|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann cz. XVIII
Czy ma ktoras z Was juz nową gazetkę? Ta - 40% ze strony rossnetu obowiązuje teraz do czwartku tj. 30 maja...
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeden, najjasniejszy i jest bardzo delikatny, czasami az niewidoczny jak za malo sie nalozy, uzywam na codzien, ale szukam czegos bardziej spektakularnego i trwalszego na impreze weselną.
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Essentails? Bardzo go lubię, jedyny ktory radzi sobie z makijazem.
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
Heh, jutro ostatni dzień promocji, i kombinuję "a co by tu jeszcze kupić..." choć teoretycznie swoje zakupy już zrobiłam.
Widziałam chyba w "Skarbie" pewną nowość - maseczke na twarz z Sun Ozon po opalaniu (niebieska saszetka). Kojarzycie może czy jest już dostępna w R i czy obejmuje ją promocja - 40% ? |
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się zastanawiam co by tu jeszcze wziąć. - kulkę Dove - żel do brwi Wibo - jakiś podkład długo matujący co cery tłustej, trądzikowej, czytałam o under twenty ale przeraziły mnie opinie, że ciemnieje, a ja raczej blada jestem. (zazwyczaj próbki podkładu dostawałam w kolorze "ivory"). Sama nie wiem.. |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Krótko mówiąc- najlepiej kup obydwa .Wypróbowałam wychwalany tusz Lovely w żółtym opakowaniu i delikatnie mówiąc zachwycona nie jestem. Zastanwiam się, czy to z powodu samego tuszu czy szczoteczki. Wątpię, żeby było to drugie, bo miałam już tusze z tradycyjnymi szczoteczkami, gigantami, silikonowymi... Niemniej za te 5 coś nie żałuję, fajnie było wypróbować coś nowego, a nie tylko MF i Essence .Poza tym kupiłam BB krem Manhattan i całkiem nieźle się trzyma (a to moja główna zmora jeżeli chodzi o podkłady. Na szczęście nie matuje, chociaż do efektu glow po HM Bourjois mu daleko. Pozostając jeszcze przy Manhattanie jestem zachwycona lakierem z nowej kolekcji- idealny brzoskwiniowokoralowy odcień Dla fanek kosmetyków naturalnych polecam kosmetyki Ava z Eco Cert- mają przepiękne składy .
Brak podpisu. Za to jest Blog ![]() A na nim ostatnio Wycofywane produkty Essence Wycofywane produkty Catrice Nowości Catrice Edytowane przez Lungo Czas edycji: 2013-05-28 o 15:17 |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podsumowałam wszystko i stwierdziłam, że oszalałam tusz Maybelline Colosal tusz bourjois pomadka L'Oreal Rouge Caresse błyszczykowa pomadka Lovely cień i róż bourjois maseczki AA, rossmanowskie potrójne cienie MaxFactor 4 lakiery Lovely ('żelowe') balsam Ziaja kokosowa balsam do ust Nivea macadamia&coś tam ;p peeling Bourjois rozświetlający peeling Kolastyny Refresh peeling Tołpy mikrozłuszczający żel Eveline ExtraSoft biooliwkowy krem kredka Maybelline krem AA 18+ dobrze, że paragony od razu wyrzucam, bo ponad 200 spokojnie poszło, a tu same niezbędne rzeczy i jeszcze jutro w Hebe, przeceniony Bell....
|
|
#1178 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Który dokładnie tusz kupiłaś i jaki masz kolor pomadki??
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ten. Chciałam kupić ten fioletowy micel Bourjois, ale część dziewczyn odradzała, więc jednak skusiłam się na tę dwufazówkę. Mam nadzieję, że nie będę żałować
|
|
|
|
#1183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pomadka to Mauve Cherie? 102
Edytowane przez Koko Szanelll Czas edycji: 2013-05-28 o 15:45 |
|
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już nigdzie dziś nie idę, dobrze, że pogoda jest brzydka bo jeszcze by mi wpadło do głowy, że się gdzieś wybrać. Siedzę właśnie z maseczką oczyszczającą z Ziaji i nie mam zamiaru wychodzić
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Też się Wam pochwalę
a co![]() Z przeceny -40%: - maseczka samo wchłaniająca Lirene - 1,49 - maseczka Różana Ziaja - 1,09 - maseczka Dermika - 3,29 - 2 maseczki anty-stres Ziaja - 1,78 za dwie - maseczka Lirene nawilżająca - 1,49 - maseczka Efektima - 1,59 - Nivea Visage Q10 dla mamy - 23,99 - Tonik ogórkowy Ziaja - 3,39 - Bezbarwny lakier Wibo - 3,59 - Eyeliner Wibo - 4,39 - Puder Synergen odcień 03 - 5,59 - Eva Natura, Herbal Garden, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu z ekstraktem z ziela świetlika - 6,89 - Biały lakier Miss Sporty - 3,89 - Bezbarwny błyszczyk do ust Miss Sporty - 6,59 - Krem pod oczy Ziaja Sopot - 4,29 - Szminka w płynie Rimmel Apocalips, 100 - 14,39 A ponad to: - Alterra, Orchidea, serum dla mamy - 10,19 zł - Alterra, maska nawilżająca - 6,99 Także za wszystko zapłaciłam 104, 91 zł ![]() Niestety nie kupiłam Top Coat z Wibo, bo nie było;/ a byłam w dwóch Rossmannach ;/ Mam jeszcze pytanie, olejki Alterra, które większość z Was używa do olejowania włosów, gdzie znaleźć? Bo przeszukałam dwa Rossmanny wzdłuż i wszerz i nie było nawet pustych miejsc na półkach po nich
|
|
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam puder Rimmela
mazłam się nim trochę i jestem zaskoczona jego jedwabista formułą No i oczywiście ktoś musiał wepchać tam palucha ;/ bo jest ślad...Jestem z siebie dumna że nie kupiłam nic więcej ![]() Chciałam jeszcze Bourjois 123 Perfect ale nadal nie ma więc chyba marne szanse już;/
Edytowane przez Siuniaaa Czas edycji: 2013-05-28 o 15:56 |
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale sie obkupilam
wlasnie wracam do domu wrzuce wam foty ,i dorwalam top z wibo i wode termalna ![]()
|
|
|
|
#1188 |
|
siedzę i myślę
|
A u mnie nie było transparentnego pudru
Sporo ludzi... dobrze, że poszłam na większe zakupy pierwszego dnia promocji.
|
#1189 |
|
Konto usunięte
|
Ja już nigdzie się nie wybieram, kupiłam to co potrzebowałam i chciałam
Zapasy mam takie, że aż muszę zrobić porządki w szafkach
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie ,ja tez sie ciesze ze wszystkie niezbedniki kupilam w 1 dzien promocji a teraz tylko spelniam swoje zachcianki
bo niektorych produktow naprawde brakuje.Ktoras z was pytala o zaopatrzenie bydgoskich rossmannow w korektory wibo: w obu R na ul.wojska polskiego ich nie bylo, natomiast w duzym R na os. Błonie w podwojnej szafie Wibo bylo sporo, z 10szt.
|
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
znajdę w Rossie olejek do twarzy, o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...h-olejow.html?
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja będę bronić shine Caresse. Jest absolutnie cudowna, leciutka jak piórko, nie klei się, nie jest ciężka no i zachowuje się jak stain co ja sobie bardzo cenię. Osobiście-dla mnie odkrycie roku. Ale fakt, jak napisała emememsik kolory kupuje się w ciemno bo to co jest w opakowaniu ma się nijak do koloru na ustach. Mam 103 Marylin w opakowaniu jest to jasny różyk a na ustach robi się ciemnorózowa w kolorze ust.Wygląda absolutnie bosko, podkresla kolor ust ale nie widać tak bardzo warstwy kosmetyku. Oraz 400 Eve. W opakowaniu jasny lila-róż a na ustach zmienia się w ciemny róz z kroplą fioletu. Trzeba oglądać swatche przed zakupem |
||
|
|
|
#1194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam iść dziś kupić krem dla mamy, ale padaaaa
Co do kosmetyków kolorowych, to mam wrażenie, że wszystko trzeba samemu sprawdzać. Ja jestem zachwycona Caresse - dzięki Em, wiedziałam, że inaczej wygląda na ustach niż w opakowaniu, a trwałość i konsystencja są super, wygląda na ustach na drogi produkt. Za to chwalony tu 2000 kalorii - na moich rzęsach (czarnych i długich z natury), nie robi kompletnie nic! Równie dobrze, mogłam się nie malować. Nie pogrubiał, nie wydłużał, nawet nie był zbyt czarny. Za to grudkował i osypywał się. Nie daj borze lekki deszczyk - efekt pandy. Także nie ma co się nastawiać, bo jedna osoba napisała - nie kupuj! |
|
|
|
#1197 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
- płyn do hig. int. Biały Jeleń z bławatkiem - krem Kozie Mleko Ziaja nawilżanie _ krem Kozie Mleko Ziaja odżywianie - 3 maseczki Perfecta cera sucha słodkie migdały - kapsułki RDL Anti Age Cytat:
Jestem zadowolona ze swoich zakupów. Co prawda miałam jeszcze kilka typów: kolejna szminka i lakier Rimmel, lakiery L'oreala, jakieś kremy, podkład, ale w ten sposób wykupiłabym całego Rossmana, bo mi ciągle coś się podoba A tak mam wszystko co mi jest potrzebne, uzupełniłam braki kremów i rzeczy do demakijażu, mama ma zapas kremów Dermiki, a majątku nie wydałam. Fajnie jak takie akcje powtarzałby się częściej, raz na przykład przecena pielęgnacji twarzy, raz ciała. Ceny kosmetyków wreszcie byłyby przyjemne dla kieszeni
|
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
hej, hej
czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? miałam tyle roboty, że nie wiedziałam w co ręce włożyć; oczywiście podczytywałam ten wątek i w rossku byłam i... popłynęłam.... nawet nie chce liczyć bo było w ratach; odkryłam jednak kilka perełek:- korektor Rimmela match perfection; fantastycznie maskuje cienie pod oczami i rozświetla; pani z R. twierdzi, że może być też bazą pod cienie - peeling gruboziarnisty Bielenda efekt diamentowej mikrodermabrazji; przy nakładaniu daje uczucie jakby się skórę traktowało zmielonym szkłem ale po zmyciu bajka: cera jest maksymalnie odświeżona, pory zamknięte - żel do mycia twarzy Lirene, ten różowy z wyciągiem z owocu noni; maksymalnie łagodny i bardzo dobrze nawilża dodatkowo pachnie bajecznie - rimmel apocalips o kolorze apocalips; mój wymarzony odcień fuksji kupiłam dużo, dużo więcej ze stałej pielęgnacji i mam mega wyrzuty sumienia chociaż uspokajam się tym, że już wieki nie robiłam dużych kosmetycznych zakupów
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Czy jest sens kupować eyeliner w żelu Maybelline, czy na początek lepiej spróbować Wibo albo Lovely? Rozsądek podpowiada to drugie, z racji tego, że może mój słomiany zapał minie, natomiast jakiś diabeł podpowiada "bierz Maybellina, dziewczyny w wątku chwalą" 
.
. Muszę poczekać aż przestanie padać

pomarańczy nie chcę także dobrze wiedzieć