|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Szejda, ja jednak będę trzymać kciuki, żeby udało się za 1 razem.
![]() monini2507 ja tez myslałam, że zacznę rodzić
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Elunka jakoś przeżyłam, dzięki, ale mam sajgon i ta pogoda do doopy!!!!Luna jak Tż poradził sobie w niedzielę? ![]() Szejda ściskam Cię mocno, mam nadzieję, że będzie ok i się uda!!! Masz rację jednak z tym "nastawianiem" ja mam tak samo, wolę za bardzo się nie "napalać" bo wówczas ewentualne rozczarowanie bardzo boli... chociaż zawsze trzeba mieć nadzieję, ja ją mam, życzę również Tobie! Santom jak samopoczucie? Iza odzywaj się jak będziesz mogła, ale pamietaj oszczędzaj się dla dzidzi! a wówczas będzie okej ![]() Color ostatnie chwile na odpoczynek, później będziesz miała rodzinkę.pl więc i potrójne dobre moce są Ci potrzebne Trzymaj się!Buziaki
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
Szejda, trzymam kciuki mocno, ale masz rację - lepiej się nie nastawiać. Choć jak najmocniej życzę Ci, żeby było jak u Mokki
Buziak wielki dla Ciebie.P.S. Ja też miałam wczoraj wizytę, szkoda, że się nie spotkałyśmy ![]() Iza, super, że z dzidzią ok. Co do kosmówki to leż, odpoczywaj a przyklei się z powrotem. Kocurek też przecież tak miała. Także głowa do góry, będzie dobrze
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki dziękuje za kciuki ale tak mocno jeszcze nie trzymajcie, zostawice sobie siły na dzień inseminacji i jeszcze dwa tygodnie po niej
wtedy się przypomnę i poroszę o kciuki, bo wiem, że one są magiczne i działają cuda![]() Cebulova o której miałaś wizytę? Ja wchodziłam coś koło 10. Szkoda, że się nie spotkałyśmy. A jak u Ciebie po wizycie? |
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na wizycie w sumie nic, nawet usg nie zrobił, bo to koniec cyklu (28dc) więc stwierdził, że nie ma sensu. Dostałam recepty na dupka i bromka. Miałam wczoraj przyjść z wynikami nasienia TŻ, ale nie udało nam się zrobić niestety. Także w sumie tyle. Kolejną wizytę mam 1 lipca, wtedy już na pewno wyniki przyniosę. Jeśli będą dobre to dostanę skierowanie na hsg. Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-05-28 o 10:02 |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Róbcie badania a ja trzymam kciuki, żeby były dobre. Szybko masz wizytę, mnie umówili na poczatek sierpnia
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Szejda trzymam kciuki Cebulova mam nadzieje że hsg nie będzie potrzebne Kejthx czytam i pisze na telefonie ciężko jest ale daje rade
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was. Byłam u gina i zrobiłam badania hormonalne. Przepisał mi tabletki anty i puki co tyle. Za tydz mam kolejną wizytę i zobaczę wyniki. Puki co tabletki mają mi wszystko wyregulować.
|
#1662 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Szaro, buro i zimno! Gdzie ta piękna pogoda??? Ponoć od jutra mają być znowu wysokie temperatury. No, ja myślę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Olgierd - oryginalnie. Nie mój typ ale jak się Wam podoba ![]() Cytat:
Cytat:
A te tabsy to co mają Ci wyregulować? Co masz z hormonami nie tak ? A wymaz z pochwy Ci zrobili? Bo skąd te częste zapalenia pęcherza?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-05-28 o 11:07 |
|||||
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Sophia nie mam niczyjego nr z tego forum, ai nikt nie ma mojego
|
#1664 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Jaaa, ale pyszności Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chciała móc u siebie widzieć takie maleństwo.. Pogoda jest okropna, jakby już na jesień.. idę zaraz wieszać pranie, bo akurat wiatr jest straszny i nie pada, więc muszę wykorzystać
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
kluska, wspolczuje tesciowej
kejtx juz jest lepiej ![]() iza aaa dzidziolekisiu a to juz byl dol ogolny, nie tylko starankowy chyba za duzo czasu mialam tylko dla siebie i zaczelam sobie wywyslac bo ogolnie pogoda tutaj, brak jakis blizszych znajomosci, samotnosc przybila mnie na amen ale mam nadzieje, ze powoli odbijam sie od dna![]() dziewczyny, masakra jak mi ciezko dzisiaj oczy otworzyc!!! wstalam ok 8, obudzona przez kota, bo tupal jakby mi stado koni przez sypialnie przebiegalo. wstalam, poczekalam chwile, az maz wyjedzie do pracy i jak sie zapakowalam pod koc, to koniec raz otworzylam oczy o 10.30, drugi raz o 11.30 i gdybym sie nie zmusila, to spalabym dalej. i nie nie pod objawy przypadkiem tylko nie podciagajcie bo owu jeszcze nie bylo ale ide sie umyc, bo jeszcze przypadkiem cos mnie podkusi i znow wyladuje pod kocem
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
ANTERIA mam nadzieje że wyniki bedą dobre
SANTOM to 10 tydzień dokładnie 9t3d Tż jest zachwycony wczorajszym usg co chwile patrzy na zdjęcie i mówi jakie maleństwo było kochane Oczywiście ciągle sobie wyobrażam jak kosmówka sie przykleja
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tż na co dzień ranny ptaszek a dziś właśnie zwlókł się z łóżka ![]() ja wstałam godzinę temu, ale tylko dlatego, że taaak mi się chciało białego sera z miodem ![]() koty szalały koło 6 chyba, potem zorientowali się, że nie wstajemy do pracy więc żarcia na czas nie będzie
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny:
http://www.youtube.com/watch?v=SYgZKTCnrM0
|
|
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Maluch mi śpi w łóżeczku, ale się ostatnio grzeczny zrobił Cytat:
termin porodu jest w 40tc więc wtedy dzieci rodziłyby się niby w 39tc także to też nie bardzo, tym bardziej jeśli chodzi o przenoszenie. Za to przy krwawieniu też mi zaokrąglali w szpitalu tygodnie ![]() Cytat:
![]() także wolałam żeby zbyt rano nie wstawał i wzięłam malego nad ranem do łóżka. Koło 10 wstaliśmy i dziecko już bylo jego. Nawet jak mu mały osrał się po szyje to nie podałam mu ubranek, niech sobie radzi ![]() ja wtedy myje malego, ubieram pieluchę i albo daje do łóżeczka albo biorę na ręcę i ide do drugiego pokoju po ciuchy, a on jak zawsze super oryginalny pojechał do pokoju razem z przewijakiem ale oczywiście radził sobie super tylko głównie mały spał u niego na rekach a ja chciałam żeby umiał go położyć spać do łóżeczka.. tylko że dzień był zwariowany bo musieliśmy lecieć po kwiatki, później do mojej mamy, później znajomi do nas przyszli. Także zrobimy powtórkę w czwartek ![]() wczoraj robił do 21:30 także nawet z nami nie kąpał ale co zrobić jak pieniążki potrzebne i puki jest praca to trzeba robić.. dlatego nie narzekam na to że tak dlugo musi pracować.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Dziewczyny jako że wiecie jak u nas z finansami, to poratujcie jakimiś tanimi obiadami bo czasami jest gorzej więc wypada mi zrobić coś z niczego.. narazie mam w głowie racuchy, nalesniki i placki ziemniaczane-dotąd sięga moja wyobraźnia
|
||
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
lunka, lazanki, zupa zacierkowa, marchewkowa, ziemniaczanka
ziemiaki z jajkiem sadzoym. bede myslec jak cos mi wpadnie do glowy jeszcze to bede pisac
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ejj a jeszcze mam pytanie, bo zapomniałam jak to się robiło żeby suwaczka nie było widac w podpisie tylko np "żona" i w tym suwaczek
|
|
|
|
|
#1673 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli gotujesz np rosół na kurczaku to potem mięsko obierasz z kości, mielisz z włoszczyzną, przyprawiasz i masz świetny farsz do krokietów albo pierogów. Kluski śląskie możesz zrobić jeśli Ci ziemniaków zostanie ugotowanych, do tego sosik, nawet taki z torebki, albo skwareczki lub po prostu podsmażona cebulka. Makarony z sosami tez moga być z torebki, żeby szybciej. Pomysłów bez liku można znaleźć w sieci.
|
||
|
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wiem, wiem, miałam zajrzeć w niedzielę, ale ciągle nie mam czasu.. nie bijcie, pliiis! ![]() Podpinam się pod pytanie Lunki - też by się parę pomysłów na tanie obiady przydało, bo jak na razie żyjemy lekko, ale jakby się troszkę więcej kaski udało odkładać to by było super ![]() Aa i pamiętam, że któraś z Was (kocur?) robi plan obiadowy na cały tydzień - zdradź no szczegóły, bo ja nie wiem jak się za to zabrać Wymyślasz po prostu to na co masz ochotę, proporcje obiadowe np. na dwa dni, czy jak? ![]() zabieram się za sprzątanie a taaak mi się nie chce..
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie juz zabieralam za pisanie
sama musialam sobie przypomniec
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Cebulova kluski śląskie
zapomniałam że istnieją!a w sieci to jest tyle różności i skomplikowanych przepisów że ciążko znaleźć coś prostego
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko z doskoku wiec na szybko:
Ruda- pisałam gdzieś na wątku Aniołkowych mam. Posuzkam i wkeleje tutaj jak to się robi Lunka: -zupa pomidorowa z ryżem (węglowodany, które teraz bardzo potrzebujesz!) - pyzy - fasolka po bretońsku (na 3 dni stykanie, ale Ty chyba nie bardzo...) - ryż zapiekany z parówkami i innymi dodatkami jakie masz w lodówce. - kupić całego kuraka i ugotować zupę a później go podzielić i upiec (ze 2-3 obiady) Zaraz cos jeszcze pomyślę, tylko ide z psem
|
|
|
|
#1679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kociaka, to dla mnie sama przyjemność się nim zajmować. Kocham go nad życie. Chciałabym wziąć drugiego żeby miał weselej ale TŻ na bank się nie zgodzi Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo fasolka to dobry pomysl awet dla mnie zaraz ide wstawic fasole, zeby sie namoczyla![]() kucyk u nas byla tez kwestia jednego kota jak wrocilismy z uk stwierdzilismy, ze idziemy na miacho szukac kota bo to akurat byl taki okres, gdzie kotkow malych wszedzie pelno no i tym sposobem zaiwanilismy z ulicy kociaka wiadomo, szczepienia, odrobaczanie cala wyprawka, typu kuweta, zwirek, jedzonko, do ktorego na poczatku bardzo ambitnie podchodzilam i sama gotowalam pare tygodni pozniej siedzielismy w pizzerii i przyleciala taka czarna kulka glodna, wychudzona, ale kudlata, ze hoho ja juz maslane oczka do Tz, na co on twardo NIE! Wzielismy ja i wynieslismy w jakies bezpieczniejsze miejsce, bo latala przy ulicy. wrzucilismy komus za plot. kotek dal se rade i znow lecial do pizzerii. tym razem mniej szczesliwie, bo prawie rozjechal ja tir. w pore sie zatrzymal. wiec kotek uciekl a ja w dluga za nim juz Tz nie mogl dyskutowac i tym oto sposobem mamy burasa i czarnulke ktore podrozuja z nami po swiecie maja paszporty, plywaja promem wesolo mamy ale o czarna sie nawalczylismy, zeby przezyla. karmilam ja jak dziecko, bo nic nie jadla. karma rozpuszczona w stzrykawke, pozniej poszlo na lyzeczke i tym sposobem teraz mamy 6kg klocka, ktory spi teraz obok przykryta grubym kocem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

i ta pogoda do doopy!!!!
więc i potrójne dobre moce są Ci potrzebne
Trzymaj się!

Rodzice moi i Tż się wycałowali i przeszli na 'Ty', nie usłyszałam żadnego złego słowa a nawet parę komplementów

ale co zrobić jak pieniążki potrzebne i puki jest praca to trzeba robić.. dlatego nie narzekam na to że tak dlugo musi pracować.