Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 09:17   #4831
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Karolson a skad wiadomo ze szyjka sie skraca? masz juz obserwowana od ilus tam tygodni i stad wiesz? bo ja wiem ze na poczatku mialam 4 cm, ale nie wiem w ktorym to bylo tygodniu...jesli na ostatniej wizycie to chyba troche kiepsko, ale jesli to bylo juz 2 miesiace temu to moze to ze sie skrocila o te 0,8 mm to nie jest tak zle...

najlepsze ze lekarz nie zalecil mi ani lezenia ani braku seksu ale seksu i tak nie ma bo przez moje dolegliwosci maz boi sie mnie dotknac...

oki ide...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:17   #4832
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
zbieram sie do tego szpitala... torba spakowana, maz przywiezie popoludniu jezeli mnie zostawia... masakra ale mam pietra... na domiar zlego powiedzialam wczoraj Bartkowi ze ma mnie przestac kopac po pipce bo sie otworzy i wyleci... i kurde posluchal bo od wczoraj wieczor jest baaaardzo malo aktywny i znow mi zle... nio ok ide... do uslyszenia pewnie za pare dni...

powodzenia!!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:20   #4833
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
no wlasnie obawiam sie, że u mnie się da. ja jestem gruba, w sensie miałam brzuch jak mała ciąża zanim w tej ciązy byłam i bywalo, ze ludzie mnie mylili z ciężarną. no więc jak mam takie zwłay tłuszczu, to one zawsze będą miękkie
dlatego też boje sie,ze ja u siebie tego moge nie zauwazyc/nie zauwazam
to po prostu czuć, nie da się przegapić, pomylić z czymś innym

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jeśli będę rodziła sn, planujemy poród rodzinny. Czego można się obawiać ze strony męża? Wiesz mój luby na stres reaguje jakby to powiedzieć dławiącym kaszlem przypominającym krok do wymiotów . Poród niewątpliwie jest wydarzeniem niecodziennym, śmiejemy się razem aby czasem nic na mnie nie zrobił .

moja siostra rodziła sn, ostatnio miała operację usunięcie torbieli z jajnika, operację, nie zabieg i mówi, że o 100 razy wolałaby cesarkę
Stary 2013-05-28, 09:20   #4834
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
niewiem ja się spodziewam dużego dziecka, jak będzie w terminie więć chyba kupie 2, gdyby się coś działo wcześniej, zlece zakup 1 TŻowi

Ile czasu przed porodem planujecie mieć wszystko gotowe, torbę, poprane, poprasowane ubranka i całą wyprawkę??
Ja będę miała cc ok 10 września ale i tak planuję mieć spakowaną torbę na początku września
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:22   #4835
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
zbieram sie do tego szpitala... torba spakowana, maz przywiezie popoludniu jezeli mnie zostawia... masakra ale mam pietra... na domiar zlego powiedzialam wczoraj Bartkowi ze ma mnie przestac kopac po pipce bo sie otworzy i wyleci... i kurde posluchal bo od wczoraj wieczor jest baaaardzo malo aktywny i znow mi zle... nio ok ide... do uslyszenia pewnie za pare dni...
trzymajcie się!
Stary 2013-05-28, 09:22   #4836
matallewar
Zakorzenienie

Bałam się, że wstanę i nowy wątwek będzie, ale widzę, że mam jeszcze czas

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:23   #4837
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

aaaaa i jeszcze jak mnie kopie tam po dole to chyba zaczynam miec noproblemy z nietrzymaniem moczu ii oczywiscie juz mi przeszlo przez mysl czy to nie wody plodowe... masakra niech juz bedzie wrzesien... oki ide bo jak sie tz dowie ile zwlekalam to mnie opinkoli....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:28   #4838
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no własnie, o to tylko mi chodzi, że spokojnie mozna to kupić później jak okaże się, że faktycznie jest potrzebny bo może się okazać, że kupisz i będzie stał zupełnie bezużytecznie, bo własnego nie odciągniesz, mm nie będziesz dawać a obiadki będziesz gotowac sama
Jakieś mleko dziecko przecież musi jeść. A obiadki nawet jak się będzie gotowało, to nie na jeden dzień. Ja zamrażałam i musiałam w czymś podgrzewać.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ech, boję się, że dzidziuś jest tak ułożony że nic nie będzie z tego USG. Ale z racji, że nadzieja umiera ostatnia, to trzymajcie kciuki,plissssssss.

Cytat:
Moja kuzynka nakupowała całą szafkę chusteczek nawilżających jak były promocje w ciąży i niestety połowa na oddanie, bo uczulały.. ale niewiem które dokładnie więc czasami niema co robić zapasów.
Dlatego ja zapasów robić nie będę.

Cytat:
no wlasnie obawiam sie, że u mnie się da. ja jestem gruba, w sensie miałam brzuch jak mała ciąża zanim w tej ciązy byłam i bywalo, ze ludzie mnie mylili z ciężarną. no więc jak mam takie zwłay tłuszczu, to one zawsze będą miękkie
Zauważysz Jeśli nie czułaś to znaczy, że nie twardnieje, nie zamartwiaj się.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a do szpitala 1 czy 2?
Ja w szpitalu miałam 1 i zużyłam jedną paczkę, później od razu 2. To też zależy jakie dziecko się urodzi.

Cytat:

Wrócisz dziś
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:29   #4839
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
nieee... ja czuje poprostu kopniaczki w dolnej czesci brzucha...ale krocze mnie nie boli... w ogole lekarz sie mnie pytal czy mam skurcze, a ja na to "a co to?"

Trzymajcie się
Stary 2013-05-28, 09:30   #4840
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
niewiem ja się spodziewam dużego dziecka, jak będzie w terminie więć chyba kupie 2, gdyby się coś działo wcześniej, zlece zakup 1 TŻowi

Ile czasu przed porodem planujecie mieć wszystko gotowe, torbę, poprane, poprasowane ubranka i całą wyprawkę??
ja poprzednio zaczynałam prać tak po 30tc, teraz myślę że zaczne to ogarrniać w połowie czerwca A właśnie jkai planujecie kosmetyki dla dzidzi? bo mam straszny dylemat teraz i nie wiem co wybrać??
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:31   #4841
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Ale mordka ładnie uformowana. My idziemy na 3d/4d około 30 tc.

Witaj w gronie szczęśliwych mam. Mnie się Meksyk kojarzy tylko z jednym. Z takim programem na Discovery o najcięższych więzieniach świata .

Ja zamierzam kupić sobie podgrzewacz do mleka.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mi się Meksyk kojarzy ze skorpionami. A konkretniej z moją biedną, ukąszoną przez skorpiona ciocią (wlazł jej pod prześcieradło). No i z okropnymi szpitalami,gdzie robili operacje na korytarzu
ojojoj

Ale macie skojarzenia! Na szczęscie Meksyk tak wielki, że można tam i też dużo dobrego spotkać!!!!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale macie straszne skojarzenia Meksyku mnie się kojarzy cudownie...przede wszystkim dlatego ze jest duzo pysznego jedzenia, a wiekszosc z maki kukurydzianej i można wcinac z ta moja nieszczesna nietolerancja glutenu

moje zdjecie z avatara jest z Meksyku i marze by tam znow pojechac, ale tym razem w strone mexico city i na poludnie. jak do tej pory to chyba najładniejsze miejsce jakie widziałam, choć marzy mi się Australia...ale chyba najpierw wygrana w totka

Zazdroszcze Ci, że tam mieszkasz... i wcale nie jestem zdziwiona wyboru a wjakim rejonie??
Właśnie, Meksyk jest wspaniały i jedzenie jest po prostu boskie i jakoś tam nigdy nie tyje a w Polsce to chleba np nie mogę jeść, bo od razu mi kg przybywa...

Mieszkamy na małej wyspie niedaleko Cancun, czyli Morze Karaibskie... ech... juz mi sie strasznie tęskni, szczególnie patrząc na pogodę za oknem.
Wrócimy tam pewnie jakoś po Nowym Roku.

A poznaliśmy się na plaży ale znajomy nas sobie przedstwaił

A jeszcze co do porodu rodzinnego, to kiedyś myślałam, że chyba bym nie chciała, albo się bała towarzystwa tż przy porodzie, bo niektórzy jakoś podobno mają traume potem... Ale mój tż przy każdej wizycie u gin w Meksyku mi towarzyszył i jak na pierwszej był przerażony, to później był bardzo dzielny (praktycznie asystował naszej gin przy badaniach, co było dla mnie na początku szokiem, ale bardzo dobrze się sprawdził). Teraz nie wyobrażam sobie bez niego porodu!
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:32   #4842
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja posiadam ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...117567437.html polecam! cena bardzo niska

potem tzn. po jakim czasie?
na pewno miesiąc byłam na samych pampersach ale sama ich nie kupowałam tylko po prostu wolałam je dostac w prezencie zamiast ubranek czy grzechotek więc w zasadzie każdy odwiedzający przychodził z paczką pampersów i chusteczkami Potem zaczęłam testowanie ale każdy inny , niektórzy od azu zaczynaja od dady lub haggis
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:33   #4843
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jakieś mleko dziecko przecież musi jeść. A obiadki nawet jak się będzie gotowało, to nie na jeden dzień. Ja zamrażałam i musiałam w czymś podgrzewać.
z piersi
a zamrożony obiadek to i tak lepiej zagotować, niż tylko podgrzać...
a obiadek z lodówki można podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofali, jak się ktoś (tak jak ja) nie boi

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:33   #4844
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Mi ta ginka na IP własnie tlumaczyła o tym krążku.

Moja szyjka ma 2.9 cm ale się skraca, ale ja nie potrafie leżeć
Jak to nie potrafisz leżeć jak się szyjka skraca? Skracanie wiadomo do czego może doprowadzić, ja bym leżała bykiem na twoim miejscu, jeśli są wskazania, czy bym potrafiła czy nie
Cytat:
Inwersja, zapewniam cię, że skurcz brzucha - takie silne twardnienie się czuje bez względu na ilość tłuszczu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:34   #4845
ladanseuse14
Zakorzenienie

ehh czy używane wózki są takie złe? co sądzicie o Tako Laret? mam duży dylemat
Stary 2013-05-28, 09:34   #4846
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja poprzednio zaczynałam prać tak po 30tc, teraz myślę że zaczne to ogarrniać w połowie czerwca A właśnie jkai planujecie kosmetyki dla dzidzi? bo mam straszny dylemat teraz i nie wiem co wybrać??
ja oliatum, krem nivea sos albo alantan maść do pupy ewentualnie oliwkę Hippa ale nie do nawilżania tylko do masowania brzuszka, gdyby bolał

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-05-28, 09:36   #4847
kaska87
Zakorzenienie

Karolson Ty się dziewczyno połóż i leż! ja tez tego nie cierpię, ale w Twojej sytuacji to bym dupsko tylko do wc podniosła bo bym się bała o maluszka

Ladan ja planuje nowy wózek, ale używane też można dorwać w fajnej cenie i stanie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-28 o 09:37
Stary 2013-05-28, 09:37   #4848
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie uważam aby używane wózki były złe. Trzeba dobrze trafić
Stary 2013-05-28, 09:38   #4849
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
z piersi
a zamrożony obiadek to i tak lepiej zagotować, niż tylko podgrzać...
a obiadek z lodówki można podgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofali, jak się ktoś (tak jak ja) nie boi
Dlaczego lepiej? Skoro raz już się gotował?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:39   #4850
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson a skad wiadomo ze szyjka sie skraca? masz juz obserwowana od ilus tam tygodni i stad wiesz? bo ja wiem ze na poczatku mialam 4 cm, ale nie wiem w ktorym to bylo tygodniu...jesli na ostatniej wizycie to chyba troche kiepsko, ale jesli to bylo juz 2 miesiace temu to moze to ze sie skrocila o te 0,8 mm to nie jest tak zle...

najlepsze ze lekarz nie zalecil mi ani lezenia ani braku seksu ale seksu i tak nie ma bo przez moje dolegliwosci maz boi sie mnie dotknac...

oki ide...
Mam taka tabelke w karcie prowadzenia ciąży i na 5 wizyt mam 3 wpisane ocena szyjki macicy 3.5 cm. Więc chyba z tego doszla do takich wniosków...

4.06 mam wizytę planowaną u mojego gina i niech mierzy USG bo szczerze, ja mam oddzielnie usg te genetyczne, połówkowe a nie na wizycie wiec neiwiem na jakiej podstawie wpisywal 3.5 cm chyba raz mi robił dodatkowo usg dowcipne.

wiem, że nie mam już anemi , ale żelazo i tak będe brać, bo wyniki na granicy norm mimo szprycowania i to tsh powtórze, bo w tej karcie znalazłam jednak ze stycznia wynik 2,23 a miara dla ciezarnych do 2.5.

a i w związku z tym, że miałam leżeć bylam wczoraj na badaniu dna oka i nie mam przeciwskazań do SN, mam wadę, pogarsza się, lewe oko niedowidzące, astygmatyzm, ale siatkówka się trzyma

Kaska Ty tez masz niedowidzące prawda?? nosisz okulary, soczewki

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja będę miała cc ok 10 września ale i tak planuję mieć spakowaną torbę na początku września
chyba sierpnia??
Stary 2013-05-28, 09:41   #4851
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Sambę i jej szpital!
A Metal gratuluję wózka, którego kupno jak na razie jest dla mnie jeszcze czarną magią
MAtal
Ja tak poprawiam, ale mnie strasznie denerwuje, jak ktoś przekręca

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Muszę powiedzieć,że im więcej słucham o sn to zazdroszczę tym, które rodzą naturalnie.Pewnie,że to jest ból i cierpienie, ale na koniec są te endorfiny i duma,że się samemu przez to przeszło. Jestem w stanie sobie wyobrazić,że mimo wszystko to piękny proces.
Ale niestety najbardziej boję się o moje oczy
Ty akurat nie masz wyboru, więc się nie stresuj, tylko się nastawiaj na CC, poczytaj o tym, jak sobie radzić, jak to wygląda itd.
I nie żałuj, bo gorzej CC zniesiesz. Masz wskazania lekarskie i żadna z nas by nie zaryzykowała utraty wzroku!

Cytat:
kurcze a ja się tak boję by nie było jakiś komplikacji podczas, bo bardzo nie chcę CC
Ja też

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja się lękam, że każą rodzić SN będę walczyć i walczyć a na koniec i tak CC
A tego jeszcze bardziej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a kibelek> a nakładka? a drzewko przed blokiem (znam pzypadek ktory dopiero tak nauczyl sie sikac i nie bylo bata by sikal w domu...)? a sikanie do nocnika na stojaco (to moj, ale trzeba zmywalna sciane miec naprzeciwko )?
Ale to nie problem, że on nie umie, bo on umie. Ma takie tygodnie, że chodzi bez pieluchy i ani jedna wpadka, woła sam. Po prostu jakiś demon w niego wstąpił i od kilku dni ma histerię...
Obecnie siedzi na kibelku i podśpiewuje

Cytat:
Moja szyjka ma 2.9 cm ale się skraca, ale ja nie potrafie leżeć
A Ty chcesz kopa w ??
Ja też nie umiem leżeć, a leżę, chociaż mi się szyjka nie skraca.
Ja wiem, jak to ciężko, zawsze byłam bardzo aktywna, robiłam milion rzeczy na raz. Teraz nie mogę wyleżeć, ale nie chcę rodzić jeszcze! Na tym etapie szanse na przeżycie dziecka są takie małe... NIE RYZYKUJ!!

Cytat:
No ale jak ktoś przechowuje w lodówie? Np pracująca mama, a karmić z butelki będzie Tato? Wtedy kurde no trzeba podgrzać.
To wkłada butelkę z wodą do wrzątku i mleko robi się ciepłe.

Cytat:

Ja chcę mieć miesiąc przed wszystko gotowe, bo zdarza się wcześniej urodzić

Odespałam trochę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 09:42   #4852
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam taka tabelke w karcie prowadzenia ciąży i na 5 wizyt mam 3 wpisane ocena szyjki macicy 3.5 cm. Więc chyba z tego doszla do takich wniosków...

4.06 mam wizytę planowaną u mojego gina i niech mierzy USG bo szczerze, ja mam oddzielnie usg te genetyczne, połówkowe a nie na wizycie wiec neiwiem na jakiej podstawie wpisywal 3.5 cm chyba raz mi robił dodatkowo usg dowcipne.

wiem, że nie mam już anemi , ale żelazo i tak będe brać, bo wyniki na granicy norm mimo szprycowania i to tsh powtórze, bo w tej karcie znalazłam jednak ze stycznia wynik 2,23 a miara dla ciezarnych do 2.5.

a i w związku z tym, że miałam leżeć bylam wczoraj na badaniu dna oka i nie mam przeciwskazań do SN, mam wadę, pogarsza się, lewe oko niedowidzące, astygmatyzm, ale siatkówka się trzyma

chyba sierpnia??
Nie, bo ogólnie termin porodu mam na 23 września, cc około 10 i poprzednio też pakowałam się dwa tygodnie przed cc i dla mnie taki termin jest ok
Stary 2013-05-28, 09:42   #4853
passion80
Zakorzenienie

wczoraj jedziemy z TŻ autem, włączył głośno piosenkę, śpiewa i krzyczy tańcz córeczko!
Stary 2013-05-28, 09:43   #4854
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uważam, że są złe
Właśnie sama używany kupiłam

Nowy kosztuje ok. 2000 zł, no może 1700 zł bez fotelika, a ja kupiłam za 700 zł I ma rok! Gondola 4 razy użyta

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-28, 09:43   #4855
t_89
Zakorzenienie

heeej a ja zaraz spisze sobie co mi potrzebne jest do kupienie, pozniej bede skreslac wrzuce liste jak cos mi uzupelnicie bo ja nie jestem doswiadczona w sprawie kosmetkow dla dzieci
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:45   #4856
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
MAtal
Ja tak poprawiam, ale mnie strasznie denerwuje, jak ktoś przekręca

Ech... przepraszam! Jakoś pewnie tak pierwszy raz mi się przeczytało i potem automatycznie zostało mi w głowie...
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:45   #4857
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, ponawiam pytanie: czy na takim dodatkowym badaniu usg 3d z nagraniem płyty u innego lekarza niż prowadzący (będę u niego pierwszy raz) można poprosić też o badanie szyjki?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:46   #4858
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ogólnie od kilku lat soczewki, ale od L4 noszę okulary bo mało z domu wychodzę, dużo siedzę przed kompem i lekarka powiedziała, że w okularach oczy się mniej męczą

papalinka ja nie wiem bo ja wszystko robię u jednego lekarza

Stary 2013-05-28, 09:48   #4859
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja w połowie sierpnia będę ogarniać, a torbę chyba początkiem sierpnia spakuję
No ja jakoś w połowie sierpnia wszystko spakuję.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 09:48   #4860
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dlaczego lepiej? Skoro raz już się gotował?
no nie wiem, wydaje mi się że tak jest bezpieczniej zwłaszcza jak to są mięsne obiadki
a jak ktoś chce bez gotowania, to jeszcze prościej - wyjmujesz rano zamrożoną porcję, potem do kąpieli wodnej i po chwili jest ciepłe

Hania

94,5....70,5....65

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości