Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 13:09   #4321
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

też jutro spodziewam się kuriera z zamówieniem z 5-10-15
a plus jeszcze, wczoraj wieczorem wylicytowałam:
takiego tygryska http://allegro.pl/disney-tygrysek-pa...262024533.html

i takiego rampersika na wiosnę cudnego http://allegro.pl/hm-rampers-kombine...261961431.html

Stary 2013-05-27, 13:12   #4322
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

i takiego rampersika na wiosnę cudnego http://allegro.pl/hm-rampers-kombine...261961431.html

a co zamówiłaś z 5-10-15?
Stary 2013-05-27, 13:13   #4323
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co tam nakupiłaś
AAA takie tam, w sumie najdrozszy byl termometr (czoło ucho z baby ono) i laktator (ręczny TT), a reszta no to już naprawdę pierdoły, tetra, smoczki, nożyczki...

idę zaraz w las bo przestało padać, trening musi być
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:16   #4324
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a co zamówiłaś z 5-10-15?
w końcu! ten kombinezon a już się bałam że nie wystawią w ogóle, wiele dziewczyn zamówiło
i 2 bluzeczki, jedna liliowa, jest tam chyba jeszcze w promocjach 17zł jakoś i granatowa ze śnieżynką ona za 6,99 była więc ..
no i półśpiochy te miętowe też chyba jeszcze są
Stary 2013-05-27, 13:16   #4325
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o podgrzewacz to ja już za 60zł z przesyłką upolowałam używany z TT na allegro i nie ma żadnych ale to żadnych śladów użytkowania praktycznie wygląda jak nowy i nikt by się nie zczaił że to używka
a co do wózia to wygląda super ta oferta
ja się właśnie jakiś wątpliwości nabawiłam co do x-landera XA przez to że nie ma siedziska przekładanego tyłek i przodem do kierunku jazdy i przez to że nie ma oparcia podnoszonego w gondolce... napalona byłam na ten wózek a teraz zgłupiałam i nie wiem czy tego modelu XQ nie kupić bo on jest aby 90zł droższy jeśli chodzi o nowe modele a ma i siedzisko przekładane i podnoszone oparcie w gondolce... tylko ma przednie koła piankowe i nie wiem co mam o nich myśleć... mają aż 19cm średnicy więc są spore i pewnie przejadę nimi wszędzie ale sama nie wiem czy brać X-landera XA i olać te przekładane siedziska i oparcie czy brać XQ ale olać przednie koła pompowane:confu sed:: confused::confu sed:
Ja chcę na pewno XA, XQ jakoś mi nie pasi, bo w zimę może być ciężko z tymi mniejszymi kołami z przodu i w ogóle jakoś bardziej mi się XA podoba

Gondole mają podnoszone oparcie? Nie słyszałam o czymś takim, nawet bym nie wpadła na to, że to może być potrzebne W sensie, żeby dziecko więcej widziało czy jak??

Faktycznie niektóre dzieci chcą patrzeć na rodziców w czasie spacerów, ale jednak dla większości chyba ciekawsze to, co z przodu. Miałam z Edim wózek z przekładaną spacerówką i ani razu nie był do mnie przodem. Raz chyba spróbowałam, ale był ryk, bo otoczenie ciekawsze niż mama

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:18   #4326
tancerka212
Zakorzenienie

ja też już czekam na wypłatę i znów zasiądę do allegro i u tego r_p77 zamówię resztę gratów.. jeszcze mi aby laktator ręczny został u niego do zamówienia i parę pierdół dokupię i będzie finito jeśli chodzi o nudną część zakupów wyprawkowych aaaa jeszcze aspirator do noska i teraz naprawdę już wsio ciuszki na 56 i 62 też już mam więc na wyprzedażach w 68 i 74 się zaopatrzę bo się już zaczęły i np w Tesco już wszystko przecenili dla niemowląt więc już zacieram ręce
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:23   #4327
LaLoca
Zakorzenienie

gorgulek uwielbiam maleństwo w Twoim avatarku. Śliczności Córcia tak?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja to się zastanawiam, czy nie dokupię podgrzewacza, jeśli mała będzie jeść butlę... To o wiele wygodniejsze niż dziecko płacze, a człowiek obudzony w środku nocy próbuje zagotować wrzątek, zrobić dobrą temperaturę, odmierzyć mleko
Właśnie oglądam i aż takie drogie to nie jest, zwłaszcza używane
Tak się zastanawiam, czy można taki podgrzewacz zastąpić mikrofalówką? pewnie butelki plastikowej nie włożę do mikro, ale ze szklanki można przelać do butelki. Zastanawiam się, czy ten podgrzewacz aż taki potrzebny jest, ale ja laik jestem

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja teraz biorę luteine, ale był okres, że brałam dupka 3x1 i jednocześnie luteinę 2x2 i dopiero na takim zestawie nie bolał mnie brzuch
Też brałam taką dawkę kiepsko się po tym zestawie czułam :/ robiłam się senna i łapałam dołki. Ryczałam na okrągło z byle powodu :/

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Tygrysek rewelacja
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:24   #4328
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę na pewno XA, XQ jakoś mi nie pasi, bo w zimę może być ciężko z tymi mniejszymi kołami z przodu i w ogóle jakoś bardziej mi się XA podoba

Gondole mają podnoszone oparcie? Nie słyszałam o czymś takim, nawet bym nie wpadła na to, że to może być potrzebne W sensie, żeby dziecko więcej widziało czy jak??

Faktycznie niektóre dzieci chcą patrzeć na rodziców w czasie spacerów, ale jednak dla większości chyba ciekawsze to, co z przodu. Miałam z Edim wózek z przekładaną spacerówką i ani razu nie był do mnie przodem. Raz chyba spróbowałam, ale był ryk, bo otoczenie ciekawsze niż mama
no niektóre gondole mają podnoszoną część oparcia i wg zeznań mamusiek to przydatna rzecz była tak samo przekładana spacerówka i przez to zgłupiałam muszę iść do sklepu i z mężem obmacać te wózki oba bo nie wiem co kupić... ciekawe jak u naszych wątkowych mamuś? PLEASE HELP!!! miałyście i używałyście przy poprzednich dzieciach podnoszone oparcie w gondoli i przekładane siedzisko w spacerówce do jazdy przodem i tyłem?????

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-05-27 o 13:28
Stary 2013-05-27, 13:25   #4329
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cierpliwość - wszystkiego najlepszego!!!

Podstrzała to ja mogę o sobie powiedzieć
Stary 2013-05-27, 13:27   #4330
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam, czy można taki podgrzewacz zastąpić mikrofalówką? pewnie butelki plastikowej nie włożę do mikro, ale ze szklanki można przelać do butelki. Zastanawiam się, czy ten podgrzewacz aż taki potrzebny jest, ale ja laik jestem
chyba tak średnio.. z tego co pamiętam to szwagierka wkładała i plastikowe butelki do mikrofalówki na chwilkę ale jakoś podgrzewanie mleka do dupy szło bo za mocno się nagrzewało albo za słabo- nigdy idealnie... często butla się nagrzewała a mleko w środku jeszcze zimne... potem trzeba było zaraz wsadzać butlę do kubka z zimną wodą i znów polować na idealną temperaturę... w końcu i tak szwagierkę szlag trafił i się wykosztowała na używany podgrzewacz i dopiero teraz przestała go używać jak mała skończyła 2 lata i przestała wołać w nocy mleka
Stary 2013-05-27, 13:28   #4331
bojatoja
Zakorzenienie

A właśnie byłam w Tesco i promocje są i to nawet duże. Ale nic nie kupiłam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:30   #4332
nena_milka
Wtajemniczenie

też mam maila z 5 10 15
w ogóle to ja zamówiłam ten kombinezon w łapki (taki jak ma Kaśka), miałam się już skusić na ten ciemniejszy różowy bo ma fajne rozpinanie na nóżkach ale TŻ powiedział, że nie udostępni mi karty na niego No ale kupię jakąś czapeczkę i szalik do kompletu typowo dziewczęce i będzie git

W ogóle chcieliśmy w sobotę kupić łóżeczko i się okazało, że musimy zamówić z PL... kupujemy turystyczne i widziałam, że są tutaj w cenie jak w PL ale okazało się, że to takie bardziej kojce... nie mają dwóch poziomów i otwieranego boku... takiee kosztują od 800zł... no i lipa, trzeba zamówić...

w ogóle ja stwierdziłam, że kocyki, ręcznik kąpielowy, materac itp to wszystko biorę z ikei, ceny rewelacja a i znajome sobie chwalą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18690/

dobra idę

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

w ogóle to nadużywam "w ogóle"
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:30   #4333
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
gorgulek uwielbiam maleństwo w Twoim avatarku. Śliczności Córcia tak?

Też brałam taką dawkę kiepsko się po tym zestawie czułam :/ robiłam się senna i łapałam dołki. Ryczałam na okrągło z byle powodu :/

Tygrysek rewelacja
Konieczny nie - ja nie miałam. Wygodny tak - zwłaszcza, jak noworodek je mm, a nie cycka
Mikrofali bym unikała, już lepiej wrzątek. Mikrofala szybsza nie będzie, a są jakieś teorie, że dzieciom w ogóle w mikrofali nie powinno się odgrzewać jedzenia.
A podgrzewacz już za 30 zł można kupić i dlatego zaczęłam się zastanawiać.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-27, 13:30   #4334
bajka1807
Zakorzenienie

ja zamiast podgrzewacza uzywalam mikrofalowki... alez ze mnie zla matka ale szybciej idzie jak podgrzewaczem bo i podgrzewacz mialam na samym poczatku.

co do spacerowki przod/tyl. ja mialam tylko skierowana do kierunku jazdy i Blanka nie marudzila. przekladana w dwie strony jest jedynie wygoda dla mamy, tak uwazam. teraz biore wozek z przekladana spacerowka.

a jesli chodzi o gondole, nie mialam podnoszonego oparcia i jakos moje dziecko na tym nie ucierpialo

przyszedl przed chwila dresik z hello kitty jaki kupilam mlodszej, sliczniasty i uwielbiam ogolnie te dresiki z h&m tym bardziej ze akurat przy B. dlugo mi sluzyly
http://allegro.pl/dres-hm-r-62-2-4-m...255183175.html
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:32   #4335
gorgulek
Zakorzenienie

Matal przyznam szczerze, że nie wiem jaki linomag. Córce mojej znajomej zrastały się wargi i lekarz kategorycznie zabronił używać linomagu ze wględu właśnie na ten cynk. I to zapamiętałam. Nie wiem jaką ona higienę stosowała, mi na pierwszej wizycie położna powiedziała o tym przemywaniu, żeby lekko rozchylić i przetrzeć ale nie wydłubywać tego białego.

LLaLoca, tak córcia

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty

Przesadziłam pomidorki, szprzątnęłam dużą szafę z ciuchami, plus szafki z butami i nie mam siły. Jeszcze chatę muszę ogarnąć bo Zuzia koleżankę chce zaprosić.

Miłego popołudnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:33   #4336
Larysa88
Zakorzenienie

no i właśnie wylicytowałam też mega różowego pajaca tego z hello kitty co tu wstawiałyście, a co, niech ma coś takiego też

któraś z dziewczyn prosiła o zdjęcie bodów z tesco więc proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27052013594.jpg (115,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-05-27, 13:37   #4337
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
PLEASE HELP!!! miałyście i używałyście przy poprzednich dzieciach podnoszone oparcie w gondoli i przekładane siedzisko w spacerówce do jazdy przodem i tyłem?????
moja gondola nie miała podnoszonego oparcia i nie było z tym problemu.
marysię przełożyliśmy do spacerówki jak miała jakieś 5,5 miesiąca, opcja była tylko przodem do świata i też nie miałam z tym problemu

co do pogdrzewacza, to jak pisałam juz z milion razy nie kupowałabym wcześniej, jeśli w ogóle planujecie karmić piersią...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:38   #4338
gorgulek
Zakorzenienie

Ja nie miałam podnoszonej gondoli, więc się nie wypowiem.
Spacerówkę przekładaną tak i dla mnie to wygoda była. Jak Zuzia była mniejsza to zawsze miałam na nią oko.

Podgrzewacza używałam nie tylko do mleka, obiadki też wstawiałam sobie wcześniej.
Robiłam też tak, że zawsze na noc zostawiałam odmierzone mleko bo miałam takie fajne pojemniczki, więc wszystko sprawnie szło
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:44   #4339
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja zamiast podgrzewacza uzywalam mikrofalowki... alez ze mnie zla matka ale szybciej idzie jak podgrzewaczem bo i podgrzewacz mialam na samym poczatku.
a to butelki nadają się do mikrofali? czy w czyms innym i przelewałaś?

ogłaszam, że mam w sobie... ośmiornicę! znów z każdej strony czuję macki, a w nocy to aż mi brzuch falował na wszystkie strony obudziłam męża, bo ciągle marudzi, że on tylko raz poczuł i że bez sens... i załapał się na ostatniego (z resztą niezbyt mocnego w porówanniu do poprzednich) kopa. i jak zwykle gdy tata przykłada ręce szał ciał ustaje boi się go czy wstydzi, ciekawe...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-27 o 13:48
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:48   #4340
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Matal przyznam szczerze, że nie wiem jaki linomag. Córce mojej znajomej zrastały się wargi i lekarz kategorycznie zabronił używać linomagu ze wględu właśnie na ten cynk. I to zapamiętałam. Nie wiem jaką ona higienę stosowała, mi na pierwszej wizycie położna powiedziała o tym przemywaniu, żeby lekko rozchylić i przetrzeć ale nie wydłubywać tego białego.

LLaLoca, tak córcia

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty

Przesadziłam pomidorki, szprzątnęłam dużą szafę z ciuchami, plus szafki z butami i nie mam siły. Jeszcze chatę muszę ogarnąć bo Zuzia koleżankę chce zaprosić.

Miłego popołudnia
No ten zielony nie ma cynku
Boję się tej siśki, mam nadzieję, że mi położna wszystko powie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
moja gondola nie miała podnoszonego oparcia i nie było z tym problemu.
marysię przełożyliśmy do spacerówki jak miała jakieś 5,5 miesiąca, opcja była tylko przodem do świata i też nie miałam z tym problemu

co do pogdrzewacza, to jak pisałam juz z milion razy nie kupowałabym wcześniej, jeśli w ogóle planujecie karmić piersią...
Ja wezmę tylko, jak będzie okazja, bo w sumie i tak po jakimś czasie planuję butelkę, no i do obiadków się przyda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-27, 13:49   #4341
bajka1807
Zakorzenienie

a czemu maja sie nie nadawac ? przeciez sa bez bisfenolu wiec nic sie z nich nie wydziela, zreszta sa butelki samosterylizujace sie np lovi, a je sie sterylizuje wlasnie w mikrofali, wiec jak byc cos sie z butelek wydzielalo, to sterylizacja nie mialaby najmniejszego sensu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:50   #4342
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ja byłam w kinie mam vouchery, z pracy dają nam 2 bilety co kwartał. A mąż dostaje też z pracy bilety jako nagroda za jakiś pomysł udoskonalenia cZegoś w firmie - który wejdzie w życie. U niego dają też vouchery do aqua parku na 2 godziny ostatnio przyniósł tych biletów tyle, ze jeszcze do sierpnia mogę iść 4 razy do kina i 2 razy do aqua parku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jakbym mieszkała w PL to bym pewnie też szła do kina, chyba, że jak przyjadę w czerwcu to będzie jeszcze.
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

kurcze wkręciłam się w szukanie kosmetyków dla małej co polecacie? ja z pewnością nic nie będę kupować z J&J, bo mnie bardzo uczulają... słyszałam, że fajna jest emulsja do kąpieli Oilatum... no i że z Nivei bardzo fajnie się sprawdzają... a do pupci sudocrem.. a wy co polecacie?
Z tego co mnie uczyły pielęgniarki na oddziałach neonatologicznych nie poleca się używania emolientów od razu. Z tych powodów co Kaśka pisała,
Ja ogólnie jestem też tego zdania,

Zresztą jak czytałam dziewczyny Ci wytłumaczyły.
Cytat:
nowe nabytki Mikusia od cioci
1. kocyki
2. body 0-3 i pajacyki 3-6
3. Bluza joł men i bluzka i buciszki
4. tutaj różne rozmiary przeważnie te od 6 miesięcy więc super
Słodkie.
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
wiele rzyczo o ktorych czytam nie jest poparte badaniami, może to i mój błąd

słucham ludzi, czytam, zbieram opinie, doświadczenia i jeśłi coś wydaje mi się rozsądne to tak robię
Dokładnie. Druga sprawa uczymy się na swoim błędach.
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i dzieciaczki

Wracam po weekendowej nieobecności jako podstarzała przyszła mamusia i częstuję tortem i soczkiem w ramach toastu
Dla Was ogłaszam urodzinowy
tymczasem ja spróbuję trochę nadrobić
Sto latek *
Cytat:
za dużo mam tego nadrabiania, dobrze, że coś tam wczoraj na kom przeglądnęłam, dziś chyba jednak odpuszczę
Cieszę się, że ladan wróciła ze szpitala, obyś nie musiała tam wracać aż do porodu
Rzuciło mi się w oczy:

Skarpety mega ale przemyślcie jeszcze tą białą kamizelkę, ja ich nie trawię po prostu. A jakie będziesz miała buty?
Mój mąż miał zielone skarpetki, muszkę i pas smokingowy, wszystko pod kolor moich zielonych butów ślubnych i bukietu. Bałam się trochę reakcji rodzinki, ale bardzo pozytywnie wszyscy do tego podeszli, skarpetki i buty robiły furorę
Ja mam standardowe białe buty, ponieważ inne mi zwyczajnie nie pasują.

Mi się bardzo podobają te białe kamizelki z musznikami, uważam, że Pan Młody wygląda elegancko wtedy.

Zjadłam pistacje i maluch mi szaleje po brzuszku.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:58   #4343
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a czemu maja sie nie nadawac ? przeciez sa bez bisfenolu wiec nic sie z nich nie wydziela, zreszta sa butelki samosterylizujace sie np lovi, a je sie sterylizuje wlasnie w mikrofali, wiec jak byc cos sie z butelek wydzielalo, to sterylizacja nie mialaby najmniejszego sensu
tak pytam,bo nie mam doświadczenia
moja matka wpadła w szał zakupów i jakieś chyba 2 butelki kupiła i mi zakazała kupowania czegokolwiek
więc nawet w rękach nie miałam żadnych rzeczy dla dzieci, jedyne zakupy jakie poczyniłam to te z Biedronki pierdoły. a tak totalnie wszystko poprzez wózek (ale ja jej wskazałam aukcję żbey pojechała obejrzeć), poprzez pościel, ciuchy i jakieś pierdoły, to ona kupuje. a ja mam calkowity zakaz!z resztą ona nawet nie wie, że kupiłam w Biedrze te pare pierdół, bo by mnie opierdzieliła, że ona tu kupuje i że bez sens kase wydaję
pod koniec miesiąca już na bank pojadę do domu, bo przyjeżdża kuzynka, z którą nie widziałam się 18 lat i wtedy też zobaczę co ona tam ma (a pewno mnustwo tego) i będę wiedziała czego jeszcze potrzeba. no i może uda mi się załapać z nią na ten zakupowy szał, bo aż mi smutno, że mnie to wszystko omija
Stary 2013-05-27, 14:02   #4344
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja mam standardowe białe buty, ponieważ inne mi zwyczajnie nie pasują.

Mi się bardzo podobają te białe kamizelki z musznikami, uważam, że Pan Młody wygląda elegancko wtedy.

Zjadłam pistacje i maluch mi szaleje po brzuszku.
Ja teraz żałuję, że miałam wszystko zwykłe i białe, ale za to na 5 rocznicę planuję imprezę po mojemu I białą kieckę zwykłą i niebieskie dodatki

Mój tż miał jasnokremową kamizelkę i musznik

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tak pytam,bo nie mam doświadczenia
moja matka wpadła w szał zakupów i jakieś chyba 2 butelki kupiła i mi zakazała kupowania czegokolwiek
więc nawet w rękach nie miałam żadnych rzeczy dla dzieci, jedyne zakupy jakie poczyniłam to te z Biedronki pierdoły. a tak totalnie wszystko poprzez wózek (ale ja jej wskazałam aukcję żbey pojechała obejrzeć), poprzez pościel, ciuchy i jakieś pierdoły, to ona kupuje. a ja mam calkowity zakaz!z resztą ona nawet nie wie, że kupiłam w Biedrze te pare pierdół, bo by mnie opierdzieliła, że ona tu kupuje i że bez sens kase wydaję
pod koniec miesiąca już na bank pojadę do domu, bo przyjeżdża kuzynka, z którą nie widziałam się 18 lat i wtedy też zobaczę co ona tam ma (a pewno mnustwo tego) i będę wiedziała czego jeszcze potrzeba. no i może uda mi się załapać z nią na ten zakupowy szał, bo aż mi smutno, że mnie to wszystko omija
Ale jak to zakaz?
Przecież to Ty jesteś w ciąży i to Twoje dziecko, to czemu nie możesz nic kupić?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-27, 14:02   #4345
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się doinformowana
Aczkolwiek, jak mówię, spodziewam się, że coś się może dziać, skoro u młodego długo były takie problemy

Też powinnam na dniach mieć kombinezon
moze ale nie musi u mnie syn do dzis ma problemy skorne. niestety emolienty nic nie poprawialy, moze poczatkowo odrobine. corka ew na niektore pieluchy jest uczulona a poza tym nie ma z nia zadnych rewelacji. u syna wystarczy ze jakis nowy kosmetyk i dwa tygodnie lecze wysypke na plecach...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:10   #4346
kaska87
Zakorzenienie

mąż rozmawia z teściową na skype i mnie już chciał wrobić i mnie woła, ale poszłam bo zupy gotującej się muszę pilnować, nie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:12   #4347
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no niektóre gondole mają podnoszoną część oparcia i wg zeznań mamusiek to przydatna rzecz była tak samo przekładana spacerówka i przez to zgłupiałam muszę iść do sklepu i z mężem obmacać te wózki oba bo nie wiem co kupić... ciekawe jak u naszych wątkowych mamuś? PLEASE HELP!!! miałyście i używałyście przy poprzednich dzieciach podnoszone oparcie w gondoli i przekładane siedzisko w spacerówce do jazdy przodem i tyłem?????
niestety mnie mialam ani jednego ani drugiego.

niemniej uwazam ze taka podnoszona gondola jest ewidentnie niebezpieczna. bo moment kiedy dziecko chce widziec wiecej jest prawie identyczny z tym kiedy zaczyna sie łapac i podnosic. i pewnego pieknego dnia sie podniesie i ... moze wypasc. to moje odczucie po tym jak artur sobie usiadl w gondoli i jechalam tak z nim do domu przeklinajac ze nie przesiadlam wczesniej do spacerowki...

raczka przekladana to wg mnie lepsze niz uzywanie parasolki czy innego zaslaniacza szczegolnie jak trasa prosta i pod slonce. troche na to narzekalam, bo trzeba bylo sie posilkowac czyms innym ale wtedy nie bylo tyle wozkow z przekladana raczka a ceny tych co byly powalaly. w to bym inwestowala bo na dluzsza mete parasolka wkurza

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:15   #4348
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ja teraz żałuję, że miałam wszystko zwykłe i białe, ale za to na 5 rocznicę planuję imprezę po mojemu I białą kieckę zwykłą i niebieskie dodatki

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Ale jak to zakaz?
Przecież to Ty jesteś w ciąży i to Twoje dziecko, to czemu nie możesz nic kupić?
wiesz, wszystko ma też swoje plusy... jak ona wyda, to ja nie wydam wózek to już oszczędność na 700zł! a teraz przy remoncie każda stówa się liczy
ja nie mam wymagań co do ciuszków, czy kocyków. ogólnie uważam, że najważniejsze żeby było niezniszczone, z delikatnych, przewiewnych materiałów. a wiem, że moja mama ma raczej dobry gust w kwestiach dziecięcych ciuszków... (i ma też spore zapasy, bo nakupowała tego od ciula dla dzieci kuzynów, którzy grzecznie oddawali jak dzieciaki powyrastały, a ona odkładała do wora. teraz wystarczy tylko wyprać dla oświeżenia) poza tym co innego ciuch z lumpka dla mnie, a co innego dla dziecka. jak mi coś kupi to nie zawsze jest do fajne, czasem zwyczajnie wsiurskie dla dzieci zwykle wybierała ładniejsze, a poza tym nie ma co się ciskać, dziecko ponosi 2tyg i będzie za małe, i nie będzie marudzic co do wzoru jak ja
no i jestem ciekawa aż co ona tam ma, jakie i ile... a przypuszczam, że ma całą masę znając ją

na pewno na coś się załapię. myślę, ze chyba raczej odpuszczę drewniane łóżeczko i kupię turystyczne, które i tak będzie potrzebne, a w mieszkaniu jest na tyle mało miejsca, że to byłoby bardziej praktyczne. choć już była blisko żeby w komisie kupić, ale jak mi zadzwonili ile kosztuje to im z gowy wybiłam, bo za tyle to nowe na allegro z przewijakiem są co koleś chciał za używane i bez.
ona też pewnie nie kupiła jeszcze do pielęgnacji kosmetyków i gadżetów. do noska coś kupiła, ale jej powiedziałam, że teraz gruch już się nie używa tylko aspiratory to poleciała to obejrzeć w jednym, drugim sklepie, obczaiła ceny i powiedziała mi, że jak przyjadę to pójdziemy razem. więc ok, tak mi pasuje, na coś się jednak załapię

a co do ślubów, że się włącze.. to ja straszna sknera byłam, bo uznałam, że skoro nie ma wesela, to mi kasy szkoda. na początku to nawet sukni ślubnej nie chciałam tylko jakąś zwykłą, ale mnie namówiono, no i jak weszłam do salonu u siebie w Sieradzu, to w drugiej przymierzonej zakochałam się potem już żadna we Wrocku mi pasowała i nie dorównywała jej. z resztą ceny we Wrocku też były sporo wyższe. buty za to kupiłam zwykłe, tanioche za 50zł w Deichmann'ie. stwierdziłam, że nie będzie tańców, tylko przyjęcie i potem plener, butów pewnie więcej nie założę to po co mi jakieś nie wiadomo jak drogie ciżemki
suknia moja i tak wg mnie sporo kosztowała, bo 1800zł
a z reszty, to jedyna nasza fanaberia (wg rodziców), to fotograf za 1300zł , no i w sumie potem wakacje za 4 koła +wydatki na miejscu

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-27 o 14:20
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:18   #4349
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
nowe nabytki Mikusia od cioci
Śliczne

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
kolejny fajny wpis z tej strony co podawałam http://www.srokao.pl/2013/02/kosmety...awka.html#more

krem ochronny do twarzy na gorszą pogodę, chociaż słyszałam teorię że z dzieckiem zimą się W OGÓLE nie wychodzi
Kurcze, przemawia do mnie ten sposób myślenia
Co do drugiego, to czytałam gdzieś, że jeśli się nie wychodzi z dzieciem (bo np. za zimno na dworze i wieja), to warto je zakutać i na balkon albo pod otwarte okno na chwilę wysadzić, żeby się hartowało.

Cytat:
vea trzymam kciuki za wizytę no i czekam na info czy to w końcu chłopiec czy dziewczynka
też bym już chciała wiedzieć
A przede wszystkim chciałabym się dowiedzieć, że wszystko jest już ok i mogę się znowu ruszać... i nawet iść do pracy (bosz... nie sądziłam, że to kiedykolwiek powiem

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ale zmieniają... tak jakby przemakały od spodu i naciągały wilocią,a ta wilgoć jest też widoczna na wierzchu, na glazurze, która ciemnieje, ja wysycha to kolor wraca.
wczoraj kupiliśmy 3 szt płytek innych na próbę i przy tej, która była jasna dzieje się tak samo i tam widać to bardziej. czym płytka jaśniejsza, tym bardziej to widać. tylko ja nie wiem czy oni nie przesadzają. na pewno trzeba je dobrze przykleić i dokładnie zafugować (żeby wilgoć przez fuge nie przechodziła), będziemy też fugę impregnować jakimś środkiem, on niby służy do tego aby fuga koloru nie zmieniała.
No to mnie zdziwiłaś... może rzeczywiście to kwestia fugi albo szkliwienia, bo ceramika z dobrze położoną warstwą szkliwa nie ma prawa zmienić koloru... no bo jak?
Tak czy tak trzymam kciuki, żeby się udało zareklamować

Cytat:
kurcze wiecie co? zastanawiam się czy kupować teraz kocyk ten w małpki, bo mam już 3 kocyki ale mąż powiedział, że jeśli muszę to żebym kupiła no to rejczel, że muszę
Tego się nie mówi ciężarnym

Cytat:
Ja to się zastanawiam, czy nie dokupię podgrzewacza, jeśli mała będzie jeść butlę... To o wiele wygodniejsze niż dziecko płacze, a człowiek obudzony w środku nocy próbuje zagotować wrzątek, zrobić dobrą temperaturę, odmierzyć mleko
Właśnie oglądam i aż takie drogie to nie jest, zwłaszcza używane
Matal, ja dość intensywnie myślę nad którymś z tych - są baaardzo podobne, cena znośna i do obu wchodzą flaszki TT
http://sisibabycare.pl/index.php?pag...&product_id=82

http://allegro.pl/happy-family-oryg-...242550030.html

Cytat:
Dzień dobry mamusie i dzieciaczki

Wracam po weekendowej nieobecności jako podstarzała przyszła mamusia i częstuję tortem i soczkiem w ramach toastu
Dla Was ogłaszam urodzinowy
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Ja chce taki tort
Też miałam zielone buty na ślubie I zieloną biżu i makijaż

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki A te mięśnie Kegla to ćwiczysz w jakiś określony sposób? tzn wiem, że trzeba napinać, ale w jakiś seriach, czy co? i czy można to ćwiczyć przy twardniejącym brzuchu, bo ja już się boje wszystkiego

Co do jajek na miękko, to ja też jem normalnie.
A duphaston i luteinę niby się daje do 12tc, czasem dłużej, ale to na podtrzymanie ciałka żółtego, a w późniejszym okresie się daje na rozkurczenie mięśni głądkich i faktycznie zdania są podzieolone, czy to pomaga, ale ja też jestem zdania, że jak lekarz przepisze, to lepiej brać, nawet jeśli tylko by działało na psychikę. na zachodzie w ogóle się na nic nie daje progesteronu w ciąży, bo nie wiadomo, czy działa, a jednak są osoby, którym duphaston pomógł w ciążę zajść lub ciążę utrzymać, także ten... niech każdy sam zdecyduje
Ćwiczę w seriach
Tu jest niezły opis http://www.tena.pl/kobiety/strefa-cw...FYlc3god8WoAgg
W książce "w oczekiwaniu na dziecko" też jest to fajnie opisane, wiec jeśli masz, to warto poczytać. Bardzo ważne jest kontrolowanie, czy nie spina się brzucha

Co do luteiny, mi gin ja kazała brać, bo jak to powiedziała "relaksuje macicę", czyli przeciwdziała skurczom

rusałko, będzie dobrze
Też mi się jakoś chłopak widzi... ale u mnie widziała mi się dziewczynka, więc wieeeesz

tancerko, jest jeszcze x-move Ale z tych dwóch brałabym XQ - ta spacerówka a XA składa się z całym wózkiem i to mi się nie podobało

LaLoca, można, ale rzeczywiście trochę zabawy z przelewaniem - chyba, że flaszki masz przystosowane do mikrofali

No i znowu mamy zagwozdkę z wózkiem
Już, już mieliśmy brać x-move (teściowie i rodzice robią zrzutę) - znalazłam nowy, że wszystkimi bajerami (moskitiery, parasolki, folie, torba, etc) za 2000... wybraliśmy kolory, wózek został wręcz obwąchany i decyzja - bierzemy!
Ale okazało się, że do fotelika pasuje też Navington. Jest tańszy, ale ma mniejsze koła, trochę inne opinie i kolory takie se .
No i znowu będzie trzeba szukać w sieci gdzie najtaniej, jechać do Askota oglądać i znowu kombinować

A w ogóle weszłam na wagę dzisiaj i 78 kg
Czyli 8 na plusie od początku... fakt, że nie rzygałam, więc i z wagi startowej nie spadłam, ale kurcze, nie jem wcale aż tak dużo i słodyczami też się nie opycham... więc skąd???

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:19   #4350
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jak to zakaz?
Ja nie uważam że mam białe i zwykłe.

Ponieważ myślę, że dodatki odgrywają bardzo ważną rolę, uczesanie i bukiet, biżuteria.
Druga sprawa jest taka, że ja po pólnocy zaraz się przebieram, ponieważ moja kiecka jest zwyczajnie ciężka.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości