|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Hej
chyba nikt jeszcze nie urodził?? dzisiaj TŻ kupił katetery windi i stwierdzam, że to nasze zbawienie !! Wszystkie kropelki itp to o kant du** rozbić... Wojtuś w końcu jest spokojny. Cały zabieg przebiegał tak,że Mały darł się wniebogłosy, po chwili zaczęły odchodzić gazy, a potem megaa duże ilości luźnej kupy (nie muszę chyba mówić, że wszystko był w stolcu, a TŻ został obsikany), TŻ grzał suszarką, to go trochę uspokajało W końcu brzuszek zrobił się miękki i WOjtek przestał płakać, i padł jak zabity. Teraz (odpukać) śpi spokojnie (wcześniej często budził się z krzykiem) oby tak dalej
|
|
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() A co do akcji, to mi też się tak zdarzyło dwa razy, bo najlepiej się sra, sika a później rzyga gdy nie ma się pampersa. Cytat:
Ale krztusi Ci isę tak, że musisz ją spionizować, albo stukać po plecach ? Odebraliśmy wyniki moczu! Dużo lepsze ![]() Byliśmy na USG bioder, pan doktor bardzo się jąkał i nawet jak powtarzał to nic nie rozumiałam Mamy pieluchować jedną pieluchoą tak w razie "w" i zgłosić się na kontrolę za 7 tygodni.
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
nie tylko Ty czeeeeść ![]() Becik, Lonely, Kamciatka- kciuki!!! ![]() nie chcę się chwalić, ani chwalić na zapas, ale moje dziecko jest, jakby go nie było. W nocy jedna pobudka, w dzień śpi, trochę czuwa i słucha głupiego matki gadania albo równie nonsensownych pogadanek tatusia.. Przekochana
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a swoja droga ile kosztują?
|
||
|
|
|
#220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe,wyspij sie! ostatnia szansa !Cytat:
musi byc jakies wyjscie ![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze,tylko nie placz! Cytat:
?tez mysle nad windi choc mloda pierdzi rowno ale moze by pomoglo.jak to wyglada dostepnosciowo/cenowo?
|
||||
|
|
|
#221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to użyliście, bo miał gazy, twardy brzuszek i prężył się tak? mojej się już na szczęście rzadziej zdarza po odstawieniu mleka krowiego i sera żółtego. Cytat:
Sharp...tak jak pisze Axella dzieciaczki niesamowicie wyczuwają nas stres i dlatego często je uspokoić tak trudno..wiem, że łatwo się mówi, ale spróbuj zachować cierpliwość i spokój w każdej sytuacji, a efekty powinny być, a jak nie możesz to jeśli ktoś jest z Tobą niech Cię zmieni na chwilę
|
|
#222 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
ja nie wiem jakie moje są |
||
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
co mamy robić to zrozumiałam ale nie wiem w.związku z.czym jutro będziemy w.poradni to powiem by mi odczytali co to Dziś robiliśmy jeszcze.posiew.moczu więc wizyta za tydzień. Brawa dla.małej że taka grzevzna ją tam na swoją też nie będę narzekać ![]() Cytat:
Zastanawiam się cY młoda.nie ma kataru. Jutro niech ją przepadają całą ![]() W ogóle mam problem że swoim okiem. Najpierw miałam chyba jęczmień a.teraz całe spuchniete. Zna.ktoś jakąś metodę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupowałam w internecie na sztuki, po 2,85 jedna. na ulotce pisze, że są jednorazowego użytku (w opakowaniu jest 10 szt, ok 30 zł), ale ja zamierzam je myć, w końcu będę używać w jednym miejscu zresztą sama bym na to nie wpadła, położna mnie uprzedziła, żeby nie kupować całego opakowania. nie wiem czy w aptekach sprzedają na sztuki. Ja u tego sprzedawcy zamówiłam neonowe zielone pieluszki, moskitierę i folię przeciwdeszczową na wózek, więc gdzieś ten koszt przesyłki się rozłożył
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za posiewna jęczmień mówią, żeby pocierać złotem. ja zawsze przeczekuję- swoją drogą nie cierpię przez to przechodzić, a zdarzyło mi się kilka razy.
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Sharp, paulina, becik -
![]() ja się już dzisiaj sama z siebie zaczęłam śmiać... na 2,5 tygodnia przed terminem porodu mam 123 cm w pępku ![]() ![]() poza tym chyba jest jakieś niskie ciśnienie, bo mi się co chwilę w głowie kręci... idę się położę... ale najpierw zrobię kisiel cytrynowy, bo coś bym zjadła...
|
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
dopiero po przewiezieniu na normalna sale mogl ze mna byc. Trzymam mocno kciuki! Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki, mama nadzieje,ze posiew tez wyjdzie dobry!Cytat:
jej mlodsza kolezanka Sofia tez grzeczniutka tylko bardzo lubi nocne jedzonko wiec wstajemy ok 3 razy. Ale jak widze,jak ladnie przybiera na wadze to jej to wybaczam ![]() My te windi wyparzamy i tez bedziemy uzywac wielorazowo. Kupilam z przyjaciolka opakowanie na spolke wiec mam 5. Zjadlam dzis pralinke moja siostra wpadla w odwiedziny i mi przyniosla bombonierke zobaczymy reakcje, a nuz nie bedzie zadnej.Happy, caly nabial wyeliminowalas? Tylko dla tego, ze mala miala bolesne gazy? Czy jeszcze cos Cie sklonilo? A mowilas wczesniej,ze duzo zoltego sera jadlas. I co teraz jesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jak tak czytam o tych problemach z dzieciaczkami, to odechciewa mi się porodu
naprawdę nie wiadomo co poradzić... a te maluszki to się tylko zapowietrzają, krztuszą, płaczą... biedactwa małe...Cytat:
z bioderkami też się wszystko ułoży Cytat:
Cytat:
![]() wiesz, może czeka z wywoływaniem, bo skoro wszystko dobrze wygląda i termin z USG chyba bardziej wiarygodny... no nie wiem. mi gin chyba będzie próbował coś wywoływać ze względu na małą ilość wód. wolałabym, żeby się samo zaczęło... ![]() Cytat:
![]() wypróbowałam na ręce moją pastę cukrową... kurna chata, to chyba działa! stwierdziłam, że wypróbuję na twarzy - na wąsiku, którego praktycznie nie mam, no ale gdzieś chciałam w delikatnym miejscu sprawdzić. to się nie lepi do skóry wcale, jest 10000 razy lepsze niż wosk! i do tego smaczne
|
|
#231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sztachnęłam się maszynką i kuźwa całą wannę krwią zalałam- jakby świnię zarzynali...
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze tylko kilka dni, pewnie też Cię położą jeszcze w tym tyg lub w pon, ja teraz staram sie na maxa relaksować i nie myśleć już o tym bo w glowę dostanę
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glowa do gory bedzie dobrze
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z bioderkami się nie martwię, bo powiedział, że jako takowej wady nie ma, ale żeby się coś nie pogłębiło to pieluchować. Jedna to pikuś, chrześnica TŻ pieluchowana była 5 ![]() Uważaj, żebyś się nie poparzyła tą pastą ;> Bo i takie przypadki znam ![]() ![]() Paulina trzymam kciuki by poró przebiegł szybko! U mnie z 4 do 10 zajęło jakieś 3 godziny , więc, może już tulisz maluszka
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
ja niestety nie pomyślałam wcześniej , że to może być takie przydatne i nie zamówiłam na allegro... więc TŻ kupił całe opakowanie (10 sztuk) za 34zł (zamawiałam na dozie) <nie ma możliwości kupna na sztuki> ale i tak będę je myć i wyparzać, bo aż żal wyrzucać... naprawdę polecam te kateterki , przynoszą natychmiastową ulgę maluszkowi, krople przy tym kompletnie nic nie dają...
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp może tak być jak pisze Bańka. Moja też ma silną potrzebę ssania, dostaje smoczek i jest szczęśliwa, a takto ciągnęła cyca jadła, ulewała i tak w kółko jak pisałaś.
|
#237 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
robimy mu już standardowo butlę 130 ml, zjada, ale czasem marudzi o jeszcze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przemek też czasem jak je to się krztusi. krztusi się, zaczyna się drzeć wniebogłosy a rzuca się za butlą ale odkryliśmy że jak ma za duzo powietrza w brzuszku to tak robi. jak mu się odbije to zaczyna jeść spokojnie. popróbujcie, może w tym rzecz? czasem tak się dzieje nawet jak raz mu się już odbiło, albo jak dopiero zaczyna jeść. w ogóle ja go już daje do obicia dwa-trzy razy w ciągu jednego jedzenia.
|
|||
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nabiał wyeliminowałam całkiem na próbę, żeby sprawdzić, czy jest winowajcą...wychodzi na to, że chyba tak.. w miejsce sera poszedł pasztet pieczony, szynka, banany i jabłka..dramat, moje żywienie teraz to jakaś porażka, nie wiem jak to wpłynie na dziecko Sofia wie, że najlepsze mleczko to to nocne, mądra dziewczynka. A jak w dzień, co porabia? [QUOTE=cloche;41041940]jak tak czytam o tych problemach z dzieciaczkami, to odechciewa mi się porodu naprawdę nie wiadomo co poradzić... a te maluszki to się tylko zapowietrzają, krztuszą, płaczą... biedactwa małe...ale fajnie, to odetchnęłaś, co? z bioderkami też się wszystko ułoży ależ to mi robi nadzieję!!! u mnie było podobnie - najpierw poszalał, zapis bardzo ładny, a potem kimono i nie szło go dobudzić. za to skurcz się zrobił i młodemu z tego powodu podeszło tętno, więc ogólnie było zadowalająco ![]() wiesz, może czeka z wywoływaniem, bo skoro wszystko dobrze wygląda i termin z USG chyba bardziej wiarygodny... no nie wiem. mi gin chyba będzie próbował coś wywoływać ze względu na małą ilość wód. wolałabym, żeby się samo zaczęło... ![]() no i prawidłowe podejście! te parę dni już różnicy nie zrobi. korzystaj z ciszy, zrelaksuj się, najedz się truskawek wypróbowałam na ręce moją pastę cukrową... kurna chata, to chyba działa! stwierdziłam, że wypróbuję na twarzy - na wąsiku, którego praktycznie nie mam, no ale gdzieś chciałam w delikatnym miejscu sprawdzić. to się nie lepi do skóry wcale, jest 10000 razy lepsze niż wosk! i do tego smaczne [ /QUOTE]a ta depilacja pasta cukrową jest bolesna? Cloche, piszemy o tych kolkach, zakrztuszeniach, etc. bo każda się martwi i chce się poradzić, ale postaramy się pisać więcej o całej reszcie, która jest piękna, niepowtarzalna, cenna i uszczęśliwiająca!
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
To ja napiszę, że nawet ten nieświadomy uśmiech jest lekiem na wszystkie zmartwienia
więc cloche bierz się za rodzenie
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
A to na zmiane tematu MIchas spiacy
Dzisiaj caly dzien prawie spi az sie boje nocy.. To 2 zdjecie to z teraz ,meczyl sie z brzuszkiem i potem padl... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

przy okazji witam się również w nowym wątku, w którym to mam zamiar się rozpakowac

Storczykomaniaczka : 25
daliśmy go pod kran, umyliśmy, wysuszyliśmy, przebraliśmy, nowy pampers, a potem siebie przebieraliśmy z mokrych ciuchów 

?

zobaczymy reakcje, a nuz nie bedzie zadnej.