|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
A co do życzeń to my zrobiliśmy tak, ze składaliśmy razem. U mojej mamy ja mówiłam, a Tż się dołączył, a u teściowej on mówił, a ja na doczepkę i jakoś poszło.
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4774 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jeśli tylko jest fajna, to może szybko pójdzie
|
|||
|
|
|
#4775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odkąd jestem w ciąży, to szwagier (mieszkają razem z teściową i też nie wie jak do niej mówić Cytat:
O właśnie, chyba dzisiaj też wysterylizuję laktator i butlę. Tylko nie wiem jeszcze jak.
|
||
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
tak chciałam, ale mój mąż nie wiedział o tym, co ona mi powiedziała i za każdym razem, jak zwracałam się do niej "pani", to mnie w żartach poprawiał . Nie chciałam mu nic mówić, ale w końcu skończyło się na tym, że nastąpiła taka kumulacja tych odzywek, że w końcu mu sie wyżaliłam. Teraz to juz za późno, żeby zmienić zwrot grzecznościowy...
a szkoda...
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) dla teścia, ten mówi, że ma już dużo np. koszul, albo, że mu się nie podoba - tak po prostu; to ona się obrazi. Idziemy wszyscy na spacer, ja coś mówię szeptem do tż-a, a ona już przy nas: Co tam szepczecie?????? ![]() Już nie mogę się doczekać jak będę małego motać w chustę. - się udusi, - cyganki tak nosiły, - arabska nowomoda. Dobrze, że mieszka tak daleko. /edit Oczywiście chodziło mi o Katate, a nie o Kamciatkę, przepraszam.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-05-27 o 12:07 |
|
|
|
|
#4778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wychodzimy do domku
A i pociesze wszystkie przenoszone ciąże.. Dzisiaj studenci mieli zajęcia na naszym oddziale i porzyszła pani doktor i na moim Wojtusiu się uczyły.. I powiedziała, że ma już dojrzałe odruchy noworodka, że pięknie ssie i jest spora różnica pomiędzy nim a innymi dzieciakami.. Także nie martwić się jak chce siedzieć dłużej w brzuchu to znaczy ze woli sobie bezpiecznie podrosnąc.. Tylko miejcie wszystkie badania robione co by się nie denerwować!!! |
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaha to była w miarę delikatna mój szanowny teść powiedział przed ślubem : I nie życzę sobie po ślubie żebyś mówiła do mnie TATA (nawet przez głowę by mi to nie przeszło bo typa szczerze nie znoszę), żadnych cyrków, jak już to TEŚCIU.
|
|
#4782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może z wykładu prosto na porodówkę pojedziesz to by było dopiero szałowo!Cytat:
![]() sharp o cholercia, zapalenie piersi za szybki powrót do zdrowia! i oby się nie powtórzyło...
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znow mam wrzask,znow ma kolke.. to ch**a to wszystko!te herbaty,krople,gowniane noszenie dzieciak sie meczy w chu a ja nic nie moge zrobic, lekarze frajerzy zajmuja sie gownianymi rzeczami zamiast znalezc w koncu pomysl na kolke ja juz nie moge sluchac jak ona placze,jak ja boli.. ile mozna patrzec na cierpiace dziecko?!! |
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Justi, to myślę, że sama zainteresowana się nie pogniewa, jak Wam przekażę garść informacji od niej. W sobotę się okazało, że Bartoszek nabawił się zapalenia ucha, musi dostawać antybiotyk i czeka ich jeszcze tydzień w szpitalu. Dzisiaj jednak przyszły pozytywne wieści, że zapalenie nie doszło do ucha środkowego i może wyjdą szybciej. |
|
|
|
|
#4786 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam zamrożoną Hortexową fasolkę żółtą i na niej jest jakiś przepis, więc to zrobię. A do tego mama dała wczoraj po kotlecie. Więc będzie fasolka (tak się ją smaży chyba z cebulką i pomidorami) + kotlet. Cytat:
Clo, jak będę rodziła i będę wku.rzona i zła i ogólnie będzie do bani, to masz nakaz pisania do mnie, coby mnie wesprzeć na duchu swoimi tekstami ![]() Co do teściowych i teściów... My się pobraliśmy po 9 latach bycia razem, czyli po 9 latach "panowania i paniowania" do rodziców, więc i dla mnie i dla Męża jakoś trudno teraz się przestawić na mamo/tato. Pomijając fakt, że mam opory żeby do teściowej tak mówić, a Mąż nie powie tak do mojego taty. Odwrotnie by przeszło, ale nie będę do teścia mówiła "tato", a do teściówy "pani". I tak jakoś się kręci. Oboje staramy się mówić tak, żeby nie trzeba było używać tych zwrotów Kilka razy była przy obiadkach gadka na ten temat, ale mi tam rybka. Jak urodzi się Kuba, to będzie najwyżej babcia/dziadek i sprawa rozwiązana. ![]() Wczoraj ja składałam życzenia mojej mamie, bo Męża nie było ze mną, bo akurat grał ja ich odwiedziłam, ale powiedziałam, że życzenia i od K. A jak pojechaliśmy do teściówy, to Mąż coś tam gadał i Jej życzył (ja akurat miałam telefon), a później tylko podeszłam, powiedziałam "Wszystkiego najlepszego", buzi, buzi i tyle ![]() ---- Łazienka wyszorowana, część kwiatów pomyta. Muszę odpocząć, bo we łbie mi się kręci...
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie było jasne, że to teściowa ma powiedzieć jak się do niej zwracać. Ona o tym wiedziała bo kiedyś przed ślubem otwarcie o tym rozmawialiśmy ale jakoś nie miała zamiaru mi powiedzieć tylko głupio dogadywała przy całej rodzinie.
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrów Ją od nas!
|
|
#4790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Lilka młodsza od Sofii 10 dni, a my wciąż się bujamy z kikutem Ja nabiał jem w ilości ogromnej. tylko mleko jako takie ograniczam. Inkę piję ze śmietanką 30% Czy ktos wie jak sprawdzić czy dziecko ma skazę białkową? Jakieś testy się robi czy cuś? Bo jak nie ma jednoznacznych sygnałów ze strony dziecka to jak to ustalić. Juz mam dość życia w niewiedzy czy to co jem szkodzi mojemu dziecku Cytat:
http://www.toysrus.com/product/index...uctId=12403488 Nie wiem jak to na polskich stronach wyszukać bo nie wiem jak to po polsku nazwać ![]() W każdym razie byli u nas wczoraj znajomi, ja założyłam swoją narzutkę i w spokoju, bez wychodzenia z pokoju Sofcia sobie zjadła i nikt sie nie czuł skrępowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A teściowej tym bardziej. I mój TŻ składa życzenia mojej mamie też.Anoxee, nie zacyutowało mi Cię wcześniej I tak musiałam lecieć na pocztę z samego rana, więc Twoja paczka na dobry moment trafiła
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-05-27 o 12:11 |
||||
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem do dyskusji włączyła się teściowa, że ona nie jest żadną teściową i nie życzy sobie żeby tak do niej mówić. ja zgłupiałam, szwagier się zapytał że jak to nie jest teściową, i dowiedziałam się że to obraźliwe określenie dla niej
|
|
#4792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam nawał mleczny, ale chyba mi spuściło trochę z cyców.. W ogóle jestem pod mega wrażeniem opieki po porodowej tutaj..Dziewczyna z sali ma straszny problem z karmieniem.. Ogólnie cyce są w porządku, ale jej dziecko w ogóle nie chce ssać, ani jeść..Jeszcze jest strasznym nerwóskiem więc przystawienie jej do piersi to nielada wyczyn.. Na początku oczywiście wszystcy myśleli ze możę źle ją przystawia.. ze źle łapie albo co.. przychodziły położne pomagały, uspokajaly dziecko, bo takie nerwowe ze rozryczanego nie przystawisz.. Potem ze może jelitka bo pierdzioszek. Ładowali w nią mieszankę, zeby jej trochę żąłądek powiększyć, ale nawet mieszanki nie bardzo chciała zjeść.. w koncu na strzykawce się udało.. Dzisiaj był a pani z poradni laktacyjnej.. oglądała piersi, wszystko w porzo, sprawdzała dzieciulka.. Znowu podawali.. Teraz ma zalecenia, że ma przystawić małą, jak nie będzie chciało to ma ją nakarmić mieszankę, przez butelkę, zeby się malenstwo nauczyło ssać jakby pierś, a po karmieniu ma laktatorem rozbujać laktacje metod 7-5-3., No i tak do skutku.. Jest taka biedna ta dziewczna, płacze ze nie ma mleka, że tak strasznie chce karmic, dziecko drze się w niebogłosy, nawet nie to ze głodne tylko po prostu uwielbia się drzeć.. Cytat:
|
||
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
ja bym specjalnie z tej okazji zamontowała w łazience jakiś "wieszak na majtki" ![]() Cytat:
widzę, że świetnie sobie to ogarniacie ![]() a co do zacytowanego - ja bym wtedy próbowała się z nimi jakoś "bawić". jak nie śpią, to znaczy, że wyspane. jeśli obie na raz - tym lepiej, położyłabym je obok siebie i niech się coś dzieje, jakieś impulsy - czy to dźwięki, czy jakieś inne action... może i sen potem będzie lepszy? a jakaś aktywność w ciągu dnia przecież jest wskazana niech się uczą
|
|
#4795 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Florek bardzo ładne imię qrcze myślałam że nadrobię do końca ale wyszły zakupy ... do potem jutro idziemy na szczepienia
|
||||
|
|
|
#4796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamorduję Cię. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
młoda lezy pod suszarka..nie spi ale nie placze..
matko..ile tka suszarka moze byc wlaczona? godzine? pół? |
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
A! I jeszcze mi sie przypomniało a propos upośledzenia facetów w kwestii znajdowania różnych rzeczy, nawet ich własnych. Mój TŻ jest jeszcze krok do produ w tej kategorii. Nie dość, że często pyta mnie gdzie jest coś, co leży bezpośrednio przed nim, to jeszcze nagminnie zdarza się wołać do mnie z łazienki po prysznicu z pytaniem, który ręcznik jest jego
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

ale słabo działa na twoją szynkę 

Ślub 27. X. 2012
Znalazłam matę edukacyjną z fp w okolicach gdzie mieszkają za 80 zł. I coś naświetliłam szwagierce, że się zastanawiam i czy w razie czego by mi ją odebrali (ona, albo mama). Szwagierka, że pewnie, spoko, nie ma sprawy. Tż wczoraj dzwoni do mamy i ta pyta o tą matę stwierdzając, że mi to się chyba nudzi i co ja znowu wymyśliłam.
Niech się wypcha.
Tylko jeszcze niedawno szwagierka mówiła, że mama chciała kupić jakąś matę, bo "była taka fajna". Tylko, że w cenie jej nowej ja mam używkę w super stanie i to taką jaką chcę.
ale... po porodzie zawsze można do nich mówić: "babcia, dziadek" 

a szkoda...

A co do spulchniaczy to drożdze chyba dają radę bo jadłam kilka razy chałkę i było ok.
za szybki powrót do zdrowia! 

od 35 lat małzeństwa codziennie, gdy wychodzi spod prysznica to woła "Danka! Danka! Gdzie są majtki?"
Zamorduję Cię.