Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz 11 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-27, 12:11   #3211
dzaga1989
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Czeeeść! Wróciłam godzinę temu z pracy i zaraz biorę się za powtarzanie na jutrzejsze zal Bo później znów do pracy i dopiero o 22 wrócę do domu

Japanication, ooo mężczyzna. I to z jaką wiedzą Bardzo cenne porady!

Mielnus, nigdzie się nie podziewałam. Na Wizaż wchodziłam, pisałam nawet że czasem zaglądałam na wątek, ale nie pisałam nic bo co miałam pisać skoro moja dieta leżała i kwiczała. Udzielałam się tylko na lubelskim forum jeśli coś mi było trzeba i tyle. Czasu w sumie za wiele na kompa też nie mam.
W ogóle moim zdaniem powinnaś darować sobie ten serek wiejski. Porównaj sobie wartość odżywczą:
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...udy-Pilos.html
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ski-Pilos.html
Tyle że jak robisz sobie sama wieśniaczka to przynajmniej wiesz co jesz i jeszcze naprawdę tak syci że sobie nie wyobrażasz. Ja jak zmieszam ten ser z pół szklanki kefiru to mam 3 duże porcje - jem raz z warzywami, raz z owocem, czasem tak na chleb biorę i lekko solę. Naprawdę syci jak nie wiem co, więc polecam.
W ogóle polecam ten artykuł: http://kalorie.pasiasty.pl/content/view/86/116/ Zobacz co ma niskie IG.
Stosuję się do IG od prawie tygodnia (bez 1 dnia) i czuję się super. Nie mam napadów głodu a wcale nie jem dużych porcji. Nie trzeba liczyć, kalkulować. Wystarczy kupić właściwe produkty i jeść

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2013-05-27 o 12:13
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 12:21   #3212
mielnus
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Czeeeść! Wróciłam godzinę temu z pracy i zaraz biorę się za powtarzanie na jutrzejsze zal Bo później znów do pracy i dopiero o 22 wrócę do domu

Japanication, ooo mężczyzna. I to z jaką wiedzą Bardzo cenne porady!

Mielnus, nigdzie się nie podziewałam. Na Wizaż wchodziłam, pisałam nawet że czasem zaglądałam na wątek, ale nie pisałam nic bo co miałam pisać skoro moja dieta leżała i kwiczała. Udzielałam się tylko na lubelskim forum jeśli coś mi było trzeba i tyle. Czasu w sumie za wiele na kompa też nie mam.
W ogóle moim zdaniem powinnaś darować sobie ten serek wiejski. Porównaj sobie wartość odżywczą:
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...udy-Pilos.html
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ski-Pilos.html
Tyle że jak robisz sobie sama wieśniaczka to przynajmniej wiesz co jesz i jeszcze naprawdę tak syci że sobie nie wyobrażasz. Ja jak zmieszam ten ser z pół szklanki kefiru to mam 3 duże porcje - jem raz z warzywami, raz z owocem, czasem tak na chleb biorę i lekko solę. Naprawdę syci jak nie wiem co, więc polecam.
W ogóle polecam ten artykuł: http://kalorie.pasiasty.pl/content/view/86/116/ Zobacz co ma niskie IG.
Stosuję się do IG od prawie tygodnia (bez 1 dnia) i czuję się super. Nie mam napadów głodu a wcale nie jem dużych porcji. Nie trzeba liczyć, kalkulować. Wystarczy kupić właściwe produkty i jeść
oś na temat IG już kiedyś czytałam. Nawet byłam na diecie opartej na IG, ale nie wyszło. Źle wtedy do niej podeszłam. Dziękuję za cenne rady. Postaram się wziąść pod uwagę sugesie wasze... Mam teraz mało zajęć i mogę się sobą zająć... Oby się udało w końcu
Stary 2013-05-27, 12:52   #3213
meeedzik
Zakorzenienie

Like zapomniałam wcześniej napisać, że czaiłam się na ta maskę Romantic w netto, a jak wczoraj byłam to była jakaś w szaro czarnym opakowaniu i nie wzięłam, bo chciałam zieloną w ogóle widzę, że maski emolientowe bardziej służą moim włosom z bingacza jestem zadowolona
A Ty kochana miałaś focisze swoje wrzucać, a tu cisza
Paulownia super zbiór widzę dużo półproduktów kusza mnie też, ale nie lubię zamawiać z neta, wolę kupować stacjonarnie a wczoraj w netto wynalazłam olej ryżowy i olej z kiełków pszenicy, jak wykorzystam moje to skuszę się na jakiś dziś miałam próbę migdałowego ciekawe jaki będzie efekt po wyschnięciu włosów
Oo widzę bingacza jaki toto jest? z glinką, z algami? jak się spisuje?
Mielnus trzymam kciuki, żeby Ci się udało
Stary 2013-05-27, 13:21   #3214
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Like zapomniałam wcześniej napisać, że czaiłam się na ta maskę Romantic w netto, a jak wczoraj byłam to była jakaś w szaro czarnym opakowaniu i nie wzięłam, bo chciałam zieloną w ogóle widzę, że maski emolientowe bardziej służą moim włosom z bingacza jestem zadowolona
A Ty kochana miałaś focisze swoje wrzucać, a tu cisza
Wiem,wiem ale jakoś nie było okazji do fotek
Stary 2013-05-27, 13:50   #3215
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Paulownia super zbiór widzę dużo półproduktów kusza mnie też, ale nie lubię zamawiać z neta, wolę kupować stacjonarnie a wczoraj w netto wynalazłam olej ryżowy i olej z kiełków pszenicy, jak wykorzystam moje to skuszę się na jakiś dziś miałam próbę migdałowego ciekawe jaki będzie efekt po wyschnięciu włosów
Oo widzę bingacza jaki toto jest? z glinką, z algami? jak się spisuje?
To Bingo jest z zielona glinka - raczej powinnam napisac ''bylo'' bo wlasnie dzis ja wykonczylam. I oficjalnie jestem bez maski, co usprawiedliwia zakupy.
Niezla byla, ale ta z shea i algami jeszcze lepsze dawala efekty. Tez mocno emolientowa.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 14:41   #3216
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
To Bingo jest z zielona glinka - raczej powinnam napisac ''bylo'' bo wlasnie dzis ja wykonczylam. I oficjalnie jestem bez maski, co usprawiedliwia zakupy.
Niezla byla, ale ta z shea i algami jeszcze lepsze dawala efekty. Tez mocno emolientowa.
najlepsze jest to że ja wogóle nie wiem o czym wy piszecie ... masakra
Stary 2013-05-27, 14:50   #3217
meeedzik
Zakorzenienie

Like jak będziesz miała jakieś foteczki to koniecznie pokaż no i zrób fotkę nowej fryzurki
Paulownia właśnie ja teraz to tylko emolientowe maski mam zamiar kupować a czytałam na włosowym, że ta z shea i algami może obciążać i trochę się jej obawiam
Jak na razie mam z Ghassoul i jestem z niej zadowolona
Stary 2013-05-27, 15:23   #3218
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Chyba za 6 tygodni,tak sie zmieniają.
Co do Twoich problemów z tabsami,to ja też przez prawie 2 lata się męczyłam.W końcu mam Microgynon i jest ok.A co myślisz o spirali?Ja się zastanawiam czy jej nie założyć
[/LEFT]
czyli za 6 tygodni dziewczynki wrócą do Ciebie?? czy rodzice już z niemiec przyjadą?

Ja miałam już spiralę..... wydałam kupę kasy na założenie jej a po niecałym roku musiałam ją usunąć. Miałam tą miedzianą bez hormonów. Strasznie mnie podbrzusze od niej bolało, ciągle miałam brzuch jak balon nadęty i twardy. Mój organizm jej kompletnie nie tolerował. Nie wiem jak ja rok z nią wytrzymałam.... szkoda mi było ją usunąć bo kupe kasy mnie kosztowała no ale w końcu nie wytrzymałam. Niemal po dwóch dniach od jej wyciągnięcia wszystko wróciło do normy i brzuch kompletnie przestał boleć Aaaaa i często też różne infekcje łapałam a okres wyglądał jak ogromny krwotok który trwał nawet 10 dni. Nie polecam spirali :/ lepiej wypróbuj sobie krążek Nuva Ring. U mnie się super spisywał ale po dłuższym czasie też mnie brzuch zaczął boleć i musiałam zrezygnować z niego. Mój organizm po prostu nie akceptuje ciał obcych :/ nawet kolczyków nie mogę mieć

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Japanication Pokaż wiadomość
trzeba więcej jeść aby schudnąć i to są fakty.
ooo rodzynka mamy na forum?? Witamy

No dokładnie. Ja już nie raz się tu posprzeczałam z kilkoma osobami o to że jedzą za mało i takim sposobem nie schudną. Niestety dużo ludzi jest tego zdania że aby schudnąć to trzeba praktycznie się głodzić
Już dawno przestałam ludziom doradzać co mają i kiedy jeść bo ciągle spotykałam się z "mądrzejszymi" którzy więdzą najlepiej. Np. mój znajomy waży ponad 100 kg.... zapytał się mnie co ma zrobić aby schudnąć bo wie że ja schudłam prawie 30 kg. Gdy zaproponowałam mu aby przede wszystkim zmienił chleb zwykły na np. ciemny ze słonecznikiem to powiedział że taki chleb jest za drogi a poza tym mu nie smakuje. Potem zapytałam kiedy je kolacje. Powiedział że o 17stej a spać chodzi o 23. No ręce mi opadły. Oczywiście powiedział że pory kolacji nie zmieni bo on wie że to najlepsza pora. Eeee szkoda gadać :/

Widzę że ćwiczysz chciałam się zapytać co proponujesz mi jeść po dwugodzinnych ćwiczeniach na siłowni gdy wracam do domu po 22 a spać chodzę po 23. Z tym mam zawsze problem :/ nie zależy mi na przyroście mięśni ale o wysmukleniu ciała a przede wszystkim nogi.
Jedni mówią że samo białko zjeść najlepiej, inni że tylko węglowodany a jeszcze inni że to i to razem. I sama już nie wiem.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
monia moja koleżanka to ten typ co je co chce i nic nie tyje, badania robiła i hormony ok, takie geny, w ciąży do 60 kg doszła ale prawie 5kg córeczkę urodziła a teraz jak karmi piersią ledwo do tych 49kg dobiła... czasami przytyć jest tak samo trudno jak schudnąć

Tż ma kłopot musi sam zacząć ćwiczyć albo zawsze będzie już uległą stroną
OOOooooo ale ma dobrze!!! Normalnie tylko pozazdrościć jej
Ale 49 to ja bym ważyć nie chciała.... to już szkielet jest :P ale z drugiej strony mogłabym mieć te 49 - mogłabym jeść ile w lezie ! :P

No TŻ powinien zacząć się bać albo wziąć się za ćwiczenia!

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Sterylizacja we wtorek byla operowana.

Wrzuce Wam moja najmlodsza - Maja.
Aaaaaha, bidulka dziś już lepiej? szwy na miejscu?

Słodka ta twoja Maja

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Monia kociak boski
dzięki
Ale pomału mam go już dość :/ codziennie z samego rana łazi i miauczy jak wściekły. Budzi wszystkich :/ włazi wszędzie tam gdzie nie powinien, jego sierść mam nawet w lodówce :/ W umywalce w łazience tak się zadomowił że wszyscy mają problem umyć ręce czy zęby bo on leży rozwalony i za żadne skarby nie chce wychodzić stamtąd. Trzeba go siłą wywalać :/
Wkurza mnie pomału :/

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2013-05-27 o 15:25
monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 15:31   #3219
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Paulownia właśnie ja teraz to tylko emolientowe maski mam zamiar kupować a czytałam na włosowym, że ta z shea i algami może obciążać i trochę się jej obawiam
Jak na razie mam z Ghassoul i jestem z niej zadowolona
Mnie dociazala, a ja sie obciazania raczej nie obawiam, u mnie to pozadany efekt, moje wlosy sa suche, lekkie zawsze im dobroci za malo.
Dzis sie skrecily nienajgorzej, ale puch tez jest.

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Aaaaaha, bidulka dziś już lepiej? szwy na miejscu?

Słodka ta twoja Maja
Owszem, trzymaja sie juz calkiem razna i skoczna. Dzis jej zdejmiemy kolnierz, a szwy w przyszlym tygodniu.
Maja dziekuje wie, ze jest urocza. Ksiezniczka puszysta.
Wcinam - losos, groszek z marchewka, kawalek macy. Kompozycja improwizowana.
Stary 2013-05-27, 15:34   #3220
alexis77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość

Ja dziś zrobiłam fotkę mojemu kociakowi wrzucę Wam
jaki on piękny spokojnie mógłby występować w reklamie jakiegoś jedzenia dla kotów , widać że taki piękny zadbany
Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość

alexis ja o baty proszę a Ty mnie usprawiedliwiasz lepsze kanapki jak słodycze ale nie o 23
A jak sytuacja na froncie odchudzania u Ciebie?

ok będą i baty trochę spóźnione
A u mnie kiepsko ostatnio
Cytat:
Sterylizacja we wtorek byla operowana.
słodka ta Twoja kicia uwielbiam kociaki
Cytat:
w ogóle mieliśmy wczoraj 7 rocznicę
gratulacje , oby jak najwięcej rocznic

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
a dzisiaj dorwałam maskę z jedwabiem i olejem arganowym,teraz siedze z nią na głowie.Na KWC ma dość dobre opinie i tylko jeden silikon w składzie.Dam znać jak się sprawdziła.O taka
koniecznie daj znać jak się sprawdziła

A ja się nie odzywam ostatnio bo u mnie dieta leży i kwiczy Ważę już pewnie sporo ponad 58 a nie tak dawno było poniżej 55 jak pomyślę że zaraz będę w tym punkcie 60 w którym byłam 2 lata temu to chce mi się płakać . Ćwiczę codziennie ponad godzinę ale zawsze coś słodkiego wpadnie. Dużo słodkiego
Nie mogę się ogarnąc
alexis77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 17:16   #3221
meeedzik
Zakorzenienie

Monia właśnie dlatego mój Tż nie chce kota w domu jak by zobaczył sierść w lodówce to nic by nie zjadł, to samo w umywalce On taki wrażliwy jest, że jak zobaczy włoska to już jest koniec a ja zaś nie lubię mieć ubrań w sierści :/ mamy znajomych którzy mają psa husky to jest makabra jak wracamy, muszę się cała rolką przejechać, bo pełno mam sierści wszędzie dlatego wybraliśmy yoraska, bo ma włosy i się nie leni chociaż koty strasznie mi się podobają
Paulownia już wcześniej zapomniałam napisać, że Twoja Majusia jest piękna
A co do włosów to moich też jeszcze nigdy nie udało mi się obciążyć i zrobić przyklap, mam wysokopory i wszystkie odżywki/oleje/maski bardzo piją i lubią

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Alexis dziękuję
Stary 2013-05-27, 18:18   #3222
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

A ja się nie nudziłam dzisiaj zrobiłam sobie nowe pazurki Coś mi sie znudziły czyste ostatnio miałam z cyrkoniami to teraz kropeczki

Musiałam też poprawić swoje wyniki co liczyłam rano z badań, bo się machnęłam i zapomniałam pomnożyć i wszystko do poprawy miałam ale już zrobione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08478.jpg (63,7 KB, 31 załadowań)
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 19:16   #3223
mielnus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
A ja się nie nudziłam dzisiaj zrobiłam sobie nowe pazurki Coś mi sie znudziły czyste ostatnio miałam z cyrkoniami to teraz kropeczki

Musiałam też poprawić swoje wyniki co liczyłam rano z badań, bo się machnęłam i zapomniałam pomnożyć i wszystko do poprawy miałam ale już zrobione
ale słodko pomalowałaś Jak robisz kropeczki, tak normalnie lakierem??

Ale sobie teraz wstydu narobilam. Wpadla do mnie niespodziewanie siostra mojego TŻ, a ja nieubrana, niepomalowana, wyglądam jak potwór. Spodnie ponaciągane, w domu syf;/ O masakra... mam nauczkę. Trzeba dbać o porządek zawsze i wszędzie!!!

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

mój 1 dzień 1400 kcal idealny!!! Zero słodyczy, trzymałam się ściśle jadłospisu
Stary 2013-05-27, 19:25   #3224
meeedzik
Zakorzenienie

Cocktail jakie śliczne pazurki czym robisz takie faje równe i małe kropeczki? ja też dziś malowałam na dwa kolory fiolet i pomarańcz, środkowy i serdeczny na pomarańcz a reszta fioletowa i na pomarańczowych wzdłuż fioletowe paski tylko jakieś koślawce mi wyszły, a pazurki mam teraz takiej długości jak Twoje, bo ostatnio jeden mi się złamał.
Stary 2013-05-27, 19:29   #3225
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Mielnus, Medzik to są ogólnie hybrydy, ale konsystencje mają mniej więcej jak lakier. Kropeczki zrobiłam drewnianym patyczkiem do skórek tą szpiczastą stroną
Stary 2013-05-27, 19:56   #3226
mielnus
Wtajemniczenie

hybrydy?? W censie sztuczne paznokcie??
Stary 2013-05-27, 19:59   #3227
meeedzik
Zakorzenienie

Cocktail ja kropki robię wykałaczką, ale takie większe mi wychodzą.

Dodałam dzisiejszą fotkę włosów do albumu i roczne porównanie jak ktoś chciałby zobaczyć wiem, że Alexis ostatnio pisała, że dawno nie dodawałam zdjęć włosów
Stary 2013-05-27, 20:03   #3228
mielnus
Wtajemniczenie

medzik no no no ladnie Ci urosły Ale i tak wydaje mi się ze wolno Ci włoski rosną co? U mnie to troszke szybciej się odbywa. Ogólnie widać że o nie dbasz, są lśniące i zdrowe. Zazdroszcze... Ja mam problem z utrzymaniem dobrej kondycji włosów. Z długimi zawsze jest gorzej. Cenie sobie odżywke Elseve z pigmentami diamentu Dla mnie idealna, nie mam po niej siana tylko gładziutkie. Polecam...
Stary 2013-05-27, 20:33   #3229
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
hybrydy?? W censie sztuczne paznokcie??
Hybrydy to nie są sztuczne paznokcie. To lakiero-żel który utwardza się w lampie. Jest bardziej trwały niż zwykłe lakiery.

Medzik ale Ci włosy urosły jak tak patrze po zdjęciach

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2013-05-27 o 20:34
Stary 2013-05-27, 20:50   #3230
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
waga 63 kg wzrost 168,25
Nie żeby było specjalnie co zrzucać, jak Ci przeszkadza brzuch to możliwe, że za duży % z tej wagi to tłuszcz, chociaż coś ciężko mi w to uwierzyć – podobno kobiety lubią przesadzać ze swoją wagą.

Najpierw trzeba policzyć zapotrzebowanie, zakładam że ćwiczysz aerobowo 3x45-60 minut, co jest niską aktywnością więc współczynnik 1.1, przy dodatkowej siłowni ten współczynnik wyniósłby 1.2, znacznie łatwiej byłoby zrzucać a i tak będzie ciężko – twoje BMI wynosi 22, co oznacza że masz bardzo dobry stosunek masy ciała do wzrostu, generalnie powinnaś być szczupła – jeśli nie jesteś, to widocznie masz spory % tłuszczu w ogólnej masie ciała, co jest spowodowane złym odżywianiem – ale nadal coś trudno w to uwierzyć, bo wtedy ważyłabyś znacznie więcej.
Cytat:
Policzmy:
63*24*0,9*1,1 = 1500 kcal ( dziennie zapotrzebowanie ).
Tutaj przykładowa rozpiska:

1.
2 jajka
50g płatków owsianych górskich
200ml mleka 1,5%
Pół banana
Forma: dowolna, ja osobiście lekko gotuje mleko, aby było takie letnio-ciepłe, dorzucam 1 łyżkę kakao 5g ( gorzkie, naturalne - firmy Wawel i tylko takie są dopuszczalne, żadne posłodzone "Puchatki" i inne syfy ), następnie zalewam płatki i kroje do nich banana - pyszne.
Jajka spożywam na miękko, takie są najlepsze ew. omlet.
Ciekawą informacją jest to, że kakao ma multum pozytywnych właściwości, oprócz tego łagodzi bóle mięśni, redukuje stres i spowalnia proces starzenia, mowa tu oczywiście o konkretnym kakao - np. takie, które poleciłem wyżej.

Ciekawą opcją jest też omlet z płatkami, bananem i jogurtem - po prostu mieszasz płatki z jajkami i smażysz na omleta ( na teflonie bez tłuszczu, ewentualnie z oliwą z oliwek, aby tylko zwilżyć ), potem kroisz na niego banana i całość polewasz jogurtem naturalnym ( polecam ten firmy "Zott" - najlepszy jakościowo ).

2.
50g makreli wędzonej
Warzywa ( obojętnie jakie, aby dużo było i koniecznie niegotowane, warto rozważyć rzodkiewki - warzywa krzyżowe mają dobre właściwości ).

Alternatywa jest wersja ze świeżą ryba + kapsułkami tranu, ewentualnie tran w płynnej formie - chodzi o to, aby uzyskać rybie tłuszcze.

3.
50g ryż brązowy
150g filet z piersi kurczaka
Warzywa ( j/w )

Ryż standardowo - solimy i gotujemy 30 minut, jeżeli ktoś nie przepada za brązowym - może być wersja "paraboiled".
Pierś z kurczaka najlepsze wartości ma gotowana, do smaku sól lub inne przyprawy, mnie tam nawet smakuje, ale większości pewnie nie.
W takim przypadku polecam wersje pieczoną - przyprawiamy, a następnie zwilżamy i pakujemy w folie aluminiową - następnie pieczemy około 30 minut w temperaturze 180-200 C.
Najmniej wartościowa wersja to smażony, jeżeli już smażymy - to na oliwie z oliwek lub teflonie, dobrze jest też odprowadzić tłuszcz za pomocą papieru kuchennego, aha - robimy bez panierki tego kuraka.
Generalnie smażony smakuje najlepiej.

4.
Dorsz świeży 100g
Chleb żytni pełnoziarnisty 45g ( zazwyczaj jest to pół kromki )
Orzechy włoskie 20g
Warzywa ( j/w )

Trudno mi coś doradzić, wydaje mi się, że pieczona/grillowana ryba smakuje najlepiej.
Mogą być też inne ryby lub pierś.
Jest też opcja z wykorzystaniem szynki drobiowej, gorsze wartości, ale w smaku bardzo dobra.

5.
Twaróg chudy 100g ( zazwyczaj stanowi to połowę kostki ).
Oliwa z oliwek 10ml ( niepełna łyżka stołowa, pełna stołowa mieści 15ml )

Bilans Białko/Węgle/Tłuszcz/Kalorie: 112g/118g/52g/1400kcal
Czyli: 33%/34%/33%
1500-1400 = -100 kcal ( ujemny bilans )

Poza tym - przerwy między posiłkami powinny wynosić około 3 h, nie więcej niż 4 h.
Ostatni posiłek ( twaróg + oliwa ) zjedz około ~45 minut przed snem.

Jeżeli zdecydujesz się na siłownie ( FBW - ogólnorozwojówka w wersji dla kobiet, do znalezienia na forach sportowych/kulturystycznych ), to zapotrzebowanie kaloryczne wzrośnie do około ~1650 kcal, więc bilans wyniesie -250 kcal.
Ewentualnie możesz też podbić aeroby, np. do 4x60 minut, wtedy też zapotrzebowanie powinno być nieco większe.
Dobrym wyjście jest też bieganie na czczo - około 45-50 minut ( nie więcej ).

Aha informacja bonusowa - 1 zasada płaskiego brzucha = warzywa.
Poza tym warzywa mają, ja to nazywam "ujemne kalorie" ( więcej energii potrzeba na ich trawienie, niż one faktycznie mają ), więc są idealną przekąską między posiłkami, chociaż podjadania - nie polecam.
Ładuj dużo warzyw do tych posiłków, które podałem - bez obaw.

Cytat:
Widzę że ćwiczysz chciałam się zapytać co proponujesz mi jeść po dwugodzinnych ćwiczeniach na siłowni gdy wracam do domu po 22 a spać chodzę po 23. Z tym mam zawsze problem :/ nie zależy mi na przyroście mięśni ale o wysmukleniu ciała a przede wszystkim nogi.
Jedni mówią że samo białko zjeść najlepiej, inni że tylko węglowodany a jeszcze inni że to i to razem. I sama już nie wiem.
Widzisz tu jest spory problem...teoretycznie powinnaś zjeść węgle złożone + białko, ale szybko po treningu idziesz spać, a na noc węgle mogą zalewać tłuszczem.
Na twoim miejscu zjadłbym od razu po treningu banana, a po powrocie do domu - białko i zobacz co się będzie działo.
Generalnie co do nóg - to kobiety w przeciwieństwie do mężczyzn mają mocniejszą dolną połowę ciała, więc jesteś nieco podatna na gromadzenie się tłuszczu w nogach.

A co do tego przyrostu mięśni...do tego trzeba jeść ogromne ilości jedzenia - nawet faceci mają z tym problem, więc nie masz się czego bać ( zresztą - kobiety mają niższy poziom hormonów ).
Noo...ja jestem wyjątkiem, ale to tylko dlatego, że jestem endo ( endoformik - google ), niby najgorszy typ budowy ciała, ale mnie bardzo pasuje - czuje się jak prawdziwy facet ( taki np. ektoformik czyli moje przeciwieństwo, wyglądem bardziej przypomina kobietę ).

Edytowane przez Japanication
Czas edycji: 2013-05-28 o 11:23
Japanication jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 21:41   #3231
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Japanication Pokaż wiadomość
Ciekawą opcją jest też omlet z płatkami, bananem i jogurtem - po prostu mieszasz płatki z jajkami i smażysz na omleta ( na teflonie bez tłuszczu, ewentualnie z oliwą z oliwek, aby tylko zwilżyć ), potem kroisz na niego banana i całość polewasz jogurtem naturalnym ( polecam ten firmy "Zott" - najlepszy jakościowo ).
Brzmi pysznie ciekawy pomysl, jutro sobie wyprobuje na drugie sniadanie. Skad bierzesz przepisy na zdrowe jedzenie?
BTW, jestes pewien z tym bieganiem na czczo? Ja juz zglupialam.... najpierw pisali, ze najlepsze na chudniecie, potem zaczeli grzmiec, ze to zabojstwo (organizm po nocy ma niski poziom cukru, potrzebuje energii do funkcjonowania itp). Wiec ja zawsze jakiegos malego banana czy odrobine jogurtu z musli rano zjadalam, tak z pol godziny przed porannym truchtem (kiedy jeszcze mialam mozliwosc biegania)

Dziewczyny, jeszcze wam zapakuje reszte moich kocic coby nie bylo watpliwosci, ze mam trzy. Maja w odslonie z moja skarpetka oprocz tego czarna pantera - Bagheera, i Triss, mala lobuzica.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bagheera.jpg (94,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Triss.jpg (94,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maja&sock.jpg (86,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-05-27, 21:45   #3232
meeedzik
Zakorzenienie

Mielnus ja wiem czy wolno, chyba tak przeciętnie 1cm czasem 2 na miesiąc No i w czasie tego roku włosy miałam obcinane 4 razy, raz 5 cm i 3 razy jakoś po 3 cm jak nie więcej, nie wiem dokładnie ile, bo podcinała mi jedna babka jak byłam w Niemczech i nie miałam jak zmierzyć.
A co do tej odżywki to pewnie dlatego są po niej gładkie włosy, bo ma masę silikonów co wcale takie dobre nie jest, bo silikony oblepiają nasze włosy i dają wrażenie zdrowych i błyszczących, gdy je oczyścisz porządnym szamponem i nic nie nałożysz to wtedy zobaczysz jak wyglądają włoski bez niczego.
Cocktail dziękuję kochana
Japanication mądrze piszesz fajnie poczytać takie rzeczy a co do nóg to to chyba największy problem kobiet szczególnie uda :/ tez ich nie lubię
Stary 2013-05-27, 21:45   #3233
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Dziewczyny może mi któraś pomoże Wczoraj o 22 miałam wziąć pierwszą tabletke z nowego opakowania tabsów anty i przypomniałam sobie o tym przed chwilą W ulotce pisało, żeby wziąć najszybciej pominiętą nawet jeśli to oznacza wzięcie dwóch naraz. Wiec o 21:30 wzięłam tą z wczoraj a zaraz będzie normalna z dzisiaj. Co w takim przypadku zrobić, bo w większości co czytam pisze że zapomnienie pierwszej rozreguluje cały cykl. Tabsy biorę już jakieś 4 lata. Zastanawiam się czy iść do gina czy sobie darować.
Stary 2013-05-27, 21:51   #3234
meeedzik
Zakorzenienie

Paulownia ale słodziaki z tych Twoich kotek
Stary 2013-05-27, 22:02   #3235
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Skad bierzesz przepisy na zdrowe jedzenie?
Kulturystyczne Forum Dyskusyjne ( KFD ).
Mają tam taki fajny dział z przepisami, często są odnośniki do youtube i możesz zobaczyć jak to się dokładnie robi i jak to wygląda.

Cytat:
BTW, jestes pewien z tym bieganiem na czczo? Ja juz zglupialam.... najpierw pisali, ze najlepsze na chudniecie, potem zaczeli grzmiec, ze to zabojstwo (organizm po nocy ma niski poziom cukru, potrzebuje energii do funkcjonowania itp).
Zależy od ilości/intensywności.
Taki trening HIT na czczo to kiepski pomysł, natomiast standardowe bieganie/rower równym tętnem - jak najbardziej, ale w ograniczonym czasie - zazwyczaj 45 minut podaje się jako wartość max, niektórzy przyjmują, że jest to 60 minut, ale wiesz - lepiej chuchać na zimne. :P
Ponadto ważne jest to, aby szybko po takim treningu zjeść śniadanie, najlepiej aby zawierało cukry proste ( z owoców ), bo szybko ładują organizm energią.

Cytat:
co do nóg to to chyba największy problem kobiet szczególnie uda :/ tez ich nie lubię
No, ale jak się o nie zadba...to są szalenie atrakcyjne.
Nie wiem jak inni faceci, ale ja zawsze najpierw patrzę na nogi - dopiero potem na resztę ciała.
Podobno mam to po mamie ( xD ), ona nawet jak patrzy na inne kobiety - to też najpierw na nogi.

Czas edycji: 2013-05-27 o 22:04
Stary 2013-05-27, 22:03   #3236
patiuszka
Zadomowienie

Witajcie, Ja dzisiaj po basenie w końcu się zmusiłam, bo ostatnio to nic tylko gnuśność

Japanication pamiętasz o mnie, czy na utrzymaniu to też mniej więcej taki jadłospis jak wrzuciłeś dzisiaj?

Ja po basenie zjadłam 150 g wędzonego łososia ( czy to nie za dużo?) z furą sałaty, rzodkiewek i ogórków i oliwą. Czy dobrze rozumiem, że kalorie z tych warzyw się nie liczą?

paulownia ja nie wiedziałam, że Ty też masz kociaki. Jakie one śliczne,uwielbiam

Coctail ja na 99,9 % jestem pewna, że jak weźmiesz tak jak mówisz, spóźnioną, a zaraz następną tabletkę, to nic takiego się nie stanie. Tym bardziej, że bierzesz tabsy tak długo, więc nie masz owulacji, organizm jest tak już ustawiony, a w większości przypadków to średnio kilka tygodni zajmuje zanim powróci owulacja normalna. Oczywiście że nie u wszystkich tak jest, ale nie po jednym dniu, tym bardziej, że na wszystkich tabsach, które brałam piszą, żeby wziąć szybko i się nie przejmować.

meeedzik no Twoje zapasy są imponujące Podpowiedz mi co to znaczy, że odżywki są emolientowe, bo mnie to ciekawi, a nie wiem
I gdzie można kupić te maski Romantic? Ja to jestem napalona na kosmetyki do włosów jak szczerbaty na suchary :P

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2013-05-27 o 22:14
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 22:06   #3237
zelka9o
Zadomowienie

cześć Wszystkim !!
Mam teraz kilka dni wolnego to będę się tu pojawiać i wrócę na stałe w końńcu !!

Meedzik jak obiecała - pojawiam się i postaram sie zostać

Heroine Kotku Ty Mój Najdroższe !!!!!!!!!!!!!!!! wróciłaś ! jak cudownie kuwa !! jak tęskniłam za Tobą ! nawet nie wiedziałam żę wyjechałaś ! ;/ dowiedziałam się jak już Cie nie było
Weś opowiadaj gdzie to byłaś , jak tam było ! wszystko wszystko !
Byłaś tak blisko mnie a ja nie wiedziałam ?????????? jak to możliwe !!
zelka9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-27, 22:16   #3238
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Coctail ja na 99,9 % jestem pewna, że jak weźmiesz tak jak mówisz, spóźnioną, a zaraz następną tabletkę, to nic takiego się nie stanie. Tym bardziej, że bierzesz tabsy tak długo, więc nie masz owulacji, organizm jest tak już ustawiony, a w większości przypadków to średnio kilka tygodni zajmuje zanim powróci owulacja normalna. Oczywiście że nie u wszystkich tak jest, ale nie po jednym dniu, tym bardziej, że na wszystkich tabsach, które brałam piszą, żeby wziąć szybko i się nie przejmować.
No właśnie na internecie straszą, że ta pierwsza jest najważniejsza i można zajść w ciąże. Tym bardziej, że grzeczna wczoraj nie byłam
Stary 2013-05-27, 22:17   #3239
meeedzik
Zakorzenienie

Japanication dbam jak tylko mogę tzn smaruję, masuję, balsamuję, ćwiczę choć z ostatnim teraz coraz kiepsko, bo nie chce mi się
ale czuję się zmotywowana i od jutra zamierzam powrócić do ściskania agrafki i mooże jakaś skakanka

W ogóle tak piszecie o tym bieganiu, że i mnie się zachciało biegać może też zacznę po @ i jak się ociepli, będę biegała z psem akurst ciocia wyjechała do Niemiec na 2 miesiące a jej pies ( Amstaff ) lubi dużo ruchu to będzie dobre dla nas obojga
Stary 2013-05-27, 22:17   #3240
Japanication
Zadomowienie

Cytat:
Japanication pamiętasz o mnie, czy na utrzymaniu to też mniej więcej taki jadłospis jak wrzuciłeś dzisiaj?
Ważysz 6 kg mniej, ale chyba masz wyższy współczynnik aktywności ( praca fizyczna tak? ), wychodzi jakieś 1480 kcal ( przy 1,2 - generalnie poczytaj jak się liczy współczynnik aktywności i podstaw do wzoru, który dałem w tamtym poście ), więc myślę, że spokojnie.
Ewentualnie możesz sobie dołożyć więcej węgli na lepsze samopoczucie ( np. płatków i ryżu po 10g więcej ), białka i tłuszcze myślę, że są w normie.
Jak coś się będzie dziać to można dołożyć też trochę więcej twarogu.

Cytat:
W ogóle tak piszecie o tym bieganiu, że i mnie się zachciało biegać
Najlepsza forma aerobów, ale...i tak wolę jeździć na rowerze. :P
Plusem roweru jest to, że można na nim jeździć znacznie dłużej ( czasami zdarza mi się nawet 4 godziny ) a wtedy się więcej tłuszczu spali + dobrze wpływa na nogi.
Ja generalnie genetycznie mam sporej objętości uda, a od kiedy jeżdżę długo na rowerze - mam luźniejsze spodnie w okolicach ud.

Czas edycji: 2013-05-27 o 22:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości