|
|
#1081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
super- witaj w gronie przyszłych mamusiek ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
dokładnie- ja jestem zdania że wszystko z umiarem. Jak się raz na jakiś czas zje np wątróbkę (jak ktoś lubi) to naprawdę nic się nie stanie, to samo z wędzoną rybą Nie popadajmy w paranoję bo tak to nam tylko sucha bułka z wodę zostanie ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
naprawdę? he he fajnie. Te plemniory małża to wyjątkowo żywotne - dałam się oszukać bo miałam @ i myślałam, że nici ze starania się wyszły a tu taka niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
wspołczuję sytuacji- no niestety sama po sobie wiem, że nawet mały szczegół skutecznie potrafi człowieka z równowagi wyprowadzić Sama jestem dość nerwowa i porywcza a teraz to jeszcze bardziej
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie badania na wirus opryszczki.
Szukałam w necie ale jakoś nic spójnego nie znalazłam. Czy takie badanie jest obowiązkowe czy jest jako dodatkowe? Sama mm od czasu do czasu opryszczkę na ustach le wiem, że potrafi być też wirus opryszki tam na dole.... Czytałam, że to może być niebezpieczne przy porodzie bo można zarazić dziecko i jak ktoś ma to kwalifikuje się do cesarki. Macie jakąś wiedzę w tym temacie?
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od GP, zostałam zapisana na darmowy program, list wysłano do szpitala, ciąże potwierdzono testem z moczu i na razie czekam na zaproszenie do szpitala
Poza tym dostałam od mojego GP takie materiały, gdzie napisano, że mała ilość słońca jak najbardziej zresztą dla mnie to dość logiczne Magnusia - nic nie wiem na temat opryszczki... U mnie na szczęście hormony nie buzują, jestem raczej spokojną i opanowaną osobą i nadal tak pozostaje, a jeśli chcę kogoś ochrzanić to nadal robię to ze spokojem, tylko używam odpowiednich słów hehehe AnnaM - a nie chcesz się wybrać prywatnie na USG wcześniej?? jak się stresujesz to może to dobre wyjście i trochę by cię uspokoiło Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-05-28 o 18:20 |
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Malgos jakbym miała wolne 150-200 funtów to bym poszła wcześniej na usg prywatnie ale niestety nie mam więc jestem skazana czekać
![]() Selena85 melisa od czasu do czasu nie zaszkodzi sama w poprzedniej ciąży pilam bo juz z nerwami nie wyrabialam
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale u nas leje ,świata nie widać Już się lepiej czuje Jeszcze godzinka i w końcu rodzice wracają ,już się tak za nimi stęskniłam ,nie było ich ponad rok Tż się zawsze ,ze mnie śmieje ,że ja stara dupa ,a jeszcze mamie do łóżka włażę ,żeby się przytulić ,jak on to mówi "jesteś taka niunia mamuni " ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Czy mi się wydaje czy Caffeelattee się dawno nie odzywała? |
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ale zapytaj lekarza najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
Wtam nowe mamusie.
Odnosnie zapłodnienia to cholerka ja wiem kiedy było i sa mozliwe tylko dwa dni ale bardziej ten pierwsszy dzień. Ja bylam stymulowana zaby zajsc w ciąże wiec jestem w inne sytuacji. Ale plemniki mojego meza tez trosze sobie pożyły. |
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaM - no tak, niektóre koszty jednak ograniczają...
wstawię wam zdjęcia bucików, które jakiś klient zgubił u mnie w pracy, leżały, leżały to przygarnęłam
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Czy przyjmiecie do grona zaciążoną z terminem na 28 stycznia ?
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Marti u moim też tak jest. I ja mam mamę prawie na codzień
ale jestem tak przywiązana, że mimo moich 23 lat dalej potrafię się mamie na kolana wpakować:pTrochę pospałam, ale obudził mnie ból brzucha. A mam pytanie odnośnie tych wózków wszelkich i innych. Rozglądacie się za używanym sprzętem ? Wózki, foteliki, przewijaki np ? Czy to musi być koniecznie nowe ? Jestem ciekawa jakie macie podejście. Fakt, wolałabym nowe ale z drugiej strony jak można kupic dobry sprzęt w niskiej cenie to czemu nie. W czwartek mamy grilla-parapetówkę dla dziadków. Nawet mi do głowy nie przyszło, żeby nie jeść nic z grilla ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
witaj
zapraszamy Cytat:
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Monica80 - witaj
![]() Patrycja - ja raczej nie mam po kim odziedziczyć, więc raczej będę musiała kupić, chyba że któreś ze znajomych będzie miało na zbyciu to chętnie przyjmę, choć jakoś szczególnie się nad tym nie zastanawiałam... |
|
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- witaj ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Jeśli chodzi o sprzęty to nie wiem czy wszystkie używane nadają się do powtórnego użycia np. wózki- mogą być "zjechane" bo to często się używa szczególnie jak dzieciak w wózku zasypia i trzeba bujać (znam takie przypadki :
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
U mnie właśnie masa dzieci różnych płci
Np kuzynki córka ma teraz 5lat. W tamtym roku wrócili do Polski. Wcześniej pracowali w Anglii. I mała miała dwa wózki, łóżeczka i tak dalej. Jedno tam drugie tutaj jak dziadków odwiedzali. Czyli praktycznie nie używane. Stamtąd też wszystko ściągnęli tutaj. Już przy pierwszej mojej ciazy na początku krzyczeli żeby nie kupować wszelkie inne ciotki, koleżanki też odkładały. Z drugim dzieckiem nie wiem jak wyjdzie (bo to że chcemy co najmniej dwoje nie ulega dyskusji: ) i kiedy, więc nawet jak coś kupię to przekaże dalej jeśli ktoś akurat bedzie potrzebował. Poza tym ważne są też kwestie finansowe, nie oszukujmy się ![]() Mam nadzieję, że nie namieszałam, ale ja taka gaduła jestem że zacznę o jednym skończę o czym innym ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja- jasne, że kwestie finansowe są dość istotne i warto o tym myśleć niemniej jednak czasem jest jak, że kupimy coś przez neta używanego i jest w tak dużym stopniu zużyte, że potem musimy kupić nowe. Inna sprawa jak bierzemy coś od znajomych/rodziny- wtedy wiemy co bierzemy
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My wszystkie potrzebne rzeczy będziemy kupować nowe, bo po pierwsze nie mamy od kogo dostać, a po drugie chcemy, żeby służyło następnym naszym pociechom (mam nadzieję, że się doczekamy ). Chyba że ktoś nam wyśle z Polski jakąś paczkę z ubrankami np.)No i najważniejsza dla mnie rzecz: widziałam swojego Bąbelka Odpowiednia wielkość do wieku (8t3d wg USG, od OM różnica wynosi tylko jeden dzień) i bijące serducho, lekarka powiedziała, że wszystko w porządku. |
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Ale jak pisalam - po rodzinie, chętnie się skuszę. Ale są jeszcze komisy (chociaż obstawiam że tam sobie ceny dyktują) i ogłoszenia miejskie idziesz i oglądasz ![]() Ja jeszcze sama tak do końca nie wiem co zrobię- to jeszcze masa czasu. Ale jak tak zaczęłyście ten temat to i ja zaczelam się zastanawiać. :p a już jak zobaczyłam te fachowe nazwy wózków ( ) to w ogóle ![]() ![]() A ja zapytam jeszcze o co innego - trochę ponad miesiac temu stracilam pracę, jestem w trakcie sądzenia się z byłym pracodawca. W ciaze zaszlam w pierwszym bezrobotnym cyklu :p i teraz się zastanawiam, czy państwo wspomaga jakoś bezrobotnych? Zasiłek zasiłkiem- to dopiero po sprawie sądowej. Najgorsze że mąż za "dużo" zarabia (najgorsze, bo nikt nie patrzy ile z tegn idzie na rachunki i inne opłaty). Pomecze Was dzisiaj chyba trochę o ile nie usnę :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Melduję się dzisiaj i zdaję relację z wczorajszej wizyty. Moja ginekolożka bardzo miła, wyrozumiała, delikatna i wszystko mi na raz chciała poopowiadać. Gdy weszłam na fotel, okazało się że zaczęłam plamić. Wyszło to zanim zaczęła mnie badać. Zrobiła usg, widać pęcherzyk, ale wiek wg usg jest mniejszy o 5 dni. -->4t6d, rozmiar 9,3 mm. termin porodu 29.01.2014r. Powiedziała, żeby się tym nie przejmować, że to się zdarza taka różnica, że lepiej jak jest mniejsza na usg, niż jakby usg pokazywało o wiele większą ciążę niż wg wyliczeń jest. Przepisała duphaston. Od dziś faktycznie widzę, że plamię. Wczoraj to było takie raczej brudzenie. Zaczynam się martwić. Nie wiem czy to już jest niepokojące. Brzuch mnie nie boli. Nie jest to czysta krew.
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrycja nie pomoge bo nie wiem kootek_mamrotek dobrze ze oki i uwazaj na sibeie |
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj jest dużo ofert, że ludzie oddają za grosze niektóre rzeczy, ale będę się nad tym zastanawiać jak będzie bliżej porodu.
Kotem Mamrotek - a plamiłaś kiedyś wcześniej? w sumie dobrze się złożyło, że to stało się u lekarza to od razu sprawdziła co i jak. Sheperdess - ale fajnie, że już widziałaś swoją Kropeczkę i serduszko ![]() Patrycja - niestety nie orientuję się w kwestiach prawnych w PL Magnusia - z tymi używanymi to masz rację, wózek pewnie warto kupić nowy, ale czasami można oglądnąć daną rzecz zanim się kupi i ocenić w jakim jest stanie. |
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy wcześniej nie plamiłam. Na mojego farta stało sie to dopiero na jej fotelu.
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Ale po badaniu? Czy jeszcze przed?
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
przed badaniem. Okazało się to przed przystąpieniem do badania.
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1110 |
|
Gang Iren
|
Hej. Nadrobilam. Witam nowe dziewczyny
Marti zdrowka! Sheperdess super,ze wszystko w porzadku ![]() Kootek_mamrotek nie martw sie,skoro lekarka widziala plamienie,to pewnie nie ma powodow do obaw. Jednak jesli bys byla zaniepokojona to zadzwon do gina.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

Kolejną wizytę mam 21.06 nie mogę się już doczekać!
Sama jestem dość nerwowa i porywcza a teraz to jeszcze bardziej
16.06.2012 
Już się lepiej czuje
Tż się zawsze ,ze mnie śmieje ,że ja stara dupa ,a jeszcze mamie do łóżka włażę ,żeby się przytulić ,jak on to mówi "jesteś taka niunia mamuni " 

ale jestem tak przywiązana, że mimo moich 23 lat dalej potrafię się mamie na kolana wpakować:p
) to w ogóle