![]() |
#1651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() tak, ja sie pytalam o te wszystkie specyfiki. zapytam sie lekarza, jak cos to mi przepisze.... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Wtajemniczenie
|
nancy
ja mam tak samo!!! jestem juz tak mega anty nastawiona do tesciowej, po prostu jej nie znosze. ale zawdziecza to samej sobie - niby jest pedagogiem z wyksztalcenia, a anprawde tak ciezko bylo jej zauwazyc, ze narzucala sie kazdego dnia, kazej godziny przez pierwsze dwa meisiace po porodzie? dacie wiare ze ona mi samej nawet mojego dziecka wykapac nie pozwalala? bo sugerowala ze nie potrafie? ktoregos dnia spielam sie, wykapalam sama nawet bez tz i wyslalam tylko smsa, ze juz ne kapiel nie musi przychodzic, bo dalam sobie rade sama, ale ze na kawe zapraszam .. wtedy napsiala, ze ona juz nie ma po co przychodzic czy cos w tym stylu ;| takie akcje mialam doslownie we wszystkim, jej sie wydawalo ze bedzie mnie wychowywac.
#1653 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41009401]Dokładnie: -do sprzątania -do gotowania -do dziecka [/QUOTE] oooo Tym do sprzątania bym nie pogardziła bo nienawidzę tego robić i mam wieczny syf ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to jeszcze podołuj mnie troszkę i pokaż co kupiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, ze "skarzenie"w Twoim przypadku może być trudne, ale może warto pogadać o tym z tesciem, teściowa, może oni bedą mieć na niego jakiś wpływ? Mój, niby dorosły facet, mieszka już poza domem, ale mamusi boi się nawet bardziej niż mnie, czasem jak jesteśmy u teściów w odwiedzinach to sama go wysyłam na piwo z kolegami a ten się zastanawia czy mama mu nie będzie gadać, ze on sobie na piwo biega a mnie samo z dzieckiem zostawia.Teściowa pewnie nie zdaje sobie sprawy jak się sprawy maja i może cię mieć za jakas zmierzlą, może warto ja zaznajomic z tematem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po krótce? Ok-Bijkora pojechała do Rumunii przywieźć nam Rumunów do pomocy i nie tylko ![]() ![]() ![]() ![]() Oj czy aby na pewno? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się z fewcią żebyś mu na ambicję wjechała, masz jakiegoś fajnego kolegę? zaproś go do domu albo spotkaj się z nim gdzieś na mieście i potem powiedz jak to się on super Boryskiem zajmował i w ogóle jak go Borysek polubił ![]() Cytat:
![]() aaa i kciuki za logopedę ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:no jakto, przeciez Ty duzo pomagasz:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Witajcie słoneczka
przepraszam,że się nie odzywam choć myślę ciągle o Was i nawet śniłyście mi się ale u mnie nadal kłoptów cd i czarne chmury nad moją rodziną, tzn problemy pośrednie mojej rodziny a nie bezpośrednie- także z TZ i dzieciakami wszystko super, dalej tylko bagno ![]() poza tym w pracy mam bardzo ważny projekt a potem konferencje na południu polski na ktora jedziemy z małym bo co ja przeciez z nim zrobię- z powrotem go sobie nie schowam ![]() malutki mój ma się super, dietę rozszerzamy, rzyganko - rigolletto i obrigado to już stały repertuar ![]() Leo się turla we wszystkie strony i strasznie chce odpychac się od ziemi nożkami, jak go klade to jest wrzask, kurde od jak leży na brzuszku to podpiera się już na kolankach i mam wrazenie że zaraz będzie gotowy do raczkowania ![]() poza tym ok bardzo za Wami tęsknie i mam nadzieję,że w pod koniec przyszłego tygodnia wrócę już na dobre całuję Was mocno kochane dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Wtajemniczenie
|
marsi - szkoda, ze juz mnie sie udzielasz tutaj, ale rozumiem
![]() wczoraj nawet myslalam o Tobie, trzymajcie sie ;* buziaki dla Leosia
#1660 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nancy to ja chyba też głupia bo opisałaś idealnie moje zachowanie. WSZYSTKO mi sugeruje, że jestem złą matką ![]() ![]() Ale u mnie to wynika chyba z braku pewności siebie trochę;/ Bo inna to by w dupie miała i robiła dalej co robi, nie przejmowała się. Cytat:
![]() Ja też wieczorem powiedziałam, że powinien coś mi od Julianki dać, złożyć życzenia, a on, że jak mała będzie starsza to sama mi laurkę zrobi... Jejciu ten facet zachowuję się czasem jak taki kawałek drewna bez uczuć i wyobraźni... Do tego wczoraj odrzucił moje zaloty-jestem załamana i wściekła. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś piękny dzień, nie ma co się przejmować TŻtami, psuć sobie nerwy, jak można iść na przyjemy spacerek ![]() Co do znajomości jeszcze. Ja miałam 2 koleżanki. Słownie DWIE ![]() ![]() Tak więc od tygodnia nie widziałam innej twarzy niż TŻta, teściowej czy Małej.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie, ze u nich to jest tak, ze matka biega wokol ojca i sama wszytskim sie zajmuje, szybko poszla na emeryture. pewnie dziecmi tez tylko ona sie zajmowala i moze stad tz ma tak w glowie zakodowane, ze to rola "baby"
![]() |
#1664 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
śniadanko zjedzone, kawa wypita, dziecko śpi, a matka zamiast sprzątać i gotować wizaży sobie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() chłopina był tak wykończony po całym dniu ciężkiej pracy przy córce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
WNIOSKUJĘ O CODZIENNE PODUSMOWANIA DNIA! wtedy nie będziemy musiały nadrabiać (te które rumunów ani nianiek nie mają) i wszystkie będziemy zadowolone ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że problem z brakiem koleżanek dotyczy wiele z nas. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak bylo, oczywiscie ona "tylko" pomagala, i to podkreslala, ze to byla tylko przyjemnosc dla niej, ale jak przyszlo cos do czego i zaczelam miec jej dosc, to na mnie naskoczyla i wypomniala, ze przwciez ona tak starsznie pomagala a ja jestem niewdzieczna .. poplakalam sie wtedy, i powiedzialam ze za taka pomoc to ja dziekuje, bo pomoc to mycie garow, zamiatanie podlogi, prasowanie!! caly ten syf a nie noszenie dziecka na rekach bo to czysta przyjemnosc. a u nas to ja bylam od brudnej roboty a ona od przyjemnosci. odcielam sie od niej, zaczelam miec w dupie porzadki i wtedy moje macierzynstwo stalo sie czysta przyjemnoscia a nie usligiwaniem tesciowej opiekujacej sie moim dzieckiem.
![]() |
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dziś macierzyński mi się kończy, więc muszę szukać opiekunki i muszę kasting przeprowadzić. A do tego załatwianie papierów do kredytu. No i mam małego rozkrzyczanego stworka w domu, którego szwagier przez miesiąc rozpuścił i pojechał w pierony do Francji, a ja się męczę. To tak w telegraficznym skrócie czemu nie mam czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Ja pierdziu, dziewczyny piszecie więcej niż na poczekalni
![]() Gratulacje dla dzieciaczków za skończone kolejne miesiące ![]() Fewciu kciuki za szczepienie! Blogerko strasznie mi Cię szkoda. Mój zajmuje się małą jak jestem w pracy i nie narzeka, wstaje co drugą noc... Nie wyobrażam sobie, żeby zajęcie sie dzieckiem było dla niego czymś w rodzaju przymusu. Mam nadzieję, że wreszcie się otrząśnie i zrozumie, że Ty też pracujesz. mnie też dotyczy, więc chętnie wypiję z Wami kawkę choćby wirtualną ![]() ezzo pytałaś o odstawienie od piersi. Ja swoją odstawiłam po skończonym 3 miesiącu, a raczej sama się odstawiła - cyrki były przy karmieniu, nie chciała łapać, wrzask był. I jak przeszłam na butlę to nie zauważyłam, żeby tęskniła do cyca. Miło ze strony Waszych TŻ, że zrobili Wam mniejsze lub większe niespodzianki z okazji dnia matki. Mój na taki pomysł nie wpadł ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje Ewik ![]() mi już nie jest ciężko, nauczyłam się tak organizować czas, że udaje mi się wszystko pozałatwiać samej z dzieckiem ![]() czasem - powiedzmy raz na tydzien, poltorej mam spadek formy, albo jak mlody w nocy daje popalic to wtedy caly dzien mysle tylko o tym, zeby byl juz czas kapieli i zeby mlody zasnal .. i wtedy przydalaby mi sie pomoc TZ, gdyby chociaz zajal sie malym 2 godziny a ja moglabym sie wtedy polozyc to daloby mi to bardzo duzo. I gdyby ten jeden poranek w tygodniu zajal sie dziekciem, tak zebym mogla pospac do 9 / 10.00 weekend ma w koncu dwa dni, wiec jeden moglby byc na relaks dla mnie drugi dla niego - ale jemu to nie odpowiada. robi wielka laske, a poznij konczy sie to klotnia jak wczoraj ![]()
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do koleżanek, ja na każdym etapie życia miałam inna "przyjaciółkę", każda mnie w jakiś sposób zawiodła, teraz mam zasadę nie zwierzać się, bo nigdy nie wiem, kiedy moje problemy wyjdą dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też o tym myślę, Wczoraj jak zaczął gryźć mój palec owinięty tetrą to aż krew była na pieluszce! Strasznie się wystraszyłam, oglądałam ale nic nie widać. Dziś kupię żel i zobaczymy czy ulga jakaś będzie. Tak bardzo mi go szkoda. Już 2h śpi, bardzo zmęczony był. Oby lepszy wstał ![]() ![]() Cytat:
Co do tego, co faceci z domu wynoszą, to moja teściowa nawet kawę słodzi mężowi, nie mówiąc o tym, że sam sobie nie nałoży ziemniaków jak obiad je. Tależa też do zlewu nie wstawi. Szkoda że u jeszcze nie przeżuwa ![]() Za to mąż jest kochany, sprząta, gotuje, zajmuje się małym. On dobrze wie jak dziecko może dać w dupkę i jak ze zmęczenia nie wiem jak się nazywam. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Orientujecie się ile kasy może chcieć niania, przechodzącą codziennie od poniedziałku do piątku? W piątek jesteśmy z nią umowieni na spotkanie, ale trzeba się jakoś przygotować do rozmowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozwalil mnie metro-rumun ![]() Nie jestes rabnieta, ja tez jestem zazdrosna jak t.nosi malego i przytula jego buzke do swojej... Cytat:
![]() Brawo dla Kuby ![]() Cytat:
![]() I powiedz mi, prosze, jak pediatra wpadla na to, ze potrzebny jest logopeda? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Filmik dla Was w K.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
Kurcze Ewik ze mnie mało mleka leci, ale ten cycol kocha moje piersi miłością bezwzględna i nie wiem jak to z nami będzie, z drugiej strony ja tez uwielbiam te nasze momenty karmienia, tyle, ze ja znam umiar a ten by się tulil nieustannie
![]() POPIERAM |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale on uwaza, ze to taki okres przejsciowy, ze w koncu to minie, wiec musze sie spiac i dac jakos rade, tak jak daja inne matki. a jego rola w tym to ja nie wiem jaka jest, poza tym ze on musi pracowac - no wielka kara go w zyciu spotkala, tak jakby wczesniej nie pracowal a poza tym, jaka bylam zdziwiona jak w przychodni spotkalismy znajomych i on mowi, ze ja dzielnie daje sobie rade sama z dzieckiem - non stop 24 h na dobe, bo wydawalo mi sie, ze on ludziom sciemnia ze taki z niego przykladny tatus a ja wyrodna matka. tak mi czesto sugeruje w domu. Tak samo byla wlasnie sytuacja z tesciami, kiedy tesciu mowi, ze jakis tam sasiad tak straszniue przy dziecku pomaga, obiady mu gotuje nawet, a TZ zartuje, zebym nie sluchala bo mi sie w glowie poprzewraca .. smiejemy sie z tego a tesciowa takie oburzenie i wyparowala cos w stylu "przeciez moj synek brdzo pomaga, nie raz widzialam" a TZ odpowiada ze nie bardzo .. a tesciowa nadal swoje, ze to nieprwda ;|
![]() |
#1679 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
buhaha no wlasnie o takiej waznej rzeczy zapomniala ![]() no wlasnie meduzka jestes od teraz podsumowywaczem dnia ![]()
![]() |
#1680 |
Wtajemniczenie
|
próbowałam mowic, ze jest kiepskim ojcem - to znaczy nie doslownie, bo nie chcialam zeby calkiem sie obrazil
![]() ale to zawsze konczy sie przepychankami w stylu "a ty jestes / bylas zla matka" i wypominanie, ze on nie zajmuje sie dzieckiem, bo ja nie gotuje obiadu, albo nie posprztam w domu .. jak juz mam konkretny argument, a on nie ma zadnego to wtedy potrafi mi na przyklad powiedziec, ze on ze mna nie bedzie dyskutowal bo jestem niezyciowa, albo ze to nie jest jego poziom. wtedy koncze "dyskusje" bo to dla mnie nie ma sensu, nie bede sie bawic w jakeis slowne przepychanki jak dziecko na zasadzie glupia jestes, nie bo ty jestes glupszy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.