![]() |
#631 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowosądeckie PM !!!
Cytat:
Zaciekawiłaś mnie tym makijażem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() za próbny płaciłam 70zł ale wykorzystałam go idąc na wesele do kolegi także był on okolicznościowy a nie taki stricte próbny, wiec nie wiem czy taka jest cena za każdy próbny. Ślubny nie mam pojęcia ile kosztuje bo nie zapytałam ale wydaje mi się, że pewnie tak samo 70zł bo przecież żadnych innych produktów używać nie będzie bo miałam kępki i wszystko inne, no chyba, że za utrwalacz mi dodatkowo policzy bo na makijażu ślubnym już na pewno poproszę o utrwalenie makijażu.
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-20 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
nie ma różnicy między próbnym a już ślubnym, P Monika bierze tyle samo 70zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Raczkowanie
|
Bride88 bardzo się cieszę że jesteś zadowolona
![]() Ja niestety po wpadkach z innymi wizażystkami makijaż robiłam sobie sama i aczkolwiek był lepszy niż to co mi te panie oferowały to jednak po obejrzeniu kilku zdjęć które podesłał mi fotograf policzki i usta mogłam podkreślić troszkę mocniej ( ja sama niestety bałam się że przy mocniej podkreślonych oczach będzie to za dużo i to był błąd). Rozważam teraz zrobienie sesji zdjęciowej w plenerze np. w skansenie z której mieliśmy początkowo zrezygnować ( mam ją w pakiecie) i na tą sesje skorzystać z usług pani Moniki . Z tego co widzę salon Stylissimo zacznie niedługo przechodzić oblężenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
Acha dziewczyny i jeszcze jedna sprawa o której nie chciałam wcześnie pisać aby nie być posądzona o spamowanie a może komuś się przydać. Otóż moja druga połowa zajmuje się przewozem okolicznościowym przedłużanymi limuzynami typu Lincoln i Chrysler i ma w swojej ofercie wyjazdy na całonocne wieczory panieńskie i kawalerskie do Krakowa - gdyby ktoś był zainteresowany. Podczas próbnej fryzury okazało się że Mariolka była naszą klientką tylko że jej panieński był w Krynicy
![]() Na naszym ślubie wykorzystaliśmy limuzynę w ten sposób że przewoziliśmy nią gości- my jechaliśmy z przodu ![]() Edytowane przez EwaNS Czas edycji: 2013-05-21 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Dziś równo miesiąc do mojego ślubu..a nawet sukni jeszcze nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
Mi się najbardziej podoba bolerko nr.1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() amb86 ja również jestem za bolerkiem nr 1 ![]()
![]() |
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
i jak tam pmeczki stresujecie się?? teraz po 3 tygodniach od ślubu wam mówię że nie ma czym
![]() ![]() Kolejna recenzja ![]() Fotograf Filip Kałużny- dostaliśmy tydzień po weselu już wyszystkie zdjęcia, sa przepiękne, mamy ich łącznie ok 1400 szt. Więc ogromna ilość do oglądania. Zjęcia są super super super... ogólnie fajny facet z niego .... PS a jaki przystojny ![]() Kamerzysta fotolatka.pl film mieliśmy dostać 9 maja (tak mówił kamerzysta na weselu że wtedy będzie) no niestety dostaliśmy dopiero go w ten wtorek....hmmm jakość ok, fajnie nagrani goscie uroczystość itp.... ale bardzo bardzo się na nim zawiodłam w takich dla mnie oczywistych sprawach jak np pierwszy taniec. Moim zdaniem powinien być ten taniec nagrany cały skierowany tylko na nas.... a nasz taniec wygląda tak że przez pierwsze 15 sekund piosenki jest kamera na nas skierowana po czym kamerzysta obraca się i nagrywa gości którzy tańczą w kółeczku. Po czym na ostatnie 4 sekundy piosenki obraca się na nas i nasz pierwszy taniec nagrany jest w 19sekundach gdzie nas widac ![]() Kolejna sprawa orkiestra śpiwewała i wywołała Łukasza na środek i kilka dziewczyn też i śpiewali Rudy się żeni (tylko Łukasz się żeni) one tam świrowały z łukaszem a cała reszta gosci w kółeczku i taka sama sytuacja jak w przypadku pierwszego tańca ![]() Mi jak śpiewali Jesteś szalona to zrobił dokładnie to samo..... Mam do was pytanie.... bo tak zachwalacie P. Mariolkę z Stilissimo więc się pytam, jak ona farbuje włosy i jak ścina?? bo ciekawa jestem i chciałabym się przejść to takiego dość ekskluzywnego salonu (mąż daje kase ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie mnie też bardzo denerwuje w kamerzystach to o czym piszesz. Moja koleżanka miała genialny pierwszy taniec a są na kamerze może 40 sekund reszta nagrania to goście człapiący wokół. Ja na spotkaniu z kamerzystą już mu mówiłam, że nas interesuje takie niestandardowe nagranie, krótsze - bo tylko na 1 płytkę - i mamy być nagrywani praktycznie tylko i wyłącznie my w najważniejszych momentach, goście też mają być ujęci ale tylko jako dodatek bo to nasza pamiątka, specjalnie chcemy tylko krótkie nagranie bo będzie ono tylko dla nas. Jeszcze przed ślubem mamy się spotkać więc mu to dosadnie jeszcze raz powtórzę. Jeśli mogę Ci doradzić dobrego bardziej ekskluzywnego fryzjera jeśli chodzi o cięcie i farbowanie i również fryzury to polecam Bell Chevelure w Chełmcu, a dokładnie to Panią Marzenę. Ja chciałam iść do niej się czesać na ślub ale ma wtedy urlop ![]() PS mój przyszły mąż to też Łukasz ![]()
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-07-31 o 00:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Przyczajenie
|
empecassia, dziękuję za rady a propos ul. Długiej - tam właśnie kupiłam swoją kieckę, także... wiem co i jak
![]() Ja w dalszym ciągu nie mam fryzjera... ![]() ![]() Przytłacza mnie to strasznie, bo takie rzeczy chciałabym już mieć zaklepane... Masakra jakaś normalnie! Jeszcze jutro niestety wyjeżdżam, także kolejny weekend spisany na straty... Mam nadzieję, że u Was trochę lepiej z samopoczuciem ![]() Ps. Protokoły ślubne spisane? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
ja jestem po protokole ("pierwszej rozmowie duszpasterskiej"
![]() aha: spowiedź tez mam za sobą ![]() teraz jestem w trakcie dogadywania się z dwiema pozostałymi PM'kami na temat kwiatów w kościele i powiem Wam, że jest to trudne..;/ poza tym jutro musimy ubrać mojego Tż-ta do końca (spinki, koszula, buty) no i ja czekam na telefon z eurostylu... nie mam butów, bolerka, bielizny, welonu... itp."pierdół", a czasu coraz mniej.... Aha: pani Silarow DO DZIŚ nie wysłała mi cennika swoich usług;/ a miała to zrobić w poniedziałek! Postanowiłam więc odpuścić ja sobie, bo martwiałabym się podobną sytuacją w tydzień przed ślubem.. Więc zostaję przy skrytykowanej Pracowni Florystycznej, choć na pewno parę słów im powiem na temat opinii na ich temat w internecie. nie mogę ogarnąć świadomości, że za niecały miesiąc będzie po wszystkim.. ![]() Edytowane przez amb86 Czas edycji: 2013-05-24 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam za sobą kurs przedmałżeński, wstępnie spisany protokół na pierwszym spotkaniu z proboszczem, zapowiedzi a w tę niedzielę jedziemy do limanowej na pierwsze spotkanie w poradni. Pierwszą spowiedź musimy szybko zaliczyć i chcemy się niedługo na dzień skupienia wybrać. A 31 maja chcemy wybrać akty urodzenia i iść z nimi do USC bo TZ ma wolne. Dziś nie wytrzymałam już i zadzwoniłam do salonu zapytać o pierwszą przymiarkę sukni bo miała być w maju a tu końcówka maja i zero odezwu i dowiedziałam się, że pierwszą przymiarkę mam 6 czerwca o godzinie 15. Już się doczekać nie mogę ![]() Fryzjera musiałam przesunąć na 7:20 bo już na 10 muszę być u kosmetyczki (miałam do wyboru tylko 10 lub 13 reszta już była zajęta, a o 15 mam ślub więc 13 odpada:/). A dokładnie dzisiaj jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-24 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha: byliśmy tez w USC, także teraz tylko zakupy, zakupy i jeszcze raz zakupy rzeczy, których nam brakuje..;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja właśnie nie wiem jak wstanę ![]() ![]() niestety nie miałam innego wyjścia i fryzjer musi o 7:20 być ![]() my już mamy wszytko kupione oprócz czegoś na szyję dla mnie, ale nie spinam się bo ogólnie biżuterii nie lubię i najwyżej będę miała tylko pierścionek zaręczynowy i obrączkę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#648 |
Raczkowanie
|
Mi zostało jeszcze tylko....33 dni!!!! wszystkie poradnie, kursy, dni skupienia już odhaczone
![]() Byłam dzisaj na próbnym makijażu u p. Grażynki w Oazie Piekna... i jestem zadowolona. Makijaż w pastelowych kolorach i kreseczka... wszystko dosyc delikatnie ![]()
![]() |
#649 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a w jakiej kolorystyce planujecie wystrój sali weselnej/kościoła?
Niedawno natknęłam się na kilka propozycji w miętowym kolorze i powiem szczerze, że taka delikatna pastela ma coś w sobie. Nawet wpis sobie na ten temat na blogu stworzyłam ![]() Opatrzyły mi się już te wszystkie pomarańcze, fiolety, niebieskości, róże, borda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ogólnie wszystkie kolory w odcieni pasteli są piękne ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- chciałam się jeszcze Was zapytać i poradzić gdzie kupowałyście obrączki ślubne w Sączu? czy robił Wam jubiler czy też może w sklepie gotowe? i jak to wygląda cenowo mniej więcej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
My u Cupichy zamawialiśmy.
Wzór wypatrzyliśmy w internecie, troszkę go zmodyfikowaliśmy, zwizualizowaliśmy projekt i pokazaliśmy w jubilera. Bez problemu zrobili tak, jak my chcieliśmy. Wewnątrz grawer. Cenowo wyszło nas coś w okolicach 1200zł, już nie pamiętam dokładnie. W tej cenie jest jedno zmniejszanie/powiększanie oraz czyszczenie obrączek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moim kolorem przewodnim jest złoto, a salę będę miała ubraną bordo (Zielone Tarasy), specjalnie dobrałam swoje dodatki w kolorze złotym pod salę bordo bo fajnie się to komponuje. Pastelowe kolory również mi się bardzo podobają ale mi nie pasują, wolę żywsze kolory. My mamy obrączki od Cupichy, tylko tam moim zdaniem są najładniejsze i najporządniej zrobione. Zapłaciliśmy 1900zł (przed rabatem od kuzynki kosztowały 2090zł). Z tym, że moja obrączka jest maleńka - rozmiar 5 szerokość 4mm i jeden brylancik a TZta - rozmiar 24 szerokość 5,25mm. Moja koleżanka za te same obrączki tylko ona miała rozmiar 12 (też z brylantem) a jej mąż 24 zapłaciła chyba coś ponad 2600zł. Nasze obrączki w załączniku ![]()
![]() |
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
O kurcze, ale masz cienkie palce - rozmiar 5!
![]() Rzeczywiście cena zależała też od rozmiaru obrączki. Porównując ofertę jubilerską w Sączu, to faktycznie Cupicha ma chyba najatrakcyjniejszą ofertę. Podobały mi się też obrączki zakładu jubilerskiego Węc z Krakowa - ale na żywo nie widziałam, jedynie poprzez stronę internetową, więc jak się ma ich zdjęcie do wyglądu rzeczywistego, to nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Widzę, że u Was przygotowania pełną parą. Ja nadal lekko stoję w miejscu... nie ukrywam, że martwi mnie to trochę, ale niestety na odległość z Krk nic nie zdziałam... Co do obrączek, to my zamawialiśmy u takiego malutkiego jubilera na przeciwko poczty na Lwowskiej ![]() Mały, rodzinny zakład (o ile dobrze się orientuje, to prowadzi to dwóch braci). Mają jakieś swoje wzory, ale zrobią też obrączki na zamówienie - taki wzór jaki sobie upatrzycie i wybierzecie ) nawet z kolekcji konkurencji ![]() Generalnie jestem zadowolona - pochwalę się Wam zdj też, ale niestety przez to, że robione było aparatem z telefonu, to jakościowo kiepsko wyszło. Mieliśmy swoje złoto, dlatego nie musieliśmy dopłacać nic. Zmieściliśmy się totalnie w kosztach ![]() Jak tam poza tym? Stresujecie się już mocno? ![]()
![]() |
#657 |
Raczkowanie
|
my z TŻ rozważaliśmy Cupichę, ale chyba zdecydujemy się na mały zakładzik na Kraszewskiego, rodzice znają właścicielkę, więc mamy pewność, że będzie uczciwie. Mamy własne złoto więc całkowity koszt obrączek wyjdzie nas 450-500 zł. Z tego co oglądałam mają bardzo ładne wzory ale pan powiedział że zrobi nam cokolwiek będziemy chcieli. A nie tak jak w aparcie np nie możesz nic zmieniac tylko brać jakie są
a poza tym to się trochę zestresowałam ost., tak jak dwie koleżanki, cały tydzień siedzę w krk więc żeby coś załatwić to tylko weekendy. i w ost weekend poszłam do polecanego stylissimo zapytac o próbną fryzurkę i makijaż a pani od razu kiedy ślub.. to mówie że 14.09 a ona no to przykro mi nie mam miejsca :O , zdziwiłam się bo nie spodziewałam się ze może być problem. jasne to nie jedyny salon w ns ale jednak trochę mnie to zmotywowało do szybszego działania. ja to tak do całej tej ślubnej atmosfery na luzie podchodziłam do tej pory, ale chyba czas sprężyć się ![]() szczególnie że zaproszenia nadal w czarnej d..., projekt już mam ale jeszcze musze go dopieścić i dać do druku, i mam nadzieję że początkiem czerwca zaczne wypisywać. panie ze stylissimo polecały mi jakiś salon na matejki koło szkoły językowej.. któraś z was wie coś na ten temat?
Zaręczeni: 26.12.2011 Ślubujemy: 14.09.2013 Edytowane przez staffka Czas edycji: 2013-05-27 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny! potrzebuję pomocy, moje wesele jest dopiero za rok, ale mam już wpłaconą zaliczkę na zespół, w kwocie 1000zł jest to zespół perfecto, mało znany w dodatku od pewnego czasu nie mogę zaglądnąć na ich stronę internetową, która do nie dawna była normalnie dostępna, nigdzie nie znajduje oponii o nich i powiem wam że troszkę mnie zaczyna przerażać ta sytuacja. Pisałam do zespołu i ich menagera i odpisał że jakieś tam serwery zmieniają i dlatego nie można wejść na str. ale aż 4 msc zmieniają serwery? dziwne... może panikuję ale naprawdę się boję, czy to nie jacyś naciągacze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() W Sączu bede w sobote dopiero - milion ciotek i wujków trzeba objechać z zaproszeniami... Boję się strasznie mocno, ze jeden dzien to bedzie za malo ![]() Kolejny weekend niestety musze byc we Wroclawiu znow... Strasznie sie boje, ze sie nie wyrobie ![]() Ps. Jak wyprobujesz salon na Matejki, to daj koniecznie znac...! ![]()
10.08.2013 ![]() Edytowane przez Natajka86 Czas edycji: 2013-05-27 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Raczkowanie
|
hmm a rozważałyście wysłanie zaproszeń pocztą? Zawsze możecie przeprosić i powiedzieć że nie dałyście rady z tyloma załatwieniami... bo to masakra jest ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.