Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-28, 18:38   #2221
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41040032]Leżę, mała obok dosypia a ja chyba pójdępo rzeczy na sypaną szarlotkę. Smaka mam![/QUOTE]

ja zrobiłam wczoraj dwukolorowy jabłecznik

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Sluchajcie bedziecie brac jakies lekkie spacerowki na szybkie wyjscia? Macie cos na oku?
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
O poziom chodzi też, ale lekkie spacerówki nie mają wystarczającej amortyzacji, która dla takiego maluszka jest najważniejsza.
my na DD zrzucamy się z moimi rodzicami na tą

http://allegro.pl/ultralekka-spacero...262165241.html

co, zła na wakacje?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 18:47   #2222
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Kurcze zaczęłam robić skalpel już w ogóle cud że się zmobilizowałam! no i w połowie filmiku padł mi internet ! :/ juz mi tak sie fajnie robiło i w ogóle potem się nie chciało włączyć.... jak już zaczęłam to wiatr w oczy ale po 18 minutach boli mnie wszystko jakbym maraton przebiegłą
to ściągnij sobie next time z youtuba

ja próbowałam ćwiczyć i du.pa... słomiany zapał mam..obiecywałam sobie wiele razy i nic z tego nie wychodziło. jedynie jak miałam karnet na fit to chodziłam tam przed ciążą codziennie po 2-3 h.. ale tak w domu to e-e nie chce mi się

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41027076]Doczytałam, szczena mi opadła.
Jest opcja od września przeniesienia gdzieś Sh?

Najmniej lubiany etap przy Agatce strasznie mnie ręce bolały, a ona 1/3 drobniejsza niż Dorka [/QUOTE]

no właśnie o tym napisałam w innym poście..że nie da rady bo koniec grudnia przenosimy się na nasze mieszkanie i w miejscu zamieszkania będę szukać przedszkoli.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny wlasnie gadam z kolegą z grupy, ma do wynajecia mieszkanie 44 metry za 400zl plus czyns 200 i oplaty i kurna jade obejrzec w czwartek/piątek.
damn... a u nas 1400 plus 400 opłaty za 50m2
Stary 2013-05-28, 18:50   #2223
sylwietta1988
Zakorzenienie

to ode mnie na dobry poczatek wieczoru- jak parsknełam to mi spiacy nocnie Bartulo oczy otworzył

http://demotywatory.pl/4139134/Snilo-mu-sie

Cytat:

Sluchajcie bedziecie brac jakies lekkie spacerowki na szybkie wyjscia? Macie cos na oku?
ja jak na razie nie, mieszkam na wsi, wiec wystarczy mi czołgowa z mojego wózka 2w1, u mamy jest jesszcze moja spcerówka, wiec jak tam bedziemy to dziec tez bedzie miał w czym jezdzic najwyzej pozniej cos pomysle
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Gruba to na pewno nie jest, moj klocus z 1.02 i wczoraj waga wskazała 7335 jest co nosić.
konkretnie
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Sylwietta, a "tępa dzida" to przypadkiem nie ode mnie? Bo ja bardzo często i od lat tego określenia używam, jeszcze w 1. liceum tak nazywałam jedną panienkę z mojej klasy.

Jest nadzieja. Ale TŻ i tak będzie szukał czegoś innego w międzyczasie, bo same widzicie, że praca trochę z dupy, nie do końca pewna...
aaaaaaaaaa to jak tak to ja sie nie kłóce, mnie sie njabrdziej z Lady pokojarzyło, ale zwracam honor

Bartunio wykąpany, najedzony spiocha elegancko juz na noc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 18:52   #2224
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o ja pierdziele, Szaja dobrze radzi...

ja bym brała mniejsze a lepsze

o Jezusicku, Ty to juz jestes uzależniona....

piękne wyniary
jak to jak? wypożyczamy nianie od Silver

Nomenklatura- jak ty smiechowo nazywasz malego
Marsi- podziwiam za wytrwalosc i cierpliowsc

odnosnie jedzenia- Bartunio nawet mało co mruga wptrzony na zmiane w sloiczek i łyzeczke i jak sie ociągam to rączką łapie za moją rękę i przycuiąga do buzi dzisiaj pożarł całą zupke jarzynową a za godzine i tak poprawil cycem jeju, co za egzemplarz żerty.... ja bym sie w zyciu nie spodziewała ze tyle zje, przygrzałam pół słoika, a ten zjadł i w bek, to przygrzałam drugie pół , zjadł, beknął i zaczał sie bawic na bujaku

chyba znalazłam kiecke na wesele
http://tablica.pl/oferta/elegancka-s...tml#ece631c214

co do obiadu- u mnie dzis krupnik z ryzem na udkach, pozniej zjem miesko z jabłkiem

aaaaa i przypomniało mi sie, ze okresleniem tępa dzida uraczyła nas LADY co złego to nie ja

jak Wy jecie truskawy to ja tez bede bo uwielbiam

i mam pytanie techniczne- do mądrych w rozszerzaniu czy jak dalam młodemu w południe tą jarzynową to moge za niedługo dac np banana? czy to za duzo na jeden dzien?

Z Bartusia niezły głodomorek

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Widziałyście wiadomości? W Chinach ktoś próbował utopić noworodka w kanalizacji i go uratowali.

W jakim świecie my żyjemy?

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
O masakra, w tym wypadku zrobic mu to samo...

Ej moja Mala tez sie tak patrzy jak ja jem, ze mmam ochote jej dac gryza
o mój tez wpatruje sie jak zaczarowany i jeszcze jak sie maluje

Cytat:
podjęłam postanowienie- od dzis koniec słodyczy bo mam oponke na brzuchu nawet po porodzie tak nie miałam....
żebys wiedziała ile razy ja takie postanowienie miałam, a żre tak jak żarłam Obyś była bardziej konsekwentna, choć oponki to ja żadnej u ciebie nie dostrzegam

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
oooo jakżesz sie wkurzyłam!!!!!!!!!!!

pocytowałam sobie trylion i nagle coś kliknełam niechcący i wsio sie poszło srać... wrrrrrrrrrr

nie cofam sie juz, bo mała marudzi po tej szczepionce, lece na ratunek

A właśnie brawa dla dzielnej Julci i nie przejmuj sie tak ta wagą, jest ok
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nawijko, bo ja chciałam dobrze

moje dziecko właśnie mnie opluło

Laski, małej po0jawił się guzek pod miejscem po szczepieniu. Okład z sody przyłożyć? Gorączki nie ma. A obrzęk dopiero się pojawił. Co robić?

Wyśle, że okład nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam pokażę jaką kiecę kupiłam dziś na Allegro dla Mai na wesele we wrześniu, i lecę bo małż wraca z pracy, to trza poudawać zapracowaną a nie siedzącą na wizażu
Maja będzie jak księżniczka wyglądać

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Przyznajcie się Wy już wszystkie dostałyście wielofunkcyjnych rumunów od Bijkory i walicie postami jak z rękawa .
Matko kiedy ja Was nadrobię ?!

U nas dzień drugi marchewy-smakowało , ale jakąś godz PO odezwał się marud i nie wiem czy to znaczy że nie toleruje czy że po prostu nowość i musi się przyzywczaić.

Dzięki za odp w sprawie zębów, U nas już miesiąc jest białą kropka na dole i nic się nie zmienia-nie wiem sama czy to ząb.Ale zachowuje się jakby cała szczęka jej wychodziła na raz .

Też nagrałam filmik jak Blanka zjada, ale Wam nie dam bo mój z.☠☠☠any telefon tak nagrywa że ciągle coś trzeszczy, no chyba że byście bez głosu oglądały. no to dam:
http://www.youtube.com/watch?v=c8miChbpOTM
Nie obejrzałam całego filmiku, ale z tego co widziałam to pięknie je. A ak poza ty to jestem fanką urody Blaneczki

Cytat:
dzięki

mała jest marudna, bidulka, cały czas potrzebuje bliskosci wtedy się troszkę uspakaja.. aż sie boje co bedzie w nocy...
tz pojechal po zakupy, jak bedzie rumun to pewnie go odciąży a jak wroci to sie zajmie małą a ja bede robic mu obiecaną sałatkę... jak dam rade to wpadne w nocy
na szybciutko wrzucam fotkę, Ewik

100 lat ciotki!!
oby w nocy było lepiej. Super fotka

Marsi, ale dzielna jesteś, podziwiam

Jeszcze raz dziękujemy za kciuki za szczepienie Piotrusia, za moją wizytę i gratulację za wagę

U gina wszystko ok Jajniki jak narazie zablokowane. Zważyłam się i pokazało mniej niż przed ciążą, co prawda tylko 1 kg. ale zawsze

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 18:53   #2225
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
mam pomysł- watek kulinarny w klubie? tez chcę szarlotkę sypaną ale zanim zrobię to zgubię przepis wtym morzu postów...

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Widziałyście wiadomości? W Chinach ktoś próbował utopić noworodka w kanalizacji i go uratowali.
Zabiłabym tych ludzi Brak słów na takie coś........

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ku*** uśpiłam małą a za chwilę ktoś na górze zaczął wiercić w ścianie i co???!!! obudziła się.

Wyskocze przez balkon...

Cytat:
Ta ... ładnie jak pół d.py za krzaka

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Moja dzidzia lubi odglos blendera W ogole jak puszczam mu kolysanki i spiewam to patrzy jak na czubka,a jak biore go w bujaka do kuchni,wlaczam Happysad i spiewam to cieszy puche,a potem w kimono na chwile odlatuje

Cytat:
Jeszcze Wam pokażę jaką kiecę kupiłam dziś na Allegro dla Mai na wesele we wrześniu, i lecę bo małż wraca z pracy, to trza poudawać zapracowaną a nie siedzącą na wizażu
Ale Cudeńko śliczna

Cytat:
Też nagrałam filmik jak Blanka zjada, ale Wam nie dam bo mój z.☠☠☠any telefon tak nagrywa że ciągle coś trzeszczy, no chyba że byście bez głosu oglądały. no to dam:
Ale minki robi śliczna ta Twoja Blanka

Cytat:
na szybciutko wrzucam fotkę
ale butla
Stary 2013-05-28, 18:54   #2226
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Nie będę teraz przenosić do innego przedszkola, bo w styczniu i tak będę musiała znów przenieść, bo przenosimy się na nasze własne mieszkanko
ale takie własne-własne? w sensie wykupione? jakie?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 18:57   #2227
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
nancy brawa za 3 miesiace!
marsi nie badz taka i predko do nas wracaj!
szaja pozycz sobie od coreczek sliniak i czytaj ;-)
Dom rodzinny tz jest w miescie, ktore slynie na caly swiat z hodowli krow na jedna z najlepszych wolowin na swiecie.
Trzy dni pod rzad byla krowina na stole, kolejno steki, tataki (marynowane mieso w kawalku przez moment poddane termicznej obrobce; w wewnatrz jest surowe) oraz z grilla. A wszystko poprawiane truskawkami (konczy sie sezon i teraz sa najslodsze odmiany), pomaranczami odmiany kiyomi (b. slodkie i soczyste oraz czekoladowo malinowym sekaczem.

---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ----------

evel brawa dla Mai

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

szklanko zdrowiej nam!!
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
djerba a Sade juz mowi? Jak jej to idzie?
i looooove wołowinka!!! mmmmmm yummmmy!

tzn mówi w jakim języku pytasz?
po pl rozmawia ze mną pełnymi zdaniami,opowiada historyjki, zdaje relacje z przedszkola..no i podczas zabawy odgrywa różne scenki..ale takie teksty lecą czasem, że ohohoh

ostatnio np. do mnie powiedziała:
mama, a wiesz, że babcia krzyczy na dziadka bo za dużo piwa pije?
albo : mamo, ty weź bądź cicho bo Nailę obudzisz... i co wtedy? heh
albo : a tata jest w morzu i zarabia pieniążki na prezenty dla mnie

a jeśli chodzi o rozmowy w ang.. no to bardziej słówka niż zdania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 18:58   #2228
s i l v e r
Zakorzenienie

Ehh...dziś się dowiedziałam że moja mama będzie miała operację. Ma mięśniaki które szybko rosną
Na skierowaniu miała napisane Pilne, więc termin do szpitala ma na 27 sierpnia.....jakby nie pisało że pilne to pewnie rok by czekała.... ehh martwię się...
Stary 2013-05-28, 19:00   #2229
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
ale takie własne-własne? w sensie wykupione? jakie?
takie własne własne
czekamy, aż developer skończy budowę.. odbiory mają być pod koniec listopada..i chcemy wziąć dwie ekipy, żeby wykończyć szybko i zamieszkać tam już na święta.
mieszkanko jest na trzecim(ostatnim) piętrze (na szczęście z windą!!!).. 80m2 - 4 pokoje
Stary 2013-05-28, 19:01   #2230
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Insolito dziękuję za odpowiedź... Przyłożyłam jeden wcześniej, teraz drugi na noc.

Silver, nie martw się, będzie dobrze, musi być!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:04   #2231
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41030536]Ja się pytam gdzie ten maj??? 11 stopni, wieje jak szlag i ulewy! Nie wierzę w lato [/QUOTE]

ja tez chce ciepla 26 lipca zimne wieczory i ranki i kiedy sie tym cieplem nacieszymy

Cytat:
wow

A i nie napisałam moja niunka wazy 7kg i mierzy 67cm
i zajadala az jej sie uczy trzesly ziemniaczkami ze szpinakiem

ile u Was bylo osob na chrzcinach

i ile trzeba byc przed zeby termin zaklepac?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:09   #2232
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

100 lat ciotki!!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Mnie teściowa w niedzielę zaserwowała pomidorową na obiad.

------------------
dziec wtranzolil caluskie 120 ml kleiku i poszedl w kime umyje sie i tez bede sie kladla. poczytam sobie w lozeczku Greja, moze mi sie przysni

Stosunkowo dobrej nocki zycze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:14   #2233
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Szalona Nie odwazylabym sie w dzien przy Kubusiu pomalowac pazurow

Co do lakierow - ostatnio na wizazu sa zachwalane te: http://4.bp.blogspot.com/-_qe66-B3uq...LOSS-razem.jpg
Teraz w promocji ok 4zl kosztuja.
ooo ooo mam te kupiłam sobie 2 i mamka też 2 będziemy się wymieniać..a aktualnie mam nr 427 na paznokciach

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wiecie, dziś trochę lepiej z Misiem, już takiej histerii nie było, ale teraz nie wiem czy to dzięki żelowi na dziąsła, czy skończenia furaginu. No ale dalej jest nieodkładalny, non stop uwagi się dopomina, inaczej ryk.
Do kolekcji oballowej z pozdrowieniami dla cioteczek moja mała dyńka
aaaa i love his cheeks!!!
Stary 2013-05-28, 19:15   #2234
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ehh...dziś się dowiedziałam że moja mama będzie miała operację. Ma mięśniaki które szybko rosną
Na skierowaniu miała napisane Pilne, więc termin do szpitala ma na 27 sierpnia.....jakby nie pisało że pilne to pewnie rok by czekała.... ehh martwię się...
Trzymaj sie Silver, z mama na pewno bedzie dobrze
Djerba- no to szalejecie,a gdzie kupujecie,tez w okolicach Gdyni? ja na moim czwartym pietrze tez bym czasem wieeele oddala za winde no i my mamy tylko 42 metry,ale w zupelnosci mi to wystarcza,wazne,ze jestesmy sami. Sade wymiata,smiesznie jak dzieciaczki malutkie z takimi tekstami wyskakuja
A my sie usypiamy,ale Marcinkowy czlowiek walczy wytrwale
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:22   #2235
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
No dzisiaj go szef oświecił, że prawdopodobnie będzie sobie musiał poszukać nowej pracy... Rozmawiał z nim, powiedział, że się jeszcze zastanowi. Idiota!!
a pomijając to, że chce jakiegoś innego gościa na miejsce Twojego Tż..to podał mu KONKRETNY powód nie przedłużenia?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 19:25   #2236
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Lekkie spacerówki są nie odpowiednie dla takich małych dzieciaków. Kiedyś już Szaja o tym pisała
Nie chodzi mi o wozek na dlugie spacery, tylko cos malego, lekkiego co bede w stanie zniesc( w jednej rece wozek w drugiej dziecko) z 4 pietra. Tesciowka tak mieszka a bede zabierac i przyprowadzac do niej mloda codziennie. Na szczescie nie jest to duza odleglosc, 15 min spacerkiem tyle ze niestety mojego kolosa nie wniose na takie pietro....

Cytat:
Ninagg, wszystko zależy od poziomu, do jakiego się ta spacerówka rozkłada... I ogolnie od wielu czynników, a nie "lekka = niedobra"...

Little, nie wkurzaj się, ale... ja się zgadzam z E_vel, tylko już nic nie chciałam pisać. Choć czytam zawsze i wszystko, to i tak się z nią zgadzam, liczy się przecież gest, a fakt faktem - sama kupiłaś to samo...
Black ale ja to gowienko kupilam celowo. Nie chce zeby to moje dziecko zawsze bylo lekcewazone bo najmniejsze. Do tego laska wpieprza sie w nasze finanse, czepia o to ze kupilam swojemu dziecku hustawke jak sie kupi jej cos gorszego to juz obrabianie dupy. No ale coz, nie znacie na szczescie mojej "szwagierki" wiec nie zrozumiecie moich intencji Bo od czasu jak sie dowalila do TZa o kase to jest wojna.

Cytat:

Bedzie dobrze, zooperuja i mama bedzie juz zdrowa Przekazuj mamusi pozytywne myslenie, na pewno jej sie przyda.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:26   #2237
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Trzymaj sie Silver, z mama na pewno bedzie dobrze
Djerba- no to szalejecie,a gdzie kupujecie,tez w okolicach Gdyni? ja na moim czwartym pietrze tez bym czasem wieeele oddala za winde no i my mamy tylko 42 metry,ale w zupelnosci mi to wystarcza,wazne,ze jestesmy sami. Sade wymiata,smiesznie jak dzieciaczki malutkie z takimi tekstami wyskakuja
A my sie usypiamy,ale Marcinkowy czlowiek walczy wytrwale
A kojarzysz gdzie jest Wiczlino?
My tu mamy 50m i 3 pokoje i dla nas to za mało.. a też chciałabym, żeby każda z dziewczyn miała swój własny pokój..
Stary 2013-05-28, 19:34   #2238
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Hej kochane
NI CHOLYRY was nie nadrobie!!!!! Zreszta tylko wpadlam sie zameldowac ze zyje.
Jestem nad morzem u dziadkow dalej, pogrzeb byl...straszny, po prostu straszny..... mam nadzieje, ze wiecej czegos takiego nie bedziemy musieki przezywac.....
Wracamy z soboty na niedziele, Piotrus w drodze tutaj byl aniolkiem, pieknie przespal cala noc w pociagu, ale jest tak niesamowicie rozstrojony ze szok, histeria za histeria, ale tyle jest ludzi, codziennie dzieje sie co innego, nie trzymamy sie w ogole naszego planu dnia i Maly glupieje biedaczek, mam nadzieje, ze sie uspokoi jak wrocimy do domu, bo nie daje sobie z nim rady.
Slyszalam, ze u was pogoda fatalna??? Podsylam zdjecie z dzisiaj, lezelismy sobie na hustawce w ogrodzie
Do powrotu jestem na ograniczonym necie z telefonu, zreszta tyle sie dzieje, ze nie mam kompletnie czasu na forum, cale dnie spedzamy na dworze i u wujka, takze wybaczcie, wroce do was w poniedzialek, obiecuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1369766018494.jpg (98,4 KB, 59 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:34   #2239
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie teściowa w niedzielę zaserwowała pomidorową na obiad. Jadłam jako pierwsza żeby zdążyć zanim się młoda obudzi. Obiadek był w wersji dla matek karmiących czyli generalnie wszystko mdłe, zresztą ona w ogóle wszystko mało przyprawia. Zaczęłam jeść tę zupę no i coś mi nie pasuje bo ostra jak to danie co to szewczyk dratewka dla smoka wawelskiego przygotował. Głupio mi się było odzywać, jem dalej i po cichu kombinuję co może być nie tak, gardło mnie piecze jak cholera. Wahałam się między wersją że coś mi się stało dziwnego ze smakiem a drugą że jak teściowa pieprzyła zupę to jej odpadło wieczko od pieprzniczki i się cały pieprz wysypał. Idzie mi to jedzenie coraz wolniej, w końcu przyszła z kuchni teściowa i pyta czy czasem nie przesolone albo za mało posolone bo ona jeszcze nie próbowała. No to mówię że posolone chyba dobrze ale ciut za mocno popieprzone bo w gardło piecze. Teściowa poleciała do kuchni i się za głowę złapała. Okazało się że chciała zrobić taką pyszną delikatną zupkę na naturalnych składnikach i zamiast na koncentracie pomidorowym zrobiła ją na takim soku pomidorowym z pudełka. Tylko nie zwròciła uwagi że zamiast łagodnego kupiła pikantne chili
O Matko!
To Cię teściowa urządziła a ty biedulko żeby tylko przykrości nie zrobić znosiłaś te katorgi
Toż to istny zamach na siebie był
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:35   #2240
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Silver Nie martw się!! Ja w wieku 18 lat miałam wycinane guzy w piersiach-taka wada organizmu i predyspozycja do tworzenia dziwactw. Trzymaj się i pamiętaj, że będzie dobrze!!

Dziewczyny padam Mam jakieś 10 stron do nadrobienia a padam na ryj, zaraz się kładę, z TŻ mam problemy, Maluch dziś histeria i rozdrażnienie, nie mam siły

Tylko chciałam napisać do Wisienki, że cudowna suknia! I do Kiji, że śliczna Ania Aha i Black, Mała-trzymam jednak kciuki żeby się z pracą ułożyło.

No i niech mnie nie dojdą CZYSTKI-boję się ich
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:46   #2241
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Nie będę teraz przenosić do innego przedszkola, bo w styczniu i tak będę musiała znów przenieść, bo przenosimy się na nasze własne mieszkanko
Rozumiem

Cytat:
i looooove wołowinka!!! mmmmmm yummmmy!

tzn mówi w jakim języku pytasz?
po pl rozmawia ze mną pełnymi zdaniami,opowiada historyjki, zdaje relacje z przedszkola..no i podczas zabawy odgrywa różne scenki..ale takie teksty lecą czasem, że ohohoh

ostatnio np. do mnie powiedziała:
mama, a wiesz, że babcia krzyczy na dziadka bo za dużo piwa pije?
albo : mamo, ty weź bądź cicho bo Nailę obudzisz... i co wtedy? heh
albo : a tata jest w morzu i zarabia pieniążki na prezenty dla mnie

a jeśli chodzi o rozmowy w ang.. no to bardziej słówka niż zdania
Wygadana Mała

Cytat:
Będzie dobrze, wiem, że się martwisz, ale wszystkie tu będziemy trzymać za Twoją mamę kciuki Przytulam Cię Kochana

Cytat:
takie własne własne
czekamy, aż developer skończy budowę.. odbiory mają być pod koniec listopada..i chcemy wziąć dwie ekipy, żeby wykończyć szybko i zamieszkać tam już na święta.
mieszkanko jest na trzecim(ostatnim) piętrze (na szczęście z windą!!!).. 80m2 - 4 pokoje
Super i metraż fajny

Cytat:
Insolito dziękuję za odpowiedź... Przyłożyłam jeden wcześniej, teraz drugi na noc.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja tez chce ciepla 26 lipca zimne wieczory i ranki i kiedy sie tym cieplem nacieszymy

wow

A i nie napisałam moja niunka wazy 7kg i mierzy 67cm
i zajadala az jej sie uczy trzesly ziemniaczkami ze szpinakiem

Ladne wymiary

U nas było 18 osób z nami. A termin to pytasz o kościół? W kościele jakieś 3 tyg wcześniej byłam , a katering ok. miesiąca

Cytat:
to ode mnie na dobry poczatek wieczoru- jak parsknełam to mi spiacy nocnie Bartulo oczy otworzył

http://demotywatory.pl/4139134/Snilo-mu-sie

ja jak na razie nie, mieszkam na wsi, wiec wystarczy mi czołgowa z mojego wózka 2w1, u mamy jest jesszcze moja spcerówka, wiec jak tam bedziemy to dziec tez bedzie miał w czym jezdzic najwyzej pozniej cos pomysle

konkretnie

aaaaaaaaaa to jak tak to ja sie nie kłóce, mnie sie njabrdziej z Lady pokojarzyło, ale zwracam honor

Bartunio wykąpany, najedzony spiocha elegancko juz na noc

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
Jestem nad morzem u dziadkow dalej, pogrzeb byl...straszny, po prostu straszny..... mam nadzieje, ze wiecej czegos takiego nie bedziemy musieki przezywac.....
Wracamy z soboty na niedziele, Piotrus w drodze tutaj byl aniolkiem, pieknie przespal cala noc w pociagu, ale jest tak niesamowicie rozstrojony ze szok, histeria za histeria, ale tyle jest ludzi, codziennie dzieje sie co innego, nie trzymamy sie w ogole naszego planu dnia i Maly glupieje biedaczek, mam nadzieje, ze sie uspokoi jak wrocimy do domu, bo nie daje sobie z nim rady.
Slyszalam, ze u was pogoda fatalna??? Podsylam zdjecie z dzisiaj, lezelismy sobie na hustawce w ogrodzie
Do powrotu jestem na ograniczonym necie z telefonu, zreszta tyle sie dzieje, ze nie mam kompletnie czasu na forum, cale dnie spedzamy na dworze i u wujka, takze wybaczcie, wroce do was w poniedzialek, obiecuje

Hej Chyba jeszcze nie pisałam, ale strasznie Ci współczuje śmierci wujka.

Zdjęcie cudne

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Silver Nie martw się!! Ja w wieku 18 lat miałam wycinane guzy w piersiach-taka wada organizmu i predyspozycja do tworzenia dziwactw. Trzymaj się i pamiętaj, że będzie dobrze!!

Dziewczyny padam Mam jakieś 10 stron do nadrobienia a padam na ryj, zaraz się kładę, z TŻ mam problemy, Maluch dziś histeria i rozdrażnienie, nie mam siły

Tylko chciałam napisać do Wisienki, że cudowna suknia! I do Kiji, że śliczna Ania Aha i Black, Mała-trzymam jednak kciuki żeby się z pracą ułożyło.

No i niech mnie nie dojdą CZYSTKI-boję się ich
Trzymaj się

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:48   #2242
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
cześć dziewczyny
ja tak na szybko, później Was nadrobie.

napisze tylko jak nam poszło.

Julasek mój był bardzo dzielny, jak ją badała to się pięknie na brzuszek przekrecała i ją pochwaliła, nawet nie płakała, ale....
mowi ze jak leży na brzuszku to sie nie podnosi na rękach do góry i widzi, że ma zaciśniete piąstki- z tymi piąstkami to sie nie zgodze, bo w domu nie ma ciągle zacisnietych jak lezy, bez przesady. w związku z tym, ze sie nie podnosi na rączkach i nie łapie za zabawki jak leży na brzuszku to kazała nam wykonywać jakieś ćwiczenia metodą bobath, żeby ją pobudzić. Mam sie skontaktować z rehabilitantką, żeby pokazała jak mamy w domu ćwiczyć. Troche mnie to zestresowało nie powiem... ale to chyba nic strasznego nie? no i mam na macie układać jej zabawki i stymulować do siegania,.
Waży 7100, i mi mowiła ze to 75 centyl, nie ogarniam w ogóle tych siatek, czy to znaczy ze jest mocno za gruba?

dalej..
co to tych plam na rączkach to moze to byc rakcja alergiczna, tylko teraz nie wiadomo na co. powiedziała ze one wyglądają troche liszjowato, wiec to juz w ogóle mnie z nóg zwaliło, ale ostatecznie narazie bardziej stawia na alergie. Mówiła o tym tak jak szaja pisała, że to moze byc ta wit. C, albo nawet karoten. Czyli narazie odstawiamy słoiki z marchewką i obserwujemy. Jeśli bedzie sie to nasilać to oczywiscie mam sie zgłosić. nie dała nic do smarowania... kazała z powrotem kąpać w emolientach.

co do szczepienia, do lewdo co załapalismy sie na te rotawirusy, bo gdybysmy jeszcze chwile zwlekali to by sie nie załapała na drugą dawke i by przepadła ta pierwsza.

Zakwiliła tylko troszkę, jak jej igłe juz wyciągała z nóżki. ogólnie jestem z niej dumna bo tak dzielnie wszystko zniosła...
kazała dawać jej na noc ten kleik kukurydziany, wiec kupiliśmy w koncu ten smoczek Y i dzisiaj damy na noc... i wit. d zwiekszyc do dwóch kropli.

to tyle tak na szybko, jak cos mi sie przypomni do dopisze
buziaki i dzięki za kciuki

Hmm moja też nie raz ma zaciśniętę, a nie raz otwarta dłonią sie podpiera.
DAcie radę i będzie dobrze. Będziesz ćwiczyć z Julką

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie bijcie ale teraz nie dam rady nadrobić.
Chrzest udał się Mała jak aniołek pół mszy przespała, nawet woda lana na główkę jej nie ruszyła, impreza spoko, goście dopisali, tylko aniołek się Oliwce wyłączył jak mama chciała sesję zdjeciową zrobić, no i dzisiaj zobaczymy jakie te zdjecia wyszły.
Do tego na chrzcinach news był: kuzynka w ciązy z drugim dzieciaczkiem, termin na listopad więc to będzie już 3 dziecko w tym roku, no i chyba w przyszłym już nie bedzie bo w tym taki wysyp.

A jeszcze się pochwalę: Mała spała dzisiaj od 21 do 4 bez przerwy, zjadła i jeszcze do 7 pociągnęłą. Wyspałam się że hohoho. Teraz tez śpi w wózku na polu więc mam chwilę na neta.
Super że się chrzest udał

mała_19
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:51   #2243
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Nawijko, bo ja chciałam dobrze

moje dziecko właśnie mnie opluło

Laski, małej po0jawił się guzek pod miejscem po szczepieniu. Okład z sody przyłożyć? Gorączki nie ma. A obrzęk dopiero się pojawił. Co robić?
altacet w żelu też może być
ew. w ogóle przeciwbólowo (nawet gdy gorączki nie ma) np. ibum

Cytat:
Moja dzidzia lubi odglos blendera W ogole jak puszczam mu kolysanki i spiewam to patrzy jak na czubka,a jak biore go w bujaka do kuchni,wlaczam Happysad i spiewam to cieszy puche,a potem w kimono na chwile odlatuje
Sylwietta-na swiecie tyle bonitek na Ciebie czeka,a Ty bez slodyczy;>? I jak to tak,co teraz bedzie kawusia bezbonitkowa? Nie no ja tez musze,bo przestalam ostatnio cwiczyc,a zre za pieciu. Poszlam dzis po chleb,fakt nieduzy,bo 300 gram,ale sama go wpierniczylam poszlam szybko po drugi,zeby TZ sie nie skumal i teraz byl obiad,a mam ochote na krowki,ktore sa moja najwieksza namietnoscia

Black,chora sytuacja z ta praca TZta... Nie wyobrazam sobie nawet u nas takiej sytuacji Mam nadzieje,ze sie dobrze ulozy,a temu preziowi noech w piety jeszcze pojdzie taki brak szacunku do pracownikow.

my z Agu i mężem lubimy te z lidla

Cytat:

Wreszcie jestem
Wiedziałam że tak będzie....10 stron do nadrabiania, a znając Was zaraz dorzucicie jeszcze pare nowych
Biorę się za nadrabianie.
było niani więcej płacić, to by nie odeszła

Cytat:

lekka spacerówa nie dla maluchów takich
raz, że musi być płaska, ale dwa - takie wózki nie mają przeważnie amortyzacji dobrej, dziecko odczuwa każdy kamyczek, masakra
około roku dopiero - a i tak powiem ci, że często jeździłam moją bexą nadal, a taka lekka to do auta na przykład

Cytat:
Ciągle się zapominam zapytać - skąd się wzięło określenie "kota"? Bo ja się dopiero tutaj z nim spotkałam i za każdym razem się zastanawiam czy to coś wizażowego jak tż, czy kociary tak mówią w swoim środowisku, czy to na tym konkretnym wątku któraś kocia właścicielka rzuciła i się przyjęło? Bo ja osobiście zawsze mówiłam na kotkę kotka
a nie wiem, ale ja to nie tylko stąd znam, np. moja szwagierka - nie wizażanka- też tak mówi

Cytat:
Eeee, czekałam z zapartym tchem kiedy Cię opluje a tu nuuudy, nawet nie bardzo się ubrudziła
ale ja już pod ręką mam zawsze ręcznik papierowy i pycho wycieram

Cytat:
Przyznajcie się Wy już wszystkie dostałyście wielofunkcyjnych rumunów od Bijkory i walicie postami jak z rękawa .
Matko kiedy ja Was nadrobię ?!

U nas dzień drugi marchewy-smakowało , ale jakąś godz PO odezwał się marud i nie wiem czy to znaczy że nie toleruje czy że po prostu nowość i musi się przyzywczaić.

ja postanowiłam: zamawiam Rumuna, model koło gospodyń wiejskich. no wiecie: tańczy, śpiewa, recytuje, daje d... i gotuje

marud przypadkiem mógł też być, sprawwdzaj jeszcze może?

ale je ładnie Dorka przy marchewie była o wiele bardziej pomarańczowa

Cytat:
Mnie teściowa w niedzielę zaserwowała pomidorową na obiad. Jadłam jako pierwsza żeby zdążyć zanim się młoda obudzi. Obiadek był w wersji dla matek karmiących czyli generalnie wszystko mdłe, zresztą ona w ogóle wszystko mało przyprawia. Zaczęłam jeść tę zupę no i coś mi nie pasuje bo ostra jak to danie co to szewczyk dratewka dla smoka wawelskiego przygotował. Głupio mi się było odzywać, jem dalej i po cichu kombinuję co może być nie tak, gardło mnie piecze jak cholera. Wahałam się między wersją że coś mi się stało dziwnego ze smakiem a drugą że jak teściowa pieprzyła zupę to jej odpadło wieczko od pieprzniczki i się cały pieprz wysypał. Idzie mi to jedzenie coraz wolniej, w końcu przyszła z kuchni teściowa i pyta czy czasem nie przesolone albo za mało posolone bo ona jeszcze nie próbowała. No to mówię że posolone chyba dobrze ale ciut za mocno popieprzone bo w gardło piecze. Teściowa poleciała do kuchni i się za głowę złapała. Okazało się że chciała zrobić taką pyszną delikatną zupkę na naturalnych składnikach i zamiast na koncentracie pomidorowym zrobiła ją na takim soku pomidorowym z pudełka. Tylko nie zwròciła uwagi że zamiast łagodnego kupiła pikantne chili
pfff

Cytat:
dzięki

mała jest marudna, bidulka, cały czas potrzebuje bliskosci wtedy się troszkę uspakaja.. aż sie boje co bedzie w nocy...
tz pojechal po zakupy, jak bedzie rumun to pewnie go odciąży a jak wroci to sie zajmie małą a ja bede robic mu obiecaną sałatkę... jak dam rade to wpadne w nocy

100 lat ciotki!!
no i co się będziesz w jakieś niekapki bawiła, od razu butla!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 19:52   #2244
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
nie nerwuj się zawczasu.. będzie dobrze
Stary 2013-05-28, 19:54   #2245
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Lady kochana,miło że się odezwałas.

Blaneczka usypia razem z mężem. Kochany widok!

Idę spać,muszę odpocząć,Mała dzisiaj wycisnęła ze mnie wszelkie soki.

Djerba chciałam Ci tylko powiedzieć,że jak w tym roku kupicie jakieś materiały do wykończenia i złóżcie wniosek o zwrot vat to będziecie mogli jeszcze skorzystać przez najbliższe cztery lata. Bo ustawa wygasa z końcem roku.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 19:56   #2246
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Hej kochane

Majuchna właśnie sobie o Tobie przed momentem myślałam

A to przepraszam, nad jakim Ty morzem jesteś...że u Ciebie niby lepiej?
Stary 2013-05-28, 19:57   #2247
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

------------------
dziec wtranzolil caluskie 120 ml kleiku i poszedl w kime umyje sie i tez bede sie kladla. poczytam sobie w lozeczku Greja, moze mi sie przysni

Stosunkowo dobrej nocki zycze
a ile łyżeczek? mój 150 wpierdasił i mało mu było

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-05-28, 19:58   #2248
mala_19kw
Zakorzenienie

Patrzcie jak to jest-ja mieszkam w domu z metrażem ok 200m,a z tż musimy się gnieździć w pokoju 4/4
Po.je.ba.ne to wszystko.

Lady-trzymajcie się fotka super-bardzo tam słonecznie.

Meduza-dzięki no i odpoczywaj kochana-myślę że jak na jeden dzień zamilkniesz to Black Cię nie usunie

Silver-będzie dobrze. Przesyłaj mamie pozytywne myśli a razem napewno dacie radę trzymam kciuki żeby wszystko się udało i szybkiego powrotu do zdrówka jak już będzie po.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:02   #2249
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam wczoraj dwukolorowy jabłecznik

my na DD zrzucamy się z moimi rodzicami na tą

http://allegro.pl/ultralekka-spacero...262165241.html

co, zła na wakacje?
eee co to dwukolorowy jabłecznik? żądam przepisu!

zła ogólnie - miałam w tym typie, jeździ się takim czymś koszmarnie najmniejszy kamyczek czujesz, wysoko podbijać przy krawężniku trzeba... :/

Cytat:
Silver, spokojnie, moja mama miała wycięte + tez całą macicę, ale nic więcej się nie działo. Marsi przecież też wycinane teraz miała

Cytat:
takie własne własne
poka!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

u nas będzie 13 dorosłych, byliśmy tydzień temu a chrzest 16 czerwca, u nas w każdą 3 niedzielę miesiąca jest, w knajpie też od razu byliśmy

Cytat:
Hej kochane

to odpocznijcie ile się da i wracajcie spokojnie

----------------------- Widzicie, co na foto? właśnie się piecze
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-28, 20:02   #2250
charlizz
Zadomowienie

Ale zasuwacie!
Ja dziś miałam kolokwium zadne notatki ani nauka nie pomogły, facet wprost powiedział, że test jest wyjątkowo złośliwy i sam trudniejszego jeszcze nie widział
Wróciłam po 18, wykąpałam Oleńkę, nakaramiłam i już śpi. W ogole się nia dziś nie nacieszyłam tęsknię
ostatnio mamy taki tak system, że po kąpieli odkładam do łóżeczka, daję mleko z kaszką i ona zasypia. Super.
dwie ostatnie noce trochę smutałam, więc Ola całą noc ze mną w łóżku, przytulam się do niej, tzn. biorę jej rączkę i przykładam do policzka i tak śpimy

byłam dziś na zakupach z kolegą
kupiłam marynarkę i koszulę dżinsową. Ale będę dupeczka

lecę nadrabiać, ale co mi się rzuciło w oczy:
Black cholera, współczuję strasznie sytuacji! Ale Twój TŻ to chyba w miarę rozgarnięty i na pewno uda mu się coś znaleźć jeśli będzie musiał
mała ten szef Twojego TŻa to zwykły kutas ;]
pewnie za młodu był gnębiony i jak dostał się do koryta teraz to się na poczciwych ludziach wyzywa. ma sa kra!!!!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości