|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
co do tej zyrafki.. nie wiedziałam nic o niej, ale podobno HITEM tutaj jest konik morski z FP http://allegro.pl/fisher-price-konik...263395935.html
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, i chyba zrobię sobie regulacje brwi . Nic wielkiego w sumie a tak cieszy
|
|
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witam w kolejnym deszczowym dniu, zastanawiam się kiedy przyjdzie lato. Widzę że wikszość z Was, kompletuje już wyprawkę a u mnie cisza w tym temacie, zacznę się za czymś rozglądać dopiero jak skończy się sesja i nerwówka ze ślubem, wprawdzie tylko cywilnym ale jednak, chce juz lipiecccccccccccc
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten duży jest chyba 2 lub 3 razy większy niż biedronkowy ![]() Wczoraj widziałam piękny duży,mięciutki koc dziecięcy w Auchan, cena ok 70 zł.. nie wiem czy to dużo czy mało
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze sie ujawni kolejny dzieciaczek??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044]Ja też zawsze na wizytę idę z duszą na ramieniu. I nie oddycham jak pani dr robi mi usg ;p to głupie, ale ostatnio zauważyłam, że z nerwów wstrzymuję powietrze ;p Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE] Co do upławow to ja u mnie to Norma ze wkładki Ida hurtem , choc mam nadzieje ze infekcji nie ma bo nic nie boli, nie piecze . Dobrze ze przepisalas lekarza na wczesniej , nie ma co ryzykowac. A to co mialas w poprzedniej ciazy to nie byl paciorkowiec? Co do meza trzeba trzymac krotko bo nie ktorzy latwo zapominaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
zawsze mnie dziwilo ze tak male dzieciaczki przywiazuja sie do jakiejs gumowej zyrafki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3548 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Poza tym kocham Afrykę i afrykańskie zwierzęta, więc chyba się skuszę Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
No to w takim razie skorzystam z waszych rad i pójdę siku przed wizytą, tam mają dobry sprzęt, a ja nie wytrzymałabym z pełnym pęcherzem napewno.
Kurka do wizyty jeszcze tyle czasu......jak mi się dzisiaj ciągnie dzień masakra. Boje się czy dzieć się dobrze rozwija, czy wszystko prawidłowo rośnie, dawno nie miałam takie stresa przed wizytą ;(
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z konikiem potwierdzam- moją chrześnicę też nie zachwycił
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tu będziemy czekać niecierpliwie na relację!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), śmieszy mnie tylko to natrętne wpychanie przez producenta i głupie argumenty, bo dzieci gwiazd się tym bawią nie bierze mnie to i tyle. A najfajniejsze było to, ze kilka razy było tak,że ktoś przytargał jakiś drogi, wypasiony prezent, a mała wybierała pudełko i nim się bawiła np. |
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Za 25min konczy mi sie aukcja na kocyki z La Millou za 10£ szt o chyba sie posikam jak za tyle wygram ;D. Aha .. Obiecywalam Wam ostatnio Baby Shower za wygrana z tottolotka
nie wygralam - ale nie martwcie sie , nikt nie wygral jest kumulacja wiec w ten piatek zgarne wszystko ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3556 |
|
Raczkowanie
|
Trele
boskie są! Ja kupiłam koleżance w prezencie jak urodziła synka, więc swojemu Bąbelkowi też kupimy, najbardziej podobają mi się pacyfki
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny weźcie podrzućcie jakiś fajny pomysł na przystawkę na imprezkę, może być na ciepło, może na zimno, tylko nie sałatki, bo juz dwie będę robić, a potrzebuję jeszcze coś tak dostawić fajnego. W sobotę mam zlot rodzinki, a weny brak
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i super - miłego dnia Cytat:
Podeślij linka to może ja policytuję Już znalazłam i licytuję ten zielony w małpki
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-28 o 12:51 |
|||
|
|
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to jaka cena
|
|
#3561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na przystawkę to lubię pomidory faszerowane na zimno, trochę roboty jest, ale wszystkim zawsze bardzo smakuje .
|
|||
|
|
|
#3562 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na kwas w buzi tic taki,airwaves ,landrynki,żelki. Cytat:
Sny sprawdzają się na odwrót. Głowa do góry,masz gorszy dzień,każdemu się zdarza ![]() Magalska Przyjemnego i spokojnego odpoczynku ![]() Cytat:
A tak w ogóle kiedyś jak się rejestrowałam na USG położna kazała nie smarować 3 dni wcześniej brzucha,ale ja to ja i zapomniałam.Wieczorem przed wizytą posmarowałam naturalną oliwką ![]() Czy rzeczywiście to ma jakieś znaczenie? [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41031044] Wiecie co, dostałam jakiejś infekcji W 1 ciąży też miałam, do tego miałam jakieś dziwne coś, zapomniałam nazwy, co uniemożliwia naturalny poród bo dzidzia by się zakaziła. Teraz męczą mnie upławy do tego stopnia, że codziennie ratują mnie wkładki Miałam iść do lekarza w połowie czerwca, ale zapiszę się chyba na przyszły tydzień bo aż mnie od tego boli dół brzucha :/Mam nadzieję, że coś mi przypisze i przejdzie. Aaaa i poskarżę Wam się na męża :/ żeby nie było, że mam grzecznego! Mamy sunię, 4 m-ce. Wypuszczamy ją na dwór i kłopot z laniem w domu jest z głowy, ale mój mąż wychodząc do pracy często zapomina ją wypuścić. Wstaję dziś a dom tonie! Zasikała cały świat! Noż szlak mnie trafił bo kolejny ranek latam z mopem zamiast robić dziecku śniadanie. Wkurzyłam się i zrobiłam mężowi notatkę co ma robić! Przykleiłam mu w kuchni do mebli. No bo ile można mówić żeby śmieci wyniósł? Czasem proszę 5 dni,a 6 sama wynoszę bo śmierdzą. Jego butelki i puszki po piwie sprzed miesiąca wypadają mi z szafki pod zlewem bo ich nie wynosi, w końcu sama wynoszę. Mam tego dosyć, jesteśmy 4 lata po ślubie, on ma prawie 30 lat, już mógłby się nauczyć. Jedynak, za którego całe życie mama robiła.... Ale koniec, ja nie będę sprzątaczką! O, wyrzuciłam z siebie te nerwy ;p[/QUOTE] Oj ten jeden |
||||
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zapytać, pewnie to pytanie już było, ale póki to siebie nie dotyczy to sie czasem coś przegapi. Od kilku dni wieczorami boli mnie głowa. Starałam sie nic nie brać, ale dzisiaj na 18:00 idę do pracy i obawiam się że będzie powtórka z rozrywki. Coś mi świta, ze mój lekarz mówił na pierwszej wizycie, że na ból głowy można apap. Dobrze pamiętam? A jak nie apap to co innego?
|
|
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3565 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pod matę tez kladlam ale taki już nasz duży na kilka razy zlożonyCytat:
![]() Cytat:
Takie na jeden kęs do buzi. Jakbyś chciala to i do zrobienia proste: placek do tortilli smarujesz serkiem śmietankowym typu philadelfia (może być Almette lub inny byle śmietankowy), a na to kładziesz plasterki wędzonego łososia (ja daje cale plasterki ale niektórzy kładą sałatkowe bo taniej). Potem zwijasz rulony i kładziesz do lodówki na jakies dwie godzinki (można nawet z dnia na dzien robić). Przed wylożeniem na stół kroisz krążki (grubość 1cm) i układasz na talerzu. Wygląda tak ładnie jak sushi ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Apropos żyrafki. Mój synek dostał od znajomych i faktycznie bawił się nią jak już taki na pół siedzący był, bo on popiskuje ale nie zapłaciła bym za nią 60zł jakbym sama kupowała, bo to taka zabawka jak każda inna gumowa ... |
|||
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ktoś mnie przelicytował w ostatnich sekundach
![]() Może kiedyś jeszcze będą
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uciekam z forum, za chwilkę muszę obudzić mojego podopiecznego,nakarmić zupką, przygotować go do wyjścia i odwieźć do szefowej do pracy no i kierunek USG.
Nie wiem czego się boję ale się boję, relację zdam wieczorem. Zapewne po wizycie pojedziemy do teściów więc w domu będę koło 19 pewnie. Dziewczyny trzymać kciuki mocno zaciśnięte żeby wszystko było dobrze i żeby maluch dzisiaj nie był uparty ![]() Anoula nie ma za co
|
#3569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:PCytat:
Anoula apap można albo inny paracetamol. Apap też nie zawiera innych substancji poza niezbędnymi do utworzenia tabletki np. laktozy. Każda tabletka choćby się nazywała "paracetamol" musi zawierać substancję pomocnicze niezbędne do utworzenia postaci leku, czylo w tym wypadku tabletki.
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

, i chyba zrobię sobie regulacje brwi
. Nic wielkiego w sumie a tak cieszy

snila mi sie dzisiejsza wizyta,ze maluch sie nie ruszal,po dokladnym badaniu lekarz stwierdzil,ze serduszko nie bije ;( co za masakra,w zadne znaczenie snow nie wierze,w przesady tez nie,wiem ze taki glupi sn to nie powod do zadnego strachu,bo to TYLKO glupi sen...ale wstalam tak wymeczona i z takim bole glowy,ze az zla jestem na siebie,ze takie bzdety tworzy ta moja glowa:/
trzeba trzymac krotko bo nie ktorzy latwo zapominaja 

nie bierze mnie to i tyle. A najfajniejsze było to, ze kilka razy było tak,że ktoś przytargał jakiś drogi, wypasiony prezent, a mała wybierała pudełko i nim się bawiła np.