Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 12:22   #1741
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
ja kupiłam sobie podkład z max factora i tusz astora gdyby nie promocja to na pewno bym nie kupiła tych rzeczy i mam ochotę jeszcze na jakieś cienie, ale nie wiem jakie. Polecacie jakąś firmę?
ja tusz z loreala, ktory chyba z 70 zł normalnie kosztowal.Mam nadzieje, ze nie okaze sie bublem jakims, bo Borys juz szalu dostawal i nie mialam czasu sie porzadnie zastanowic.
I jeszcze kredke do brwi wzielam a teraz zaluje, bo wygladam jakbym sobie brwi weglem wysmarowala
Stary 2013-05-27, 12:28   #1742
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
biedna
mam nadzieje, ze kolejna noc bedzie lepsza i odespisz
Dziękuję

Cytat:
Wtedy pewnie tesciowa i moi rodzice by nas odwiedzali (mam nadzieje, ze to czysto teoretyczna sytuacja, oczywiscie). Chociaz tz pewnie po pracy na chwilke tez by wpadl, ale nie wyobrazam sobie, ze w wolnym czasie by z nami tam siedzial. Widzialam jak bylo po cc - wpadal na chwile, jakies 30 min gora a pozniej wybywal bo a to szafe musial skrecic, albo pojechac cos w samochodzie grzebac, a to atmospfera szpitalna zle na niego dziala - na mnie dzialal za to cudownie!! a jak prosilam go, zeby cos dokupil czego dla dziecka mi brakowalo to mial pretensje, ze jak to? nie moglam o tym wczesniej pomyslec? i z wielka laska przyjezdzal. Jeszcze mial do mnie pretensje ze przez to jezdzenie do mnie do szpotala sie przeziebil :O
bylo mi przykro bo lezala ze mna dziewczyna do ktorej maz przychodzil przed praca!! kolo godziny 8 i pozniej po pracy spedzal z nia popoludnia. To bylo tkie oczywiste. A ja sobie seriale na tablecie ogladalam.
Natłukłabym do dupy za takie coś tak solidnie, że przez miesiąc by nie siedział. No ludzie kochani, jak tak można? A on nie mógł pomyśleć? Tak samo jego dziecko jak i Twoje

Cytat:
czym się tak martwisz?
Tym żołądkiem, muszę chyba zrobić gastroskopie na szybko bo ewidentnie coś jest nie tak :/ tylko kurde, tyle kasy, a z NFZ to czekania pewnie na rok

Szaja mnie też głowa boli, ciśnienie pewnie beznadziejne.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:31   #1743
mala_19kw
Zakorzenienie

Słuchajcie- mam Oskara na rękach i stoję sobie. W tv leci Eska-Kamera Akcja,czy jakoś tak i jest Rafał Brzozowski a że często zbliża swoją twarz to Oskar ma wrażenie że tam stoi prawdziwy człowiek i gada do niego zaczął się w głos śmiać i coś gugać
O matko! Moje dziecko zdurniało
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:32   #1744
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
próbowałam mowic, ze jest kiepskim ojcem - to znaczy nie doslownie, bo nie chcialam zeby calkiem sie obrazil
ale to zawsze konczy sie przepychankami w stylu "a ty jestes / bylas zla matka"
i wypominanie, ze on nie zajmuje sie dzieckiem, bo ja nie gotuje obiadu, albo nie posprztam w domu ..
jak juz mam konkretny argument, a on nie ma zadnego to wtedy potrafi mi na przyklad powiedziec, ze on ze mna nie bedzie dyskutowal bo jestem niezyciowa, albo ze to nie jest jego poziom.
wtedy koncze "dyskusje" bo to dla mnie nie ma sensu, nie bede sie bawic w jakeis slowne przepychanki jak dziecko na zasadzie glupia jestes, nie bo ty jestes glupszy

A pier.dol to, ze sie obrazi. Prosto z mostu. Dopiero wtedy cos dociera. Dorosly facet niech przyjmie na klate jak cos spier.dolil.

Cytat:
Szok po prostu. Mój TŻ teraz to sam z małą na szczepieniu był, na ekg i jutro do lekarza też sam się wybiera. Dla TŻ Blogerki pewnie to nie do pomyślenia jest...

Moj TZ sam wchodzi na szczepienia, sam wychodzi na spacer jak ja mam lenia, nawet 2 tyg po porodzie jak poszlam na zakupy to siedzial z nia sam dobrych pare godzin.

Jestem glupia. W sumie nie do konca moja wina. Pojechalam do roboty zlozyc wniosek o to dofinansowanie oksow. Okazalo sie ze oni przelewaja ot tak kase, nie do wyplaty... Czyli moglam ja miec juz pare tygodni temu

Do roboty wracam 2 sierpnia. Wiecie co, pojechalam tam i.... poczulam sie jakbym odzyla. Nie chce zostawiac malej ale jednoczesnie brakuje mi tej pracy. Takiego odciecia od domu, kontaktu z ludzmi. Wkurzalam sie, harowalam, ale jednak dawala mi taka satysfakcje! Fajnie bylo widziec usmiech kierownika na moj widok, poczulam sie hmm oczekiwana tam?

Ja w Rossie nie bylam i nie pojde. Zal mi kasy na kosmetyki ktore kupie mimo, ze nie potrzebuje. Boje sie, ze nie bedziemy mieli kasy jak wroce do roboty bo to 500 zl mniej niz teraz a 1000 mniej niz rok temu !! ;/ a w zimie w ogole... Comiesieczne rachunki za gaz rzedy 500 zl.... Ora mnie to strasznie...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-05-27 o 12:35
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:32   #1745
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Słuchajcie- mam Oskara na rękach i stoję sobie. W tv leci Eska-Kamera Akcja,czy jakoś tak i jest Rafał Brzozowski a że często zbliża swoją twarz to Oskar ma wrażenie że tam stoi prawdziwy człowiek i gada do niego zaczął się w głos śmiać i coś gugać
hahhaha, bede musiala probowac.
a wiecie co ja zrobilam wczoraj, bylismy w autousie i dostal histeri a mi glupio, bo ludzie patrza na mnie jak na kretynke, dziecka uspokoic nie moge, z wozka go w autobusie nie wyciagne .. to mi sie przypomnialo jak bardzo ksiazeczki go interesuja, wiec mialam akurat joy'a .. tam na okladce jakas laska .. dalam mu do raczek a on nagle usmiech od ucha do ucha i tez cos gada
Stary 2013-05-27, 12:33   #1746
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa Nawijko-jeszcze ten blog mi się przypomniał Coś ty wykopała?
Ja kiedyś napatoczyłam się na blog faceta który miał żonę ale był gejem. Opisywał jak współżyje z żoną wyobrażając sobie swojego "kochanka". A sypiał z nią tylko po to żeby sobie upuścić-a żony się brzydził tak naprawdę. Może jeszcze kiedyś to wykopie to wam pokaże
Musialam sie tym z Wami podzielic
Ale widze, ze dla Was to normalne, bo malo ktora zwrocila uwage

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nawijko włożyła mu palucha do buzki, coś tam majstrowala i stwierdziła, ze po pierwsze powinien po tym jak ona mu tak robi po pierwsze zwinąć język w trąbkę i po drugie po jednej stronie coś ma mu słabo pracuje, ale przyznać szczerze, ze sama ńie do końca orientuje się co. Powiedziała, tez, ze nie każdy logopeda się na tym zna, alevjestcw szpitalu taki jeden i ona go ściągnie na nasza wizytę, zdam relacje po południu.

Fewciu kciuki za szczepionke ::
Dziekuje za odp

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:34   #1747
blogerka
Wtajemniczenie

Tz wrocil na drugie sniadnie z pracy .... maly zaczal plakac, a on podbiegl do niego prawie .. slysze wlasnie z gory. Pewnie go na chwile sumienie ruszylo
i slysze jak rozmawia z nim

odwołuje! pozniej byla ta sama szopka co wczoraj - on przyszeddl do domu pracowac a nie zajmoac sie dzieckiem

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-05-27 o 13:16
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 12:48   #1748
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41015273]

ja dzisiaj z Dorką też byłam, bo jednak katar się nam trzyma dobre 2 tygodnie! i od piątku młoda się męczy wyraźnie bardzo :/ niewiele da się odciągnąć, gęste to. Osłuchowo idealnie, gardło czyściutkie, ale lek. powiedziała, że jakby się temp. pojawiła lub mała wyraźnie gorzej poczuła - od razu przyjść po antybiotyk. Na razie mamy do nosa mucofluid, takie krople gorzkie bardzo (starsza brała) ale rozrzedzają katar, flegaminę w kroplach, witaminę C i rano i wieczorem ibum.
No i oklepywać. I CHYBA po tym mucofluidzie od razu trochę lepiej, bo mała mi na brzuszku zasnęła! a już dobre półtora miesiąca tak nie spała.

ale jak to ząbki to krew niczym dziwnym nie jest
często dziąsełka podchodzą krwią przed wyrżnięciem się zęba, stąd zapewne krew[/QUOTE]

Biedna Dorcia, niech ten katar precz idzie. Pogoda dupiata to i chorób więcej.
Jestem beznadziejną matką, nie pomyślałam że to ząbki U mnie w rodzinie dzieci późno zawsze miały więc głupia myślałam, że Misiek też Już dawno bym mu dziąsełka smarowała

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeleciałam co napisałyście ale jakoś nie potrafię się wbić w temat

Jestem smutna ponieważ Bartuś jak już wam kiedyś pisałam odrzucił wózek, nie mam mowy o położeniu go w nim, jest wtedy jeden wielki ryk, od 1,5 tyg nie byliśmy na żadnym spacerze jak już to tylko na rączka po podwórku pochodzić, przecież nie wezmę go na spacer w nosidełko, tak wam zazdroszczę tych spacerów
U nas TYLKO w foteliku, już od dabrego miesiąca. Nie będę przecież kisić małego w domu, a gondola jest beee W foteliku odżył chłop.

Cytat:
Sorry miałam na myśli foteli a nie nosidełko. Nosidełka nie mam ale chyba będę musiała sobie sprawić. Fotelik Bartuś uwielbia zawsze się w nim uspakaja ale chyba nie może w nim długo być co nie?
Spokojnie, nasze dzieciaczki to już nie noworodki, nic im nie będzie jak 2h pojeżdżą w foteliku.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

O kurde :/ Współczuję strasznie, jeszcze ta pogoda beznadziejna, może też to na dzieciaczki wpływa? Trzymaj się dzielnie, oby było lepiej jak Michaś pośpi
Znów zasnął. Mąż po pracy ma przywieźć żel. Na razie dałam mu zimny gryzaczek i gryzł jak szalony, prawie do gardełka wepchnął.

Cytat:
Aha- Laurko może to faktycznie ząbki. Kup jakiś żel (ja mam calgel i bobodent-w miarę dają radę ) i posmaruj,zobaczysz czy się uspokoi-jeśli tak to już wiesz w czym tkwi problem.

U nas noc ok-Oskar odjechał ok 20 a spał do 7 z małymi pobudkami w nocy (czy jego kiedyś te bączki przestaną męczyć? ). Poza tym przebija się nam jedyneczka-póki co mamy białą kropkę
Dziękuję!
Kochana, ty też nie masz lekko z tymi bączkami

Cytat:
U mnie ciężka noc. Żołądek potwornie daje mi się we znaki, już jestem cała chora, że wraca wszystko sprzed lat Pół nocy nieprzespanej, Mała jak Ja tylko zostawiłam wpadała w histerie, tż nie mógł Jej uspokoić, cyrki na kółkach. A ja siedziałam i ryczałam, z bólu i bezsilności
Aj, oby to nic poważnego nie było.

Cytat:
z dobrych wieści - teściowe w czerwcu wyjeżdzają chyba na caaaaaały miesiąc
meli już w maju jechać, ale nie wyszło. Mam nadzieje, że teraz im ten wyjazd wypali.
Plan był taki - teściowej oczywiście i tż - bo na pewno nie mój, ze my mamy jechac tak z nimi. w sensie mały - a ja na doczepke bo juz widze jakbym tam byla piatym kolem u wozu.
ale podziekowalam, juz widze tam siebie z nimi - rozrywka jak nic
brrrrrrr

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41016907]uwaga, kawał

Rodzice znaleźli w pokoju córki zestaw sado - maso. Położyli to na stole, siedzą, myślą jak ją ukarać. W pewnym momencie ojciec mówi:
- No, lanie to chyba nie wchodzi w grę?

[/QUOTE]

Mi też dziś łeb napitalał, aż mi niedobrze było i słabo. Znalazłam ostatnią tabletkę apapu i uff przeszło. Chmury przyszły i chyba nici ze spaceru dziś.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:52   #1749
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
jutro wyprobuje.
Dzisiaj zrobilam kawe, cukier, oliwke dla dziecka i zel.
Tylko mam taki problem ze teraz w calej lazience kawa smierdzi
ja za zapachem kawy srednio przepadam
A masz moze jakies olejki eteryczne, zeby przelamac ten zapach?
Albo moze sprobuj z innym zelem?
Mysle, ze ciezko calkowicie pozbyc sie zapachu kawy, ale mozna probowac

Ja uwielbiam gladkosc skory po tym peelingu

Stary 2013-05-27, 12:52   #1750
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Wtedy pewnie tesciowa i moi rodzice by nas odwiedzali (mam nadzieje, ze to czysto teoretyczna sytuacja, oczywiscie). Chociaz tz pewnie po pracy na chwilke tez by wpadl, ale nie wyobrazam sobie, ze w wolnym czasie by z nami tam siedzial. Widzialam jak bylo po cc - wpadal na chwile, jakies 30 min gora a pozniej wybywal bo a to szafe musial skrecic, albo pojechac cos w samochodzie grzebac, a to atmospfera szpitalna zle na niego dziala - na mnie dzialal za to cudownie!! a jak prosilam go, zeby cos dokupil czego dla dziecka mi brakowalo to mial pretensje, ze jak to? nie moglam o tym wczesniej pomyslec? i z wielka laska przyjezdzal. Jeszcze mial do mnie pretensje ze przez to jezdzenie do mnie do szpotala sie przeziebil :O
bylo mi przykro bo lezala ze mna dziewczyna do ktorej maz przychodzil przed praca!! kolo godziny 8 i pozniej po pracy spedzal z nia popoludnia. To bylo tkie oczywiste. A ja sobie seriale na tablecie ogladalam.

a jak bedzie za 5 lat? podejrzewam, ze TZ w koncu dojrzeje do ojcostwa, juz i tak widze, ze od kiedy Borys zrobil sie kontaktowy to on lubi spedzac z nim czas (wtedy kiedy sam chce) czytaja sobie ksiazeczki, bawia sie jakimis maskotkami, no ale TZ musi miec do tego dobry humor. Na razie to nie funkcjonuje na tej zasadzie, ze on mnie odciaza jak ma wolne, tylko ze on bierze malego, zeby sie z nim pobawic jak mu sie zachce.
Raz kiedys tez TZ powiedzial cos w stylu, ze w koncu ten trudny okres sie skonczy, jak dziecko troszke podrosni, ale niestety dzieki MNIE! niesmak pozostanie. Mial na mysli moje ciagle pretensje do niego i zale, ze mi nie pomaga itd.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

brak slow
takie zachowanie jest nie do pomyślenia, bardzo Ci współczuje

Cytat:
a wiecie co ja zrobilam wczoraj, bylismy w autousie i dostal histeri a mi glupio, bo ludzie patrza na mnie jak na kretynke, dziecka uspokoic nie moge, z wozka go w autobusie nie wyciagne .. to mi sie przypomnialo jak bardzo ksiazeczki go interesuja, wiec mialam akurat joy'a .. tam na okladce jakas laska .. dalam mu do raczek a on nagle usmiech od ucha do ucha i tez cos gada
, każdy sposób jest dobry

Nina na jaki temat piszesz prace inżynierską? tak z ciekawości pytam bo ja też po inż. środowiska

Filip dopiero teraz usnął, po prawie 2 godzinach usypiania, gałganek mały

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:53   #1751
laurka23
Zakorzenienie

Jej jak dobrze, że mąż za jakąś godzinę z pracy wróci! Aż mi lepiej psychicznie, że będzie blisko i jak nie będę dawała już rady z młodym to odciąży.
Stary 2013-05-27, 12:55   #1752
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha to też jakieś wyjście

Szajka-jak wygląda uczulenie na jakiś składnik? (chodzi mi o żarło ze słoiczka dla dzieciów)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:58   #1753
laurka23
Zakorzenienie

Szaja, ty kiedyś kupowałaś takie kółeczka do łączenia, np do maty, zabawek. Kurczę nie mogę znaleźć, podesłała byś linka
Stary 2013-05-27, 12:59   #1754
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Tz wrocil na drugie sniadnie z pracy .... maly zaczal plakac, a on podbiegl do niego prawie .. slysze wlasnie z gory. Pewnie go na chwile sumienie ruszylo
może przeczytał nas ?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:01   #1755
laurka23
Zakorzenienie

Nina, ja podziwiam Mój mąż zajmuje się rysowaniem w autokadzie i solidworksie różnych takich rurociągów, wymienników jonowych i innych cudów. Nigdy nie umiałam tego ogarnąć ale strasznie mi się to podobało
Stary 2013-05-27, 13:01   #1756
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Szaja ale to naprawdę rzadko się zdarza. Niedawno u nas w szpitalu była taka sytuacja gdzie matka zostawiła 9 dziecko z ojcem bo musiała wyjśc i jak dziecko zaczęło płakać to ojciec najpierw je uderzył a potem rzucił na łóżko. oczywiście cała sprawa zostala zgłoszona i prokuratura się tym zajeła, no ale kurde powiedzcie mi jak można uderzyć takiego maluszka???
Słyszałam o tym w telewizji, masakra

Cytat:
Bokeh i Insolito pytalyscie dlaczego kazano mi odstawić mego, chodzi o to, ze on nie ssa efektywnie, ma to ssanie zaburzone i dlatego dzisiaj bedzie go oglądał logopeda, dlatego zamiast przystawiac do piersi wiecej pokarmu otrzymam i przekaże małemu w butelce jak bede ściągać laktatorem, zalecaly 8 razy dziennie, nie wiem skąd wyskubac te 4 h na dobę!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O kurcze współczuje Ci strasznie, chyba bym sie zapłakał jak ktoś by mi kazał Piotrka odstawić

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nawet z łezka nie chce wyjść
a próbowałaś zakraplać sól fizjologiczną?

Cytat:
Ale miłe

Kurde Ezzo odpowiedziałam na Twojego posta z opiekunką i mi skasowało :/ w każdym razie myślę, że takie rozwiązanie pół na pół byłoby ok

U mnie ciężka noc. Żołądek potwornie daje mi się we znaki, już jestem cała chora, że wraca wszystko sprzed lat Pół nocy nieprzespanej, Mała jak Ja tylko zostawiłam wpadała w histerie, tż nie mógł Jej uspokoić, cyrki na kółkach. A ja siedziałam i ryczałam, z bólu i bezsilności
Oj biedulka, wracaj do zdrowia

Cytat:
z dobrych wieści - teściowe w czerwcu wyjeżdzają chyba na caaaaaały miesiąc
meli już w maju jechać, ale nie wyszło. Mam nadzieje, że teraz im ten wyjazd wypali.
Plan był taki - teściowej oczywiście i tż - bo na pewno nie mój, ze my mamy jechac tak z nimi. w sensie mały - a ja na doczepke bo juz widze jakbym tam byla piatym kolem u wozu.
ale podziekowalam, juz widze tam siebie z nimi - rozrywka jak nic

To sobie odpoczniesz od teściowej
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41016907]uwaga, kawał

Rodzice znaleźli w pokoju córki zestaw sado - maso. Położyli to na stole, siedzą, myślą jak ją ukarać. W pewnym momencie ojciec mówi:

[/QUOTE]

Cytat:

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Biedna Dorcia, niech ten katar precz idzie. Pogoda dupiata to i chorób więcej.
Jestem beznadziejną matką, nie pomyślałam że to ząbki U mnie w rodzinie dzieci późno zawsze miały więc głupia myślałam, że Misiek też Już dawno bym mu dziąsełka smarowała

.
Ale zaraz beda baty za takie gadanie Absolutnie, nigdy nie wolno Ci tak myśleć.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:04   #1757
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekujemy za kciuki!
osluchowo czysto, dostalismy standardowy zestaw czyi sprej do nosa + nasivin na noc...
pytalam sie o onhalator, powiedzial ze jak nie ma problemow z gardlem to on by nie polecal przy samym katarze
-------------------------------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochane właśnie sie okazało że szczepimy dzisiaj, właśnie się zbieramy. Tak bardzo się boję

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Witajcie słoneczka
hej

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
co do obchodzenia dnia matki to tż razem z Kubusiem złożyli mi życzenia, szczerze to liczyłam na coś co będę miała na pamiątkę (np kwiatka) i wieczorem powiedziałam, że tak strasznie chciałam mieć jakąś pamiątkę po swoim pierwszym w życiu dniu matki, to wieczorem namalował mi laurkę i odrysował na niej Kubusia rączkę i swoją

a poza tym to dziś mamy już 3 miesiące jak to zleciało 3 m-ce temu leżałam już ze swoją malizną i patrzyłam sobie na niego

Brawa dla Kubusia za 3 miesiace!

Cytat:
po drugie to ja się ustawiam w kolejce po rumuna, jeśli będzie można to po co najmniej 4:
-do gotowania
-do sprzątania
-prania, prasowania
-do chodzenia ze mną na zakupy i doradzania mi (taki trochę metro-rumun)
ostatecznie mogę zrezygnować z tego trzeciego, w sumie nastawić pralkę i uprasować mogę sama

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:05   #1758
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
U nas TYLKO w foteliku, już od dabrego miesiąca. Nie będę przecież kisić małego w domu, a gondola jest beee W foteliku odżył chłop.

Aj, oby to nic poważnego nie było.

Przepraszam, ale rozwaliło mnie pogrubione
Dziękuję

Dobrze, że mąż niedługo wraca, odpoczniesz no i może żel pomoże

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Oj biedulka, wracaj do zdrowia
Dziękuję
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:08   #1759
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
O i tak się powinien zachowywać codziennie!
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:12   #1760
Delicjanka
Zakorzenienie

Jeju ile nadrabiania;p chyba zaprosze rumuna.......:hah aha:
Blogerko, jestem w szoku po tym co przeczytałam jak Twój tzt zachowywał się jak byłaś w szpitalu po cc... poracha totalna... mojego nie wspuscili na oddział niestety z powodu grypy panującej, ale bidak co chwile przyjezdzal do mnie i patrzyl na mala z za szyby itd... a później jak czegos zabrakło to jechał natychmiat, zero pretensji....
co do kąpania, następny szok... współczuje ze tak blisko mieszkacie teściowej.. u mnie było tak ze tesciowa pierwszy raz wykąpała małą sama(tzt mial ja wykąpać ale był % wiec wolał zeby tesciowa) ja nie kąpałam bo tak mnie napierdzielała rana ... drugiego dnia tzt wykąpał a 4 ja i od tamtej pory kąpie sama, czasem z tztem jak jest ;p

Dziewczyny, byłam z malą po wyniki badan krwi, tak więc płytki spadają!! jest poprawa, ale za 2 tygodnie jeszcze trzeba powtórzyć badanie.
I słuchajcie, Amelka zrobiła pierwszy raz od X czasu normalną qpe bez sluzu!!! az mi sie plakac zachcialo ze szczescia!!

Szaaja, dobry kawal

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:16   #1761
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Blogerko, przepraszam Cię, ale z Twojego TŻa to jest niezły palant - wczoraj się nie odniosłam, ale sam fakt, że zostawił dziecko samo sobie, zanoszące się płaczem i nie zwracał na to uwagi, jest dla mnie ostrym przegięciem... Co za ojciec z niego w takim razie? I piszesz jeszcze różne dodatkowe rzeczy, negatywne, na jego temat i ... no cóż, straszny czereśniak z niego...

jejciu, przypomniala mi sie moja mlodosc - czerep, czeresniak, czeresniara.... a teraz szpadel, kasztan, itd, pfffffff, to juz nie to samo

Cytat:
Jestem smutna ponieważ Bartuś jak już wam kiedyś pisałam odrzucił wózek, nie mam mowy o położeniu go w nim, jest wtedy jeden wielki ryk, od 1,5 tyg nie byliśmy na żadnym spacerze jak już to tylko na rączka po podwórku pochodzić, przecież nie wezmę go na spacer w nosidełko, tak wam zazdroszczę tych spacerów
a czemu nie?
ja mam nosidelko (takie na szelki) i czesto z nim tak wychodze wlasnie, chwila moment i zasypia....

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
haaha

Dziewczyny a ja dostałam od tż (tzn od Hani:P) dwa ciastka z truskawkami i uwaga uwaga mikser on serio podczytuje nasz wątek :P:P:P
CHyba mu sie mnie wczoraj żal zrobiło że se upaćkałam całą kuchnie i chciałam mieszać ciasto trzepaczką do jajek

A tutaj Hania w tytule że 4 miesiące, w sumie skończy jutro ale tak ładniej sie prezentuje :P http://www.youtube.com/watch?v=N4qIG...ature=youtu.be
dla meza i dla Hani

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość

silver pytałaś się co mój mąż robi jak ma wolny czas, hmm siedzi przy komputerze i namiętnie ogląda filmiki o spawaniu albo o jakiś maszynach, spawarkach, albo w książkach robi teraz ciężki kurs ze spawalnictwa i musi się uczyć :/
O Boziu, jakbym swojego widziala....

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
aha, we wtorek idziemy na szczepienie i już sram po gaciach...

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
marcheweczka mi smakowala

ja dzis dalam szpinak. napisze tak - w plebiscycie na Smak dziecinstwa to on pierwszego miejsca na pewno nie zajmie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Niestety Ola się przeziębiła mi w sobotę, bo taka durna pogoda była.
Zdrowka zyczymy

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, u mnie plam na łokciach ciąg dalszy i to w dodatku zrobiło sie ich wiecej przeraziło mnie to, bo tyle to jeszcze nie miała. jutro idziemy na szczepienie, wiec pogadam z lekarką... pewnie usłysze o jakimś azs i da jakąś maść na sterydach... ciekawe
szkoda mi mojej myszki, bo nie zaciekawie to wygląda i sie boje, że sie pogorszy....
tak sobie pomyślałam, że to moze jakies uczulenie na koty? kurde jak bylismy wczoraj u tesciów to od razu dzisiaj po nocy jej to wylazło. w zeszłym tygodniu jak bylismy to tez wylazło, ale w tyg znikło. a dzisiaj to juz jakas masakra... mamy jeszcze tam yorka, ale one ponoc są nawet dla alergików... ehhhhh...
to są takie czerwone, suche plamy na rączkach od łokci w góre...
załamka

kurcze, nie znam sie ale to moze rzeczywiscie przez te koty. zdrowka zycze

Stary 2013-05-27, 13:17   #1762
nancykenator
Zakorzenienie

[/QUOTE]
dobre
Cytat:
a może t. przeczytała i mu kazała się Małym zająć
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziekujemy za kciuki!
osluchowo czysto, dostalismy standardowy zestaw czyi sprej do nosa + nasivin na noc...
pytalam sie o onhalator, powiedzial ze jak nie ma problemow z gardlem to on by nie polecal przy samym katarze
-------------------------------

hej

Brawa dla Kubusia za 3 miesiace!

super, że z Kubuniem dobrze

dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę, bo już myślałam,że tylko ja taka zazdrosna jestem uffff ulżyło mi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:18   #1763
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam z malą po wyniki badan krwi, tak więc płytki spadają!! jest poprawa, ale za 2 tygodnie jeszcze trzeba powtórzyć badanie.
I słuchajcie, Amelka zrobiła pierwszy raz od X czasu normalną qpe bez sluzu!!! az mi sie plakac zachcialo ze szczescia!!

Superancko!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 13:18   #1764
nancykenator
Zakorzenienie

Deli a odstawiłaś Amelkę od piersi? Skąd te ładne kupiska się wzięły?
a tak w ogóle to super
Stary 2013-05-27, 13:20   #1765
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ale zaraz beda baty za takie gadanie Absolutnie, nigdy nie wolno Ci tak myśleć.

Cytat:
Przepraszam, ale rozwaliło mnie pogrubione
Dziękuję

Dobrze, że mąż niedługo wraca, odpoczniesz no i może żel pomoże

Dziękuję
Dzięki, dziś lepszy już dzień bo młody śpi sporo. Ale mam stresa że jak się obudzi to będzie wrzask.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Szaaja, dobry kawal
To super!

Mój między drzemkami walną takiego kupsztala, że aż szyję miał brudną
Przebrałam go to jeszcze poprawił, ale na szczęście już nie z takim rozmachem
Metro-Rumun mnie na łopatki powalił
Stary 2013-05-27, 13:23   #1766
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
To w takim razie jest mu tak po prostu wygodnie i dlaczego miałby coś zmieniać jak mu tak dobrze Tulę mocno i siły życzę.

Witaj w klubie

Kurczę już któryś raz czytam że to może zęby, może faktycznie? Kupię ten żel i będę dziąsełka smarować, dziękuję kochane, dobrze że was mam.

Misiek jak zasnął o to śpi do teraz z jedną przerwą na cyca. W szoku jestem, bidulek bardzo zmęczony jest.
no jak czytałam potem co u Ciebie to faktcznie u mnie podobnie.... ogólnie jest we wszystkim taa "intensywna" jak się bawi to guga piszczy jak szalona i w sekunde nagle potem zaczyna płakać.... ale widzisz ze zeby się wyrzynają? bo u nas nic..... chyba że nie umiem rozpoznać
Cytat:
Dziewczyny przeleciałam co napisałyście ale jakoś nie potrafię się wbić w temat

a nosidełko na wózek??

Cytat:
Nadrobiłam ale po drodze gdzie myśli pogubiłam

W każdym razie:
dziewczyny za wizyty u lekarzy i dużo zdrówka dla pociech

Fewcia-całuski dla dzielnej Blaneczki

Blogerko- tule i życzę jakiejś stabilizacji w tej kwestii

Bokeh- dla Hani za skończone 4 miesiące i brawa również dla męża który sprawił Ci taki piękny prezent (naprawdę nas czyta ).
W ogóle dla wszystkich mężów/tż którzy się wczoraj wykazali.

Gocha-dużo zdrówka dla Ewci biedna już pewnie dość ma tej szpitalnej atmosfery

Szaja-masz bardzo wyrozumiałego męża

Meduza-świetne te twoje recenzje nadajesz się do pisania streszczeń najbardziej z nas tu wszystkich

Marsi- ściskam mocno i szybko do nas wracaj

No i to chyba tyle co zapamiętałam

Aha- Laurko może to faktycznie ząbki. Kup jakiś żel (ja mam calgel i bobodent-w miarę dają radę ) i posmaruj,zobaczysz czy się uspokoi-jeśli tak to już wiesz w czym tkwi problem.

Caławdeszczu-może faktycznie warto zbadać małą pod kątem alergii na sierść kota?

Teraz to już chyba wszystko co pamiętam

U nas noc ok-Oskar odjechał ok 20 a spał do 7 z małymi pobudkami w nocy (czy jego kiedyś te bączki przestaną męczyć? ). Poza tym przebija się nam jedyneczka-póki co mamy białą kropkę

Aaaa Nawijko-jeszcze ten blog mi się przypomniał Coś ty wykopała?
Ja kiedyś napatoczyłam się na blog faceta który miał żonę ale był gejem. Opisywał jak współżyje z żoną wyobrażając sobie swojego "kochanka". A sypiał z nią tylko po to żeby sobie upuścić-a żony się brzydził tak naprawdę. Może jeszcze kiedyś to wykopie to wam pokaże

Dziękujemy

a co do bloga
Cytat:
Bokeh i Insolito pytalyscie dlaczego kazano mi odstawić mego, chodzi o to, ze on nie ssa efektywnie, ma to ssanie zaburzone i dlatego dzisiaj bedzie go oglądał logopeda, dlatego zamiast przystawiac do piersi wiecej pokarmu otrzymam i przekaże małemu w butelce jak bede ściągać laktatorem, zalecaly 8 razy dziennie, nie wiem skąd wyskubac te 4 h na dobę!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
aha myślałam że całkiem od Twojego mleka....

[/QUOTE]

akurat czytam 50 twarzy greya :P

Hania w łóżeczku lezy i obgryza piąstki a ja korzystam z okazji i jem obiad
Stary 2013-05-27, 13:24   #1767
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki, dziś lepszy już dzień bo młody śpi sporo. Ale mam stresa że jak się obudzi to będzie wrzask.

To super!

Mój między drzemkami walną takiego kupsztala, że aż szyję miał brudną
Przebrałam go to jeszcze poprawił, ale na szczęście już nie z takim rozmachem
Metro-Rumun mnie na łopatki powalił
OMG
przepraszam ale metro rumun jest jak coś mój
Stary 2013-05-27, 13:27   #1768
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurcze, blogerko, Twoj TZ to straaaszny egoista!! Wiem, ze pisalas, ze przed ciaza byl inny, nie mam pojecia dlaczego tak sie zmienil.
Robi tylko to, co na czas i ochote. Dzieckiem sie nie zajmie, bo JEMU chce sie spac, do szpitala niechetnie jezdzil i jeszcze pretensje, ze sie przeziebil.
To straszne, ale on sie zachowuje jakby dziecko nie bylo mu w ogole potrzebne...

Stary 2013-05-27, 13:28   #1769
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli a odstawiłaś Amelkę od piersi? Skąd te ładne kupiska się wzięły?
a tak w ogóle to super
nieee nie odstawiłam i nie odstawie raczej, chociaz juz mialam tyle kryzysów zeby zakończyć to..

nie wiem skąd? może jej już minęło? od paru dni bączki ładnie idą, wczoraj piłam troche coca coli, w sobote zjadłam troszke kiełbasy z grilla i małęj nic nie było. Lekarka powiedziała że mogę zacząć powoli wprowadzać nabiał i zobaczymy.
Acha i podaje małej dwa razy dziennie Infacol.
Nancy a u Ciebie nadal placz popołudniami? tzn u dzidzi

Moja matula wróciła z Niemiec dziś na ok 6 tygodni...... znowu chaos będzie;p. Wczoraj gadaliśmy z tztem o przeprowadzce no i trzeba zacząć coś już myśleć.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 13:32   #1770
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Szaja, ty kiedyś kupowałaś takie kółeczka do łączenia, np do maty, zabawek. Kurczę nie mogę znaleźć, podesłała byś linka
a proszę:

http://allegro.pl/bright-starts-kolk...255897296.html

Cytat:
ha ha to też jakieś wyjście

Szajka-jak wygląda uczulenie na jakiś składnik? (chodzi mi o żarło ze słoiczka dla dzieciów)
różnie:
-wysypka
-mega wnerw
-brzydka kupa (śluz, czasem nawet krew, zatwardzenie, kwaśny zapach)
-suche plamy na skórze
-nagłe ulewanie/wymiotowanie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości