|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#3512 |
|
Wtajemniczenie
|
weronisiek-da sie ale czasem to trwa.Ja tez jestem taka,ze wole zrobic sama niz czekac.A teraz jak mam w lato kupe roboty w ogrodku to czasem cos w domu nie zrobie.I maz sam chwyci za odkurzacz
ale np obiecal mi ze w ciazy bedzie czyscil kuwety kotow-i co?Czysci 2 razy w tygodniu bo przewaznie zapomina Bo trzeba zejsc do piwnicy i posprzatac i nie jest po drodze. Ale co mi sie udalo-zawsze jeczal ze po pracy ma cos w domu zrobic-odkad mamy wlasny-bez gadania sam sie bierze za robote i to od razu po pracy.W szoku jestem.Ale trwalo to 8 lat |
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Również witam się w ten kolejny pochmurny i u mnie deszczowy dzień.
Mam iść na zajęcia, tam z reguły są niezbyt fajne zapachy a ja mam mdłości od rana nie wiem jak ja wytrzymam
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044]Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p
Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE] No jak jedynak to faktycznie ciężko... POstaw m teśmieci na jego reczach albo na jego drodze" tak żeby zauważył i je w końcu wziął. Poza tym ja robiłam tak kiedy, że jak sie do śmietnika nic nie mieściło to stawiałam mu dany śmieć przed komp. tv zależy co robił. I tak czekały, a jak akurat jakieś ciasto robiłam to już w ogóle.. i do dzisiaj wynosi śmieci :P choć czasem zapomina, ale sporadycznie
|
#3515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka już moja ciążowa uroda, 6 tygodni przetrwałam, to przetrwam jeszcze kilka (bo liczę że do końca ciąży to nie potrwa)
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam dwa, bo jak się ulało to bralam drugi. W pierwszej ciąży nie mialam rożka bo noworodek był na lato a teraz to jednak kupię, bo owinę maleństwo i będzie miało cieplutko. Chociaż pamiętam, ze wolałam samego dzidziusia nosić no ale cóż nie moja wygoda ważna tylko aby miało cieplutko...
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044]Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p
Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE] Jeeejku,zycze zeby wszelkie dolegliwosci przeszly jak najszybciej.my baby niestety tak mamy,ze latwo cos sie przypaleta:/ A co do facetow.... Ja jak smieci nie wcisne w reke to tez potrafia postac troche,dlatego czasem zagradzam nimi drzwi wyjsciowe,zeby nie dalo sie wyjsc kiedys nie moglam uwierzyc w pojemnosc naszej smietniczki,gora w niej rosla,stozek piekny ulozony,tak zeby tylko nie trzeba bylo za szybko worka wymieniac![]() ![]() maz zawsze mi wtedy gada,ze widzialam co bralam i najpierw mam kochac za jego wady,dopiero pozniej za zalety![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was ma/ miała/ planuje zakup takiej żyrafki? http://zyrafa-sophie.pl/zyrafa-sophi...w-pudelku.html Nie wiem jak u nas ale na Zachodzie to podobno hit, ciekawa jestem czy się sprawdza i rzeczywiście takie dobre dla dziecka?
|
|
#3520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój mąż niestety wychodzi z założenia, że on chodzi do pracy (ja nie chodzę bo mam firmę w domu- firmę, gotowanie, sprzątanie, dziecko), po pracy coś majsterkuje więc już sprzątać nie musi, ale muszę mu w głowie poprzestawiać bo jak pojawi się 2 dziecko to się zarobię. Już przy Oli bywało, że chodziłam na rzęsach bo nie wyrabiałam z obiadem, zajmowaniem się noworodkiem. A moja teściowa mieszka na dole i nie wiem dlaczego, ale nie ciągnie jej do pomocy nam...
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Rybko ja miałam 4 cienkie i 1 ciepły.
Ibby w łóżeczku, inny na dwor; inny kladlam na podloge pod mate i jeden na zapas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mój to by pewnie przekroczył śmieci i tyle |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolorowo nie jest, ale przy Chinach mimo wszelkich niuansów nie wypadamy aż tak źle. Anoula Nam jak przejdzie to też w jednym czasie ![]() Kocyk już kupiiliśmy jeden w niedzielę, jako pierwszą Dzidziusiową rzecz. Taki mięciutki, ale średniogruby. Chcę kupić jeszcze La Millou Weronisiek mój jest dokładnie taki sam... Ja teraz nie dam rady myć naczyń bo mam te mdłości i nawet płyn mnie odrzuca, więc on je myje tak raz na.. 3-4 dni
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-05-28 o 09:28 |
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też miewam czasami takie straszne sny... ale dobrze,że masz dziś wizytę przynajmniej się troszkę uspokoisz i humorek będzie lepszy ![]() Witamy się w równym 18 tyg U Nas dziś też pochmurno... niby od jutra ma się coś pogoda poprawić-zobaczymy. Rybka, ja planuję kupić na razie 3 kocyki; 2mniejsze (już mam) i jeden większy. 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty kobitki!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Azealia jak tak tutaj czytam dziewczyn opisy ciąży to widzę, że nie zawsze to tak pięknie wszystko w jednym czasie, ale oby jak najszybciej.
Ciekawe czy obrzydzenie do słodyczy mi przejdzie i na własnym ślubie będę mogła zjeść kawałek tortu . Zaczęłam się tak zastanawiać bo mój TP nigdy nie jest liczony wg OM tylko USG. Wg pierwszego kończymy 11 tydzień wg kolejnego to już prawie końcówka 12 i zastanawiam się jak liczyć wiek Juniora, czy zostać do końca ciąży wierna liczeniu wg pierwszego USG czy po każdym robić weryfikację? ![]() Zbieram się na uczelnie, ciekawe ile stron będę miała do nadrabiania jak wrócę
|
|
|
|
#3526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I tą samą zagwozdkę mam, wg OM dzisiaj mam: 11t4d wg ostatniego USG: 12t3d I tym sposobem z 15.12 wg usg termin przesunął mi się na 8.12 ... Mój lekarz kieruje się terminem OM, bo na usg byłam w 10t5d i w kartę mam wpisane wizyta w 10tc.
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym poczekała do kolejnej wizyty i wtedy może już bardziej się unormuję..., być może maluszek jeszcze nadgoni termin z OM i wtedy wszystko się wyrówna.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
REybka super, że lepisj się czujesz. Ja miałam 3 kocyki, było akurat
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044]Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE] Leć do tego lekarza, nie ma sensu się męczyć, a sumie nie wiadomo co to dokładnie, czasem leczenie jest konieczne i to szybko. A do TŻ prosto z mostu i do skutku. Ja najpierw toczyłam z mężem wojny, bo myslałam, ze mnie zlewa, jak mu truję o sprzątaniu po sobie, aż po jakimś czasie zauważyłam, że on serio nie widzi, że coś leży, trzeba to podnieść/wyrzucić/sprzątnąć, no inna sprawa, że mógłby w ogóle nie rzucac, ale faceci mają jakąś normalnie dysfunkcję mózgu w tym względzie przestałam się wkuzrac, zaczęłam pokazywać paluchem, po jakimś czasie magia zaczęła działać a terz w ciąży to już w ogóle czysta bajka Cytat:
A co do żyrafki, to pierwszy raz widze, ale nie wydałabym 60 zł po to żeby dziecko miało zabawkę, którą niby mają wszystkie dzieci, a już najbardziej to mnie odrzucił tekst, mają ją nawet dzieci gwiazd W niczym one nie lepsze od całej reszty dzieci ogólnie to nie lubię gonić za modąJa na początku nie tykałam słodkiego, niestety tak mi się zmieniło, ze teraz mogłabym nie tykać nic innego :/ Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-28 o 09:48 |
|||
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam w 16 tygodniu
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
Nad imionami musimy pomyśleć...a jakieś typy są ![]() Nie ukrywam, że biorę pod uwagę Lilianę, Maję, Martę, Laurę, Kornelię...ale jeszcze się na konkretne nie zdecydowaliśmy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20
Cytat:
Anulka,a wy już macie imię wybrane dla córeczki?
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, jeszcze nic nie zdecydowaliśmy, chyba wolę jeszcze poczekać na potwierdzenie, tego że córa, bo wystarczająco dziwnie by mi było, jakby mi teraz powiedzieli, ze chłopaczek, a jak bym już po imieniu się zwracała, to już w ogóle
Ale coś mi ostatnio Hania do głowy wpadła, nigdy wczęsniej mi się specjalnie to imię nie podobało, ale ja zgadzam się z twierdzeniem, ze do cżłowieka po prostu jakieś imię pasuje, nigdy wczesniej też nie myślałam o nazwaniu córki Ania, jak ma nasza pierwsza, ale przy wybieraniu nagle wszystkie nasze typy poszły w odstawkę ![]() Nie wiem tylko czy ta Hania mi zostanie, ale już widze jak podoba się mężowi
|
|
|
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
Hania
Tą żyrafkę też pierwszy raz na oczy widzę, ale to pewnie dlatego, że nie jestem dzieckiem z Francji i nie dostałam jej do kołyski Też dla mnie kolejne nakręcanie na gadżet. Dzieci Nicole Richie takie miały... A ona miała anoreksję, to co? Dziecku żyrafkę, a sobie anoreksję? ![]() Wy piszecie że na słodkie nie bardzo- a mnie w ogóle od słodkiego nie odrzuciło, jeszcze teraz mam fazę na lody i pierogi ruskie od 3 dni jem na obiad i kolację
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Ja jutro o 16 mam wizytę nareeeeszcie Tak bardzo chciałabym już poczuć maleństwo
|
|
|
|
#3535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten deszczowy dzień
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044]Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE] Żeby infekcja jak najszybciej przeszła, bo też to niedawno przerabiałam i wiem jakie to uciążliwe jest ;/. Co do męża, chyba każdy facet nienauczalny jest mój w prawdzie nie jedynak ale jak on dorastał to siostry już dawno się z domu wyprowadziły i został sam z mamą która go za bardzo rozpieściła, teraz nie robi praktycznie nic. Nawet mi się nie chce pisać jaki leń z niego bo szkoda moich nerwów Cytat:
Typy imion macie piękne, podoba mi się każde z tych ![]() Muszę się Wam pochwalić... idę dzisiaj do kosmetyczki zrobić sobie mały przedurodzinowy prezent i troszkę się upiększyć, a co mi tam
|
||||
|
|
|
#3536 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja w rowniutkim 14 tygodniu! Od jutra wkraczamy w 15
![]() Katar dalej męczy, ratunku! Za oknem dosłownie powódź...ehh dobrze, że do pracy nie idę tylko się kuruję w domowych pieleszach. Cytat:
A ja przed USG zawsze sikam czy to dowcipne czy przez brzuch, pełny pęcherz to dla mnie zbyt duzy dyskomfort, tym bardziej, że zwykle na wizyce trzeba też wskoczyć na samolot ![]() Cytat:
Cytat:
Z tego jeden bym kupiła taki grubszy a 2 cieńsze. I zakochana jestem w tych z La Millou ale ta cena Cytat:
![]() A odnośnie żyrafy to uważam za zbędną i szkoda wydawać te 60 zł. I w ogóle to dla mnie jakas nowość ;P
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie od jutra 16 tydzień, rety kiedy to zleciało? A dzisiaj mam wizytę i z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej jak zwykle się denerwuję. Mam wyniki cytologii (nie wiem jak je interpretować, ale chyba po staremu to II grupa) i posiew moczu. Dzisiaj się ocknęłam i zrobiłam jeszcze kilka innych badań (toxo i elektrolity) ale nie oczekuję wyników przed wizytą niestety. No i grupę krwi robiłam (konflikt serologiczny) na szczęście przeciwciał nie ma. W ogóle z tą toksoplazmozą to mam niezłą zagwostkę. Bo na początku ciąży robiłam oba testy i wyszło że nigdy nie chorowałam, nie mam przeciwciał i nie choruję obecnie. Niestety w domu moich rodziców jest chory pies (w sensie umierający raczej) i tak się boję, żeby nic z niego nie przeszło na mnie. Nie dotykam go i co chwilę myję ręce - myślicie że on może być nosicielem toxo? Na wszelki wypadek zrobiłam dziś badania. Oby wszystko było w porządku. Niby czytałam że toxo mozna się zarazić jedząc mięso, ale już sama nie wiem. |
|
|
|
#3538 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obyś nie miała kontaktu z odchodami pieska na wszelki wypadek |
|||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031347]ha ha
mój to by pewnie przekroczył śmieci i tyle to bym mu te śmieci na głowe wysypała Cytat:
|
|
#3540 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale większość zakażeń pochodzi od zakażeń drogą pokarmową- zjedzenie niedogotowanego, niedopieczonego zakażonego toxo mięsa.. No i ogólnie warzywa i owoce trzeba myć bo mogą na nich być odchody kota. I w mleku kota i jego ślinie też mogą być śladowe ilości, ale to już chyba skrajne przypadki. Od psa toksoplazmozą się na pewno nie zarazisz. Tak sobie myślę, że jak już zacznę czuć ruchy to zeświruję do reszty ![]() będę co chwiile schizować że się za mało rusza itp..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

ale np obiecal mi ze w ciazy bedzie czyscil kuwety kotow-i co?Czysci 2 razy w tygodniu bo przewaznie zapomina 

Mój mąż niestety wychodzi z założenia, że on chodzi do pracy (ja nie chodzę bo mam firmę w domu- firmę, gotowanie, sprzątanie, dziecko), po pracy coś majsterkuje więc już sprzątać nie musi, ale muszę mu w głowie poprzestawiać bo jak pojawi się 2 dziecko to się zarobię. Już przy Oli bywało, że chodziłam na rzęsach bo nie wyrabiałam z obiadem, zajmowaniem się noworodkiem. A moja teściowa mieszka na dole i nie wiem dlaczego, ale nie ciągnie jej do pomocy nam...

mój to by pewnie przekroczył śmieci i tyle 

.
i pierogi ruskie od 3 dni jem na obiad i kolację 
Jak można w taki sposób pozbyć się dziecka