Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 07:47   #4741
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Dziewczyny, wczoraj miałam koszmarny dzień tzn. męczący, pojechałam do pracy przed siódma i wrociłam o 20 do domu; zaliczyłam wracajac Tesco.... ale juz nie pamietam kiedy byłam tak zmeczona, może to ta pogoda; wstyd sie przyznac ale usnełam w ubraniu z nieumytymi zebami pamietam tylko jak sie przebudziłam i taka zrezygnowana stanik odpinałam ale sił, żeby wstac nie było

Wiem, że niektóre z Was pracuja w szkole... ja nie wiem jak Wy to robicie? Proawdziłam wczoraj warsztaty w gimnazjum i podejrzewam, ze te dzieciory mnie tak wykonczyły - dodatkowo 30 osobowe klasy... masakra PODZIWIAM NAUCZYCIELI

W Tesco mój cudowny mąż poszedł ze mna na bobaskowe rzeczy i nie mogłam go stamtad wyciagnąć - powiedział, że musi nawdychać atmosfery i obeznać sie co jest co i do czego służy.
Jak znalazł mleko modyfikowane to zapytał, czy naucze go tego przyrządzać -
a ja na to, że sama nie umiem to sie razem nauczymy.
on: to jak nie umiesz to jak bedziesz karmic?
ja: Cycuchem, ale tego chyba nie da się Ciebie nauczyć

wesoło było

pogoda straszna jest zimno i pada i zimno i pada

doczytuje bo mam zaległości przez cały wczorajszy dzien, ale nie dałyście az tak bardzo czadu jak czasem potraficie, wiec mam szanse za godzine skonczyc

cieszy mnie, ze gadacie o tym wszytskich kosmetykach bo ja tego w ogole nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kropla ja oglądałam NIETYKALNYCH i faktycznie swietny film, można się popłakać ze śmiechu, a czasem i ze wzruszenia.

BOMBA w mojej małej kolekcji jest w kategorii the best of

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
mój mąż wczoraj wymyślił że musimy kupić proszek do prania dla dzidziusiów i już powoli prać i prasować te ubranka, kocyki, pieluszki itp bo potem z dużym brzuszkiem to mi będzie bardzo ciężko- kochany mój teraz to może jeszcze za wcześnie ale za miesiąc w lipcu już chyba się za to serio zabiorę chyba przez 2-3 miesiące już nic się tym ubrankom nie stanie w zamkniętej osobnej komódce nie?
ja nawet czytalam, ze dobrze zeby troche polezaly w domu przed zabraniem do szpitala, zeby nabrały flory bakteryjnej domu wiec pewnie dobrze

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Najlepszego : cmok:

No to bierz go. Na zimę może być czarna gondolka wszakże

Koleżanki też mi polecały Happy Family, ale taki biało-niebieski i na pewno go kupię

Ja ogólnie badanie pierwsze na toxo robiłam w sierpniu i igg wyszło ujemne. Na początku ciąży powtórzyłam i igg znowu ujemne no i igm też. No i teraz właśnie znowu będę robić igm.

Coś myślę,że to chłopczyk

Też go mam dla mojej dziewuszki

Ojeju dziewczyny a ja mam tak mało rzeczy
Tzn. ubranka kupuję teraz ciągle, ale oprócz tego mam jeden kocyk z biedry i jeden ręcznik, matę Rainforest, naklejki, 8x skarpetki i chyba tyle
Muszę nadgonić,ale to za miesiąc bo teraz nas remont czeka...

Nachodziłam się dzisiaj jak głupia po tych sklepach bleeee

ja nie mam w ogole zadnych rzeczy... mam tylko spodenki z lidla, skarpetki szt 1, rekawiczki niedrapki szt 1, bodziaki szt 2 ahh i wózek... ale zaczynam od dzikiej strony bo mam tylko spacerówke, a nie mam gondoli...ale szukam

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę , że mnie tak milo przyjmujecie. Imię chyba nie będzie tajemnicą Agnieszka lat 31 ciąża...skomplikowane kiedyś opowiem więcej o tym. Przyjmijmy, że pierwsza udana! będzie synek termin porodu na 9.10.2013 ja się urodziłam 10.10 więc będę miała prezencik urodzinowy Imię nie wybrane bo moja " małża" mówi, że mamy jeszcze czas ja bym chciała Tymona lub Tobiasza.
HAHA - mamy szanse obie zrobic sobie prezent urodzinowy ja mam termin porodu identyczny jak miała moja mama ze mna (24.09) a urodziłam sie 21.09

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:52   #4742
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Rusałko gratulacje!

Matal pokaż który to
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:54   #4743
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
No to gratulacje. I trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Ja niestety co do wózka to cały czas szukam...
A czego szukasz?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj miałam koszmarny dzień tzn. męczący, pojechałam do pracy przed siódma i wrociłam o 20 do domu; zaliczyłam wracajac Tesco.... ale juz nie pamietam kiedy byłam tak zmeczona, może to ta pogoda; wstyd sie przyznac ale usnełam w ubraniu z nieumytymi zebami pamietam tylko jak sie przebudziłam i taka zrezygnowana stanik odpinałam ale sił, żeby wstac nie było

Wiem, że niektóre z Was pracuja w szkole... ja nie wiem jak Wy to robicie? Proawdziłam wczoraj warsztaty w gimnazjum i podejrzewam, ze te dzieciory mnie tak wykonczyły - dodatkowo 30 osobowe klasy... masakra PODZIWIAM NAUCZYCIELI

W Tesco mój cudowny mąż poszedł ze mna na bobaskowe rzeczy i nie mogłam go stamtad wyciagnąć - powiedział, że musi nawdychać atmosfery i obeznać sie co jest co i do czego służy.
Jak znalazł mleko modyfikowane to zapytał, czy naucze go tego przyrządzać -
a ja na to, że sama nie umiem to sie razem nauczymy.
on: to jak nie umiesz to jak bedziesz karmic?
ja: Cycuchem, ale tego chyba nie da się Ciebie nauczyć

wesoło było

pogoda straszna jest zimno i pada i zimno i pada

doczytuje bo mam zaległości przez cały wczorajszy dzien, ale nie dałyście az tak bardzo czadu jak czasem potraficie, wiec mam szanse za godzine skonczyc

cieszy mnie, ze gadacie o tym wszytskich kosmetykach bo ja tego w ogole nie ogarniam

BOMBA w mojej małej kolekcji jest w kategorii the best of

ja nawet czytalam, ze dobrze zeby troche polezaly w domu przed zabraniem do szpitala, zeby nabrały flory bakteryjnej domu wiec pewnie dobrze

ja nie mam w ogole zadnych rzeczy... mam tylko spodenki z lidla, skarpetki szt 1, rekawiczki niedrapki szt 1, bodziaki szt 2 ahh i wózek... ale zaczynam od dzikiej strony bo mam tylko spacerówke, a nie mam gondoli...ale szukam

HAHA - mamy szanse obie zrobic sobie prezent urodzinowy ja mam termin porodu identyczny jak miała moja mama ze mna (24.09) a urodziłam sie 21.09
Mi się to często zdarza
Zmęczenie bierze górę. Na szczęście najczęściej myję też z Edą zęby, bo on nie lubi sam

ZASNĄŁ!
Idę spać, dopóki nie wyje znów

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Rusałko gratulacje!

Matal pokaż który to
O ten:
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...274005418.html
już go tu wklejałam
Tylko dostałam na maila więcej zdjęć i wygląda naprawdę porządnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 07:56   #4744
gorgulek
Zakorzenienie

I trzymam za dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
ZASNĄŁ!
Idę spać, dopóki nie wyje znów
...

O ten:
już go tu wklejałam
Korzystaj póki możesz
Moja już w przedszkolu, Małż zaprowadził. Mam luz do 15.30

Wiem, że wklejałaś ale wczoraj linków nie otwierałam bo cały dzień czytałam z telefonu.
Fajny i wygląda na zadbany
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:06   #4745
kaska87
Zakorzenienie

hej
nie wyspałam się co chwilę się budziłam i tak do 4:00 brrrr
w dodatku pogoda do dupy bo leje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:09   #4746
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
A czego szukasz?
już go tu wklejałam
No właśnie. Dobre pytanie. Już mi się wydawało że znalazłam chyba Passo (ale pewna nie jestem) to mi mama nagadała że jak dla niej masywny.
Ważne żeby koła były pompowane, nie za małe, nie może być ciężki bo muszę zasuwać na drugie piętro. Bardzo podoba mi się ten który ty kupiłaś, więc myślę że poszukam czegos podobnego. Ja chcialam kupić w sierpniu wózek ale mojemu teraz chyba wpadnie troche dodatkowej kasy, więc logiczne byłoby spożytkować ją teraz w sensowny sposób.

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:10
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:20   #4747
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Matall ladny wozek

ja zaraz pakuje torbe i lece do szpitala... mam nadzieje ze mnie tam nie zostawia ale chyba nadzieja matka glupich

Madziuchna moja skracajaca szyjka ma 3,2 cm, ale chyba lekarzowi nie chodzilo tak bardzo o jej dlugosc tylko ze od srodka zaczal sie formowac taki stozek jakby i ze to moze puscic przy nacisku...a dzidzia jest skierowana dupa i nozkami do dolu i caly czas mnie kopie po pipce...byc moze to jest powodem ze sie skrocila... nio i dlatego maja to ocenic w szpitalu ehhh tylko jak ja sie tam z nimi dogadam to nie wiem hahah ogolnie juz w miare plynnie sie dogaduje ale w tematach skracajacej sie szyjki nie siedze hahahah
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:21   #4748
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć,

dziewczyny nie wiem czy wiecie, ale w Biedronce jest promocja wkładek laktacyjnych DADA- 30 sztuk po 4, 99 pln. Ja sobie kupiłam jedno opakowanko. Promocja trwa do 05.06.2013 r.
Stary 2013-05-28, 08:22   #4749
kaska87
Zakorzenienie

Matal super ten wózek no i cena
Samba powodzenia

Stary 2013-05-28, 08:24   #4750
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Vea i rusałka gratuluję chłopców.
Stary 2013-05-28, 08:35   #4751
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Pomyślałam sobie, że jak już pójdę spać to szybciej będzie jutro i będę mogła się przygotować do wizyty

Tak więc dobranoc, trzymajcie kciuki, żeby dzidziuś się ślicznie ustawił do badania
bedzie dobrze, a dzidzia grzecznie pokaze co ma miedzy nozkami

oooo i narazie mamy przewage chlopcow.... bedzie wojna Ladan???

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Na rwę najlepszy wg mnie basen. Są jeszcze takie pasy ale raczej nie nadają się dla ciężarnych. Rwa to chyba ucisk na nerw, a basen odciąża. Polecam
No basen mam... w sobote i niedziele sie w nim plawilam, ale tak w tyg to ciezko narazie, jak wracam po 19 do domu to juz mi sie nie chce moczyc a na dodatek pogoda jakas dziwna, bo zamiast normalnego o tej porze cypryjskiego upalu (+37) to mamy ok. +26 i do tego wiaterek zimny przez ta pogode woda nagrzewa sie tylko do +24 a to jak na tutejsze normy zimnooo
Doczlapalam jakos wczoraj na pietro, ale naprawde to byl wyczyn, nawet nie moglam sie polozyc / zgjac jak do lozka wlazilam MASAKRAAA ale rano jak sie obudzilam luzik i narazie nic mnie nie boli... mam nadzieje ze mnie nie lapnie w czwartek jak sie bede z waliza na lotnisku tarabanic

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mój TZ wynalazł sobie portal dla TZtów ciężarówek: http://tatapad.pl/
A tu całkiem śmieszny artykuł: http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-...n-ciezarowca/#
Miło z jego strony, że się tak angażuje

Jeszcze jeden ciekawy artukuł - nie brać TZ na sale porodową: http://tatapad.pl/zdrowie/mezczyzna-przy-porodzie/
Co o tym myślicie? Ja juz sama nie wiem. Wiele dziewczyn mówi, że TZ bardzo pomaga, ale mam koleżanki, które twierdzą, że to nie ma sensu..
u nas nie ma opcji zeby MM nie bylo przy mnie i to nie moj pomysl tylko jego zaraz na poczatku zakomunikowal ze bedzie i mam nawet nie kombinowac z inna opcja - KOCHANY
Juz nawet pytal naszego lekarza (bo jak tylko jest na miejscu to zawsze ze mna na wizytach jest) i tutaj nie ma problemu, maz moze byc i przy SN i przy CC

Cytat:
Kupiłam wózek
Dostałam śliczne zdjęcia, tzn. nie widać na nich, żeby było coś nie tak, wózek z 2012 roku, więc teraz tylko trzymamy kciuki, żeby pani nic nie ukrywała
no widzisz a tak sie martwilas SUPERRR

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Matall ladny wozek

ja zaraz pakuje torbe i lece do szpitala... mam nadzieje ze mnie tam nie zostawia ale chyba nadzieja matka glupich

Madziuchna moja skracajaca szyjka ma 3,2 cm, ale chyba lekarzowi nie chodzilo tak bardzo o jej dlugosc tylko ze od srodka zaczal sie formowac taki stozek jakby i ze to moze puscic przy nacisku...a dzidzia jest skierowana dupa i nozkami do dolu i caly czas mnie kopie po pipce...byc moze to jest powodem ze sie skrocila... nio i dlatego maja to ocenic w szpitalu ehhh tylko jak ja sie tam z nimi dogadam to nie wiem hahah ogolnie juz w miare plynnie sie dogaduje ale w tematach skracajacej sie szyjki nie siedze hahahah
x 100000
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:35   #4752
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
No widzisz, ja z kolei dużo rozbieżnych informacji się nasłuchałam o Staszica, na początku głównie złych, co mnie zniechęciło do tego szpitala, chociaż teraz dwie bliskie mi osoby urodziły tam i bez problemów w sumie. Na Jaczewskiego mają mało nowoczesne podejście do rodzącej, rodzisz tylko na leżąco, czy ci to pasi czy nie, obligatoryjnie też ci nacinaja krocze przy pierwszej ciąży, choćby nie wiem jak dobrze je przygotować do uniknięcia tego. Może to nie jest aż taki problem, bo na szał ogólnie i tak wolę się nie nastawaić, żeby się nie rozczarować. Położna z SR zareklamowała Świdnik, mimo, że sama pracuje na Staszica, ale ja się nasłuchałam średnio pochlebnych opinii; może i mają dogodniejsze warunki, dają dziecko na dwie godziny ci na pierś jak się urodzi i tż może być, a sale 2-osobowe i z udogodnieniami, ale lekarze ponoć masakra, poza tym jak nie masz w placówce lekarza prowadzącego, to jesteś taka pacjentka "niczyja" i to da się ponoć odczuć. Cóż...
No właśnie słyszałam o tym ich podejściu do rodzenia-leżysz i tyle.No i o położnych olewatorskich i lejących na wszystko.
Jeśli chodzi o nacinanie krocza to miałam przy pierwszym porodzie i fatalnie wspominam jedynie szycie na żywca bo samo nacinanie nie boli nic a nic.I szczerze mówiąc sama wolałam żeby nacięli niż miałoby pęknąć niekontrolowanie.
O Staszica nie słyszałam nic złego choć nie wątpię,że i takie opinie są.Bo ile rodzących tyle opinii.A o świdnickiej porodówce również słyszałam dobre opinie
Bądź tu człowieku mądry i wybieraj...

Snow i ja-ika robimy potrójną imprezę

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam i ja po wizycie Z dzidzią wszystko ok ...szyjka ma długość 3,7 więc git . Dzidzia była odwrócona tyłem i mimo że Adi siedział u lekarza na kolanach to mały tylko na sekunde się odwrócił do braciszka (...)
Już kawał chłopa z Niego!

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.(...)
Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Czesć Dziewczyny,
(...)
witajcie!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
(...)
Dzieć się ładnie zachowywał i pozwolił pooglądać i pomierzyć. Wszystkie wymiary z 23tc, poza kością udową, ta młodsza bo z 22,3 tc. Maluch waży 551g, ma wszystko na miejscu i ładne równe tętno 140

Aha i poprzednia "diagnoza" się potwierdziła, więc proszę o wpisanie CHŁOPAKA
Serdeczne gratki!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
U mnie wszytko w porządku, wszelkie pomiary i narządy mieszczą się w normach Szyjka ok. 4 cm, tętno dziecka 144, waży około 303 w 19tc

Dzidziuś pokazał nam swoje oblicze - będziemy mieliSYNKA

Jestem taka szczęśliwa, że wszystko z małym w porządku. I cieszę się że wiem kto tam we mnie mieszka
Serdeczne gratulacje!

Cytat:
Kupiłam wózek
Dostałam śliczne zdjęcia, tzn. nie widać na nich, żeby było coś nie tak, wózek z 2012 roku, więc teraz tylko trzymamy kciuki, żeby pani nic nie ukrywała
(...)
Tobie również gratuluję! Świetny ten wózeczek i jaka fajna cena.
A ja się biję z myślami kupować czy nie bosz kurcze ten po małej w stanie wprost idealnym.Ja bym chyba kupowała ale mój M. mówi,że nie bo szkoda wywalać pieniądze skoro ten wygląda jakby w ogóle nie był używany

Wielkie kciuki za dzisiejsze wizyty
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:36   #4753
kindo7
Raczkowanie

Witam z rana!

Pogoda paskudna i przygnebiająca, mam tylko nadzieje, że nie wpłynie jakoś szczególnie na nas.

Miałam dzis średnią noc, bo nie mogłam się wczoraj długo skontaktować z moim tż (który w odpowiedzi na pytania - tak jest Meksykaninem .
Poszłam spać późno, a obudziłam się oczywiśćie przed budzikiem...

Ta odległość i różnica czasu jest czasami naprawdę dobijająca i nie wiadomo dlaczego od jakiegoś czasu nie dochodzą do nas nasze smsy, które wcześniej dochodziły. A jak tylko są jakieś problemy z internetem, to ta bezradność i niemożność skomunikowania się jest okropna!

Na szczęście już we czwartek mój tż będzie tu ze mną!!!!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Sambę i jej szpital!
A Metal gratuluję wózka, którego kupno jak na razie jest dla mnie jeszcze czarną magią

Miłego dnia!
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:38   #4754
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Tobie również gratuluję! Świetny ten wózeczek i jaka fajna cena.
A ja się biję z myślami kupować czy nie bosz kurcze ten po małej w stanie wprost idealnym.Ja bym chyba kupowała ale mój M. mówi,że nie bo szkoda wywalać pieniądze skoro ten wygląda jakby w ogóle nie był używany
to szkoda kasy- mąż ma rację kupisz sobie później jakąś wypaśną spacerówkę

Stary 2013-05-28, 08:40   #4755
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się o poranku.
Vea, rusałko gratuluję chłopców. Też się zgadzam że Jaś to piękne imię.
Cierpliwość przyjmij spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe

Witam nowe mamusie na wątku
Czytałam wczoraj na bieżąco ale niestety samopoczucie nie pozwalało ma pisać. Wiem że twardnienia brzucha w ciąży to norma ale zaczynam się zastanawiać czy ich ilość w moim przypadku to nie przegięcie. Jak się zaczynają to potrafią być regularnie co 10 min. No nic. Idę 8 do lekarza to się zapytam. Póki co nie będę panikować
gin mi wczoraj powiedział że tak do 8 razy dziennie jeśli brzuch twardnieje to jest w normie ale jeżeli więcej to mam się do niego dzwonić bezpośrednio lub zgłosić siedo szpitala
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:43   #4756
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Snow i ja-ika robimy potrójną imprezę
Taaa z wielkim tortem i soczkiem w ręku

Nie cierpię piwa, a w sobotę tak mi się zachciało, że obeszłam wszystkie sklepy monopolowe jak jakiś żul i szukałam smakowego bezalkoholowego. Niestety nie było, musiałam obejść się smakiem
Stary 2013-05-28, 08:44   #4757
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam wózek

Eda się przewraca o własne nogi, ale spać nie będzie

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Eda leży i mówi: "Idziemy nie spać"
Stary 2013-05-28, 08:46   #4758
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mam dzisiaj nerwowy dzien bylam rano w lidlu, wzielam B. sandaly zeby miala do zlobka, oczywiscie bylam bez niej i okazalo sie teraz ze za male dobrze ze lidla mam 200 m od domu to spacerkiem poszlysmy wymienic. no ale idzie dwoch pedalow i wkur*wil mnie komentarz jednego z nich "a ta to pilke polknela" ... ogolnie nie ruszaja mnie takie teksty, ale nie czaje jak ktos obcy wiedzac ze uslysze komentuje to sie odwrocilam i pytam palanta czy przypadkiem on nie ma pilki zamiast mozgu bo wyglasza zbedne komentarze ma szczescie ze przeprosil a o sandalkach oczywiscie moglam zapomniec bo juz nie bylo tego modelu w ogole, wiec trzeba bylo oddac, a idealne do niszczenia na podworku byly
Prostactwo na całej linii.

Cytat:
Z nudów upiekałam muffinki z jagodami... Zjadłam jedną ciepłą i mnie brzuch rozbolał... Ała.
Ja wczoraj zjadłam babkę drożdżową, popiłam kefirem i w międzyczasie dojadałam żurawiną. Matko jak mnie wzdęło., nie mogłam powietrza złapać tak napuchłam.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czyktóraś z mam używała? : balsam do brodawek piersiowych http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...wych-30ml.html intensywny krem na rozstępy http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...tepy-75ml.html poporodowy żel do ciała http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...0ml-10576.html ???
Co do tego balsamu do brodawek z Musteli- dostałam go na warsztatach, ale nie mam z nim doświadczenia.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde, wyobrazcie sobie ze siedze w domu od 3 dni, a dzisiaj wyszlam na 15 minut na poczte wyslac list... przychodze do domu, a mama mi mowi ze kontrola z zusu byla:/ (jestem na L4 bez zalecenia leżenia) noi moja mama palnęła ze jestem u lekarza, ten z zusu powiedzial zebym miala zaswiadczenie od lekarza ze bylam, noi teraz nie wiem czy sie pokaze np jutro znowu czy przyjdzie pismo zebym to wyjasnila czy co ?? Stresa mam... a tak cos czulam ze przyjda bo koncem maja mam dostac od nich pierwszy zasiłek
Po pierwsze masz L4 z opcją "może chodzić", więc dziwi mnie nieco ich nalot i zdziwienie, że Cie nie ma. No ale następnym razem gdyby taka sytuacja się pojawiła powiedziałabym, że byłaś w aptece po środek na ból np brzucha. W takiej sytuacji wątpie aby poprosili Ciebie o przedstawienie rachunku z owej apteki

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuję waszej pomocy! pojawiły mi się straszne rozstępy na piersiach i teraz nie wiem co kupić na nie to:http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...tepy-75ml.html czy to : http://www.aptekagemini.pl/mustela-9...owy-150ml.html
Strasznie drogie te kosmetyki. Nie oszukujmy się, ale moim zdaniem jak ktos ma tendencję do rozstępów to żaden kosmetyk nie spowoduje, że ich w ogóle nie będzie. Wydaje mi się, że jedynie można im jakoś pomóc aby tak nie wychodziły. Nie rzucałabym sie na takie drogie kosmetyki. Mnie pod lewą piersią wyskoczyły dwa rozstępy, kupiłam z perfecta mama krem na biust i stosuje go na przemian z balsamem Kozie Mleko. Perfecta kosztowała mnie w promocji kilkanaście zł. Od tamtej pory nic nowego nie mam.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:47
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:47   #4759
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Jak miło słyszeć takie słowa nie tylko z rana ale w ogóle kiedy dookoła się tylko psioczy na nauczycieli Ja dzisiaj powiedziałam szkole gudbaj ale jeszcze tam będę zaglądać Dyro stwiredził że pewnie mnie tak wczorajszą hospitacją zestresował że teraz mam l4 ale mam się nie przejmować tylko odpoczywać Przynajmniej jest miły w stosunku do mnie bo potrafi być niezbyt przyjemny
Stary 2013-05-28, 08:49   #4760
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.Czemu leje?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Witaj Narzeczony Meksykanin?

Brawoooo! Gratuluję Synka Też mam wizytę 17.06, będziemy się razem stresować

Rusałko, gratuluję Synka!

A my wyskoczyliśmy wieczorkiem do Tesco, upolowaliśmy koszuleczkę dla Zuzinki i dwa bodziaki większe. Byliśmy też w Auchan i wybraliśmy cudne bluzki z długim rękawem, ale sie wkurzyliśmy bo 5 minut do zamknięcia, do kasy ze 20 osób, a oczywiście jedna kasa otwarta. Poszliśmy sobie... ;/

A w ogóle to mam okazję kupić mój (prawie) wymarzony wózek, praktycznie nieużywany, tylko stelaż... oszczędność co najmniej 3-4 stówki. Prawie wymarzony bo bylam bardziej za czarnym w białe kropki a jest biały w czarne.... I tak śliczny
Też byłam w Auchanie, były bodziaki za jakieś 6-7 zł,ale materiał taki se.Za to kupiłam skarpeteczki Musiałam się poradzić innej matki, która tam wybierała ciuszki, bo nie wiedziałam jaki rozmiar jedst najmniejszy

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Fajnie mieć taką ciocię, bo nie dość że ktoś bliski będzie przy Tobie to na dodatek ktoś kto się zna. Zresztą jeśli pracuje w tym szpitalu to na pewno nikt cie tam nie zlekceważy. Na pewno czujesz się bezpiecznie
To prawda, mam pewne,że przyjmą mnie na oddział, gdyby coś się działo zawsze mogę do niej zadzwonić, pomoże nam przy dziecku zarówno w szpitalu jak i później w domu Także to duży komfort

Cytat:
Dlaczego ja myślałam, że Ty z Bielska...
No jestem z Bielska, a znasz nasze szpitale?
Tylko pisałam,że ja nie ze śląska bo my faktycznie uważamy się za górali, pomimo,że w woj.śląskim to nie mamy ze śląskiem nic wspólnego

Cytat:
Gratulacje półmetka w takim razie Ależ ten czas pędzi

Mój TZ wynalazł sobie portal dla TZtów ciężarówek: http://tatapad.pl/
A tu całkiem śmieszny artykuł: http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-...n-ciezarowca/#
Miło z jego strony, że się tak angażuje

Jeszcze jeden ciekawy artukuł - nie brać TZ na sale porodową: http://tatapad.pl/zdrowie/mezczyzna-przy-porodzie/
Co o tym myślicie? Ja juz sama nie wiem. Wiele dziewczyn mówi, że TZ bardzo pomaga, ale mam koleżanki, które twierdzą, że to nie ma sensu..

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Ja mogę nad tym popracować bo mam środek dnia, ale potrzebuje kompana
Na mojej SR wczoraj był omawiany ten temat. Wszyscy tatusiowie zdecydowali,że będą przy sn, chociaż podobno na pierwszych zajęciach nie byli przekonani. A przez te zajęcia sami doszli do tego,że chcą.
Prawda jest taka,że nikt nie wie jaka będzie reakcja kobiety na ból-czy będzie potrzebowała wsparcia czy też partner będzie ją denerwować. No i nikt nie wie jak facet zareaguje. Ale jeśli oboje chcą, to czemu nie?

Gdybym miała SR to mój mąż byłby przy mnie na początku,ale już przy tej trzeciej fazie wolałabym już zostać z ciocią.

Cytat:
Kupiłam wózek

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Jupiii cieszę się
Problem z głowy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
nie wyspałam się co chwilę się budziłam i tak do 4:00 brrrr
w dodatku pogoda do dupy bo leje
Mnie też Lilka obudziła o 4:55 i już nie mogłam zasnąć

Cytat:
Matall ladny wozek

Czemu do szpitala??

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:50   #4761
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Dziś mam wolne, więc wreszcie udało mi się Was nadrobić

Jeśli mąż siedzi w IT i myślicie po przeprowadzce to polecam Berlin. Mój mąż spędził tam w jednej firmie kilka dni i bardzo chwalił sobie i atmosfere w mieście i w pracy (nie trzeba mówić po niemiecku - obowiązujący język to angielski). Podobno sporo ludzi z całej Europy i bardzo miło. A ofert pracy dla programistów cała masa. Ja osobiście tam nie byłam, ale mąż mówi, że jest to bardzo fajne miasto, świetny social dla matek z dziećmi i do Polski kawałeczek tylko. Tylko ten język.. No ale, może można się przyzwyczaić do niemieckiego na ulicy
co do Berlina, to mieszkałam tam pół roku i nie do konca sie zgodze. Berlin to najbiedniejsze duze miasto Niemiec o dość wysokim bezrobociu. (nie mówie tu o konkretnym srodowisku programistów bo o tym nie mam pojecia). Jezyk angielski - hmmm można się dogadac, ale to w ogole nie jest w zadnym stopniu jezyk obowiazujacy. Miasto jest genialne, atmosfera cudowna, multi kulti itp. Natomiast zalezy co kto szuka. Ja wiele razy myslalam zeby sie tam przeprowadzic na stałe, ale w moim zawodzie to nie bardzo:/

Cytat:
Witam i ja po wizycie Z dzidzią wszystko ok ...szyjka ma długość 3,7 więc git . Dzidzia była odwrócona tyłem i mimo że Adi siedział u lekarza na kolanach to mały tylko na sekunde się odwrócił do braciszka Jeśli chodzi o wae to jest rozbieżność między 700 a 900gram i lekarz powiedział że będzie pewnie ok 850 gram ( kawał chłopa już).Od jutra jestem z wami na bieżąco gdyz odzyskałam komp i mam l4 do następnej wizyty czyli 24.06 (możesz mnie ladan dopisac na godz 18:30). Dzwoniłam do szkoły że jutro przyjade i dyro mówił że może lepiej żebym nie przyjeżdżała ale mam teraz dużo papierowej roboty związanej z awansem i musze się tym zająć. Trzeba się trochę przed egzaminem przymilić do dyrektora...zwła szcza po dzisiejszej niezapowiedzianej hospitacji, która podobno wyszła super ale szczegóły miał właśnie jutro ze mna omówić Dorzucam zdięcie mojego groszka z 24t5d i idę sie zająć moim małym rozrabiaką. A jak ogarnę przez najbliższy tydzień papiery to już biorę się na ostro za wyprawke
gratki dobrych wiadomości

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no też tak myśle, ale wolałam zapytać

swoją drogą chyba jeszcz o tym nie pisałam... moja teściowa wszystkim mówi że ona nie chce znać płci dziecka i mamy jej nie mówić
dziwne dla mnie takie cyrki, tym bardziej że my chcemy wiedzieć... no i siostra tż była dwa razy w ciąży i teściowa wiedziała jaka płeć
bo chce mieć niespodziankę
i tak prędzej czy później się dowie jak wszyscy wkoło będą wiedzieć
albo to ja jestem dziwna i się czepiam
moj tata tez twierdzil ze chce miec niespodzianke... i 2 tyg temu cos mu tam chcialam opowiedziec i mowie... eh nie moge ci nic opowiadac bo się wygadam, a on na to, ze już się wygadalas ostatnio mówiac, że on.
Ja mu na to, że ON DZIDZIUŚ... no ale tata skapitulowal na szczescie...
tez mu mowilam ze to glupie bo i tak sie ktos wypepla

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Na rwę najlepszy wg mnie basen. Są jeszcze takie pasy ale raczej nie nadają się dla ciężarnych. Rwa to chyba ucisk na nerw, a basen odciąża. Polecam
sa wlasnie specjalne pasy na rwe w ciazy/ ja wlasnie jestem przed zakupem takiego, polecila mi neurolog, zeby kupic, szczegolnie ze cierpie na rwe od paru lat i mam kregoslup do operacji... bedzie musial jeszcze troche poczekac

Cytat:
Kupiłam wózek

gratulacje WÓZKA hurraaa

Kurde nie ma nigdzie miejsc w SR- przespałam... no grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tak pisałyście o tych slubach i butach to tez sie pochwale.
Ja miałam buty różowe pod kolor bukietu i sukienke sciagana po północy i buty na zmiane- zresztą oto zdjęcia
59.jpg

237.jpg

506.jpg

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:50   #4762
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Witam z rana!

Pogoda paskudna i przygnebiająca, mam tylko nadzieje, że nie wpłynie jakoś szczególnie na nas.

Miałam dzis średnią noc, bo nie mogłam się wczoraj długo skontaktować z moim tż (który w odpowiedzi na pytania - tak jest Meksykaninem .
Poszłam spać późno, a obudziłam się oczywiśćie przed budzikiem...

Ta odległość i różnica czasu jest czasami naprawdę dobijająca i nie wiadomo dlaczego od jakiegoś czasu nie dochodzą do nas nasze smsy, które wcześniej dochodziły. A jak tylko są jakieś problemy z internetem, to ta bezradność i niemożność skomunikowania się jest okropna!

Na szczęście już we czwartek mój tż będzie tu ze mną!!!!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Sambę i jej szpital!
A Metal gratuluję wózka, którego kupno jak na razie jest dla mnie jeszcze czarną magią

Miłego dnia!
Gdzie się poznaliście?

Stary 2013-05-28, 08:51   #4763
ladanseuse14
Zakorzenienie

witam się z rana

matall gratuluję zakupu i szczerze zazdroszczę, że masz już to za sobą
Stary 2013-05-28, 08:51   #4764
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Matall ladny wozek

Samba powodzenia

U mnie również mała położona pośladkowo i też czuję Jej kopniaczki w dole podbrzusza ale gin mi zrobił usg dopochwowe i szyjka ma 43mm.A mam nadzieję,że Ewka szybko się odwróci i z dwojga złego niech mnie już kopie po żebrach i żołądku niż po pipce

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to szkoda kasy- mąż ma rację kupisz sobie później jakąś wypaśną spacerówkę
No ja wiem,że M. ma jak najbardziej racjonalne podejście i to fajnie problem w tym,że ten wózek przestał mi się podobać ...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Taaa z wielkim tortem i soczkiem w ręku

Nie cierpię piwa, a w sobotę tak mi się zachciało, że obeszłam wszystkie sklepy monopolowe jak jakiś żul i szukałam smakowego bezalkoholowego. Niestety nie było, musiałam obejść się smakiem
hehe może być i tak

Ja nigdy nie byłam wielką piwoszką ot jakieś piwko wpadło od czasu do czasu a teraz to mnie normalnie ssie i jak M. pił jakoś w sobotę to normalnie miałam ślinotok Niestety bavarii w moim prowincjonalnym K. nie uświadczysz trza by do Lublina ale przecież nie pognam mojego M. 45km po piwo dla mnie.Czy może pognać?
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:52   #4765
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
gin mi wczoraj powiedział że tak do 8 razy dziennie jeśli brzuch twardnieje to jest w normie ale jeżeli więcej to mam się do niego dzwonić bezpośrednio lub zgłosić siedo szpitala
Qurcze nie strasz mnie. U mnie na pewno ta ilość jest duuuużooo większa
Stary 2013-05-28, 08:53   #4766
ladanseuse14
Zakorzenienie

tassia śliczne zdjęcia
Stary 2013-05-28, 08:56   #4767
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
bedzie dobrze, a dzidzia grzecznie pokaze co ma miedzy nozkami

oooo i narazie mamy przewage chlopcow.... bedzie wojna Ladan???

No basen mam... w sobote i niedziele sie w nim plawilam, ale tak w tyg to ciezko narazie, jak wracam po 19 do domu to juz mi sie nie chce moczyc a na dodatek pogoda jakas dziwna, bo zamiast normalnego o tej porze cypryjskiego upalu (+37) to mamy ok. +26 i do tego wiaterek zimny przez ta pogode woda nagrzewa sie tylko do +24 a to jak na tutejsze normy zimnooo
Doczlapalam jakos wczoraj na pietro, ale naprawde to byl wyczyn, nawet nie moglam sie polozyc / zgjac jak do lozka wlazilam MASAKRAAA ale rano jak sie obudzilam luzik i narazie nic mnie nie boli... mam nadzieje ze mnie nie lapnie w czwartek jak sie bede z waliza na lotnisku tarabanic

u nas nie ma opcji zeby MM nie bylo przy mnie i to nie moj pomysl tylko jego zaraz na poczatku zakomunikowal ze bedzie i mam nawet nie kombinowac z inna opcja - KOCHANY
Juz nawet pytal naszego lekarza (bo jak tylko jest na miejscu to zawsze ze mna na wizytach jest) i tutaj nie ma problemu, maz moze byc i przy SN i przy CC

no widzisz a tak sie martwilas SUPERRR

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

x 100000
Zazdroszczę. Niby rozumiem,że to operacja i muszą być zachowane sterylne warunki,ale przecież kobieta przy cc jest znieczulona od cycków w dół, boi się. Ja nie przeżyję,jeśli ktoś nie będzie mnie trzymał za rękę, naprawdę.
Pierwszy raz w szpitalu, nigdy żadnej operacji ani zabiegu...nigdy nie bałam się bólu,ale mogę bać się samej operacji i tego dochodzenia do siebie po niej. Łeee aż mi się płakać chce.

W dodatku babeczka na SR opowiadała,że jak po porodzie naturalnym kładą Ci dzidziusia na piersi to to jest takie uczucie,że normalnie nie do opisania-najcudowniejsze na świecie. Ona prawie ryczała, ja też... Niestety tego nie ma przy cc

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
A co jak mi po prostu stwardnieje wieczorem i taki już zostaje?

Dziewczyna na SR wczoraj opowiadała,że w 23 tc miała skurcze i została w szpitalu i podobno te skurcze wyglądały tak,że na brzuchu jej się robiła taka górka i opadała.Nigdy nie myślałam,że tak to wygląda...

Stary 2013-05-28, 08:57   #4768
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
jeżeli masz dużo więcej to może warto skonsultować to wcześniej na wszelki wypadek
Stary 2013-05-28, 08:59   #4769
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli masz dużo więcej to może warto skonsultować to wcześniej na wszelki wypadek
Stary 2013-05-28, 09:01   #4770
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat moja siostra ma dziś wizytę u naszej pani gin to może spróbuję się wbić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości