Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 13:21   #3571
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Tak biedronkowy jako mały liczę.
Ten duży jest chyba 2 lub 3 razy większy niż biedronkowy
Wczoraj widziałam piękny duży,mięciutki koc dziecięcy w Auchan, cena ok 70 zł.. nie wiem czy to dużo czy mało
70 to nie tak dużo- ja swój kupiłam za 60 na targu (właśnie taki mięciutki, ciepły)
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:23   #3572
nemosek
Zakorzenienie

Rybko Ja chyba kupię ze dwa ,jeden chciałam z La Millou, a drugi jakiś taki tańszy.Zawsze można dokupić przecież w razie wu.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Niestety u mnie te wszystkie rady nie działają. Po obudzeniu się mam i krakersy i paluszki, ale nie ma to żadnego związku z tym że potem cały dzien mam kwaśność w ustach. Wczoraj np nie miałam, a dzisiaj to samo. Zgagi jako takiej nie mam, ale migdały nie pomagają. Żucie gumy też odpada, bo przez to produkuję jeszcze więcej śliny i daje sygnał żołądkowi, że zaraz coś do niego wpadnie a nie wpada i co chwile jestem głodna bardzo, a w pracy nie mam jak co chwilę jeść, a nie chce się zapychać ciastkami, wolę zjeść owoca czy coś wartościowego.. Jedynie tik taki na ten kwas pomagają względne, ale też bez szału.
Taka już moja ciążowa uroda, 6 tygodni przetrwałam, to przetrwam jeszcze kilka (bo liczę że do końca ciąży to nie potrwa)
Nie przejmuj się ta kwaśność tez minie.
Mnie lekko dokuczała(koło 11 tyg) jakieś 1,5 tygodnia ale przeszło

TaszantaNie widziałam jeszcze takiej żyrafki i bez przesady nie wierzę że każdy francuski noworodek ją posiada tak ja tam jest napisane...Nie zauważyłam tego.

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ja jutro o 16 mam wizytę nareeeeszcie już sie doczekać nie mogę Bo oczywiście schizuję, że nic nie czuję, że może coś nie tak
Tak bardzo chciałabym już poczuć maleństwo

PaulinaJa też stawiam na Lilianęale mam jeszcze inne typy.

Domii To szybciutko poczułaś ruchy Miłego upiększania
Robisz hybrydki?Mnie korci,zwłaszcza że mam takie paznokcie poobgryzane/zaniedbane

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej
u mnie od jutra 16 tydzień, rety kiedy to zleciało? A dzisiaj mam wizytę i z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej jak zwykle się denerwuję.
Mam wyniki cytologii (nie wiem jak je interpretować, ale chyba po staremu to II grupa) i posiew moczu. Dzisiaj się ocknęłam i zrobiłam jeszcze kilka innych badań (toxo i elektrolity) ale nie oczekuję wyników przed wizytą niestety. No i grupę krwi robiłam (konflikt serologiczny) na szczęście przeciwciał nie ma.

W ogóle z tą toksoplazmozą to mam niezłą zagwostkę. Bo na początku ciąży robiłam oba testy i wyszło że nigdy nie chorowałam, nie mam przeciwciał i nie choruję obecnie. Niestety w domu moich rodziców jest chory pies (w sensie umierający raczej) i tak się boję, żeby nic z niego nie przeszło na mnie. Nie dotykam go i co chwilę myję ręce - myślicie że on może być nosicielem toxo? Na wszelki wypadek zrobiłam dziś badania. Oby wszystko było w porządku. Niby czytałam że toxo mozna się zarazić jedząc mięso, ale już sama nie wiem.
Jeśli nie ma przeciwciał to musisz być po prostu ostrożniejsza.
Ale z tego co czytałam kot jest żywicielem ostatecznym i w tylko jego ciele może się rozmnażać ten pasożyt.Ale ostrożności nigdy za wiele.

Tak czytam o Waszych Tżtach i się zastanawiam Mój bardzo lubi sprzątać
Kiedyś tak pięknie posprzątał łazienkę że aż mnie zdziwi wziął.Każdą dziurę wyczyścił,ale się spodziewał pewnie że będzie kontrola to i się przyłożył Oczywiście często ja to robię bo kto zrobi to lepiej ode mnieale chętny jest zawsze.

za nowe tygodnie dla Mam!!!!

Zapomniałam się przywitać
U mnie nie pada..na razie ale śpiąco i zimno

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:23   #3573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Co do upławow to ja u mnie to Norma ze wkładki Ida hurtem , choc mam nadzieje ze infekcji nie ma bo nic nie boli, nie piecze . Dobrze ze przepisalas lekarza na wczesniej , nie ma co ryzykowac. A to co mialas w poprzedniej ciazy to nie byl paciorkowiec? Co do meza trzeba trzymac krotko bo nie ktorzy latwo zapominaja

Jak Ty zawsze wszystko wiesz Ja sama zapomniałam, ale teraz patrzę, a tu faktycznie miałam Streptococcus Agalactiae- czyli paciorkowiec. Ale chyba miałam czymś leczony bo przed samym porodem miałam podleczony i wskazań do cesarki z tego powodu nie było.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:33   #3574
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja uciekam z forum, za chwilkę muszę obudzić mojego podopiecznego,nakarmić zupką, przygotować go do wyjścia i odwieźć do szefowej do pracy no i kierunek USG.
Nie wiem czego się boję ale się boję, relację zdam wieczorem. Zapewne po wizycie pojedziemy do teściów więc w domu będę koło 19 pewnie.
Dziewczyny trzymać kciuki mocno zaciśnięte żeby wszystko było dobrze i żeby maluch dzisiaj nie był uparty
Kochana na pewno jest wszystko ok. Czekamy na dobre wieści z wizyty i płeć maluszka

Nemosek a jakie macie typy??

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-05-28 o 13:35
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:39   #3575
peppermint patty
Rozeznanie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Wygralam za 10£ ten w truskawki I za chwile konczy sie kolejny w małpki. Nikt nie licytuje bo nie zna tego tutaj , ja tez znam dzieki Wam )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super,gratulacje!jak juz dojdzie do Ciebie daj znac jak w dotyku na zywcajakies real foto tez wskazane

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Trzymam mocno,bedzie dobrzeale nie zapomnij napisac co i jak

A ja do 18:20 mam cala wiecznoscto pierwsza wizyta przed ktora sie niepokoje,do tej pory luzak bylam,bardziej nie moglam sie doczekac z radosci spotkania....

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Nie zacytowalo mi dobrze przez tel.druga czesc dot.maomami

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:40   #3576
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
co do tej zyrafki.. nie wiedziałam nic o niej, ale podobno HITEM tutaj jest konik morski z FP http://allegro.pl/fisher-price-konik...263395935.html
Fajny,aż 8 kołysanek i dosyć duży
Nie wiedziałam że to hit

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo Święto dopiero jutro . Już z miesiąc temu umówiłam się na pazurki bo mam problem z obgryzaniem jak się stresuje i stwierdziłam że urodzinowo zrobie sobie paznokcie i przy okazji zapuszcze swoje bo ich nie będę obgryzać , i chyba zrobię sobie regulacje brwi . Nic wielkiego w sumie a tak cieszy
W takim razie już dzisiaj Najlepszego!!!!

Maomami
Nie stresuj się tak bardzo

Cytat:
Za 25min konczy mi sie aukcja na kocyki z La Millou za 10£ szt o chyba sie posikam jak za tyle wygram ;D. Aha .. Obiecywalam Wam ostatnio Baby Shower za wygrana z tottolotka nie wygralam - ale nie martwcie sie , nikt nie wygral jest kumulacja wiec w ten piatek zgarne wszystko ;D

Za taka cenęBierz ile wlezie i sprzedawaj
Zgarniaj,zgarniaj...

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dziewczyny weźcie podrzućcie jakiś fajny pomysł na przystawkę na imprezkę, może być na ciepło, może na zimno, tylko nie sałatki, bo juz dwie będę robić, a potrzebuję jeszcze coś tak dostawić fajnego. W sobotę mam zlot rodzinki, a weny brak
Parówki w cieście,pomidory z mozarellą,koreczki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-28, 13:42   #3577
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Kiedyś tak pięknie posprzątał łazienkę że aż mnie zdziwi wziął.Każdą dziurę wyczyścił,ale się spodziewał pewnie że będzie kontrola to i się przyłożył Oczywiście często ja to robię bo kto zrobi to lepiej ode mnieale chętny jest zawsze.
No to tylko pogratulować, masz szczęście mój chyba tylko raz posprzątał tak porządnie: jak byłam w szpitalu po urodzeniu córci. Wracamy po 3 dniach a tam nawet drzwi dookoła wymyte, listwy przypodłogowe aż lśniące. Byłam w szoku! Czyli jak chce to potrafi

A wczoraj pojęczałam, że cały dzień coś robię w domu, przy Oli to ją wieczorem wykąpał A zawsze wymyśla, że to nasze babskie sprawy te kąpiele, albo, że ja to lepiej zrobię. A tu jakie zaskoczenie, patrzę a on dziecko ładnie myje, zęby jej umył, nie było problemu Aż go pochwaliłam Raz na rok można, tylko żeby mu się w dupie nie poprzewracało z tych komplementów
Stary 2013-05-28, 13:44   #3578
paulinaizabela
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036575]No to tylko pogratulować, masz szczęście mój chyba tylko raz posprzątał tak porządnie: jak byłam w szpitalu po urodzeniu córci. Wracamy po 3 dniach a tam nawet drzwi dookoła wymyte, listwy przypodłogowe aż lśniące. Byłam w szoku! Czyli jak chce to potrafi

A wczoraj pojęczałam, że cały dzień coś robię w domu, przy Oli to ją wieczorem wykąpał A zawsze wymyśla, że to nasze babskie sprawy te kąpiele, albo, że ja to lepiej zrobię. A tu jakie zaskoczenie, patrzę a on dziecko ładnie myje, zęby jej umył, nie było problemu Aż go pochwaliłam Raz na rok można, tylko żeby mu się w dupie nie poprzewracało z tych komplementów [/QUOTE]

Może takie pochwały sprawią, że chętniej będzie to robił
Stary 2013-05-28, 13:44   #3579
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ty przynajmniej OM miałaś w miarę regularnie, a ja... owulacja opóźniona miesiąc, wiec o kierowaniu się terminem z OM nie ma mowy :x

No właśnie na to wyglada że Junior goni OM, jeszcze w efekcie się okaże ze urodzę w połowie listopada tak jak by wynikało z OM

Co prawda nie przystawka ale jeśli chodzi o przekąski ostatnio zakochałam się w śliwkach suszonych w boczku i to w piekarniku lekko zapieczone a na przystawkę to lubię pomidory faszerowane na zimno, trochę roboty jest, ale wszystkim zawsze bardzo smakuje .
Co lepsze ja robiłam testy owulacyjne i u mnie one pokazały owulkę w granicach 21.03, więc Mój Dzidziuś w ogóle jakiś wielki

Cytat:
Opłaty według zużycia,dokładnie

Tyle już wytrzymałaś!Dasz radę,niedługo powinny minąć
A na kwas w buzi tic taki,airwaves ,landrynki,żelki.

A tak w ogóle kiedyś jak się rejestrowałam na USG położna kazała nie smarować 3 dni wcześniej brzucha,ale ja to ja i zapomniałam.Wieczorem przed wizytą posmarowałam naturalną oliwką
Czy rzeczywiście to ma jakieś znaczenie?
O taaak żelki śmiejżelki połykam teraz jak nic.. I gumy Maoam truskawkowe

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja uciekam z forum, za chwilkę muszę obudzić mojego podopiecznego,nakarmić zupką, przygotować go do wyjścia i odwieźć do szefowej do pracy no i kierunek USG.
Nie wiem czego się boję ale się boję, relację zdam wieczorem. Zapewne po wizycie pojedziemy do teściów więc w domu będę koło 19 pewnie.
Dziewczyny trzymać kciuki mocno zaciśnięte żeby wszystko było dobrze i żeby maluch dzisiaj nie był uparty

Anoula nie ma za co
za wizytę MOOOCNE!

Cytat:
Rybko Ja chyba kupię ze dwa ,jeden chciałam z La Millou, a drugi jakiś taki tańszy.Zawsze można dokupić przecież w razie wu.

Nie przejmuj się ta kwaśność tez minie.
Mnie lekko dokuczała(koło 11 tyg) jakieś 1,5 tygodnia ale przeszło

TaszantaNie widziałam jeszcze takiej żyrafki i bez przesady nie wierzę że każdy francuski noworodek ją posiada tak ja tam jest napisane...Nie zauważyłam tego.

za nowe tygodnie dla Mam!!!!

Zapomniałam się przywitać
U mnie nie pada..na razie ale śpiąco i zimno
Widzę że zimowe Mamy upatrzyły sobie La Millou, ale na prawdę warto on jest genialny!

PS. Pożyczysz Męża na trochę?

Opiszę Wam wyczyn mojego Męża dla zobrazowania jego zdolności. Pojechałam na całą sobotę na zajęcia. Zwykle sprzątałam w piątek, ale już nie wyrobiłam, więc mu mówię żeby chociaż sypialnie ogarnął, kurze, odkurzyć i umyć podłogę. Wchodzę słuchajcie no pachnie mi prontem, zadowolona poszłam sprzątać łazienkę.. I wieczorem coś wyciągałam z szafki pod TV patrze a wszędzie kurz I wiecie co się okazało? Jak słyszał mnie że już po schodach idę to na środku pokoju prysnął prontem żeby było nim czuć i wrócił do swoich zajęć
Jak Nasze Dziecko się w niego wda to przepadłam!

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Super,gratulacje!jak juz dojdzie do Ciebie daj znac jak w dotyku na zywcajakies real foto tez wskazane

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Trzymam mocno,bedzie dobrzeale nie zapomnij napisac co i jak

A ja do 18:20 mam cala wiecznoscto pierwsza wizyta przed ktora sie niepokoje,do tej pory luzak bylam,bardziej nie moglam sie doczekac z radosci spotkania....

także za wizytę
A kocyki La Millou jak już wspomniałam na żywo są
Stary 2013-05-28, 13:47   #3580
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hania też bardzo ładne

no i super - miłego dnia

super!!
Podeślij linka to może ja policytuję

Już znalazłam i licytuję ten zielony w małpki
Wygralas go? To ty?W sumie mi zgarnelas z przed nosa ) ja zlapalam ten w truskawki I ten niebieski w małpki ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:49   #3581
paulinaizabela
Zakorzenienie

Chwilka przyjemności w pracy - inka i drożdżówka z serem

Cytat:

Opiszę Wam wyczyn mojego Męża dla zobrazowania jego zdolności. Pojechałam na całą sobotę na zajęcia. Zwykle sprzątałam w piątek, ale już nie wyrobiłam, więc mu mówię żeby chociaż sypialnie ogarnął, kurze, odkurzyć i umyć podłogę. Wchodzę słuchajcie no pachnie mi prontem, zadowolona poszłam sprzątać łazienkę.. I wieczorem coś wyciągałam z szafki pod TV patrze a wszędzie kurz I wiecie co się okazało? Jak słyszał mnie że już po schodach idę to na środku pokoju prysnął prontem żeby było nim czuć i wrócił do swoich zajęć
ale się narobił

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Wygralas go? To ty?W sumie mi zgarnelas z przed nosa ) ja zlapalam ten w truskawki I ten niebieski w małpki ;D

Niestety ktoś go zgarnął za 17 funtów
Stary 2013-05-28, 13:50   #3582
Konto usunięte

Cytat:

Masakra!!! Tzn. za pomysłowość, ale jestem w szoku, mój by na coś takiego nie wpadł
Stary 2013-05-28, 13:50   #3583
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ktoś mnie przelicytował w ostatnich sekundach
Może kiedyś jeszcze będą
Aha to jednak nie Ty . No szkoda. Ja bede obserwowac , jak co to dam Ci cynka ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-28, 13:51   #3584
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Aha to jednak nie Ty . No szkoda. Ja bede obserwowac , jak co to dam Ci cynka ;D

Dzięki
Stary 2013-05-28, 13:54   #3585
Trele_Morele
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036180]Jak Ty zawsze wszystko wiesz Ja sama zapomniałam, ale teraz patrzę, a tu faktycznie miałam Streptococcus Agalactiae- czyli paciorkowiec. Ale chyba miałam czymś leczony bo przed samym porodem miałam podleczony i wskazań do cesarki z tego powodu nie było.[/QUOTE]

Wiem bo czytalam duzo I tyle .. Wiem ze jak jest w miare wczesnie wykryty to przed porodem daje sie antybiotyk zeby dziecko przechodzac przez kanal rodny sie nie zarazilo ? Tak to jest?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-28, 13:55   #3586
nemosek
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036180]Jak Ty zawsze wszystko wiesz Ja sama zapomniałam, ale teraz patrzę, a tu faktycznie miałam Streptococcus Agalactiae- czyli paciorkowiec. Ale chyba miałam czymś leczony bo przed samym porodem miałam podleczony i wskazań do cesarki z tego powodu nie było.[/QUOTE]
A miałam napisać,nie przejmuj się infekcją ja już dwie w ciąży miałam.
I wylecz jak najszybciej póki jeszcze w zalążku.

A paciorkowiec wyszedł Ci z posiewu?Brałaś antybiotyk?

Cytat:
Kochana na pewno jest wszystko ok. Czekamy na dobre wieści z wizyty i płeć maluszka

Nemosek a jakie macie typy??
Dziewczynki:Liliana/Lilianna,Marianna,Zuzanna ,Hanna,Milena,Blanka,Maty lda,Pola
Chłopcy:Cyprian,Julian, Sergiusz

Nena za wizytę

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036575]No to tylko pogratulować, masz szczęście mój chyba tylko raz posprzątał tak porządnie: jak byłam w szpitalu po urodzeniu córci. Wracamy po 3 dniach a tam nawet drzwi dookoła wymyte, listwy przypodłogowe aż lśniące. Byłam w szoku! Czyli jak chce to potrafi

A wczoraj pojęczałam, że cały dzień coś robię w domu, przy Oli to ją wieczorem wykąpał A zawsze wymyśla, że to nasze babskie sprawy te kąpiele, albo, że ja to lepiej zrobię. A tu jakie zaskoczenie, patrzę a on dziecko ładnie myje, zęby jej umył, nie było problemu Aż go pochwaliłam Raz na rok można, tylko żeby mu się w dupie nie poprzewracało z tych komplementów [/QUOTE]

Oj tak masz rację lubią być chwaleni,najlepiej na każdym kroku

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-28, 13:56   #3587
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Co lepsze ja robiłam testy owulacyjne i u mnie one pokazały owulkę w granicach 21.03, więc Mój Dzidziuś w ogóle jakiś wielki

Mi lekarz powiedział ze prognozowane zapłodnienie było między 20 a 30 marca, czyli w sumie niewiele wiem

A męża masz wybitnie zdolnego trzeba przyznać
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 13:59   #3588
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nemosek fajne imiona, ale dla chłopca mieliśmy całkiem inne : Szymon, Jakub lub Mikołaj
Stary 2013-05-28, 14:00   #3589
Konto usunięte

Cytat:
Wiem bo czytalam duzo I tyle .. Wiem ze jak jest w miare wczesnie wykryty to przed porodem daje sie antybiotyk zeby dziecko przechodzac przez kanal rodny sie nie zarazilo ? Tak to jest?

Tak to niby jest, ale ja z tego co pamiętam miałam wykryty wcześnie i miałam jakieś leki po których już tego nie miałam na ostatnim wymazie, tuż przed porodem. Ale na porodówce o tym wspomniałam, ale nic mi nie powiedzieli czy to ma znaczenie. Tak czy inaczej miałam cc.
Stary 2013-05-28, 14:02   #3590
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Mi lekarz powiedział ze prognozowane zapłodnienie było między 20 a 30 marca, czyli w sumie niewiele wiem

A męża masz wybitnie zdolnego trzeba przyznać
No to mniej więcej tak jak u mnie, bo 21 miałam II na teście owu, przytulanki były 21 i 23 marca , więc w zależności za którym razem zaskoczyło mogło to nastąpić między 21-25 marcem pewnie.. Tak se to liczę

No także dziewczyny, zanim zaczniecie narzekać na swoich Starych, pomnijcie mojego zdolniachę jak pryska prontem powietrze
Stary 2013-05-28, 14:05   #3591
Konto usunięte

Cytat:
A miałam napisać,nie przejmuj się infekcją ja już dwie w ciąży miałam.
I wylecz jak najszybciej póki jeszcze w zalążku.

A paciorkowiec wyszedł Ci z posiewu?Brałaś antybiotyk?
tak, coś tam brałam, ale nie pamiętam co to było, to było ponad 3 lata temu już.

Teraz mi pewnie jakieś globulki zapisze
Stary 2013-05-28, 14:06   #3592
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę że zimowe Mamy upatrzyły sobie La Millou, ale na prawdę warto on jest genialny!

także za wizytę
La Millou-moja miłość

Mogę pożyczyć ale na krótko

A Twój Tż to mnie rozbawiłCwana bestia
Sam Ci się przyznał?

Trele
Wrzuć real fotkę jak dostaniesz ok

Cytat:
Nemosek fajne imiona, ale dla chłopca mieliśmy całkiem inne : Szymon, Jakub lub Mikołaj
Szymonów i Jakubów znam trochę.Mikołaja też brałam pod uwagę
Ale na razaie to takie moje ciche typy dla chłopaków.
51% do 49% nastawiam się na dziewuszkę

Idę jeść obiadek,dzisiaj naleśniki z mięsem zapiekane

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-28, 14:26   #3593
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
La Millou-moja miłość

Mogę pożyczyć ale na krótko

A Twój Tż to mnie rozbawiłCwana bestia
Sam Ci się przyznał?

Trele
Wrzuć real fotkę jak dostaniesz ok

Szymonów i Jakubów znam trochę.Mikołaja też brałam pod uwagę
Ale na razaie to takie moje ciche typy dla chłopaków.
51% do 49% nastawiam się na dziewuszkę

Idę jeść obiadek,dzisiaj naleśniki z mięsem zapiekane
No jak zapytałam czemu nigdzie nie są starte kurze mimo, że prontem czuć to wybuchnął śmiechem i zdradził mi ten sekret

Ja właśnie wtrąbiłam obiadową porcyjkę ruskich i zaraz pęknę!
Stary 2013-05-28, 14:32   #3594
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

Co prawda nie przystawka ale jeśli chodzi o przekąski ostatnio zakochałam się w śliwkach suszonych w boczku i to w piekarniku lekko zapieczone a na przystawkę to lubię pomidory faszerowane na zimno, trochę roboty jest, ale wszystkim zawsze bardzo smakuje .
A czym faszerujesz te pomidorki?

Cytat:
Opłaty według zużycia,dokładnie

O smarowaniu brzuch a to pierwsz esłyszę, toż oni też to mazidło wylewają
A z tym bez czynszowym to w takim razie tylko tak ładnie nazwane bo płaci się wszystko to co się na czynsz u mnie np. składa, tylko częśc po zużyciu, a nie wg prognoz, no ale fakt faktem- brzmi ładnie

Cytat:
Zapomniałam zapytać, pewnie to pytanie już było, ale póki to siebie nie dotyczy to sie czasem coś przegapi. Od kilku dni wieczorami boli mnie głowa. Starałam sie nic nie brać, ale dzisiaj na 18:00 idę do pracy i obawiam się że będzie powtórka z rozrywki. Coś mi świta, ze mój lekarz mówił na pierwszej wizycie, że na ból głowy można apap. Dobrze pamiętam? A jak nie apap to co innego?
Mój gin nie kazał apapu tylko ten czysty paracetamol

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

ja lubię robić takie roladki z placków na tortille i łososia. Wyglądają bardzo estetycznie i są smaczne Takie na jeden kęs do buzi. Jakbyś chciala to i do zrobienia proste: placek do tortilli smarujesz serkiem śmietankowym typu philadelfia (może być Almette lub inny byle śmietankowy), a na to kładziesz plasterki wędzonego łososia (ja daje cale plasterki ale niektórzy kładą sałatkowe bo taniej). Potem zwijasz rulony i kładziesz do lodówki na jakies dwie godzinki (można nawet z dnia na dzien robić). Przed wylożeniem na stół kroisz krążki (grubość 1cm) i układasz na talerzu. Wygląda tak ładnie jak sushi

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Sprytne takie sushi

ja przepróbowałam- im więcej chwalę, tym chętniej robi, to chwalę

Cytat:

O taaak żelki śmiejżelki połykam teraz jak nic.. I gumy Maoam truskawkowe

za wizytę MOOOCNE!

także za wizytę
Rozpylanie pronto mnie rozwaliło Grunt, że respekt czuje Ciekawe jak zaimprowizuje przewijanie bąbelka

Dzięki za wszytskie pomysły, parówki w cieście bardzo lubię, ale często są. Pomyslę na pomidorkami albo sushi

Trzymam kciuki za wizyty

Trele gratuluję zakupów. Fajnie

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-05-28 o 14:33
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 14:35   #3595
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jak przyjda to bede sie chwalic pewnie po weekendzie .. I tak sobie mysle ze jak zauwaze kolejne to dam Wam znac Do Polski nie wysla ale zawsze moge dla ktorejs z Was policytowac I pozniej wyslac . Byle tylko byly bo ja na te polowalam od miesiaca. . Jak wpisywalam La Millou to nie wyskoczylo nic wiec stwierdziłam ze marka tutaj nie znana.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-28, 14:38   #3596
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
No to mniej więcej tak jak u mnie, bo 21 miałam II na teście owu, przytulanki były 21 i 23 marca , więc w zależności za którym razem zaskoczyło mogło to nastąpić między 21-25 marcem pewnie.. Tak se to liczę
Ja obstawiam bliżej 20 marca bo wtedy były przytulanki.
Stary 2013-05-28, 14:41   #3597
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Dziewczyny, byłam na prenetalnym i nie mam dobrych wieści przeziernosć 2,8 mm, jest jakieś zgrubienie i lekarz dał skierowanie na amniopunkcję. 1:13 że to zespół downa, nogi mi się trzęsą, szok...ale "pocieszył" mnie, że miał taki przypadek że miał 1:4 i dziecko było zdrowe.
I cośna poprawęhumoru,zapytałam o płeć czy jest możliwe, aby ją stwierdził a on na to że tak 50:50 on zapytał co chcę a ja dziewczynkę a on na to to daje 50 procent ze będzie dziewczynka
jutro zapiszę się na tą amniopunkcję
Stary 2013-05-28, 14:43   #3598
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A czym faszerujesz te pomidorki?
Mam dwa przepisy, ale z tego co wiem wariacji jest dużo więcej. Robię takie sałatki jedna wersja z szynką, jajkiem i majonezem, a druga jest z ryżem ugotowanym na sypko, tuńczyk w oleju, majonez, seler naciowy, sok z cytryny i groszek konserwowy. U mnie bardziej się przyjął przepis z szynka bo moja rodzinka mało tuńczykowa. Ale jak wpiszesz w google pomidory faszerowane na zimno to na pewno pojawi się mnóstwo innych "wypełniaczy."
Stary 2013-05-28, 14:46   #3599
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam na prenetalnym i nie mam dobrych wieści przeziernosć 2,8 mm, jest jakieś zgrubienie i lekarz dał skierowanie na amniopunkcję. 1:13 że to zespół downa, nogi mi się trzęsą, szok...ale "pocieszył" mnie, że miał taki przypadek że miał 1:4 i dziecko było zdrowe.
I cośna poprawęhumoru,zapytałam o płeć czy jest możliwe, aby ją stwierdził a on na to że tak 50:50 on zapytał co chcę a ja dziewczynkę a on na to to daje 50 procent ze będzie dziewczynka
jutro zapiszę się na tą amniopunkcję
Mysl pozytywnie ! Jak Sam lekarz powiedzial , to jeszcze o niczym nie swiadczy? Prawda? Za pisz sie na to badanie jak najszybciej , zebys jak najmniej musiala sie zadreczac. Swoja droga moge sobie tylko wyobrazic co teraz czujesz pamietaj - jestesmy z Toba!

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-28, 14:47   #3600
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Mysl pozytywnie ! Jak Sam lekarz powiedzial , to jeszcze o niczym nie swiadczy? Prawda? Za pisz sie na to badanie jak najszybciej , zebys jak najmniej musiala sie zadreczac. Swoja droga moge sobie tylko wyobrazic co teraz czujesz pamietaj - jestesmy z Toba!

dziękuję,wiem, że mówił, że to nie jest pewne,ale i tak się denerwuję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości