Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 10:49   #4861
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ponawiam pytanie: czy na takim dodatkowym badaniu usg 3d z nagraniem płyty u innego lekarza niż prowadzący (będę u niego pierwszy raz) można poprosić też o badanie szyjki?
Wiesz co ja jak byłam ostatnio, to przyjmował właśnie inny lekarz niż mój prowadzący i zrobił mi usg a następnie na moją prośbę badał mnie jeszcze usg dopochwowo bo prosiłam o skontrolowanie moich bóli brzucha, więc myślę że zapytać warto
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:50   #4862
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Dziewczyny, ponawiam pytanie: czy na takim dodatkowym badaniu usg 3d z nagraniem płyty u innego lekarza niż prowadzący (będę u niego pierwszy raz) można poprosić też o badanie szyjki?
spróbować zawsze można
Stary 2013-05-28, 10:52   #4863
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Ile czasu przed porodem planujecie mieć wszystko gotowe, torbę, poprane, poprasowane ubranka i całą wyprawkę??
Ubranka to chyba tylko przyszykuje na te 2 pierwsze rozmiary(56-62).Wypranie to jakoś strasznie długo nie trwa chyba.A prasować to ja nie będę, no tylko te rzeczy do szpitala żeby ładnie wyglądały.
Nie wiem co zrobić z okryciem wierzchnim.Bo wrzesień to może być i 20 stopni, a może być i 5.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:53   #4864
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Bałam się, że wstanę i nowy wątwek będzie, ale widzę, że mam jeszcze czas
grzecznie czekamy na Ciebie, aż odeśpisz

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ehh czy używane wózki są takie złe? co sądzicie o Tako Laret? mam duży dylemat
ja nie uważam, ze złe, gdybym miała możliwość odkupić od kogoś w dobrym stanie tak bym zrobiła, poprostu boje sie że natnę się na allegro

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Karolson Ty się dziewczyno połóż i leż! ja tez tego nie cierpię, ale w Twojej sytuacji to bym dupsko tylko do wc podniosła bo bym się bała o maluszka

Ladan ja planuje nowy wózek, ale używane też można dorwać w fajnej cenie i stanie
dziś leże od rana, na 17 mam szkołe rodzenia- musialabym podjechać autobusem kawałek,bo inaczej mąż nie zdązy z pracy po mnie obrucić i siedzieć tam 1,5 h czyli z ogarnieciem 4 h i mam dać znac mężowi, czy jedziemy czy nie... to ostatnie zajęcia trochę mi szkoda opuszczać..

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Nie, bo ogólnie termin porodu mam na 23 września, cc około 10 i poprzednio też pakowałam się dwa tygodnie przed cc i dla mnie taki termin jest ok
nieno tak to ok gorzej jak akcja porodowa zacznie się sama wcześniej, bo chyba są takie przypadki nie , ale ja się nieznam, Ty masz już doświadczenie więc napewno wiesz lepiej, ja panikować zaczynam

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
wczoraj jedziemy z TŻ autem, włączył głośno piosenkę, śpiewa i krzyczy tańcz córeczko!
pozytywny Świr

własnie przeglądam z SR listę wyprawkową i tu polecaja kosmetyki : Alantan, Linomag, oliwke (bez nazw), płyn do kąpieli (bez nazw), wilgotne chusteczki (bez nazw), sól fizjologiczną, dla mamy Tantum Rosa, jednorazowe pieluchy ? Bella
Stary 2013-05-28, 10:54   #4865
t_89
Zakorzenienie

mam pytanie odnscnie kocykow chcialam kupic taki gruby z jakiego materialu polecacie nie mam na mysli polarowego, ani z mikrofibry? tylko zeby by naprawde gruby?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:54   #4866
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
U mnie zrobił jak poprosiłam.Za dodatkową opłatą.
Stary 2013-05-28, 10:55   #4867
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Tak! Jak najbardziej. Ja właśnie tak poprosiłam, bo zasugerował mi to mój gin, który też sam mierzył.
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 10:58   #4868
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że możesz.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no nie wiem, wydaje mi się że tak jest bezpieczniej zwłaszcza jak to są mięsne obiadki
a jak ktoś chce bez gotowania, to jeszcze prościej - wyjmujesz rano zamrożoną porcję, potem do kąpieli wodnej i po chwili jest ciepłe
No ja związku z zagotowaniem nie widzę.
Ja i tak zamierzam używać podgrzewacza. Poza tym na wyjazdach jest przydatny. Mam też z wtyczką samochodową, więc w czasie podróży można podgrzać. Jak kto woli, ja wolę podgrzewacz.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
mam pytanie odnscnie kocykow chcialam kupic taki gruby z jakiego materialu polecacie nie mam na mysli polarowego, ani z mikrofibry? tylko zeby by naprawde gruby?
A taki gruby to do czego konkretnie? Do wózka na zimę?

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Zbieram du.pkę i biorę się za dalsze porządki.
Może uda mi się coś na all wystawić z rzeczy córki, bo i tak ich nie wykorzystam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:00   #4869
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Kupujecie przed porodem mleko?Bo ja chyba muszę.W razie gdyby kp nie wyszło to mogę mieć trudności techniczne w zakupieniu go tak od razu.
Ostatnio kupowałam i dobrze na tym wyszłam.
Stary 2013-05-28, 11:01   #4870
inwersja
dryfuję słowami

kurcze, tak się niby stęka jak dzieć kopie mocno, a jak dziś za bardzo go nie czułam to od razu przerażenie. teraz pare razy wierzgnął, ale słabo. pewno znów się jakoś przekręcił, że go słabiej czuję. no ale od razu kamień z serca...

spać mi się chce jak diabli. miałam jechać do biura meldunkowego, ale zasypiam na stojąco
Stary 2013-05-28, 11:02   #4871
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupujecie przed porodem mleko?Bo ja chyba muszę.W razie gdyby kp nie wyszło to mogę mieć trudności techniczne w zakupieniu go tak od razu.
Raczej tak, chociaż mam nadzieję że nie będzie mi potrzebne
Stary 2013-05-28, 11:04   #4872
t_89
Zakorzenienie

tak do wozka na zime chcialam aki gruby kocyk

Zrobilam liste co musze kupic, ale nie wiem czy wszystko spisalam.
Pominelam ubranka bo mam juz prawie skompletowane:

* skarpetki (3 pary) 2 juz mam
* rajstopy (4pary?)
* materac do lozeczka
*karuzela
*lozeczko
* wozek+ gondola+ nosidelko
* kocyk gruby
*przescieradlo
*recznik po kapaniu z kapturkiem
*posciel
*wanienka
*podgrzewacz
*butelka mala i 2 duze
*spiochy z dlugim rekawem
* bluzeczki
* Bluza
*kombinezon na zime
* czapka, szalik, rekawiczki
*przewijak
*myjka do butelek
* sliniaki
* fotelik bujaczek
*podgrzewacz
* plyn do kapieli
* platki do buzi
* sol fizjologiczna
*oliwka
*pampersy
*krem pielegnujacy
* nozyczki do paznokci
*gruszka do nosa
* cos do pepka
*mokre chusteczki
* pieluszi tetrowe
*pieluszki flanelowe
*masc przed odparzeniami
* pojemnik na butelki pod zapalniczke do samochodu
*krem do buzi
*laktator
*wkladki laktacyjne
* poduszka do karmienia

nie wiem co jeszcze

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-05-28 o 11:07
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:06   #4873
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja i tak zamierzam używać podgrzewacza. Poza tym na wyjazdach jest przydatny. Mam też z wtyczką samochodową, więc w czasie podróży można podgrzać. Jak kto woli, ja wolę podgrzewacz.
pewnie że jak kto woli ja po prostu przy pierwszycm dziecku nigdy nie odczułam jego braku, nigdy mi nie przeszło nawet przez głowę, że szkoda ze go nie mam. dlatego też nie kupuję - nie traktuję tego po prostu jako konieczny element wyprawki

Cytat:
nie
wg mnie grunt to nie nastawiać się, że kp się nei uda bardzo często słyszałam hasło, że karmienie piersią zaczyna się w głowie i faktycznie, coś w tym jest....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:07   #4874
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pytanie do doświadczonych mam.
Jak często daje sie butlę dziecku w wieku 6 miesięcy i 3 tygodnie?Ona je owoce, obiadek i kaszkę codziennie, a butla tylko 2 razy dziennie.Nie za mało?
Stary 2013-05-28, 11:07   #4875
butterfly20
Zakorzenienie

Matal

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kupiła mi to siostra w Anglii zanim urodziła się Zuzia i szybciej się tego pozbyłam niż nabyłam. Sprzedałam jeszcze z zyskiem.
Naczytałam się, że ten monitor oddechu usypia czujność rodzica w nocy, wolałam nie ryzykować, bo ja potrafię mieć twardy sen. Choć od prawie 4 lat jednak nasłuchuję w nocy
Aaa i ten alarm był tak wkurzający, że dzieciaka by mi wystraszył. Sama niania może być przydatna.
Ojej to powiedz mi jakiego używasz? Ja już nic nie wiem o niczym

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. podgrzewasz wode jak sobie tam chcesz (czajnik, mikrofala, podgrzewacz) i dodajesz mleko. mleko lepiej rozpuszcza sie w goracej wodzie. jak rozpuscisz mleko to wtedy najlepiej dodac zimnej. jako ze w czajniku i mikrofali nie wyczujesz ile to ma stopni (zwykle gotujaca musi byc) to wlewasz polowe zimnej i polowe goracej (moj patent!) i masz idealna do picia

rada z jakiejs ksiazki - mieszac powoli a nie potrząsac butelka by rozpuscic bo robimy bąbebki. taki shake to moze juz powodowac wzdęcia - wiadomo, bąbelki jak w wodzie gazowanej rpawei!

co do wody - niby butelkowe wod sie zaleca ale ja tam wie ze kraniczanki sa dobre. ja butelkowa to tylko niskosodowa.

podgotowanie tych 30-60 ml wody by byl wrzatek trwa 30 sekund nie wiem czy oplaca sie cala noc miec wlaczony podgrzewacz by miec ten sam efekt...
Ale tę zimną wodę to przegotowaną lub z butelki wodę mineralną niegazowaną?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
niewiem ja się spodziewam dużego dziecka, jak będzie w terminie więć chyba kupie 2, gdyby się coś działo wcześniej, zlece zakup 1 TŻowi

Ile czasu przed porodem planujecie mieć wszystko gotowe, torbę, poprane, poprasowane ubranka i całą wyprawkę??
A co to jest to 1 i 2?Bo ja słyszałam o Pampersach New Born

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
to po prostu czuć, nie da się przegapić, pomylić z czymś innym

moja siostra rodziła sn, ostatnio miała operację usunięcie torbieli z jajnika, operację, nie zabieg i mówi, że o 100 razy wolałaby cesarkę
Przecież nie ma porównania

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość

ojojoj

Ale macie skojarzenia! Na szczęscie Meksyk tak wielki, że można tam i też dużo dobrego spotkać!!!!

Właśnie, Meksyk jest wspaniały i jedzenie jest po prostu boskie i jakoś tam nigdy nie tyje a w Polsce to chleba np nie mogę jeść, bo od razu mi kg przybywa...

Mieszkamy na małej wyspie niedaleko Cancun, czyli Morze Karaibskie... ech... juz mi sie strasznie tęskni, szczególnie patrząc na pogodę za oknem.
Wrócimy tam pewnie jakoś po Nowym Roku.

A poznaliśmy się na plaży ale znajomy nas sobie przedstwaił

A jeszcze co do porodu rodzinnego, to kiedyś myślałam, że chyba bym nie chciała, albo się bała towarzystwa tż przy porodzie, bo niektórzy jakoś podobno mają traume potem... Ale mój tż przy każdej wizycie u gin w Meksyku mi towarzyszył i jak na pierwszej był przerażony, to później był bardzo dzielny (praktycznie asystował naszej gin przy badaniach, co było dla mnie na początku szokiem, ale bardzo dobrze się sprawdził). Teraz nie wyobrażam sobie bez niego porodu!
Ja niestety w Meksyku nie byłam, tylko znam z opowiadań ciotki. Była tam prawie rok (oddelegowana ze swojej firmy do tamtejszej filii). A mieszkała w Mexico City

Cytat:
tak, ogólnie od kilku lat soczewki, ale od L4 noszę okulary bo mało z domu wychodzę, dużo siedzę przed kompem i lekarka powiedziała, że w okularach oczy się mniej męczą

papalinka ja nie wiem bo ja wszystko robię u jednego lekarza
To ja noszę soczewki juz 10 lat (właśnie sobie uświadomiłam)
Ale ja ciągle je noszę, ewentualnie wieczorem okulary, ale po prostu nie znoszę okularów, strasznie mi przeszkadzają.
Ale nie mam problemów z noszeniem soczewek w ciąży.

Cytat:
A jakiego MM używasz?
Ja na pewno wezmę na wszelki wypadek do szpitala, laktator też.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:09   #4876
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Poprosić zawsze możesz
Mi mierzył w pierwszej ciąży ten od 3D

Cytat:
Ja chyba kupię na wszelki wypadek, ale dlatego, że bardzo na karmienie cyckiem się nie nastawiam...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:10   #4877
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie że jak kto woli ja po prostu przy pierwszycm dziecku nigdy nie odczułam jego braku, nigdy mi nie przeszło nawet przez głowę, że szkoda ze go nie mam. dlatego też nie kupuję - nie traktuję tego po prostu jako konieczny element wyprawki

nie
wg mnie grunt to nie nastawiać się, że kp się nei uda bardzo często słyszałam hasło, że karmienie piersią zaczyna się w głowie i faktycznie, coś w tym jest....
Po części zgadzam się z tobą w kwesti kp. Jednak będę po cc i nigdy nie wiaddomo jak szybko maleństwo załapie. Dwa razy mi się udało więc liczę że teraz też tak bedzie
Stary 2013-05-28, 11:10   #4878
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

nie
Tylko dla mnie to będzie dodatkowa stresówa, że jak nie wyjdzie to nie mam wyjścia awaryjnego, a nie nawidzę takich sytuacji i to by jeszcze gorzej wpłynęło na moją głowę.A mleko jak sie nie przyda to można użyć np. do ciasta.
Stary 2013-05-28, 11:11   #4879
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do doświadczonych mam.
Jak często daje sie butlę dziecku w wieku 6 miesięcy i 3 tygodnie?Ona je owoce, obiadek i kaszkę codziennie, a butla tylko 2 razy dziennie.Nie za mało?
A jest głodna? Domaga się więcej? Ładnie przybiera?
Ja bym na to patrzyła, a nie, ile powinna.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Matal
Ale tę zimną wodę to przegotowaną lub z butelki wodę mineralną niegazowaną?
Mi się z kolei wydaje, że na MM pisze wyraźnie, że NIE WOLNO WE WRZĄTKU rozpuszczać, tylko w ciepłej wodzie
Zimną dajesz przegotowaną, mineralkę to lepiej po 6 m-cu dopiero dawać, z tego, co pamiętam.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:12   #4880
kaska87
Zakorzenienie

masakra
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...52013/10998714

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:13   #4881
Natala84
Zakorzenienie

t_89, lista fajna, choć pewne rzeczy możesz kupić później, np pościel, bujaczek czy rękawiczki... nawet nie ejstem pewna, czy mozna kupić takie małe rękawiczki, w większości są przy kombinezonach takie doczepiane....

Maharet, a kaszka jest mleczna? jesli tak, to raczej jest ok, bo dziecko do roku powinno dostawać 3 posiłki mleczne na dobę

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-05-28, 11:15   #4882
matallewar
Zakorzenienie

Teżet zabrał młodego do KM, bo już bym z nim nie wyrobiła, nie wył tyle, od kiedy się urodził. No po prostu wszystko złe, majtki złe, spodnie złe, buty złe, jeść nie, spać nie

Teraz jestem oazą spokoju, kwiatem lotosu, biorę głębokie wdechy i niech ciotka w KM z nim walczy, a ja się uspokoję. ZEN!

I muszę coś zjeść, bo od tej 3 rano głodna jestem.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:16   #4883
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja oliatum, krem nivea sos albo alantan maść do pupy ewentualnie oliwkę Hippa ale nie do nawilżania tylko do masowania brzuszka, gdyby bolał
Widzę że myślisz podobnie bo też myślę o zakupie Oillan(polski odpowiednik) lub oilatum. Wcześniej myślałam o emolium ale jest od miesiąca. Tylko zastanawiam się czy wystarczy sama emulsja do kąpieli i zwykle mydełko czy mydełko tez z serii natłuszczającej i czy pomimo stosowania emulsji do kąpieli potem używać tez balsam/oliwke i z jakiej firmy. Poprzednio zaczynałam od hippa a potem nivea. Aha i obowiązkowo w domu must be maść bepanthen ! Adi w lecie miał tak straszne odparzenie ( az takie wżery w pupie ) i nawet wietrzenie nie pomagało a po tej maści jak ręka odjął i od tamtej pory zawsze jest w domu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:17   #4884
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zrobił jak poprosiłam.Za dodatkową opłatą.
Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Tak! Jak najbardziej. Ja właśnie tak poprosiłam, bo zasugerował mi to mój gin, który też sam mierzył.
Cytat:
Poprosić zawsze możesz
Mi mierzył w pierwszej ciąży ten od 3D
.
No to chyba jutro poproszę, bo ja mam dzisiaj jakąś schizę z tym Wczoraj mi całe popołudnie twardniał brzuch i w ogóle jakoś mnie boli dól cały, pipka i okolice krocze, itp. nie wiem, może się dzieć przekręcił i jakoś tak mnie tam naciska, ale mam nieprzyjemne wrażenie, że coś mi tam wyleci. niech mnie ktoś kopnie w d.!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

A jeszcze zapomniałam napisać Matal, że bardzo ładny wózek, w ogóle śliczne są fiolety

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:20   #4885
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba jutro poproszę, bo ja mam dzisiaj jakąś schizę z tym Wczoraj mi całe popołudnie twardniał brzuch i w ogóle jakoś mnie boli dól cały, pipka i okolice krocze, itp. nie wiem, może się dzieć przekręcił i jakoś tak mnie tam naciska, ale mam nieprzyjemne wrażenie, że coś mi tam wyleci. niech mnie ktoś kopnie w d.!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

A jeszcze zapomniałam napisać Matal, że bardzo ładny wózek, w ogóle śliczne są fiolety
Zawsze możesz na IP pojechać, oni na pewno zmierzą

DO tej czarnej gondoli kupiłam różowy kocyk, o taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2716.jpg (30,9 KB, 14 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:21   #4886
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Widzę że myślisz podobnie bo też myślę o zakupie Oillan(polski odpowiednik) lub oilatum. Wcześniej myślałam o emolium ale jest od miesiąca. Tylko zastanawiam się czy wystarczy sama emulsja do kąpieli i zwykle mydełko czy mydełko tez z serii natłuszczającej i czy pomimo stosowania emulsji do kąpieli potem używać tez balsam/oliwke i z jakiej firmy. Poprzednio zaczynałam od hippa a potem nivea. Aha i obowiązkowo w domu must be maść bepanthen ! Adi w lecie miał tak straszne odparzenie ( az takie wżery w pupie ) i nawet wietrzenie nie pomagało a po tej maści jak ręka odjął i od tamtej pory zawsze jest w domu
mydełka żadnego nie używałam i nie planuje używać - samo Oillan/Oilatum powinno wystaczyć, po kąpieli tez już niczego nie będę używac
bepanthen jest faktycznie bardzo dobry, ale alanthan maść jest do niego bardzo podobny a dużo tańszy

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-05-28, 11:23   #4887
kaska87
Zakorzenienie

Matal piękny ten kocyk

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 11:24   #4888
matallewar
Zakorzenienie

A ja już sama nie wiem, co z tymi kosmetykami. Bo skoro lepiej nie używać emolientów na dzień dobry, to chyba nie będę kupować (tak, tak, jak są źródła takich danych, to wierzę ). Zawsze zdążę dokupić, jeśli mała będzie miała takie skłonności, jak Edzik.

W takim razie chyba kupię Nivea, bo je mam sprawdzone na Edziku

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Matal piękny ten kocyk
Ciekawe, czy taki miękki, na jaki wygląda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 11:24   #4889
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze możesz na IP pojechać, oni na pewno zmierzą

DO tej czarnej gondoli kupiłam różowy kocyk, o taki
GDZIE??? PIĘKNY!!!!
Stary 2013-05-28, 11:25   #4890
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej.W moim przypadku Pani doktor sama zaoferowala sie ze sprawdzi.Czyli na koniec zrobila mi szybkie usg dopochwowo.

Witam Was dziewczyny.Ja tylko na chwile powiedziec ze ide na IP.Powtorzyła sie sytuacja z przed paru dni i znowu jakas ciecz wyciekla mi z pipki.Ide to sprawdzic bo zaczełam sie porzadnie martwic.Trzymajcie kciuki by wszystko bylo okej.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości