|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Dziewczyny, wczoraj miałam koszmarny dzień tzn. męczący, pojechałam do pracy przed siódma i wrociłam o 20 do domu; zaliczyłam wracajac Tesco.... ale juz nie pamietam kiedy byłam tak zmeczona, może to ta pogoda; wstyd sie przyznac ale usnełam w ubraniu z nieumytymi zebami
pamietam tylko jak sie przebudziłam i taka zrezygnowana stanik odpinałam ale sił, żeby wstac nie było![]() Wiem, że niektóre z Was pracuja w szkole... ja nie wiem jak Wy to robicie? Proawdziłam wczoraj warsztaty w gimnazjum i podejrzewam, ze te dzieciory mnie tak wykonczyły - dodatkowo 30 osobowe klasy... masakra PODZIWIAM NAUCZYCIELI![]() W Tesco mój cudowny mąż poszedł ze mna na bobaskowe rzeczy i nie mogłam go stamtad wyciagnąć - powiedział, że musi nawdychać atmosfery i obeznać sie co jest co i do czego służy. Jak znalazł mleko modyfikowane to zapytał, czy naucze go tego przyrządzać - a ja na to, że sama nie umiem to sie razem nauczymy. on: to jak nie umiesz to jak bedziesz karmic? ja: Cycuchem, ale tego chyba nie da się Ciebie nauczyć ![]() wesoło było ![]() pogoda straszna jest zimno i pada i zimno i padadoczytuje bo mam zaległości przez cały wczorajszy dzien, ale nie dałyście az tak bardzo czadu jak czasem potraficie, wiec mam szanse za godzine skonczyc ![]() cieszy mnie, ze gadacie o tym wszytskich kosmetykach bo ja tego w ogole nie ogarniam Cytat:
BOMBA w mojej małej kolekcji jest w kategorii the best ofCytat:
![]() Cytat:
ja nie mam w ogole zadnych rzeczy... mam tylko spodenki z lidla, skarpetki szt 1, rekawiczki niedrapki szt 1, bodziaki szt 2 ahh i wózek... ale zaczynam od dzikiej strony bo mam tylko spacerówke, a nie mam gondoli...ale szukam![]() Cytat:
ja mam termin porodu identyczny jak miała moja mama ze mna (24.09) a urodziłam sie 21.09
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Rusałko gratulacje! ![]() Matal pokaż który to |
|
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zmęczenie bierze górę. Na szczęście najczęściej myję też z Edą zęby, bo on nie lubi sam ZASNĄŁ! Idę spać, dopóki nie wyje znów ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- O ten: http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...274005418.html już go tu wklejałam ![]() Tylko dostałam na maila więcej zdjęć i wygląda naprawdę porządnie
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
I trzymam
za dzisiejsze wizyty!---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() Moja już w przedszkolu, Małż zaprowadził. Mam luz do 15.30 ![]() Wiem, że wklejałaś ale wczoraj linków nie otwierałam bo cały dzień czytałam z telefonu. Fajny i wygląda na zadbany |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie wyspałam się co chwilę się budziłam i tak do 4:00 brrrrw dodatku pogoda do dupy bo leje
|
#4746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ważne żeby koła były pompowane, nie za małe, nie może być ciężki bo muszę zasuwać na drugie piętro. Bardzo podoba mi się ten który ty kupiłaś, więc myślę że poszukam czegos podobnego. Ja chcialam kupić w sierpniu wózek ale mojemu teraz chyba wpadnie troche dodatkowej kasy, więc logiczne byłoby spożytkować ją teraz w sensowny sposób. Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-05-28 o 08:10 |
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Matall ladny wozek
![]() ja zaraz pakuje torbe i lece do szpitala... mam nadzieje ze mnie tam nie zostawia ale chyba nadzieja matka glupich ![]() Madziuchna moja skracajaca szyjka ma 3,2 cm, ale chyba lekarzowi nie chodzilo tak bardzo o jej dlugosc tylko ze od srodka zaczal sie formowac taki stozek jakby i ze to moze puscic przy nacisku...a dzidzia jest skierowana dupa i nozkami do dolu i caly czas mnie kopie po pipce...byc moze to jest powodem ze sie skrocila... nio i dlatego maja to ocenic w szpitalu ehhh tylko jak ja sie tam z nimi dogadam to nie wiem hahah ogolnie juz w miare plynnie sie dogaduje ale w tematach skracajacej sie szyjki nie siedze hahahah
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dziewczyny nie wiem czy wiecie, ale w Biedronce jest promocja wkładek laktacyjnych DADA- 30 sztuk po 4, 99 pln. Ja sobie kupiłam jedno opakowanko. Promocja trwa do 05.06.2013 r.
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Matal super ten wózek
![]() ![]() Samba powodzenia
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Vea i rusałka gratuluję chłopców.
|
|
#4751 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() bedzie dobrze, a dzidzia grzecznie pokaze co ma miedzy nozkami ![]() oooo i narazie mamy przewage chlopcow.... bedzie wojna Ladan??? ![]() Cytat:
Doczlapalam jakos wczoraj na pietro, ale naprawde to byl wyczyn, nawet nie moglam sie polozyc / zgjac jak do lozka wlazilam MASAKRAAA ale rano jak sie obudzilam luzik i narazie nic mnie nie boli... mam nadzieje ze mnie nie lapnie w czwartek jak sie bede z waliza na lotnisku tarabanic ![]() Cytat:
Juz nawet pytal naszego lekarza (bo jak tylko jest na miejscu to zawsze ze mna na wizytach jest) i tutaj nie ma problemu, maz moze byc i przy SN i przy CC Cytat:
no widzisz a tak sie martwilas SUPERRR---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
x 100000
|
|||||
|
|
|
#4752 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nacinanie krocza to miałam przy pierwszym porodzie i fatalnie wspominam jedynie szycie na żywca bo samo nacinanie nie boli nic a nic.I szczerze mówiąc sama wolałam żeby nacięli niż miałoby pęknąć niekontrolowanie.O Staszica nie słyszałam nic złego choć nie wątpię,że i takie opinie są.Bo ile rodzących tyle opinii.A o świdnickiej porodówce również słyszałam dobre opinie Bądź tu człowieku mądry i wybieraj... Snow i ja-ika robimy potrójną imprezę ![]() Cytat:
Już kawał chłopa z Niego!![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świetny ten wózeczek i jaka fajna cena.A ja się biję z myślami kupować czy nie bosz kurcze ten po małej w stanie wprost idealnym.Ja bym chyba kupowała ale mój M. mówi,że nie bo szkoda wywalać pieniądze skoro ten wygląda jakby w ogóle nie był używany ![]() Wielkie kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|||||
|
|
|
#4753 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana!
Pogoda paskudna i przygnebiająca, mam tylko nadzieje, że nie wpłynie jakoś szczególnie na nas. Miałam dzis średnią noc, bo nie mogłam się wczoraj długo skontaktować z moim tż (który w odpowiedzi na pytania - tak jest Meksykaninem .Poszłam spać późno, a obudziłam się oczywiśćie przed budzikiem... Ta odległość i różnica czasu jest czasami naprawdę dobijająca i nie wiadomo dlaczego od jakiegoś czasu nie dochodzą do nas nasze smsy, które wcześniej dochodziły. A jak tylko są jakieś problemy z internetem, to ta bezradność i niemożność skomunikowania się jest okropna!Na szczęście już we czwartek mój tż będzie tu ze mną!!!!!! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Sambę i jej szpital! A Metal gratuluję wózka, którego kupno jak na razie jest dla mnie jeszcze czarną magią ![]() Miłego dnia! |
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa z wielkim tortem i soczkiem w ręku
Nie cierpię piwa, a w sobotę tak mi się zachciało, że obeszłam wszystkie sklepy monopolowe jak jakiś żul i szukałam smakowego bezalkoholowego. Niestety nie było, musiałam obejść się smakiem
|
#4757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-05-28 o 08:47 |
|||||
|
|
|
#4759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj powiedziałam szkole gudbaj ale jeszcze tam będę zaglądać Dyro stwiredził że pewnie mnie tak wczorajszą hospitacją zestresował że teraz mam l4 ale mam się nie przejmować tylko odpoczywać
|
|
|
|
|
#4760 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść.Czemu leje?
![]() Cytat:
Musiałam się poradzić innej matki, która tam wybierała ciuszki, bo nie wiedziałam jaki rozmiar jedst najmniejszy![]() Cytat:
Także to duży komfort![]() No jestem z Bielska, a znasz nasze szpitale? Tylko pisałam,że ja nie ze śląska bo my faktycznie uważamy się za górali, pomimo,że w woj.śląskim to nie mamy ze śląskiem nic wspólnego ![]() Cytat:
Prawda jest taka,że nikt nie wie jaka będzie reakcja kobiety na ból-czy będzie potrzebowała wsparcia czy też partner będzie ją denerwować. No i nikt nie wie jak facet zareaguje. Ale jeśli oboje chcą, to czemu nie? Gdybym miała SR to mój mąż byłby przy mnie na początku,ale już przy tej trzeciej fazie wolałabym już zostać z ciocią. Cytat:
![]() Problem z głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mu na to, że ON DZIDZIUŚ... no ale tata skapitulowal na szczescie... tez mu mowilam ze to glupie bo i tak sie ktos wypepla Cytat:
Cytat:
hurraaaKurde nie ma nigdzie miejsc w SR- przespałam... no grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Tak pisałyście o tych slubach i butach to tez sie pochwale. Ja miałam buty różowe pod kolor bukietu i sukienke sciagana po północy i buty na zmiane- zresztą oto zdjęcia 59.jpg 237.jpg 506.jpg
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana
matall gratuluję zakupu i szczerze zazdroszczę, że masz już to za sobą
|
#4764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie również mała położona pośladkowo i też czuję Jej kopniaczki w dole podbrzusza ale gin mi zrobił usg dopochwowe i szyjka ma 43mm.A mam nadzieję,że Ewka szybko się odwróci i z dwojga złego niech mnie już kopie po żebrach i żołądku niż po pipce ![]() Cytat:
problem w tym,że ten wózek przestał mi się podobać ...Cytat:
![]() Ja nigdy nie byłam wielką piwoszką ot jakieś piwko wpadło od czasu do czasu a teraz to mnie normalnie ssie i jak M. pił jakoś w sobotę to normalnie miałam ślinotok
|
|||
|
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
tassia śliczne zdjęcia
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz w szpitalu, nigdy żadnej operacji ani zabiegu...nigdy nie bałam się bólu,ale mogę bać się samej operacji i tego dochodzenia do siebie po niej. Łeee aż mi się płakać chce. W dodatku babeczka na SR opowiadała,że jak po porodzie naturalnym kładą Ci dzidziusia na piersi to to jest takie uczucie,że normalnie nie do opisania-najcudowniejsze na świecie. Ona prawie ryczała, ja też... Niestety tego nie ma przy cc ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Dziewczyna na SR wczoraj opowiadała,że w 23 tc miała skurcze i została w szpitalu i podobno te skurcze wyglądały tak,że na brzuchu jej się robiła taka górka i opadała.Nigdy nie myślałam,że tak to wygląda...
|
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4770 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

pamietam tylko jak sie przebudziłam i taka zrezygnowana stanik odpinałam ale sił, żeby wstac nie było
zimno i pada i zimno i pada

Agnieszka lat 31 ciąża...skomplikowane kiedyś opowiem więcej o tym. Przyjmijmy, że pierwsza udana! będzie synek termin porodu na 9.10.2013 ja się urodziłam 10.10 więc będę miała prezencik urodzinowy 
[/RIGHT]

i nie wiadomo dlaczego od jakiegoś czasu nie dochodzą do nas nasze smsy, które wcześniej dochodziły. A jak tylko są jakieś problemy z internetem, to ta bezradność i niemożność skomunikowania się jest okropna!
to sie odwrocilam i pytam palanta czy przypadkiem on nie ma pilki zamiast mozgu bo wyglasza zbedne komentarze