Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 08:38   #4801
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Właśnie z Aventa będę się rozglądała za butelką antykolkową i podgrzewaczem. Na razie jestem zielona w te klocki .

Cytat:
a fajne są? używaliście ich?
Cena i opinie innych nas przekonały. Wczoraj jak szukałam tych wkładek laktacyjnych z DADA jeden koleś podchodzi do półki i dosłownie myślałam, że wszystko wykupi. Nabrał największe paczki pampersów, chusteczki cuda nie widy.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:40 Powód: pisać nie umiem
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:38   #4802
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mnie pytanie skojarzyło się z mlekiem własnym, które np przechowujemy w lodówce. Wtedy siłą wyższą jest konieczność jego podgrzania.

Mnie gin ani razu nie sprawdzał szyjki ani na samolocie ani podczas usg dopipkowego :niewiem:. Jak poruszyłam kwestię, że wiele kobiet ma tendencję do skracania się szyjki powiedział, że jak nie zgłasza żadnych dolegliwości sugerujących, że coś mogłoby się z nią dziać to lepiej tam nic nie ruszać.

Ja mam skończone już 29, jedną nogą czuje 3 z przodu .

Ja się będę przymierzała do pampersów DADA z Biedronki. .
Cytat:
a fajne są? używaliście ich?
ja zaczynałam od nomalnych pampersów a potem próbowąłam innych typu babydream , czy te z lidla i skończyłam na dadach Jeśli dziecko nie uczula to dady sa dobre Wiadomo na początku nie ma co robić zapasów bo nie wiemy co dzidzie uczuli . Co do dad to ja miałam jeszce taki proplem że Adi mi zawsze pampersa przesikał a dady nigdy
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:42   #4803
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie z Aventa będę się rozglądała za butelką antykolkową i podgrzewaczem. Na razie jestem zielona w te klocki .

Cena i opinie innych nas przekonały. Wczoraj jak szukałam tych wkładek laktacyjnych z DADA jeden koleś podchodzi do półki i dosłownie myślałam, że wszystko wykupi. Nabrał największe paczki pampersów, chusteczki cuda nie widy.
ja posiadam ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...117567437.html polecam! cena bardzo niska

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja zaczynałam od nomalnych pampersów a potem próbowąłam innych typu babydream , czy te z lidla i skończyłam na dadach Jeśli dziecko nie uczula to dady sa dobre Wiadomo na początku nie ma co robić zapasów bo nie wiemy co dzidzie uczuli . Co do dad to ja miałam jeszce taki proplem że Adi mi zawsze pampersa przesikał a dady nigdy
potem tzn. po jakim czasie?
Stary 2013-05-28, 08:43   #4804
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie otóż zdarza mi się ze 2 razy wstać w nocy siku. Teraz idę na badanie moczu i wiadomo ma być pobrany ten z rana. Ale jakby nie patrzeć jak wstanę z rana to czy on będzie taki ranny ranny?Co innego jakbym przez całą noc nie sikała. Ja to mam problemy .

Czas edycji: 2013-05-28 o 08:47 Powód: pisać nie umiem
Stary 2013-05-28, 08:45   #4805
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie otóż zdarza mi się ze 2 razy wstać w nocy siku. Teraz idę na badanie moczu i wiadomo ma być pobrany ten z rana. Ale jakby nie patrzeć jak wstanę z rana to czy on będzie taki ranny ranny?Co innego jakbym przez cała noc nie sikała. Ja to mam problemy .
mi w szpitalu tłumaczyli, że mimo wstawania w nocy to pobrać ten ranny
Stary 2013-05-28, 08:45   #4806
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To wszystko jest nie na moje nerwy
Eda ma jakąś fazę antynocnik, sika wszędzie, gdzie popadnie i jak widzi nocnik, to ma histerię, mimo, że prawie rok chodzi bez pieluchy
a kibelek> a nakładka? a drzewko przed blokiem (znam pzypadek ktory dopiero tak nauczyl sie sikac i nie bylo bata by sikal w domu...)? a sikanie do nocnika na stojaco (to moj, ale trzeba zmywalna sciane miec naprzeciwko )?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:46   #4807
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
ja posiadam ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...117567437.html polecam! cena bardzo niska
Wow cena kusząca, ale ja takie zakupy dopiero w lipcu będę robiła. pewnie wtedy już nie będzie takiej promocji .

Czas edycji: 2013-05-28 o 08:49

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 08:46   #4808
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
nie ma, na torrentach tez nie. cóż, polisz móvi, trzeba pewno wieki poczekać...

tak mnie martwicie z tymi twardnieniami, bo ja w ogóle nie mam pojęcia czy u mnie takie coś się dzieje, jak to wygląda, jak to się czuję. no cimna jestem jak tabaka w rogu
No ja też nigdy nie wiem, skąd brać polskie filmy niestety A co do twardnienia, jak nic nie czujesz, to znaczy, że nie masz, więc to raczej nie jest powód do zmartwienia Mi jak twardnieje, to robi się cały brzuch jak kamień od razu, nie da się tego nie poczuć i nie zauważyć
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ojej myślałam, że u nas można ja się też muszę wybrać do okulisty sprawdzić oczy, ale już się modlę by nie było wskazania do CC umrę bez mojego męża
ja się czasem dziwię mojemu, że jest taki spokojny i opanowany i cierpliwy wczoraj był 4x w sklepie bo mam sklerozę najpierw po pieczywo, jak wrócił to mi się przypomniało, że nie ma śmietany, później obiad robiłam to poszedł po rzeczy, a jak wrócił to się okazało, że nie mam krupniku ja bym go chyba zabiła już za 2 razem
Kasia, twój mąż to chyba pod tym względem podobny do mojego - anioł normalnie. kochany, troskliwy, wszystko dla mnie robi, podaje mi, przytula, patrzy jak się czuje, pociesza, leci do sklepu, jak chcę albo jedzie ze mną po McFlurry, itp... Nie wkurza się na mnie nawet jak się głupio zachowuje, a w ciąży mi się to czasem zdarza, słucha marudzenia

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:48   #4809
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Wow cena kusząca, ale ja taki zakupy dopiero w lipcu będę robiła. pewnie wtedy już nie będzie takiej promocji .
ja kupiłam już jakiś czas temu, bo to się nie psuje i może bez problemu czekać w sumie jeszcze zanim poznałam płeć itp itd... to był jeden z pierwszych moich wyprawkowych zakupów
Stary 2013-05-28, 08:50   #4810
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wow cena kusząca, ale ja takie zakupy dopiero w lipcu będę robiła. pewnie wtedy już nie będzie takiej promocji .
one są cały czas ok 60zł tylko patrz na te natural, bo są też classic i smoczki są inne

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Kasia, twój mąż to chyba pod tym względem podobny do mojego - anioł normalnie. kochany, troskliwy, wszystko dla mnie robi, podaje mi, przytula, patrzy jak się czuje, pociesza, leci do sklepu, jak chcę albo jedzie ze mną po McFlurry, itp... Nie wkurza się na mnie nawet jak się głupio zachowuje, a w ciąży mi się to czasem zdarza, słucha marudzenia
inny by mnie chyba już zabił, mój brat czasem jak słyszy o co ja proszę męża to i mówi, że on by mnie kopnął w tyłek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:51   #4811
83monia
Zakorzenienie

samba - ja w poprzedniej ciazy dwa ostatnie meisiace chodzila z rozwarciem na 3 cm i szyjka 2 cm... i przenosilam ciaze o 10 dni... wiec nie martw sie na zapas. no i poprzednia ciaze mialam szyjke 3 cm, teraz 4 cm... w pierwszej 4 cm... wiec nie ma reguły

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-05-28 o 08:52

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 08:54   #4812
misia332
Zakorzenienie

Hej.

Matall gratuluję zakupu wózka.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:54   #4813
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No fakt, można kupić później.A mąż nie chciał by było za gorące albo za zimne, nie miał wyczucia, więc to ułatwiło życie.Ona studiowała i niestety musieli radzić sobie bez jej cyca przez te kilka godzin.
no własnie, o to tylko mi chodzi, że spokojnie mozna to kupić później jak okaże się, że faktycznie jest potrzebny bo może się okazać, że kupisz i będzie stał zupełnie bezużytecznie, bo własnego nie odciągniesz, mm nie będziesz dawać a obiadki będziesz gotowac sama

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja tam nie chcę rodzić bez tż, nie wyobrażam sobie to przechodzić bez niego. Był dla mnie mega wsparciem, trzymał za rękę, zwilżał usta wodą, pomagał chodzić do wc, dodawał mi sił...
Przecież nie patrzył mi w czasie porodu między nogi! Patrzył na mnie, mówił, że dam radę, dopytywał położnych, co i jak

Nie zauważyłam, żeby odcisnęło na nim to jakiekolwiek piętno.

Poza tym wychodzę z założenia, że skoro był przy robieniu, to czemu ma nie być przy porodzie? Sama dziecka nie robiłam, to sama nie chcę rodzić
abosulutnie się zgadzam, nie wiem czego można się obawiać we wspólnym porodzie? przecież partner nie siedzi między nogami tylko przy głowie, a jego obecność na prawdę bardzo pomaga

Samba, 3mam kciuki żeby CIę puścili szybko

Gratuluje udanych wczorajszych wizyt i poznanych płci

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:56   #4814
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale zasuwacie z tym pisaniem

nadrobiłam Was i mam pytanie czy można w końcu podgrzewać w mikrofalówce butelkę z mlekiem???
jesli twoje to sie nie zaleca, ale ja tak robilam . ponoc moze cos zmieniac ale w sumie nie wiem co. jesli modyfikowane - nie, podgrzewasz tylko wode i dosypujesz potem proszek.

Stary 2013-05-28, 08:58   #4815
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się tylko z rana i uprzejmie donoszę, że już się będę zbierać.
Pogoda za oknem nie sprzyja spacerom (leje), ale czego się nie robi dla dziecia.

Ech, boję się, że dzidziuś jest tak ułożony że nic nie będzie z tego USG. Ale z racji, że nadzieja umiera ostatnia, to trzymajcie kciuki,plissssssss.

No i pewnie do zobaczenia w nowym wątku
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 08:58   #4816
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
no

dziewczyny kupiłam tą Mustelę podwójnie działającą - czy któraś jej używa?
ja używałam musteli do tej pory, ale niewiem czy podwójnie działającej ale przeciw rozstępom, a nie na rozstępy na zamiene z rossmanowymi mazidłami i poki co nie mam ani jednego rozstępu. mysle co teraz kupic.. póki co smaruje się rosmanową oliwką i balsamem tak raz dziennie... po kapieli.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie bój żaby - u mnie też szyjka 3 cm. Ważne, że się nie skraca a śluz trzyma. Mój lekarz mówił, że najgorzej jak jest "na styk" - wówczas trzeba zakładać krążek.
Mi ta ginka na IP własnie tlumaczyła o tym krążku.

Moja szyjka ma 2.9 cm ale się skraca, ale ja nie potrafie leżeć

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Rusałko moje dwie koleżanki na dniach będą rodzić Jasia i Stasia-super imiona
Dziewczyny mi się Jaś i Staś podoba ale czy Jan, Janek, Stanisław, Staszek Wam się podoba??
ja mam taki mętlik z imieniem, że szok TŻ niepomaga, ja chce Tymona TŻ nie chce słyszeć, najbardziej spólne typy to Filip i Alan

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Matall ladny wozek

ja zaraz pakuje torbe i lece do szpitala... mam nadzieje ze mnie tam nie zostawia ale chyba nadzieja matka glupich

Madziuchna moja skracajaca szyjka ma 3,2 cm, ale chyba lekarzowi nie chodzilo tak bardzo o jej dlugosc tylko ze od srodka zaczal sie formowac taki stozek jakby i ze to moze puscic przy nacisku...a dzidzia jest skierowana dupa i nozkami do dolu i caly czas mnie kopie po pipce...byc moze to jest powodem ze sie skrocila... nio i dlatego maja to ocenic w szpitalu ehhh tylko jak ja sie tam z nimi dogadam to nie wiem hahah ogolnie juz w miare plynnie sie dogaduje ale w tematach skracajacej sie szyjki nie siedze hahahah
Samba ja mam dokładnie to samo co Ty tyle ze moja ma 2.9 i sie skraca, mialam propozycje zostać w szpitalu ale nie chciałam, mam kontrolować szyjkę co 1.5 tygodnia. Czy ty też to kopanie po pipce odczuwasz jako ból całego krocza??

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Czeeeść.Czemu leje?

Też byłam w Auchanie, były bodziaki za jakieś 6-7 zł,ale materiał taki se.Za to kupiłam skarpeteczki Musiałam się poradzić innej matki, która tam wybierała ciuszki, bo nie wiedziałam jaki rozmiar jedst najmniejszy
...

Na mojej SR wczoraj był omawiany ten temat. Wszyscy tatusiowie zdecydowali,że będą przy sn, chociaż podobno na pierwszych zajęciach nie byli przekonani. A przez te zajęcia sami doszli do tego,że chcą.
Prawda jest taka,że nikt nie wie jaka będzie reakcja kobiety na ból-czy będzie potrzebowała wsparcia czy też partner będzie ją denerwować. No i nikt nie wie jak facet zareaguje. Ale jeśli oboje chcą, to czemu nie?

Gdybym miała SR to mój mąż byłby przy mnie na początku,ale już przy tej trzeciej fazie wolałabym już zostać z ciocią.
I na jakim rozmiarze staneło z tymi skarpetkami bo widziałam fajne granatowe w 3 paku w h&m ale nie wiedziałam na jaki rozmiar mam się decydować i nie wziełam, najmniejsze były rozm. 10-12

Mój TŻ będzie ze mną w pierwszej fazie porodu, trzymać za rączkę, masować itd ale ja wiem, że on nieda rady dalej bo mu pikawa stanie, on odrazu ma ciśnienie 180/ 100 i puls ze 120 w takich syt- oczywiscie niechce isc do kardiologa ale pracuje nad tym. W domu ma ok 140 /100 powiedział że jak da radę to przetnie pepowine, ale myślimy o tej krwi pepowinowej więc sama niewiem jak to będzie
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj chrzesniak sie na nie od razu uczulił - ale co dziecko i matka to pewnie inna opinia, wiec wszytsko trzeba na "własnej" skórze sprawdzic
Ja mam na to patent. Do szpitala kupie PAMPERSYa do domu kupie: pampersy, dada, te rosmanowe i inne i bede sobie testować, a jak jakieś uczula, to poprostu będę wiedziała które

Moja kuzynka nakupowała całą szafkę chusteczek nawilżających jak były promocje w ciąży i niestety połowa na oddanie, bo uczulały.. ale niewiem które dokładnie więc czasami niema co robić zapasów.
Stary 2013-05-28, 08:59   #4817
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
one są cały czas ok 60zł tylko patrz na te natural, bo są też classic i smoczki są inne
Ło matko czeka mnie dokształcenie w tym temacie.

ladanseuse14 a w tym Twoim linku to są natural czy classic? Ja jestem normalnie ślepa i nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Co za ciemniak ze mnie.
Stary 2013-05-28, 09:03   #4818
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
to powiedzcie mi w takim razie co wy tam będziecie podgrzewać w tych podgrzewaczach bo ja juz całkiem zdurniałam

czyli co? jak dziecko sie obudzi w nocy i muszę zrobić mleko - to podgrzać muszę wodę? i dopiero zasypać mlekiem?

a czy można zagotować wodę w czajniku i zmieszać z zimną wodą, i dopiero dodać to mleko

wyjaśnijcie mi to proszę najprościej jak się da bo ja to jakiś ciemniak jestem
1. podgrzewasz wode jak sobie tam chcesz (czajnik, mikrofala, podgrzewacz) i dodajesz mleko. mleko lepiej rozpuszcza sie w goracej wodzie. jak rozpuscisz mleko to wtedy najlepiej dodac zimnej. jako ze w czajniku i mikrofali nie wyczujesz ile to ma stopni (zwykle gotujaca musi byc) to wlewasz polowe zimnej i polowe goracej (moj patent!) i masz idealna do picia

rada z jakiejs ksiazki - mieszac powoli a nie potrząsac butelka by rozpuscic bo robimy bąbebki. taki shake to moze juz powodowac wzdęcia - wiadomo, bąbelki jak w wodzie gazowanej rpawei!

co do wody - niby butelkowe wod sie zaleca ale ja tam wie ze kraniczanki sa dobre. ja butelkowa to tylko niskosodowa.

podgotowanie tych 30-60 ml wody by byl wrzatek trwa 30 sekund nie wiem czy oplaca sie cala noc miec wlaczony podgrzewacz by miec ten sam efekt...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-05-28 o 09:04
Stary 2013-05-28, 09:03   #4819
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No ja też nigdy nie wiem, skąd brać polskie filmy niestety A co do twardnienia, jak nic nie czujesz, to znaczy, że nie masz, więc to raczej nie jest powód do zmartwienia Mi jak twardnieje, to robi się cały brzuch jak kamień od razu, nie da się tego nie poczuć i nie zauważyć
no wlasnie obawiam sie, że u mnie się da. ja jestem gruba, w sensie miałam brzuch jak mała ciąża zanim w tej ciązy byłam i bywalo, ze ludzie mnie mylili z ciężarną. no więc jak mam takie zwłay tłuszczu, to one zawsze będą miękkie
dlatego też boje sie,ze ja u siebie tego moge nie zauwazyc/nie zauwazam
Stary 2013-05-28, 09:03   #4820
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Pogoda za oknem nie sprzyja spacerom (leje), ale czego się nie robi dla dziecia.

Ech, boję się, że dzidziuś jest tak ułożony że nic nie będzie z tego USG. Ale z racji, że nadzieja umiera ostatnia, to trzymajcie kciuki,plissssssss.

czekamy

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja mam na to patent. Do szpitala kupie PAMPERSYa do domu kupie: pampersy, dada, te rosmanowe i inne i bede sobie testować, a jak jakieś uczula, to poprostu będę wiedziała które

Moja kuzynka nakupowała całą szafkę chusteczek nawilżających jak były promocje w ciąży i niestety połowa na oddanie, bo uczulały.. ale niewiem które dokładnie więc czasami niema co robić zapasów.
a do szpitala 1 czy 2?

Cytat:
Ło matko czeka mnie dokształcenie w tym temacie.

ladanseuse14 a w tym Twoim linku to są natural czy classic? Ja jestem normalnie ślepa i nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Co za ciemniak ze mnie.
Stary 2013-05-28, 09:06   #4821
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

abosulutnie się zgadzam, nie wiem czego można się obawiać we wspólnym porodzie? przecież partner nie siedzi między nogami tylko przy głowie, a jego obecność na prawdę bardzo pomaga
Jeśli będę rodziła sn, planujemy poród rodzinny. Czego można się obawiać ze strony męża? Wiesz mój luby na stres reaguje jakby to powiedzieć dławiącym kaszlem przypominającym krok do wymiotów . Poród niewątpliwie jest wydarzeniem niecodziennym, śmiejemy się razem aby czasem nic na mnie nie zrobił .

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jesli twoje to sie nie zaleca, ale ja tak robilam . ponoc moze cos zmieniac ale w sumie nie wiem co. jesli modyfikowane - nie, podgrzewasz tylko wode i dosypujesz potem proszek.
No ale jak ktoś przechowuje w lodówie? Np pracująca mama, a karmić z butelki będzie Tato? Wtedy kurde no trzeba podgrzać.
Stary 2013-05-28, 09:06   #4822
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:07   #4823
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

a do szpitala 1 czy 2?
niewiem ja się spodziewam dużego dziecka, jak będzie w terminie więć chyba kupie 2, gdyby się coś działo wcześniej, zlece zakup 1 TŻowi

Ile czasu przed porodem planujecie mieć wszystko gotowe, torbę, poprane, poprasowane ubranka i całą wyprawkę??
Stary 2013-05-28, 09:09   #4824
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli będę rodziła sn, planujemy poród rodzinny. Czego można się obawiać ze strony męża? Wiesz mój luby na stres reaguje jakby to powiedzieć dławiącym kaszlem przypominającym krok do wymiotów . Poród niewątpliwie jest wydarzeniem niecodziennym, śmiejemy się razem aby czasem nic na mnie nie zrobił .

No ale jak ktoś przechowuje w lodówie? Np pracująca mama, a karmić z butelki będzie Tato? Wtedy kurde no trzeba podgrzać.
dobre ale w trakcie porodu jest taka adrenalina, że wiele odruchów które ma się na codzień po prostu nie występuje a jak coś się będzie działo, to zawsze może wyjść po oddech

a po jakim czasie planujesz powrót do pracy

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-05-28, 09:09   #4825
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

rada z jakiejs ksiazki - mieszac powoli a nie potrząsac butelka by rozpuscic bo robimy bąbebki. taki shake to moze juz powodowac wzdęcia - wiadomo, bąbelki jak w wodzie gazowanej rpawei!
Ostatnio na warsztatach położna przestrzegała Tatusiów aby z mleka nie robili szejków właśnie z powodu tej piany i możliwości wzdęć/kolek.
Stary 2013-05-28, 09:10   #4826
kaska87
Zakorzenienie

ja w połowie sierpnia będę ogarniać, a torbę chyba początkiem sierpnia spakuję

Cierpliwość czekamy na wieści dziołach

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:10   #4827
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Ile czasu przed porodem planujecie mieć wszystko gotowe, torbę, poprane, poprasowane ubranka i całą wyprawkę??
ja na początku sieprnia, czyli tak z 4-5 tygodni przed porodem

Hania

94,5....70,5....65

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 09:12   #4828
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

a po jakim czasie planujesz powrót do pracy
Po porodzie? To jest temat do obgadania z kierownikiem. W przyszłym tygodniu chce już nawiązać do moich przyszłych losów. Po wykorzystaniu minimum 14 tyg. mąż może dokończyć za mnie urlop macierzyński. Dobrze, że teraz jest taka możliwość. Zobaczymy co mi zakład pracy "zaproponuje".

Czas edycji: 2013-05-28 o 09:14
Stary 2013-05-28, 09:13   #4829
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja używałam musteli do tej pory, ale niewiem czy podwójnie działającej ale przeciw rozstępom, a nie na rozstępy na zamiene z rossmanowymi mazidłami i poki co nie mam ani jednego rozstępu. mysle co teraz kupic.. póki co smaruje się rosmanową oliwką i balsamem tak raz dziennie... po kapieli.

Mi ta ginka na IP własnie tlumaczyła o tym krążku.

Moja szyjka ma 2.9 cm ale się skraca, ale ja nie potrafie leżeć

Dziewczyny mi się Jaś i Staś podoba ale czy Jan, Janek, Stanisław, Staszek Wam się podoba??
ja mam taki mętlik z imieniem, że szok TŻ niepomaga, ja chce Tymona TŻ nie chce słyszeć, najbardziej spólne typy to Filip i Alan

Samba ja mam dokładnie to samo co Ty tyle ze moja ma 2.9 i sie skraca, mialam propozycje zostać w szpitalu ale nie chciałam, mam kontrolować szyjkę co 1.5 tygodnia. Czy ty też to kopanie po pipce odczuwasz jako ból całego krocza??

I na jakim rozmiarze staneło z tymi skarpetkami bo widziałam fajne granatowe w 3 paku w h&m ale nie wiedziałam na jaki rozmiar mam się decydować i nie wziełam, najmniejsze były rozm. 10-12

Mój TŻ będzie ze mną w pierwszej fazie porodu, trzymać za rączkę, masować itd ale ja wiem, że on nieda rady dalej bo mu pikawa stanie, on odrazu ma ciśnienie 180/ 100 i puls ze 120 w takich syt- oczywiscie niechce isc do kardiologa ale pracuje nad tym. W domu ma ok 140 /100 powiedział że jak da radę to przetnie pepowine, ale myślimy o tej krwi pepowinowej więc sama niewiem jak to będzie

nieee... ja czuje poprostu kopniaczki w dolnej czesci brzucha...ale krocze mnie nie boli... w ogole lekarz sie mnie pytal czy mam skurcze, a ja na to "a co to?"

zbieram sie do tego szpitala... torba spakowana, maz przywiezie popoludniu jezeli mnie zostawia... masakra ale mam pietra... na domiar zlego powiedzialam wczoraj Bartkowi ze ma mnie przestac kopac po pipce bo sie otworzy i wyleci... i kurde posluchal bo od wczoraj wieczor jest baaaardzo malo aktywny i znow mi zle... nio ok ide... do uslyszenia pewnie za pare dni...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:15   #4830
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja od sierpnia będę już jak na szpilkach , czyli miesiąc przez porodem.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości