|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Ja jestem z Wrocławia. Niestety, ale po chorobie spanie mojego dziecka sie popsuło. Budzi sie w nocy i jest coraz gorzej. Dzisiaj w nocy na nowo wprowadzam metode 3,5,7. Ech, przy moim uparciuchu bedzie cieżko. Szykuję sie na 2godziny darcia
|
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Ja bym nie miała serca żeby dziecko się tak długo darło
Pękłoby mi.
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Mi tak samo Nie dla mnie takie metody.
|
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Spoznione zyczenia dla wszystkich Mam Mnie z rana corcia obudzila mocnym przytulaskiem i buziakiem. Czego skutkiem byl caly osliniony moj policzek![]() Ewunia- Mala przeslodka, przyjela super pozycje do spania! Czy ja dobrze widze, ona usnela w polowie na pilce? A teraz napisze Wam hit. Pare dni temu maz pojechal na szkolenie, wiec wieczorne karmienie i usypianie mlodej spadlo na mnie. Zawsze po karmieniu maz smaruje Oliwce dziasla. Jakie bylo moje zdziwinie, kiedy podczas smarowania dziasel okazalo sie, ze cora ma dwie DUZE 4 na gorze! Oczywiscie maz byl w szoku i nie wiedzial, ze ona ma te zeby. Tlumaczyl sie tym, ze smarowal jej tylko dol, bo myslal, ze musi najpierw dwojka wyjsc
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Na wstępie spóźnione życzenia dla Was mamuśki samy słonecznych i radosnych dni z Waszymi pociechami niech dostarczają Wam Dużo uśmiechów. Cytat:
Mój łobuz to na bank jakby tylko dłużej był cicho to już gdzieś coś by majstrował. Takiego aniołka to tylko pozazdrościć.---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [QUOTE=kism;40983640] A u nas z nowości - Kajko chodzi! Pociesznie wygląda Rączki trzyma wyciągnięte do przodu, więc mówimy na niego "zombie" O Maksiu też mogę coś dobrego napisać Pamiętacie, że wprowadziłam mu dietę? Chyba nie pisałam Wam, że oprócz tego zaczął brać też tak ja tabletki na tarczycę. Na szczęście ma tylko niedoczynność bez Hashimoto, może to będzie tylko tak w okresie rozwojowym i potem mu przejdzie, W każdym razie bierze teraz malutką dawkę leku i nie wiem, co zadziałało, pewnie jedno i drugie, ale efekt jest taki, że od jesieni urósł 4 cm i schudł 3 kg, do tego spoważniał i zmienił się bardzo na korzyść! Mój duży synek Gratulacje postępów To widzę że nie tylko Mój Stasiek wygląda komicznie jak zaczął chodzić, tyle że on to robił trzy kroki potem ręce do góry i robił zamach na wersalkę np. kłaniając się do połowy. Śmialiśmy się zę chce wyznanie zmienić bo tak to wygladał jakby się modlił po ichniemu , ale teraz już lepiej trzyma pion
|
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Mi też już słabo na myśl co nas dzisiaj czeka. Jednak wiem, ze moja Niunia szybko załapie i nie bedzie tak źle. Byle byc twardym przez ta pierwsza noc.
Cytat:
Gratuluje dwoch cWorek!!!! Kurde, mialam od dzisiaj zaczac chodzic na fitness, ale mala dala mi taki wycisk w Nocy, ze nie mialam sil. Moze zaczne od przyszlego tegydnia..I tak zaczynam juz miesiac...
|
|
|
|
|
|
#1387 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Cytat:
Jeśli chodzi o tort to ehhhh.. śni mi sie po nocach Nie wiem jeszcze jaki smak zrobić, może coś poradzicie? Chciałabym, żeby był mało słodki, bo planuję obłożyć go masą lukrową i chciałam wykonać jakieś dekoracje z tej masy. Robiłam próbny, ale źle się do tego zabrałam i zamiast misia wyszło mi prosie z chorągiewką ( nie pytajcie Wczoraj kupiłam ciastolinę Tylko teraz nie wiem jaki smak. Ta masa jest mega słodka, w końcu wchodzi w nią 1kg cukru pudru :P krem musi być więc jakiś lżejszy. CO polecacie? Cytat:
ja od kilku dni męczę się przy ewce chodakowskiej i ostatniej płycie z shape'a. Bo podejście do fitnessu miałam podobne. Nigdy się nie mogłam zebrać. co do tej metody okrutnej, ja raz spróbowałam.. ale nie przebrnełam, to nie na moje nerwy i sumienie. Ale życzę powodzenia ! |
||
|
|
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=begie13;40934007]
Tosia nie lubi siedzieć w foteliku, nie jest przyzwyczajona do jazdy, w majówkę jechaliśmy do bawialni, droga zajęła nam 15 minut a ta wrzeszczała cały czas, tyle, że my mamy jeszcze ten pierwszy fotelik, myślę, że jak kupimy ( na dniach) nowy sytuacja się polepszy... mam nadzieję, bo z początkiem czerwca chyba wyjeżdżamy i mamy do przejechania 500km Ja też muszę kupić większy może rzeczywiście w większym będzie im wygodniej. My pod koniec czerwca też mamy do przejechania z 400km mam nadzieje ze w nowym będzie wygodniej. |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Wczoraj rano przyjechał TŻ, niespodziewanie tak wczesnie ( ostatecznie informacja była taka,że wroci dzis popołudniu). Zastał nas w piżamach, ale jaka radocha! Mała po prostu na krok nie chciałą go opuścic, stęskniła sie ![]() No, ale co z tego.. dziś juz go nie ma do wieczora znowu.. a poza tym najprowdopodobniej szykuje sie wyjazd w przyszłym roku na 9-10 miesięcy ![]() ![]() ![]() millena- my też robimy imprezkę 8czerwca najprawdopodobniej, choc w gre wchodzi też 16, zalezy jak jednej babci bedzie pasowac ![]() powodzenia w torcie! rinco- moja tez długo była w tyle za innymi dzieciakami, nie raczkowała np. A teraz minuty na miejscu nie usiedzi, raczkuje jak szalona, wstaje, a wczoraj 1 raz zaczeła sie przesuwac koło mebli ![]() Ewunia- Twoja córa super! Świetna poza do snu Moja tez nigdy nie zasneła sama w czasie zabawy.. Ale w nocy przybiera baaardzo dziwaczne pozy![]() martula- ząbków gratulujemy, TŻ śmieszny
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, za chwilę sezon truskawkowy, będziecie dawać maluchom truskawki??
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1392 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ząbków A to Ci niespodzianka ![]() Cytat:
Odczekałam 3 dni i jej nie wysypała to daje jej już więcej bo jej bardzo smakują ![]() Sto lat dla Piotrusia
|
||
|
|
|
|
#1393 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój teraz z kolei myśli o wyjeździe do Szwecji ( nadal jesteśmy bez pracy). Dałam raz małej ale wysypało ją w okolicy pieluszki :/ |
|||
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na boże ciało-bo wolne![]() obvy nie wyjechał, trzymam za to kciuki od wczoraj Dodam, że byłby to wyjazd bez żadnego przyjazdu zostałby nam telefon na 10mscy..A macie jakiś punkt zaczepienia w Szwecji? ja bym z checia gdzies we 3 pojechała
|
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkim jubilatom i jubilatkom życzę dużo zdrówka. Przepraszam że tak zbiorowo, ale wpadam nieregularnie i nie wiem komu już składałam życzenia. ![]() Wpadam też z takim małym problemem. W sumie to sami sobie narobiliśmy "biedy". Od kiedy wróciłam do pracy Hania zaczęła się budzić po kilka razy w nocy. No to jak płakała 5-ty cz 6-ty raz to nie miałam już sił i zabierałam ją do nas do łóżka. I teraz tak się przyzwyczaiła że zdarzają się takie noce że śpi z nami cały czas. Budzi się z przeraźliwym płaczem, nic nie pomaga. Jak tylko zabiorę ją do łóżka to momentalnie zasypia. Jak próbujemy ją odłożyć to znowu to samo- straszny płacz. Obiecuję sobie że ją tego oduczę ale nie mam pomysłu jak to zrobić. Pomożecie?
|
|
|
#1396 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż jest tylko na weekendy czasami raz na 2 tygodnie więc wole jak śpi ze mną bo śpi dużo dłużej.Dodam że nie mam w sypialni miejsca wstawić jej łóżeczka ,a Liwka śpiąc w łóżeczku było by z 10 pobudek więc odpada bo pózniej bym chodziła jak zoombi.---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- [QUOTE=Efijy;41016757] Cytat:
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
to sie pocieszyłam- TŻ jednak pracuje nawet w boże ciało
![]() rozowa- narazie staram sie takiej mysli do siebie nie dopuszczac nawet.. to nie tylko tyle,że wyjazd, ale i realne zagrożenie życia.. brr, nie nie nie, nie mysle o tym nawet
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
mój mąż też miał w planach zaciągnąc się do wojska ale na szczęście szybko mu przeszło.
|
|
#1399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodziak Mój synuś wczoraj w nocy obudził się na butlę, myślałam, że od razu uśnie a on skowroneczek-przypomniało mu się, że nogi służa do chodzenia i mnie za rękę i zwiedzaliśmy mieszkanie Ja od pół roku postanawiam "od jutra" ćwiczyć chociaż brzuszki, bo przydałoby się przed latem trochę zgubić tu i ówdzie, ale jakoś to "jutro" jeszcze nie nadeszło |
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
no to mam synka przylepę, zasypia tylko przy mnie
wcześniej z mężem leżał po kąpieli a teraz mu się odwidziało... ratujcie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj w nocy będę walczyć z Mała. Dziewczyny, trzymajcie kciuki żeby wyła max.pół godziny!!! Będę pisac na bieżąco! |
||
|
|
|
|
#1402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z usypianiem i nie tylko. Jak się przebudziła, a ja np.. siedziałam w wannie, to musiałam wyleźć, bo jak mąż chciał ją przytulić do snu to wyła na cały blok- a ja wchodziłam, głaskałam po pleckach i cisza
|
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
libretka ja też daję mrożone truskawki, mam od mojej mamy.
T. zrobił się od jakiegoś czasu smoczkowy. Tak jak kiedyś tylko do spania, tak teraz jak znajdzie na podłodze to od razu do dzioba pakuje. Albo czasem się go po prostu domaga i potem lata z tym dydolem, bawi się ze smokiem w buzi, w wózku też przeważnie go ma no chyba, ze wcina w wozku bułę
Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-05-27 o 22:31 |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maciuś też teraz usypia tylko ze mną, ale ja uwielbiam te chwile razem więc nie widzę w tym problemu. Aaaa... co wczoraj wyprawiał przy zasypianiu... rozbawiony na całego, kazał sobie rozpiąć od dołu śpiworek i wyjął na wierzch stopy w pajacu. Jak się zorientował, że nie ma gołych stóp zaczął się drzeć i ciągnąć za pajaca. W ogóle ostatnio małym fetyszystą się zrobił. Broń Boże żeby mu skarpety założyć! Drze się i od razu zdejmuje W sobotę chciałam rozchodzić po mieszkaniu nowe buty. Tylko zobaczył, zaczął piszczeć. Usiadłam, zdjął mi je, ustawił na stoliku. Bije sobie brawo! Poszedł. Wraca. Patrzy na te buty. Zdjął ze stolika. Obadał. Schował pod stolik
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2013-05-27 o 22:43 |
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona po kąpieli jest przytulana i kładziona przeze mnie do łóżka i jak wcześniej pięknie zasypiała w ciągu 10 minut tak teraz ma świetną zabawę wstając, uciekając i rzucając smoczkiem. Wychodziłam już kilka razy z pokoju to ona zaczynała na stojaka śpiewać, gadać. nawet jak mnie 10 minut nie było to ona znalazła zajęcie - przerzucała kocyk z jednej ręki do drugiej. Nie wiem co robić teraz usypianie trwa godzinę chyba jednak nieco znieczulona jestem jak wiem, że dziecku nic się nie dzieje, nic nie boli... przy histerii jak ją podnoszę i przytulam to zaczyna się nawijka i śmiech, więc ewidentnie nic jej nie jest, tylko leżeć nie chce, ale oczy trze
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2013-05-27 o 22:48 |
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, ja dziecka płaczącego nie zostawiam i nigdy nie zostawiałam. Uważam, że to nieludzkie.
I lepiej żebym się nie odzywała w tym temacie. Maluchy mają tylko nas, rodziców. I to my jesteśmy zobowiązani zapewnić im bezpieczeństwo i opiekę, zapewnić miłość. Nie piszę, że którakolwiek z nas nie kocha swojego dziecka, ale dla mnie zostawienie płaczącego malucha do "wypłakania się" jest nie w porządku.
|
|
|
#1408 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dla kolejnych roczniaków - Dominiki, Stasia, Mikołaja i Piotrusia życzenia zdrowia, szczęścia i sto lat!
Cytat:
Właśnie, to była moja pierwsza myśl, że tabletki nie zdziałają tak łatwo tego, co może natura, tylko argumentów mi brak ![]() W ogóle fajna strona, moc artykułów Czy polecasz ogólnie to, co tam wypisują? Tak pytam Ciebie, specjalistkę od zdrowszego i ciekawszego jedzenia. Brakuje mi takiej wiedzy, a chciałabym żywić całą moją rodzinę zdrowiej. Na razie wydrukowałam sobie o zdrowych śniadaniach dla dzieci, postaram się częściej robić różne kasze i pasty.Cytat:
![]() Tzn. macie z mężem takie zmiany w pracy, że wymieniacie się przy Martusi? Pewnie nie jest lekko i w tygodniu niewiele się widzicie? Wpadaj częściej na jakieś słówko ![]() Cytat:
![]() Wyluzowanie od dawna jest uważane za bardzo ciążogenny czynnik |
|||
|
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Czesc!
W nocy było ok płakała, a właściwie darła sie płaczem wymuszającym 30min wiec jestem całkiem zadowolona. Dzisiaj powinno byc podobnie lub lepiej. Dałam Małej jajecznice i oczywiście jej nie smakuje. Alez z niej niejadek ![]() Tak w ogole pisałam Wam, ze opiekunka dawała Małej kosmiczne ilości mleka. Od czasu jak juz nie dostaje tyle mleka robi zupelnie inne kupki i i robi je codziennie i jakos dobrze znosi nowosci. Tylko co z tego jak ona nie chce nic jesc. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2013-05-28 o 09:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Pękłoby mi.
Mój łobuz to na bank jakby tylko dłużej był cicho to już gdzieś coś by majstrował. Takiego aniołka to tylko pozazdrościć.

13.08.2011
Czy polecasz ogólnie to, co tam wypisują?