|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
70 to nie tak dużo- ja swój kupiłam za 60 na targu (właśnie taki mięciutki, ciepły)
|
|
|
|
#3572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rybko Ja chyba kupię ze dwa ,jeden chciałam z La Millou, a drugi jakiś taki tańszy.Zawsze można dokupić przecież w razie wu.
Cytat:
Mnie lekko dokuczała(koło 11 tyg) jakieś 1,5 tygodnia ale przeszło ![]() TaszantaNie widziałam jeszcze takiej żyrafki Cytat:
![]() PaulinaJa też stawiam na Lilianę ale mam jeszcze inne typy.Domii To szybciutko poczułaś ruchy Miłego upiększania![]() Robisz hybrydki?Mnie korci,zwłaszcza że mam takie paznokcie poobgryzane/zaniedbane Cytat:
Ale z tego co czytałam kot jest żywicielem ostatecznym i w tylko jego ciele może się rozmnażać ten pasożyt.Ale ostrożności nigdy za wiele. Tak czytam o Waszych Tżtach i się zastanawiam Mój bardzo lubi sprzątać![]() Kiedyś tak pięknie posprzątał łazienkę że aż mnie zdziwi wziął.Każdą dziurę wyczyścił,ale się spodziewał pewnie że będzie kontrola to i się przyłożył ![]() za nowe tygodnie dla Mam!!!!Zapomniałam się przywitać U mnie nie pada..na razie ale śpiąco i zimno |
|||
|
|
|
#3573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sama zapomniałam, ale teraz patrzę, a tu faktycznie miałam Streptococcus Agalactiae- czyli paciorkowiec. Ale chyba miałam czymś leczony bo przed samym porodem miałam podleczony i wskazań do cesarki z tego powodu nie było.
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemosek a jakie macie typy?? Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-05-28 o 13:35 |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
jakies real foto tez wskazane![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Trzymam mocno,bedzie dobrze ale nie zapomnij napisac co i jakA ja do 18:20 mam cala wiecznosc to pierwsza wizyta przed ktora sie niepokoje,do tej pory luzak bylam,bardziej nie moglam sie doczekac z radosci spotkania....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Nie zacytowalo mi dobrze przez tel.druga czesc dot.maomami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam że to hit Cytat:
![]() Maomami Nie stresuj się tak bardzo ![]() Cytat:
Bierz ile wlezie i sprzedawajZgarniaj,zgarniaj... ![]() Parówki w cieście,pomidory z mozarellą,koreczki |
|||
|
|
|
#3577 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mój chyba tylko raz posprzątał tak porządnie: jak byłam w szpitalu po urodzeniu córci. Wracamy po 3 dniach a tam nawet drzwi dookoła wymyte, listwy przypodłogowe aż lśniące. Byłam w szoku! Czyli jak chce to potrafi ![]() A wczoraj pojęczałam, że cały dzień coś robię w domu, przy Oli to ją wieczorem wykąpał A zawsze wymyśla, że to nasze babskie sprawy te kąpiele, albo, że ja to lepiej zrobię. A tu jakie zaskoczenie, patrzę a on dziecko ładnie myje, zęby jej umył, nie było problemu Aż go pochwaliłam
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036575]No to tylko pogratulować, masz szczęście
mój chyba tylko raz posprzątał tak porządnie: jak byłam w szpitalu po urodzeniu córci. Wracamy po 3 dniach a tam nawet drzwi dookoła wymyte, listwy przypodłogowe aż lśniące. Byłam w szoku! Czyli jak chce to potrafi ![]() A wczoraj pojęczałam, że cały dzień coś robię w domu, przy Oli to ją wieczorem wykąpał A zawsze wymyśla, że to nasze babskie sprawy te kąpiele, albo, że ja to lepiej zrobię. A tu jakie zaskoczenie, patrzę a on dziecko ładnie myje, zęby jej umył, nie było problemu Aż go pochwaliłam [/QUOTE]Może takie pochwały sprawią, że chętniej będzie to robił
|
|
|
|
#3579 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śmiejżelki połykam teraz jak nic.. I gumy Maoam truskawkowe ![]() Cytat:
za wizytę MOOOCNE!Cytat:
PS. Pożyczysz Męża na trochę? ![]() Opiszę Wam wyczyn mojego Męża dla zobrazowania jego zdolności. Pojechałam na całą sobotę na zajęcia. Zwykle sprzątałam w piątek, ale już nie wyrobiłam, więc mu mówię żeby chociaż sypialnie ogarnął, kurze, odkurzyć i umyć podłogę. Wchodzę słuchajcie no pachnie mi prontem, zadowolona poszłam sprzątać łazienkę.. I wieczorem coś wyciągałam z szafki pod TV patrze a wszędzie kurz I wiecie co się okazało? Jak słyszał mnie że już po schodach idę to na środku pokoju prysnął prontem żeby było nim czuć i wrócił do swoich zajęć Jak Nasze Dziecko się w niego wda to przepadłam! Cytat:
także za wizytę ![]() A kocyki La Millou jak już wspomniałam na żywo są
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ja zlapalam ten w truskawki I ten niebieski w małpki ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chwilka przyjemności w pracy - inka i drożdżówka z serem
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za pomysłowość, ale jestem w szoku, mój by na coś takiego nie wpadł |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036180]Jak Ty zawsze wszystko wiesz
Ja sama zapomniałam, ale teraz patrzę, a tu faktycznie miałam Streptococcus Agalactiae- czyli paciorkowiec. Ale chyba miałam czymś leczony bo przed samym porodem miałam podleczony i wskazań do cesarki z tego powodu nie było.[/QUOTE]Wiem bo czytalam duzo I tyle .. Wiem ze jak jest w miare wczesnie wykryty to przed porodem daje sie antybiotyk zeby dziecko przechodzac przez kanal rodny sie nie zarazilo ? Tak to jest? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036180]Jak Ty zawsze wszystko wiesz
Ja sama zapomniałam, ale teraz patrzę, a tu faktycznie miałam Streptococcus Agalactiae- czyli paciorkowiec. Ale chyba miałam czymś leczony bo przed samym porodem miałam podleczony i wskazań do cesarki z tego powodu nie było.[/QUOTE]A miałam napisać,nie przejmuj się infekcją ja już dwie w ciąży miałam. I wylecz jak najszybciej póki jeszcze w zalążku. A paciorkowiec wyszedł Ci z posiewu?Brałaś antybiotyk? Cytat:
Chłopcy:Cyprian,Julian, Sergiusz Nena za wizytę[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036575]No to tylko pogratulować, masz szczęście mój chyba tylko raz posprzątał tak porządnie: jak byłam w szpitalu po urodzeniu córci. Wracamy po 3 dniach a tam nawet drzwi dookoła wymyte, listwy przypodłogowe aż lśniące. Byłam w szoku! Czyli jak chce to potrafi ![]() A wczoraj pojęczałam, że cały dzień coś robię w domu, przy Oli to ją wieczorem wykąpał A zawsze wymyśla, że to nasze babskie sprawy te kąpiele, albo, że ja to lepiej zrobię. A tu jakie zaskoczenie, patrzę a on dziecko ładnie myje, zęby jej umył, nie było problemu Aż go pochwaliłam [/QUOTE]![]() Oj tak masz rację lubią być chwaleni,najlepiej na każdym kroku |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A męża masz wybitnie zdolnego trzeba przyznać
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek fajne imiona, ale dla chłopca mieliśmy całkiem inne : Szymon, Jakub lub Mikołaj
|
|
|
|
#3589 |
|
Konto usunięte
|
Tak to niby jest, ale ja z tego co pamiętam miałam wykryty wcześnie i miałam jakieś leki po których już tego nie miałam na ostatnim wymazie, tuż przed porodem. Ale na porodówce o tym wspomniałam, ale nic mi nie powiedzieli czy to ma znaczenie. Tak czy inaczej miałam cc.
|
|
|
|
#3590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No także dziewczyny, zanim zaczniecie narzekać na swoich Starych, pomnijcie mojego zdolniachę jak pryska prontem powietrze
|
|
#3591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz mi pewnie jakieś globulki zapisze |
|
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę pożyczyć ale na krótko ![]() A Twój Tż to mnie rozbawił ![]() Sam Ci się przyznał? Trele Wrzuć real fotkę jak dostaniesz ok ![]() Cytat:
![]() Ale na razaie to takie moje ciche typy dla chłopaków. 51% do 49% nastawiam się na dziewuszkę ![]() Idę jeść obiadek,dzisiaj naleśniki z mięsem zapiekane
|
||
|
|
|
#3593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wtrąbiłam obiadową porcyjkę ruskich i zaraz pęknę!
|
|
#3594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O smarowaniu brzuch a to pierwsz esłyszę, toż oni też to mazidło wylewają ![]() A z tym bez czynszowym to w takim razie tylko tak ładnie nazwane bo płaci się wszystko to co się na czynsz u mnie np. składa, tylko częśc po zużyciu, a nie wg prognoz, no ale fakt faktem- brzmi ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41036575]No to tylko pogratulować, masz szczęście mój chyba tylko raz posprzątał tak porządnie: jak byłam w szpitalu po urodzeniu córci. Wracamy po 3 dniach a tam nawet drzwi dookoła wymyte, listwy przypodłogowe aż lśniące. Byłam w szoku! Czyli jak chce to potrafi ![]() A wczoraj pojęczałam, że cały dzień coś robię w domu, przy Oli to ją wieczorem wykąpał A zawsze wymyśla, że to nasze babskie sprawy te kąpiele, albo, że ja to lepiej zrobię. A tu jakie zaskoczenie, patrzę a on dziecko ładnie myje, zęby jej umył, nie było problemu Aż go pochwaliłam [/QUOTE]ja przepróbowałam- im więcej chwalę, tym chętniej robi, to chwalę ![]() Cytat:
Ciekawe jak zaimprowizuje przewijanie bąbelka Dzięki za wszytskie pomysły, parówki w cieście bardzo lubię, ale często są. Pomyslę na pomidorkami albo sushi ![]() Trzymam kciuki za wizyty Trele gratuluję zakupów. Fajnie Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-28 o 14:33 |
||||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przyjda to bede sie chwalic
pewnie po weekendzie .. I tak sobie mysle ze jak zauwaze kolejne to dam Wam znac Do Polski nie wysla ale zawsze moge dla ktorejs z Was policytowac I pozniej wyslac . Byle tylko byly bo ja na te polowalam od miesiaca. . Jak wpisywalam La Millou to nie wyskoczylo nic wiec stwierdziłam ze marka tutaj nie znana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, byłam na prenetalnym i nie mam dobrych wieści
przeziernosć 2,8 mm, jest jakieś zgrubienie i lekarz dał skierowanie na amniopunkcję. 1:13 że to zespół downa, nogi mi się trzęsą, szok...ale "pocieszył" mnie, że miał taki przypadek że miał 1:4 i dziecko było zdrowe.I cośna poprawęhumoru,zapytałam o płeć czy jest możliwe, aby ją stwierdził a on na to że tak 50:50 on zapytał co chcę a ja dziewczynkę a on na to to daje 50 procent ze będzie dziewczynka![]() jutro zapiszę się na tą amniopunkcję
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dwa przepisy, ale z tego co wiem wariacji jest dużo więcej. Robię takie sałatki jedna wersja z szynką, jajkiem i majonezem, a druga jest z ryżem ugotowanym na sypko, tuńczyk w oleju, majonez, seler naciowy, sok z cytryny i groszek konserwowy. U mnie bardziej się przyjął przepis z szynka bo moja rodzinka mało tuńczykowa. Ale jak wpiszesz w google pomidory faszerowane na zimno to na pewno pojawi się mnóstwo innych "wypełniaczy."
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

ale mam jeszcze inne typy.

śmiejżelki połykam teraz jak nic.. I gumy Maoam truskawkowe
MOOOCNE!

przeziernosć 2,8 mm, jest jakieś zgrubienie i lekarz dał skierowanie na amniopunkcję. 1:13 że to zespół downa, nogi mi się trzęsą, szok...ale "pocieszył" mnie, że miał taki przypadek że miał 1:4 i dziecko było zdrowe.