... fakt, że nie rzygałam, więc i z wagi startowej nie spadłam, ale kurcze, nie jem wcale aż tak dużo i słodyczami też się nie opycham... więc skąd??? |
|||||||
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponieważ myślę, że dodatki odgrywają bardzo ważną rolę, uczesanie i bukiet, biżuteria. Druga sprawa jest taka, że ja po pólnocy zaraz się przebieram, ponieważ moja kiecka jest zwyczajnie ciężka.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

:confu sed:

kiepsko się po tym zestawie czułam :/ robiłam się senna i łapałam dołki. Ryczałam na okrągło z byle powodu :/ 

za wszystkie dzisiejsze wizyty
i soczkiem w ramach toastu

*
ale przemyślcie jeszcze tą białą kamizelkę, ja ich nie trawię po prostu. A jakie będziesz miała buty?

+wydatki na miejscu