|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to dzisiaj ma/mają robić kafle w łazience i zobaczymy co jeszcze
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Pisze z tel i nie widze zalacznikow Jenny, musze oblukac wieczorem na kompie.
Przespalam sie troszke (30min bo mala sie obudzila po 1h ) i jestem do niczego... Chyba pojde dalej spac... Na spacerek i tak sie nie wybierzemy bo leje...Kinga, octanisept stosowalismy od samego poczatku, ale polozna stwierdzila,ze u nas jest za slaby i kazala zmienic na spirytus. No i stosujemy od tygodnia ale wciaz jest ten kikucik... Motylek zapytam jutro u lekarza o ten Wasz specyfik. Mi sie wydaje,ze u nas to tak dlugo trwa przez to,ze jest bardzo gleboko ten pepuszek... oczko Sofii juz lepiej ale jeszcze jest troche ropy wiec pojdziemy jutro na kontrole. Podpytam przy okazji o alergie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() a właśnie jak mi ktoś będzie mówił, że dzieści lat temu to i tamto było i jak to super sobie radził, to ja się zapytam o dowody, bo takie gadki to se każdy może strzelać
|
|
#4866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
to jeszcze więcej oklasków
ale się mężu sprężył, super efekt
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Ja po wizycie u ginekologa ![]() KTG wyszło podobno bardzo ładnie. Tętno małej 140, jak się ruszała skakało do 150, 160 i nawet zapisały się skurczyki Myślałam, że na KTG nie będzie widać tych twardnień brzucha. To te skurcze Braxtona Hicksa a tu na początku zero, zero, potem 30 a najwięcej 70%. Chyba dobrze to interpretuje bo położna mówiła, że piszą się skurcze a gin tylko powiedział, że wszystko ładnie.Naciągnęłam go na USG bo już nie chciał robić, ale poprosiłam, żeby mi powiedział ile Julia waży. No więc waży 2500 i do porodu ze 3 kg będzie ważyła. Pytałam się czy na twardnienia brzucha brać nospę czy olać to stwierdził, że po co, już może się rodzić i pewnie by w szpitalu w razie porodu już nie wstrzymywali W 2 tygodnie przytyłam 0,5 kg czyli 12 kg na plusie Następna wizyta 03.06.2013 Jenny dopisz proszę. Dzięki z góry
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-05-27 o 15:54 |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
antoinette, mi się raz też zapisały dwa takie spięcia brzucha i młodemu znacznie podskoczyło tętno, chociaż akurat w danym momencie się nie wiercił. to jest podobno prawidłowa reakcja
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
znów jestem, chyba mój post się nie pojawił. Eh dlatego nie lubię pisać z telefonu.
Veronic jestem w szoku że tak wcześniej obcinałaś małemu paznokcie, przecież niby to 3 tyg nie można. U nas już na to najwyższy czas, ale jakoś nie ma chętnego/odważnego. Iwona pytałaś o parę rzeczy. U mnie wkładki laktacyjnie się nie przydały, miałam mało pokarmu i nie miało co cieknąć. A podkłady bardzo się przydają. Przewijak mam w łazience i w sumie używany tylko po kąpieli. A małą przeważnie przewijam na tych podkładach, zwłaszcza w nocy bo robię to na naszym łóżku. Aaś jesteś pewna że to wymioty? bo to nie zależy od ilości. Jeśli nie czuć normalnymi rzygami tzn że to ulewanie a nie wymioty. |
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czasie jednego zapisu takiego 30minutowego muszą wyjść dwie akceleracje (czasowe przyspieszenie akcji serca) mogło to sie stać na skurczy ale nie musiało. Też w czasie skurczu może nastąpić deceleracja (zwolnienie akcji serca) ale to sie musi zadziać na szczycie skurczu i po szczycie. Bo jak jest jak narasta skurcz to to jest nie prawidłowe. Tak mówicie o skurczach BH to raczej wiekoszość z Was już jest po ich etapie skurcze BH są od 26 tygodnia ciąży do 37. Od 37 zaczynają sie skurcze przepowiadające.
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
axella przerażasz mnie z tymi kolkami, ciekawe kiedy u nas się zaczną
co do mleka to ponoć bebilon comfort jest najlepsze na kolki. Kupiliśmy je ale jeszcze nie podawaliśmy. U ans jest ten problem że mała je ma pełny brzuszek ale się nie najada, dlatego szukaliśmy mleka bardziej kalorycznego i ponoć te najlepsze. Chociaż drogie jest.pawie oczko co do tych szczepionek to te skojarzone zmniejszają liczbę zastrzyków z 3 do 1, dodatkowo nie ma potrzeby szczepienia w 7 m.ż dziecka w celu szczepienia przeciw WZW typu B. Szczepionki te są bardziej tolerowane i rzadziej wywołują działania niepożądane niż te szczepionki bezpłatne. Stanowią mniejsze obciążenie dla organizmy dziecka, zawierają ok 300 razy mniej antygenów. No dziecko otrzymuje mniej substancji pomocniczych (konserwantów). Rotawirusy- lekarz mówił że nasza decyzja, ale szczepionka nie chroni dziecka przed zachorowanie. Różnica jest tylko w tym że szczepione dziecko ma mniejszą biegunkę. Meningokoki mówił że nie warto szczepić bo są różne odmiany czy różne wirusy- nie wiem jak to nazwać a szczepionka chroni tylko przed niektórymi. Pneumokoki- mówił żeby szczepić. Moja mała mało dziś śpi, a jak śpi to strasznie jest niespokojna, popłakuje przez sen, zrywa się, wierci. Nie wiem co jej jest. Kurcze próbuję odciągnąć z piersi pokarm i przez pół godz poleciało mi może z 5 kropelek;/ |
|
|
|
#4873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy kupiliście to mieszkanie, dostaliście czy wynajmujecie bo nie pamiętam? Pewnie jak takie remonty robicie to już wasze jest. Cytat:
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
helo ja na chwile .... czy wasze dzieci tez jedza , spia i rycza no moj tylko to nie moze spokojnie polezec jak nie spi... tylko drze sie ... a i za kazdym razem sie zanosi i robi sie bezdzwiczny.... i wtedy dmuchanie w twarz albo scisniecie zeby oddech przywrocic masakra jakas, minionej nocy spalismy 2,5 godziny w dzien nic jestem jak zombii aaaaa
|
#4875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tak powiedzieli... mała spi,tż wrócił,jutro ma wolne.. oby było bez kolek dziś..w ogóle... ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
ale sie nie zapowietrza... |
||
|
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja nie widzę żadnego
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie to mleko dostaje i g.. daje.. jest jakies malo wydajne to mleko.. albo Z ma duuuze potrzeby o kolki sie nie martw, kolo 3mca mijają a kiedys procz herbatki z kopru nie bylo nic... moja sistra 2mce dzien w dzien miala kolki i nic nie mozna bylo zrobic,tylko nosic i preczekac... ![]() najgorzej z psychiką,dziecko cierpi a Ty patrzysz ja zalalam bluzk znow a odciagnelam 10ml... 7min nie dam rady cycow katowac |
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
axella a Twoja mała to mam non stop kolki? bo ja myślałam że kolki to zawsze są o tej samej porze i trwają max 4 godz.
My na wzdęcia dajemy herbatkę z kopru włoskiego i pomaga. Któraś pisała o paragonach do becikowego to to chyba do tego z danego miasta jak np kraków a nie do tego państowego. |
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi sie tak wydaje bo nie słyszałam, zeby ktoś zbierał.
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spinanie codziennie seryjkami leci.......
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny? Czy przypadkiem dwa dni temu nie było pełni???? Co to za zastój????
![]() |
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
JennyAniołek
za postępy . Wielkie wow.Elusiek co za babka colorblue teraz to nas chyba czeka takie ciągłe pobolewanie. Bo coraz bliżej porody. Ciekawe, kiedy faktycznie nas chwyci ![]() antoniette za wizytę.Sharp jak gorączka?? W środę lecę badać GBS. Wiecie ile tu kosztuje?? 80 zł
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś w końcu wyprałam pościel dla małej, pieluchy flanelowe i różowe ubranka 50-56
na dzisiaj tyle bo pogoda do ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
maluchy uparte na te brzuszki mamusine
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4888 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wcześniej nie dawał rady sam leżeć, teraz od kilku dni jakoś mu się zdarza - teraz właśnie leży sobie w łóżeczku i macha łapkami. póki nie płacze to go zostawiam, albo zaśnie albo zacznie drzeć mordkę - jak na razie leży sobie pół godzinki i przysypia. w nocy też po 5 mi tak zrobił, ale gadał do tego więc nie spałam bo nie byłam pewna czy zaśnie czy będzie płakał - ale zasnął potem ![]() Cytat:
ale nie powiem "pani" bo jakoś głupio ... Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję że szybciutko wyjdą do domku !!! Cytat:
ja mam wrażenie czasem że mieszkamy razem ale mieszkanie w wszystko jest "moje" - za każdym razem jak coś trzeba znaleźć co nie jest używane na co dzień to mąż przychodzi mnie pytać gdzie co jest ..... już kiedyś pisałam że mamy w garderobie pudełko z kosmetykami, do którego wkładam "nadwyżki" kupowane przy okazji - mydło, żel pod prysznic, płyn do kąpieli itp... za każdym razem słyszę "a gdzie jest ostatnio kupiony balsam po goleniu?" |
|||||
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawał dobrej roboty odwaliliście ![]() Cytat:
|
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi się chyba nawet brzuch nie spina ;/ może dosłownie kilka razy coś takiego czułam... Coś mi się wydaje że u mnie poród będzie sporo po terminie. Niby 2 tyg temu na wizycie było już lekkie rozwarcie i szyjka skrócona a tu dalej nic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Ja w ogóle nie rozumiem żadnej z tych teściowych co to w wielką krytykę jadą...i co z tego, że one 
a miało być tak pięknie mualy odejść wody pojawić się skurcze miałam przyjechać na IP szybko urodzić i wyjść po 3 dniach nawet kosmetyki przygotowakam na te 3 dni a tu lipa siedzę od soboty i jeszcze będę dzisiaj mają zakładać mi cewnik z balonikiem i ogolnie będą przygotowywać do porodu z nie wiecie czy jak zakładają ten balonik to nie trzeba już sikac ?

co do mleka to ponoć bebilon comfort jest najlepsze na kolki. Kupiliśmy je ale jeszcze nie podawaliśmy. U ans jest ten problem że mała je ma pełny brzuszek ale się nie najada, dlatego szukaliśmy mleka bardziej kalorycznego i ponoć te najlepsze. Chociaż drogie jest.
), żeby utrwalić tynk na ścianie, zafugować kafle na podłodze i ścianie, wstawić meble
Ślub 27. X. 2012

I tak masz fajnie, u nas 8 miesięcy po ślubie i do dziś nie wiem jak teściowa sobie życzy żeby się do niej zwracać.
Wisi mi to, gadam tak, żeby się nie zwracać.